Heerlijke als snack, voorgerechtje of aperitiefhapje deze hartige wafels gebakken in de siliconen wafelvorm in de oven. Zolang deze niet verkrijgbaar is ook ideaal te maken in de mini tartelettevorm of mini muffinvorm van Tupperware !
In Frankrijk wordt dit deeg vaak verwerkt als langwerpige cake en dan in kleine blokjes verdeeld als aperitiefhapje bij een glaasje wijn. Maar als wafel of mini vormpjes vind ik ze persoonlijk veel leuker gepresenteerd.
En helemaal niet moeilijk te maken. Het prettige is bovendien dan je er heel wat restjes in kwijt kan naargelang wat er zich in uw ijskast bevindt.
Ik geef u hierbij mijn receptje maar alles wat de toevoegingen van groenten betreft kan aangepast worden, zelfs de rauwe ham kan vervangen worden door spekblokjes of hamblokjes.
Nodig :
- 250 gr zelfrijzende bloem
- 4 eieren
- 1.5 dl olijfolie
- 1 dl witte wijn
- enkele ontpitte olijven in fijne stukjes gesneden
- 1 rode paprika
- 1 ui
- wat fijngehakte peterselie
- 150 gr geraspte kaas bv. gruyère
- rauwe ham of spekblokjes of hamblokje
- peper en zout
Werkwijze :
Meng de bloem in een mengkom en doe er de eieren, olijfolie, witte wijn, geraspte kaas en alle andere ingrediënten bij met behulp van de menglepel. De ui en de paprika met de turbomax wel eerst fijnhakken. Ook de peterselie fijnmaken in de turbomax.
Spoel je wafelvorm goed om met warm water maar niet afdrogen enkel het overtollige nat uitkloppen. Vullen met het deeg met behulp van de siliconen spatel.
En afbakken in een voorverwarmde oven van 180 °C gedurende ongeveer 15 minuten afhankelijk van je oven.




|