Tot mijn verrassing heb ik vastgesteld dat ik dit recept nog niet eerder had geplaatst terwijl ik dit al meer dan 20jaar hier thuis toch wel tweewekelijks klaar maak. Bij deze...het recept...en als je hem éénmaal geproefd hebt, koop je vast en zeker geen meer van 'den Aldi'.
Nodig :
Bolognese saus :
- 1 grote ui
- 1 wortel
- 2 teentjes look
- 2 teentjes knoflook
- 300 gr gehakt
- 1 blik gepelde tomaten van 1/2 l (mixen)
- 3 eetlepels tomatenpuree
- 1 dl bouillon
- peper, zout, 2 blaadjes laurier, oregano
Bechamelsaus :
- 1 liter melk
- peper, zout, muskaatnoot
- 1 kruidenbouillonblokje Knorr
- 50 gr maïzena
- lasagnevellen
- 150 gr geraspte kaas
Werkwijze :
Hak de ui fijn in de turbomax en rasp de wortel in het kaasmolentje. Verhit de olijfolie in de kookpot en doe de ui erin samen met de geraspte wortel en laat enkele minuutjes fruiten. Pers de knoflook uit met de knoflookpers en doe die samen met het rauwe gehakt bij de de ui en wortel. Laat het vlees langzaam bruin worden. Roer regelmatig daarna al de overige ingrediënten erbij doen en 30 minuutjes zachtjes laten stoven.
De bechamelsaus maken door 850 ml melk in het microplus schenkkannetje te doen en ong. 4 minuten op 800 Watt verhitten. De overige melk in de shaker doen samen met de kruiden, bouillonblokje en maizena. Goed schudden en bij de warme melk doen. Goed roeren en terug in de microgolf zetten op 800 watt gedurende 2 minuten. De saus is klaar
Afwerking :
Neem de ovale ultra pro en doe hierin een laagje bolognaisesaus, leg daarop een laag lasagnevellen. Doe hierop terug bolognaisesaus, laag bechamelsaus en gemalen kaas. Terug bolognaisesaus, bechemelsaus, gemalen kaas en weer lasagnevellen totdat je sausen op zijn. Eindigen met geraspte kaas en overstrooien met wat provençaalse kruiden.
Goudbruin bakken in een oven van 180°C ongeveer 30 minuten.
Met een glaasje wijn erbij waan ik mij op vakantie ;)



|