kitokojungle

..welkom ! ..welkom ! ..welkom !

~ Gesticht àls Gesticht ter Voorkoming v/d Maatschappelijke Randdebiliteit ~

~ HÉT "progressief" Orgaan Der "Hangmatsocialisten" ~
Gesticht àls Gesticht ter Voorkoming v/d Maatschappelijke & Politieke Randdebiliteit

29-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bedankt, Van Ginderachter Maarten en zijn Griet!
Klik op de afbeelding om de link te volgen Blij ons terug onder jullie nieuwsgierige neusjes te bevinden. Daarom een andere klassieker na het grote verlof : de vakantielectuur. Is altijd een voltreffer bij de intellectuelen onder jullie. Wat lazen we aan het strand, op het terras en in het bed? Welke hippe schrijver hebben we ontdekt of hebben we ons overgegeven aan louter funlectuur onder de vorm van misdaadromans of erotische verhalen? Wel beste vrienden, niks van dat soort lectuur heeft ons brein geteisterd. Niet gelezen, alleen maar gemijmerd en geconsumeerd? Neen, eerst een koopje gedaan bij De Slegte. Het bleek een voltreffer voor amper 9,99€. DE aanrader voor iedereen die begaan is met hedendaagse geschiedenis en meer bepaald zelfs met de ontstaansgeschiedenis van het Vlaamse, Waalse en/of Belgische socialisme.
Want we zijn inderdaad sossen al was het dan maar hangmatsossen en we zijn wel erg geïnteresseerd in de worteltjes van van deze uitermate boeiende beweging. Het zal jullie misschien verwonderen, maar wij vertikken het ons een opinie over de binnenlandse arbeidersstrijd te vormen door een ticket te kopen voor de film of de opera "DAENS". Geen van beide kunstzinnige producten ooit bekeken of beluisterd. Boons roman wel gelezen maar het blijft een roman en een goeie roman. Dus fictie. Vlaanderen dreigt fictie met realiteit graag willen te verwarren. Eerst de Vlaamse boer(t)enfims en dan de sociaal bewogen films en daarmee denkt dan elk vlaams kalf de eigen geschiedenis tot in de kleinste details te kennen.

Maar wat lazen we dus? "HET RODE VADERLAND" van Maarten Van Ginderachter uitgegeven door Lannoo/AMSAB in 2005 met als ondertitel :De vergeten geschiedenis van de communautaire spanningen in het Belgische socialisme voor WO I.
Hier zullen jullie nu geen detailbeschrijving vinden van de inhoud. Daarvoor raden we jullie aan dit koopje zelf te doen bij De Slegte want het boek is zijn prijs meer dan waard! VOORTREFFELIJK en tja je kan je je de vraag stellen waarom dergelijke standaardwerken al zo vlug in de ramsj terecht komen. Ons niet gelaten wat zo hebben we het natuurlijk ontdekt. Maar toch ergens jammer al was het maar omwille van de erkenning die dit boek overal verdient
Effe het begin van het nawoord publiceren om toch wat licht te laten schijnen onder jullie schedelpan.


Dit boek is een herziene versie van mijn proefschrift Vaderland in de Belgische Werkliedenpartij (1885-1914). Sociaal-democratie en nationale identiteit from belw. Een casusstudie van Gent, Brussel en de Borinage, dat ik op 1 maart 2005 verdedigde aan de Gentse Universiteit.

Verder nog een bedankje aan allerlei personen waaronder ene "Griet" die blijkbaar niet begreep hoe iemand zo gek kan zijn 4 jaar van zijn leven te verbeuzelen met zoiets saais.
Wel onbekende beste Griet, je mag heel erg fier zijn dat je Maarten 4 jaar lang een saaie nerd was. Wij vonden het alleszins de moeite maar wij hebben met hem natuurlijk nooit het ontbijt moeten delen. Dat scheelt wel wat.
Dus Griet, je zal ons Kitokojungle op ons woord moeten geloven dat het echt wel boeiende inzichten opleverde. Al dat saai geneuzel in stoffige archieven. Het is misschien een magere troost en je leest dit hart onder de riem misschien zelfs nooit maar we wagen het er op. Wij hebben er van genoten, basta en bedankt Maarten en dus ook Griet en promotor Bruno De Wever (yep, broer van ...en hier al wel eerder in de bloemetjes gezet) die blijkbaar steevast politiek incorrecte levenwijsheden debiteerde en dat hebben we dan met hem gemeen. Al zullen onze incorrecte diepzinnigheden een veel minder stevige onderbouw hebben. Het kan ons geen barst schelen als we maar niet klinken zoals de meeste politieke blogs hier in ons Vlaanderenland. Want op BLOGGEN is dat hier huilen met de pet op. Navelstaarders en groot-gelijkhebbers aan de lopende band. De meest idiote rechtse praat, enkel overtroffen door links gelal. Op een paar uitzonderingen na. Maar die zijn echt op de vingers van 1 hand te tellen en om geen steriele polemieken op te starten noemen we geen man en paard. Zoek het zelf maar uit!

Nu nog effe zoeken wie die Maarten Van Ginderachter is :


http://www.ua.ac.be/main.aspx?c=maarten.vanginderachter

Email(s) ua: Maarten.VanGinderachter@ua.ac.be
Telefoon: 032654308
Afdeling: Dept. Geschiedenis
bedrijfsadres: Stadscampus
S.D.317
Grote Kauwenberg 18
2000 AntwerpenSpreekuur
Donderdag van 14.00 tot 15.30 of na afspraak

Info

Onderzoeksdomeinen
 • wereldgeschiedenis, globale onderzoeksperspectieven, transnationale transfer
 • nationale identiteit en sociaal-democratie
 • history from below
 • Vlaamse en Waalse beweging
 • gender en nationalisme
 • natievorming van onderuit bekeken (from below benadering van identiteitsconstructie)
 • historisch onderzoek naar de interactie van collectieve identiteiten

Selectieve publicatielijst
Boeken als auteur

Het rode vaderland. De vergeten geschiedenis van de communautaire spanningen in het Belgische socialisme voor WOI, Tielt-Gent, Lannoo-Amsab-ISG, 2005.

Le chant du coq. Nation et nationalisme en Wallonie depuis 1880 (Jan Dhondt Cahiers nr. 3), Gent, Academia Press, 2005.

Boeken als wetenschappelijk uitgever

- VAN GINDERACHTER, Maarten, BROOMANS, Petra, GOFFE, Jensma and VANDEVOORDE, Hans (eds.), The Beloved Mothertongue. Ethnolinguistic nationalism in small nations. Inventories and reflections (Groningen Studies in Cultural Change 33), Leuven, Peeters, 2008.

- VAN GINDERACHTER, Maarten, LAMBERT, Véronique, DE WEVER, Bruno en DE WEVER, Bart (eds.), National identities and national movements in European history, special issue of the Belgisch Tijdschrift voor Nieuwste Geschiedenis/Revue belge d’histoire contemporaine, vol. 34, issue 4, 2004, 146 p.

Artikelen

Trou de mémoire. De droom van Groot-Nederland, in: TE VELDE, Henk en TOLLEBEEK, Jo (eds.), Het geheugen van de Lage Landen, Rekkem, Stichting Ons Erfdeel, 2009, pp. 60-67.

Contesting national symbols Belgian belle époque socialism between rejection and appropriation, in: Social history, vol. 34, no. 1, 2009, pp. 55-73.

Arm Vlaanderen. Het verwaarloosde platteland, het lamlendige volk, in: TOLLEBEEK Jo, BUELENS, Geert, DENECKERE, Gita, DE SCHAEPDRIJVER, Sophie en KESTELOOT, Chantal, België, een parcours van herinnering. Dl. 2 Plaatsen van tweedracht, crisis en nostalgie, Amsterdam, Bert Bakker, 2008, pp. 182-193.

Social-democracy and national identity. The ethnic rift in the Belgian Workers’ Party (1885-1914), in: International Review of social history, vol. 52, issue 2, 2007, pp. 215-240.

Public transcripts of royalism. Pauper letters to the Belgian royal family (1880-1940), in: DENECKERE, Gita and DEPLOIGE, Jeroen (eds.), Mystifying the monarch. Studies on discourse, power and history, Amsterdam, Amsterdam University Press, 2006, pp. 223-234.

Gender, the extreme right and Flemish nationalist women’s organisations in interwar Belgium, in: Nations and nationalism. Journal of the Association for the study of Ethnicity and Nationalism, vol. 11, Issue 2, 2005, pp. 265-284.

L’introuvable opposition entre le régionalisme citoyen wallon et le nationalisme ethnique flamand. À propos de l’Encyclopédie du mouvement wallon, in: Bijdragen tot de eigentijdse geschiedenis/Cahiers d’histoire du temps présent, nr. 13/14, 2004, pp. 67-96.

en zo komen we dus ook terecht bij :http://www.flwi.ugent.be/btng-rbhc/nl/

en jullie moeten hier ook maar effe de muis op laten klikken.

Voilà, jullie weten genoeg! Morgen vermeien we jullie met leuke inkijkverhalen over Vlaamse linkse republikeinen en progressieve nationalisten die we dank zij dit boek ontdekten op het wereldwijde net! Gieren en lachen gegarandeerd, pure Vlaamse kermis!

29-08-2009 om 23:55 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Een uitgesproken "Grr#!!♪♫@||#♫♪☻"-Kitokojungle-Opinie !!
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De congé payé is weer achter de rug! Back in town!
Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo lieverdjes, ondanks onze radiostilte van een maand staan we nog steeds pal op nr 1 der politieke blogs. Dit gewoon ter info en om iedereen duidelijk te maken dat de komkommertijd in de maand augustus dus wel heel grote vruchten oplevert. Na een verblijf van 5 weken in het mooie vakantiedorp Corleone moet ik vaststellen dat uit de grote stapel ongelezen kranten mij één titel is bij bijgebleven namelijk dat Gaia met trots aankondigt dat 1 miljoen batterijkippen een beter leven zullen hebben. Naar de reden van dit heugelijke bericht heb ik zelfs niet gezocht.
De info dat rechters hier wel eens corrupt zouden kunnen zijn lach ik weg na het familiebezoek aan onze Siciliaanse schoonvader. Bovendien ergert het ons mateloos (dus we zijn wel degelijk met geslepen tandjes en frisse moed terug klaar voor de kamp!) dat allerlei volk, rechter of niet, hier zo maar door de serieuse gazetten als corrupt worden afgemaakt en hun privéleven te grabbel gegooid zonder ook maar één doorslaggevend argument in te roepen. Wij zijn niet naïef en denken dat er in Fortis en andere zaken inderdaad "veel gesjipoteerd" werd. Maar dat had de fameuse parlementaire onderzoekscommissie moeten duidelijk maken en dat werd dus niks. Dus nu wordt dan maar losweg beweerd dat het volledige Brusselse gerecht een bende satrapische nietsnutten zou zijn. Why not? Het volk vraagt brood en spelen ! En een zwart schaap vinden vraagt hier geen maanden!
Het stemt ons blij dat we weer met jullie kunnen praten over al het onheil dat er boven onze kopjes de volgende maanden en jaren zal uitgekieperd worden en om onze vijanden stikjaloers te maken zeggen en schrijven wij hier zoals onze rooie voorzitter ons dat voordoet : wij verdienden schandalig veel poen zodat we 5 weken luxevakantie kunnen betalen. Wij hebben onze Fortisaandelen net op tijd verkocht! En met welke sollen werd jullie Blankenbergse strandvakantie betaald kameraden? Bij  massale reactie plannen wij een vervolgreeks...

29-08-2009 om 01:11 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
Categorie:Een uitgesproken "Grr#!!♪♫@||#♫♪☻"-Kitokojungle-Opinie !!
22-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ruzie en ambras en wij muizen er even tussenuit
Klik op de afbeelding om de link te volgen Beste lezertjes, vanaf dit eigenste ogenblik tot en met eind augustus zal de freqentie waarmee we onze ergernissen publiek maken enigszins dalen, al dan niet tot nooit geziene dieptepunten. We willen er toch even van tussen om nog meer geërgerd terug te te keren in september. Jullie kunnen van de gelegenheid gebruik maken om wat oudere bijdragen te bestuderen. Als tip met stip geven we graag ons energiedossier. Energie zal immers een hot item worden in het najaar. Onze lethargische federale regering die tegen dan hopelijk uit een meerderheid genaturaliseerde asielzoekers zal bestaan, zou dan het debat rond het al dan niet langer open houden van de kerncentrales moeten starten.Waarom hopen we op een meerderheid genaturaliseerde asielzoekers, horen wij al her en der vragen? Wel, die mensen hebben tenminste zin in initiatief getoond wat van onze inheemse federale ministers en staatssecretarissen nauwelijks kan gezegd worden. Tenzij de vrouwelijke excellenties die mekaar bijna de ogen uitkrabten. Gelukkig hebben ze met een stoeltjesdans en een vriendelijke afscheidskus het probleem terug binnen de normale perken kunnen brengen. Ondertussen werden de wraakroepende toestanden rond de asielzoekers zogezegd opgelost. Of het klopt durven we niet meteen zeggen want blijkt dat men zelfs de kostprijsberekening van de maatregel is vergeten maar dat zijn we inmiddels al gewoon.
Of de rechtstreeks betrokkenen er mee uit de shit zullen geraken...wij wedden er niet op.
terug naar ons kerndebat, de energie dus. Wij raden elke nog op vaderlandse bodem verblijvende Vlaming aan om vandaag De Standaard te lezen. Niet omwille van één of andere commentaar of artikel maar voor de pagina "E8 Seintjes".
Wat kan daar nu zo al interessants te lezen vallen? Wel daar staat, beste lezertjes een "Kennisgeving Kernenergiewet" vanwege de Nederlandse (Ollandse dus) Minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer.
En we citeren : " op 29 juni2009 (zal louter toevallig zijn...vlak voor de vakantie ) is van Delta Energy N.V. een startnotitie voor de milieu-effectrapportage ontvangen ten aanzien van het voorgenomen bouwen en het vervolgens bedrijven van een tweede kerncentrale te Borsele.
Al een mooi begin voor onze groene meisjes en jongens om zich stilaan een maagzweer te kweken alvorens aan het eigen nationaal debat te beginnen! En moesten jullie onze kerncentrales willen sluiten, beste groentjes, wees dan al maar gerust, de stroom zal dan vanuit Borsele en de Franse kerncentrales rijkelijk ons eigen landje overstromen....dus geen paniek, sluiten die boel. Belgistan zal daartegen wel vol staan met villa's met zonnepanelen op hun dak. Ook zal geen enkele schar of tong zijn weg nog vinden temidden van onze offshorewindmolens.Terloops toch even de vraag stellen aan de nieuwe nog op te richten Vlaamse Energiemaatschappij of ze wel bevoegd is voor deze off-shore-windmolenparken want volgens ons is dit nog niet meteen een uitgemaakte zaak. Er wordt veel over gepraat en in de gazetten geschreven maar zoals iedereen wel weet is dat allemaal niet zo simpel. Zijn die windmolenparken in de Noordzee nu regionale materie of federale? Allez vooruit, de ruzie kan beginnen...!
Voilà, met deze leuke boodschappen laten we jullie wat verweesd achter want er zullen dus zeker geen dagelijkse ergernissen meer verschijnen tot begin september, remember. Tot binnenkort!

22-07-2009 om 09:25 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Een uitgesproken "Grr#!!♪♫@||#♫♪☻"-Kitokojungle-Opinie !!
21-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BHL et le Duc de Gloucester
Als ware socialisten, zij het dan van de hangmatsoort, voelen wij ons erg betrokken bij het diepzinnige debat dat momenteel wordt gevoerd in Frankrijk rond de al dan niet dode Parti Socialiste. Vermits Fransen houden van dergelijke debatten zeker wanneer de grote salonfilosofen als BHL en andere afkortingen er zich mee moeien. BHL is zo een welbespraakt orakel met grijzend Beethovenkapsel waarvan elke scheet gepubliceerd en druk becommentarieerd wordt. Deze keer richt hij zijn vuurwerk dus op de (Franse) PS waarvan hij niet geheel ten onrechte beweert dat deze partij dood is. Het zelfde kan trouwens beweerd worden van vele Europese socialistische partijen. Ze zeulen inderdaad een zwaar verleden en nogal wat mamoetachtigen met zich mee. In ons eigen Belgistan tellen we twee zulke archeologische overblijfselen de sp-a en de Waalse PS die in tegenstelling tot het devies: werkers aller landen verenigt u, mekaar bijna naar het leven staan.
Dus volgen we met de nodige aandacht de regenbui in volle komkommertijd in Parijs en omgeving omdat uit ervaring blijkt dat het dan binnenkort druppelt in Brussel.http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelId=GK2CS4DQ


Lévy verklaart Franse PS morsdood

 • maandag 20 juli 2009

 • Auteur: Mia Doornaert
Bernard-Henri Lévy.pn

Bernard-Henri Lévy.pn

© Patrick Othoniel / Jdd/Gamma

BRUSSEL - Opschudding in het Franse politieke landschap. De bekende filosoof Bernard-Henri Lévy zei gisteren in interviews dat de Franse socialistische partij 'dood' is en geen andere toekomst heeft dan zichzelf op te heffen.

Van onze redactrice

'Zal de PS sterven? Neen, ze is al dood. Niemand, of bijna niemand, durft het te zeggen. Maar iedereen, of bijna iedereen, weet het.' In een interview met Le Journal du Dimanche zei 'BHL', zoals de filosoof met zijn initialen bekend is, dat er aan de Parti Socialiste niets meer te hervormen valt. 'De partij verloor wat haar nog aan ziel restte en moet verdwijnen.'

De Franse socialistische partij verkeert inderdaad in crisis. Met een score van 16,48procent in de Europese verkiezingen van juni bleef ze ver onder de 20procent die ze als minimale score had vooropgesteld. Ze kon zelfs geen profijt slaan uit de onpopulariteit van president Nicolas Sarkozy als gevolg van de economische crisis, en slaagt er niet in zich als alternatief aan te bieden.

Verschillende topmensen van de PS hebben al opgeroepen de naam van de partij te veranderen, onder wie Manuel Valls, een 'luitenant' van Ségolène Royal toen ze in 2007 presidentskandidate was.

Lévy zei gisteren dat Valls, volksvertegenwoordiger van het departement Essonne bij Parijs, gelijk had. 'Valls behoort met Royal, met Strauss-Kahn, met anderen tot degenen die een big bang kunnen veroorzaken en iets nieuws kunnen opbouwen op het puin van het oude.'

BHL noemde niet per toeval namen als Royal en vooral Strauss-Kahn. Dominique Strauss-Kahn, is een overtuigd voorstander van een sociaaldemocratische, reformistische koers. Volgens recente peilingen is hij de meest geloofwaardige socialist geworden om de oude partij een nieuw elan te geven.

Maar de ex-minister van Economie en Financiën, die ook bij zijn initialen (DSK) bekend is, staat voor het ogenblik buiten de nationale politiek. Sinds 2007 is hij directeur van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), op voordracht van president Sarkozy. Met die slimme zet sloeg Sarko twee vliegen in één klap: hij beroofde de PS van een van haar bekwaamste leiders en bezorgde Frankrijk, dankzij de brede Europese steun voor DSK, een internationale topfunctie.

De Franse PS is, in tegenstelling tot andere Europese socialistische of sociaaldemocratische partijen, nooit uit de keuze tussen marxisme en sociaaldemocratie geraakt. Nu, aldus heel wat socialisten, is het ogenblik daar om eindelijk een duidelijke keuze te maken ten gunste van een brede centrumlinkse partij.

Daarom, vindt ook BHL, is een naamsverandering 'de eerste vereiste'. De term 'socialistisch' moet verdwijnen omdat die 'een gedachtegoed draagt dat uit een andere tijd stamt en dat zich bovendien met het ergste gecompromitteerd heeft', zei hij gisteren nog in een interview met Radio Europe 1. Lévy verwees daarmee naar de toegeeflijkheid van de partij destijds voor de onderdrukkende communistische regimes.

Zoals anderen binnen en buiten de partij al deden, stelt ook BHL vast dat de PS maar niet losraakt uit interne twisten en rivaliserende ambities van partijbonzen. 'Ik heb zelden politici zoveel energie zien steken in zelfvernietiging', zei hij met enige bitterheid. 'Als het slechts om henzelf ging, zou het niet zo erg zijn. Maar het gaat om een alternatief voor Nicolas Sarkozy, om de hoop en betrachtingen van veel mensen.'

Daarmee wierp de filosoof een flinke steen in de kikkerpoel. Maar het debat zal nog geruime tijd woeden in de PS. Een beduidende fractie, waartoe ook partijleidster Martine Aubry behoort, blijft vinden dat de partij haar bondgenoten in de eerste plaats aan haar linkerzijde moet zoeken en ziet dus niets in de nieuwe, progressieve centrumlinkse formatie waaraan, aldus BHL, 'de Franse democratie dringend behoefte heeft'.


en we vonden een mooie blog met een leuke vergelijking tussen de Franse en Waalse PS dat waard is om gelezen te worden ook in Vlaanderen waar dergelijke commentaren eerder zeldzaam zijn en we zijn in een goeie bui om dergelijk eufemisme te gebruiken.
My kingdom for a blog van RichardIII Duc de Gloucester spreekt tot jullie en de ondertitel van deze blog luidt als een klok alleen in het Frans kan beieren :
"Petite chronique d'ambition, d'argent, de sexe et de religion dans une société que-faute d'autres mots-on appelle démocratie et dans laquelle 10% de salauds font la leçon à 90% d'imbéciles"

Stikjaloers zijn we op zulke ondertiteling, dat geven we grif toe!

http://www.richard3.com/2009/07/_bhl_au_jdd_le_ps_est_nase.html

BHL au JDD : le PS est nase !

On peut faire la moue à entendre BHL parler de lui-même sous le couvert d’un portrait des autres, ne pas lire ce qu’il écrit depuis qu’on n’est jamais arrivé au bout de son premier ouvrage de philosophie et enfin trouver insupportable ses concepts de la vertu ou du vice des Etats à travers sa vision du libéralisme ; cependant, il peut arriver en politique intérieure, qu’il ait raison. C’est notamment le cas de son interview à JDD (Journal du Dimanche) sur le PS français.
Son point de vue, on peut l’étendre au Parti Socialiste belge, non pas qu’il accuse un coup de fatigue comme celui de Martine Aubry ; mais parce qu’il se trouve lui aussi à la croisée d’un chemin idéologique alors que s’effondrent les raisons qui ont conduit le socialisme à la social-démocratie.
Pour BHL, Martine Aubry serait la gardienne d'une "maison morte", vouée à la démolition. Ce que confirment quelques pointures du PS, sans qu’il faille beaucoup tourner autour du pot pour le dire.
L’autodestruction est visible, même de Belgique.
« On est à la fin d'un cycle. Le PS est dans la situation du PC de la fin des années 1970, quand la désintégration s'amorçait et qu'on tentait de la conjurer par des formules incantatoires sur - déjà - la "refondation", la "rénovation".
En Belgique, la gauche de rechange n’existe pas. C’est la chance de Di Rupo. Jusqu’à présent, les voix qui se perdent, par désillusion, vont au Centre et à Droite, Ecolo recueille un socialisme critique qui trouve un exutoire dans la protection de l’environnement.
Jusqu’à quand ?
La crise à laquelle le PS belge ne répond pas, jette à la rue de plus en plus de travailleurs. Quel est l’oligarque du PS suffisamment connu et suffisamment indépendant qui fédérerait le mécontentement ? Di Rupo a toujours coupé toute possibilité d’expression à un courant opposé à sa politique collaborationniste. En faisant et défaisant les ministres, il tient la face émergente du PS sous sa coupe. C’est là toute son habileté. Tandis que Martine Aubry a raflé la mise en France non pas par un plan de redressement, mais par la haine des coalisés à Ségolène Royal.
BHL : « Aubry est sûrement quelqu'un de très bien. Mais il ne s'agit plus, à ce stade, des qualités de tel ou tel. Elle est dans le rôle de gardien de la maison morte et elle n'y peut rien. Les mots, d'ailleurs, disent tout. On parle du "rappel à l'ordre" de Manuel Valls. Rappel à l'ordre... Le socialisme termine en caporalisation... »
Donc, le PS va mourir ?
BHL : « Non. Il est mort. Personne, ou presque, n'ose le dire. Mais tout le monde, ou presque, le sait. Il est comme le cycliste d'Alfred Jarry qui pédalait alors qu'il était déjà mort. Ou comme le chevalier d'Italo Calvino dont l'armure était vide. Il est mort. »
L’interviewé a beaucoup lu, on ne lui fera pas le reproche de citer Maurice Clavel, dont on se souvient du tonitruant « Messieurs les censeurs, bonsoir ! ». Pour vaincre la droite, il faut d'abord briser la gauche. », réflexion d’un maoïste, certes, mais qui n’exprime pas tant le désir de remplacer la gauche par l’extrême-gauche que de remplacer une gauche molle par une gauche dure.

2bhlps.JPG

Les points de convergences entre le PS français exsangue et le PS belge essoufflé sont nombreux. Le plus évident, c’est le manque d’idées qui donnent l’espoir qu’on peut changer le monde. Cette volonté BHL ne la découvre pas chez Aubry, comme je ne suis pas le seul à ne pas la découvrir chez Di Rupo. Est-ce la fonction de président du PS qui le façonne, mais tous les présidents à commencer par Léo Collard ont fini par ressembler à un vieux prof de chimie du secondaire que j’ai connu dans le temps et que je n’ai jamais vu qu’en cache-poussière blanc avec un éternel nœud papillon. Bien longtemps plus tard, en lisant Guignol’s Band de Céline, j’ai trouvé que son personnage, Borokrom, un chimiste proche de la pègre et connu par la police, pourrait préjuger le futur de l’actuel président.
Il est clair pour la plupart des socialistes français et belges que « le PS est quand même le parti qui les protège, qui administre les régions. », quoique, en Wallonie, les affaires judiciaires en cascade des mandataires du PS sont en train de détruire ce sentiment de protection. Mais il faudra faire avec tous ceux qui ont bénéficié d’une « largesse », d’un passe-droit plutôt et qui constitue une clientèle suffisamment attachée au PS belge pour que celui-ci perdure encore un certain temps sans projet et sans volonté de changement. D’autant que cette clientèle n’a pas vraiment de convictions de gauche. Il suffit de faire un tour dans la commune d’Ans pour voir que l’on peut voter pour un socialiste sans avoir des convictions socialistes.
Une ultime réflexion de BHL : « Ce n'est pas parce que Sarkozy débauche des socialistes que le socialisme se meurt. C'est parce que le socialisme se meurt que Sarkozy peut débaucher. »
Il y a un peu de ça en Belgique, dans la collaboration entre les partis, quand le PRL, le parti libéral, était dans les majorités - il n’est plus qu’au Fédéral, à présent - on sentait bien et on sent encore l’emprise que le monde libéral exerce sur le PS belge. Et si cela ne s’appelle pas de la collaboration active, on se demande ce que c’est.
Bien sûr un obsédé de la liberté de comptoir comme Louis Michel, ou un faiseur de mots comme Reynders n’ont jamais débauché un socialiste, tout juste ont-ils séduit un Maingain (FDF) ou un Deprez (ex PSC) ; mais, les ministres PS au Fédéral pensent tout à fait comme eux et, restant au PS, corrompent celui-ci de la pensée libérale mondialiste. C’est pire !
Enfin une dernière réflexion de BHL valable pour les deux partis « Mais, quand son surmoi marxiste s'est écaillé (le PS français), il s'est laissé infiltrer par une idéologie réactionnaire, littéralement réactionnaire, dont il ne guérit pas. »
Entièrement d’accord, en Belgique aussi !

Richard III Duc de Gloucester - 22:15 |en lees de andere commentaren van deze getalenteerde Duc de Gloucester ook maar eens. Wij klappen ondertussen in beide handjes en kraaien van plezier...

21-07-2009 om 00:24 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Een uitgesproken "Grr#!!♪♫@||#♫♪☻"-Kitokojungle-Opinie !!
19-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.syndicalisme à la bonbonne
Klik op de afbeelding om de link te volgen Tussen al het interessante nieuws dat over onze arme kopjes werd uitgestrooid tijdens dit weekend hebben we één klein berichtje weerhouden. Een klein titeltje in onze eigen pers maar in Frankrijk waar het zich allemaal afspeelde was de aandacht iets groter maar ook niet wereldschokkend. Toch zou het kunnen wijzen op een nieuwe trend. En zoals bekend hebben trends de neiging nogal snel nagevolgd te worden. Deze trend is vrij nieuw in de Europese sociale geschiedenis maar is waarschijnlijk overgewaaid vanuit Azië waar zeker in Korea dit soort acties al wel meer werd gevoerd. Het gaat namelijk over stakingsakties met dreiging om gans de boel op te blazen. Een paar jaar geleden hebben ze in Frankrijk wel eens gedreigd om massaal gif te lozen maar de boel opblazen is dus nieuw. Of dit een verstandige strategie kan genoemd worden laten we aan onze lezers zelf over. Wij waren er niet bij en oordelen dus niet over de drijfveren achter zulke akties. We geven deze info en laten jullie grijze hersencelletjes maar de rest doen. We citeren hier bewust bronnen die niet meteen met een rood of zwart vlagje beginnen te zwaaien van het moment dat het woord staking valt:
http://www.usinenouvelle.com/article/radicalisation-new-fabris-menace-toujours-jlg-retire-ses-bonbonnes.N114563?xtor=RSS-215

Radicalisation : New Fabris menace toujours, JLG retire ses bonbonnes

Le 17 juillet 2009 par Raphaële Karayan
* Mots clés : Automobile, plan social

Les salariés, qui n’ont pas obtenu gain de cause chez Renault, menacent toujours de faire sauter leur usine tandis que chez JLG, une indemnité de 30.000 euros par licencié a été accordée suite à un chantage équivalent.

A l’issue des négociations menées hier au siège de Renault, où ils avaient fait le déplacement, les représentants syndicaux (CGT, CFDT, FO) du sous-traitant New Fabris menaçaient toujours de détruire leur usine le 31 juillet. Leurs revendications, à savoir l’obtention d’une indemnité de licenciement supralégale de 30.000 euros, n’ont en effet pas obtenu satisfaction auprès de Renault que de PSA. Ils réclament 15.000 euros de la part de chacun des deux constructeurs, qu’ils estiment responsables de la liquidation de leur entreprise puisqu’ils ont retiré leurs commandes et qu’ils représentaient 90% du chiffre d’affaires.

Renault s’est engagé à racheter le stock de pièces qui lui étaient destinées, ce qui permettrait de payer une partie des indemnités des 366 salariés, mais la CGT juge cette proposition insuffisante. Le stock de New Fabris est estimé à 1,2 million d’euros pour chacun des constructeurs par le syndicat, ce qui se révèle plus de quatre fois inférieur aux 11 millions nécessaires pour atteindre une prime de 30.000 par salarié.

La prochaine étape de cette négociation aux allures d’ultimatum est fixée au 20 juillet, date à laquelle les syndicats rencontreront le secrétaire d’Etat à l’Industrie Christian Estrosi.

Les New Fabris risquent d’autant moins de désarmer que l’on a appris vendredi la réussite d’un autre « chantage à la bonbonne de gaz». Les salariés de JLG, un fabricant de nacelles élévatrices qui a annoncé en avril le licenciement de 53 personnes, menaçant de détruire leurs produits, ont obtenu de la direction une indemnité supralégale de 30.000 euros pour les collaborateurs concernés par le plan social. Ils étaient en grève depuis trois semaines.

http://www.lexpansion.com/economie/actualite-entreprise/chantage-payant-pour-les-salaries-de-jlg_190729.html

Chantage payant pour les salariés de JLG

L'Expansion.com avec AFP- 17/07/2009 14:55:00

Les salariés de l'entreprise JLG de Tonneins qui avaient menacé de détruire des nacelles élévatrices produites par leur société, ont obtenu que leur indemnité de licenciement soit portée à 30.000 euros . Des bras de fer similaires se poursuivent chez Nortel et New Fabris.

Les salariés de l'entreprise JLG de Tonneins (Lot-et-Garonne), qui avaient menacé de détruire des nacelles élévatrices produites par leur société, ont obtenu "gain de cause" sur le montant des indemnités de licenciement.

"Notre proposition était une indemnité supra-légale de 30.000 euros pour les 53 personnes qui doivent être licenciées. Nous avons obtenu gain de cause", a indiqué vendredi Christian Amadio, le secrétaire du CE. Un accord a été signé avec la direction et un médiateur au cours d'une réunion qui s'est terminée dans la nuit de jeudi à vendredi.

Mercredi, pour faire pression sur la direction, des salariés avaient placé cinq nacelles, prêtes à être livrées, sur le parking de leur entreprise et les avaient entourées de "bouteilles de gaz" -vides selon les gendarmes- ainsi que de "palettes avec du produit inflammable", menaçant de "les faire sauter". La menace avait été levée jeudi soir après l'annonce de la réunion avec la direction.

Les salariés s'étaient mis en grève il y a trois semaines pour obtenir une meilleure prime "supra-légale" pour les employés devant être licenciés dans le cadre d'un plan social annoncé en avril et prévoyant la suppression de 53 des 163 emplois de cette entreprise rachetée par le groupe américain Oshkosh en 2007.

"C'est un peu dommage quand on voit tout ce qu'il a fallu faire pour en arriver à ce résultat. On aurait pu y arriver sans cette perte de temps et tout ce qui s'est passé. Heureusement, il ne s'est rien produit de grave", a commenté Christian Amadio au sujet du recours à la menace des bouteilles de gaz.

"Un chantage à la bonbonne de gaz, c'est pas ça qui permet d'arracher une prime et permet une reconversion", a jugé jeudi sur LCI le secrétaire d'Etat à l'Emploi Laurent Wauquiez, en ajoutant que menaces et chantage n'étaient "pas un élément du dialogue social acceptable".

D'autres chantages en cours

Chez le fabricant de pièces auto en liquidation judiciaire, New Fabris, où les 366 salariés menacent également de "faire sauter" leur usine, les discussions sont au point mort. Les salariés demandent à Renault et à Peugeot, les principaux clients de l'entreprise, d'aider au versement d'une prime de licenciement de 30.000 euros pour "bons et loyaux services". Une réunion entre les représentants syndicaux et la direction de Renault n'ont débouché jeudi sur aucun résultat tangible. Le constructeur se serait dit seulement prêt à racheter le stocks de pièces qui lui sont destinées pour 1,2 million d'euros, soit 3300 euros par salariés. Idem pour PSA. Conséquence, selon un représentant syndical, "l'ultimatum est maintenu au 31 juillet. Nous donnons 15 jours de délai à Renault et PSA pour remonter leurs propositions."

L'exemple des "Conti"

Le 21 avril 2009, les salariés de Continental ont saccagé la sous-préfecture de Compiègne pour protester contre la décision de justice qui confirmait la fermeture de l'usine de pneumatiques. Après plusieurs manifestations et des nouvelles menaces, les 1120 salariés licenciés ont obtenu 50.000 euros d'indemnités de départ, au lieu des 20.000 prévus initialement.

Concernant le conflit chez l'équipementier télécoms Nortel, à Châteaufort, le principe d'une sortie de crise semblait acquis jeudi soir, à l'issue d'une réunion avec le ministre de l'industrie Christian Estrozi. Les salariés, qui réclament 100.000 euros d'indemnités de départ pour 467 salariés licenciés, avaient menacé de faire exploser le site avec des bonbonnes de gaz. Ils les avaient finalement retirer mercredi, une fois "la courverture médiatique" obtenue. "Je pense qu'on va devoir revoir nos ambitions à la baisse. Chacun doit faire des concessions", a confié à l'AFP Farid Bazizi, représentant. De leur côté, les administrateurs proposaient initialement un montant global de 5 millions d'euros d'indemnités supra-légales, soit un peu plus de 10.000 euros par personne. Ils promettaient aussi un pourcentage sur des cessions à venir.


19-07-2009 om 22:14 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
Categorie:Een uitgesproken "Grr#!!♪♫@||#♫♪☻"-Kitokojungle-Opinie !!
17-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Shani Sadr
Klik op de afbeelding om de link te volgen Madammen in de gevangenis gooien daar houden wij niet van. Vooral madammen die denken het zwijgen opleggen omdat denkende madammen in sommige regimes niet mogen bestaan ...http://www.amnesty.org.uk/news_details.asp?NewsID=18335

Iran: Alarm at violent arrest of women's rights activist Shadi Sadr

Posted: 17 July 2009

Arrest fuels fear that wave of arrests is intensifying

Amnesty International fears the wave of arrests of civil society activists in Iran is intensifying after the leading lawyer and women's human rights activist Shadi Sadr was violently arrested in Tehran this morning on her way to Friday prayers.

