Deze koekjes worden hier regelmatig gemaakt op vraag van de zonen. In Frankrijk bij de bakker kan je ze per stuk kopen, het is zo dat de zonen er gek op geworden zijn. Vandaar dat ik na wat onderzoek en uitproberen uiteindelijk bij dit recept ben uitgekomen sedert 3 jaar. Ik stond er zelf versteld van dat ik ze nog niet eerlijk op mijn blogje had geplaatst.
Nodig :
- 170 gr melkerijboter
- 170 gr suiker ( 70 gr rietsuiker en 100 gr witte suiker)
- 2 eieren
- enkele druppels vanille essence of 2 zakjes vanillesuiker
- 300 gr zelfrijzende bloem
- 200 gr chocoladedruppels(bakvaste) bij Aveve verkrijgbaar
- 1 mespuntje zout
- 70 gr havermoutvlokken
Werkwijze :
Laat de boter op kamertemperatuur komen. Vervolgens meng je hem met de suiker, de eieren en de vanillesuiker en de havermout. Voeg dan deel per deel de zelfrijzende bloem toe en het zout. Als laatste voeg je de bakvaste chocoladedruppels toe.
Op de bakplaat van je oven leg je een vel bakpapier of de siliconen bakmat van Tupperware. Hierop het deeg in hoopjes leggen met behulp van een eetlepel. Doe de hoopjes ook een beetje plat met de bolle kant van je eetlepel. Laat zeker ruimte tussen de hoopjes deeg zodat ze tijdens het bakken niet aan elkaar gaan plakken.
Bakken op 190°C ongeveer 15 minuten. Wil je ze graag wat krokanter dan 20 minuten nemen. Het is normaal dat de koeken nog zacht aanvoelen wanneer ze uit de oven komen. Laat verder afkoelen en ze worden vanzelf harder.
Bewaren in een goeie afsluitbare doos van Tupperware !




|