kitokojungle

..welkom ! ..welkom ! ..welkom !

~ Gesticht àls Gesticht ter Voorkoming v/d Maatschappelijke Randdebiliteit ~

~ HÉT "progressief" Orgaan Der "Hangmatsocialisten" ~
Gesticht àls Gesticht ter Voorkoming v/d Maatschappelijke & Politieke Randdebiliteit

02-03-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Volksverheffing in de overtreffende wijze
Klik op de afbeelding om de link te volgen We merken dat onze blog wel degelijk gelezen wordt  vermits de reacties in aantal toenemen. Het is echter een louter kwantitatief fenomeen. Het inhoudelijke aspect zullen we hier niet ter sprake brengen omdat een debat noch over de aanhechting van Zeeuws-Vlaanderen noch over de zedelijke handel en wandel van de Oostendse lezeressen enige toegevoegde waarde zal brengen aan de huidige politieke situatie in België en in de wereld. Het enige onderwerp dat de Belgen en meer bepaald het Vlaamse volk bezig houdt is de hervorming van de pachtwet zoals we reeds uitvoerig hebben geargumenteerd.  Persoonlijk denken we dat deze materie eveneens onze steeds talrijkere lezers uit de Verenigde Provincies in de ban houdt. We zullen dus niet ingaan op de reacties noch enige rechtzetting toevoegen aan onze commentarrn die trouwens een bijna bijbelse dimensie hebben. Hopelijk duikt er morgen weer een item op dat ons nog meer zal ergeren dan de troostelozen domheid van onze lezers. En toch zullen we niet wegzinken in een heilloos sarcasme. We blijven optimistisch dat we ons publiek kunnen opvoeden zeg ons dus na : A, AA, AAA