Shadi Sadr was walking with a group of women's rights activists along a busy road when unidentified plain-clothed men pulled her into a car. She lost her headscarf and coat in the ensuing struggle but managed briefly to escape. She was quickly recaptured and beaten with batons before being taken away in the car to an unknown location.

Amnesty International Middle East and North Africa Director Malcolm Smart said:

'This was an illegal, arbitrary and violent arrest in which no attempt was made by the authorities to show identification or provide any explanation for their action.

'This is the latest of a continuing series of high-profile arrests of Iranians - students, journalists, intellectuals, political and civil society activists - in the wake of protests over the disputed outcome of the presidential election.'

Amnesty International is calling for Shadi Sadr to be immediately and unconditionally released.

Ms Sadr is the defence lawyer of Shiva Nazar Ahari, a human rights defender and member of the Committee of Human Rights Reporters, who was arrested at her home in Tehran on 14 June, shortly after the presidential election. She is now believed to be held in Section 209 of Tehran's Evin Prison where Ms Sadr, her lawyer, had not been able to gain access to her.

Background
Shadi Sadr, lawyer and journalist, was the director of Raahi, a legal advice centre for women until it was closed down. She founded Zanan-e Iran (Women of Iran), the first website dedicated to the work of Iranian women's rights activists (www.raahi.org) and has written extensively about Iranian women and their legal rights.

She has represented activists and journalists, and several women sentenced to execution whose convictions were subsequently overturned. She is also involved in Women's Field (www.meydaan.com), a group of women's rights activists who have launched several campaigns to defend women's rights, including the "Stop Stoning Forever" Campaign.
17-07-2009 om 21:55 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Een uitgesproken "Grr#!!♪♫@||#♫♪☻"-Kitokojungle-Opinie !!
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een daguitstapje naar Teheran
een verslag van een dagje in Teheran zonder verdere commentaar :
http://www.guardian.co.uk/world/2009/jul/17/iran-crisis-friday-prayers

Iran crisis: Rafsanjani attacks regime

One of Iran's most powerful clerics, Hashemi Rafsanjani, attacked the Iranian government for its handling of the unrest that followed the disputed presidential elections. His sermon provoked more protests, followed by another crackdown. Follow how the day unfolded

Hashemi Rafsanjani

Hashemi Rafsanjani said Iran was in 'crisis' during his sermon in the prayer hall of Tehran University. Photograph: REUTERS TV/Reuters

10.05am:
Eyewitnesses say Tehran University, where the prayers are taking place, has been packed by regime supporters. But outside in Valie Asr and Enghelab Streets thousands of supporters of the opposition candidate Mir Hossein Mousavi have gathered.

Mobile phone networks near the university have apparently been blocked.

10.14am:
Rafsanjani is introduced by the organiser of the prayers, Reza Taghavi.

Taghavi says: "We have never said to the lecturer [Rafsanjani] what to say and we don't want to do that. But he should give a speech inside the regime's political frame.

"The imam of the Friday prayer should be a follower of the supreme leader in his speech" [a reference to Ayatollah Ali Khamenei's hardline speech].

10.17am:
Al-Jazeera English has taken the unusual step of reading out a translation of the speech from a liveblog version.

There is a Farsi version of Rafsanjani's sermon here.

10.24am:
Rafsanjani is not expected to make a radical speech. This cartoon, by Nikahang, shows him with prayer beads - a sign of indecision - wondering what to say. I will be mealy-mouthed, he repeats, according to translation by my colleague Saeed Kamili Dehghan.

Rafsanjani-cartoon

10.30am:
Rafsanjani criticises China's suppression of Uighur unrest. His comments are greeted with rebellious cries of "Down with China".

Saeed Kamali Dehghan, writes:

Following the Iranian protests, the government censored coverage of the unrest in China. State-run TV as well as the Islamic Republic News Agency (IRNA) did not refer to Uighur protesters as Muslims, but called them "hooligans".

10.41am:
Opposition supporters and their hardline rivals are chanting competing slogans at the service, according to AP.

Many pro-reform worshippers are wearing green clothing or have green prayer mats. Before the sermon, hardliners made traditional chants of "death to America", while opposition supporters countered with "death to Russia", a reference to the government's ties to Moscow.

10.42am:
Rafsanjani recalled a religious story once told to him by Ayatollah Khomeini. In it he said: "The legitimacy of the country comes from its people's consent."

Rafsanjani added: "We need to regain people's trust."

"We need to have an open society in which people can say what they want to say... We should not imprison people. Let them rejoin their families.

"We need sympathy for the people who are in mourning or have been injured."

(This version of the sermon is being translated by Saeed from Bahmanagha's blog, which is being written by a journalist in Tehran).

10.51am:
"Don't let our enemies laugh at us by putting people in prison," Rafsanjani said, according to a reliable source on Twitter. He was visibly upset when talking about the prisoners, the source said.

10.55am:
"We had the chance to become the best, but we let it slip," Rafsanjani said, according to another usually reliable source on Twitter.

"We should comfort those who have lost someone in their family during the riots. Those inside prisons should be released, those who are injured should be attended to," he added according to the source.

10.57am:
Rafsanjani has finished his sermon now, but more translations of what he said are filtering through.

The Bahmanagha blog quoted him saying: "Why should we offend our prominent clerics [in Qom]." This is a reference to Ahmadinejad's censorship of leading clerics.

11.03am:
The police fired teargas and used batons to disperse supporters of Mousavi outside Tehran University, a witness told Reuters.

There are still severe restrictions on the foreign press in Tehran.

11.19am:
The state news agency ILNA has released this photograph of the scenes outside the university today.

friday-prayers

11.24am:
A prominent women's activist, Shadi Sadr, was abducted on her way to the service, according to Women's Field, a website of women activists in Iran.

There's a picture of her here.

11.28am:
Mousavi supporters interrupted Rafsanjani's sermon by chanting "Freedom! Freedom!", according to al-Jazeera, and there were shouts of "death to the dictator" outside the university.

11.37am:
Video of scenes outside the university is starting to emerge. This film, which was apparently shot today and uploaded to CNN's iReport, shows many people making victory signs - a symbol of the opposition movement.

11.49am:
State-controlled Press TV has spun Rafsanjani's speech as a call for national unity.

Its report said:

"Today, we need unity more than ever. All must unite to stand against threats facing the country," Ayatollah Rafsanjani said, adding that the nation should make every effort to protect the achievements of the country.

The dignitary also said that a solution must be worked out to put an end to the recent political unrest in the country.

11.55am:
It was the most widely attended Friday prayers since the revolution with more than 1 million people gathering in the streets, according to a pro-Mousavi website, Ayande. This is impossible to verify.

12.02pm:
Rafsanjani abandoned his often neutral public stance, writes Saeed Kamali Dehghan.


He criticised the way the regime has dealt with the unrest. Rafsanjani said: "Today is a bitter day. People have lost their faith in the regime and their trust is damaged. It's necessary that we regain people's consent and their trust in the regime."

Significantly Rafsanjani criticised the arrest and detention of protesters, and he attacked the lack of freedom of expression. He expressed sympathy for the families of dead protesters. He is the most senior figure to express such a view.

He also stressed the importance of the "republic" in the Islamic Republic of Iran.

12.20pm:
More video has emerged, this time purporting to show chanting opposition supporters today. They are shouting support for Imam Hossein, a slogan that can also be taken as support for Mir Hossein Mousavi, according to Saeed.

An email from an Iranian student group has more on the chants today.

It says:


In Enqelab Square, thousands of people are chanting, "Iranians will die but will never bow down". Thousands of people in Enqelab Street are chanting, "Mojtaba (Ayatollah Khamenei's son) hope you die and never become leader", "Rafsanjani if you stay silent you are a traitor", "political prisoners must be freed", "death to dictator", "the martyrs have not died, the government has died", "we have not had martyrs to negotiate".

12.31pm:
Another eyewitness report on the protesters via email from Tehran.

It said: "Unlike the usual Friday prayers, there were lots of 'bad-hijab' women" [ie those not wearing tightly fitting hijab]. Many had green accessories such as prayer beads, shawls, wristbands and even green nail varnish."

The eyewitness also told the Guardian: "A girl was harrassed violently by basij militia in Valie Asr Square where she was pushed on the ground and was taken away."

12.45pm:
Mousavi was due to attend today's service, but there has been no confirmation that he turned up.

12.49pm:
There is a full translation of what Rafsanjani is purported to have said on the Revolution Road blog.

He closed by saying: "I hope this sermon will pave a way out of this current situation. A situation that can be considered a crisis."

12.57pm:
There have been more clashes between protesters and riot police, according to two more eyewitness accounts emailed to the Guardian.

One said:

Basij militia threw stones at people to disperse them. At least 20 have been arrested and many mobile phones have been confiscated because their users were filming the unrest.

Another said:

"One cleric, among the crowd, wore a green shawl over his shoulders. People applauded him."

1.17pm:
State TV usually shows live coverage of Friday prayers. Today this is what the five channels were showing, according to a blogpost from pedestrian.

 • a discussion on havij bastani (an Iranian dessert with carrots and ice cream)
  a 1986 Japanese cartoon
  an Indian movie
  an even cheesier Iranian movie
  a documentary on the Iran-Iraq war

Pedestrian describes the speech as "brilliant" but the post adds: "he's an old member himself, and he didn't even mention the government".

1.55pm:
The sermon was not an overt challenge to the regime, but it did graphically underline the divisions Rafansanji was warning about, writes the Guardian's Middle East editor, Ian Black.


Rasfanjani's calls to restore trust by releasing prisoners, freeing the media, using only legal means and by dialogue between opposition and the regime were couched in the language of legitimacy and justice.

"Don't let our enemies laugh at us by putting people in prison," the cleric urged. "We must search for unity to find a way out of our quandary."
Specific proposals had been laid before the expediency council (an advisory body to the supreme leader) he said — a reminder that he has a real role to play.

"His demands were in line with what the reformists want but he did not explicitly challenge the legitmacy of the Ahmadinejad government," concluded one veteran Iranian political analyst. "This was an effort to play the role of power-broker — the role that Khamenei should have played but did not."

Rafsanjani also stressed the importance of the "republic" in the Islamic Republic of Iran, a deliberate riposte to those hardliners who stand accused of planning an Islamic dictatorship. His references to Ayatollah Khomeni praised the late leader's positive attitude towards ordinary people — a clear invitation to make an unflattering comparison with Khamenei.

2.03pm:
Mousavi sat in the front row during Rafsanjani's speech, according Associated Press.

The state news agency ISNA has released this picture.

Mousavi-Friday-prayers Credit: Mehdi Ghasemi, ISNA

Mehdi Karoubi, another defeated candidate in the election, was also there.

2.17pm:
New footage has been posted to YouTube showing protesters shouting "Rafsanjani if you stay silent you are a traitor" and "Sohrab is not dead, the government is dead" - a reference to the killing of the protester Sohrab Aarbi.

2.30pm:
With intriguing timing, the lawyer for Hossein Rassam, the last British embassy detainee accused of acting against Iran's national security, says he could be released as early as this weekend, according to the FT.

2.34pm:
There are more than 60 videos and counting from today's protest alone on peive17's YouTube channel.

2.39pm:
Protesters also gathered outside the interior ministry chanting "coup government resign" and "Mahsouli [the interior minister] give us back our votes", according to another new video apparently from today.

2.53pm:
Despite efforts to censor Rafsanjani's speech, mobile phone footage of the entire sermon is now available on YouTube.

Here's an excerpt.

3.18pm:
A usually trustworthy source on Twitter says the security forces were "extremely violent" today. Karoubi was one of those attacked by basij, one update says citing Karoubi's website. Children were also hit, says another. These reports are impossible to verify at this stage.

3.36pm:
More on the alleged attack on Karoubi. His son gave this account according to the Iranian-American blog Niac Insight.

When my father was moving towards Tehran University, many people were behind him and were asking him to defend their rights by chanting slogans but suddenly the anti-riot police in front of him shot bullets in the air so Karoubi asked the people not go any further.

At this point they (riot police) put my father in a car to take him to the University but when he was getting out of the car, a group of plainclothes attacked and insulted him in such a way that his turban fell off. They started cursing and using very foul language.

The Farsi version is on Karoubi's website.

3.46pm:
This appears to show photographic proof that Karoubi was indeed roughed-up and that his turban was knocked off.

Karoubi-attacked Credit: Ali Djourabchi

3.57pm:
State-funded Press TV has an unusually candid write-up of today's events.

After a top Iranian cleric and official criticised the authorities for their handling of the country's disputed presidential election, defiant opposition supporters took to streets of Tehran.

Clashes erupted outside the Tehran University campus on Friday after Rafsanjani led the weekly prayers there.

Rafsanjani criticised the Guardian Council, the electoral watchdog, for failing to allay doubts about the outcome of the presidential election, which according to him, did not benefit anyone in Iran.

He also called for the release of those detained in the course of post-election events.

Following the prayers, thousands of supporters of opposition leader Mir Hossein Mousavi, who was defeated by the incumbent President Mahmoud Ahmadinejad, demonstrated at various locations around the Tehran University campus.

Riot police used tear gas to disperse the crowd, who spontaneously staged the demonstration in defiance of a ban on such gatherings.

4.05pm:
New photos have emerged claiming to show Zahra Rahnavard, Mousavi's wife, at today's protest.

4.25pm:
Amnesty has expressed alarm about the arrest of the women's rights activist Shadi Sadr.

It's press release says:


Shadi Sadr was walking with a group of women's rights activists along a busy road when unidentified plain-clothed men pulled her into a car. She lost her headscarf and coat in the ensuing struggle but managed briefly to escape. She was quickly recaptured and beaten with batons before being taken away in the car to an unknown location.

Amnesty International's Middle East and North Africa director Malcolm Smart said: "This was an illegal, arbitrary and violent arrest in which no attempt was made by the authorities to show identification or provide any explanation for their action.

"This is the latest of a continuing series of high-profile arrests of Iranians - students, journalists, intellectuals, political and civil society activists - in the wake of protests over the disputed outcome of the presidential election."

Amnesty International is calling for Shadi Sadr to be immediately and unconditionally released.

4.31pm:
Dozens more videos of today's protests are available at Tehran Bureau. I've never seen so many films come out on a single day during these protests. Peive17's YouTube channel now has 98 films from today and counting.

4.42pm:
One protester is shown trying to stem the blood from a crack on the head in a series of photographs that also show fires on the streets and teargas being used. The images are posted on the Revolutionary Road blog, which says they were taken today.

5.10pm:
Another translation of Rafsanjani's speech is available on Facebook. This is what happens when you put the text into the speech visualisation program Wordle.

Rafsanjani-wordle

(That's it for now. Thanks for your comments, please keep them coming).


17-07-2009 om 21:09 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
Categorie:Een uitgesproken "Grr#!!♪♫@||#♫♪☻"-Kitokojungle-Opinie !!
16-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.E. Wally adviseur van Joke Schauvliege?
Klik op de afbeelding om de link te volgen Er woedt in volle komkommertijd een hevige polemiek rond de competenties van een aantal Vlaamse excellenties. In tegenstelling tot de bedrijfswereld die men in de politiek toch vaak als ijkpunt neemt, doet men bij een regeringsvorming en de daaraan gekoppelde verdeling der postjes NIET aan competentiemanagement. Neen, een ingewikkeld kluwen van regionale vertegenwoordiging in de stijl van "ons Joke heeft zich suf geplakt in oost-Vlaanderen en alle pensenkermissen gedaan en elke nieuwe zonnebank en broodjeszaak plechtig ingehuldigd en dus veel stemmen gehaald en moet dus beloond worden. Of, Ai Brussel moet een minister hebben, hebben jullie daar soms geen Brusselaar van dienst. En dan duikt er iemand op die in 3 Brusselse café's een cervela en wat gratis karakollen heeft betaald en dus verkozen werd met een paar honderden stemmen en die vervolgens minister van onderwijs in zijn nek gekletst krijgt.
Onze ouwe maar spitse zeurkous Walter Zinzen pleegde daarover een zeer lezenswaardig stukje in De Standaard, je weet wel die gazet die ons Saskia van gisteren haar column heeft afgepakt omdat ze een affaire had met een gepensioneerd boerenleider.
http://www.standaard.be/Archief/Zoek/Index.aspx?trefwoord=walter%20zinzen


De Belgische ziekte

 • donderdag 16 juli 2009

 • Auteur:

PARTICRATIE HEERST IN ALLE GEWESTEN — Politici doen in België niet wat goed is voor de kiezer, maar wat goed is voor hun partij, schrijft WALTER ZINZEN. Dus wordt een lichtgewicht als Joke Schauvliege met een ministerpost beloond voor hard werk in dienst van haar CD&V en heeft SP.A liever een gehoorzame minister van Onderwijs zonder kennis van zaken dan een goede met een eigen mening.

Vaak wordt gezegd dat België niet één land is, maar slechts een samenvoeging van gewesten, die weinig tot niets (meer) met elkaar gemeen hebben. Wie dit denkt, vergist zich grondig. Het schouwspel dat we na 7 juni in zowel Vlaanderen, Wallonië als Brussel hebben meegemaakt, bewijst dat op zijn minst één Belgische ziekte onuitroeibaar voortwoekert omdat de patiënt niets doet om te genezen. Integendeel, hij doet er alles aan om de ziekte te bestendigen. Haar naam: particratie.

De verkiezingen en de daarop volgende vorming van de gewestregeringen hadden een feest van de democratie moeten zijn. In de plaats daarvan werden we vergast op een feest van het partijbelang, net zoals dat in het oude België altijd al het geval is geweest. Het is natuurlijk al begonnen met de lijstvorming. Met kandidaten die wel stemmen wilden behalen maar niet de bedoeling hadden hun mandaat op te nemen en dus hun kiezers een lange neus zetten, van Jean-Marie De Decker tot Yves Leterme. Het ging voort met de parlementen, die wel bijeenkwamen maar geen klap uitvoerden zolang er geen regeerakkoord was. Die regeerakkoorden zijn er nu, maar ze werden overal op dezelfde wijze goedgekeurd: door partijcongressen. Pas nadien konden de volksvertegenwoordigers een debatje houden, maar er werd braaf gestemd zoals dat door de partijen was bepaald.

Ook de regeringen worden in de drie gewesten op identieke wijze gevormd. Overal zijn het de partijvoorzitters, al dan niet gesteund door duistere figuren op de achtergrond, die de ministers benoemen.

Sterker: ook de fractievoorzitters worden aangewezen door de partijleiding. En nog sterker: over de voorzitters van de parlementen wordt, net zoals op federaal vlak, beslist tijdens de regeringsonderhandelingen. Kan men zich dat voorstellen, dat de voorzitter van de assemblee die de regering moet controleren, door de regering zelf wordt aangesteld? Jan Peumans mag dan roepen dat hij ervoor zal zorgen dat het parlement de ministers op de huid zal zitten, feit blijft dat hij zijn nieuwe functie als compensatie heeft gekregen omdat hij uit de regeringsboot is gevallen. Peumans is niet gekozen door zijn collega's-volksvertegenwoordigers maar door de leiding van de N-VA. Zoals Patrick Dewael tot kamervoorzitter benoemd is door de Open VLD omdat hij niet kon aanblijven als federaal minister. Maar het kan nóg erger: het bureau van het Vlaams parlement is uitgebreid om er zeker van te zijn dat de oppositie er altijd in de minderheid blijft. Kan het particratischer?

Verbazend toch hoe degenen, die om het hardst roepen dat het Belgisch niveau niet meer functioneert, de lelijkste van alle Belgische ziektes, de politisering, koesteren om de eigen machtspositie te consolideren. Verbazend ook hoe media en publieke opinie zowel in het noorden als in het zuiden des lands dit alles volstrekt normaal schijnen te vinden. Maar het meest verbazende is dat de parlementsleden zelf volstrekt kritiekloos de richtlijnen van hun partijhoofdkwartieren volgen. Enfin, verbazend is het alleen maar op het eerste gezicht. Want wat kun je anders verwachten van een parlement dat volgepropt is met opvolgers en dus met lieden die niet de kiezer maar hun partijvoorzitter de hielen moeten likken?

Wat een prachtige kans hebben ze niet gemist om zich als ware democraten te gedragen! Nu er in het Vlaams parlement weer een echte oppositie is, hadden de parlementairen dààr toch een voorzitter kunnen zoeken, mevrouw Vanderpoorten bijvoorbeeld? In échte democratieën zoals bij onze noorder- en oosterburen is het niet ongewoon dat iemand van de oppositie de volksvertegenwoordiging voorzit. De kans op manipulatie door de regering is dan uiteraard veel kleiner. Dat is dan ook precies de reden waarom zo'n constructie ondenkbaar is in België, in Vlaanderen, in Wallonië, in Brussel.

Ook wat de benoeming van de ministers betreft laten de gekozenen van het soevereine volk het volledig afweten. Waarom organiseren ze geen hoorzittingen, naar Amerikaans voorbeeld, om de kandidaat-ministers vakkundig op de rooster te leggen en pas nadien hun instemming met de benoeming te betuigen? Het zou de kwaliteit van onze regeerders ten goede komen. We mogen tenminste aannemen dat een toekomstig minister van Cultuur, die op de vraag of ze wel eens een boek leest, antwoordt dat ze twee kindjes heeft (in Terzake), wellicht niet de meest geschikte bekleder voor dit ambt is? En misschien kunnen échte parlementariërs haar er ook eens op wijzen dat een ministerportefeuille geen 'beloning' is, maar een opdracht om 'hard te werken', en wel ten dienste van de gemeenschap en niet van de partij? Misschien is er zelfs een intellectueel te vinden (Frank Vandenbroucke?) die haar erop wijst dat het woord 'minister' dienaar betekent? Ik ben toch niet de enige die een klamme hand rond zijn hart voelt als hij dit lichtgewicht hoort kakelen?

Maar neen, de parlementsleden zwijgen en aanvaarden de benoemingen die hun voorzitter uit de hoge hoed heeft getoverd. Niet de bekwaamheid telt, zelfs niet het behaalde aantal stemmen, maar de hondse trouw aan de partijtop, verkeerdelijk loyaliteit genoemd. Één van die parlementsleden heeft het onbeschaamd maar openhartig geformuleerd, toen hem de vraag werd gesteld of Frank Vandenbroucke al dan niet minister moest blijven. De rijzende ster van de SP.A, ene John Crombez uit Oostende, zei er toen dit van: 'Caroline Gennez zal voor de ploeg gaan die het best is voor de partij. Als het het beste is voor de partij zonder Frank, dan is dat zo.'

Het beste voor de partij! Als Caroline Gennez denkt dat op onderwijs iemand moet zitten die daar totaal geen verstand van heeft omdat zulks goed is voor de partij, dan is dat zo. Of het ook goed is voor het onderwijs: dat zal de heer Crombez worst wezen. Het is kennelijk ook worst voor alle andere politici, tot welke partij ze ook behoren, want enig woord van kritiek is niet vernomen. Ook niet in Wallonië of Brussel. Want België is als de Drievuldigheid: één land en drie gewesten. En allemaal in hetzelfde bedje ziek.

Walter Zinzen is oud-VRT-journalist.


Kan je Walter betrappen op een ongerijmdheid in zijn betoog? Wij vonden er in elk geval geen. Wij willen het prille ministergeluk van Joke Schauvliege of Pascal Smet niet verstoren mpaar hun benoeming is op zijn minst niet erg competentiegericht gebeurd. Dat is toch het minste wat je kan zeggen. Indien de slager om de hoek met de zelfde criteria als deze gebruikt voor de benoeming van de minister van onderwijs en/of Cultuur een gast zou aannemen dan had die nieuweling na twee weken geen enkele vinger meer en zou onze keurslager terug alleen mogen uitbenen.


Ook het orakel van Vlaanderen, Mark Reynebau, maakt zich boos en beweert dat de koningin meer van Cultuur afweet dan de bevoegde minister Joke Schauvliege dat simpatieke Oostvlaamse tsjeefje. Zou onze schouwvlieg trouwens onze mooiie Saskia kennen?
http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelId=H82CMITJ&word=joke+minister

Joke wordt minister

 • donderdag 16 juli 2009

 • Auteur:
 • Het was van meet af aan aangekondigd dat Schauvliege (tweede van links, tussen haar collega's Vlaamse ministers) als neofiet 'een juniordepartement' zou krijgen. rtr
 • Joke wordt minister

Het was van meet af aan aangekondigd dat Schauvliege (tweede van links, tussen haar collega's Vlaamse ministers) als neofiet 'een juniordepartement' zou krijgen. rtr

DE STANDAARD ANALYSE — Het lijdt geen twijfel dat koningin Paola meer afweet over de Vlaamse cultuur dan de kakelverse Vlaamse minister van Cultuur Joke Schauvliege (CD&V). Zo bezocht Paola gisteren nog de tentoonstelling Against the Day van Luc Tuymans. Dat zegt, helaas, meer over de nieuwe minister dan over de koningin.

Het zou de koningin daarom nog niet tot een geschikte minister van Cultuur maken, zoals het ook niet nodig is om daarvoor zelf kunstenaar te zijn - of het zou om een levenskunstenaar als de vorige titularis Bert Anciaux (SP.A) moeten gaan. Want het departement cultuur omvat veel meer dan alleen de kunsten.

Dat Schauvliege nu die minister is, zegt dan weer minder over haar dan over de nieuwe Vlaamse coalitie. Het is tekenend dat die het nodig vond om twee 'witte konijnen' als nieuwe ministers uit haar hoge hoed te toveren, om via hen bijzondere competenties in de regering te brengen, terwijl ze dat voor cultuur allerminst noodzakelijk achtten.

Cultuur was al amper een thema in de verkiezingscampagne en het is dat al even weinig in het regeerakkoord. Wat daarin over cultuur terug te vinden is, bestaat uit ditjes en datjes zonder enige visie.

Dat die erg technocratische tekst een opvallend accent legt op het erfgoed of uitpakt met een verrassend detail als de samenwerking met biculturele instellingen in Brussel, is dan ook louter toeval.

Schauvliege zal dus vooral teren op Anciaux' erfenis. Van haar wordt weinig meer verwacht dan dat ze op de winkel let.

Die cultuurpolitieke armoede past volkomen bij de grote inspiratiebron van minister-president Kris Peeters (CD&V) voor dit regeerakkoord: 'Vlaanderen in Actie' en het daaruit gedestilleerde Pact 2020. In deze al even technocratische lijst van beleidsprioriteiten - het zijn er nochtans twintig in totaal - komt het woord 'cultuur' niet eens voor, behalve in een combinatie als 'ondernemerscultuur'.

Omdat het haar aan een beleidsvisie ontbreekt, schrok de nieuwe meerderheid er bij de verdeling van de portefeuilles al evenmin voor terug om de culturele bevoegdheden over ten minste vier excellenties te spreiden. Ze eist wel 'homogene bevoegdheidspakketten' ten aanzien van de federale overheid, maar intern hoeft dat kennelijk niet zo nodig.

Dat gebrek aan culturele bezieling valt des te meer op omdat diezelfde meerderheid, zeker de nationalistische fractie daarin, nooit ophoudt om de culturele identiteit als de diepe bestaansreden van de Vlaamse autonomie en van de Vlaamse politieke instellingen voor te stellen.

Het is dan ook weinig vruchtbaar om Joke Schauvliege nu te willen onderwerpen aan een examen over haar culturele competentie. Ze schijnt er niet onder gebukt te gaan dat haar kennis en ervaring ter zake gering zijn. Het belette haar alvast niet om de portefeuille van Cultuur te aanvaarden.

Toch behoort ze allerminst tot de kansengroepen, wier cultuurarmoede de overheid zoveel zorgen heet te baren. Zo leert haar geval dat hoger onderwijs gevolgd hebben en flink verdienen in Vlaanderen al evenmin garant staat voor een intensief cultuurleven.

Ze heeft 'geen tijd' voor cultuur, zegt ze, wat in feite betekent dat ze er nooit een prioriteit van wilde maken. Dat ze cultuur daarmee eigenlijk als een luxe bestempelt, kan in tijden van besparingen geen geruststellende conclusie zijn. Dat ze in haar dagelijkse beleid erg afhankelijk dreigt te worden van adviseurs of drukkingsgroepen allerlei, is dat al evenmin.

Ze werd minister om geen andere reden dan omdat ze - zo herhaalt ze zelf voordurend - recht had op 'een beloning'. En omdat CD&V iemand wil profileren in een regio, de Gentse, waar de partij nog altijd zwak scoort. Het was van meet af aan aangekondigd dat Schauvliege als neofiet 'een juniordepartement' zou krijgen. Dat maakte eigenlijk al meteen duidelijk hoe de Vlaamse meerderheid denkt over cultuur.

Marc Reynebeau is redacteur bij deze krant.

Voilà, we hebben weer zelf niet te veel moeten nadenken want anderen hadden het al vroeger en vooral beter gedaan. Wij betreuren het, net als vele anderen, dat ons Frankske VDB minister van onderwijs-af uit de boot is gevallen. We hebben ons ook niet altijd netjes gedragen wanneer het over hem ging maar je hebt hier weinig of nooit kritiek gelezen op zijn onderwijsbeleid. Of Pascalleke Karakol onze zwijgzaamheid zal verdienen betwijfelen we ten sterkste en de culturele schouwvlieg willen we enkel tijdelijk ontzien in het kader van de positieve discriminatie tov van vrouwen. En jullie moeten zich weinig illusies maken die tijdelijke wapenstilstand is zeer broos
Indien haar eerste beleidsdaad niet meteen een Vlaamse prijs ter waarde van ettelijke duizenden Euro's is die wordt toegekend aan een jeugdig Vlaams talent nl  Saskia De Coster dan villen we haar alle dagen en voeden we haar aan onze vleesetende cavia's. Maar we geven haar nog enig respijt want ze komt uit Ertvelde en daar leeft nog zo een Vlaamse cultureel ambassadeur nl Eddy Wally en die kan haar zeker helpen om haar zware taak te verlichten!

16-07-2009 om 23:21 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Een uitgesproken "Grr#!!♪♫@||#♫♪☻"-Kitokojungle-Opinie !!
15-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Saskia De Coster, de Bambi van Vlaanderen!
Wow, we kunnen hier pure horrorverhalen schrijven over griepvirussen die honderdduizenden reizigers van De Lijn om zeep helpen maar heeft dat zin? Neen. Wat wij echter wel zinvol vinden is zwakke dames en amechtige freules ter hulp te snellen op onze witte hengst. En aan wie hadden we dan gedacht? Paola, la dolce of Madam Van Rompuy? We zien geen van de drie hoge prijzen halen op e-bay voor hun foto à la Madame la Présidente, Carla Sarkozy. Alhoewel, je zou verbaasd staan hoeveel zieke geesten er rondlopen op deze kluit.
Wij springen in de bres, op de barricaden voor een klein bang wezentje met een hoge aaibaarheidsfactor en een nog groter schrijverstalent dat het helemaal niet moet hebben van pin-upfoto's alhoewel ze d'r leuk uitziet taraboem Saskia De Coster. Saskia who?
Voor de talrijke ongeletterden onder onze talrijke lezers eerst een spoedcursusje Vlaemsche Cultuur met grote K op de Wiki over het bange jonge hondje met trieste reeënoogjes, De Bambi van Vlaanderen :


Saskia De Coster

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

(Doorverwezen vanaf Saskia de Coster)
Ga naar: navigatie, zoeken
© Standaard Uitgeverij

Saskia De Coster (1976) is een Vlaams auteur.Biografie

Saskia De Coster is geboren in de winter van 1976. Ze was al op erg jonge leeftijd actief bezig met schrijven. In 1989 leverde haar dat de titel op van nationaal laureaat in de Junior Journalist wedstrijd op. Op haar achttiende ging De Coster naar Leuven om aan de K.U.Leuven Germaanse Talen te studeren (1994-1998). Ze rondde de studie succesvol af in 1998, om onmiddellijk opnieuw te beginnen aan een master in de literatuurwetenschap.(1998-1999)

Werk


Saskia De Coster ism Arno Geens, Oversteektechnieken voor huisdieren, Hasselt, 2007, Groene Boulevard ter hoogte van de Bampslaan

De Coster debuteerde in 2000 met Onder elkaar, een duister verhaal over de desintegratie van een ongewone familie, nog verschenen in het Nieuw Wereldtijdschrift (bestaat inmiddels niet meer). Ondertussen laat De Coster, die ook actief is als beeldend kunstenaar (ze stelde eerder al schilderijen en installaties tentoon) en videaste, zich opmerken met eigenzinnige stukken in de boekenbijlage van De Morgen.

In 2002 volgde Saskia De Costers echte romandebuut met de novelle Vrije val. In 2002 wordt De Coster door de redactie van Brakke Hond geselecteerd voor Mooie jonge honden, nieuw Vlaams literair talent.

Naast romans schrijft ze ook columns (onder andere voor De Morgen en Big Deal, voorheen De Standaard). Ze houdt zich ook bezig met videokunst (met werk in Z33 te Hasselt) en het schrijven voor theater (toneelgezelschap Crew) en voorziet muzikanten als Daan Stuyven en Dez Mona van lyrics. Ze is ook kernredactielid van het literaire tijdschrift DWB (Dietsche Warande & Belfort).

Saskia De Coster werkt geregeld samen met beeldende kunstenaars, onder andere met Arno Geens voor de kunstzinnige inrichting van een zebrapad aan de Groene Boulevard ter hoogte van de Bampslaan te Hasselt, 2007. Het ontwerp heet Oversteekplaats voor huisdieren en bevat de volgende inktzwarte tekst op de zes evenwijdige witte velden van het zebrapad: "Tot wij weg zijn.", "Snuif iedere lijn.", "Blijf altijd bij mij.", "Niet te snel diertje.", "Ook deze lijn." en "Volg diertje verder." Haar ontwerp kadert in een eind 2007 plaatsgrijpend Hasselts kunstproject crossovercrosswalk.

Publicaties

 • Vrije Val (2002, Bert Bakker)
 • Jeuk (2004, Bert Bakker)
 • Eeuwige Roem (2006, Prometheus)
 • Held (2007, Prometheus)

Onderscheidingen

De auteur behaalde de Interuniversitaire Literaire Prijs aan de Katholieke Universiteit Leuven.

Affaire Devisch

Op 20 september 2008 publiceerde de De Standaard een lezersbrief van oud-Boerenbondvoorzitter Noël Devisch, waarin kritiek wordt geuit op een stuk van huidig voorzitter Piet Vanthemsche over de productie en consumptie van vlees. Achteraf bleek echter dat Devisch de brief nooit geschreven had, maar dat deze afkomstig was van De Coster, wat ze later bekende. De schrijfster zal zich voor de Brusselse correctionele rechtbank moeten verantwoorden voor het gebruik van een valse naam. De Standaard zegde de samenwerking met De Coster, die een maandelijkse column schreef, op.[1][2]
Voilà, jullie kunnen nu rustig een wandelingetje maken in de buurt van de Brusselse Dansaertstraat zonder te moeten beven wanneer een AB-import Vlaming in Margiela-outfit je aanspreekt...je sist "Sasssssskia De Cosssssssster heeft een affaire met Devisssssssssssssschhhhhhhhhhhhhhhh" en je komt zo in de innercircle van het Archiducvolkje.
Verder zien we geen enkel verband tussen de schrijfster en het hier beschreven milieu maar dat heeft dus geen belang.
Wij appreciëren Saskia en zetten haar op een "pied de stal of stalvoet" omwille van haar zwoele blikken maar dat is onze machokant en omwille van de verrijking van onze nederlandse taal door de ontdekking van  o.a het prachtige woord : "KAKMATAND"

We citeren vrijelijk en zonder schroom uit haar site : http://www.saskiadecoster.com/result_titel.asp?Id=14


De ongelukkigste tanden ter wereld
"Ik ben een ongelukkige tand. Ik heb niets wat mijn kroontje begeert."

Maak kennis met Carrie Mein-Tanplaque, een 31-jarige 'kakmatand' uit Bekkegem, die tandarts een vies woord vindt en wier echtgenoot Larry in de prothesesector zit ('wat dat is weet ik niet, maar het eten komt met scheppen binnen'). Op een kwade dag besluit Larry dat zijn leven meer vulling nodig heeft. Carrie hapt toe, nadat ze zijn overeengekomen dat hij haar elke avond zal flossen. Carrie's lesbische tandenborstel Machteld heeft de aanstaande moeder een mondspoeling aangepraat. Dat ontspoort volledig. De brug stort in. Carrie wordt meegespoeld en belandt uiteindelijk in de goot van jetset-shrink Kate Smos. Het begin van een nieuw leven voor Carrie, of wordt het een tochtje door de riool?

