Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
08-04-2012
Paasbiscuit
Bij Pasen hoort paasgebak voor mij. Dus gisterenavond nog vlug een biscuit gebakken en deze morgen afgewerkt. Niks speciaals maar wel echt lekker.
Nodig voor de biscuit :
- 5 eieren - 200 gr suiker - 200 gr zelfrijzende bloem
Nodig voor de boterroom
- 250 gr roomboter - 1 ei - 1,5 eidooier - 140 gr suiker - 50 ml water
Nodig voor de geraspte chocolade :
- pure chocolade
Werkwijze voor de biscuit :
Doe de 5 eieren samen met de suiker in een kom en mix deze heel schuimig tot dat het verbleekt is en in volume is toegenomen. Voeg dan de gezeefde bloem beetje bij beetje toe en meng deze met de spatel er luchtig onder. Neem de siliconen tupperware bakvorm en giet hierin het mengsel. Verwarm de oven voor op 180°C en bak de biscuit ong. 40 minuten op 180°C.
Werkwijze voor de boterroom op basis van een bombedeeg :
Klop het ei en de eierdooiers los. Kook de suiker en het water tot een suikersiroop. Laat deze dan terug wat afkoelen. En giet die dan straalsgewijs bij het eiermengsel. Maak zeker gebruik van een elektrische mixer bij deze bereiding. Klop het geheel koud (dit is een "bombedeeg". Voeg dan de zachte boter in stukjes toe en klop tot een gladde boterroom. Je kan nog een smaakje naar keuze toevoegen maar hoeft niet. Ik zelf heb gesmolten chocolade toegevoegd aan mijn boterroom.
Afwerking :
Snij met behulp van het broodmes de taart in 2 gelijke delen en strijk één deel in met de boterroom. Doe het bovenste deel van de biscuit er terug op en strijk de zijkanten ook in met boterroom. Haal de zijkanten dan door de geraspte chocolade en zet op een rooster. Smeer dan de bovenkant in met de boterroom en versier naar eigen keuze.
Een leuk trukje om mooie chocoladekrullen te krijgen is het volgende :
Zet de ovenbakplaat even in een verwarmde oven. Haal ze eruit en zet ze omgekeerd op uw aanrecht. Ga dan met een reep chocolade over de warme omgedraaide bakplaat. Je zal zien dat deze onmiddellijk smelt en een dun laagje achterlaat op uw bakplaat. Zet de bakplaat dan even in de koelkast maar ook weer niet te lang. 10 minuten is echt voldoende. Neem dan een paletmes en ga er mee over uw bakplaat om uw chocolade eraf te schrapen. Normaal gesproken komen er dan mooie krullen vandaan. Deze keer is het me zelf ook niet zo goed gelukt en werd het meer geraspte chocolade want ik had niet het juiste materiaal in huis.