Weer eens wat anders dan spaghetti of lasagne.
Nodig :
- 1 pak cannelloni pasta
Nodig voor de tomatensaus :
- 1 wortel
- 1 stuk verse selder
- 1 sjalot
- 1 blik gepelde tomaten in blokjes van 400 gr
- het lege blik van de tomaten nog eens gevuld met water
- een soeplepel provençaalse kruiden
Nodig voor het vleesvulsel :
- 450 gr gehakt
- 120 ml vleesbouillon (water +vleesbouillonblokje)
- 1 teentje knoflook
- 3 soeplepels paneermeel
- 1 ei
- 5 soeplepel gemalen parmezaanse kaas
- pezo naar smaak ( peper +zout)
- 1 soeplepel provençaalse kruiden
Nodig voor de bechamelsaus :
- 50 gr boter
- 50 gr bloem
- 1/2 l melk
- pezo, nootmuskaat
Werkwijze :
Het gehakt rul bakken in de antikleefpan. De vleesbouillon toevoegen en een 20 minuutjes laten sudderen met een deksel op de pan. De geperste knoflook toevoegen en kruiden met pezo. Als het afgekoeld is dan het paneermeel, het ei en de kaas erbij voegen en alles goed mengen. Indien het gehakt niet vochtig genoeg is kan je er wat van de tomatensaus nog aan toevoegen.
Voor de bechamelsaus. De boter smelten op het vuur, bloem toevoegen en wat laten droogbakken, melk toevoegen en goed roeren met de klopper, kruiden met pezo, nootmuskaat naar smaak.
De tomatensaus bereiden, snij de selder, wortel, sjalot heel fijn. (Ik heb hiervoor de extrachef gebruikt) In een pan wat olijfolie doen en hierin de groenten fruiten, de tomaten en het water toevoegen als ook wat provençaalse kruiden.
Als de voorbereiding gebeurt is dan de pastabuizen vullen met het natte gehakt.
De tomatensaus in de ovalen ultra pro van 2 l gieten op de bodem. Hierop de cannelloni plaatsen en overgieten met de bechamelsaus. Eventueel nog wat geraspte kaas erover heen strooien.
De schotel gedurende 40 minuten in een voorverwarmde oven van 200 ° C plaatsen.
Heerlijk met een glaasje wijn erbij !




|