Alle vragen, ideeën en fluoroplossingen voor en over het verhaal dat niet verteld raakt kan je mailen naar deongelukkigstetanden@gmail.com


en we zijn, of liever, waren, onvoorwaardelijke fans van haar column in De Standaard MAAR MAAR MAAR een droeve mare bereikte ons vandaag omdat ons luie oog niet eerder dit onheilsbericht had gelezen waarvoor onze excuses aan madam Saskia:
http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelId=N92BNHIS

Saskia De Coster schreef vals opiniestuk

 • dinsdag 23 juni 2009

 • Auteur: (lb)

BRUSSEL - Schrijfster Saskia De Coster riskeert vervolging omdat zij een valse naam gebruikte in een opiniestuk.

Op 18 september 2008 publiceerde De Standaard een opiniestuk van de voorzitter van de Boerenbond, Piet Vanthemsche, waarin hij de consumptie en productie van vlees verdedigde. Twee dagen later verscheen er in dezelfde krant een lezersbrief waarin Vanthemsche eens goed de mantel werd uitgeveegd. Het stuk was ondertekend met de naam Noël Devisch, de voorganger van Vanthemsche bij de Boerenbond.

Heel snel bleek dat Noël Devisch nooit een reactie op het opiniestuk van Vanthemsche heeft geschreven. De Boerenbond reageerde verontwaardigd en De Standaard sloot zich aan bij dit protest. Voorzitter Piet Vanthemsche diende klacht in bij het Brusselse parket.

Het onderzoek bracht aan het licht dat de bewuste brief bij wijze van 'grap' via e-mail was verstuurd door Saskia De Coster. 'Zodra we hiervan op de hoogte waren, heb ik meteen de samenwerking met de schrijfster stopgezet', stelt algemeen hoofdredacteur Peter Vandermeersch. De Coster schreef een maandelijkse column voor De Standaard.

Het Brusselse parket zal vandaag aan de raadkamer vragen om De Coster door te verwijzen naar de correctionele rechtbank. Als dat gebeurt, riskeert ze een gevangenisstraf van acht dagen tot drie maanden en een geldboete die kan oplopen tot 1.650 euro.

Het parket meldde dat De Coster een medewerkster is van Groen, maar de partij spreekt dat tegen. Wel zou ze gebruik gemaakt hebben van de computer van haar vriendin, de Groenwoordvoerster Inge Jooris. De partij distantieert zich van de lezersbrief. (lb)Ok, ze heeft misschien een bizarre kijk op het begrip grap maar daar scoort ze bij ons goeie punten mee alhoewel we niet meteen de pointe inzien.
oie schrijft er nu een lezersbrief onder de naam Devisch als je De Coster heet? En erger, wie doet zoiets vanop de computer van "Groen" de pastoorspartij bij uitstek? Kijk maar naar de tsjevenreactie "de partij distancieert zich van de lezersbrief" bweikes, ik moet dringend mijn muis spoelen met wijwater.
Wat ons nog meer ergert en ons onbedaarlijke anale jeuk bezorgt is de reactie, broodroof genaamd, van peter vandermeersch, hier met kleine letters geschreven, netjes in perfecte harmonie met zijn geest.
Waarschijnlijk kon die niet anders nadat hij een paar razende foontjes had ontvangen van die fijngemanierde BB'ers die nog steeds het omfloerste taalgebruik in ere houden die de talrijke Vlaamse boerenfilms en "Verbrande Brug" hun Oscarnominaties hebben gekost.
Maar dan nog. Saskia's columns waren steengoed, vernieuwend en zeer fraai geschreven en hop buiten voor een (niet erg slim, inderdaad) grapje.
Het meiske excuseert zich dan nog, betaalt een schadevergoeding aan Devisch waar we toch de vraag willen bij stellen wat doet zo een boerenleider met het zuurverdiende spaarvarkentje van een jong beginnend schrijfster? Aan een goed doel schenken, overschrijven naar het boekenfonds of de cliniclowns laten lachen of.... in zijn eigen zak steken ondanks de excuses?????? Noël, wij eisen transparantie! Noël, toon je boerenverstand en geef Saskia haar sollen terug!
http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelId=DMF20090714_024

Saskia De Coster naar correctionele rechtbank

 • dinsdag 14 juli 2009
 • Bron: belga
 • Auteur: hrt
Saskia De Coster naar correctionele rechtbank

Saskia De Coster naar correctionele rechtbank

belga

Schrijfster Saskia De Coster zal zich voor de Brusselse correctionele rechtbank moeten verantwoorden voor het gebruik van een valse naam. Dat heeft de Brusselse raadkamer beslist. De auteur van "Eeuwige Roem" en "Jeuk" had op 20 september 2008 een lezersbrief gestuurd naar de krant De Standaard waarin ze kritiek uitte op Boerenbond-voorzitter Piet Vanthemsche. Ze ondertekende de brief met de naam van Noël Devisch, ere-voorzitter van de Boerenbond en voorganger van Vanthemsche.

Piet Vanthemsche publiceerde op 18 september 2008 een opiniestuk in De Standaard waarin hij de consumptie en productie van vlees verdedigde. Twee dagen later verscheen er in de krant een lezersbrief waarin Vanthemsche verweten werd dubbelzinnig te zijn en voorwendselen te gebruiken om de vleesindustrie te verdedigen. De brief was ondertekend met de naam Noël Devisch, de voorganger van Vanthemsche aan het hoofd van de Boerenbond en de auteur verwees ook naar zijn verleden bij de Boerenbond.

Het stuk zorgde voor ophef binnen de Boerenbond, waar men contact nam met Noël Devisch. Die bleek in het buitenland te verblijven, had het stuk van Vanthemsche niet gelezen en had er ook nooit een antwoord op geschreven. De Boerenbond liet daarop in De Standaard een rechtzetting publiceren en Devisch diende een klacht in bij het Brusselse gerecht.

Onderzoek wees uit dat de brief van de hand was van schrijfster Saskia De Coster. De auteur, die ook columns schreef voor De Standaard, had op naam van Noël Devisch een gmail-adres aangemaakt en dat gebruikt om het opiniestuk te versturen. De schrijfster bekende maar zei dat de hele zaak als grap was bedoeld. Er zou ook geen verband zijn met de partij Groen!, ook al was de mail verstuurd vanop de laptop van de vriendin van Saskia De Coster, op dat moment de woordvoerster van de partij, en vanop het partijbureau.

Voor de raadkamer vroeg de auteur de gunst van de opschorting maar de raadkamer is daar niet op ingegaan.


"De auteur" vanaf hier genaamd Saskia, geniet ons volste vertrouwen want iemand die zo naïef is te geloven dat er een opschorting komt bij de raadkamer na het geven van excuses en het betalen van schadevergoeding in een conflict met de Boerenbond die is toch erg wereldvreemd en dus kunstenaar. Dat kan geen echte Vlaamse auteur zijn maar enkel een beloftevol beginneling uit Oezbekistan of Kirgizië. Wie in Vlaanderen de Boerenbond zelfs nog maar durft zonder tussen -n te schrijven is morsdood. Het wildplassen tegen de boerentoren wordt trouwens 33x zwaarder bestraft dan het kathedraalzeiken en belastingsontduiking. Test het maar eens uit!

Liefste Saskia, Kitokojungle steunt je door dik en dun want ze hebben onze zaterdagse lievelingscolumn afgepakt en dat pikken we niet. Sta ons toe onze duizenden lezers dringend te verzoeken spandoeken te maken om massaal te komen betogen op de dag dat je proces begint. Wij zullen er voor zorgen dat we de vroegere boerenbetogingen zullen doen vergeten door nog veel meer vernielingen aan te richten in het centrum van Brussel en andere Vlaamse steden!


SASKIA VRIJ, SASKIA BLIJ!


namens K. Fabiola, Vlaams sprookjesauteur en R. Siffredi, buitenlands acteur


15-07-2009 om 23:16 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Een uitgesproken "Grr#!!♪♫@||#♫♪☻"-Kitokojungle-Opinie !!
14-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een nieuwe surrealistische beweging in Belgistan : FEDASIL
en hoe zou het intussen zitten met de meest daadkrachtige regering die onze gewesten bestuurt sinds de periode der vadsige koningen? De opperlethargicus schrijft nog steeds haiku's vernemen we want voor de rest draait hij met zijn knokige vingers en we blijven bewust beleefd.
Een van de meest heikele dossiers is nog steeds de kwestie der illegale migranten...
En in plaats van stilaan opgelost te geraken wordt het probleem nog erger en erger...we bezorgen onze buitenlandse lezertjes een paar minuten surrealistisme uit Belgistan. Ga even zitten, we beginnen er aan en zet jullie 3D-brilleke maar op....

http://www.demorgen.be/dm/nl/989/Binnenland/article/detail/928706/2009/07/14/Fedasil-begrijpt-niks-van-eigen-minister.dhtml

Fedasil begrijpt niks van eigen minister

Een nieuwe clash tussen asielagentschap Fedasil en voogdijminister Marie Arena (PS) tekent zich af.
Dit is een aanfluiting van de rechtsstaat
Pieter De Gryse (Vluchtelingenwerk Vlaanderen)
De dispatching van Fedasil, het federale agentschap voor de opvang van asielzoekers, heeft gisterenmiddag de deuren heropend. Later op de dag bleek echter dat de dienst de instructies van de minister verkeerd begrepen heeft. Als er in de overvolle opvang ergens een plek vrij komt, dan mogen nieuwkomers onthaald worden. De anderen dient te worden gemeld dat de herberg vol is en dat ze het recht hebben om naar de rechter te trekken.

'Elke dag deurwaarders'
'Het kabinet-Arena mag nu zelf maar eens uitleggen hoe we dit in godsnaam moeten organiseren', zo reageerde Fedasilwoordvoerster Mieke Candaele met nauwelijks verholen woede. 'We mogen dus de facto alleen mensen opvangen die ons via de rechter hebben laten veroordelen, wat in de praktijk betekent dat hier elke dag deurwaarders aan de deur zullen staan.'

Pro memorie: vorige week woensdag sloot de dispatching van Fedasil de deuren, omdat er maar geen oplossing kwam voor het gebrek aan opvangplaatsen in de reguliere centra. Vluchtelingenwerk Vlaanderen toog daarop twee keer naar de rechter, die in spoedprocedure een dwangsom van 500 euro per dag en per asielzoeker zonder opvang oplegde, in totaal voor 68 asielzoekers die vruchteloos bij Fedasil aanklopten. "We zijn weer open", zucht Candaele, "maar het probleem is niet veranderd. Wij hebben vandaag 108 nieuwkomers ontvangen en vanavond zullen er weer meer dan 700 mensen in Brussel op hotel zitten."

Dwangsommen
De dispatching moest wel opnieuw aan de slag, omdat voogdijminister van Maatschappelijke Integratie Marie Arena (PS) daar vrijdag de opdracht toe gaf. "We krijgen bovendien niet de toelating om verdere dwangsommen te betalen, wat een verdere actie onmogelijk maakt", aldus Candaele.

Maar tegen het eind van de dag bleek er een huizenhoog misverstand tussen de minister en haar administratie te bestaan. De bedoeling is niet dat er opnieuw voor iedereen een plek gezocht wordt. "De nota van de minister is blijkbaar verkeerd begrepen door Fedasil", zegt Herlinde Martens, woordvoerster van Arena. "Voor asielzoekers die zich aanbieden moet eerst gekeken worden of er plaats is in de gewone opvang, dan of er plek is in de noodopvang of bij de partners. En als dat nog niet lukt, moet Fedasil kijken of er in de hotels die momenteel geboekt zijn ergens iemand vertrekt, want er is daar ook een beetje uitstroom. De mensen die dan nog overblijven, moeten ze vertellen dat er jammer genoeg geen opvang is, maar dat ze klacht kunnen indienen bij de arbeidsrechtbank."

Bijkomende plaatsen
In de praktijk betekent dat dat slechts enkele nieuwelingen onderdak krijgen. Er wordt gewerkt aan bijkomende plaatsen, in leegstaande panden van de Regie der Gebouwen en in de kazerne van Florenne, maar die zijn er nog niet. In totaal zou dat om zo'n 250 à 300 plaatsen gaan, al wil het kabinet-Arena daar nu nog geen cijfers op plakken. Vandaag vergadert een werkgroep met vertegenwoordigers van de regie en van Defensie daar opnieuw over. Nadien moeten mensen van Fedasil nog ter plekke gaan bekijken voor hoeveel mensen er exact plaats is.

Directeur Pieter De Gryse van Vluchtelingenwerk Vlaanderen begrijpt er niets meer van. "Vrijdag is met veel tamtam de heropening van de dispatching aangekondigd en nu dit weer. Dit is een aanfluiting van de rechtsstaat. Er is een duidelijke lijn in de rechtspraak van vorige week: tot twee keer toe zegt de rechter dat het onwettig is dat die mensen geen opvang wordt geboden, waarop de minister nu dus stelt dat ze weigert dat als algemeen beleid toe te passen. Iedereen moet maar naar de rechtbank stappen."

De Gryse weet niet waar de minister op aanstuurt. "Wellicht is er nog een discussie aan de gang tussen Fedasil en haar kabinet, en misschien gaat de dispatching toch weer volledig open, maar ondertussen worden we wel heel erg moe van dat voortdurende gepingpong." Of Vluchtelingenwerk nu opnieuw naar de rechter stapt, kon De Gryse nog niet zeggen. "Daar beraden we ons morgen (vandaag, KJ) verder over."

Tenten
Eerder op de dag had Rode Kruis Vlaanderen aangekondigd dat het de noodopvang in tenten die het vorige week had georganiseerd vandaag opheft. De bedoeling daarvan was om te zorgen dat de zwakste groepen, gezinnen met kinderen, niet op straat zouden belanden. Het nieuwe conflict tussen minister Arena en Fedasil maakt de mogelijkheid reëel dat die situatie zich opnieuw voordoet. Het Rode Kruis bekijkt vandaag hoe ze op dat nieuws zal reageren.

In de marge van het regularisatiedebat bleek gisteren ook dat onbekenden zondagnacht zes ramen van de Leuvense vestiging van Groep S hebben ingegooid. 'Ontruiming niet vergeten! Alle grenzen neer!', stond op de muren. Vorige week werd een driehonderdtal sans-papiers die een Brussels pand van het sociale secretariaat bezet hadden door de politie op straat gezet, na een verzoek in die zin van Groep S in kort geding. (Kris Jacobs)en wat zegt Fedasil zelf nu eigenlijk? We zochten het voor jullie even op/

U bent hier: Home Actueel Nieuws

Sluiting Dispatching voor nieuwe asielzoekers

(08.07.2009) Fedasil heeft vandaag beslist om geen nieuwe opvangplaatsen toe te wijzen aan nieuwkomers. Deze uitzonderlijke maatregel volgt op het ontbreken van oplossingen om het tekort aan opvangplaatsen in het netwerk van Fedasil en zijn partners aan te pakken.


Het opvangnetwerk voor asielzoekers en andere categorieën van vreemdelingen die recht hebben op opvang (in opvangcentra of individuele woningen) kent nog altijd een kritieke overbezetting.

Fedasil kan vandaag zijn missie, zoals voorzien door de ‘opvangwet’ van 12 januari 2007, niet meer uitvoeren en moet naar nieuwe noodmaatregelen grijpen. Vanaf vandaag, woensdag 8 juli, heeft het agentschap beslist om geen nieuwe asielzoekers, die zich aan zijn dienst Dispatching aanbieden, meer op te vangen.

De activiteiten van Fedasil op het vlak van opvang zullen zich beperken tot het verder opvangen van personen die in het netwerk verblijven (inbegrepen de overbezetting in de federale centra), tot het geleidelijjk aan transferen van de personen die in hotels verblijven naar het reguliere opvangnetwerk, en tot het zoeken naar nieuwe alternatieven waarvan de uitwerking zal afhangen van de toegekende middelen.

Fedasil stelt zich hierbij bloot aan veel kritiek, maar door het ontbreken van andere noodmaatregelen, is het de enige leefbare optie voor de organisatie. De voogdijminister Marie Arena werd hierover geïnformeerd.

► Context
Sinds meerdere maanden stellen we enerzijds een verhoging van het aantal asielaanvragen in België vast (en dus een grotere instroom in het opvangnetwerk) en anderzijds een verlenging van de verblijfstermijn in de opvangstructuren (en dus een lagere uitstroom in het netwerk). Momenteel worden meer dan 16.500 personen opgevangen terwijl er een structurele capaciteit is van 16.441 plaatsen, een bezettingsgraad dus van bijna 103% (cijfers van 29/05/2009).

Fedasil heeft verschillende noodmaatregelen genomen om een maximum aan bedden aan te bieden. Zo heeft de noodopvang gezorgd voor opvangplaatsen buiten de traditionele opvangstructuren: noodbedden in het Klein Kasteeltje, opvang in woningen voor daklozen van de Casu (Brussel), verblijf in hotels (700 personen momenteel), creatie van opvangplaatsen in overbezetting in de federale opvangcentra etc.
Van andere maatregelen onthouden we nog het ter beschikking stellen van 850 extra opvangplaatsen in het netwerk tot eind 2009 en de overgang naar financiële steun voor personen die een asielaanvraag indienden voor juni 2007.

Het is belangrijk te herhalen dat de noodopvang geen sociale en juridische begeleiding biedt aan de opgevangen personen. Verder zal het effect van deze verschillende maatregelen beperkt blijven door de felle stijging van het aantal asielaanvragen. Met andere woorden, geen enkele van de reeds genomen maatregelen zal de huidige situatie kunnen oplossen.en de dag nadien luidde hun klokje als volgt;

http://www.fedasil.be/home/nieuws_detail/i/17196/

Heropening Dispatching

(13.07.2009) Fedasil besliste deze morgen om zijn Dispatching te heropenen. Deze beslissing volgde op een instructie verstuurd door voogdijminister Marie Arena. De nieuwe asielzoekers zullen voornamelijk naar hotels worden gestuurd.


Omwille van een gebrek aan oplossing voor het plaatstekort in de opvangstructuren, had Fedasil verleden donderdag de deuren van zijn Dispatching gesloten. Rekening houdend met de dwangsommen, die verleden week door de Arbeidsrechtbank werden uitgesproken, verplichtte minister Arena Fedasil om de Dispatching te heropenen en zo de dwangsommen te vermijden. Er werd evenwel geen enkele uitweg voor de opvangcrisis voorgesteld.

Fedasil heeft akte genomen van de instructies van zijn voogdijminister. Door het plaatsgebrek in het reguliere opvangnetwerk, zullen de nieuwkomers in hotels of in de noodopvang ondergebracht worden.http://www.standaard.be/Archief/Zoek/Index.aspx?trefwoord=fedasil

Arena legt limiet op voor opvang asielzoekers

 • dinsdag 14 juli 2009
 • Bron: vrt, eigen berichtgeving
 • Auteur: kld, ig
Arena legt limiet op voor opvang asielzoekers

Arena legt limiet op voor opvang asielzoekers

mhb

Fedasil mag maar zevenhonderd asielzoekers per dag in hotels onderbrengen. Dat heeft minister van Maatschappelijke Integratie Marie Arena (PS) vanmorgen gezegd. Kwetsbare asielzoekers zoals zieken en zwangere vrouwen moeten daarbij voorrang krijgen, aldus de minister. Het is niet duidelijk wat met de andere asielzoekers die geen plaats hebben, moet gebeuren.

Arena reageert daarmee op het bericht dat Fedasil, het federaal agentschap voor de opvang van asielzoekers, al zevenhonderd mensen in hotels heeft ondergebracht. Alle opvangcentra zitten immers bomvol. Het blijft intussen wachten op een oplossing voor de opvang van asielzoekers.
'Voor het eerst erkent de minister dat de opvang grenzen heeft. Dat is een positief gegeven', zegt Mieke Candaele, woordvoerster van Fedasil op VRT-radio. Maar meteen zorgt de minister met haar uitspraak ook voor een nieuw probleem, aldus Candaele.
'Problematisch is dat we door deze nieuwe maatregel gedwongen worden om te bepalen wie onderdak krijgt en wie niet. Medewerkers worden gedwongen tot keuzes en dat is niet werkbaar. Het is ook niet menselijk tegenover ons publiek. Net daarom hebben we de dispatching vorige week gesloten.'
Bovendien moet Fedasil ook instaan voor de opvang van de asielzoekers die een rechtszaak hebben aangespannen. De rechter heeft het agentschap dwangsommmen opgelegd bij het niet opvangen van asielzoekers. 'Minister Arena heeft ons opgelegd dat ook zij zeker onderdak moeten krijgen', zegt Candaele.
De dispatching van Fedasil vangt sinds maandag nieuwe asielzoekers opnieuw op.

http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelId=G82CKUNC

Personeel Fedasil reageert vol ongeloof

 • dinsdag 14 juli 2009

 • Auteur: Inge Ghijs

BRUSSEL - 'Het aantal hotels dat asielzoekers aan 30 euro onderdak wil geven, is niet onuitputtelijk.'

Van onze redactrice

'Verslagenheid en ongeloof, dat heerst onder het personeel. Velen zijn ontmoedigd. Vooral omdat er vanuit de regering geen enkele reactie is gekomen', zegt Mieke Candaele, woordvoerster van Fedasil. Wat het personeel van deze situatie echt vindt, zal volgens Candaele de volgende dagen blijken.

De dispatching van Fedasil (Federaal Agentschap voor de opvang van Asielzoekers) vangt sinds maandag nieuwe asielzoekers opnieuw op, onder druk van minister van Maatschappelijke Integratie Marie Arena (PS).

Gisteren hebben zich 108 nieuwe asielzoekers aangemeld. Voor een maandag, vlak na een weekend (op zaterdag en zondag wordt er bij Vreemdelingenzaken niet gewerkt), is dat niet abnormaal veel. Maar het betekende wel 108 nieuwe bedden vinden.

'We hebben weeral 700 mensen op hotel zitten. We hebben nu al 18 hotels waar we die mensen aan 30 euro per nacht onderbrengen. Het aantal hotels dat voor die prijs mensen onderdak wil geven is niet onuitputtelijk. Dat betekent dat we binnenkort ofwel hotels in Wallonië en Vlaanderen moeten gaan zoeken. Ofwel naar hotels moeten gaan die 40 tot 50 euro per nacht per persoon vragen, als die hoteleigenaars die mensen willen opnemen natuurlijk. Maar het eerste is qua mankracht zo goed als onmogelijk.

Nu al zijn vier mensen fulltime bezig met het reserveren van hotels en het afleveren van maaltijdcheques aan deze mensen. Want tot vorige week maakte het Klein Kasteeltje dagelijks zo'n 800 lunchpakketten voor deze mensen maar die kunnen dat niet meer doen.

Het opvangtekort is dus nog altijd even groot. Ook vanuit het kabinet kwam nog geen enkel signaal dat er ergens plaats wordt gemaakt. 'Defensie wil ons geen kazernes geven, behalve Florennes waar in het verleden plaats is gemaakt voor 68 mensen. Het zijn bovendien niet alleen de gebouwen die we nodig hebben, maar ook personeel, want met een gebouw alleen zijn we niets want de asielzoekers moeten ook begeleid worden', zegt Candaele.

Het Rode Kruis zal vandaag het tentenkamp afbreken en de asielzoekers die daar waren opgevangen begeleiden tot bij Fedasil.Kafka met een volle lengte geklopt zouden we durven stellen. Is dit nu geen prettige lectuur voor buitenlanders die onze Belgische volksaard grondig willen leren kennen? En zou dat er n andere landen ook zo aan toe gaan?

14-07-2009 om 23:33 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Een uitgesproken "Grr#!!♪♫@||#♫♪☻"-Kitokojungle-Opinie !!
13-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.het gesjipoteir van de vlomse regeiring en de Brusselse vloeminge
Klik op de afbeelding om de link te volgen
We hebben twee dagen verlof genomen en we verwittigen onze lezertjes dat vanaf den drasj national op 21 juli wij tot bijna eind augustus het wat kalmer aan zullen doen op dit blogje. Vermits jullie in die periode toch allemaal in Hofstade, Diest of Huizingen op het gras zullen zitten gaan wij het ook rustiger aan doen. Nu we dan toch een nieuwe Vlaamse regering hebben kan er ons niks meer gebeuren. Dat is ook de reden waarom we twee dagen hebben gezwegen. Want een regeringsverklaring staat altijd bol van de goeie intenties. Maar eens de namen van de ministers die gans de zwik zullen moeten uitvoeren bekend zijn begint het licht te schijnen. Wat is dat nu weer voor wartaal hoor ik onze meeste lezertjes al denken. Te veel in de regen gelopen de laatste dagen zeker?
Neen, beste lezertjes we geven een praktisch voorbeeldje bij onze rode kameraden van de Sp-a: ons mooie Freyaake minijupke krijgt wonen, energie, sociale economie en stedenbeleid. Je zal dan onmiddellijk denken dat dat mooie meiske ook de nieuwe Vlaamse energiemaatschappij mag oprichten want zij heeft immers energie in haar bevoegdheden zitten. FOUT, beste lezertje want dit initiatief dus de Vlenergie of hoe dat dat ding ook zal heten valt onder de bevoegdheid van Ingrid Lieten eveneens sos....begrijpe wie kan...Goed, Lieten zit of zat in de beheerrad van Elia en heeft dus de nodige entrees in de energiewereld om geen domme dingen te zeggen. We verwachten dus wel dat die madam Lieten zich realistischer zal opstellen dan al dat ideologisch gezwets over groene energie dat we tot nog toe hebben moeten slikken. Wij zijn daar ook voor hoor maar doe dat op een ernstige manier zonder de mensen een oor aan te naaien.
Idem dito voor de coördinatie van het armoedebeleid dat eveneens onder de vleugeltjes zit van Lieten terwijl sociale economie bij miss minijupke zit. Blijkbaar hebben onze sossen er niet meteen een goed oog in dat die twee madammen iets alleen zouden kunnen verwezenlijken. In elk geval krijgt onze onfortuinlijke Patayatrouwster ofte miss petrolcheque er een rooie schoonmoeder bij. Over ons Brussels Pascalleke zullen we het niet hebben daar zal nog genoeg over geschreven worden vrezen we....Maar we willen toch ook een klein keitje bijdragen in het debat over ons arm Frankske dat nu terug naar de kaarskesprocessie van Scherpenheuvel mag gaan kijken. Onze Frank haalt een puik kiesresultaat, ondanks het verlies van zijn partij en heeft zich toch stilaan een eigen kiespubliek gecreëerd en nu hop met zijn nikkelen 't straat op. Niet wreed schoon hé Gennez? Bovendien dreigen die kiezers ook definitief af te haken maar daar malen ze bij de Sp-a niet om. Kiezers genoeg!
Wij raden onze medeblogger de rode voorzitter trouwens aan om zich de volgende keer kandidaat te stellen in Brussel. Ons Pascalleke haalt daar met niet eens 4000 stemmekes een mandaat binnen en wordt weliswaar geen Brussels minister meer omdat hij te veel zaagt maar hij wordt wel Vlaams minister bevoegd voor Brussel...Daar kan onze rooie voorzitter een poepje aan rieken n'est-Sp-a? Hij haalsde meer dan 6000 stemmen is daarmee niet eens verkozen. Wrong place, voorzitter!
Het is intussen weer wreed schoon weer en we gaan hier geen verdere commentaren op geven. Nog één ding moet van onze lever dat gezever over dat verhoogd Vlaams kindergeld komgt ons de strot uit en wij vonden ons Frankske nen hele toffe knul. Maar Pascalleke is natuurlijk vele malen slimmer en is een waar stemmenkanon in Brussel waar de Vlamingen al blij mogen zijn dat ze een gewaarborgd aantal zitjes krijgen in het Brussels Parlement. 17 zijn er dat als we ons dat goed herinneren. Dus een hond met een hoedje op en die een paar stemmen krijgt is verkozen in Brussel. Voor de fun en omdat we het hier toch altijd hebben over de smerige knepen der fransdolle Brusselse politiekers van het FDF-type weet dat indien de Vlamingen aan de zelfde regels zouden onderworpen worden om verkozen te worden dan de Franstaligen wel dan haalden ze amper acht zetels! Wat worden toch onderdrukt als arme Vlamingskes, ween en snotter,fier volkje dat alleen maar kan jammeren en weeklagen!'t is maar dat jullie beseffen dat de democratie voor de Vlamingen andere regels kent dan voor de franstaligen in Brussel en....deze kaar is het NIET in hun nadeel8 Berg de goedendags al maar terug op!


http://www.brusselkiest.be/2009/06/10/waar-zijn-de-vlaamse-stemmen/


Het aantal Vlaamse stemmen in Brussel is tussen 2004 en 2009 spectaculair gedaald, min zeventien procent. BDW zoekt een verklaring.

In vijf jaar tijd is het aantal Nederlandstalige stemmen met 10.700 gedaald tot 51.818 (min zeventien procent). Dat is dan nog buiten de stijging van het totale aantal Brusselse kiezers gerekend. Met andere woorden: de spoeling wordt dun. Was er geen gewaarborgde vertegenwoordiging in het Brussels parlement, dan haalden de Vlamingen nog acht zetels op de 75. Nu zijn het er zeventien op 89.

Dat slechte resultaat was voor Vlaams-Brussel zeker een van de minder fijne verrassingen afgelopen zondag. En toch – het zat eraan te komen. Officieuze bronnen spreken van nog 55.000 kiezers met een Nederlandstalige identiteitskaart, en de kamerverkiezingen van 2007 toonden al verontrustende cijfers (zie grafiek).

Anderstalige kiezers
Waar zijn de Brusselse Vlamingen heen? Daniël Buyle, de griffier van de Raad van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC), ziet twee belangrijke redenen voor de terugval: het slechte resultaat van Vlaams Belang, en de demografische evolutie. “Johan Demol (VB) is bij deze verkiezingen zesduizend voorkeurstemmen kwijtgespeeld, de lijst zelf is er twaalfduizend kwijt. We weten dat in 2004 veel Franstaligen op het Belang hebben gestemd. Die hebben dat nu wellicht niet meer gedaan, waardoor ook het totale aantal Vlaamse stemmen is gedaald. Twee: de sociologische samenstelling van Brussel verandert razendsnel. Er zijn in vijf jaar tijd dertienduizend kiezers bijgekomen, en tegelijk zijn er bijna elfduizend Vlaamse stemmen minder. De Vlaamse politici vinden blijkbaar geen aansluiting bij de nieuwe kiezers.”

Nochtans hebben de Vlaamse partijen in Brussel kosten noch moeite gespaard om de anderstalige kiezer te verleiden. Sven Gatz, die een mooie persoonlijke score voor het Vlaams parlement neerzette, noemt de verkiezingen op dat vlak een ontgoocheling. Gatz: “We hebben driehonderdduizend pamfletten gebust, we hebben drie pagina’s in (het huis-aan-huisblad) Vlan gekocht, waarin Verhofstadt werd uitgespeeld. Voor de Europese lijst heeft dat gerendeerd, voor Brussel niet. (Open VLD haalt in Brussel achtduizend stemmen meer voor Europees dan voor het Brussels parlement, SVG/DV.) Enkele honderden kiezers hebben we kunnen overtuigen, maar geen duizenden.”

Het heeft volgens Gatz met zichtbaarheid op de stemcomputer te maken (”Mensen zeggen me dat ze me moeilijk vonden”), maar dat is zeker niet de enige reden, geeft hij toe. “Ik denk dat mensen stemmen par proximité et par utilité: voor mensen die ze kennen, maar ook voor partijen die zwaarder kunnen wegen op het beleid.” Dat verklaart wellicht waarom er zelfs Brusselse Vlamingen zijn die voor Franstalige partijen hebben gestemd.

Ook Pascal Smet voerde een meertalige campagne. SP.A heeft een winst opgetekend binnen het Nederlandstalig kiescollege, maar in absolute cijfers is SP.A een kleine duizend kiezers kwijtgespeeld. Ook voor Smet zijn de implosie van het Vlaams Belang in Brussel en de demografische evolutie oorzaken voor de daling in het Vlaamse electoraat. “De Brusselse partijen zullen minder ‘blank’ moeten worden,” zegt Smet. “Daar moeten we aan werken. Maar ik zie nog een andere reden. Ik heb heel wat Vlamingen ontmoet die in Brussel wonen, maar die er – om velerlei redenen – niet gedomicilieerd zijn.”

Vlaams beleid
De neergang doet ook vragen rijzen over het rendement van het Vlaamse beleid in Brussel. Vlaanderen pompt veel geld in Brussel. De scholen barsten uit hun voegen door een instroom aan anderstaligen, de theaters staan open voor alle Brusselaars, de zorgverzekering levert tal van bejaarden een mooie bonus op, ook al zijn ze Franstalig. Maar de electorale winst blijft uit. Wie van de Vlaamse voorzieningen gebruikmaakt, stemt niet noodzakelijk Vlaams. Dat was nochtans een idee dat lang populair was. Pascal Smet (SP.A) gelooft hoe dan ook niet in die filosofie. “Onze scholen zijn geen Vlaamse fabriekjes. Het gaat erom anderstaligen kansen te geven op goed onderwijs.”

De CD&V’er Paul Delva zit op dezelfde lijn. “Het zou van zelfgenoegzaamheid getuigen om te denken dat wie van Vlaamse instellingen gebruikmaakt, ook automatisch Vlaams stemt.”
Ook in Vlaanderen baren de cijfers opzien. “Schrik niet,” waarschuwde Ivan De Vadder op de VRT bij de voorstelling van de extreem laag uitvallende cijfers uit de kieskring Brussel. Een reden voor Vlaanderen om minder met Brussel rekening te houden? “Ik ga er nog altijd van uit dat Vlaanderen in Brussel wil blijven investeren. Al kunnen jobkorting en kinderbijslag voor een splijtzwam zorgen,” zegt Gatz. En Luckas Vander Taelen, voor Groen! verkozen in het Vlaams parlement: “Vlaanderen moet fier zijn op zijn hoofdstad. Als de Vlaamse regering een jobkorting uitkeert in Vlaanderen en niet in Brussel, dan is dat slechte reclame voor Brussel.”

Bescherming van Vlaamse minderheid
De slechte Vlaamse score in Brussel levert munitie aan de francofonie, die de gewaarborgde vertegenwoordiging in Brussel in vraag stelt. Al voor de verkiezingen maakte Olivier Maingain (FDF) zich vrolijk over het slinkende aantal Nederlandstaligen. Bernard Clerfayt (FDF) vindt één Vlaams minister wel voldoende; vandaag geldt de pariteit.

Moeten de Vlamingen zich zorgen maken? Niet meteen. De bescherming van de Vlaamse minderheid in Brussel maakt deel uit van het Belgische evenwicht. “En,” zegt Gatz, “er zijn ook andere cijfers dan de verkiezingsresultaten. Het gebruik van het Nederlands zit in de lift, en het Nederlandstalig onderwijs is goed voor twintig procent van de Brusselse leerlingen. Een zekere trots is best op zijn plaats. We hoeven nu ook niet masochistisch te worden.”


13-07-2009 om 23:42 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Een uitgesproken "Grr#!!♪♫@||#♫♪☻"-Kitokojungle-Opinie !!
09-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.jawadde dat is daadkrachtig Vlaanderen !
Klik op de afbeelding om de link te volgen Joepie, we hebben een nieuwe regering met 9 ministers! En we hebben een project van regeringsverklaring....waar vind je die?
http://www.vlaanderen.be/servlet/Satellite?c=Solution_C&cid=1246630910351&context=1141721623065---1

en wat lezen we?

We halen er wat dingen uit die ons nu al uitermate intrigeren:

Ten eerste yekyekyek

Een warme samenleving vereist een intensieve bestrijding van de armoede. Het armoedebeleid moet
een inclusief beleid zijn en vergt een integrale, gecoördineerde aanpak. Daarom voorzien we een
nieuw actieplan armoedebestrijding. Ondertussen voorzien we in het regeerakkoord in alle
beleidsdomeinen hefbomen om armoedesituaties te voorkomen en/of terug te dringen. Dit is
bijvoorbeeld het geval in de hoofdstukken die betrekking hebben op werkgelegenheidsbeleid,
onderwijs, huisvesting, welzijns- en gezondheidszorg, energie, cultuur en sport, toerisme.

Ten tweede yakyakyak

De Vlaamse Regering zal een actieve aanwezigheidspolitiek voeren in Europees en internationaal
verband. We positioneren ons sterk in Europa en benutten volop de kansen die het Europees
voorzitterschap biedt om een positief imago van Vlaanderen kracht bij te zetten. We voeren een actief
buitenlands beleid en bouwen culturele -, economische -, en publieksdiplomatie uit. We versterken
onze inzet en onze solidariteit voor ontwikkelingslanden.

