Wanneer ik langs de bakkerij afdeling wandel in een warenhuis kan ik moeilijk weerstaan aan deze lekkere koeken. Het zat al een tijdje in mijn hoofd om er zelf ook maar eens te maken...na wat rondvraag of de 'Wat of Waar eten wij vandaag' facebook groep waar ik al een tijd actief ben als mede moderator ben ik met volgend receptje aan de slag gegaan. Persoonlijk vind ik ze heel geslaagd en voor herhaling vatbaar !
Nodig voor 7 koffiekoeken :
- 1 kant en klaar bladerdeeg
- 125 gr pecannoten
- 50 gr suiker
- 25 gr gesmolten boter
- 90 ml ahornsiroop
- 1 ei
- 1 soeplepel vloeibare honing/glucose (gewone honing kan ook)
- 1 geklutst ei voor de bovenkant in te strijken
Werkwijze :
Smelt de boter in de microgolfoven gedurende 30 sec. op 800 W in het microschenkkannetje. Voeg er dan de suiker, ahornsiroop, honing en het ei aan toe. Roer goed om. Hak de pecannoten fijn (niet te fijn) in de turbomax of turbochef en meng ze bij het eerste mengsel.
Snij het bladerdeeg in 7 stukken zoals op de foto. Snij links en rechts van de stukken inkepingen zoals op de foto. Doe een beetje notenmengeling op ieder stuk bladerdeeg en vlecht de links en rechts inkepingen nu naar elkaar toe.
Bestrijk met een geklutst eitje de bovenkant met behulp van het Tupperware patisserieborsteltje.
Verwarm de oven voor op 200 °C en leg de koeken op een bakpapier en verder op de bakplaat en bak ze af gedurende 25 à 30 minuten op 180°C
Naar dit simpele receptje was ik al een poosje naar op zoek en eindelijk gevonden en heerlijk bevonden ! Hmmmmmmmmmmm.......







|