Heerlijk om op tweede paasdag een lamskroontje op je bord te hebben. Zo'n zachte structuur en helemaal niet moeilijk te maken.
Nodig :
- 1 lamskroontje van een halve kilo voor 3 personen
- een half bosje peterselie
- 2 soeplepels mosterd
- 3 soeplepels paneermeel
- 1.5 dl olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- peper, zout
Werkwijze :
Begin met de vlies van de lamskroon te snijden...dit gaat heel gemakkelijk met het Tupperware fileermes. Doe dan boter in de braadpan en wanneer deze hazelnootkleur heeft leg je de lamskroon erin om aan te bakken. Bestrooi met peper en zout en draai om zodat de andere kant ook kan worden aangebraden. Leg de lamskroon nu in het deksel van de ovale ultra pro (800 ml). Smeer 1 kant in met een persillade en zet het lamskroontje nu nog 8 à 9 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C
Nota : Persillade maak je door peterselie fijn te hakken, mengen met mosterd, paneermeel, olijfolie en fijngeperst knoflook.
Wanneer de baktijd in de oven voorbij is neem je de ultra pro eruit en bedek je de lamskroon nog even met zilverfolie zodat het vlees nog wat kan rusten alvorens te versnijden. Dit komt de malsheid ten goede.
Ik heb mijn vlees vandaag geserveerd met gestoomde aardappelen (micro gourmet) en een groentenkrans van worteltjes en apart nog stuk courgette ook voorzien van een persillade.





|