Een heerlijk Frans nagerecht dat ik deze voormiddag nog eens gemaakt hebt......
Nodig :
- 1/2 liter room
- 1/2 liter melk
- 100 gr suiker
- 1 vanillestokje
- 6 eierdooiers
Werkwijze :
Melk + room + overlangs doorgesneden vanillestokje in een kookpot doen en aan de kook brengen. Zorg dat je goed de zaadjes uit de vanillestok hebt geschraapt met behulp van een aardappelmesje. Eierdooiers + suiker kloppen tot het mengsel verbleekt. De gekookte melk + room al roerend op het eierdooiermengsel gieten en goed blijven roeren. De vanillestok wel verwijderen.
Het mengsel in ondiepe schaaltjes gieten die ovenbestendig zijn. De schaaltjes op hun beurt in diepste ovenschaal zetten zoals op foto en in de oven zetten. Met een gietertje nu warm water gieten in de ovenschaal zodat de potjes au bain marie kunnen garen. Op op 170 °C gedurende 40 minuten.
Juist voor het opdienen een beetje ruwe rietsuiker of bruine suiker op de potjes doen en met de brander even laten carameliseren. Wie zo geen toestelletje heeft kan de potjes ook even onder de grill plaatsen.
Simpel maar enorm lekker nagerechtje !






|