Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
17-12-2011
Kerststronk
Met nog maar enkele dagen te gaan alvorens we aan het feestmaal van Kerstmis mogen aanschuiven heb ik gisteren alvast gerepeteerd door een kerststronk te maken voor het gezin. De mijne is in 2 versies nl. ene met afwerking van pure chocolade en ene met melkchocolade want de zonen hebben verschillende smaken.
Nodig :
Voor de biscuitrol
- 5 eieren - 120 gr suiker - 150 gr zelfrijzende bloem - beetje vanilleextract (zelfgemaakte zoals eerder beschreven)
Voor de chocoladecreme
- 75 gr melkchocolade - 250 gr hoeveboter of solo of fama naar wens - 125 gr bloemsuiker - 1 zakje vanillesuiker - 1 ei
Voor de decoratie
- chocoladehagelslag of - schilfers chocolade of - geroosterde amandelschilfers Werkwijze :
De 5 eieren samen met de suiker goed mixen tot een luchtig bleek geheel. De zelfrijzende bloem zeven en eronder mengen. De bakplaat bekleden met bakpapier en hierop het deeg verdelen. Bakken in een voorverwarmde oven van 220°C gedurende ong. 10 minuten. Direct bij het uit de oven halen een keukenhanddoek nemen en deze met warm warm vochtig maken. De natte goed uitgewrongen handdoek boven op het deeg leggen en het geheel omdraaien. Bedoeling is dat handdoek nu onderaan op de keukentafel ligt en deeg van boven met hierop nog het bakpapier. Dit laatste trekken we er voorzichtig af en dan rollen we de biscuit voorzichtig op met handdoek erbij in. Deze bewerking is helemaal nodig zodat nadien onze biscuit niet zal scheuren.
Voor de crème breek je de chocolade in kleine stukjes, doe hem in de microschenkkan en laat smelten in de microgolf op zeer lage wattage ong. 1 minuutje. Roer de boter met de vanillesuiker schuimig, roer er de bloemsuiker bij alsook het gehele ei. Als allerlaatste het gehele ei. Goed mengen.
Als de biscuit goed is afgekoeld de handdoek verwijderen en besmeren met de chocoladecrème. Terug oprollen ook de buitenzijde besmeren met crème en afwerken met chocoladeschilfers naar smaak. Ook chocoladehagelslag of geroosterde amandelschilfers zijn mogelijk. Versieren met kerstdecoratie en nadien heerlijk genieten !!
Reacties op bericht (1)
20-12-2011
lekker en makkelijk om te maken
en hij is hier goedgekeurd door de kids echt lekker