Gisteren van een lieve fb vriendin wonende in Torrevieja (Spanje) dit heerlijke recept ontvangen. Ik had haar gevraagd of ze eens een typisch recept van bij hun wou mailen....daar moest ze niet lang over nadenken, vermits ik alle ingrediënten in huis had heb ik het recept onmiddellijk uitgeprobeert.
Het is super gemakkelijk te maken in de siliconen Tupperware taartvorm en super lekker ! Kan ik jullie echt aanbevelen. Je zou hem natuurlijk ook in de tartelettevorm kunnen bakken zodat je 6 mini taartjes hebt.
Nodig voor deze lekkere taart :
- 250 gr gemalen amandelpoeder
- 250 gr suiker
- 125 gr boter
- 175 gr bloem
- 125 ml melk
- 3 eieren
- zeste van 1 citroen
Werkwijze :
Doe de amandelpoeder samen met de suiker in een mengkom bv. die van 3.5 liter en meng. Doe de boter in het schenkkannetje en smelt deze op 600 Watt gedurende 2 minuten en meng dan bij het voorgaande mengsel met behulp van de menglepel. Voeg de 3 eitjes erbij en meng weer. Voeg ook de melk eraan toe en de bloem. Zet alles goed onder elkaar en voeg tenslotte de zeste van een citroen toe....mag ook zeste van een appelsien zijn naar smaak.
Giet het deeg in de siliconen taartvorm en bak vervolgens in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 20 à 25 minuten.
Wanneer ze is afgekoeld bestrooien met poedersuiker. Standaard wordt deze amandeltaart gemaakt met een figuur van een zwaard bovenop (kruis van Sint Jacobus)
Nota : Deze taart is opgedragen aan de apostel Jacobus wiens graf is in Santiago de Compostella....het recept zou reeds dateren van in de Middeleeuwen en gaat dus al een tijd mee.





|