Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
16-12-2011
Kletskoppen
Mijn jongste zoon vroeg me gisteren wanneer ik nog eens kletskoppen wou maken. Vanmorgen heb ik me dan maar aan het werk gezet en het resultaat kan je hieronder mee bekijken.
Nodig :
- 50 gr bloem (geen zelfrijzende) - 110 gr kristalsuiker - 30 gr boter - 20 ml water - 2 gr kaneel - 1 gr zout - 20 gr fijngehakte amandelschilfers (in turbochef)
Werkwijze:
Meng alle benodigdheden kort tot een glad beslagje. Doe het deeg met behulp van 2 koffielepels op een met bakpapier bekleedde bakplaat. En vorm bolletjes zo groot als knikkers. Laat voldoende ruimte, minstens 8 cm tussen de bolletjes. Tijdens het bakken lopen ze uit tot platte koekjes. Bak de kletskoppen ong. 6 minuten in een voorverwarmde oven op 220°C. Houd het bakken goed in de gaten, want de koekjes bakken heel snel aan. Schuif het bakpapier direct na het bakken van de bakplaat om af te koeken.