Toen ik dit recept zag staan op een frans blogje trok het meteen mijn aandacht en wilde ik dit zelf wel eens proberen. En inderdaad, het klopt....heerlijk flanachtige taart waar iedereen gek op zal zijn.
Zou ideaal te maken zijn in de vierkante ultra pro of ovale van 2 l. Vermits ik momenteel niet over al mijn materiaal beschik, heb ik het uitgetest in een glazen pyrex schaal.
Het resultaat mag er zijn.
Nodig voor een schaal van ong. 20 cm x 20 cm :
- 4 eieren
- 150 gr witte suiker
- 1 soeplepel water
- 125 gr gesmolten boter
- 115 gr bloem
- 500 ml lauwe melk
- 1 vanillestok overlangs gesneden
- poedersuiker voor de decoratie
Werkwijze :
Verwarm de oven voor op 160°C. Scheid de eieren en klop de eiwitten stijf in de speedychef. De eigelen plus de suiker klop je met de mixer tot een lichte mousse. Voeg hierbij dan de gesmolten boter( gesmolten in de microplus schenkkan), de zaadjes uit het vanillestokje en voeg ook de gezeefde bloem toe. Tenslotte ook de lauwe melk (verwarmt in de microplus schenkkan). En als allerlaatste de stijfgeklopte eiwitten. Voeg die toe met behulp van de platte klopper en meng alles nog eens onder elkaar.
De pyrex schaal in mijn geval nu (liever de ultra pro) beboteren en bebloemen en het mengsel hierin gieten. Het deeg is vloeibaar ongeveer zo als dat van pannenkoekendeeg.
Zet in de oven van 160 °C gedurende 50 minuten, de bovenkant moet mooi goudbruin zien. Laat dan afkoelen en zet het ongeveer 4 uren in de koelkast.
Juist voor het opdienen bestrooien met poedersuiker.
In rechthoekige porties snijden met het koksmes en dan genieten !







|