Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
03-03-2012
Gehaktbrood in de ultra pro (ronde van 2.5l)
Deze maand is de ronde ultra pro eindelijk in de verkoop gekomen. Ik zat er al lang op te wachten. Vooral interessant voor mensen met een kleine microgolf zoals ik omdat de langwerpige ultra pro daar niet volledig kan in draaien.
Voor diegene die deze potten nog niet zo goed kennen. Even toelichten dat het een uitstekend materiaal is dat bestand is voor temperaturen tot 250°C. M.a.w. deze potten mogen in zowel microgolf als gewone oven worden gebruikt. Het is gemaakt uit een speciale materie zodat je geen tot bijna geen vetstoffen hoeft te gebruiken. Meestal gebruik ik de pot met gesloten deksel omdat alles dan veel sappiger blijft.
Waar ik mijn pot veel voor gebruik is om rijstpap in de maken. Gaat enorm goed en geen omkijken naar. Om videevulsel in te maken. In 20 minuten een volwaardige videevulling op tafel. Soepen in 12 minuten klaar in deze pot. Brood, peperkoek kan er ook heel goed in gebakken worden zonder in te vetten. Maar gisteren heb ik er dus een gehaktbrood in klaar gemaakt. In 20 minuten tijd zaten we aan tafel te eten.
Nodig voor 4 personen :
- 500 gr gemengd gehakt - 1 ui - 1 ei - paneermeel - peper, zout en eventueel wat provençaalse kruiden - 6 velletjes dun ontbijtspek - wat peterselie
Werkwijze :
Maak de ui fijn in de turbo chef. Doe in een mengkom het gehakt, de kruiden, het paneermeel, het ei en de ui. Meng alles heel goed. En maak er dan een broodje van. Draai het ontbijtspek rond het gehakbroodje. Doe de peterselie in de turbochef en maak fijn. Leg het gehaktbrood in de ultra pro en plaats 10 minuten op 800 Watt in de microgolf met gesloten deksel. Kijk dan hoever het vlees staat en zet nog eens terug 10 minuten bij op 800 watt met gesloten deksel.
Smakelijk en gezonder dan op de traditionele manier want u had geen boter nodig om het aan te bakken.
Wij hebben hierbij nog gestoomde bloemkool en aardappelen gegeten (microgourmet )met daarbij een lekkere tomaten/paprikasaus. De bloemkool heb ik 14 minuten gestoomd in de microgourmet.