Volgend recept is wel ééntje met wat werk aan maar loont zeker de moeite als je bezoek met bewondering ernaar kijkt en geproefd heeft.
Nodig :
- 1 chocolade-courgettencake (recept gisteren gepost)
- 5 eieren
- 120 gr suiker
- 150 gr zelfrijzende bloem
- 1 pot braambessenconfituur
- 500 ml slagroom
- 6 soeplepels bloemsuiker voor bij de slagroom
Werkwijze :
Maak eerst de chocoladecake en na afkoeling snij je hem in 2 gelijke delen overlangs.
Maak dan een rolbiscuit. Ook dat recept heb ik eerder al op deze blog uitgelegd. Versnij de rolbiscuit in 3 gelijke repen van telkens ongeveer 7 cm hoogte. En strijk elke strook in met braambessenconfiuur.
Smeer een laag stijfgeklopte slagroom op de eerste helft van de chocoladecake en zet dan de rolbiscuit hier bovenop. Vul de stroken aan tot dat het helemaal rond is gekomen en dezelfde grootte heeft dan de chocoladecake.Smeer de bovenkant van de rolbiscuit dan weer in met slagroom.
En leg hier bovenop het tweede deel van de chocoladecake. Strijk ook de bovenkant in met slagroom. Bezet de zijkanten van je taart met chocoladestokjes of ander garnituur naar keuze. En werk de bovenkant af met verse braambessen en toefjes slagroom.
Smakelijk !







|