Moederdag vandaag....een moment om even je moeder in de bloemetjes te zetten of ze te verrassen met heerlijk zelfgemaakt gebak. Helaas is mijn moeder veel te vroeg heengegaan maar ik mis haar na 28 jaar nog steeds en herinner mij haar nog heel goed, het is van haar dat ik de liefde voor koken en lekker eten heb geërfd. Daarom heb ik vandaag een receptje van mijn moeder gekozen zodat ik even terug de geur in de keuken had en het gevoel van vroeger. Voor mij roept dit gemakkelijke appelcake recept enkel mooie herinneringen op ! En ik hoop dat de appelcake bij jullie net zo lekker mag smaken als hier.
Fijne Moederdag aan iedereen trouwens !
Nodig voor de appelcake :
- 210 gr boter
- 210 gr suiker
- 335 gr zelfrijzende bloem
- 5 eieren
- 2 pakjes vanillesuiker
- 4 soeplepels melk
- 1 koffielepel bakpoeder
- 5 appelen
Werkwijze :
De boter samen met de suikers goed mals kloppen of mengen met de menghaken in een deeg kom. Daarna het geel van de eieren toevoegen en verder mixen. Dan deel per deel de gezeefde bloem erbij voegen. Op het einde mag je de stijfgeklopte eiwitten eraan toevoegen. Ook de melk en de bakpoeder nog bij het geheel voegen.
De appelen schillen en 2 ervan in kleine blokjes snijden en onder het deeg mengen. De overige appelen schillen en in vieren verdelen. Aan de bolle kant geef je ze inkepingen. En tenslotte steek je de appelstukje met de inkepingen naar omhoog in de bovenkant van het deeg.
Bakken in een voorverwarmde oven van 170°C gedurende 45 minuten.
Als de cake volledig is afgekoeld bestrooien met bloemsuiker.
Bewaren kan gemakkelijk in de Ronde recto verso van Tupperware.






|