Zo gemakkelijk klaar te maken en minder vettig dan in frituurolie gebakken.
Nodig :
- 1/2 kilo gemengd gehakt
- 2 eieren
- wat paneermeel naar eigen smaak
- peper en zout
- hard gekookte eieren
- 1 blik van een halve liter gehakte tomaten in blik (ik heb verse tomaten genomen)
- 1 blokje vleesbouillon
- provençaalse kruiden
- 1 ui
- wat olijfolie
Werkwijze :
Meng het gehakt samen met de 2 eieren, kruiden (pezo), paneermeel tot een homogene massa. Kook ondertussen de eieren hard. Pel de eieren en wentel ze in het gehakt. Doe in de microgolfovenschaal wat gesnipperde ui samen met wat olijfolie en zet 2 minuten op 800 Watt. Voeg dan het blik gehakte tomaten toe samen met het vleesbouillonblokje, peper en zout en provençaalse kruiden. Roer en leg dan de vogelnestjes in de saus.Zet 5 minuten op 800 Watt, roer een keer door en draai de vogelnestjes om en zet nog eens 5 minuten terug op 800 Watt.
En de vogelnestjes zijn klaar.
Wij hebben deze gegeten samen met puree door de aardappelen te stomen in de microgourmet en nadien met de pureerstaaf tot puree te maken en hierbij nog rauw gehakt witloof.
Een echte lekkernij en minder vet dan gebakken in frituurolie.




|