Ten derde yikyikyik

We blijven de crisis kordaat bestrijden en helpen de gezonde bedrijven door de crisis omdat ze voor
de duurzame jobs van de toekomst kunnen zorgen. We zetten in op beperking van het jobverlies
omdat de maatschappelijke kosten van re-integratie in de arbeidsmarkt na de crisis hoger zijn dan de
inspanning om jobs te behouden. Een proactief arbeidsmarktbeleid met de nadruk op competenties
stelt ons in staat om in te spelen op de specifieke behoeften van doelgroepen. We streven ernaar
mensen en bedrijven sterker uit de crisis te laten komen. Daarom willen we een duurzaam
werkgelegenheids- en investeringsplan opstellen. Over dat plan zullen we overleggen met de Vlaamse
werkgevers- en werknemersorganisaties.


Ten vierde Yokyokyok

Van een sluitende aanpak naar een sluitend maatpak
We maken ruimte om via een arbeidsintensieve face-to-face-aanpak alle werkzoekenden, ook
diegenen die het moeilijk hebben om een plaats te vinden op de arbeidsmarkt, te begeleiden. We
breiden daarom stelselmatig de relevante ingrediënten van het gedifferentieerde begeleidingsmodel
van het Jeugdwerkplan uit naar andere categorieën, onder andere naar de 25- tot 49-jarigen. Om de
werkzaamheidsgraad van de 50+’ers te verhogen is de uitvoering van het 50+-akkoord ‘Samen op de
Bres’ noodzakelijk. De systematische benadering wordt bij een positieve evaluatie stapsgewijs en
rekening houdend met de economische conjunctuur, uitgebreid naar alle 50+’ers die instromen in de
werkloosheid. Om mensen langer aan de slag te houden wordt werk gemaakt van een geïntegreerde
sensibiliseringscampagne.


ten vijfde yukyukyuk

Aangepaste aanpak voor werkzoekenden die ver van de arbeidsmarkt afstaan, onder
meer voor mensen in armoede of voor mensen met een medische, mentale,
psychische of psychiatrische problematiek
We voorzien in een structureel aanbod op maat van werkzoekenden die ver van de arbeidsmarkt
afstaan, via integrale trajecten met doorgedreven maatwerk en met aandacht voor zorg,
welzijnsbevordering, competentieversterking en arbeidsoriëntering.
We investeren in een systematische samenwerking tussen de OCMW’s en de VDAB voor een betere
doorstroming van leefloners naar de arbeidsmarkt. We investeren in geïntegreerde welzijn-werktrajecten
voor mensen die ver van de arbeidsmarkt afstaan. Op het lokale niveau wordt vanuit de
Lokale Werkwinkel een systematische samenwerking opgestart met de relevante regisseur voor het
welzijnsdeel.
Als betaalde arbeid niet mogelijk blijkt, moet gekeken worden of er ‘overdrachten’ mogelijk zijn naar
niet arbeidsmarktgerichte activiteiten met een aangepast vervangingsinkomen (bijvoorbeeld
arbeidszorg). Dat veronderstelt een nieuw beleidskader, onder meer rond arbeidszorg, en goede
afspraken tussen werk en welzijn, zowel op lokaal, regionaal als federaal vlak (op het domein van
transmissies). Er is in Vlaanderen ook een grote groep niet-actieven onder wie. herintreders en
alleenstaande ouders. Voor hen ondernemen we specifieke acties van begeleiding, sensibilisering,
toeleiding en oriëntering.


ten zesde gnagnagna, woehahahahaha


We versterken de competenties van iedereen
Het persoonlijk ontwikkelingsplan (POP) wordt ontwikkeld. We realiseren daarvoor het digitaal
competentieportfolio. De samenstelling van dat portfolio start in het onderwijs en bevat een overzicht
van alle verworven diploma’s, competenties, ervaring,… Een noodzakelijke voorwaarde daarvoor is de
uitbouw van een Vlaamse kwalificatiestructuur om tot een concrete inschaling van onder andere
deelcertificaten te komen. We voeren het POP gefaseerd in, en starten bij voorkeur met de
schoolverlaters en de mensen die getroffen worden door herstructureringen. In de toekomst zal elke
werknemer, ongeacht de grootte of sector van het bedrijf, waarin hij werkt en ongeacht het statuut en
opleidingsniveau recht hebben op een persoonlijk ontwikkelingsplan. Daarmee worden de
competenties van de werknemer stelselmatig in kaart gebracht. Via een goede kanalenmix zorgt de
VDAB voor de juiste begeleiding van elke werknemer op basis van zijn POP. Voor werknemers wordt
het POP ingebouwd in de laagdrempelige basisdienstverlening van de lokale werkwinkels.
Werknemers en werkgevers worden gestimuleerd om van het POP gebruik te maken, nog voor het
bedrijf of de werknemer eventueel in een moeilijke situatie komt. We waken erover dat het POP een
instrument wordt voor iedereen.
Voor werknemers worden in de basisdienstverlening


ten zevende grinnikgrinnik


Aantrekken van talent van buiten Vlaanderen
We zetten in op het verhogen van de interregionale mobiliteit en tewerkstelling. Als de conjunctuur
opnieuw aantrekt, verhogen we de inspanningen. Regio-overstijgend openbaar vervoer is daarbij een
aandachtspunt. We zetten daarvoor volop in op Nederlandse taalverwerving.
Als toch blijkt dat voor sommige vacatures het talent niet aanwezig is op de arbeidsmarkt in
Vlaanderen en België, wordt buitenlands talent aangetrokken. Dat wordt georganiseerd op basis van
snel en accuraat in kaart gebrachte toekomstige competentie- en arbeidsmarktbehoeften. Om de
mobiliteit binnen de EU te faciliteren bouwen we de vacature- en werkzoekendendatabanken verder
uit en nemen we, waar dat nodig is, flankerende maatregelen, bij voorkeur via sectorale afspraken. Er
wordt meer werk gemaakt van een onthaalbeleid en we investeren in taalopleidingen.


ten achtste grijnsgrijns


We blijven inzetten op een activerend herstructureringsbeleid via de sociale interventieadviseurs, de
tewerkstellingscellen, de tussenkomst van het interventiefonds en het bevorderen van activerende
begeleidingsplannen via de regionale toetsing. We versterken het beleid door scherper toe te zien op
de kwaliteit, het maatwerk en het uitstroomresultaat van de outplacementtrajecten. Het frontoffice, het
e-loket voor herstructureringen, wordt georganiseerd in samenwerking met de federale overheid. In
geval van tijdelijke arbeidsduurvermindering zetten we de overbruggingspremie in en volgen die
nauwgezet op. Als dat nodig is, wordt ze verlengd.


ten negende houhouhou

Maatgerichte begeleiding en loonkostenondersteunende en -verlagende maatregelen zijn daarbij twee
onlosmakelijk verbonden instrumenten. Met dat doel wordt de sociale economie verder vereenvoudigd
tot twee pijlers: een pijler maatwerkbedrijven voor mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt,
- rekening houdend met het principeakkoord-maatwerk - en een pijler lokale diensten voor
ondersteuning in het aanbieden van maatschappelijk verantwoorde diensten die economisch niet
rendabel zijn. De klaverbladfinanciering voor lokale diensteneconomie binnen andere
beleidsdomeinen wordt structureel verankerd. Alle werkvormen worden onder die twee pijlers (of een
combinatie ervan) gepositioneerd.
Het ondersteuningsaanbod aan sociale economiebedrijven wordt hervormd op basis van de behoeften
van de sector en met het oog op de vereenvoudiging en ondersteuning van innovatie in de sociale
economie.
Om de doorstroming van sociale economie naar reguliere bedrijven te bevorderen wordt een
beleidskader uitgewerkt voor een versterkte begeleiding op de werkvloer. We werken ook het
rugzakprincipe verder uit met het oog op een optimale doorstroom van kansengroepen op basis van
de afstand tot de arbeidsmarkt en het rendementsverlies van de doelgroepmedewerker.
Maatwerkbedrijven die voldoende doelgroepmedewerkers tewerkstellen krijgen ondersteuning. Met
duidelijke afspraken tussen de reguliere en sociale economie voorkomen we concurrentievervalsing.


ten tiende hihihi


De Vlaamse overheid zelf versterkt ook haar inspanningen om meer personen met een handicap en
meer allochtonen aan te werven, alsook haar inspanningen op het vlak van competentieontwikkeling
en EVC. Ze versterkt haar voorbeeldfunctie, onder meer door doelstellingen over evenredige
arbeidsdeelname in de beheersovereenkomsten en jaardoelstellingen van de leidend ambtenaar op te
nemen. De Vlaamse overheid stimuleert de instroom van kansengroepen door, waar dat mogelijk is,
de structurele barrières in de regelgeving aan te pakken, bijvoorbeeld in verband met de
nationaliteitsvoorwaarde en de diplomavereisten.ten elfde hohoho

We faciliteren de werkgevers en de vakbonden om een akkoord te sluiten voor meer werkbaar werk.
We stimuleren in dat verband sectorale actieplannen die de verbetering van de werkbaarheid op het
oog hebben. Sociale innovatie-initiatieven worden gecontinueerd.


ten twaalfde grolgrolgrol

Op de eerste plaats willen we investeren en investeringen stimuleren in een meer hernieuwbare
energievoorziening. Die benadering omvat drie delen: energiebesparingen en energie-efficiëntie
stimuleren, er actief voor zorgen dat we de doelstellingen voor hernieuwbare energie kunnen bereiken
en windmolenparken op de Noordzee faciliteren.
Daarvoor vormen we onze huidige participaties in hernieuwbare energiebedrijven om tot een Vlaams
energiebedrijf. Er zal worden onderzocht welke structuur de meest wenselijke is voor dat
energiebedrijf. Het Vlaams energiebedrijf zal participeren in groene energieproductie en in
verschillende vormen van investeringen voor energiebesparing. We creëren de voorwaarden zodat in
Vlaanderen een slim elektriciteitsnetwerk tot stand komt, dat aangepast is aan een meer decentrale
productie. Daarvoor stimuleren we de energiedistributie-intercommunales. Tegelijk onderzoeken we
hoe we de uitbouw van het Elianetwerk in Vlaanderen kunnen faciliteren om de stroom van de
windmolenparken op zee vlot naar de grote verbruikscentra te vervoeren. Maar bovenal stimuleren en
ondersteunen we gezinnen, bijvoorbeeld door het aanpakken van nog niet geïsoleerde daken en het
plaatsen van condensatieketels en hoogrendementsbeglazing. We ondersteunen ondernemingen,
verenigingen en lokale besturen om hun energieverbruik betekenisvol te beperken. Een Vlaamse
energiedienstverleningsonderneming die zich richt op projecten van overheidsgerelateerde gebouwen
(ESCO – binnen het Vlaams energiebedrijf), kan mee helpen zorgen voor het nodige kapitaal.


ten dertiende lalala


We streven naar een maximale kleuterparticipatie, onder andere door een versterking van de
samenwerking met Kind en Gezin, die kan signaleren en sensibiliseren. Dit is vooral belangrijk om
mogelijke achterstand bij kinderen uit arme of anderstalige gezinnen te voorkomen. Om de
kleuterklassen te verkleinen, zetten we de geleverde inspanningen voort. Tegen het einde van de
legislatuur wordt - stapsgewijs - een gelijke behandeling betracht tussen het lager en het
kleuteronderwijs voor de omkadering en werkingsmiddelen, met prioritaire aandacht voor de
omkadering.


ten veertiende hophophop

Ook ouderen die niet meer opgenomen zijn in het arbeidsproces moeten via ‘levenslang en
levensbreed leren’ kansen krijgen om leerervaringen op te doen. Die ervaringen zijn gericht op het
verwerven van inzichten, vaardigheden en houdingen, en zijn verbonden met de uitdagingen in die
levensfase. De toegang en het gebruik van informatietechnologie aanmoedigen en vergemakkelijken
is daarbij een belangrijk aandachtspunt.


ten vijftiende opladioplada


De ouders van niet-Nederlandstalige kinderen moeten zelf ook het Nederlands beheersen. De
overheid moet daarom zorgen voor een voldoende dekkend aanbod NT2 op of in de onmiddellijke
omgeving van de school. We moeten de ouders ook, via de school, stimuleren om in te gaan op dat
aanbod.


ten zestiende tararara

Om minder gegoede huurders te ondersteunen, breiden we het stelsel van huursubsidies uit. We gaan
het toenemende aantal thuislozen in onze maatschappij tegen door te investeren in doortastende
preventie van thuisloosheid.


ten zeventiende toetertoeter

We maken op een economisch draagbare, gefaseerde en gecontroleerde manier werk van de
modernisering van energiemeters en de optimalisatie van energienetten (smart meters en smart
grids). Een grootschalig proefproject is operationeel in deze regeerperiode. Deze meters moeten niet
alleen een slim net mogelijk maken, met inbegrip van de aansluiting van decentrale
elektriciteitsproductie-installaties, maar ook leiden tot meer comfort en minder verbruik voor de
energiegebruikers. Ze moeten ook bijdragen tot een betere werking van de energiemarkt.
We richten een Vlaams energiebedrijf op waarin we de Vlaamse milieuholding en participaties van
PMV onderbrengen. Het Vlaams energiebedrijf zal onder andere de volgende taken op zich nemen:
hernieuwbare energie in Vlaanderen stimuleren door het nemen van participaties; investeren en
participeren in innovatieve energie-efficiëntieprojecten; deelnemen aan internationale klimaatprojecten
ter verwerving van Kyoto-eenheden; energie-efficiëntieprojecten in Vlaamse overheidsgebouwen
faciliteren en financieren.
De Vlaamse Regering optimaliseert het systeem van de gratis kWh in functie van een effectieve en
efficiënte ondersteuning van sociaal zwakkeren en met het oog op het zorgen voor een betere sociale
bescherming.
In uitvoering van het Europees energie- en klimaatpakket 2020 wordt de richtlijn hernieuwbare energie
vertaald in Vlaamse beleidsmaatregelen en wordt in het bijzonder werk gemaakt van een afdoende
regeling ter aansluiting van installaties voor hernieuwbare energie en kwalitatieve
warmtekrachtkoppeling.
We passen, zoals decretaal voorzien, de doelstellingen op het vlak van groene stroom naar boven
aan als de lastenverdeling binnen de EU en tussen de gewesten binnen België dit vereist, als
certificaten van buiten het Vlaams Gewest of van offshore windenergie op de Noordzee worden
aanvaard of als het elektriciteitsverbruik minder stijgt dan verwacht.
We ijveren voor een billijk aandeel van Vlaanderen in de Belgische doelstelling van 13% hernieuwbare
energie tegen 2020 en we streven ernaar een zo groot mogelijk deel, en bij voorkeur het geheel, van
de doelstelling binnenlands te bewerkstelligen.
We bevorderen het gebruik van de nieuwe generaties biobrandstoffen om de ter zake vooropgezette
doelstellingen te halen.
We verbruiken als Vlaamse overheid zelf 100% groene stroom en sporen andere overheden aan
hetzelfde te doen. We onderzoeken in welke mate groene warmte, groene stroom en biobrandstoffen
kunnen worden aangewend voor eigen gebouwen, terreinen, installaties en voertuigen. We gaan zo
nodig na op welke manier regelgevend moet worden opgetreden.
We stellen tegen 2012 een klimaatbeleidsplan 2013-2020 op om, in overleg met het middenveld, mee
de oorzaken en de gevolgen van de opwarming van de aarde te bestrijden.


ten achttiende oups!

Ter uitvoering van het derde Europees energiepakket worden de elektriciteit- en aardgasrichtlijnen
tijdig en terdege omgezet in Vlaamse regelgeving, met bijzondere aandacht voor privénetten en
directe lijnen en leidingen. Ook wordt een samenwerkingsakkoord voorbereid betreffende de
vertegenwoordiging van de regulatoren.
Op grond van de studie en consultatie op het gebied van het marktmodel worden initiatieven genomen
die de marktwerking versterken en verbeteren.


ten negentiende joepie


Energie is een randvoorwaarde om menswaardig te leven. We zorgen voor energie-efficiëntie voor
iedereen door investeringen in daken, ketels en beglazing te ondersteunen. Ook kansarmen moeten
kunnen ingaan op kostprijsverlagende aanbiedingen. Armoede mag geen aanleiding geven tot
mensonwaardige levensomstandigheden door een gebrek aan warm water, verwarming of elektriciteit.
We brengen van overheidswege zelf energiebesparingsinvesteringen aan bij kansarme gezinnen.ten twintigste taraboum

De bestrijding van armoede is een topprioriteit. Zeker in deze tijd van economische crisis maken we
de keuze dat de meest kwetsbare mensen het minst in de problemen komen.
We werken, samen met elk betrokken beleidsdomein en de stakeholders, een nieuw Vlaams actieplan
armoedebestrijding uit. We vertrekken hiervoor van de vaststellingen van het ViA-atelier van 27 april
2009 en de meetbare doelstellingen die met de sociale partners en het verenigingsleven in het Pact
2020 naar voren werden geschoven. Naast strategische en operationele doelen, formuleren we ook
indicatoren die de monitoring van de effecten van het gevoerde armoedebestrijdingsbeleid mogelijk maken

Vlaanderen werkt haar armoedebestrijdingsbeleid uit, in nauwe samenwerking met het federale niveau
(onder meer via de interministeriële conferentie sociale integratie), de provincies en het lokaal beleid
(onder meer via sociale beleidsplannen).
Dialoog met en participatie (ondermeer aan het beleid) van mensen in armoede is essentieel in de
armoedebestrijding. We bouwen de ondersteuning van de verenigingen waar armen het woord nemen
verder uit. De mogelijkheid tot inschakeling van opgeleide ervaringsdeskundigen zal worden verruimd.
De Vlaamse overheid blijft investeren in preventie van overmatige schuldenlast. Onderwijs en gerichte
preventiecampagnes dragen bij tot het verhogen van de weerbaarheid voor misleidende reclame en
kredietverschaffers.
Daarnaast willen we dat alle mensen met schuldproblematiek toegang hebben tot kwaliteitsvolle
schuldbemiddeling. We werken een subsidiesysteem uit voor de diensten schuldbemiddeling, mogelijk
via bovenlokale samenwerking.
Als welvarende regio biedt Vlaanderen vele sociale rechten. Voor mensen in armoede werken we aan
een systeem dat automatische toekenning van deze rechten (bijvoorbeeld studietoelagen) waarborgt.


ten eenentwintigste jouplaboem

Elke Vlaming heeft recht op een Vlaamse basishospitalisatieverzekering. Deze verzekering gaat uit
van een hospitalisatie in een tweepersoonskamer en moet voor iedereen betaalbaar zijn. Met het oog
op het beheersen van de kosten zullen met de betrokken actoren - waaronder ziekenhuizen,
ziekenfondsen, verzekeraars, artsen - concrete afspraken gemaakt worden.
De nieuwe Vlaamse regeling van financiële ondersteuning van kinderen zal bestaan uit:
a) een nieuwe, in te voeren financiële tegemoetkoming voor kinderen bij geboorte en naar aanleiding
van hun eerste en tweede jaar. Dit recht wordt geëffectueerd bij inschrijving bij Kind en Gezin;
b) de verhoogde schooltoelage vanaf 3 jaar, die geëffectueerd wordt door de inschrijving in het
kleuter-, lager of secundair onderwijs.
Een nieuw systeem van begrenzing van de kosten voor residentiële ouderenvoorzieningen moet ertoe
leiden dat de kostprijs van deze voorzieningen gereglementeerd wordt en heeft op termijn tot gevolg
dat de kostprijs voor de resident het inkomen niet overschrijdt


en lees de rest maar zelf want wij liggen hier al in kakkershoek ondertussen tsjongetsjongetsjonge en dat allemaal met 9 ministerkes....

09-07-2009 om 22:07 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
Categorie:Een uitgesproken "Grr#!!♪♫@||#♫♪☻"-Kitokojungle-Opinie !!
08-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.den ellentrik uit de Sahara
zozo, beste lezertjes, waarschijnlijk dachten een aantal van jullie dat het vorige artikel over grote zonne-energiecentrales in Noord-Afrika een soort scienhce-fiction was van een gek blogje dat zo maar wat onzin uitkraamt. Nou goed hoor, op de verjaardag van de officiële bekendmaking door het Amerikaanse leger van een neergestorte UFO in Rosswell en al de heisa rond de Mayakalender die de wereld zou zien vergaan op 21/12/2012 kan dit er wel bij.
Maar wat lazen we in Het Nieuwsblad op 17/6 ?
http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?articleid=GIC2BGU33

17/06/2009


Elektriciteit via zonnespiegels in de Sahara
Energie opwekken in de woestijn

Een consortium van een twintigtal Duitse bedrijven, waaronder Siemens, heeft concrete plannen voor een gigantische zonnekrachtcentrale in het hart van de Sahara om Europa van energie te bevoorraden. De eerste elektriciteit zou binnen tien jaar worden geleverd.

De Sahara is met circa negen miljoen vierkante kilometer de grootste woestijn ter wereld. De zon haalt er temperaturen tot vijftig, zelfs zestig graden Celsius. Stel je voor dat de mens erin zou slagen die zonnekracht op te vangen, om te zetten in elektriciteit en vervolgens te verspreiden over de wereld. 'De woestijn vangt in zes uur tijd meer zonne-energie op dan de hele mensheid in een jaar kan verbruiken', beweert Dr. Gerhard Knies, drijvende kracht achter het project Desertec. De man ijvert al jaren voor een heus netwerk van zonnekrachtcentrales. De hele technologie is gebaseerd op spiegels die de energie van de zon bundelen, omzetten in stoom en op die manier stroom opwekken via turbines. Een nog uit te bouwen transportnet moet de geproduceerde energie dan vanuit Noord-Afrika onder de Middellandse Zee naar Europa vervoeren en daar verspreiden.

Toch hebben we hier lang niet met een gekke professor Zonnebloem te maken. Verre van zelfs. Het hele project bouwt voort op plannen van de Club van Rome, een eerbiedwaardige denktank van Europese wetenschappers die nadenken over de toekomst van de wereld. Het idee krijgt nu de steun van een twintigtal Duitse ondernemingen, waaronder Siemens (dat turbines zou gaan leveren), Deutsche Bank, herverzekeraar Munich Re en de energieconcerns RWE en E.ON. Bovendien wezen gelijksoortige initiatieven in Spanje (20 megawatt, goed voor 10.000 huizen in en rond Sevilla) en in de Mojave-woestijn in Californië (met 354 megawatt de grootste zonnekrachtcentrale ter wereld) al uit dat het project technisch haalbaar is.

Volgens onderzoek zou het volstaan om nog geen 0,3 procent van de Sahara te bedekken met zonnespiegels om de huidige energiebehoefte van de 25 landen van de Europese Unie plus Noord-Afrika en het Midden-Oosten te dekken. En nog voldoende rek over te houden om de stijgende vraag naar energie de komende jaren het hoofd te bieden. Het Desertec-project in de Sahara zou uitgaan van een vlakte van 130 vierkante kilometer. Met het hele project is een monsterinvestering van dik 400 miljard euro gemoeid. Tien tot twintig miljard daarvan zijn nodig voor de aanleg van het stroomtransportnet, waarvoor een gloednieuwe hoogspanningslijn moet worden aangelegd tussen de Sahara en Europa.

Op 13 juli komen alle bedrijven die bij het grootste privégroenestroomproject aller tijden betrokken zijn voor het eerst bijeen. Eens operationeel moeten de zonnespiegels in de Sahara instaan voor 15 procent van Europa's stroombehoeften.Kris Simoens
Awel beste lezertjes????? Zo gek is het dus niet als er reeds een consortium van 20 Duitse bedrijven het zelfde denkt of dachten jullie dat Duitsers weeral megalomane ambities hadden...???? Nu nog grote zonnespiegels in het Vlaamse parlement want daar zitten ook een paar zonnekoningen dus dat moet dan wel lukken....

08-07-2009 om 23:35 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (2 Stemmen)
Categorie:Een uitgesproken "Grr#!!♪♫@||#♫♪☻"-Kitokojungle-Opinie !!
07-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.den Vlaemschen ellentrik
hohoho, er komt een Vlaamsse Energiemaatschappij. Dit was een eis van onze vrienden van de NV-a. Dat gaat meteen het ganse energiedebat aanzwengelen. tenminste zo hopen we dat toch. Want dat er een aardig potje te discussiëren valt over ons enegiebeleid zal menig trouwe lezer niet geheel ontgaan zijn . Hopen we tenminste.
http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelId=UU2CC1DC&word=energiemaatschappij

BRUSSEL - De nieuwe Vlaamse regering stopt rond de 515 miljoen euro in een eigen energiemaatschappij met de werknaam Vl.Energie. De bedoeling is groene energieproductie fors op te trekken.

Van onze redacteur

De onderhandelaars van CD&V, SP.A en N-VA bereikten gisteravond een akkoord over een ontwerp van regeerakkoord. 'De eerste lezing', heet dat. Vanaf vandaag begint de tweede lezing met het discussie over 'de financiële ruimte'.

Intussen is de beslissing genomen om een Vlaamse energiemaatschappij op te richten. Voorlopig heeft die de werknaam Vl.Energie. 'Het nieuwe energiebedrijf is een van de weinige forse investeringen van de nieuwe Vlaamse regering, een ambitieus project', licht een onderhandelaar toe.

In een eerste fase zal Vlaanderen al zijn huidige participaties in (groene) energiebedrijven bundelen, goed voor zo'n 315 miljoen euro. Via de PMV is Vlaanderen nu al mede-eigenaar van onder meer Thenergo en Biofer (biomassa), Electrawinds en Belwind (windenergie) en via de Vlaamse Milieuholding van Aquafin en Indaver (verbrandingsovens). Daarnaast komt er een kapitaalinjectie, het cijfer van 200 miljoen circuleert. Daarmee kan VL.Energie dan participeren in onder meer Aspiravi (windenergie) en Enfinity (zonne-energie). 'Bedoeling is om zo een speler te creëren die van de schaalvoordelen kan profiteren én het huidige oligopolie van Electrabel en SPE wat kan bevechten. Belangrijk is sneller de Europese doelstellingen over groene stroom te halen. Een andere activiteit wordt de export van groene technologie.' Over een instap in het netbeheer wordt nagedacht. Een gedecentraliseerde energieproductie met veel wind- en zonne-energie kan alleen slagen als het huidige net wordt aangepast.

Daarnaast wil de nieuwe Vlaamse regering werk maken van een energie-efficiëntere overheid. Heel het vastgoedpark van de Vlaamse regering - van rusthuizen tot scholen - moet energievriendelijker functioneren. 'Ook dat wordt een belangrijke taak voor de nieuwe maatschappij.'

Daarbij trekt men de parallel met Telenet, met Vlaamse overheidssteun opgericht om Belgacom te bekampen. 'Alleen gaan we een Vlaams energiebedrijf deze keer niet te snel verpatsen.'


Jullie lezen het dus samen met den deze ..."een gedecentraliseerde energieproductie met veel wind- en zonne-energie kan alleen maar slagen als het huidige net wordt aangepast"
Waarover we hier dus nog maar eens struikelen, beste lezers en lezeressen, is de vanzelfsprekendheid van zulke politiek van gedecentraliseerde productie. Mogen we dan toch eventjes beleefd vragen WIE HEEFT DAT BESLIST? Waar werd dat besproken? En tenslotte heeft er iemand ooit een kostprijsberekening gemaakt van dit soort oplossingen? Kom niet meteen naar ons hollen met de oplossing dat Europa dat zou beslist hebben want dat is larie en apekool punt. Ok doelstellingen voor groene energie maar een decentrale productie????? Dat wil zeggen dat men zou afstappen van grote productiecentrales....tja we hadden dus daar graag een diepzinnig gesprekje over willen horen voeren want zo gaat dat maar niet hoor. Wie gaat dat factuurtje betalen en denken die slimmerdjes dat decentrale productie op Vlaams niveau enige toekomst heeft? Wij wachten weer vol ongeduld op enig antwoord vanwege de onbekende beslissers...Wij denken daar het onze van maar we zullen weer niks begrepen hebben. Ondertussen modderen we maar verder aan met al die alternatieve oplossingen die door onze groene Frankensteins zo netjes worden onderbouwd als nieuwe mythologie voor een betere en schonere wereld. We geven jullie twee mooie stukjes om te lezen en om bij na te denken. Het eerste is een mooie analyse van hoe de cowboys van de groene energie vandaag handelen en het tweede is een zeer gedegen stukje om misschien een kleine aanzet te geven voor een debat ten gronde over de vraag of groene energie op Vlaemsche schaal al of niet gefundeerd is. En wij schreven het artikels niet zelf! Echt niet!

http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelId=G12CD5UJ&word=windmolens

Hoge molens vangen veel wind

 • dinsdag 07 juli 2009

 • Auteur:
Hoge molens vangen veel wind

Hoge molens vangen veel wind

© Vincent Mentzel 2006

Schone energie, wie kan daar nu tegen zijn? Onder meer STEFAN BRIJS, tenminste als het gaat om energie geleverd door 'windcowboys die met een schot hagel op de landkaart de geschikte locaties voor windmolens bepalen' en zo de levenskwaliteit van de omwonenenden aantasten.

Een praktijkvoorbeeld: op een dag krijgt een boer ongevraagd drie mensen over de vloer die een werkgroep voor groene energie en een energiebedrijf vertegenwoordigen. Ze hebben een contract bij zich dat gedurende 22 jaar vijftienduizend euro pachtgeld per jaar belooft voor een stukje van twintig bij twintig meter van zijn weiland, waarop dan een windturbine zou komen van zowat honderd meter hoog met wieken van om en bij de veertig meter. Of de boer even wil tekenen?

Dergelijke taferelen spelen zich tegenwoordig in heel Vlaanderen af. De genoemde bedragen variëren van tienduizend tot twintigduizend euro per jaar - over indexering valt te praten - de hoogte van de turbines is soms wat meer soms wat minder, de energiebedrijven kunnen onder meer Ecopower, Electrabel, Aspiravi of zelf uit de grond gestampte coöperatieven zijn. Behalve landbouwers worden ook steeds vaker burgemeesters benaderd om gemeentegrond te verpachten, vaak voor nog hogere bedragen. Over mogelijk nadelige gevolgen van een dergelijke windmolen voor de gezinnen in de buurt wordt met geen woord gerept. De buurt zelf weet niet eens dat er plannen zijn om vlakbij zulke enorme windtorens te plaatsen.

Iets dergelijks heeft zich een paar weken geleden in mijn naaste omgeving afgespeeld. De boer in kwestie is niet op het aanbod ingegaan, maar heeft zijn buren ingelicht, ook al hadden de onderhandelaars gevraagd het voorlopig niet verder te vertellen. In dit geval gaat het om een project voor drie windmolens op het grondgebied van Berlaar, aan de grens met Lier. Binnen een straal van 500 meter van de geplande locaties voor de windmolens staan zowat 250 woningen en op minder dan een kilometer liggen de dorpskernen van Berlaar en Koningshooikt (Lier). Bovendien zou een van de turbines boven de hoofden van negen gezinnen op een bedrijvenpark komen te hangen, waarvan één gezin zonet voor 30.000 euro zonnepanelen op zijn dak heeft geplaatst, die nu permanent in de schaduw dreigen te komen. Dat het mogelijk is om zo'n ingrijpend project zo willekeurig in te plannen is het gevolg van de magere richtlijnen uit een rondzendbrief van de Vlaamse overheid uit 2006, die niet eens bindend zijn en onder meer slechts een mimimumafstand van 250 meter ten opzichte van de dichtstbijzijnde woning of woonzone aanbevelen - gezinnen die op een bedrijvenpark wonen, tellen sowieso niet mee. Hierdoor krijgen de energiebedrijven haast een vrijgeleide om zowat overal in Vlaanderen steeds hoger wordende windmolens te plaatsen, die - laten we even de groene energie vergeten - een louter commerciële aangelegenheid zijn, waarin eventueel geparticipeerd kan worden door gemeentes, burgers en/of bedrijven.

Na het uitlekken van de plannen in Berlaar heeft de buurt de krachten gebundeld om te protesteren tegen dit privé-initiatief, waarbij ook enkele mensen van de gemeenteraad betrokken waren. Zelf heb ik het buurtcomité ook meteen vervoegd. Behalve de haast maffioze manier van handelen stellen wij ook de geluidsoverlast en de schaduwhinder aan de kaak, die deze windturbines voor onze dichtbevolkte buurt zullen veroorzaken. Een objectieve studie door de Nederlandse Gezondheidsdiensten, ook uit 2006, zegt dat de minimale afstand tot bebouwing 350 tot 700 meter zou moeten bedragen om de geluidsoverlast tot een minimum te beperken en dat er onder meer slagschaduw (van de draaiende wieken) te verwachten is tot op een afstand van 12 keer de rotordiameter - die laatste is gemiddeld tachtig meter. Of het vergezicht ernstig aangetast wordt is al langer een punt van discussie en smaak, maar vrijwel zeker is dat woningen in de buurt in waarde zakken. Het besluit van het onderzoek luidt onder meer: 'Mensen kunnen hinder ervaren van windturbines. Ook kunnen deze een gezondheidsrisico vormen. Mogelijke problemen zijn geluidsoverlast en hinder als gevolg van slagschaduw. Fysieke veiligheidsrisico's zijn meestal afdoende afgedekt, maar men kan zich wel nog zorgen maken over laagfrequent geluid, aantasting van de leefomgeving of waardedaling van eigendommen.'

De op winst gerichte energiebedrijven minimaliseren uiteraard de nadelige gevolgen en wie erover klaagt is een zeur en zit niets in met het milieu, alleen met zichzelf. Ons buurtcomité, dat inmiddels 235 gezinnen telt, is echter vastbesloten om te blijven protesteren tegen de plannen, niet alleen in de hoop dat ze snel worden afgevoerd, maar ook om de overmacht en overlast aan te klagen waarmee weldra vele inwoners van Vlaanderen zullen worden geconfronteerd nu er almaar harder geroepen wordt om groene energie. Een roep die steeds meer energiebedrijven en coöperatieven ertoe aanzet om elkaar te beconcurreren en projecten zoals het voornoemde in omgevingen in te plannen die daar in wezen niet toe geschikt zijn

Nu de nieuwe Vlaamse regering 515 miljoen euro wil vrijmaken voor groene Vlaamse energie om onder meer te participeren in windcowboys die met een schot hagel op een landkaart de geschikte locaties voor windmolens bepalen, zou ze beter eerst een keer op mensenmaat gemaakte milieunormen vastleggen in wetten en decreten, zodat de gewone burger niet aan leefkwaliteit moet inboeten zogenaamd ten behoeve van het algemeen belang. Tegelijk dringt een coördinerende functie van de Vlaamse overheid zich op nu ook gemeenten met elkaar in concurrentie gaan om toch maar zo snel mogelijk te kunnen pronken met een windtoren vier keer hoger dan de kerktoren, zodat heel Vlaanderen van ver kan zien hoe milieubewust en vooruitstrevend het lokale bestuur toch is. Schone energie als vorm van schone schijn. Of hoe de man in de straat weer eens een rad voor de ogen wordt gedraaid.

Stefan Brys is schrijver.


http://www.lowtechmagazine.be/2009/01/wereldwijd-netwerk-duurzame-energie.html#moreHonderd procent groene stroom?

Hoogspanningsleiding 6

Duurzaam opgewekt of niet, elektriciteit moet getransporteerd worden.

Kan de Europese samenleving volledig draaien op hernieuwbare energie? Aan indrukwekkende plannen ontbreekt het in elk geval niet: van het bouwen van reuzenwindmolenparken in de Noordzee tot het importeren van zonne-energie uit de Sahara. Eén 'detail' wordt daarbij meestal over het hoofd gezien: de nood aan vele honderdduizenden kilometers nieuwe hoogspanningslijnen en andere transmissie-infrastructuur.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dat we ons olie- en steenkoolverbruik moeten afbouwen en vervangen door duurzame energie, daar is bijna iedereen het ondertussen over eens. Maar over hoe dat nu precies moet gebeuren, heerst de grootst mogelijke onenigheid. Plaatsen we allemaal zonnepanelen op ons dak en windmolens in de tuin? Of investeren we in grote windmolenparken op zee en zonnecentrales in woestijnen? Moet duurzame energie kleinschalig worden aangepakt? Of moeten we het juist veel grootschaliger zien?

Ieder voor zich

Sopogy microCSP Als ieder huishouden of bedrijf zelf energie zou produceren met zonnepanelen en windmolens, dan kan de hele transportinfrastructuur voor elektriciteit worden opgedoekt (Greenpeace Engeland wijdde daar onlangs een uitvoerig rapport aan).

Dat spaart niet alleen kosten maar ook energie, want tijdens het transport over hoogspanningslijnen gaat een deel van de opgewekte elektriciteit verloren. Nog belangrijker is het verlies in de elektriciteitscentrale zelf: bijna twee derde van de primaire energie die in de centrale wordt gestopt, gaat verloren als hitte.

