Heerlijke kleine tussendoortjes of voor bij het 4 uurtje....gemaakt in de siliconen mini tartelettevorm....Weldra Kerst....misschien een ideetje !
Nodig :
- 100 gr suiker
- 120 gr amandelpoeder
- 100 gr boter
- 1 ei
- 40 gr bloem
- 1/2 koffielepel amandelextract
- speculoospasta
- amandelschilfers (optie)
Werkwijze :
Het ei samen met de suiker luchtig mixen tot dat het mengsel verbleekt, amandelpoeder, amandelextract en de bloem toevoegen. De boter even smelten in de microgolfoven, kan gemakkelijk in het micro schenkkannetje. Deze bij de rest toevoegen en goed mengen.
De mini tartelettevorm omspoelen met water en uitkloppen maar niet afdrogen en hierin het deeg deeg met behulp van twee soeplepels. Niet te vol doen want in het midden moet er nog een halve koffielepel speculoospasta worden gelegd en daar bovenop nog een beetje deeg.
Afbakken in een voorverwarmde oven van 180 °C gedurende 18 minuten.
Smakelijk !
Ik bewaar ze graag in mijn ronde clickplus koekendoos.....een hemelse doos en momenteel is er een erg leuke versie van verkrijgbaar namelijk met een opdruk van Macarons en cupcakes op.





|