Wat is er lekkerder dan een heerlijke ovenschotel met zulk miezerig weer buiten. En bovendien zeer snel klaar.
Nodig :
- 700 gr gehakt
- 900 gr voorgekookte aardappelschijfjes (kant en klaar te koop) of zelf gestoomd
- 500 gr prei
- 1 rode paprika
- 2 tenen look
- 1 vleesbouillonblokje
- 1 ei
- 2 dl lightroom
- 1 eetlepel currypoeder
- 150 gr geraspte kaas
- peper en zout
Werkwijze:
Smeer de lage ultra pro in met een klein beetje vetstof. Beleg dan met de schijfjes aardappel. In een antikleefpan bak je het gehakt rul en voeg er dan de fijngesneden prei aan toe samen met de stukjes paprika.Laat alles rustig onder voortdurend roeren mooi bakken.Voeg de currypoeder samen met het verbrokkelde bouillonblokje toe en meng alles nog eens goed door elkaar. Doe hiervan de helft op de aardappelschijfjes en beleg dan weer met een laagje aardappelschijfjes. Doe de andere helft van het gehakt/groenten mengsel nu op de schijfjes en eindig tenslotte ook met schijfjes aardappel. Doe in de shaker de room samen met het ei en pezo. Shake goed en overgiet de schotel hiermee. Strooi er de geraspte kaas over. En zet in een voorverwarmde oven van 190°C gedurende 25 minuten.







|