Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
07-04-2012
Varkensgebraad met spekblokjes en druiven
Heerlijke feestmaaltijd voor de paasdagen. Deze schotel heb ik ooit leren maken tijdens een 2 jarige opleiding huishoudelijke koken. Doordat ze dit hier thuis graag lusten komt ze dan ook geregeld op tafel. Heel eenvoudig om te maken en super lekker.
Nodig :
- 1 kg varkensgebraad of 1 kg varkenshaasje zoals ik deze keer had gedaan. - 1 blik druiven op sap of verse druiven kan ook altijd maar dan liefst gepeld - 1 ajuin - 200 gr gerookte spekblokjes - thijm - peper, zout - boter - 2 dl witte wijn - 1 soeplepel maizena
Werkwijze :
Doe boter in de kookpot en laat smelten. Doe het gebraad of varkenshaasje in de kookpot en laat aanbakken. Kruid met peper en zout. En draai een keertje om zodat alle kanten aangebakken zijn. Snij een ui fijn met behulp van de turbochef en voeg deze bij het gebraad samen met de gerookte spekblokjes. Laat meebakken en voeg dan de witte wijn toe en laat verder garen. Voor varkenshaasje volstaat een 20 minuten voor 1 kg varkensgebraad mag je 45 minuten reken. 10 minuten voor het einde van de baktijd voeg je de druiven uit blik samen met het sap toe. De saus nog binden met wat maïzena of sausbinder. Eventueel kan je er nog een scheutje room aan toevoegen maar zelf heb ik dit niet gedaan.