Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
02-12-2011
Feestwijn
Stilletjes aan begint het einde van het jaar in zicht te komen, we beginnen al na te denken wat we op tafel zouden zetten bij de feestdagen. We hebben nog wel even tijd maar wil je uw gasten eens voorzien van een huisgemaakt feestwijntje dan wordt het nu wel tijd om dit te doen. De mijne staat sinds vanmorgen te trekken en zal dan juist op tijd klaar zijn om weer eens wat anders te presenteren.
Het recept komt uit een frans culinair magazine namelijk de Saveurs.
Nodig :
- 1 fles Côte du Rhône wijn (overal makkelijk te vinden). - 3 gedroogde vijgen - 1 kaneelstokje - 50 gr rietsuiker - 5 zwarte peperkorrels - 3 kruidnagels - 1 vanillestokje opengespleten - 15 gegrilde en gehakte amandelen - 15 gegrilde en gehakte hazelnoten (ik heb er uit de tuin, maar vind je gemakkelijk in elk warenhuis)
Doe alles tesamen in een glazen pot of zoals ik in een tupperware pot waar nadien het zeefje kan omhoog van worden getrokken). De vijgen heb ik nog wel middendoor gesneden. Laat het 5 dagen marineren en dan alles zeven. Nog 3 à 4 weken wachten alvorens te serveren en degusteren.