Hmmmm.......wil je ze proeven....a.s. donderdag 7 maart staan ze op tafel bij mijn thuisdemo maar wil je ze al eens uitproberen dan volgt hier het recept.
Nodig :
- 1 bladerdeeg
- 100 gr suiker
- 100 gr amandelpoeder
- 100 gr gesmolten boter
- 2 eieren
- 1 klein potje abrikozenconfituur (de mijne is home made)
- tupperware tartelettevorm van 6 stuks
Werkwijze :
Meng het amandelpoeder met de suiker, de eieren en de boter. Rol het bladerdeeg uit en steek met de tartelettesnijder 6 x deeg uit voor de taartjes. De overschot niet weggooien maar dient als reepjes voor de bovenkant.
De bladerdeegbodem vullen met het frangipannemengsel en hierop de abrikozenconfituur doen. Bovenop doe je dan nog strookjes bladerdeeg van ong. 1.5 cm breedte.
25 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 180°C. Eventueel serveren met een bolletje ijscreme.
De mijne zijn gisterenavond gebakken maar zijn al allemaal op ;)



|