02-03-2008 om 19:48 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
01-03-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Copsa Mica of Charleroi geef ons Zeeuws Vlaanderen terug, Unoxmutsen !
De laatste maanden kan je op basis van het binnenlandse nieuws de meeste Belgische kwaliteitskranten, zowel nederlandstalige als franstalige, nog het best vergelijken met het Franse Charlie Hebdo. Zelfs bij de meest ernstige en gortdroge opsomming van politieke feiten lig je dubbel van de onbedaarlijke lachbuien. Het is echter een zege voor de schrijvers van politieke commentaarstukjes. Mijn grote favoriet is Jo Van Damme die elke zaterdag mijn gemoed opfleurt met zijn stukje "parbleu" in De Standaard" . Alleen al omwille van deze pareltjes is een investering in een abonnement een betere zaak dan je geld te vergooien op de beurs. Indien Jo dat wil mag hij nu stante pede medewerker worden Maar goed we maken ons weinig illusies. Het minst verrassende binnenlandse nieuws van de drie laatste dagen kwam uit Brugge. De vroede Brugse burgervader meldde het grote nieuws dat de joodse professor die wat problemen heeft gekend in het plaatselijke etablissement "Le Panier d'or" was een potsenmaker ! Onze trouwste lezers zullen zich nog het commentaar herinneren die je op deze weblog nog kan terugvinden met verwijzing naar de grote Vlaamse leider Joris Van Severen. De joodse professor was niet eens professor. Het was een banale discussie over de prijs van 6 euro voor een koffie. Buiten het feit dat ik wel wat meer licht ontvlambare personen in mijn kennissenkring tel die zelfs voor een iets lagere koffieprijs een ober willen molesteren lijkt mij deze uitleg wat voorbarig. Maar als ware democraten past, wachten wij netjes de afloop van het onderzoek af dat wordt gevoerd door het comité P. Dus gelukkig niet door de Brugse pandoeren anders stond nu de uitslag al vast ! Wij zijn benieuwd, maar tot nog toe wijst gelukkig niks erop dat de verkoop in de talrijke "Hand Made Belgian Chocolates-winkels" een dipje zou gekend hebben.
Ander belangrijk nieuws uit de Verenigde Provinciën. Daar hebben ze d'r niks beters op gevonden om Charleroi tot lelijkste stad ter wereld uit te roepen. Charleroi dan Luik. Dus één was niet genoeg. De eerste twee plaatsen kregen we aangesmeerd. Die Unoxmutsen hebben wel heel veel lef. In plaats van ons eens meer dan "one point" toe te kennen met het Eurosongfestival doen ze ons dit aan ! En de andere steden zijn Katowice (Polen) , Nikel (Rusland) en Copsa Mica (Roemenië). Wat een ranglijst ! Copsa Mica...daar staat zeker en vast een camping uitgebaat door een kees en speciaal uitgerust voor hun sleurhutten. Hoe weet een Hollander nu of Copsa Mica lelijker is dan Charleroi??? We zullen hen dus toch Zeeuws Vlaanderen moeten afnemen want ze leren het nooit. We sturen een bataljon Oost-Congolees ongeregeld op hen af en we zullen dan wel zien of de Zeeuwse meisjes nog zo oranjegezind zullen blijven ! We publiceren hierbij twee fotoos en een prijsvraag welke van de twee werd genomen in Charleroi en welke in Copsa Mica en zeg nu zelf, zijn die Unoxmutsen objectief ?
01-03-2008 om 14:17 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Titty Twister staat in Oostende
Klik op de afbeelding om de link te volgen
Het wordt hoog tijd dat we wat intiem worden met onze lezertjes. Wat vertellen de statistieken ons vandaag? Wel, we staan op de twaalfde plaats. Dat stoort ons nog nauwelijks vermits we vermoeden dat al de blogs die ons voorbijrazen het fameuse Hollandse pyramidesysteem gebruiken. Onze slogan blijft "ole komt boven". Ik weet niet meer welke artiest deze strijdkreet ooit heeft uitgevonden maar hij was een visionair. We hadden tot nog toe 226 unieke bezoekers, wat we helemaal niet zo slecht vinden na een maand. En een goeie 6% zijn Unoxmutsen. Voor diegenen onder ons lezerscorps die niet zouden weten waarover we het hebben drukken we hierbij zo'n exemplaar af. We raden eventuele liefhebbers aan om tijdens een wintermaand even af te zakken naar  de Efteling om massa's van deze dingen te kunnen bestuderen. Spijtig genoeg zit er meestal een levend wezen in verpakt. Geen verdere commentaar want anders worden we zoals de anderen. Naar het schijnt zijn weblogs befaamd voor hun grof woordgebruik en zo zijn wij natuurlijk niet. Wij zijn fijnbesnaarde kultuurminnaars. Aangezien we dus bemoedigende cijfers halen doen we lekker verder tot grote vreugde van onze meest fanatieke lezerskern. Die bevindt zich volgens onze statistiek in of rond Oostende. Op zich is dat al een voldoende reden om het niet op te geven want enige volksverheffing kan daar best gebruikt worden. Hiermee bedoelen we natuurlijk niet het kultuurmonument Lucy Loes  waarvan we al 85 jaar lang trouwe fan zijn. We hebben het over horden van god losgeslagen losbollen en toogmeubilair die geen enkele  mensentaal meer kennen na het invallen der duisternis. De meeste scenes uit het bekende meesterwerk van Quentin Tarantino "From Dusk till Dawn" werden trouwens in een zo'n typische Oostendse keet gedraaid. We gaan er de naam hier niet van verklappen om nog niet meer onschuldige wichtjes als Juliette Lewis in het verderf te storten. Ik had ooit iemand in mijn vriendenkring, een zekere Fanny, die in haar onschuldige jeugdjaren sprekend leek op Juliette Lewis moet je haar nu zien na één nachtelijk bezoek aan dat hellehol ...en dat omdat ze haar communiekruisje niet om het frele nekje droeg. En zeggen dat Marvin Gaye ooit naar Oostende kwam om af te kicken van zijn verslaving. Ze hadden hem beter naar de Colombiaanse jungle kunnen sturen. Had zijn vader hem niet moeten doodschieten en wij zijn de laatsten om te twijfelen aan z'n vaderliefde want we kennen de ware reden...
Nog één ding : we krijgen hier massa's telefoontjes van die 6% Noorderburen ( U ziet het, waarde lezers, we hebben een keurig taalgebruik) wat de prijzenpot is bij  de prijskamp die we uitgeschreven hebben in de vorige bijdrage over de lelijkste stad ter wereld. Wel waarde vrienden, de eerste en enige prijs is een bezoek aan Oostende met concert van Lucy Loes en daarna een nachtelijk rondleiding in het decor van de Titty Twister

