Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
04-03-2012
Spritzkoekjes
Weer eens wat anders en altijd lekker bij de koffie !
Nodig voor 22 koekjes:
- 175 gr zachte boter ( zeer belangrijk dat ze zacht is of je krijgt het deeg niet goed gespoten) - 1 ei - 125 gr suiker - beetje vanilleessence - 60 gr amandelpoeder - 250 gr patisseriebloem - mespunt zout - chocolade voor de decoratie
Werkwijze :
Meng de boter met de kloppers van de mixer tot ze zeer zacht en smeuiig is. Voeg suiker, vanilleessence en mespunt zout toe en meng goed gedurende ongeveer 5 minuten.
Voeg dan het ei toe en meng weer. Voeg de helft van de gezeefde bloem toe en meng weer dan pas de rest van de bloem toevoegen. Dan het amandelpoeder toevoegen en de oven al voorverwarmen op 180°C.
Met de spuitzak zigzagfiguren spuiten op bakpapier op de bakplaat. Of rondjes naar keuze. Laat dan het deeg 20 tot 25 minuten bakken op 180°C.
Als de koeken afgekoeld zijn. Chocolade smelten in microschenkkan op lage wattage gedurende 2 minuten roeren en weer een minuutje terugzetten op lage wattage. Met patisserieborsteltje de chocolade aanbrengen op één helft van de koek. Laat opstijven op een taartrooster.
Bewaar in de ronde clickplus van tupperware.
Nota: Mijn deeg ziet er wat gespikkeld uit maar dat komt omdat ik gemalen amandelpoeder gebruikt waarvan de bruine pelletjes mee gemalen zijn.