Met een overvloed aan courgetten uit de tuin, heb ik volgend receptje in elkaar gestoken en klaargemaakt in de Ultra Pro.
Echt heerlijk was het !
Nodig :
- 200 gr rijst
- 500 ml groentenbouillon = 500 ml water + 1 groentenbouillonblokje van Knorr
- 1 middelgrote courget
- enkele sneetjes bacon
- enkele sneetjes emmental of mozzarella of andere kaas naar eigen smaak
- peper en zout
- olijfolie
- ultra pro kom van Tupperware
Werkwijze :
Doe de rijst op de bodem van de ultra pro. Verwarm het water samen met het groentenbouillonblokje tot dat het is opgelost, en zet dan even aan de kant.
Snij de uiteinden van de courget en maak er dan sneetjes in aan de bovenkant zodat hij net niet uit elkaar valt. Steek afwisselend in de sneetjes een snede kaas en een snede bacon. Leg de gevulde courget nu op de rijst en overgiet met de groentenbouillon. Kruid met peper en zout en besprenkel met enkele druppels olijfolie.
Zet dan met het deksel erop 40 minuten in een voorverwarmde oven van 200 °C.
En je schotel is klaar.....zo gemakkelijk en geen omkijken naar.



|