01-03-2008 om 00:00 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
29-02-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geef ons Zeeuws-Vlaanderen terug of we klonen Balkenende !
Klik op de afbeelding om de link te volgen
Kijk, we zijn erg blij met de reacties vanuit de Noordelijke Provinciën. Maar ze gunnen ons Balkenende niet. Meer zelfs, ze beschuldigen ons om een kwade hand in zijn genealogische oorsprong  te hebben gehad ! En gelijk hebben ze verdorie. Wat dachten ze wel. Mijn grootopoe heeft daar tijdens de eerste Wereldoorlog 4 jaar krijgsgevangen gezeten. De 4 ellendigste jaren van zijn jonge leven ! Hij wou er nooit meer aan herinnerd worden zo getraumatiseerd is hij teruggekomen uit dat gevangenschap. Denk je maar effe in, alle dagen karnemelk, koffie verkeerd, uitsmijter, eierkoek...en dan komen klagen dat je begint enig balsgedrag te vertonen???? Goed, het was misschien niet bijbels dat opoe Gerard daar een bastaardje verwekte die later de bloedlijn van jullie Balkie bepaalde, maar jullie hadden er toch zelf om gevraagd...geef toe. Jullie kunnen die dingen in het Noorden misschien vreten maar hier in het Zuiden kweken ze daarmee enkel mestkippen. Daarom, beste Jopies, hebben wij in alle vriendelijkheid tijdens de besprekingen van 1919 te Versailles,  Zeeuws-Vlaanderen en Nederlands-Limburg als herstelbetaling geëist. Volgens opoe Gerard was dat een erg minimalistisch eisenpakketje. Had hij toen als onderhandelaar mogen optreden in die wagons, dan hadden jullie waarschijnlijk enkel de Waddeneilanden overgehouden. En dan nog enkel omdat hij hun bestaan niet vermoedde. Wat was dan nog het gevolg van zulke meer dan redelijke eis ? Kwamen ze daar in opstand en stuurden ze Wilhelmina d'r naar toe die iets wauwelde over het amputeren van haar pink en een klein lichaamsdeel maar vervelend wanneer het er niet meer zou zijn. Dronkemanspraat, Jopies ! Te veel jenever op ! Mot je nie klage, joh !
Trouwens ooit pikken we dat toch maar mooi weer in. Als we Brussel-Halle-Vilvoorde hebben gesplitst en de pachtwet geregionaliseerd, DAN, beste Unoxmutsjes ! Maar we hadden jullie beloofd dat nooit meer te zeggen !

29-02-2008 om 21:47 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beste Hollanders, wanneer rehabiliteert Sarkozy Sus van den Enden ?
Klik op de afbeelding om de link te volgen Gisteren geen tijd gevonden om onze gal te spuwen waarvoor onze platste excuses. We hadden de vraag gekregen via de bevriende Ressacs-weblog of we een aantal nederlandtalige documenten konden duiden en vertalen of tenminste de grote lijnen. Je denkt dan meteen dat het dan zou gaan over Ajax, softdrugbeleid, desnoods Wilders of Hirsi. Niks daarvan, het ging over Adriaen Koerbagh en ene Franciscus van den Ende.  Tja beste Japies en Jopies daar weet ook de modale Hollander niet meteen een pasklaar antwoord op te vinden. Laat staan deze Zuid-Nederlander die toch een belangrijk deel van de verlichtingstheorieën gecensureerd of zelfs met de dood bestraft aan zich heeft moeten laten voorbijgaan onder de knoet van het  het wrede en vooral verenigde juk van Spanjolen en papen. Want het gaat allebei over personages die hebben geleefd in wat de Noordelijken fier hun Gouden Eeuw noemen en wat hiet een iets minder populaire periode is geweest  behalve misschien voor het schildersgild. Dus werd er nogal wat afgegoogeld toen bleek dat beiden niet meteen een winkel om de hoek openhielden en wat bleek ? Die twee bleken nogal verstandige en zelfs heden ten dage nog zeer wijze en actuele stellingen te hebben verdedigd die ze allebei met hun leven hebben moeten bekopen maar in zeer uiteenlopende omstandigheden. Zowel Adriaen maar voornamelijk onze Frans, zijn recentelijk herontdekt en behoorden tot de intimi rond de bekendere Spinoza die ook nog steeds heel lezenswaardige dingen heeft geschreven. En dat moet ik dus dank zij de fransen ontdekken. Ik verfoei mijzelf. Als jullie hier meer over willen weten en het is de moeite googel dan ook eventjes en ontdek de wondere wereld  van vooral Susse van den Ende afkomstig uit Antwerpen maar gelukkig uitgeweken naar Amsterdam en later terechtgesteld als staatsgevaarlijke terrorist in Parijs na een mislukt complot tegen zonnekoning Louis XIV. Hij had met de steun van een deel van de Normandische en Bretoense adel, de Engelsen en de Hollanders getracht een landing te organiseren in ...Normandië (Pont Audemer) om er een democratische republiek te stichten. We spreken hier over het jaar des Heeren 1674 ...Jullie lezen het goed, beste fans .... En we spreken hier wel degelijk over democratische principes zoals we ze nu nauwelijks verwezenlijkt hebben . Dus niet over de democratie van Plato met zijn geleerde elite die het allemaal eens zal beslissen omdat de rest van de kloothommels er toch niks van begrijpen.
Googelen maar en verbaas u zelven vooral dat we nogal gepriviligieerd zijn omdat we vlotjes Nederlands kunnen lezen waar de fransen minder sterk in zijn en dat voor filosofische traktaten. Onze Frans of Susse verdient een ereplaats niet op het schavot maar tussen de allergrootsten EERHERSTEL VOOR VAN DEN ENDEN ! Wij eisen onmiddellijke excuses van de Franse regering ! Janssens heeft ook lang gewacht om zijn excuses aan te beiden aan de joodse slachtoffers van de Antwerpse razzia's dus Sarkozy kan ook maar eens as op het hoofd strooien. Hij moet er zich niet trachten uit te leuteren met het excuus dat hij de 10 overlevende Tirailleurs Sénégalais  hun pensioen heeft gegeven. Die sukkelaars hadden begot geen kin meer van er op te kloppen. Tussen haakjes België zou ook wel eens een discoureke mogen houden voor dit elitekorps dat wel een geweer en vooral een bajonet kreeg maar zonder kogels en die in 1914 de overblijfsels van het Belgische leger hebben gered van achter de spoorwegbedding die nog het laatste obstakel was waarachter ze zich konden verweren tegen den Duits. Laten we dit nooit vergeten en eerbiedig het hoofdje buigen voor deze historische multiculturele samenwerking. Misschien kan dat een hint zijn voor de volgende IJzerbedevaarten in Diksmuide en in Steenstrate ...
Maar we wijken af. Laten we  ook de snippers terugvragen van  zijn werken die  op bevel van zotte Louis in de Bastille werden versneden wegens hun gevaarlijke inhoud en laten we de term "livre de Hollande" zijn ware betekenis teruggeven i.p.v. hierbij de connotatie te maken naar publicatie s over de vleselijke lusten. Het gaat hier over een franse benaming voor staatsgevaarlijke en antigodsdienstige geschriften. Wij bekijken onze Noorderburen met een veel welwillender blik sinds we kennis mochten maken met de stichtende lectuur van den Ende en gans de kring rond Spinoza. We zullen jullie nooit meer reduceren tot een volk van Unoxmutsjes en kathedraalzeikers als we jullie in Antwerpen horen brallen. Beloofd onthou Franciscus van den Enden en vergeet Van Speyck ! Voor de luiaards hebben we een speciaal linkje gemaakt naar een artikel van Etienne Vermeersch over Spinoza en een linkje naar een artikel over onze Sus. Veel plezier, bolleboosjes !

