Wie kent ze niet : deze heerlijke chocoladekoekjes met een witte crèmevulling. Heel mijn keuken rook naar de chocolade.
Wat heb je hiervoor nodig :
Voor de koekjes :
- 225 gr boter
- 210 gr suiker
- 1 ei
- 250 gr bloem
- 75 gr ongezoet cacaopoeder (dus geen nesquick)
- 8 gr bakpoeder
- snufje zout
Voor de crèmevulling :
- 100 gr boter
- 200 gr poedersuiker
- snuf zout
- 2 volle soeplepels room
- enkele druppels vanille extract (home made)
Werkwijze :
Voor de koekjes: de boter samen met de suiker mengen, ei toevoegen en weer mengen. Bloem + bakpoeder + cacao + zout zeven en erbij mengen. In een bol doen en in plastiekfolie verpakken en een uurtje in de ijskast leggen. Nadien het Tupperware antikleefwerkblad nemen en met bloem bestrooien. Deeg hierop uitrollen met de deegroller tot een half cm dikte. Met de mini tartelettesnijders (de kleinste kant) rondjes uitsteken en op een met bakpapier bekleedde bakplaat leggen. Afbakken in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 12 minuten.
Koekjes laten afkoelen en ondertussen de crèmevulling maken.
Hiervoor de boter mixen met de room, snuf zout, vanille extract en de poedersuiker.
De crèmevulling in de squeeze -it doen en op de koekjes een mopje spuiten. Een tweede koekje erop leggen en aandrukken.
De koekjes bewaren in de clickplus tupperwaredoos.
Maar daar zullen ze niet lang inzitten als je ze éénmaal hebt geproefd.
Smakelijk !






|