Nog een leuk ideetje met bladerdeeg zijn deze zwijntjes. Normaal gesproken zien we ze elke vakantie wel ergens lopen, deze vakantie nog niet kunnen spotten vandaar dat ik ze nu maar zelf heb gemaakt als gebakje ;)
Naargelang de vulling kan u dit maken als dessertje of als apertiefhapje. De mijne zijn nu gevuld met stukjes appel en wat suiker maar u kan hier even goed een hartige vulling in doen zoals gehakt of gerookte zalm met kruidenkaas.
Nodig :
- een bladerdeeg
- 1 appel in stukjes
- klein beetje suiker
- mini tartelettevorm
- geklust eitje
- wat bakvaste chocoladeparels
- mini tartelette uitsteker
Werkwijze :
Steek met de breedste kant van de mini tartelettesnijder rondjes deeg uit en leg deze in de siliconen tartelettevorm zonder inboteren of bebloemen.
Snij de appel in kleine stukjes en leg die op het bladerdeeg en overstrooi met een beetje suiker.
Snij dan met de kleinste kant van de tartelette uitsteker evenveel rondjes deeg en leg die bovenop de stukjes appel zodat het gebak dicht is. Snij met behulp van een aardappelmesjes kleine driehoekjes uit het deeg voor de varkensoortjes en leg die bovenaan op het deeg zoals op de foto. Snij nog kleine rondjes voor de neus en leg die onderaan en tenslotte gebruik je 2 bakvaste chocoladeparels als oogjes.
Kluts een eitje en strijk met behulp van het patisserieborsteltje de bovenkant ermee in.
Bakken in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 20 minuten.
Nota: ben vergeten een foto te nemen van de stukjes appel en van de rondjes deeg, maar ik geloof dat het duidelijk genoeg is.
En laat het smaken !

|