29-02-2008 om 19:50 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
27-02-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het mysterie van de ontbrekende komma
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Diegenen onder jullie die regelmatig een krantenwinkel binnenstappen, zullen vanmorgen onmiddellijk de ronkende titel van “De Standaard” hebben opgemerkt.

Er ontbreekt een komma in de wet !

Wij vinden dat er een erg merkwaardige gelijkenis tussen de frontpaginatitel van DE Vlaamse kwaliteitskrant en de titels van onze blog begint te bestaan. Nu hoeft dit parallellisme niet meteen te duiden op een kwalitatieve verbetering van de redactionele lijn bij de betreffende krant. Laten we daar een bescheiden eerlijkheid in hebben en dit maar grif toegeven. Maar het duidt evenmin op een toenemende geloofwaardigheid in het Belgische staatsbestel. Zo veel is ook duidelijk ! Voor de Noorderburen wil ik er wel meteen bij vertellen dat de ontbrekende komma niets te maken heeft met de pas geregionaliseerde pachtwet. Want die reeks historische Vlaamse overwinningen is gelukkig nog niet in teksten gegoten. Wie weet wat er ons immers nog te wachten staat. Stel je even voor dat er in de Vlaamse verkeerswet een punt of zelfs een dubbelpunt ontbreekt. Ik mag er niet aan denken. Gelukkig lezen we toch nog iets belangrijker zaken. Zo weet een internationaal expert ons te vertellen dat de honger in de wereld de volgende jaren erg dreigt toe te nemen. Dat is wel wat minder spectaculair dan de komma in de Belgische strafwet maar het raakt ons toch ergens. Het is zo goed als zeker dat de grootste hongersnoden wel niet zullen huis houden in West-Europa. Alhoewel niks uit te sluiten valt. We kennen wel een paar lieden die vandaag reeds van de voedselbank moeten leven en we moeten echt niet ver zoeken want ze werken mee aan dit leuke weblogje. Dus ze bestaan hic et nunc, hier onder ons. Zij lezen ook mee via Internet dat er wel een paar Belgen op de fameuse Duitse CD-Rom met belastingfraudeurs staan die hun centjes naar Liechtenstein hebben versast. Ter informatie : het minimum was 4 miljoen euro anders was je daar niet welkom. Nadat je dergelijk vrolijk nieuws hebt gelezen moet al een verdomd goeie reden hebben om lijdzaam in de rij te staan en blij je pakketje van de voedselbank in ontvangst te nemen. Zij die mij kunnen komen uitleggen hoe je met een werkloosheidsvergoeding als alleenstaande, en een huishuur en je water gas en electriciteit en eten en drinken kan betalen mogen altijd een poging doen maar het zal niet makkelijk zijn. Ik stel mij dan nog niet eens de vraag hoe een allenstaande moeder met twee kinderen er moet in slagen …Mijn vriend Bob Van Geel, je weet nog wel dat liberale haantje “powered by capitalism” zal wel meteen brullen dat ze dan maar moeten werken. Er is immers werk genoeg. Als je er uit ziet zoals Bobje zal dat wel zo zijn, maar niet iedereen heeft zo een mooi kostuumpje en is zo jong van lijf en leden.

