Eergisteren heb ik deze citroencakes gebakken en ze hebben de tijd niet gekregen om van glazuur te voorzien.
Je zou dit deeg ook kunnen gebruiken voor 1 langwerkige cake natuurlijk
Nodig :
- 200 gr bloem
- 3 gr zuiveringszout
- 4 gr bakpoeder
- snufje zout
- 3 eieren
- 220 gr suiker
- 100 gr boter
- 100 ml plantaardige olie
- 1 theelepel citroenextract
- 75 ml citroensap ( sap van 2 citroenen)
Voor het glazuur :
- 140 gr poedersuiker
- enkele druppels citroensap
Werkwijze :
Klop de eieren samen met de suiker tot een schuimig geheel. Voeg dan de bloem, zuiveringszout bakpoeder, snuf zout bij. Smelt de boter en voeg die samen met de olie bij het eerste deeg. Voeg ook het citroensap en citroenextract toe.
Spoel de siliconen vormen goed om en doe hierin het deeg en bak ong. 25 minuten op 180°C in een voorverwarmde oven. Maar kijk zelf regelmatig want elke oven is verschillend.
Als ze afgekoeld zijn indien gewenst nog voorzien van glazuur.






|