Energie kleinschalig en decentraal produceren is dus veel efficiënter: we hebben ongeveer drie keer minder energie nodig om evenveel elektriciteit op te wekken. Zo'n infrastructuur is ook robuuster en biedt het voordeel dat ze ons verlost van de onvoorspelbare energieprijs en de maffia-praktijken van grote energiebedrijven. Eens de investering is gebeurd, levert een windmolen of zonnepaneel op je dak gratis energie.

Ingebedde energie

Toch kleven er serieuze bezwaren aan dit scenario. De omstandigheden voor het opwekken van duurzame energie zijn zelden ideaal op de plaats waar we wonen. Een windmolen op je dak is een aantrekkelijk idee, maar helaas valt er in een stedelijk gebied zo weinig wind te rapen dat windmolens daar vaak meer energie kosten dan ze opleveren. Die dingen moeten namelijk eerst geproduceerd worden en dat vraagt ook energie.

Onderstation

Een gelijkaardig probleem stelt zich met zonnepanelen. De opbrengst van zonnepanelen in België en Nederland is relatief laag, en de productie ervan kost veel energie en toxische stoffen. In het geval van zonnepanelen is de energiebalans wel positief, als ze tenminste goed worden geplaatst, maar dat neemt niet weg dat diezelfde zonnepanelen in een zonniger klimaat veel meer energie zouden opleveren voor een zelfde input van materiaal en energie.

Opslag van energie

Bovendien rijst de vraag hoe je in het geval van een kleinschalige elektriciteitsproductie windstille en bewolkte dagen kan opvangen (en hoe je vermijdt dat een overschot aan energie op een zonnige en winderige dag verloren gaat). Nu worden de meeste zonnepanelen aan het elektriciteitsnetwerk gekoppeld, zodat er in dat geval op de grote energiebedrijven gesteund kan worden. Maar als iedereen zijn eigen energie opwekt en de elektriciteitsinfrastructuur wordt opgedoekt, kan dat niet meer.

Een lokaal netwerk heeft weinig zin, want bij de buurman is op dat moment evenveel wind of zon. Batterijen? Niet bepaald een milieuvriendelijke optie, en de capaciteit is beperkt. Waterstof? Nog altijd – en mogelijk voor altijd - een toekomstdroom. Een kleinschalige, decentrale en duurzame energieproductie lijkt dan ook moeilijk te kunnen zonder een back-up van een elektriciteitsnetwerk en klassieke steenkool-, gas- en kerncentrales.

Grootschalige productie van groene energie

Al deze problemen kunnen worden opgelost door duurzame energieproductie juist op een veel grotere schaal te organiseren - veel grootschaliger dan onze huidige aanpak, waar landen voornamelijk hun elektriciteit binnen de grenzen opwekken (zie de beperkte export en import van elektriciteit binnen Europa in de illustratie hieronder, bron UCTE).

Daar zijn intussen een tiental ambitieuze plannen voor uitgewerkt, van het bouwen van reusachtige windmolenparken in alle uithoeken van de Noordzee (zie verder), over het op grote schaal importeren van zonne-energie uit de Sahara (zie verder), tot het aanleggen van een wereldomspannend netwerk van hernieuwbare energiebronnen, vergelijkbaar met het internet. De Europese Commissie sprak zich recent uit voor de uitbouw van een uitgebreid netwerk, en ook in de Verenigde Staten krijgt het idee stilaan voet aan de grond.

Export import europa 2007 UCTE

Een netwerk over de grenzen heen betekent dat windmolens en zonnepanelen geplaatst kunnen worden waar ze het hoogste rendement behalen. In woestijnen valt er tot 7 keer zoveel zonne-energie te rapen dan in landen als België en Nederland, in de Noordzee kan er tot 20 keer zoveel windenergie geoogst worden dan in onze achtertuin. Dat wil dus zeggen dat we veel minder materiaal en energie nodig hebben om een groene elektriciteitsproductie uit de grond te stampen. Dat is zowel financieel als ecologisch een zeer groot voordeel. In zo’n scenario kan je ook gebruik maken van duurzame energiebronnen die per definitie verder van bewoonde gebieden afliggen, zoals golven, getijden en oceaanstromingen.

Betrouwbaar

Bovendien lost duurzame energieproductie op grote schaal ook het probleem van opslag op. Door een netwerk uit te bouwen dat hernieuwbare energiebronnen op ver uit elkaar gelegen plaatsen met elkaar verbindt, valt er altijd wel ergens zon of wind te oogsten. Duurzame energie wordt zo een energiebron waar je 24 uur per dag en 365 dagen per jaar op kan rekenen. Er is dus geen nood meer aan steenkool-, gas- of kerncentrales om slechte weersomstandigheden op te vangen.

Maar terwijl een decentrale energieproductie belooft om de hele infrastructuur voor het transport en de distributie van elektriciteit overbodig te maken, vraagt een grootschalige productie van hernieuwbare energie juist een aanzienlijke investering in bijkomende hoogspanningslijnen en substations om die elektriciteit uit te wisselen en te verdelen. Daar wordt in de meeste van die plannen met geen woord over gerept.

Offshore windmolens ring noordzee

Masterplan Zeekracht

Een goed voorbeeld is het eerder deze maand gepresenteerde “Masterplan Zeekracht”, dat 193.000 vierkante kilometer of 33,8 procent van de Noordzee wil volbouwen met een “ring” van aan elkaar geschakelde windmolenparken (zie illustratie hierboven). Dat zou jaarlijks 13.400 terawattuur elektriciteit opleveren en daarmee zou het energieverbruik van de 7 landen rondom de Noordzee (het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, België, Nederland, Duitsland, Denemarken en Noorwegen) in 2050 volledig door windenergie kunnen worden gedekt.

Let op: het gaat hier niet alleen het om het elektriciteitsverbruik maar ook om het energieverbruik van transport en verwarming. Omdat de windmolenparken vele honderden kilometers uit elkaar liggen, zou er altijd elektriciteit geleverd kunnen worden. Bijkomend voordeel is dat er op die manier ook grote gebieden ontstaan waar niet gevist kan worden, en dat er kunstmatige riffen worden gevormd, zodat het zeeleven zich zou kunnen herstellen.

Wild idee

Dat klinkt allemaal zeer goed, er horen ook mooie plaatjes bij, en dus haalde het plan - dat ontwikkeld werd door het beroemde architectenbureau OMA (Office for Metropolitan Architecture) in opdracht van de milieuorganisatie Stichting Natuur en Milieu - de meeste Nederlandse kranten en zelfs de internationale pers. Toch gaat het om niet meer dan een wild idee, dat na een kritische toets niet erg realistisch lijkt.

Dan hebben we het niet zozeer over de kosten (klassieke energiecentrales bijbouwen is op termijn nog duurder), niet over de technologie (die is beschikbaar) en niet over de bureaucratische en politieke uitdaging om tot de nodige internationale samenwerking te komen (al is die ook niet min). We hebben het over de transport- en distributie-infrastructuur die bij zo’n plan hoort. Het plan erkent dat “verbinding” een sleutelelement is in het project, maar gaat daar niet verder op in.

Airtricity_supergrid2

Energie uit de woestijn

De plannen voor windmolenparken in de Noordzee (het Masterplan Zeekracht lijkt erg op eerdere, veel minder ambitieuze plannen van Greenpeace België en van Airtricity - zie illustratie hierboven) sluiten mooi aan bij het al langer bestaande en zeer goed gedocumenteerde project TRANS-CSP, dat op grote schaal zonne-energie wil importeren uit Noord-Afrika. Dat plan, dat ook in 2050 realiteit zou moeten zijn, steunt (onder meer) op grote thermische zonnecentrales in woestijngebieden.

Thermische zonnecentrales zijn een lowtech alternatief voor zonnepanelen en halen energie uit zonnewarmte in plaats van zonlicht. De productie van deze energiecentrales kost aanzienlijk minder energie dan de productie van fotovoltaïsche zonnecellen en ze zijn met een rendement van 30 procent ook nog eens drie keer efficiënter. Bovendien kan een deel van de overdag opgewekte zonnewarmte worden gebruikt om olie, water of zout op te warmen, warmte die ’s nachts of tijdens bewolkte perioden de elektriciteitsproductie draaiende kan houden.

Desertec_map_trimmed

Thermische zonnecentrales zouden dus ideaal zijn voor een kleinschalige, decentrale energieproductie (er zijn intussen kleine modules te koop met de afmetingen van een zonnepaneel), maar helaas werken ze alleen in erg zonnige gebieden. In Europa komt alleen Zuid-Spanje in aanmerking voor de technologie (hier vind je een gedetailleerd overzicht van de projecten in Spanje, hier een nieuwssite over zonnecentrales).

In België of Nederland zouden deze centrales tijdens de wintermaanden zo goed als geen energie produceren, terwijl ze in de zomer niet eens de helft van hun capaciteit zouden halen. In de woestijn van Noord-Afrika draait een thermische zonnecentrale echter 10 van de 12 maanden op volle capaciteit, en het rendement daalt zelfs in de twee resterende wintermaanden nooit onder de 80 procent.

Thermische zonnecentrale

Verlies tijdens transport

Maar hoe gaan we die duurzaam opgewekte elektriciteit over een afstand van 3.000 kilometer transporteren? (TRANS-CSP neemt het Verenigd Koninkrijk als bestemming, dus voor de Benelux is dat net iets korter). Elektriciteit is lastiger te vervoeren dan olie of gas. De optie om de energie in de vorm van waterstof via schepen of pijpleidingen naar Europa te transporteren, werd door de onderzoekers afgevoerd omdat 75 procent van de energie verloren zou gaan bij omzetting, transport en opslag. Maar de bestaande hoogspanningslijnen zijn evenmin een optie.

Zonnetoren Solar Two

Per duizend kilometer gaat er over een hoogspanningsleiding ongeveer 15 procent van de elektriciteit verloren, wat voor een afstand van 3.000 kilometer neerkomt op een verlies van 45 procent. Aangezien het om een gratis brandstof gaat, zou je nog kunnen besluiten om dat verlies op te vangen door twee keer zoveel centrales in de woestijn te bouwen, maar ook dat brengt geen zoden aan de dijk: de capaciteit van de bestaande hoogspanningslijnen tussen Europa en Afrika bedraagt momenteel slechts 0,5 gigawatt, goed voor een maximum overdracht van 2,5 terawattuur per jaar (of 0,001 procent van het elektriciteitsverbruik in Europa). Die capaciteit kan via allerlei trucs wel wat worden opgedreven, maar ook dan kom je niet verder dan een maximum capaciteit van 2 gigawatt.

Gelijkstroom infrastructuur nodig

Willen we op grote schaal duurzaam opgewekte elektriciteit uit Noord-Afrika importeren, dan zit er niets anders op dan een geheel nieuwe elektriciteitsinfrastructuur uit te bouwen die steunt op gelijkstroom (HVDC of “high-voltage direct current”). Onze bestaande elektriciteitsinfrastructuur steunt op wisselstroom (HVAC of “alternate current”), dat beter geschikt is voor kortere afstanden. Het energieverlies op een HVDC-lijn bedraagt slechts 3 tot 5 procent per 1.000 kilometer, dus 9 tot 15 procent over een afstand van duizend kilometer, inclusief het verlies van 1,5 tot 2 procent tijdens de omzetting van gelijkstroom naar wisselstroom.

Maar het is niet de bedoeling dat deze HVDC-lijnen de bestaande hoogspanningslijnen gaan vervangen: het gaat om een complementaire infrastructuur. Het volstaat evenmin om onderzeese kabels aan te leggen tussen de twee continenten. De geïmporteerde elektriciteit moet ook ergens aan land komen en verder in Europa worden verdeeld, wat betekent dat die nieuwe hoogspanningslijnen grotendeels over het Europese vasteland zullen lopen. Bovendien impliceert het inzetten van gelijkstroom ook de bouw van nieuwe substations, die de elektriciteit opnieuw omzetten naar wisselstroom.

400.000 kilometer hoogspanningsleidingen

Hoogspanningslijnen hebben een nadelige invloed op het milieu, zowel in zee als op land, maar het grootste obstakel is eenvoudigweg het ruimtegebruik zelf, en de zichtbaarheid ervan. Getuige het protest tegen de “visuele vervuiling” van windmolens kunnen we er gerust van uitgaan dat niemand zit te wachten op een pyloon of een verdeelinstallatie in zijn of haar achtertuin, of die elektriciteit nu duurzaam is opgewekt of niet.

Europa telt momenteel al 230.000 kilometer hoogspanningslijnen (zie kaart hieronder, bron: GENI) en het het middenspannings- en laagspanningsnetwerk, die de elektriciteit verder distribueren, zijn nog veel langer: alleen al in Nederland bijna 250.000 kilometer.

Hoogspanningsnetwerk europa

Het TRANS-CSP project gaat uit van 20 hoogspanningslijnen met een totale lengte van ongeveer 60.000 kilometer, die grotendeels over land lopen (drie ervan zijn hieronder afgebeeld). Elk van die lijnen heeft een capaciteit van 5 gigawatt, in totaal dus 100 gigawatt. Daarmee kan slechts 15 procent van het elektriciteitsverbruik in Europa worden opgevangen (het plan steunt verder op 65 procent hernieuwbare energie van eigen bodem en op 20 procent fossiele brandstoffen).

Trans-csp_fig_5-8

Als we ervoor zouden kiezen om al onze elektriciteit te importeren uit Noord-Afrika, dan zouden we 133 nieuwe hoogspanningslijnen moeten bouwen met een totale lengte van 400.000 kilometer. Dat is een verdriedubbeling ten opzichte van vandaag. Zouden we ervoor kiezen om ook voor (elektrische) verwarming en (elektrisch) transport op geïmporteerde zonne-energie te steunen, vergelijkbaar met de ambities van het “Masterplan Zeekracht”, dan zijn er bijna 2 miljoen kilometer nieuwe hoogspanningslijnen nodig.

Hoeveel ruimte is er nodig?

Het goede nieuws is dat gelijkstroom hoogspanningslijnen minder plaats nodig hebben dan wisselstroom hoogspanningslijnen – in de breedte en in de hoogte dan toch. De pylonen zijn iets lager en de infrastructuur heeft slechts een strook nodig van 100 meter breedte, tegenover 400 meter voor een klassieke hoogspanningslijn. Inclusief de te bouwen substations en exclusief de onderzeese kabels zou het totale ruimtebeslag van die transportinfrastructuur (voor 15 procent van het Europese energieverbruik) volgens de studie 3.600 vierkante kilometer bedragen. Dat is meer dan het ruimtebeslag van de zonnecentrales in de woestijn zelf: 2.500 vierkante kilometer.

Als we alle elektriciteit in Europa zouden willen opvangen met geïmporteerde zonne-energie dan stijgt het ruimtebeslag van die transport-infrastructuur (verder bouwend op dat eerdere cijfer) tot 24.000 vierkante kilometer. Transport en verwarming inclusief wordt dat meer dan 100.000 vierkante kilometer: ruim drie keer België, volgepakt met elektrische substations en rijen uit elkaar te vouwen pylonen en hoogspanningslijnen. Bovendien gaan we in deze berekening uit van lijnen van 800 kilovolt. Als voor een lager voltage wordt gekozen, en daar bestaan redenen voor, is het ruimtegebruik groter (die lijnen hebben een breedte van 150 meter).

Ondergronds

Het rapport adviseert het plaatsen van schaamgroen (bomen die de hoogspanningsleiding aan het zicht onttrekken) als een middel om het protest tegen de "visuele vervuiling" van de transportinfrastructuur tegen te gaan. Ondergrondse hoogspanningslijnen worden als onrealistisch beschouwd, tenzij op bepaalde plaatsen, omdat ze 5 tot 7 keer duurder zijn dan bovengrondse lijnen op pylonen. Ook ondergrondse hoogspanningslijnen eisen overigens een strook op van 5 meter breedte, waar niets gebouwd of geplant kan worden, en ze hebben evengoed nood aan deelstations voor de omzetting naar wisselstroom. Zo'n station met een capaciteit van 5 gigawatt meet 800 op 700 meter (560.000 vierkante meter).

Hoogspanningslijnen 2

In het geval van windmolenparken in de Noordzee liggen de hoogspanningslijnen grotendeels op de bodem van de zee. Het “Masterplan Zeekracht” geeft geen enkele informatie over de bijhorende transportinfrastructuur, maar het iets oudere plan van Greenpeace België doet dat wel. Dat voorstel telt “slechts” 100 windmolenparken verspreid over de hele Noordzee, met een gezamenlijke capaciteit van 68,4 gigawatt, die samen jaarlijks 247 terawattuur energie moeten leveren – of 13 procent van het elektriciteitsverbruik (dus exclusief verwarming en transport) in de 7 landen rondom de Noordzee. De milieuorganisatie berekende dat daar 6.200 kilometer extra hoogspanningslijnen voor nodig zijn.

Noordzee

Extrapoleren we dat naar het Masterplan Zeekracht, dan komt dat neer op ongeveer 340.000 kilometer hoogspanningsleidingen. Dit getal betreft echter alleen de elektriciteitsleidingen in zee. Daar heeft niemand last van, maar al die leidingen moeten natuurlijk wel ergens aan land komen, en vervolgens doorlopen naar de steden en industriegebieden waar de elektriciteit wordt gevraagd.

Maar daar geeft ook het plan van Greenpeace België geen verdere details over. Het is zelfs wachten tot de allerlaatste zin van het meer dan 40 pagina’s tellende document eer er iets over gezegd wordt: “Als de elektriciteitsvraag zich niet aan de kust zelf bevindt, is een versterking van de ‘onshore’ transmissie-infrastructuur even belangrijk als de ontwikkeling van een offshore transmissie-infrastructuur”.

Hoogspanningslijnen 3

Dankzij de gedetailleerde informatie uit de TRANS-CSP studie kunnen we wel enig idee krijgen van die benodigde infrastructuur tussen de kust en het binnenland. Dat plan voorziet (zoals vermeld) in 20 elektriciteitsleidingen van 5 gigawatt om 700 terawattuur zonne-energie per jaar te importeren. Het Masterplan Zeekracht wil 13.400 terawattuur windenergie importeren uit de Noordzee, dus daar zijn dan omgerekend 382 bijkomende hoogspanningslijnen en minstens evenveel deelstations op land voor nodig, te verdelen over de 7 landen. Dat zijn 55 hoogspanningslijnen (elk 100 meter breed) en 55 substations per land, als elk land even groot zou zijn.

Kenia

Al deze kritiek betekent niet dat we geen duurzame energieproductie moeten uitbouwen. We hebben geen andere keus. De alternatieven hebben nog grotere nadelen en ze zijn bovendien niet oneindig beschikbaar. Maar of duurzame energieproductie nu kleinschalig of grootschalig wordt aangepakt, duidelijk is dat het energieverbruik drastisch omlaag moet, zo niet is een maatschappij die op honderd procent duurzame energie draait een illusie.

Als Europa er in zou slagen het energieverbruik te halveren, dan worden deze grootschalige scenario’s al een stuk minder onrealistisch. Merkwaardig genoeg wordt het energieverbruik in al deze plannen als een onveranderlijke factor beschouwd en probeert men telkens het aanbod aan te passen aan een alsmaar stijgende vraag.

In andere delen van de wereld is het veel makkelijker om de energieproductie volledig te verduurzamen. Het zopas aangekondigde windmolenpark van 300 megawatt in Kenia zal maar liefst tot 30 procent van het totale elektriciteitsverbruik in dat land leveren. Daar hoort één hoogspanningslijn bij van 426 kilometer. Kenia telt bijna 38 miljoen inwoners.

© Kris De Decker
Dus beste Vlaemsche politici, pieker er nog maar eens een nachtje over vooraleer jullie ons weer komen lastig vallen met jullie grote theorieên over Vlaemschen ellentrik....

07-07-2009 om 22:46 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
Categorie:Een uitgesproken "Grr#!!♪♫@||#♫♪☻"-Kitokojungle-Opinie !!
06-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Electrabel sponsorde met spaanse griep besmette tijgerbeehaa van Lily Allen op Werchter
Klik op de afbeelding om de link te volgen Nu beseffen we pas welke rampen er boven ons hoofd hangen als we vernemen dat één van de toeschouwers op Rock Werchter besmet was met door de Mexicaanse griep. De verkoop van Xanax zal weer pieken bij de verontruste ouders. Stel je voor dat die besmette jongen geniesd heeft tijdens het optreden van de Black Eyed Pies of terwijl hij stond te gluren naar de tijgerb-h van Lily Allen. Tsjonge tsjonge een ware genocide onder de Vlaemsche jeugd kondigt zich aan. Elke Werchterganger met druipneus moet onmiddellijk in quarantaine zoniet geëuthanasieerd. Enfin, vinden wij tenminste maar eens te meer zal er toch niet naar ons worden geluisterd.
Het kan nog veel erger. Want tenslotte hebben ze nog duur betaald om uitgeroeid te worden ! Sommigen sterven iets minder duur en zonder van, veel hippe muziek te genieten...

http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelId=DMF20090706_015


Tot 90 miljoen meer ‘extreme armen’ door recessie

 • maandag 06 juli 2009
 • Bron: Reuters
 • Auteur: wdp
 Tot 90 miljoen meer ‘extreme armen’ door recessie

Tot 90 miljoen meer ‘extreme armen’ door recessie

belga/afp

GENEVE -

De economische recessie zal het aantal mensen dat in extreme armoede en hongersnood leeft dit jaar doen aangroeien met 55 à 90 miljoen. Dat staat in een nieuw rapport van de Verenigde Naties.

Door de recessie werd een twintig jaar durende, dalende armoedetrend terug omgebogen. Het aantal extreme armen zou dit jaar met zes procent kunnen stijgen. Tegen het jaareinde schat de VN dat 17% van de wereldbevolking van 6,8 miljard mensen in extreme armoede zal verkeren. Dat staat te lezen in "The Millennium Development Goals Report", dat vandaag in Genève werd voorgesteld door VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon. Hij waarschuwt ook dat het terugschreven van ontwikkelingshulp zal leiden tot meer ziektes en sociale ontwrichting in het zuidelijk halfrond.
Ban Ki-moon roept de G8-landen, die woensdag in Italië bijeenkomen, op om hun hulp aan de ontwikkelingslanden, en vooral Afrika, het komende jaar op te voeren. De VN-topman zal de G8-top ook zelf bijwonen.

Kijk, die 17% van de wereldbevolking is natuurlijk wel een veel groter aantal dan alle ten dode opgeschreven Werchtergangers ...en we vrezen dat de ene groep ongelukkigen niet echt wakker ligt van het noodlot dat de andere overvalt. Maar we kunnen weer verkeerd zijn. En omdat het de tijd der augurken en komkommers is wisselen we nare berichten af met vrolijke maren.
http://www.trends.be/nl/economie/bedrijven/4-222-54234/-electrabel-betaalde-geen-belastingen-.html
"Electrabel betaalde geen belastingen"

01/07/2009 09:25

"Het kan onwaarschijnlijk lijken, maar het is realiteit: Electrabel, de grootste elktriciteitsproducent van België heeft voor de rekening 2008 geen bedrijfsbelastingen betaald", zo schrijft La Libre Belgique woensdag. Bovendien heeft de groep zelfs een belastingkrediet van 94 miljoen euro gekregen.

Een eerste verklaring is dat het bedrijfsresultaat licht is gedaald, een verklaring die sommige experts verbaasd. Sommigen "vragen zich af of er geen transferts hebben plaatsgevonden ten voordele van moederbedrijf GDF-Suez, onder de vorm van verschillende vergoedingen voor prestaties van diensten allerhande", aldus La Libre Belgique.

Een ander element is de financiële lasten die sterk zijn toegenomen (tot 1,239 miljard euro) als gevolg van de overname van de participatie in Suez Tractebel.

Tot slot laat de notionele interestaftrek toe om de financieringskost via eigen middelen af te trekken. Zo is het eigen vermogen van Electrabel gestegen van 8,9 tot 12,2 miljard euro.


een belastingskrediet van 94miljoen dus...die zullen we dan al maar meteen aftrekken van die eerste 250 of was het 500 miljoen die Electrabel zou storten aan de staatskas. Maar die sukkelaars hebben echt wel een rotjaar achter de rug. Niks dan tegenslagen hebben ze bij Electrabel gekend...lees zelf maar wels annus horribilis die brave jongens en madammen van Reddy Kilowatt hebben beleefd:
http://www.trends.be/nl/economie/bedrijven/4-222-53968/electrabel-ontkent-berichten-over-prijsmanipulatie-.html


Electrabel ontkent berichten over prijsmanipulatie

12/06/2009 07:00

Energiebedrijf Electrabel zegt dat het de prijzen op de kortetermijnmarkt voor elektriciteit niet heeft gemanipuleerd. Electrabel reageert daarmee op een studie van de CREG (Commissie voor de regulering van Elektriciteit en Gas) over de gedragingen op de groothandelsmarkt in elektriciteit in 2007 en het eerste semester van 2008, die donderdag werd voorgesteld.

Electrabel bevestigt dat het zijn productiecapaciteit niet volledig benutte, maar ontkent dat het daarmee de prijzen kunstmatig opdreef, zoals de CREG stelde. "Electrabel heeft de prijzen op de kortetermijnmarkt niet gemanipuleerd", zegt Electrabel in een persbericht. "De CREG weigert rekening te houden met de contractuele verplichting voor Electrabel, net als voor de andere producenten in Europa, om over een reservecapaciteit aan productie te beschikken, om de zekerheid van bevoorrading van haar klanten te garanderen, en het risico op een black-out te minimaliseren."

De CREG stelde zich in zijn studie vragen bij de hoge prijs die Electrabel bij herhaling betaalde op de kortetermijnmarkt, terwijl het zelf zijn productiecapaciteit niet volledig benutte. Volgens Electrabel betekenden de pieken die de elektriciteitsprijzen op de kortetermijnmarkt eind 2007 bereikten "een belangrijk financieel verlies" voor het bedrijf.

Electrabel zou zelf verplicht geweest zijn om zijn elektriciteit aan te kopen op de beurs om zijn klanten te kunnen bevoorraden. Electrabel zou daarbij een "veel hogere" prijs hebben betaald dan de klant.

Electrabel zegt dat de spotprijzen, of de prijzen op de kortetermijnbeurs, geen enkele invloed hadden op de prijzen voor de residentiële klanten, de industriële klanten, of op de groothandelsprijzen. Het zegt dat de "vermeende manipulatie op geen enkele manier een voordeel voor Electrabel teweeg heeft gebracht, zelfs integendeel".

Electrabel noemt de beschuldigingen van de CREG "ongegrond". Om het hoge niveau van de spotprijzen te verklaren, wijst Electrabel op de "onbeschikbaarheid van bepaalde centrales omwille van onderhoudswerken en
omwille van onvoorziene technische problemen". Ook waren er "uitzonderlijke weersomstandigheden waardoor het verbruik plots fors steeg" en "gelijkaardige en gelijktijdige problemen op de Franse elektriciteitsmarkt".Als je ze bezig hoort zijn ze ocharme bijna failliet...en nochtans betalen de kleinste verbruikers een behoorlijke prijs zouden we zo zeggen. En dat is natuurlijk volledig logisch in deze tijden van groene energie en rationeel verbruik, spaarlampen en slimme meters. Hoe minder verbruik, hoe duurder!
Hoe zo, wij zijn niet goed snik?

http://www.trends.be/nl/economie/finance/4-231-54118/belgische-elektriciteit-te-duur.html

Belgische elektriciteit te duur

23/06/2009 15:00

Vooral alleenstaanden betalen in België nog steeds te veel voor hun elektriciteit. Dat blijkt uit een internationale vergelijking van energietarieven door verbruikersorganisatie Test-Aankoop.

In een recent onderzoek vergelijkt Test-Aankoop de energietarieven van acht Europese landen. "Vooral de prijzen van de buurlanden zijn belangrijk", zegt woordvoerder Ivo Mechels van Test-Aankoop. "Want de Belgische regering heeft al in april 2000 beslist dat de prijzen afgestemd moeten worden op die van de buurlanden. Maar dat is nog steeds niet gebeurd."

Laag verbruik is het duurst
Vooral bij een laag verbruik (tot 2500 kWh per jaar) scoort België slecht. Zo zou een alleenstaande met een jaarlijks verbruik van 1200 kWh in België 306 euro moeten betalen, terwijl dat in Nederland slechts 114 euro is. Bij dit scenario is België niet alleen het duurste land, het is ook 43 procent duurder dan de buurlanden.

Ook een Belgisch gezin met een gemiddeld jaarlijks verbruik van 3500 kWh geeft tot 17 procent meer uit aan energie dan een gezin in de buurlanden. Enkel bij een hoog stroomverbruik is het verschil kleiner. Dan betaalt de Belg 6 procent meer dan het gemiddelde van de buurlanden.

Geen prijsverschil voor gas
"Toch moeten we de resultaten nuanceren", merkt Mechels op. "Voor gas is het plaatje veel beter, en zijn de prijzen wel gelijk aan of zelfs lager dan het gemiddelde van de buurlanden." Een reden voor het prijsverschil kan Mechels niet meteen aanhalen. "Test-Aankoop heeft enkel een vergelijkende studie gedaan van de energietarieven, en kan alleen die cijfers presenteren."

De acht landen die werden vergeleken, zijn België, Frankrijk, Nederland, Duitsland, Italië, Spanje, Portugal en het Verenigd Koninkrijk. Het ging om tarieven van februari 2009, taksen inbegrepen.Je zou uit pure nood met een Filipijnse madam trouwen ...en mot je weten, beste Ollandse vrienden die zo zuinigjes betalen bij laag verbrruik dat Electrabel hier een ganse vloot afgeschreven centrales doet draaien waarvan een paar nucleaire waaruit dus zeer goedkope electriciteit komt. Of hoe men lood in goud verandert in deze sector. En eigenaardig is wel dat de armeren met laag verbruik, net zoals met die klucht van de zonnepanelen waarover we ons reeds een kramp hebben geschreven, weer eens de dupe zijn en mee betalen voor de potverteerders. Dat is pas een mooie toepassing van de Belgische REG-politiek. REG betekent hier dus wel degelijk "rationele energie"...
Erg rationeel allemaal inderdaad!
Geef mij vlug mijn tanga effe door! Lily i'm coming sweetheart!

06-07-2009 om 22:54 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Een uitgesproken "Grr#!!♪♫@||#♫♪☻"-Kitokojungle-Opinie !!
04-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.bleu blanc belge tegen bleu blanc rouge
Klik op de afbeelding om de link te volgen Je zou nu toch denken uit al het voorgaande dat er iets zou worden gedaan aan de torenhoge werkloosheid bij deze bepaalde groep die voor het grootste deel uit Belgen bestaat al zien ze er iets of wat minder blond uit dan de doorsnee viking.
Tja, en nu speciaal voor onze ollandse en andere buitenlandse lezertjes die gans de zaak rond het interimkantoor niet zo van nabij hebben gevolgd:

http://www.kifkif.be/page?&orl=1&ssn=&lng=1&pge=13&sare=2160

Op dinsdag 16 juni start de juridische procedure in de racismezaak van Kif Kif, ABVV en SOS Racisme tegen het interimbedrijf Adecco. De ‘Adecco-affiare’ barstte in 2001 los na een klacht van een medewerker van het bedrijf. Adecco hanteerde apartheidslijsten voor autochtonen en allochtonen via het interne informaticasysteem. Autochtonen werden gecodeerd met de afkorting BBB (Blanc Bleu Belge), in de vee-industrie de naam van een ‘zuiver’ Belgisch koeienras. Op die manier kon Adecco registreren welke bedrijven geen allochtone uitzendkrachten wensten. In Frankrijk kwam met de zaak L’Oréal een gelijkaardig georganiseerd systeem aan het licht. Daar hanteerde Adecco de code BBR. Die stond voor Bleu Blanc Rouge, de kleuren van de Franse vlag.

ABVV, Kif Kif, en SOS Racisme hopen en gaan ervan uit dat de raadkamer de zaak ook effectief naar de correctionele rechtbank zal doorverwijzen. Er staat immers veel op het spel. Patrick N’Siala Kiese, Kif Kif: ‘Er zijn duidelijke aanwijzingen van manifeste schendingen van de wet tegen het racisme en het principe van non-discriminatie bij aanwervingen zoals voorzien in CAO 38 van de Nationale Arbeidsraad. Dit kan niet ontkend worden door leidinggevende figuren binnen Adecco. Er mag van worden uitgegaan dat duizenden werkzoekenden het slachtoffer zijn geworden van het georganiseerd systeem. Ook worden meer dan 100 bedrijven, waaronder heel wat gerenommeerde multinationals, in het gerechtelijk dossier vermeld. We vrezen bovendien dat dit slechts het topje van de ijsberg is. Over het algemeen worden dergelijke vragen enkel telefonisch of mondeling gesteld. Het unieke aan de ‘Adecco-affaire’ is dat er duidelijke fysieke bewijzen zijn overgebleven”.

Kif Kif, ABVV en SOS Racisme maken zich ook grote zorgen over de dreigende verjaring in september. Eddy Van Lacker, ABVV: ‘Voor ons is het niet aanvaardbaar dat dit dossier al jaren aansleept binnen de gerechtelijke macht. Eens te meer bestaat minstens de indruk dat het gerecht wel het snelrecht hanteert voor kruimeldiefstallen, maar de witteboordcriminaliteit grotendeels ongemoeid laat’.

Kif Kif, ABVV en SOS Racisme hopen dat het gerecht deze unieke kans niet mist om via de ‘Adecco-affaire’ aan te tonen dat ze het ernstig meent met de strijd tegen racisme.

Kif Kif en ABVV organiseren op dinsdag 16 juni om 10u een symbolische actie aan de ingang van het Brusselse jusititiepaleis.


ha, dus een rechtszaak...maar dat was buiten ons gerecht gerekend dat natuurlijk neutraal, boven de partijen staat en geblinddoekt wordt afgebeeld ...


http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelId=DMF20090630_004

Adecco niet naar correctionele rechtbank verwezen voor discriminatie

 • dinsdag 30 juni 2009
 • Bron: BELGA
 • Auteur: dgs
Adecco niet naar correctionele rechtbank verwezen voor discriminatie

Adecco niet naar correctionele rechtbank verwezen voor discriminatie

De Brusselse raadkamer heeft dinsdag beslist interimbedrijf Adecco niet naar de correctionele rechtbank te verwijzen. De raadkamer oordeelde dat het Adecco niet kon doorverwijzen omdat het gerechtelijk onderzoek in het Frans was gevoerd en niet in het Nederlands.

De hoofdzetel van het bedrijf bevindt zich immers in Nederlandstalig gebied, aldus de raadkamer. De advocaten van de burgerlijke partijen kondigden al aan in beroep te gaan. Ondertussen liet het CGKR weten dat het zich vooralsnog geen burgerlijke partij stelt in de zaak.
Adecco wordt beschuldigd van discriminatie omdat het werkzoekenden van allochtone origine niet naar een reeks bedrijven doorstuurde. De zaak kwam in 2001 aan het licht toen een ex-werknemer van Adecco naar het Centrum voor Gelijheid van Kansen en Racismebestrijding (CGKR) stapte.
Een gerechtelijk onderzoek wees uit dat minstens in een aantal Adecco-kantoren gegevens werden bijgehouden over de etnische afkomst van werkzoekenden, en dat bedrijven die geen allochtone werknemers wensten de code 'BBB' kregen. Die stond voor 'Bleu, Blanc, Belge', een verwijzing naar het Belgische koeienras Belgisch Blauw-Wit.
Volgens Adecco gebeurde alles op vraag van de bedrijven zelf en is de wantoestand sindsdien aangepakt. Desondanks vraagt het Brusselse parket dat het bedrijf zou verwezen worden naar de correctionele rechtbank. Ook Kif Kif, SOS Racisme en de socialistische vakbond ABVV, die zich burgerlijke partij hadden gesteld, vroegen de verwijzing.
Dinsdag besloot de raadkamer dat die verwijzing er niet komt omdat het gerechtelijk onderzoek in het Frans was gevoerd, terwijl dat in het Nederlands had moeten gebeuren. De hoofdzetel van Adecco bevindt zich immers in Nedrerlandstalig gebied, oordeelde de raadkamer.
De advocaten van Kif Kif, SOS Racisme en het ABVV toonden zich zeer teleurgesteld over de beslissing van de raadkamer en kondigden al aan in beroep te gaan. Het is nog maar de vraag of de kamer van inbeschuldigingstelling het dossier zal kunnen beoordelen voor het verjaard is. De verjaring treedt immers in september in.
Ondertussen heeft het CGKR laten weten dat het vooralsnog niet van plan is zich burgerlijke partij te stellen in de zaak. Het CGKR had dat tot nu toe niet gedaan omdat het in 2001 een audit had laten uitvoeren bij Adecco waaruit bleek dat er geen sprake was een bedrijfspolitiek om allochtonen te weren.
Maandag meldde Kif Kif in een persbericht dat het Centrum van mening zou veranderd zijn en toch overwegen om zich burgerlijke partij te stellen. "Dat was een voorbarig bericht", zegt Eef Peeters, woordvoerster van het CGKR. "Er zijn gesprekken geweest maar een dergelijke beslissing moet door onze raad van bestuur genomen worden en dat is nog steeds niet gebeurd. Waarom Kif Kif dat plots zo meldt, is mij onduidelijk."


