Dankzij met gewonnen mand gevuld met zoveel chocolade kan ik de laatste dagen leuk experimenteren met chocolade receptjes. Vandaag heb ik gekozen voor dit bijzonder simpel maar zeer lekker en snel klaar receptje.
Nodig :
- 250 ml room van 30 % vetgehalte
- 60 gr suiker
- 2 gelatineblaadjes van 3 gr het stuk
- enkele druppels mokka aroma
- 1 zakje vanillesuiker
Nodig voor de chocoladecoulis :
- 50 gr pure chocolade
- 10 gr melkerijboter (goei boter)
- 50 ml room van 15 % mag ook van 30 % zijn
Werkwijze :
Vul een ruimtekommetje van Tupperware met water en leg hierin de blaadjes gelatine om te laten weken. Doe de room samen met de suiker in de Microcook schenkkan en laat dit verwarmen op 800 Watt gedurende 3 minuten. Voeg dan het mokka aroma toe en tevens de uitgeknepen blaadjes gelatine. Niet meer verwarmen maar wel goed door elkaar roeren met behulp van de platte klopper.
Verdeel dit mengsel over 6 kleine dessert glaasjes en zet het in de koelkast.
Voor de chocoladecoulis doe je de chocolade samen met de boter en 25 ml room in een ander microcook schenkkannetje en zet het in de microgolf op 800 Watt gedurende 1.30 min. Roer dan zeer goed door en voeg de overige 25 ml room toe.
De coulis pas toevoegen als de panna cotta al stijf is, dit kan al na een uurtje.
Eventueel afwerken met een framboosje.
Wie wil er nu niet zo'n lekker toetje na zijn maaltijd ?






|