Vraag mij soms wel eens af of er nog mensen zijn die zelf kroketten bereiden.....Gemakkelijk is om ze mee te nemen uit de vriezer in de grootwarenhuizen maar huisgemaakt smaken ze toch zoveel lekkerder ! En eigenlijk valt het best mee in tijd. Gewoon een grote voorraad maken en ze in een goeie (tupperware) diepvriesdoos bewaren in de vriezer.
Hoe ga je daar voor tewerk en wat heb je nodig :
- 1 kg aardappelen
- 2 eierdooiers
- klontje boter
- peper, zout, muskaatnoot
- paneermeel
NOTA : nooit melk of eiwitten gebruiken in je puree want dan barsten je kroketten open bij het bakken.
Maak eerst een puree door de aardappelen te koken of te stomen. Als dat gebeurd is met de pureestaaf de aardappelen fijn maken, kruiden en eidooiers en klontje boter toevoegen. De massa door het kroketten machientje duwen zodat je lange worsten bekomt. Dan de worsten laten afkoelen gedurende een uurtje.
Eiwit lichtjes opkloppen met de halve klopper en de aardappelworstjes die je ondertussen in stukjes hebt verdeeld van ong. 6 cm hierin wentelen met behulp van 2 vorken. Daarna door het paneermeel wentelen. Zorg dat alle kanten goed in het paneermeel zitten om barsten te vermijden tijdens het bakken. In de Antartica diepvriesdoos invriezen tot bij gebruik.
NOTA : De kroketten niet laten ontdooien voordat je ze gaat afbakken. Beste resultaat is wanneer je ze bevroren in je frietvet laat bakken op 165 °C Wanneer de kroketten komen boven op het vet drijven dan zijn ze gaar.








|