Dat is natuurlijk het grote voordeel van onze communautaire twisten. Je kan daarmee ook nuttige zaken doen zoals een rechtsgeding volledig in de soep laten draaien. Een handigheidje natuurlijk en wie zou er nu toch aan durven twijfelen dat het gerecht enige vooroordelen zou hebben gehad. Wij zeker niet. We leven immers in een rechtsstaat, beste lezertjes. En was het jullie opgevallen dat de verjaring zo akelig dicht bij kwam?

Maar owee, wat dreigt er nu te gebeuren????
http://www.knack.be/nieuws/belgie/abvv-viseert-bedrijven-die-allochtonen-weren/site72-section24-article35940.htm

l

ABVV viseert 'racistische' bedrijven

03/07/2009 08:04

De socialistische vakbond ABVV verzamelt zelf bewijzen tegen bedrijven die allochtone werknemers weren en zal de namen van die bedrijven 'te gepasten tijde' bekendmaken.

Het ABVV reageert daarmee op de beslissing van de Brusselse raadkamer eerder deze week om het uitzendbedrijf Adecco niet te vervolgen voor discriminatie van allochtone werknemers.

"Door die uitspraak kunnen uitzendkantoren het racisme in hun sector blijven ontkennen", zegt federaal secretaris Eddy Van Lancker vrijdag in De Standaard en Het Nieuwsblad. Hij vindt dat er een mentaliteitsverandering moet komen, want racisme op de werkvloer blijft hardnekkig.

"Wij hebben jarenlang alle diversiteitscampagnes gesteund. Als de zachte aanpak niet loont, dan worden we verplicht om voor de harde aanpak te kiezen."

"We krijgen immers geregeld klachten over bedrijven die discrimineren, en vaak komen dezelfde bedrijven terug. We zijn nu bewijzen aan het verzamelen. Zodra we een goed dossier hebben, maken we namen bekend."

Een steekproef van De Standaard bij een dertigtal uitzendkantoren toont aan dat twee op drie toegeven dat ze geregeld de vraag krijgen om geen 'vreemden' of 'bruinen' te selecterenen blijkbaar hanteert men in Frankrijk andere criteria bij de rechtbanken maar ja daar spreekt men maar één inlandse taal natuurlijk:
http://dsonline.be/Artikel/Detail.aspx?artikelId=C02BQFVD

Adecco schuldig aan discriminatie

 • donderdag 25 juni 2009

 • Auteur: (jir)

PARIJS/BRUSSEL (AFP, DS) - De uitzendgroep Adecco en de Franse cosmeticafabrikant Garnier hebben zich bij de aanwerving van animatrices schuldig gemaakt aan rassendiscriminatie. Dat zegt het Franse Hof van Cassatie.

De veroordeling van Adecco en Garnier slaat op feiten uit het jaar 2000. Districom, destijds een filiaal van Adecco in Frankrijk, rekruteerde toen animatrices voor de promotie van haarproducten van Garnier.

In een fax aan het moederhuis werd gepreciseerd dat de animatrices BBR (Bleu, Blanc, Rouge) moesten zijn, een verwijzing, in code (naar de kleuren van de Franse vlag), voor autochtone uitzendkrachten.

Het hof van beroep van Parijs veroordeelde Garnier, Adecco en Ajilon (zoals ex-Districom nu heet) in juli 2007 elk tot het betalen van een boete van 30.000 euro. De drie bedrijven moesten ook 30.000 euro aan schadevergoeding en intresten betalen aan de vereniging SOS Racisme, die zich burgerlijke partij had gesteld.

De twee bedrijven gingen in cassatie. Vergeefs. Het Franse Hof van Cassatie heeft gisteren alvast de strafrechtelijke schikkingen bevestigd, wat betekent dat de bedrijven definitief veroordeeld zijn wegens rassendiscriminatie.

De Franse veroordeling van Adecco kan van groot belang zijn voor de behandeling van een gelijkaardig dossier in ons land. Eind juni moet de Brusselse raadkamer beslissen of Adecco België wordt doorverwezen naar de correctionele rechtbank (DS 17juni).

Het Belgische dossier gaat terug tot februari 2001. Toen leverden huiszoekingen door het parket en de federale computer crime unit in twee Brusselse kantoren van Adecco bewijzen op van discriminatie van allochtone werkzoekenden.

De lokale uitzendconsulenten maakten er, op aandringen van klanten-bedrijven, gebruik van een speciale code voor autochtone uitzendkrachten. Hier geen BBR, maar BBB: de afkorting voor de uitdrukking Bleu, Blanc, Belge, naar analogie met de benaming van een 'zuiver' Belgisch (Blauw-Wit) koeienras.

De veroordeling van Adecco Frankrijk is een eerste tegenslag voor Patrick De Maeseneire, de kersverse Belgische ceo van de Adecco-groep. (jir)


of het ultieme bewijs dat de bleu-blanc-belge een superieurder ras is aan de bleu, blanc, rouge...

hoe reageert trouwens de modale Vlaamse intellectuele lezer op dergelijke berichten dachten jullie? Geschokt, verongelijkt, geërgerd? Inderdaad maar niet voor de redenen die julle vermoeden want hij doet zijn inlands koeienras alle eer aan :

Reacties

Op 30 juni 2009 omstreeks 20u01, zei Lorenzo Schoovaerts:

Het ABVV moet in deze zwijgen. Het zijn o.a. zij zelf die mensen uit de vakbond smijten omwille van hun politieke mening. Hoewel zulks bij wet duidelijk verboden is werden er vreemd genoeg nog geen ABVV-racisten vervolgd. Justitie in België... En laat ons eerlijk zijn, als bedrijven zeggen dat ze geen allochtonen willen, wat kan Adecco doen? Naar de rechtbank stappen en zichzelf buiten spel zetten?? Adecco poogde niet meer dan economisch te overleven. Niemand zegt dat ze ermee akkoord gingen. De bedrijven die de vraag stelden om allochtonen te weigeren, DIE moeten ze aanpakken. Het is DAAR waar werk te vinden is. Nu gaan ze gewoon een ander interim kantoortje zoeken en veranderen ze de term BBB door iets anders, minder opvallend of ze doen het telefonisch, dan zijn er geen bewijzen en kunnen op hun teen getrapte ex-werknemers woord tegen woord discussies voeren. En kif-kif zou ook beter zwijgen. Op hu forum werd elke kritische Belg er zonder veel woorden afgegooid. RAcisten zijn het.

Op 30 juni 2009 omstreeks 11u48, zei Bvba Asselman:

Inderdaad, een racistisch geïnspireerde kwaadwillige heksenjacht. En in volle economische crisis meent het ABVV hieraanmedeplichtig te moeten zijn. Als we vervelend willen doen, terug het debat openen over het statuut en de boekhouding van de syndicaten?

Op 30 juni 2009 omstreeks 11u31, zei willy smets:

Het lijkt nu wel een beetje op een heksenjacht he, het bedrijf heeft zich in regel gesteld, er was een interne audit die bewees dat er geen regel bestond vanuit de directie, wat wil men dan nog bewijzen hier ? Dat mijn vakbond, waar ik al 20 jaar voor betaal hier zich mee bezighoudt begrijp ik helemaal niet, zeker niet samen met een extreme organisatie zoals Kif Kif die zelf op het randje van het racistische werkt en zich regelmatig zondigt aan intellectuele eerlijkheid. Een organisatie die ooit islamfobie gelijkstelde aan xenofobie en daarom iedereeen wil vervolgen die nog maar bang is van de islam....Wij houden vooral van de reactie van Willy Smets die Kif-Kif intellectuele eerlijkheid verwijt...tja...maar weer eens het bewijs dat we toch een erg tolerant koeienras zijn nietwaar? En mogen we toch opmerken dat het echte koeienras internationaal gekend is onder de naam blanc-bleu-belge ...

Maar doe ons een lol, beste lezer en googel eventjes met volgende zoektermen "racisme adecco france". Kijk hoe de veroordeling van Adecco werd opgepikt door de internationale pers over de ganse wereld....een Belg als nieuwe Ceo ...een nieuwe veroordeling in België wegens de zelfde feiten ....laat de hersentjes werken....je zou toch voor minder je "relaties" aanspreken en in Belgistan valt er veel te regelen....

04-07-2009 om 00:00 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Een uitgesproken "Grr#!!♪♫@||#♫♪☻"-Kitokojungle-Opinie !!
03-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.komkommertijd bij allochtonen

Hallo beste lezertjes, in deze tijden waarin onderwerpen als bikinilijn, zonnecrème, reisverzekering en uitgedroogde bejaarden de actualiteit bepalen, zullen wij het hier vandaag even hebben over onze medeburgers die deze hot items niet meteen prioritair vinden in hun leven.

Niet dat wij beweren dat deze bevolkingsgroep systematisch behoort tot de onderkant van onze rijke Vlaamse samenleving maar omdat een groot deel der raszuivere Vlamingen, vanaf hier “beikes” genaamd, niks met deze bruine mensen met ingewikkelde namen wil te maken hebben. Wat dit laatste punt betreft gaan deze beikes nogal vlug voorbij aan het feit dat de Vanginderachters, Wittewrongels, Vandersmissens en andere Van Den Eyndes eens voorbij Quiévrain ook erg exotisch klinken. Je moet dat maar eens nachecken aan de ontvangstbalie van één of ander Hotel Golden Bay aan een Middelandse Zeeboord.

Maar goed, daar hebben we het niet over maar wel over DISCRIMINATIE. Bestaat hier natuurlijk niet hoor ik al zeggen. Is allemaal hun eigen schuld want die bruine mannen willen hier niet integreren kijk maar naar hun baboesjen en hun vrouwen dragen allemaal een slaapkleed met sjaaltje.

We beginnen deze bijdrage met een uitstekend gedocumenteerde studie van de VDAB, een instelling die, zoals we hier meestal zeggen “het kan weten” en we geven jullie dus cijfers en geen toogpraat over werkzaamheidsgraden en werkloosheid. Aangezien het een volumineus document betreft drukken we het niet af en moeten jullie het maar even zelf aanklikken

http://vdab.be/trends/kik/doc/KiK_Allochtonen200903.pdf

Zelfs een blinde ziet dat er problemen zijn qua tewerkstelling bij deze groep. Merkwaardig is ook de vaststelling dat de vergelijking tussen de nationaliteitskloof in de werkzaamheid onder verschillende EU-landen en ons eigen Vlaanderen, Brussel en Wallonië duidelijk aangeeft dat we hier met kop en schouders boven de anderen en zeker boven het EU-gemiddelde uitsteken. Neen, niet in de goeie zin maar in de slechte zin dus voor diegenen die nog enige twijfel koesterden.

Wij hebben natuurlijk niet de middelen om hieraan grote studies te wijden en moeten ons beperken tot een aantal persartikels die ons misschien een aantal tips van de sluiers (jaja, inderdaad…) kunnen oplichten :

Maar lees eerst eens grondig het VDAB-document!

Dan geven we even de visie van een aantal rechtstreeks betrokkenen want die kunnen, in tegenstelling tot wat de modale Vlaming van café de Witte Duif meestal denkt en zelf kan, in het Nederlands een begrijpbare zin schrijven.

http://www.turksestudent.be/forum/index.php?showtopic=8055

Hooggeschoolde allochtonen eerste slachtoffers van crisis

Terwijl de werkloosheid onder hooggeschoolde Vlaamse jongeren het voorbije jaar met 10 procent is gedaald, is het aantal werkloze allochtonen dat een diploma hoger onderwijs heeft met 4,3 procent gestegen.

Als de motor van de economie sputtert, vallen de allochtonen als eersten uit de boot. Vooral hooggeschoolde allochtonen hebben het moeilijk om werk te vinden of om hun werk te houden. Dat blijkt uit de werkloosheidscijfers van de VDAB, die de interculturele organisatie Kif Kif heeft opgevraagd.
In vergelijking met september vorig jaar is het aantal hooggeschoolde jongeren van Turkse en Marokkaanse afkomst dat in september dit jaar geen werk vond, met 4,3 procent gestegen: van 1.031 naar 1.075. In diezelfde periode daalde de werkloosheid onder hooggeschoolde Vlaamse jongeren (en werkzoekenden uit de Europese Unie) met 9,9 procent: van 27.193 naar 24.502.

'De jongste jaren heeft de Vlaamse overheid een streng en repressief activeringsbeleid gevoerd door de verantwoordelijkheid zo goed als volledig op de schouders van de allochtone werkzoekende te leggen, terwijl de werkgevers mochten rekenen op een stimuleringsbeleid met fiscale voordelen', zegt Dany Neudt van Kif Kif. 'Nu die in een negatieve conjunctuur zitten en geen voordeel meer hebben bij de fiscale stimuli, zijn de allochtonen de eersten die aan de deur worden gezet.'
Nog ontstellender volgens Kif Kif is dat de situatie de voorbije tien jaar geen haar is veranderd. Integendeel, in vergelijking met tien jaar geleden is de werkloosheid onder hooggeschoolde allochtonen met bijna 250 procent gestegen: van 373 in juni 1999 naar 884 in juni dit jaar.
'Het gaat hierbij in hoge mate om jongeren die in Vlaanderen zijn opgegroeid en hebben gestudeerd. Het is ronduit schandalig dat zoveel talent onbenut wordt gelaten', aldus Neudt. 'Nochtans hebben de allochtone jongeren alle troeven in handen om de aankomende vergrijzingsgolf mee te helpen opvangen.'
Kif Kif reageert daarmee op de Vlaamse minister van Werk, Frank Vandenbroucke (SP.A), die twee weken geleden bekendmaakte dat het aantal werkloze jongeren van Maghrebijnse of Turkse afkomst tussen juni 2005 en juni 2008 met 40 procent is gedaald. 'Wij betwisten die cijfers niet', zegt Neudt. 'Maar ze geven een vertekend beeld omdat juni 2005 het begin van een hoogconjunctuur was die dit jaar tot stilstand is gekomen. Bovendien is de werkloosheid onder Vlaamse jongeren toen ook fel gedaald.'
'Dat de werkloosheid onder allochtonen nu weer stijgt, bewijst dat het beleid weinig met die daling te maken had.'
'Wij waarderen dat Vandenbroucke de arbeidssituatie van allochtonen in zijn beleid prioritair stelt, en stellen zijn inspanningen niet ter discussie. Maar op de resultaten is het nog wachten', aldus Neudt. 'Ook de werkgevers mogen eens goed nadenken over een zinnige uitleg voor deze dramatische cijfers. Meer dwingende maatregelen zijn noodzakelijk.'

Zij hebben ook hun mening over andere onderwerpen en dus lezen we eventjes in een blad dat we iedereen kunnen aanbevelen :

http://www.mo.be/index.php?id=348&tx_uwnews_pi2%5Bart_id%5D=25142&cHash=3832a6cbec

Allochtone jongeren over politiek

'Zonder welvaart geen democratie'

Allochtone jongeren verwachten veel van de democratie.
Copyright: Brecht Goris

27 mei 2009 (MO) - Allochtone jongeren verwachten veel van de democratie, maar twijfelen aan de betekenis van de Vlaamse verkiezingen en aan de impact die allochtone politici kunnen hebben. Ze zijn voorstanders van een seculiere politiek en vragen meer aandacht voor het milieu. Dat zijn enkele vaststellingen uit een onderzoek dat MO* deed bij jongeren van Marokkaanse, Turkse, Congolese en Italiaanse afkomst.

Hoe staan allochtone jongeren tegenover de politieke instellingen in dit land? Geloven zij in de democratie? Wat zijn hun verzuchtingen in verband met het politieke bedrijf en wat verwachten ze van de volgende Vlaamse regering? Geloven ze in de daadkracht van allochtone politici en wat verwachten ze precies van hen?

Die vragen legden we voor aan vijf focusgroepen, gespreid over verschillende regio’s in Vlaanderen. De deelnemers zijn tussen 18 en 27 jaar en van Marokkaanse, Turkse, Congolese en Italiaanse afkomst. Ze zijn student, arbeider, werkloos, bediende, hooggeschoold en laaggeschoold. Een mix die tot boeiende discussies leidde en opmerkelijke resultaten opleverde. De afspraak was dat niemand bij name geciteerd zou worden.

Nadelig voor minderheden

Democratie staat hoog aangeschreven bij onze allochtone jongeren. Ze vinden het zelfs het beste bestuurssysteem ooit bedacht. Democratie is volgens hen synoniem met gelijkheid en rechtvaardigheid, vrije meningsuiting en eerlijkheid, samenwerking en samenhang, met het recht van iedereen, ongeacht afkomst of kleur, om zijn stem te laten horen.

Dat is wat democratie zou moeten zijn, maar, zeggen de meeste deelnemers, dat ideaal is nergens gerealiseerd. Democratie geldt binnen een samenleving slechts voor een deel van de bevolking. ‘Democratie is er voor de rijken’, zeggen de jongeren van Italiaanse afkomst. ‘En als in de democratie de meerderheid het woord heeft, dan is de democratie per definitie nadelig voor de minderheden’, werpt een jongeman in de Marokkaanse focusgroep op.

Een meisje geeft een concreet voorbeeld. ‘Ik ben lerares in opleiding. Eén van mijn vakken is wiskunde. Het is mijn lievelingsvak en ik krijg er altijd heel goede cijfers voor. Ik zou dolgraag wiskunde geven, maar dat kan niet, want ik draag een hoofddoek. Men zegt dat ik islam kan onderwijzen, maar dat wil ik niet. In dit geval is er voor mij geen democratie’.

Een Congolese student wijst op het feit dat democratie op verschillende manieren geuit kan worden naar gelang van de samenleving. ‘In Afrika zijn er misschien bepaalde noden en prioriteiten die hier niet zijn’, zegt hij. En democratie is niet altijd een garantie voor stabiliteit. ‘Kijk naar de geschiedenis van Europa. Denk maar aan de Tweede Wereldoorlog’, zegt iemand anders in de Congolese groep.

Democratie is voor een van de deelnemers, een jonge werkloze van Turkse afkomst, slechts toneel, een grote leugen. Voor hem staat democratie symbool voor de nieuwe wereldorde, voor de overheersing van de VS, want als er in naam van de democratie oorlog wordt gevoerd, dan is democratie verwerpelijk. Hij staat in zijn vriendenkring bekend als ‘de pessimist’.

Alle andere jongeren in de focusgroepen scharen zich achter het ideaal van de democratie. Democratie is relatief, geven ze toe. Het is geen absolute garantie voor gelijkheid en rechtvaardigheid, maar het blijft het ideaal dat iedereen moet nastreven. Om dat ideaal te realiseren moet de democratie gebruik maken van een aantal instrumenten. De Verklaring van de Rechten van de Mens is volgens een deelneemster van Marokkaanse afkomst een van die instrumenten.

Maar er zijn ook basisvoorwaarden waarzonder democratie niet tot stand kan komen. Een belangrijke basisvoorwaarde is volgens een student politieke wetenschappen welvaart. ‘Als er geen welvaart is, kan democratie vergeten worden’, zegt hij en hij krijgt de zwijgende instemming van de rest van de groep.

Waarover geen consensus kan worden bereikt is of secularisme een voorwaarde is voor democratie. Een meisje met hoofddoek komt met de stelling op de proppen. En ze krijgt onmiddellijk de steun van haar buurman. ‘Er mag geen staatsgodsdienst zijn. Er moet een strikte scheiding tussen kerk en staat zijn’, zegt hij. Waarop polemiek volgt. ‘Een staat kan toch verschillende officiële godsdiensten hebben. Zij kunnen perfect naast elkaar leven’, zegt een verontwaardigde stem. ‘En een staatsgodsdienst betekent niet dat hij opgelegd wordt aan andersgelovigen’, werpt iemand anders op.

‘Niet mee eens’, repliceert het meisje met de hoofddoek. ‘Een staatsgodsdienst kan nadelig zijn, niet alleen voor de minderheden, maar zelfs voor de meerderheid’. En ze geeft het voorbeeld van landen waar de islam staatsgodsdienst is. ‘In die landen’, zegt ze, ‘is de staatsgodsdienst de godsdienst zoals hij geïnterpreteerd wordt door de mensen die aan de macht zijn. Het is hun interpretatie die aan de rest van de bevolking wordt opgelegd’.

Het grote probleem is voor een andere deelneemster dat secularisme niet voor iedereen hetzelfde betekent. ‘Als secularisme het bannen van religieuze tekens uit openbare functies is, dan vind ik dat dat weinig met democratie te maken heeft’, zegt ze. ‘Nee’, argumenteert het meisje met de hoofddoek, ‘secularisme betekent juist dat de staat zich niet bemoeit met de religieuze voorkeur of belevenis van de burgers.’ ‘En in een ideaal systeem, en wanneer er vraag naar is’, voegt haar buurman eraan toe, ‘zouden de burgers in sommige situaties kunnen kiezen voor een religieus rechtssysteem of een burgerlijk rechtssysteem.’

Vechten tegen een leeuw

Verkiezingen zijn uiteraard het beste middel om de democratie te realiseren. Daar is iedereen het over eens. Het is de manier voor het volk om zijn vertegenwoordigers te kiezen, om ze te belonen of te bestraffen. Ook hier spreken de meeste jongeren theoretisch. Eén zaak is zeker: het wantrouwen tegenover politici en overheid is groot. Vooral bij de jongeren van Marokkaanse en Turkse afkomst. En dat blijkt vanaf het begin. Als ik hen vraag om beelden uit te kiezen die verwijzen naar wat ze zich bij verkiezingen voorstellen, drijft veel pessimisme naar boven. Een van de het vaakst terugkeerde beelden is dat van een man die tegen een leeuw vecht. De man is de bevolking die zich tegen een machtige overheid moet verdedigen.

Een lege stoel op het strand is ook een vaak terugkerend plaatje. De lege stoel staat symbool voor een afwezige overheid. Op een andere afbeelding staan zes Afrikanen afgebeeld. Een symbool voor de discriminatie, zegt een deelnemer. Ook beelden met groen en bomen komen terug. Milieu is belangrijk.

Maar milieu is ook een dilemma. Voor milieu of voor economie kiezen is moeilijk, zeker in tijden van crisis. ‘Kiezen is ook gokken’, zegt een student van Italiaanse afkomst. ‘Je kiest voor een partij, je krijgt veel statistieken maar geen waarheid. Beloften worden niet nagekomen.’

De discussies die thema’s als verkiezingen en democratie uitlokken staan in schril contrast met de stilte die volgt als we vragen om op een leeg blad de verwachtingen ten opzichte van de volgende Vlaamse regering te noteren.

Velen staren heel lang naar hun blad, omdat ze daar nooit over nagedacht hebben, en dat zijn vooral de jongeren van 18 en 19 jaar, of omdat hun vertrouwen in de overheid zoek is. ‘Moet ik noteren wat ik zelf graag zou willen dat de regering doet, of wat ik werkelijk van de regering verwacht?’ vraagt een Marokkaanse deelneemster. ‘Want als u dat laatste bedoelt: ik verwacht eerlijk gezegd niets. Maar als ik mijn eigen wensen moet noteren, dan is dit blad te klein.’

‘Het gaat om jullie prioriteiten’, maak ik de deelnemers telkens duidelijk. Waarop een hele rist voorstellen en verwachtingen opgesomd wordt. Om te beginnen moet de regering aan haar geloofwaardigheid werken, vindt een Marokkaans meisje uit Mechelen. ‘De politici moeten ophouden elkaar over en weer verwijten te maken. Ze moeten als team werken’, zegt ze. Maar de topprioriteit van de meeste jongeren is de economische crisis. De regering moet de crisis op een serieuze manier aanpakken.

Opvallend is dat de financiële crisis in één adem wordt genoemd met de zorg voor het milieu. Men moet de economische crisis aanpakken zonder daarbij het ecologische aspect uit het oog te verliezen. Er moet meer groen in de steden komen en de overheid moet meer in duurzame energie investeren. Men is zelfs bereid om daartoe financieel bij te dragen, op voorwaarde dat het om nodige en effectieve maatregelen gaat.

En wie crisis zegt, zegt werkloosheid. De jongeren leggen heel erg de nadruk op de noodzaak om de discriminatie op de arbeidsmarkt weg te werken. Het invoeren van quota’s mag geen taboe zijn. ‘De regering legt de openbare radio quota op voor wat het draaien van Vlaamse muziek betreft. Waarom kunnen er geen quota opgelegd worden om allochtonen in dienst te nemen?’ vraagt een jongeman zich af.

Ook onderwijs is volgens allochtone jongeren een belangrijk knelpunt. De Vlaamse regering heeft hier een belangrijke taak. Vooral de achterstelling van sociaal zwakkeren moet aangepakt worden. Iedereen moet dezelfde kansen krijgen. Een arbeiderskind heeft evenveel recht om arts te worden als een welgesteld kind. Een student journalistiek stelt voor om onderwijs gratis te maken, vooral hoger onderwijs. Het inschrijvingsgeld dient afgeschaft te worden, want studeren aan de universiteit is vandaag veel te duur, vindt hij.

Ook huisvesting is problematisch, vooral bij sociaal zwakke groepen en jongeren. De overheid dient een maximumhuurprijs op te leggen, stelt een Antwerpse Congolees voor. Ook zou de overheid meer moeten doen voor jongeren in achtergestelde wijken. ‘Het scheelde niet veel of ons jeugdhuis, dat al twintig jaar bestaat, werd gesloten’, zegt een Gentenaar van Turkse afkomst.

Obama en Elio

Moeten allochtone politici de eigen gemeenschap vertegenwoordigen of moeten ze alle Vlamingen vertegenwoordigen? Ook hier is de verdeeldheid groot, al blijft een grote groep achter het idee staan dat een allochtone politicus toch een bijzondere taak heeft. Want wie kan de problemen van de allochtone gemeenschap beter begrijpen dan een politicus die uit die gemeenschap komt?

‘Een Belg vertegenwoordigt toch niet de belangen van de allochtonen!’ stelt een deelnemer vast. ‘Iemand moet dat doen.’ Maar dat vinden niet alle deelnemers. ‘Een politicus moet vooral zijn eigen ideeën vertegenwoordigen. Als dat lukt, dan is dat al veel’, zegt een Marokkaans meisje. Zij stemt in ieder geval niet noodzakelijk allochtoon, ze stemt voor wie haar belangen behartigt en dat zijn niet altijd de allochtone politici.

Maar heeft het wel zin om op een allochtoon te stemmen? Hoe zwaar is de invloed van de allochtone politici op de besluitvorming? Ook hier is het vertrouwen niet zo groot. De allochtone politici zijn een minderheid, hoe kunnen ze dan van invloed zijn op de politieke besluitvorming? vraagt een van de jongeren. ‘Ze zijn bovendien niet allemaal met allochtone thema’s bezig’, zegt een Marokkaanse uit Mechelen. ‘Iemand als Mimount Bousakla bijvoorbeeld is voor mij een ultra-Vlaamse politica. Dat is haar goed recht, maar ze vertegenwoordigt mij niet.’

Ook velen binnen de Turkse groep geloven niet in de invloed van allochtone politici. ‘Niemand luistert naar Meyrem Almaci toch!’ zegt een van hen. Allochtone politici hebben volgens een van de deelnemers wel invloed, maar dan juist niet op allochtone thema’s. Als het om migratie en asiel gaat bijvoorbeeld moeten ze de lijn van de partij volgen. En hij geeft hierbij het voorbeeld van CD&V-politica Nahima Lanjri.

Binnen de Congolese en de Italiaanse groep klinkt een heel ander geluid. Zij hebben twee toppolitici waar ze naar opkijken. Wat Obama voor de Congolezen is, is Elio Di Rupo voor de Italiaanse jongeren. De eerste is het grote voorbeeld van hoe een allochtoon aan politiek moet doen. De tweede is een bewijs dat wie bekwaam is het tot de hoogste politieke ambten kan brengen, ongeacht zijn afkomst.

‘Obama is een wereldburger en hij gedraagt zich ook als wereldburger. Daarom is hij een voorbeeld voor veel Afrikanen’, zegt een Congolese student. ‘En Elio Di Rupo is toch de invloedrijkste politicus binnen de PS’, werpt men in de Italiaanse groep op. Maar ondanks hun optimisme relativeren de Congolese jongeren toch de invloed van allochtone politici als het om de situatie in Vlaanderen gaat.

Ze verwijzen naar de gemeenteraadsverkiezingen in Antwerpen. De ervaring leert dat allochtone politici vooral goed zijn om stemmen te trekken, maar als het gaat om deelname aan de besluitvorming, dan worden ze vriendelijk bedankt, vinden ze.

Categoriën: Interculturaliseren - Europa - België

Auteur: Samira Bendadi.

En morgen gaan we verder …

03-07-2009 om 23:29 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Een uitgesproken "Grr#!!♪♫@||#♫♪☻"-Kitokojungle-Opinie !!
02-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaemsche maatschappijkeuzes
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Beste lezertjes, we zijn van plan vandaag een soort “best of” van de ergernissen van de laatste dagen te plaatsen. Wij vermoeden dat het vrolijke zonnetje bij sommigen vreemde hallucinaties veroorzaakt en bij anderen dan weer tot grote inzichten leidt. We beginnen met een bericht van vandaag dat de oorzaak was van het koud laten worden van ons kopje cellulitisafdrijvende kruidenthee.

http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelId=DMF20090702_003

VBO pleit voor pensioenhervorming

 • donderdag 02 juli 2009
 • Bron: belga
 • Auteur: dsl

BRUSSEL - Het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) pleit ervoor om de pensioenen aan te passen aan de stijgende levensverwachting. 'Op die manier blijven de pensioenen in de toekomst betaalbaar', zegt directeur-generaal Pieter Timmermans. Dat schrijft De Morgen donderdag.

De werkgeversorganisatie vraagt dat bij de berekening van de pensioenen het gemiddeld aantal jaren dat mensen na hun 65ste levensjaar nog leven, in rekening wordt gebracht.

Nu wordt alleen gekeken naar het aantal gewerkte jaren.'Dat systeem moet je aanvullen met een leeftijdscoëfficiënt', zegt Pieter Timmermans.

De maatregel, die in Zweden en Italië al werd ingevoerd,zou op termijn een temperend effect hebben op de pensioenuitgaven.

Omdat mensen almaar langer leven, zal het pensioen bij elke aanpassing aan de levensverwachting over een steeds langere periode worden uitgesmeerd, waardoor het maandelijks pensioengeld daalt. 'Het bedrag dat je maandelijks krijgt, zal daardoor wat lager liggen dan vandaag. Als je dat wilt voorkomen, zul je langer moeten werken', zegt Timmermans. Het VBO vindt ook dat gebruikers van tijdskrediet aan het einde van de loopbaan langer moeten werken.

De christelijke vakbond ACV liet al weten niets te voelen voor het voorstel.

Tja,in een landje dat nu al bijna de laagste pensioenuitkeringen heeft van Europa lijkt ons dit meteen een schot in de roos. Wij geven grif toe dat er met de vergrijzing een levensgroot probleem aan het rijzen is rond de pensioenen. Het is dan ook geen slecht idee om daar wat nieuwe ideeën rond te spuien. Alleszins wat meer denkwerk te leveren dan de huidige palliatieve federale regering, maar dit lijkt ons dus niet de oplossing. Niet het invoeren van de leeftijdscoëfficiënt stoort ons, wel het nog maar eens verlagen van het maandelijks wettelijke pensioen. Iemand intussen nog iets vernomen van “het zilverfonds”?

We doken even in onze archieven om wat argumenten aan te slepen in het pensioendebat dat tot nog toe niet plaatsvond en dat onze lethargische federale regering niet van plan is aan te vatten:

Eerst iemand die het zou moeten weten:

http://www.knack.be/nieuws/belgie/pensioenen--belgie-is-het-noorden-kwijt/site72-section24-article9076.html

Pensioenen: België is het noorden kwijt

19/10/2007 15:00

Gabriel Perl, de administrateur-generaal van de Rijksdienst voor Pensioenen, slaakt een noodkreet in de krant De Morgen. Als het wettelijke pensioenstelsel blijft zoals het nu is, is de situatie niet rooskleurig, zegt hij. De houdbaarheid van het systeem staat op het spel, en een strategisch langetermijnplan is dringend gewenst.

Onze pensioenen worden door twee grote problemen bedreigd, meent Perl. De oprukkende vergrijzing zet het pensioenstelsel serieus onder druk. En tegelijkertijd neemt de bereidheid bij de bevolking af om bij te dragen aan het systeem, dat op onderlinge solidariteit gebaseerd is. Bij de hogere inkomensklasse gaapt een enorme kloof tussen het laatst ontvangen loon en het eerste pensioenbedrag, tot grote ergernis van de betrokkenen.

'Dat systeem is inderdaad niet coherent, en het valt moeilijk vol te houden', vindt ook professor Jos Berghman van het Centrum voor Sociologisch Onderzoek aan de K.U.Leuven. Om de spaarpot van de pensioenen te vullen, draagt elke werknemer bij. Die bijdrage wordt echter berekend op het volledige loon, terwijl het pensioen zélf berekend wordt op een geplafonneerd loon.

De eerste pensioenpijler - het wettelijk pensioen - moet opnieuw een volwaardige bescherming bieden, die betaalbaar blijft, en bereikbaar is voor iedereen. Een legitieme bescherming bovendien. Zo vat professor Berghman samen. 'Het is een moeilijke kwestie natuurlijk. Enerzijds moeten alle werknemers gemotiveerd blijven om hun bijdrage aan het systeem te leveren, en anderzijds dringt zich de vraag op wat er moet gebeuren met mensen die bijvoorbeeld langdurig ziek zijn geweest.'

Lage inkomens vallen uit de boot

Verder wijst Jos Berghman erop dat de tweede pensioenpijler (een aanvullend pensioen, georganiseerd door uw werkgever, nvdr) nog steeds niet voldoende gedemocratiseerd werd. Vooral lagere inkomensklassen, en zwakkere sectoren, vallen vaak uit de boot. De wet op de aanvullende pensioenen uit 2003 was een verbetering, maar is onvoldoende. En, zegt Berghman, zolang de eerste pensioenpijler niet stabiel is, biedt die niet het nodige fundament voor de tweede pensioenpijler.

'Mensen vergeten ook dikwijls dat die tweede pensioenpijler een verzekering is. Vergelijk het met een brandverzekering. Als je huis afbrandt, krijg je geld van je verzekeraar - als je natuurlijk altijd trouw je bijdrage hebt betaald. Als je huis níét afbrandt, is het geld dat je hebt bijgedragen verloren.' Klachten over de tweede pensioenpijler - we betalen zoveel en we krijgen niks - zijn volgens professor Berghman dan ook ongegrond. Het gaat om een verzekeringsfilosofie, en niet om het principe van een individueel spaarboekje.

Fiscale voordelen overhevelen

Dat laatste hoort thuis in de derde pensioenpijler: het individueel pensioensparen. De derde pijler wordt almaar populairder, en wordt ook fiscaal sterk aangemoedigd, nu de eerste pensioenpijler niet langer de nodige financiële garanties biedt. Jos Berghman heeft niets tegen de derde pensioenpijler op zich, maar vraagt zich af of de collectieve aanmoediging ervan wel opportuun is.

'Die fiscale impuls is eerder bedoeld om de economische activiteit in ons land weer aan te zwengelen dan dat het om een weloverwogen pensioenbeleid gaat. De fiscale voordelen die met het individueeel pensioensparen samengaan, zouden beter overgeheveld worden naar de tweede pensioenpijler, zodat de totale bevolking er een beroep op kan doen als aanvullende pensioenverzekering.'

Een hele reeks suggesties dus over de te volgen weg in het pensioenlandschap. Nu is het inderdaad een ideaal moment om daar eens grondig over na te denken, vindt professor Berghman - net als Gabriel Perl. 'Hoe langer je dit probleem uitstelt, hoe moeilijker het wordt om het op te lossen. Hoe? Een moeilijke vraag, maar ze is in België nog niet eens aan de orde. Eerst maar eens duidelijke afspraken maken over wát we precies willen.'

