Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
09-01-2012
Mini frangipannetaartjes in de tartelettevorm van tupperware
Omdat ze hier thuis nogal houden van cake en droog gebak, heb ik deze voormiddag vlug even wat kleine frangipannetaartjes gebakken maar wel zonder bladerdeeg als bodem. Een heel gemakkelijk deeg dat op een half uurtje tijd klaar is.
Nodig voor 12 kleine taartjes
- 200 gr boter - 2 eieren - 100 gr amandelpoeder - 20 druppels amandelextract - 1 dl melk - 200 gr witte suiker - 175 gr zelfrijzende bloem - siliconen tartelettevorm van tupperware
Werkwijze :
Boter laten smelten in de microschenkkan ong. 2 minuten op lage wattage. Eierdooiers toevoegen en goed mengen. Vervolgens de amandelpoeder, amandelextract, melk en suiker en alles goed mixen. De gezeefde bloem er onder mengen (niet mixen). Eiwit stijfkloppen in de speedychef en ook dit voorzichtig onder het deeg mengen.
Baktijd: 30 minuten op 180° C Afwerking : met glazuur. Als het gebak afgekoeld is. 5 à 10 lepels bloemsuiker mengen met klein beetje citroensap. Glazuur mag niet te lopend zijn. Beter beginnen met 1 koffielepel citroensap en poederuiker toevoegen en pas later meer sap toevoegen indien nodig.
Bon appétit.
Mijn man had er al 2 op voordat ik de kans kreeg glazuur erop te doen.