Lekker receptje voor de ultra pro en vlug klaar !
Nodig :
- 1 dikke prei
- 1 dikke wortel
- 1 teentje look
- handvol peterselie
- een soeplepel maïzena
- een geut witte wijn
- 1 brikje room van 2 dl
- 1 kippenbouillonblokje
- 1/2 kilo vis (kabeljauw, pangasius,zalm)
- 15 tal scampi's of spekblokjes
- peper, zout, cayennepeper
Werkwijze :
Maak een marinade van wijn, peterselie, peper, zout en een geperst teentje knoflook en leg er de scampi's in.
Was de groenten en snij ze heel fijn.
Doe de groenten in een microgolfkommetje en plaats deze samen met het kippenbouillonblokje in de microgolfoven voor 6 minuten op 600 Watt.
Doe de vis in de ovale ultra pro en giet er een geutje witte wijn bij en ook de voorgekookte groenten en zet nu alles tesamen in de microgolf ongeveer 7 minuten op 600 Watt.
Shake ondertussen de room samen met de soeplepel maïzena in de shaker en voeg het bij de vis en groenten. Roer eens met de lepel door de saus en plaats de schotel nu zonder deksel 2 minuten terug in de microgolf voor 2 minuten op 700 Watt.
Leg dan tenslotte nog de scampi's op de vis en groenten en bestrooi met cayennepeper en plaats het geheel nog eens 4 minuten op 700 Watt en de bereiding is klaar.
Heerlijk met puree of gestoomde aardappelen.

|