Celine De Coster

Maar in Belgistan houdt men liever grote speeches over het optrekken van de pensioenleeftijd en de impact van de vergrijzing en dan neemt men “draconische maatregelen” tegen diegenen die dat allemaal geloven en dus bijklussen. Wij hebben zo een sterk vermoeden dat bijklussen voor sommigen een harde economische noodzaak wordt want met een wettelijk pensioen van om en rond de 1000€ spring je niet ver…

http://www.knack.be/nieuws/belgie/ijverige-bejaarden-gestraft/site72-section24-article35834.html

IJverige bejaarden gestraft

01/07/2009 11:00

In 2007 is van 2.422 Belgen het pensioengeld van een jaar afgenomen omdat ze te veel bijverdiend hadden. Dat antwoordde minister van Pensioenen Marie Arena (PS) op een vraag van Kamerlid Els Schelfhout (CD&V).

De Rijksdienst voor Pensioenen (RVP) schorste 892 werknemers- en zelfstandigenpensioenen, en de Pensioendienst voor de Overheidssector (PDOS) 1530 ambtenarenpensioenen. Daarnaast werd het pensioen van nog eens 2552 mensen met een bepaald percentage verminderd.

In tegenstelling tot de meest andere Europese landen worden gepensioneerden in België dus bestraft als ze bijklussen. Wie met pensioen is, mag maar een heel beperkt bedrag bijverdienen.

Toch even bewijzen dat wij niks uit ons duimpje zuigen over onze pensioenen:

Belgische pensioenen bij de laagste van Europa


Van de oude leden van de Europese Unie is België op een na het land met de laagste penisoenen.

Als er gewerkt wordt met netto-inkomens, zijn enkel in Groot-Brittannië de pensioenen nog lager. Wordt er gerekend met bruto-inkomens, dan zijn alleen de pensioenen in Ierland nog lager.

In de nettoberekeningen benadert ons land het gemiddelde vervangingsratio van 84 procent. Dat is de verhouding tussen het pensioen en het vroegere inkomen. Voor de gemiddelde inkomens bedraagt het Belgisch pensioen maar 68,7 procent van het vroegere inkomen. Hogere inkomens mogen maar rekenen op een pensioen dat slechts zo'n 40 procent van hun vroeger inkomen bedraagt.

Niet alleen de pensioenen zijn laag in ons land. Alle sociale uitkeringen zijn laag vergeleken met die in de andere Europese landen, met uitzondering van de kinderbijslag. Ons land geeft niet meer uit aan sociale uitgaven dan de andere Europese landen, maar het aantal uitkeringstrekkers is hier groter. In ons land krijgen vele mensen steun, maar ze krijgen vrij weinig.

Als het aantal pensioengerechtigden vanaf 2010 fors gaat toenemen als gevolg aan de veroudering, dan zal de druk op de pensioenen nog toenemen.

pj

© 2005 Vlaamse Uitgeversmaatschappij NV


Bron: Het Nieuwsblad

Datum: 09 september 2005

Goed, dat was dus het voorstel van ons aller VBO en pas op, elke rechtgeaarde Vlaming zal Jullie komen vertellen, beste ollandse vrienden, dat het allemaal niet de schuld is van onze noordelijke stam die genetisch erg aanleunt bij de vlijtige bijtjes maar dat het allemaal de schuld is van…rarara…

Op 02 juli 2009 omstreeks 08u51, zei Patrick Proot:

Samen met de volkomen stalinistische arbeidswetgeving is dit een staaltje van kunnen van de PS-staat waar wij als Vlamingen moeten in leven. Niet alleen de sociale zekerheid , maar ook de ganse sfeer van arbeid moet worden toebedeeld aan de deelstaten. Hoeveel kennis gaat er niet verloren door het abrubte einde van een loopbaan ? Hoeveel coaching zou er niet kunnen worden opgebouwd middels een rustbrengend en stilaan uitdovend arbeidsbestaan voor de vitale zestigers en zeventigers ? De proffen en rechters kunnen wel al sinds mensenheugnis op emeritaatspensioen op 70 jaar , waarom de andere expertises niet ? Hoeveel hulp in het kader van de gezondheidszorg en welzijnszorg zou er niet kunnen gegenereerd worden in passende deeltijdse functies , toebedeeld aan mensen 'met levenservaring. Driewerf schande over deze collectivistische Belgische staat , waar de Vlamingen worden gegijzeld door de meest corrupte linkerzijde van het Westelijk halfrond : de Waalse PS. Breek de ketens , be free !

Dus de zon op Vlaamse koppekes…niet goed hoor! Het zal allemaal beter zijn in het onafhankelijk Vlaanderen. Tja, waar we eigen bevoegdheden hebben lijkt ons dat niet zo meteen duidelijk maar allà, we zijn vitters natuurlijk. Een klein voorbeeldje?

De discussie over de Vlaamse hospitalisatieverzekering waarover we eindelijk eens een zinnige, zeer zinnige zelfs, bijdrage hebben gelezen die keihard ingaat tegen de mythe van het Vlaamse “wij doen alles beter”:

http://www.standaard.be/Archief/Zoek/Index.aspx?trefwoord=hospitalisatieverzekering

Vlaamse hospitalisatieverzekering is on-Vlaams

 • woensdag 01 juli 2009

 • Auteur:

JAN DE MAESENEER waarschuwt de Vlaamse onderhandelaars. Inzetten op een Vlaamse hospitalisatieverzekering heeft geen zin. 'Ze mikt op het bestendigen en vereeuwigen van systeemfouten die geïnspireerd zijn vanuit de praktijk in Wallonië en Brussel.'

In de onderhandelingen voor een toekomstige Vlaamse regering, staat een Vlaamse hospitalisatieverzekering op de agenda. Allerlei actoren zoals ziekenfondsen en privéverzekeringsmaatschappijen hebben er zich al positief over uitgelaten. Maar is dit zinvol? Is dit de zo vaak gevraagde realisatie van de Vlaamse visie op zorg en gezondheid? Neen. Dit zorgt er alleen voor dat Vlaams geld gebruikt wordt om de nadelen van het Belgisch systeem af te zwakken en dus te bestendigen.

Laat ons eerst duidelijk stellen: ik verdedig de personele solidariteit inzake gezondheidszorg. Wie objectieve noden heeft door ziekten, aandoeningen, ongunstige omgevingsfactoren,… moet toegang hebben tot kwaliteitsvolle zorg. Als er in Wallonië meer objectieve gezondheidsnoden zijn, dan kunnen er per Waal meer middelen worden besteed. Deze personele solidariteit inzake gezondheid zou nog verder kunnen gaan: waarom niet een bredere solidariteit opbouwen binnen Europa, of zelfs in de wereld. Maar interpersonele solidariteit moet niet slaan op het slecht functioneren van het medisch aanbod: we moeten niet solidair zijn met inadequate besteding van middelen, met zorg die niet kosteneffectief is.

De hospitalisatieverzekering is hét voorbeeld. Deze verzekeringen zijn gaan groeien door de toename van de supplementen op de honoraria voor wie in een eenpersoonskamer verblijft en doordat almaar meer medisch materiaal niet meer terugbetaald wordt door de ziekteverzekering. In België hebben 7,5 miljoen mensen een hospitalisatieverzekering. Dus 2,5 miljoen Belgen hebben er geen: vooral erg kwetsbare mensen, bejaarden, zieken. Het Mattheus-effect slaat dus weer toe: wie het meest risico loopt heeft, is vaak niet verzekerd.

In de hospitalisatieverzekering geldt de risicoselectie: wie ooit was opgenomen in de psychiatrie, wie behandeld is voor alcoholisme, wie kanker heeft gehad… raakt nog moeilijk aan zo'n verzekering of betaalt zeer hoge premies. Dagelijks zien huisartsen patiënten die hun hospitalisatieverzekering opgezegd hebben omdat ze voor hen onbetaalbaar is.

Welk effect hebben de hospitalisatieverzekeringen gehad op de zorgverstrekking in de ziekenhuizen? Is die verbeterd? Neen. Het enige gevolg is dat de eerste vraag bij een ziekenhuisopname niet is: 'Wat scheelt er?', maar 'Heeft u een hospitalisatieverzekering?' Als het antwoord bevestigend is, leidt dit steevast tot de aanrekening van hogere tarieven. Sommige ziekenhuizen rekenen tot 300 procent extra aan. Vooral in Brussel en Wallonië zijn de supplementen hoog.

Het is volstrekt onduidelijk waarom men meer aanrekent. Als men dezelfde medische prestatie levert, is extra aanrekenen onrechtvaardig. Het wekt de indruk dat er wel een verschil is in behandeling, maar als dat zo zou zijn, zou dat ethisch niet aanvaardbaar zijn: een behandeling moet altijd de meest adequate zijn.

De voorgestelde Vlaamse hospitalisatieverzekering verandert structureel niets. De Vlaamse hospitalisatieverzekering zal alleen maar Vlaams geld inzetten om de gevolgen van de afwezigheid van een fundamentele beleidswijziging in België te verzachten. Meteen wordt ook de weerstand tegen die systeemfouten verzwakt.

Vlaanderen zegt dat het vooral oog heeft voor de eerstelijnszorg en de thuiszorg. De hospitalisatieverzekering plant de 'hospitalocentristische' cultuur van Brussel en Wallonië gewoon over naar hier. Een Vlaamse hospitalisatieverzekering is dus erg on-Vlaams. Ze mikt op het bestendigen en vereeuwigen van systeemfouten die geïnspireerd zijn vanuit de praktijk in Wallonië en Brussel. Ze brengt de realisatie van de Vlaamse visie geen stap dichterbij, integendeel.

Als men vanuit Vlaanderen wil investeren met eigen middelen in gezondheidszorg, zou dit bijvoorbeeld kunnen door het versterken van eerstelijnsgezondheidszorg en huisartsgeneeskunde. Een concrete suggestie: Vlaanderen zou de toegang tot eerstelijnsgezondheidszorg voor elke patiënt die zich inschrijft bij een huisartspraktijk via een Globaal Medisch Dossier, gratis kunnen maken, door wat momenteel door deze patiënt nog betaald moet worden aan 'remgeld', terug te betalen. Op deze wijze wordt de eerstelijnsgezondheidszorg zeer toegankelijk, wat aansluit bij actuele internationale ontwikkelingen en leidt tot meer 'rechtvaardigheid' en 'kosteneffectiviteit'.

Jan De Maeseneer is verbonden aan de vakgroep Huisartsgeneeskunde en Eerstelijnsgezondheidszorg (UGent).

Dit lijkt ons een vrij correcte analyse van het probleem want ontkennen dat er inderdaad in Brussel en Wallonië een andere aanpak, een andere mentaliteit bestaat rond hospitalisatie is ontkennen dat vandaag de zon schijnt…maar dat men het dan maar meteen beter doet is niet meteen duidelijk en hierin volgen we de auteur dus ook. Een ander voorbeeld?

http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelId=5C2C2LS5&word=energie

'Vlaanderen laat arme energieklant in de kou'

 • maandag 29 juni 2009

 • Auteur: (pse)

BRUSSEL - De Vlaamse beschermingsmaatregelen voor huishoudens die hun elektriciteits- en gasrekeningen niet meer kunnen betalen, veranderen vanaf 1 juli. Een gemiste kans in de strijd tegen energiearmoede, vindt Mieke Clymans van de vzw Samenlevingsopbouw.

De nieuwe Vlaamse sociale openbare dienstverplichtingen, zoals de verzameling beschermingsmaatregelen voor energieverbruikers officieel wordt genoemd, houden in dat vanaf 1 juli het Vlaamse statuut van beschermde klant afgestemd wordt op de Belgische reglementering over het sociaal tarief of de sociale maximumprijs.

Wie elektriciteit verbruikt tegen een sociaal tarief is er zeker van dat hij of zij kan genieten van de laagste kilowattuurprijs. De financiering van dit tarief, dat een stuk lager ligt dan de normale elektriciteits- en gasprijs, gebeurt via de zogenaamde federale bijdrage, die verrekend wordt in de kilowattuurprijs van elke verbruiker.

De vzw Samenlevingsopbouw, die sinds een tiental jaar een speciale werking heeft rond energiearmoede, vindt dat Vlaanderen een verkeerd signaal uitzendt door zijn beleid af te stemmen op dat van de federale overheid, die veeleer het accent legt op verbruikers met een laag inkomen of die in een kwetsbare situatie zitten.

Volgens Mieke Clymans komt dat neer op een afbouw van de Vlaamse regeling rond de beschermde energieklant, omdat sommige groepen van verbruikers niet langer in aanmerking komen voor het statuut van beschermde klant en dus het sociaal tarief dreigen mis te lopen. Tegelijk grijpen ze ook naast bijkomende Vlaamse beschermingsmaatregelen, zoals de vrijstelling voor de kosten voor ingebrekestellingen en herinneringsbrieven en de beperking van de nalatigheidsinteresten op niet betaalde energierekeningen tot de wettelijk vastgelegde maximuminterest. Het gaat onder meer om verbruikers die budgetbegeleiding krijgen of die een minnelijke of gerechtelijke aanzuiveringsregeling hebben gekregen naar aanleiding van een persoonlijk faillissement.

De vzw Samenlevingsopbouw is van mening dat Vlaanderen in tijden van crisis toch wel een verkeerd signaal uitzendt door het statuut van beschermde klant in te krimpen. Het lijkt veel meer aangewezen om ervoor te zorgen dat ook werklozen, mensen met een invaliditeitsuitkering of die een collectieve schuldenregeling hebben gekregen na een persoonlijk faillissement, kunnen genieten van het sociaal tarief.

Bij de distributienetbeheerder Eandis, die zo'n 80 procent van de laagspanningsnetten in Vlaanderen beheert, voegen ze er nog aan toe dat het niet zo vanzelfsprekend is dat een verbruiker die zijn rekeningen niet langer kan betalen en gedropt wordt zijn commerciële leverancier, in aanmerking komt voor het sociaal tarief.

Hun ervaring is zelfs dat het grootste deel van de gedropte klanten niet in aanmerking komt voor het statuut van beschermde klant en het bijbehorende sociaal tarief. Slechts 20 procent van de gedropte klanten die moeten terugvallen op stroomleveringen door Eandis, is beschermd en komt dus in aanmerking voor het sociaal tarief, blijkt uit hun lijsten. De overige 80 procent kan niet profiteren van de beschermingsmaatregelen. Alhoewel ze vaak problemen hebben om hun facturen te betalen, blijven ze energie verbruiken tegen een veel hogere kilowattuur.

De vzw Samenlevingsopbouw wijst er voorts op dat de wetswijziging geen enkele verbetering inhoudt voor gezinnen die energie verbruiken via een collectieve meter. Zelfs wanneer het gaat om gezinnen die het moeten doen met een laag inkomen. Zulke collectieve meters vind je onder meer in sociale woonblokken. (pse)


Wel Vlaanderen? We doen het beter omdat we Vlaming zijn? Maatschappijkeuzes worden volgens onze bescheiden mening niet of niet meer gemaakt op basis van nationaliteit of ras maar we ijn altijd blij dat iemand het tegendeel zou kunnen bewijzen…Hallo

02-07-2009 om 00:00 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Een uitgesproken "Grr#!!♪♫@||#♫♪☻"-Kitokojungle-Opinie !!
30-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Piet Piraat en de Vlaamse moslima's
Klik op de afbeelding om de link te volgen We vernemen dat ons krijgshaftig landje met aan haar hoofd onze onversaagbare Crembo himself van plan is de Somalische piraten ofwel een lesje te leren ofwel zelfs volledig uit te roeien. Men signaleert ons trouwens een top beraad in Plopsaland met de volledige Belgistaanse legerstaf voorgezeten door een oude rot in het vak namelijk Piet Piraat. Alhoewel we zelf niet zo erg vechtlustig zijn willen we toch ons steentje bijdragen aan deze rechtvaardige poging tot vernietiging van een wraakroepende kwaal.
Onder het motto "laat de rijken betalen" kunnen we misschien een nieuw soort safari organiseren of een andere soort hoogzeevisserij. Het moet niet altijd de blauwe merlijn zijn die de klos is. Waarom eens geen Somalische piraat gaan schieten of desnoods harpoeneren? Onze lezertjes lachen? Onze lezertjes vragen zich af of we weer eens aan de nederwiet hebben gezeten? Niks daarvan. Lees zelf maar:
http://www.gva.be/nieuws/buitenland/aid843081/rijken-betalen-om-somalische-piraten-dood-te-schieten.aspx


"Rijken betalen om Somalische piraten dood te schieten"

rijken betalen om somalische piraten dood te schieten

25/06 Volgens de Oostenrijkse krant Wirtschaftsblatt kunnen Russische rijkaards in ruil voor een grote som geld op piratenjacht gaan.

Volgens de krant betalen de rijkelui 4.000 euro om een dagje op een zwaar bewapend luxejacht door te brengen in de wateren voor de Somalische kust. Ze zouden dan hopen dat er piraten opdagen, om die neer te kunnen schieten.

Aan boord van het cruiseschip zouden zich ook Russische soldaten bevinden om een oogje in het zeil te houden.


Wel, wat dachten jullie daarvan? Een luxejacht met wat rijke Belgen en Crembo + eventueel geïnteresseerde politici met een jacht- of desnoods een visvergunning en we zijn weg onder het zingen van de bekende Vlaamse kapersliederen....Een ander leuk item is de vaststelling dat de serieuse pers en de serieuse politici stilaan begint te zeggen dat moslima's met hoofddoekje kunnen spreken. Goed, sinds de vroege Middeleeuwen wisten we in Vlaanderen, dank zij de Reinaardsaga van Willem die de Maddock schreef, dat de dieren konden spreken. Nu begint het stilaan door te dringen dat de moslima's met doekje dit ook zouden kunnen. Een hele geruststelling. Een ganse reeks artikels werd aan dit wetenschappelijk wonder gewijd. Vandaag zagen we zelfs op de voorpagina van een Franstalig populair weekblad dat er een dossier was gewijd aan de Belgische Marokkanen... Dat moet waarschijnlijk zoiets zijn als de bleu blanc Belge vermoeden we. De titel wijst in elk geval dat dat een heel aparte groep Belgen moet zijn. We hadden al wel een paar Belgische varianten maar dus nu dit. Met natuurlijk de obligate foto van een knap meisje met lang ravenzwart haar onbedekt en ernaast een iets minder leuk volledig ingepakt exemplaar. Het gaf ons al weinig zin om dat blad te kopen want het begon al met slechte clichés...


Maar we willen jullie blij verrassen met een positieve bijdrage vanuit liberale hoek. Vanuit de linkse hoek hebben we trouwens tot nog toe hoofdzakelijk stilte opgevangen. Waarschijnlijk hebben ze daar helemaal geen meningen meer over geen enkel onderwerp ...tot de nieuwe Vlaamse regering definitief is gevormd maar we zijn dat stilaan gewoon geworden/

http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelId=IM2C1PAO&word=moslima

Is de hoofddoek de hoofdzaak?

 • maandag 29 juni 2009

 • Auteur:

Als het protest van de jonge moslima's tegen het hoofddoekenverbod iets bewijst, is het dat ze goed geïntegreerd zijn, zeggen FILIP BUNTINX en KRIS GYSELS. 'De Antwerpse moslima's hebben aangetoond dat zij naast moslima ook Vlaming zijn. Vlaamse tieners met een uitgesproken mening, die de taal machtig zijn en zich zeker niet laten onderdrukken.'

Al dagen domineren de Antwerpse moslima's het nieuws met hun protest tegen het hoofddoekverbod in hun school. De wijze waarop dit protest gebeurt dwingt respect en bewondering af en toont aan dat de maatregel van de schooldirectie compleet overbodig is. De kern van de zaak is niet het verbod op zich, wel de wijze waarop de leerlingen reageren.

De schooldirectie van het Antwerpse atheneum wil haar moslima's een dienst bewijzen en hun integratie vergemakkelijken door hoofddoeken te verbieden. Het protest van de afgelopen dagen bewijst dat die integratie meer dan geslaagd is. Al dagen zien we beelden van jonge moslima's die in perfect Nederlands, met een licht Antwerps accent uiteraard, haarfijn uitleggen waarom zij zich tegen deze maatregel verzetten. Zij bewijzen niet alleen dat ze het Nederlands machtig zijn, zij hanteren in hun discours ook staalharde argumenten. Zelden hebben we een dergelijk hoogstand publiekelijk debat mogen meemaken. En daar willen we de Antwerpse moslima's voor feliciteren en bedanken.

Al jaren krijgt de allochtone gemeenschap, en in het bijzonder de Marokkaanse, het verwijt dat ze amper haar stem laat gelden en niet aan het publieke debat deelneemt. Welnu, de afgelopen dagen hebben enkele jonge dames daar anders over beslist en bewezen dat zij wel degelijk deel uitmaken van deze samenleving. En net die meisjes die een hoofddoek dragen, en verweten wordt deze te dragen onder druk van hun omgeving, tonen nu publiekelijk dat ze zich absoluut niet laten onderdrukken. Kortom, de beslissing mist haar doel volledig. De Antwerpse moslima's hebben bewezen dat ze die maatregel niet nodig hebben om deel te kunnen uitmaken van onze samenleving.

Voorts zou een schooldirectie moeten weten dat een dergelijke maatregel meestal niets uithaalt. Enkele dagen geleden waren we toevallig beiden getuige van een uitstroom van leerlingen die net gedaan hadden met hun examens. Grappig, want iedereen die buitenkwam had meteen dezelfde reactie, het hemd - dat bij het binnengaan waarschijnlijk nog netjes in de broek zat - werd er meteen uitgetrokken. Een logische reactie die kadert in de puberale revolte tegen de uniformvoorschriften. Met andere woorden, kledingvoorschriften - al dan niet religieus van aard - missen meestal hun doel.

Let wel, het is en blijft de school die moet bepalen wat wel kan en mag binnen haar schoolpoorten. Maar men zou toch beter moeten weten. Typisch aan pubers is dat ze aan het begin staan van hun mondigheid. Ze willen zich profileren, hun plaats veroveren binnen de maatschappij. Is het in dit geval een terugkeer naar de fundamentalistische islam? Tuurlijk niet. Verplicht hen hun hoofd te bedekken en het eerste wat ze van hun hoofd slingeren bij het buitengaan, is een hoofddoek.

Tot slot verzetten wij ons tegen de opvatting dat religie en integratie niet hand in hand kunnen gaan. Het is vandaag mainstream dat een moslim niet geïntegreerd kan zijn. Iemand die een hoofddoek draagt is per definitie geen Vlaming. De afgelopen dagen hebben we kunnen vaststellen dat religie geen obstakel hoeft te zijn voor het integratieproces. De Antwerpse moslima's hebben aangetoond dat zij naast moslima ook Vlaming zijn. Vlaamse tieners met een uitgesproken mening, die de taal machtig zijn en zich zeker niet laten onderdrukken. Hetzelfde verhaal met de boeren vorige week, of met vakbondslui die de boel lam leggen. Je kan en mag het protest absurd vinden en de gebruikte methoden verderfelijk, het is en blijft het uiten van een mening. En zeg nu zelf, wat is er Vlaamser dan dat?

Zij die beweren dat de integratie van de derde generatie nieuwe Vlamingen mislukt is, of zij die ervan uitgaan dat religie en integratie niet samen gaan, zullen afgelopen week misschien wel van mening veranderd zijn. Wij, fiere Antwerpenaren, zijn alvast trots op onze stadsgenoten die al dagen luidkeels hun mening verkondigen op een manier die respect en lof afdwingt.

Tot slot zouden we de schooldirectie van het Antwerpse atheneum willen bedanken. Niet voor het nemen van deze beslissing, wel omdat zij deze meisjes opgeleid heeft tot mondige, geïntegreerde en intelligente dames. Het mag dan misschien wel niet de initiële bedoeling geweest zijn, maar de school heeft een maatschappelijk relevant debat geopend. Het is te hopen dat zij, samen met de leerlingen, de komende maanden hier ook iets nuttigs mee doet

Filip Buntinx en Kris Gysels zijn bestuurslid van Open VLD Groot-Antwerpen. Ze publiceren deze tekst in eigen naam.Mooi mooi mooi ze kunnen dus spreken...voor de rest een prima opinie die bepaalde mensen blijkbaar niet helemaal heeft overtuigd en die zich te buiten gaan aan een analytische kritiek die het absolute bewijs levert dat we hier zeker en vast te doen hebben met terreinspecialisten:
We beperken ons tot de eerste tien reacties uit de bruine onderbuik van Vlaanderen. In totaal waren er zo 64 reacties meestal met de zelfde teneur en die meteen bewijzen waar het probleem zich in Vlaanderen situeert. Een volkje zelfvoldane kwieten die maar meteen alles door elkaar halen om hun eigen superioriteitsgevoel dik in de verf te zetten. Zelfs geen aanzet tot dialoog nada "alleen witloof en spruiten" verder niks. Lees dit imbecielengelul maar eens rustig door en stel dan de vraag bij je zelf met enig empathisch vermogen : zou ik hier als Belgische/Vlaamse moslim, tenslotte een erkende godsdienst, mij hier willen en kunnen "integreren" ? Graag een antwoordje...

en we hebben dus "kopiëren-plakken" toegepast wat betekent dat alle schrijffouten hieronder buiten onze verantwoordelijkheid vallen ....

Reacties

Op 30 juni 2009 omstreeks 21u49, zei Lodewijk Buytaert:

De meeste moslimmeisjes spreken geradbraakt nederlands, bij de jonge moslims is het nog droeviger gestemd, ze willen onder elkaar alleen aribisch spreken, dus van integreren is geen sprake, wel van protesteren tegen alles en iedereen.

2 reacties


Op 30 juni 2009 omstreeks 2u44, zei Fabienne Lebrun:

Waarom zouden de moslims integreren? Heeft onze regering niet de islam erkend? Spenderen wij geen belastinggelden voor de moskeeën en aan de imans voor het prediken van een intolerante en vrouwonvriendelijke religie? Waar de moslims aan de macht zijn geldt alleen de wet van Allah,de sharia en die van de macho's! En zeggen dat God niet bestaat en toch moorden Sjiïeten en Soennieten elkaar uit in zijn naam! Allah Akbahr! Immigratie (legaal en illegaal) van moslims in Europa staat dan ook gelijk met het plegen van euthanasie op termijn voor niet-moslims.

Op 30 juni 2009 omstreeks 16u46, zei Frederik Billiau:

' Grappig, want iedereen die buitenkwam had meteen dezelfde reactie, het hemd - dat bij het binnengaan waarschijnlijk nog netjes in de broek zat - werd er meteen uitgetrokken. ' Maw : de hemdendragers respecteren dus duidelijk regels die gelden binnen de schoolmuren. Waarmee alles gezegd zou moeten geweest zijn en de rest van het betoog van beide schrijvers overbodig : zelf een voorbeeld aanhalen om dan iets verder het tegendeel te constateren ... Dàt is pas ... grappig.Hendrik Billiau

Op 30 juni 2009 omstreeks 12u16, zei Christophe Gillijns:

Wel als zij hoofdoeken mogen dragen in de scholen, gemeentehuizen, ... waar dan ook moeten wij ook toegelaten worden om op die plaatsen petten, mutsen en dergelijke te dragen. Bij mijn weten is er in de oorspronkelijke geschriften nergens sprake van hooddoeken or sluier maar is dit er nadien bij 'uitgevonden'. Oorspronkelijk werden hoofdoeken niet gebruikt om je gezicht te verbergen maar om je te beschermen tegen de weersomstandigheden. Vandaar dat je deze hoofddoeken dan ook vooral aantreft in landen waar er veel zand is. Nu schreeuwen ze moord en brand als men hoofddoeken verbied maar ik zie geen enkele reden waarom je in ons land je gezicht moet verbergen tenzij je een bank ofzo gaat overvallen ;-) Dat ze dit op straat dragen moeten ze zelf maar weten maar binnen in scholen, op de werkvloer, ... vind ik niet kunnen. Denk ook maar eens aan de non-verbalen communicatie tijdens een gesprek.

Op 30 juni 2009 omstreeks 03u09, zei Joris Van Heghe:

Voor De Standaard redactie: ik vind het minstens ironisch dat wij hier de hele tijd op een website debatteren over hoofddoeken enz., met als Google advertenties, bekijkt u het zelf even. --- 'Islamitisch[E]Droomvrouw Een Bloedmooi Meisje Verwacht U. Word Lid En Bekijk Haar Profiel! www.Muslima.com' --- 'Verleid Iedere Vrouw Wat de meeste mannen nooit zullen ontdekken over vrouwen... www.VrouwenVersieren.com' --- Er was er maandag nog een derde over Discreet Vreemdgaan ('k weet al niet meer juist hoe het noemde). - Humor hebben jullie wel.

1 reacties

Op 30 juni 2009 omstreeks 10u37, zei Johan De Cauwer:

Gebruik Firefox met Adblock Plus. Het nadeel is dat je niet kan meespreken als lezers opmerkingen maken over storende reclame, natuurlijk.

Op 30 juni 2009 omstreeks 00u59, zei Naima Charkaoui:

hh

1 reacties

Op 30 juni 2009 omstreeks 02u42, zei Joris Van Heghe:

wat bedoelt u precies ? uw alias laat vermoeden dat u moslima bent. - mm

1 reacties

Op 30 juni 2009 omstreeks 02u57, zei Joris Van Heghe:

hh - gevonden: 'Pas als ze zich bevrijden uit dat diepe wantrouwen zullen ze stoppen met spreken over wij –de Vlamingen– en de allochtonen.' - Hoe kan de sluier het wantrouwen wegnemen, en ligt dat dan aan ons, beste mevrouw ?-)

Op 29 juni 2009 omstreeks 23u29, zei Fabienne Lebrun:

Moslimvrouwen worden dikwijls behandeld als slavinnen. Het begint met de hoofddoek en eindigt met de boerka. In Frankrijk lopen al duizenden moslima's in een ambulante gevangenis. De boerka dragen is niet alleen mensonterend maar ook onwettig op de openbare weg en publieke ruimten. Leg mij trouwens eens uit waarom alleen de vrouwen worden opgesloten in een boerka en de mannelijke moslims vrijgesteld blijven van deze morele en fysieke marteling? Binnen de moslimcultuur is geen ruimte voor vrije meningsuiting en nog minder voor gelijke rechten tussen man en vrouw. Moslima's mogen eventueel de gekleurde mening van ayatollahs, imans en andere vrouwenhaters ventileren. Ten slotte een tip voor de politieke partijen: laat de kandidaten op de kieslijsten een verklaring ondertekenen waarin ze beloven in alle omstandigheden de gelijkheid tussen man en vrouw te zullen respecteren en het familiaal geweld tegen vrouwen met klem te veroordelen!

Op 29 juni 2009 omstreeks 23u28, zei Erik Claessens:

Een teken van integratie is de islamitische hoofddoek zeker niet. Het is een wereldwijde uiting van een gevaarlijk religieus fundamentalisme. Het dragen van deze extreme kledij is in de islamwereld samen met het strikt toepassen van de sharia en het moslimterrorisme opgekomen. Men moet niet naïef zijn: dit fundamentalisme wordt door gewelddadige groeperingen aangewakkerd en gestuurd. De Antwerpse moslima's laten zich, bewust of onbewust, gebruiken door verdachte groeperingen. Hoog tijd dat er maatregelen worden getroffen in de scholen!

Op 29 juni 2009 omstreeks 23u12, zei Gie Van de Wouwer:

Wanneer je weet dat je een heftige polemiek ontketent, is dit dan een bewijs van aangepaste integratie? Integratie betekent respect opbrengen voor de gewoontes, de cultuur, de samenlevingsrituelen van het land waarin je woont, studeert of werkt.Wanneer je mordicus die hoofddoek wil dragen is dit allerminst een teken van aanpassing. Waarom levert de islam steeds weer zulke 'onoverkomelijke' problemen op? Waarin schuilt het fanatisme van het politiek correct denken van sommige politici? Wat willen ze hiermee bewijzen?

Op 29 juni 2009 omstreeks 23u07, zei René Verbouw:

Het is het gepaste moment voor moslima's om in Iran of Marokko te gaan demonstreren over wat dan ook, als ze dan tot bloedens toe afgeslagen worden zullen die zich onmiddelijk weer thuis voelen.allez omdat we in een opperbeste bui zijn doen we d'r nog een paar van deze wonderlijke reacties bij....

Op 29 juni 2009 omstreeks 22u15, zei Theo D'Hondt:

Het uiten van een mening. Inderdaad zeer belangrijk. Helaas mag men dat in Vlaanderen slechts in één richting doen, namelijk de politiek-correcte. Alles en iedereen mag becritiseerd worden, behalve de islam. O wee als men daar iets verkeerds over zegt. En als die moslima's dan toch zo'n goede, geïntegreerde Vlamingen zijn, kunnen ze best ook ijveren voor Vlaanderens onafhankelijkheid. Dan dragen ze ook iets positiefs bij aan hun 'Vlaming zijn'.

1 reacties

Op 29 juni 2009 omstreeks 23u03, zei Koen Peeters:

Hebt u de bijdragen op dit en andere fora al eens gelezen ? Mij geeft het alvast niet de indruk dat u monddood wordt gemaakt ... En de breed in de media uitgesmeerde 'ideeën' van partijen als het VB en LDD lijden ook niet al te erg onder de censuur, dacht ik.

Op 29 juni 2009 omstreeks 20u45, zei Chris Van Gendt:

We kunnen deze discussie best afsluiten met de duidelijke boodschap van Aboujahjah: ' De Belgen die het hier niet bevalt moeten maar emigreren. '

Op 29 juni 2009 omstreeks 18u06, zei Frank Rogiest:

In Antwerpen en in Vlaanderen in het algemeen, leven allerhande christenen,joden en aanhangers van andere godsdiensten samen zonder onze maatschappelijke structuur te willen veranderen. De islam wil onze maatschappij herstructureren. Dit is de oorzaak van veel spanningen. Hoe groter de acties van de islam om onze maatschappij te veranderen hoe groter de reacties zullen zijn van de niet islam mensen. Denk maar aan alle overgevoeligheden van de islam gemeenschap. De andere gemeenschappen doen hun ding, passen zich aan en laten de anderen met rust. Binnenlandse vrede zal daarvan afhangen. Niemand wenst wrijvingen tussen de verschillende getto's die zich aan het vormen zijn. Iedereen wenst voor zichzelf, zijn kinderen en kleinkinderen een vredige toekomst.

Op 29 juni 2009 omstreeks 17u54, zei Jonas Degreef:

Over welke moslima's hebben we het? Vierde, derde, tweede, eerste generatie? Zowat drie vierden van de Turkse en Marokkaanse jongeren zoekt een bruid of bruidegom in het land van oorsprong, zodat we ieder jaar opnieuw een grote groep eerste generatie welkom heten die het Nederlands niet machtig is. Hoeveel Vlaamse moslima's zie je fietsen? Antwoord: de meeste moslima's kunnen niet fietsen. Hoeveel moslima's bezoeken de zomerfestivals? Antwoord: haast geen en zeker geen moslima's met hoofddoek. Hoeveel moslima's zie je in de verpleging stappen (een knelpuntberoep !) en er blijvend aan het werk zijn? Antwoord: haast geen, want moslima's mogen alleen hun eigen man naakt zien en bovendien schrijft de islam voor dat de man voor het inkomen zorgt en de vrouw thuis het werk doet. Hoeveel moslima's melden zich aan om de cursussen van de politieschool te volgen? Antwoord: haast geen. Het onderwijs? Enzovoort. Waar bijven ze toch allemaal, eens ze met studeren stoppen?

Op 29 juni 2009 omstreeks 16u30, zei Luc Broes:

'Als het protest van de jonge moslima's tegen het hoofddoekenverbod iets bewijst, is het dat ze goed geïntegreerd zijn'. De nagel op de kop! Wit is zwart, en recht is krom.

1 reacties

Op 29 juni 2009 omstreeks 17u57, zei Dirk Tegenbos:

Bedoelt u dat de moslima's in Islamitische landen niet protesteren wanneer hen iets niet bevalt?

1 reacties

Op 30 juni 2009 omstreeks 17u23, zei Luc Broes:

Mogelijk wel. Zie Iran, maar ze overleven het niet altijd!

Op 29 juni 2009 omstreeks 15u30, zei Mark Verbeke:

Waar is der ouderen fierheid gebleven? Vroeger rood en blauw schouder aan schouder om het volk te ontvoogden van het papendom, nu omarmen de politiekcorrecten de (dag en nacht) onverlichte en meest dogmatische godsdienst ter wereld. Het antwoord ligt uiteraard voor de hand: de vijanden van mijn vijanden zijn mijn vrienden. Zoals, parallel met dat andere tere punt, eertijds een gekende cordonlegger nogal lauw reageerde op het vergassen van Koerdische dorpen door Saddam Hoessein: de Koerden verdedigen zou kunnen geïnterpreteerd worden als het verdedigen van het nationalisme en bijgevolg, je weet wel… Merkwaardige maar helaas morbiede kronkels in het politieke denken van een bepaalde klasse.

