Een franse klassieker maar oooh zo lekker....deze keer niet met koemelk maar met amandelmelk klaargemaakt... In één woord verrukkellijk en zeker de snelle manier van bereiden.
Nodig :
- 3 eieren
- 1/2 l amandelmelk
- 100 gr suiker
- 1 vanillestokje
- 1.5 koffielepeltje vanillepuddingpoeder
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 crescendomaatje (het allerkleinste) zout of 1 mespuntje
Werkwijze :
De 3 eiwitten samen met mespunt zout + vanillesuiker in de speedychef doen en stijfkloppen. Ondertussen de eigelen samen met de suiker in het schenkkannetje doen en goed met de klopper mengen. De zaadjes uit de vanillestok schrapen en bij het eimengsel doen als ook de vanillepuddingpoeder. Goed mengen en de 1/2 l amandelmelk toevoegen. Alles onderéén mengen en in de microgolfoven zetten op 800 Watt gedurende 2.3 minuten. Goed doorroeren met de halve klopper en opnieuw 2 min. 30 sec. op 800 Watt in de microgolf zetten. Nog eens doorroeren en koud laten worden in de koelkast. De crème dikt vanzelf verder in.
De stijfgeklopte eiwitten ook in een microgolfkommetje doen en 40 seconden op 800 Watt zetten. Wanneer de crème koud is in schaaltjes verdelen en hierop 2 quenellen van stijfgeklopt eiwit scheppen ( quenellen = met 2 soeplepels eiwit scheppen en de lepels over elkaar wrijven zodat je 2 vormpjes bekomt zoals op de foto)
Als afwerking met caramelsaus juist voor het serveren straalsgewijs over de eiwitten/crème gaan en tenslotte afwerken met geroosterde amandelschilfers .







|