Een heel gemakkelijk receptje van appeltaart uit het kookboek van wijlen Felice. In een ver verleden heb ik zelfs nog lessen van Dré Steemans gehad. In mijn jeugd heb ik namelijk vaak jongeren begeleidt tijdens de vakanties maar daarvoor moest ik eerst wel monitoren vorming volgen en Dré was toen één van mijn lesgevers.
Maar wat heb je nodig voor deze gemakkelijke taart :
- 3 appelen
- 150 gr bloem
- 5 soeplepels olie
- 100 gr suiker
- 2 pakjes vanillesuiker
- 3 eieren
- een snufje zout
- 2 dl melk
- een geutje amaretto (volgens het oorspronkelijk recept was het rhum)
Werkwijze :
Oven voorverwarmen op 200°C. Voor het deeg doe je de olie in een Tupperware mengkom samen met de suiker, de vanillesuiker, de eieren, de bloem en het snufje zout. Goed mengen en dan voorzichtig de melk erbij doen.
De appels schillen en in schijfjes snijden en in de omgespoelde siliconen Tupperware bakvorm leggen. De bodem helemaal bedekken met de appels. Het deeg erover gieten en dan 45 minuten bakken op 200°C.
Laten afkoelen en bestrooien met poedersuiker.
Heerlijk bij een tasje koffie of thee !







|