Op 29 juni 2009 omstreeks 14u56, zei Hans Maes:

De hoofdzaak is niet de hoofddoek as such, maar het feit dat die in het leven werd geroepen om de mohameddaanse man te helpen zijn lusten te bedwingen. Het grote verschil is dat de 'locus of control' bij westerse mannen veel meer intern ligt dan bij maghrebmannen. En aangezien voor deze laatste alle gesluierde vrouwen min één (hun eigen vrouw) verboden terrein zijn, doet hun onbeteugeld hedonisme hen dan maar dromen van 70 (ongesluierde!) maagden in het paradijs en in afwachting daarvan overal lawaai maken, in dubbele file socializen, de autochtone vrouwen aan het zwembad ambeteren en agressief worden als ze op dit alles worden terechtgewezen. We zouden beter de oorzaak aanpakken: de macho's die zich Allah akbar-gewijs van alles permitteren, te beginnen met de imams. En dan komen 2 VLD-leden met zo'n kolder af.

Op 29 juni 2009 omstreeks 14u22, zei willy smets:

Zelden zulke idiote argumenten gelezen. 'Al jaren krijgt de allochtone gemeenschap, en in het bijzonder de Marokkaanse, het verwijt dat ze amper haar stem laat gelden en niet aan het publieke debat deelneemt. ' Dat is nog steeds zo, zij doen dit enkel als ze opkomen voor HUN rechten, voor HUN godsdienst. Waar zijn de oproepen tegen het massale geweld in naam van de moslims, waar zijn de feministen en holebi bewegingen binnen 'hun' gemeenschap. Waar waren ze om te protesteren tegen de 9/11, waar zijn ze om te protesteren tegen het dagelijks barbaars geweld in Afganistan en Irak waarbij moslims andere moslims afslachten. 'Wij, fiere Antwerpenaren, zijn alvast trots op onze stadsgenoten die al dagen luidkeels hun mening verkondigen op een manier die respect en lof afdwingt. ' Spreek voor uzelf, zelden zulke idiote uitspraken gezien. Ja de kranten staan vol van sympathie voor deze meisjes. Echt dwaas...

1 reacties

Op 29 juni 2009 omstreeks 22u57, zei Louis Verboven:

Nog erger, zelden zulke onlogica gelezen, komt natuurlijk van VLD...Slechts een puntje, hoe zou het komen dat geen enkele moslima in het debat een andere mening heeft dan die van de imam?

1 reacties

Op 29 juni 2009 omstreeks 23u07, zei Koen Peeters:

De dames van BOEH waren wèl tegen het hoofddoekenverbod, maar hebben onmiddellijk gesteld dat ze het níet eens waren met de imam. Net als een aantal andere moslimorganisaties en -politici. Maar ja, je moet het natuurlijk wíllen horen en zien.

Op 29 juni 2009 omstreeks 14u21, zei Wieland Volkaert:

Ik ben blij dat er dan toch nog intelligente, niet demagogische, liberalen zijn, die tegen de huilende (Winter-)wolven in gehecht blijven aan de op respect gestoelde vrijheid voor iedereen.

1 reacties

Op 29 juni 2009 omstreeks 15u43, zei Mark Verbeke:

uw blijheid tracht ik nader te omschrijven: zie 15u30

Op 29 juni 2009 omstreeks 13u29, zei Luc Jacobs:

Met zo'n onnozele nonsens is het best begrijpelijk dat de OpenVLD electoraal zo slaag krijgt. M. Keulen deed NOCHTANS goed werk voor het een inburgeringsbeleid Zijn lokale partijgenoten miskennen evenwel de complexiteit v/ h dossier. Ze verkiezen kolder als argument en kromme non-redeneringen (zie ook Karel Lemmens hierover die zei 'We zullen echter nooit de stem horen van moslimmeisjes die onder dwang hun een hoofddoek moeten dragen, omdat ze angst hebben om te spreken'. Met deze grote lichten op de lokale VLD-bank gaat de achteruitgang v/d VLD niet snel STOPPEN.

owee owee het avondland gaat hier echt naar de haaien door die hoofddoeken. We zullen hier maar stoppen zeker ipv van die volledige 64 kolderbijdrages te publiceren. Wij kunnen daar alleen uit besluiten dat we ons best NIET integreren, zelfs niet als autochtoon, in dit gezelschap want dit zijn heikneuters van het zuiverste water. Maar één ding is toch positief : het geeft een zeer klaar en duidelijk beeld van de moeilijkheden die deze meisjes moeten overwinnen om als evenwaardige Belg/Vlaming te worden erkend. Wij denken er sterk aan om ook een hoofddoek te dragen om ons te integreren bij de moslimbelgen want tot dat andere soort willen we niet behoren. Die zijn blijven hangen ergens in de jaren dertig op een grote bijeenkomst in Nurenberg vrezen we...
en wat ons de boom injaagt is dat zuivere Vlaemsche helden ook al beginnen een hoofddoek te dragen onder invloed van die  terroristische "aribische imans" ...Kijk maar naar de vriendjes van onze Piet Piraat ...en dat is pas het begin. Ik heb mijn vrouw al een boerka gekocht. Je bent beter voorbereid op de grote dag dat we hier allemaal opgeroepen worden om naar de moskee te gaan om ons te laten besnijden...

30-06-2009 om 23:50 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Een uitgesproken "Grr#!!♪♫@||#♫♪☻"-Kitokojungle-Opinie !!
29-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The trade unions are back again!
Vandaag gaan we even leentje buur spelen bij collega's op bloggen. We hadden het hier een paar dagen geleden over de stakingen op het eiland voor de Vlaamse kust namelijk Engeland, meer bepaald bij Lindsey oil. Hoe zou het daar nu aan toe gaan? Rarara, we vonden een bevriende blog van een aantal kameraden, namelijk Sven en Rudy die een blog hebben over de syndicale vrijheden en dan nog wel in beide landstalen alhoewel we in alle vriendschap toch even fluisterend lispelen dat hun Frans niet echt dat van Voltaire kan genoemd worden. Maar het is in elk geval een hele prestatie! Ons hoor je dus niet klagen : http://www.bloggen.be/syndicalevrijheden


Donderdagnacht, 25 juni, werd er een akkoord bereikt tussen de vakbonden en de directie van de Lindsey oil raffinaderij in Engeland.

Het mag, en moet, gezegd worden dat de strijd tot rechtvaardigheid heeft geleid ! Alle ontslagen medewerkers worden terug aangenomen en dit onder dezelfde arbeidsvoorwaarden.

Het knappe aan heel het verhaal is de solidariteit die ervoor gezorgd heeft dat deze strijd werd gewonnen. Een solidariteit tussen werknemers van verschillende nationaliteiten en bedrijven. Een verhaal dat moet worden uitgedragen.

Nadat de 51 mensen werden ontslagen op LOR ging de rest spontaan mee in staking. En in de dagen die volgde gingen steeds meer en meer mensen in Engeland, Schotland en Wales spontaan mee in staking. In tijden van crisis is het niet zo voor de hand liggend dat mensen nog voor hun rechten opkomen, laat staan voor de rechten van iemand enkele kilometers verder.

Een massale verbranding van de ontslagbrieven kwam uitgebreid op het nieuws en de solidariteitsmars van enkele duizenden spontane stakers uit Engeland haalde volop de media.

Maar ook vanuit Europa kwamen er steunbetuigingen zoals ook van het EMCEF. Er werden al plannen gesmeed om acties te ondernemen aan de hoofdzetel van TOTAL in Parijs.

Uiteindelijk was dit niet nodig en werd het akkoord deze ochtend, maandag 29 juni, voorgelegd aan de werknemers van LOR. En het werd, onder luid gejuich, goedgekeurd.

Collega's, dit is een bewijs dat solidariteit wel degelijk werkt. We zouden dan ook willen vragen om dit verhaal ut te dragen aan iedereen die het tegendeel beweert of niet in solidariteit geloofd. Vertel het verder.

Enkel samen kunnen we het verschil maken. Enkel samen kunnen we de honger naar meer met minder stoppen !

En ook bij ons wordt er momenteel gestreden voor jobs !

Steun de werknemers van Bridgestone

De arbeiders van autobandfabriek Bridgestone zijn sinds 11 juni in staking. De directie weigert immers terug te komen op haar beslissing om 8 arbeiders af te danken na de sluiting van het bandendepot.

In plaats van een menselijke oplossing te vinden en de magazijniers over te plaatsen werd gekozen voor naakte ontslagen. Bovendien maakt de directie haar eigen werknemers verdacht, gewoon omdat ze opkomen voor hun rechten.

In naam van de werknemers vragen we om jullie solidair te tonen. Doe mee aan het stakingspiket bij Bridgestone en stuur solidariteitsmoties. Ze hebben je steun nodig.

DAAROM OOK DEZE WARME OPROEP

"Solidariteitsoproep: 140 arbeiders staken momenteel bij Bridgestone omdat zij het ontslag van 8 collega's weigeren Ze hebben je steun nodig! De arbeiders van de autobandfabriek Bridgestone te Frameries zijn in staking sinds 11 juni.Ze hebben je solidariteit nodig. Waarom?

De directie heeft de sluiting van het bandendepot aangekondigd en wil 8 arbeiders afdanken.

Er bestaan nochtans andere oplossingen:

. 24 werknemers zijn ouder dan 56 jaar en kunnen met brugpensioen vertrekken.

. 14 werknemers hebben een contract bepaalde duur.

. De 8 met ontslag bedreigde werknemers kunnen dus gemakkelijk overgeplaatst worden

De directie weigert dit echter. De bedrijfs-CAO die de werkzekerheid waarborgt wordt door de directie met de voeten getreden. Inplaats van een redelijke oplossing te vinden, klagen ze over zogezegde dreigementen, gijzelingen en agressie, wat allemaal nooit gebeurd is.

Het is onaanvaardbaar en immoreel om eigen werknemers verdacht te maken en te criminaliseren, gewoon omdat ze hun rechten verdedigen.

Het is onaanvaardbaar en immoreel om werknemers die men gemakkelijk aan boord zou kunnen houden zomaar op straat te gooien, vooral in dergelijke crisistijden.

De arbeiders van Bridgestone zijn solidair met hun bedreigde collega's.

Toon dat je ook solidair bent!

Doe mee aan het stakingspiket bij Bridgestone!

Stuur solidariteitsmoties rond!

Voor ieder contact:

Alain De Nooze

Gewestelijke secretaris Bergen-Borinage

Algemene Centrale - ABVV

alain.denooze@accg

0477 30 47 01

syndicalevrijheden@gmail.com

Voor onze syndicale vrijheden, samen staan we sterk

Camarades,

Le jeudi, juin le 25, on avait accord entre les syndicats et la direction de Lindsey Oil en Angleterre.

Faut dire que la lutte a menée à justice ! Tout les travailleurs licenciés seront rembauchés sous les mêmes conditions qu'avant.

Le meilleur de cet histoire est que la solidarité a gagnée. La solidarité entre travailleurs des différents nationalités et entreprises. Une histoire que vaut la pain de raconter.

Après le licenciement des 51 personnes à LOR la reste allait en grève aussi. Et pendant les jours suivantes de plus en plus gens en Angleterre, Écosse et Wales leurs suivaient en grève. Dans ce temps ci ce n'est pas évident avec la crise que les gens se battent pour leurs droits.

La destruction massive par le feu des lettres de licenciement et la marche de solidarité de quelques milles de travailleurs était dans les média.

Mais aussi de l'Europe il y avait de messages de soutien comme de l'EMCEF. On avait le plan d'avoir des actions a la siège de TOTAL à paris.

Finalement ce n'était pas nécessaire et l'accord fut présenté aux participants du CEE. Sous des cris de joie on approuvait l'accord.

Collegues, c'est la preuve que la solidarité marche. Nous voulons bien demander de distribuer cet histoire pour convaincre tout le monde qui nie et ne croit pas dans la solidarité. Racontez le.

Seulement ensemble nous sommes forts. Seulement ensemble nous pouvons arrêter la soif de richesses!

Aussi chez nous on se bat pour des emplois !

Soutenez les travailleurs de Bridgestone

Depuis le 11 juin, les travailleurs de la fabrique de pneus Bridgestone sont en grève. La direction refuse de revenir sur sa décision de remercier 8 travailleurs suite à la fermeture d'un dépôt de pneus.

Au lieu de chercher une solution raisonnable et de reclasser les magasiniers, le choix d'un licenciement sec a été privilégié. De plus, la direction criminalise et discrédite ses propres travailleurs qui ne font que défendre leurs droits!

Au nom des travailleurs, nous vous demandons de faire preuve de solidarité. Rejoignez le piquet de grève devant Bridgestone et envoyez des motions de solidarité.

APPEL A LA SOLIDARITE

140 ouvriers chez Bridgestone en grève pour refuser le licenciement de 8 collègues

Donnez-leur votre soutien ! Les ouvriers du producteur de pneus Bridgestone à Frameries sont en grève depuis le 11 juin. Ils ont besoin de votre solidarité. Pourquoi ?

La direction a annoncé la fermeture du dépôt de pneus et veut licencier 8 ouvriers.

Pourtant, il existe d'autres solutions :

. 24 travailleurs ont plus de 56 ans et peuvent partir en prépension.

. 14 travailleurs ont un contrat à durée déterminée.

. On peut donc facilement reclasser les 8 travailleurs menaces

Mais, la direction refuse. La direction bafoue la cct d'entreprise qui garantit la sécurité d'emploi. Au lieu de chercher une solution raisonnable, elle met en scène une situation de menaces, de séquestrations et d'agressions qui n'ont jamais eus lieu.

Il est inacceptable et immoral

de discréditer et de criminaliser ses propres travailleurs qui ne font que défendre leurs droits.

Il est inacceptable et immoral

de mettre sur le carreau des travailleurs qu'on pourrait facilement garder à bord, surtout en ces temps de

crise.

Les ouvriers de Bridgestone sont solidaires avec leurs collègues menacés.

Faites preuve vous aussi de votre solidarité !

Rejoignez le piquet de grève devant Bridgestone !

Envoyez des motions de solidarité!

Pour tout contact :

Alain De Nooze

Secrétaire régional Mons-Borinage

Centrale Générale - FGTB

alain.denooze@accg.be

0477 30 47 01

syndicalevrijheden@gmail.com

Pour nos libertés syndicales, ensemble nous sommes plus fort
http://www.telegraph.co.uk/earth/energy/5647816/Lindsey-oil-refinery-jobs-dispute-resolved.html

Lindsey oil refinery jobs dispute resolved

Wildcat strikes by thousands of contract workers were ending on Friday after a deal was agreed to resolve a bitter row over jobs at an oil refinery.

Published: 10:36AM BST 26 Jun 2009

Lindsey oil refinery jobs dispute resolved: Sacked workers burn their dismissal letters at Lindsey oil refinery.
Sacked workers burn their dismissal letters at Lindsey oil refinery - the action sparked wildcat sympathy strikes.

Union leaders and employers reached an agreement late last night to end the dispute which flared at the Lindsey oil refinery in North Lincolnshire.

The deal will be recommended for acceptance at a mass meeting outside the refinery on Monday morning.Sources said the deal involved the reinstatement of 647 workers at the oil refinery who were sacked for taking unofficial action in protest at the laying off of 51 employees by a sub-contractor.

It is believed the 51 workers will also be offered jobs as part of the agreement.

Unions have also won assurances that thousands of workers at power stations and oil and gas terminals who took sympathy action will not be victimised.

Workers who have been taking unofficial action for the past week held early morning meetings, including at the Sellafield nuclear site in Cumbria, and returned to work after being told of the breakthrough.

Les Bayliss, assistant general secretary of Unite, said: "We're pleased that we were able to thrash out a deal which the union can put to the workforce at Lindsey.

"Following hours of detailed negotiations, there has been a significant breakthrough. The proposals for a return to work will be recommended to the workforce by the union's shop stewards at Lindsey on Monday morning.

"The employers have agreed to reinstate all the sacked workers. We welcome the part the employers played in agreeing these proposals."

Mr Bayliss said it was now time for the Government to repeal "anti-trade union" legislation, complaining that UK workers were victims of the most "restrictive" trade union laws in Europe.

Officials from the GMB union also attended last night's meeting and will be recommending the deal to its members at Lindsey.

About 150 contract workers at the Longannet power station in Fife voted to return to work today, said operator ScottishPower.

They had walked out on Monday in support of the Lindsey staff.


http://www.independent.co.uk/news/uk/home-news/refinery-workers-return-after-wildcat-strike-1723227.htmlRefinery workers return after wildcat strike

By Alan Jones and Celia Paul, Press Association

Monday, 29 June 2009

A bitter dispute by contract workers which led to wildcat strikes at power stations and refineries across the country came to an end today.

Workers voted by a show of hands to go back to work at a mass meeting outside the Lindsey oil refinery in north Lincolnshire this morning after union officials recommended they accept an agreement thrashed out during marathon talks last week.

The workers went on unofficial strike after complaining that 51 employees were being laid off at Lindsey, owned by energy giant Total, while other contractors on the site were hiring staff.

Thousands of workers across Britain took sympathy action in support of the Lindsey workers at up to 15 sites.

Unions said they had achieved their objective of finding other jobs for the 51 workers as well as rescinding dismissal notices sent to 647 employees at the site who were on strike.

The unions also won a guarantee of no victimisation against workers across the country who took sympathy action.

Addressing the hundreds of strikers gathered outside the refinery this morning, GMB shop steward Kenny Ward described Thursday's deal as an "unprecedented victory" for trade unions.

He said the agreement was a "smack in the face for the employers, a realisation that they need to take a step back".

He continued: "In my opinion, we have achieved an unprecedented victory not just for us but on a legal front as well so I recommend and we recommend as the Shop Stewards Committee that you vote 'yes' and we return to work."

Within minutes of the vote, police had temporarily halted traffic as the workers marched across the road and back on to the site, bearing union banners and flags.

Welwel, we kunnen alleen maar blij zijn dat solidariteit toch geen ijdel begrip is geworden en dat dit als een voorbeeld mag gelden voor andere landen en dit on,danks de zeer strenge engelse anti-vakbondswetgeving die nog ooit door Thatcher onzaliger werd ingevoerd naar aanleiding van de laatste grote mijnstakingen onder leiding van de historische Arthur Scargill.
Keep smiling, het gaat de goede kant op!

29-06-2009 om 23:04 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Een uitgesproken "Grr#!!♪♫@||#♫♪☻"-Kitokojungle-Opinie !!Inhoud blog
 • The brave new world is werkelijkheid...
 • ook interessant
 • Yaz...Yasmine...
 • en contraceptie in Belgistan...
 • Problemen in Frankrijk en USA met bepaalde contraceptiva...
 • ergerlijk 2013!
 • Femmes de Rue iedereen geeft commentaar, wij dus ook
 • De valsche Fransman nog maar eens verslagen...
 • Armoedebestrijding...Geen enkele minister heeft er naar gevraagd...
 • anderhalf miljard euro subsidies weggegooid in zonnepanelen...
 • Deltastichting niet blij....
 • Dag Allemaal vaandeldrager in de Vlaemsche ontvoogdingsstrijd!
 • Leve de tsjeven met hun kerncentrales en Bart Van Rompuy
 • Artistieke vrijheid in Vlaenderen en op de VRT!
 • EUREKA en DRIEWERF HOERA HIPHIP geen slimme meter in huis!
 • Hier zijn we weer !
 • >Dewinter getuigt over de zwanworstaanval op kinderen...
 • De voedselberg van Steven De Geynst
 • Luc Barbé...een heel kleine rehabilitatie...
 • een hoofddekselvergelijking
 • verlof voor de geërgerden
 • de duizendzevenentwintigste generatie Vlamingen kent grote leerachterstand
 • l'oiseau bleu
 • De blijde (weder)intrede van Maeterlinck in Gent en over perzikken met 2 k's
 • Belgie in het nieuws
 • Bernard de pilchard en het idyllisch kustlandschap
 • de levensverwachting van de Duitse armen biedt een oplossing voor de vergrijzing!
 • Hoera, de gestapo is terug...de Grimbergse kliklijn
 • leve de revolutie
 • ARCO, Tsjevenstreken in het kwadraat!
 • een visie op de Russische verkiezingen...
 • Wij hangen graag de propere uit...
 • Filip De Winter verhuist naar Namibië, hoera!
 • den ellentrik als grondstof
 • Black woman : Tu sens la fleur le matin et le poireau le soir. Non merci !
 • energie veroorzaakt vergeetachtigheid
 • bijna weer oorlog in Mesen...een belgenmop..
 • RIP SVETLANA ALILUYEVA...wie haar niet kent zoekt het maar eens op en leest haar boeken...
 • zonnepanelen zien klaar maar ook nazidassen op de VRT
 • Vlaanderen op zijn smalst en de lul van de dag
 • een monument
 • young media summit
 • met het schaamrood op de wangen
 • Spanje in actie tegen privatisering van het onderwijs
 • Er zijn dus toch nog verstandige mensen in Vlaanderen....de SERV
 • occupy Wall Street
 • Alaa Abdel -Fattah
 • ARCO het einde...
 • Tolerante Vlamingen?
 • madam van de dag: Ann Branbergen
 • De Brusselse metroerger dan Afghanistan?
 • Naast Plopsaland bestond er ook Shitland
 • Indaver Beveren ligt in Afrika
 • sluikreclame voor La source des femmes en Jacques Bloch
 • IN MEMORIAM
 • Amerika het donkerste voorbeeld
 • extreem rechts weer springlevend!
 • Le Pen en Israel één front??????
 • een andere stem in het debat...
 • Charlie a beaucoup d'ami(e)s en een nieuwe blog !
 • Oakland general strike
 • La belle plume française concernat Charlie: Le Monde
 • solidariteit met Charlie Hebdo
 • op naar de barricades!
 • een grote madam in de rechtbank !
 • Met zijn allen naar een Europees referendum, wij zijn allemaal Grieken!
 • Freya we love you!
 • gooi onze kerncentrales maar dicht, we steken de kaarsen wel aan...
 • Dexia we zijn één en al oor!
 • Zullen de Fransen wel slagen waar de Belgistanen falen?
 • Colloceer Vermeiren!
 • energie eindelijk een debat?
 • We are all Americans!
 • occupy....Chicago is nog steeds Chicago van Al Capone al heet hij nu Emanuel Rahm
 • de dubbeldemocratie Belgistan en de groene stroomcertificaten, twee verhaaltjes
 • de casino van ARCO en de rest...
 • vroem vroem
 • sjot ze uit hun pluche zetels!
 • Indignados in Brussel een succes!
 • nog een beetje chili...
 • Camila Vallejo komt naar Brussel!
 • Arvelor Mitaal of een mooi voorbeeld van roofkapitalisme
 • Het zijn weer harde tijden...
 • Privépolitie ...hallucinant...hier kan zelfs Hasselt nog een punt aan zuigen!
 • CAMILA VALLEJO een rolmodelleke
 • de duisternis regeert over grote delen van de wereld...
 • Revoilà le LKP deze keer in Mayotte...
 • niet alleen Obama schrijft mooie toespraken in de USA...
 • Lap, het is prijs!
 • de uitspraak van de dag
 • de éénwording tussen Zuid en Noord-apenland komt nabij! En Dexia is er nog!
 • In Brussel draagt nu elk schoolkind een kuisheidsgordel!
 • Maikel Nabil
 • no comment
 • We love Freya!
 • Arm België ...
 • We are seeing change in our world, block by block – city by city.
 • Freya is de slimste!
 • WE WON'T PAY
 • Griekenland en de vrije pers een voorbode voor Europa
 • Tot Maandag
 • mensen komen tot inzicht maar véééééééééééél te laat De dure energie...en onze luciede politici
 • China komt in opstand...tegen de zonnepanelen...tja
 • We gaan naar Amerika...
 • slimme meters en de sprookjes van onze vriend Bart Martens
 • INFRAX en slimme meters een duidelijk standpunt hoera!
 • slimme meters en slimme netten deel 2
 • slimme meters en slimme netten deel 1
 • slimme netten weer zo een indianenverhaal...
 • slimme meters ...de ondertekenaars...
 • de slimme meters...iedereen wordt stilaan slim...
 • Over de doden wel kwaaie woorden : einde van de zaak zuster Gabrielle?
 • koorknaap Javaux wordt schandknaap
 • Humberto Prato en De Wever, alles bij elkaar geklutst geeft een mooie omelet
 • De held wordt uitgewezen....petitie voor Ly Khaly
 • Maanpizza's?
 • voor vandaag volstaat één enkele zin...
 • Ere wie ere toekomt SVEN GATZ
 • Misschien willen de rijken wel ooit wat betalen maar intussen creperen de armen
 • de Duitse bron is gevonden...pure nazipraktijken dus vanwege de Ollandse bloggers en fora..
 • Hollandse nazitaal over Islamitische Duitse Turken en incest
 • Ce lion était beaucoup trop flamand ... Cela ne pouvait plus durer
 • een kleine nostalgische bevlieging over Franse lessen en 14-18
 • AI WEI WEI legt uit
 • IJzerbedevaart????? de wadde?????
 • ALI FARZAT: niet iedereen heeft blijkbaar de zelfde humor...
 • en hier zijn de invalide Walen met hun reactie...
 • N-VA is radio Mille Collines en een bende debielen...
 • Inge en de god van mededogen is Miss Universe
 • Dupont en Dupond in het Nieuwsblad
 • We kunnen hier niet tot 5 tellen...
 • neen tegen onverdraagzaamheid: oproep van de progressieve Islamieten
 • PUKKELPOP 2011
 • Daar is de orde weer...oneerlijke concurrentie in Marcinelle
 • Ollands partnership voor Stalinmuseum?
 • Jean Bricmont schrijft een artikel in Counterpunch
 • Nette mensen berokkenen even veel schade als britse plunderaars
 • meer belastingen graag en chique rellen in Lloret
 • verstandige taal...
 • over raddraaiers, imbecielen, stormrammen, linkse idioten en wijze zotten
 • Niemand heeft het monopolie van de waarheid maar praten helpt!
 • nog meer krapuul nu ook in Chili...
 • de verloren jeugd en andere bevlogen romantiek
 • Lessen uit het verleden? Vergeet het!
 • Plunderaars lusten geen boeken...
 • Daar komt Baudrillard : England's burning en B-H-V-jeugd brandt shoppingcentrum Anderlecht plat...
 • London's burning het lijkt stilaan wel op een kleine genocide...
 • London's burning maar er zijn zo wel een paar oorzaken...
 • London 's burning
 • Justice, not charity! en de ouwe Voltaire is weer springlevend!
 • Egypte en Israël zelfde strijd...
 • Kaka als onderpand
 • 8 augustus 1956 Tutti Cadaveri
 • toiletperen en zonnepanelen, de index zal weer stijgen....onze concurrentiepositie gaat er aan...
 • de slimme kleuter van de buren...
 • de Carapilsproleague steigert, u toch ook?
 • het tolerante olland lijkt wel een nazikamp...
 • Rothschild Boulevard ....
 • Israel en de indignados van Rothschild Boulevard
 • Betaalde sex om je studie te betalen...???
 • Terug naar Blankenberge...
 • Oproep aan Jean-Pierre, Siegfried en Benno
 • Frans Crols een groot-Russisch Vlaemsch-nationalist
 • Gevaarlijke onzin in Vlaanderen...
 • de geest van Jef Cognac is terug!
 • "Bolsjeviek" Dugin en zijn grootse plannen deel 3
 • Veel schoon volk...
 • Tanguy Veys krijgt een mail
 • "Bolsjeviek" Dugin en zijn grootse plannen deel 2
 • aaargh, this is really insane
 • in memoriam de socialistische jongeren van UTOYA
 • "Bolsjeviek" Dugin en zijn grootse plannen deel 1
 • De deltastichting en de bolsjewieken....
 • Stiglitz over Euro en Europa
 • Tekos en Verdinaso +vele leuke vlaamse vrienden deel 5
 • Tekos en Verdinaso +vele leuke vlaamse vrienden deel 4
 • Tekos en Verdinaso +vele leuke vlaamse vrienden deel 3
 • Tekos en Verdinaso +vele leuke vlaamse vrienden deel 2
 • Tekos en Verdinaso +vele leuke vlaamse vrienden deel 1
 • De grote denkers rond TEKOS Van Windekens en Luc Pauwels
 • Tanguy Veys de man die reageert!
 • Wat weten we over Nieuw rechts in Vlaanderen en Tekos? Deel 1
 • Nieuw Rechts Scriptie van Sofie Delporte deel 2
 • VSV wie zijn de leiders? Grinnik grinnik
 • TEKOS of het nieuwe conservatisme in Vlaanderen...een kleine inleiding
 • Tekos of de nieuwe conservatieven van de deltastichting of het vervolg op het Vlaams Syndikaat
 • Daar is de vlaamsche vakbond VSV een zusje van het VNS?
 • Kroll in Le Soir ter gelegenheid van 11 juli...schitterend
 • dens sos geklopt door Groen op links...
 • De rooie toekomst wenkt!
 • Bart non en het olijke duo
 • verboden te denken in Belgistan
 • Moderne slavernij in Flamanville eindelijk aangeklaagd door politici
 • Talibanfeministe Naomi Wolf over porno en mannen
 • Het diruponotaatje en wat commentaar bij artikel 60 en asiel
 • Daar zijn de eerste ronkende verklaringen op de diruponota
 • Natie en volk laat Gilbert de Tour winnen astamblief...
 • wat cijfertjes over jeugdwerkloosheid...
 • Jeugdwerkloosheid...we moeten er toch maar eens over praten
  Zoeken in blog

  Laatste commentaren
 • What is complicated? (Jill Hopkins)
      op Deltastichting niet blij....
 • Re: (Gigi)
      op soms zijn ook je medestanders een bende idioten
 • Re: (Riz)
      op de intellectuele superioriteit der franstaligen en een vakantietrip naar Sarkoland
 • Foto

  Le seul site qui n'a pas une culture très ancienne des vraies valeurs Flamandes
  Archief per week
 • 31/12-06/01 2013
 • 30/07-05/08 2012
 • 25/06-01/07 2012
 • 18/06-24/06 2012
 • 11/06-17/06 2012
 • 02/01-08/01 2012
 • 19/12-25/12 2011
 • 12/12-18/12 2011
 • 05/12-11/12 2011
 • 28/11-04/12 2011
 • 21/11-27/11 2011
 • 14/11-20/11 2011
 • 07/11-13/11 2011
 • 31/10-06/11 2011
 • 24/10-30/10 2011
 • 17/10-23/10 2011
 • 10/10-16/10 2011
 • 03/10-09/10 2011
 • 26/09-02/10 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 12/09-18/09 2011
 • 05/09-11/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 15/08-21/08 2011
 • 08/08-14/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 25/07-31/07 2011
 • 18/07-24/07 2011
 • 11/07-17/07 2011
 • 04/07-10/07 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 20/06-26/06 2011
 • 13/06-19/06 2011
 • 06/12-12/12 2010
 • 29/11-05/12 2010
 • 15/11-21/11 2010
 • 08/11-14/11 2010
 • 01/11-07/11 2010
 • 25/10-31/10 2010
 • 18/10-24/10 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 04/10-10/10 2010
 • 27/09-03/10 2010
 • 20/09-26/09 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 06/09-12/09 2010
 • 30/08-05/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 09/08-15/08 2010
 • 02/08-08/08 2010
 • 26/07-01/08 2010
 • 19/07-25/07 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 05/07-11/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 01/03-07/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 15/02-21/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 25/01-31/01 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 11/01-17/01 2010
 • 04/01-10/01 2010
 • 28/12-03/01 2016
 • 21/12-27/12 2009
 • 14/12-20/12 2009
 • 07/12-13/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009
 • 16/11-22/11 2009
 • 09/11-15/11 2009
 • 02/11-08/11 2009
 • 26/10-01/11 2009
 • 19/10-25/10 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 05/10-11/10 2009
 • 28/09-04/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 14/09-20/09 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 31/08-06/09 2009
 • 24/08-30/08 2009
 • 20/07-26/07 2009
 • 13/07-19/07 2009
 • 06/07-12/07 2009
 • 29/06-05/07 2009
 • 22/06-28/06 2009
 • 15/06-21/06 2009
 • 08/06-14/06 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 25/05-31/05 2009
 • 18/05-24/05 2009
 • 11/05-17/05 2009
 • 04/05-10/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 13/04-19/04 2009
 • 06/04-12/04 2009
 • 30/03-05/04 2009
 • 23/03-29/03 2009
 • 16/03-22/03 2009
 • 09/03-15/03 2009
 • 02/03-08/03 2009
 • 23/02-01/03 2009
 • 16/02-22/02 2009
 • 09/02-15/02 2009
 • 02/02-08/02 2009
 • 26/01-01/02 2009
 • 19/01-25/01 2009
 • 12/01-18/01 2009
 • 05/01-11/01 2009
 • 29/12-04/01 2009
 • 22/12-28/12 2008
 • 15/12-21/12 2008
 • 08/12-14/12 2008
 • 01/12-07/12 2008
 • 24/11-30/11 2008
 • 17/11-23/11 2008
 • 10/11-16/11 2008
 • 03/11-09/11 2008
 • 27/10-02/11 2008
 • 20/10-26/10 2008
 • 13/10-19/10 2008
 • 06/10-12/10 2008
 • 29/09-05/10 2008
 • 22/09-28/09 2008
 • 15/09-21/09 2008
 • 08/09-14/09 2008
 • 01/09-07/09 2008
 • 25/08-31/08 2008
 • 18/08-24/08 2008
 • 11/08-17/08 2008
 • 04/08-10/08 2008
 • 28/07-03/08 2008
 • 21/07-27/07 2008
 • 14/07-20/07 2008
 • 07/07-13/07 2008
 • 30/06-06/07 2008
 • 23/06-29/06 2008
 • 16/06-22/06 2008
 • 09/06-15/06 2008
 • 02/06-08/06 2008
 • 26/05-01/06 2008
 • 19/05-25/05 2008
 • 12/05-18/05 2008
 • 05/05-11/05 2008
 • 28/04-04/05 2008
 • 21/04-27/04 2008
 • 14/04-20/04 2008
 • 07/04-13/04 2008
 • 31/03-06/04 2008
 • 24/03-30/03 2008
 • 17/03-23/03 2008
 • 10/03-16/03 2008
 • 03/03-09/03 2008
 • 25/02-02/03 2008
 • 18/02-24/02 2008
 • 11/02-17/02 2008
 • 04/02-10/02 2008
 • 28/01-03/02 2008
 • 21/01-27/01 2008

  Andere URL'zz van ons...
 • Gastenboek
 • Beginselverklaring
 • Mission Statement
 • Onze AO-POSTERS
 • De Schijtoptant

 • Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek. Het is altijd leuk om eens iets van een ander te lezen.


  Blog als favoriet !

  onze ideologische onderbouw
 • WOII Fascisme
 • Spinoza door Etienne Vermeersch
 • Susse van den Ende
 • subversiviteit en situationisme
 • scepticisme en Jean Bricmont en Sokal
 • de grote roerganger en marxbrother 1

 • Buitenlandse voorbeelden om binnenlands na te volgen
 • ressacs Frankrijk
 • Amerika's beste gazet
 • een jonge vriend uit Latijns-Amerika met stamboom
 • bellaciao Frankrijk
 • Teacher dude Griekenland
 • LKP en UGTG Guadeloupe
 • The Huffington Post USA
 • Haaretz Israel
 • Human rights watch
 • IJsland in crisis

  Onze Esthetishe Bovenbouw
 • Bob De Groof
 • Baudouin Breïker
 • Le dernier cri Frankrijk
 • Art brut en aanverwanten
 • De mededeler en Quelle Horreur Olland
 • Schone Vlaemsche Poëzie
 • Muziek en kleinkunst comme on aime
 • @-C-ART-dzz-Offizz

 • Symphatieke blogs van over de taalgrens en Brussel en wijde omgeving
 • Richard III Duc de Gloucester
 • Brussel voor serieuse mensen
 • Taalhistorisch Brussel
 • afrikaanse madammen

 • LINK-swap
 • http://weblog.startpagina.be
 • http://weblog.startpagina.nl/
 • http://weblog.startkabel.nl/
 • http://weblogger.startbewijs.nl/
 • http://besteblogs.eigenstart.nl/

 • Een interessant adres?

  www.desesperado.be

  View blog top tags


  View blog authority
  Pagerankkeyword ranking search engine

  TECHNORATI
  PROFILE
  DOSSIER ENERGIE-DEBAT
 • BLOGBERICHT
  van PART I t.e.m XIII
 • PDF-DOCUMENT
  van PART I t.e.m XIII


 • Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!