Ik wil er nog ééntje......;-))) Zo blij ben ik zelf met dit receptje....volledig de smaak waar ik al die tijd achter heb gezocht...type 'klappers' verkrijgbaar in de handel.
Zalig koekje dat smelt in de mond.
Nodig :
- 125 gr Solo of Fama
- 200 gr kokosschilfers
- 1 zakje vanillesuiker 16 gr
- 90 gr bloemsuiker
- 170 gr bloem
- 5 soeplepels aardappelbloem....ik heb dit vervangen door Maïzena
- 1.5 theelepel bakpoeder
- 1 ei
Werkwijze :
De oven voorverwarmen op 180°C. De de solo mengen met de poedersuiker en de vanillesuiker tot een homogeen mengsel. Dan de eidooier bijvoegen. En het eiwit apart in de speedychef opkloppen. De bloem, de maïzena en het bakpoeder zeven met de suikerstrooier of zeef. En bij de massa doen. Ook het opgeklopt eiwit toevoegen en mengen met het geheel tot een egaal mengsel.
Als laatste de gemalen kokos toevoegen. En weer mengen. Dan met behulp van 2 eetlepels kleine porties leggen op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk de hoopjes een beetje plat met de bolle kant van je lepel. Bak tenslotte in de oven af ongeveer 15 tot 20 minuten.
Bewaren kan in de clickplus dozen of een andere goed afsluitbare Tupperware doos.
Maar lang zullen ze daar niet in zitten geloof ik.



|