Goed, laten we deze sentimentele zaken even achter ons en laten we ons concentreren op de lotgevallen van onze lievelingspartij …de N-VA. Jullie, ik spreek in de eerste plaats weer onze Hollandse vrienden aan, weten dat onze ware Vlamingen dus niet wensen toe te treden tot de nog te vormen regering die de huidige interimregering moet vervangen bij het verschijnen van de Paashaas. Zo verlaren ze zelf en worden aldus opgenomen in het pantheon der onsterfelijke komieken, dat de N-VA de regering geen vertrouwen geeft maar dat ze wel deel uit maken van de meerderheid ! Da’s nog wel iets straffer dan het ontbreken van een wetskomma. Dit is een uitspraak die kan concurreren met deze van het orakel van Delphi waarvan de ouwe Grieken ook nooit iets hebben gesnapt maar dat was nu juist het mysterie. En wie mysterie zegt, zegt geloofwaardigheid in de huidige Belgische politieke context. Want kakelen en orakelen doen ze hier als de besten. De reactie van de Jaapjes om een ruilverkaveling voor te stellen vinden we dus prima. Wij geven jullie twee orakelaars in ruil voor Balkenende. Want zo erg is het gesteld dat we bereid zijn om Balkenende hier aan de macht te brengen. Zelfs hij kan het er niet slechter van af brengen dan de inlandse batterijkippen die zich hier politici durven noemen..


27-02-2008 om 21:50 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
26-02-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zwijgende voettocht op het slagveld van de Peene ter uitwissing van de zoveelste kaakslag
Klik op de afbeelding om de link te volgen
Teneinde ons ongenoegen kenbaar te maken tegen het vele onrecht dat ons als vlamingen werd aangedaan zoals de recente weigering om het dierenwelzijn te regionaliseren roepen wij al onze lezers op om massaal deel te nemen aan de zwijgende optocht door het slagveld van Peene.
Een paar woordjes historisch inzicht :
De slag aan de Peene beter gekend onder de derde slag van Kassel had plaats op 11/4/1677. Hierbij werd een historische nederlaag geleden door het Vlaamse heir en werd Frans Vlaanderen definitief bij Frankrijk gevoegd.
En om de grote Vlaamse denker Raf Seys te citeren : De zwijgende voettochten door het slagveld van de Peene zijn niet afgestemd op de spieren, maar op bezinning !
Meer info via Google op "zwijgende voettocht Peene"voor diegenen die ons weer niet willen geloven !

26-02-2008 om 21:23 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaanderen ontwaak ! Nieuwe kaakslag is er één te veel !
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Voor onze nederlandse lezers die er stilaan niets meer van begrijpen zullen we trachten duidelijke taal te spreken. Vlaanderen boekt immers de grootstse overwinning uit zijn historisch bestaan . De groep van wijzen die in afwachting van een degelijke federale regering moest nadenken over een staatshervorming, heeft zijn ei gelegd. En wat voor een ei ! Vlaanderen wordt voor het eerst in zijn geschiedenis bevoegd over de snelheidsbeperkingen op de gewestwegen ! Het zal de maximumsnelheid zelfstandig kunnen beperken tot 70km per uur. Van zulke klinkende overwinning draaien Borms en Van Severen zich om in hun graven ! Zelf kijken we al uit naar een familieuitstapje via de gewestwegen tussen Leuven en Luik waar je zo een twintigtal keer van het Vlaams Gewest naar het Waals Gewest reist. We zullen kotszakjes moeten voorzien voor de kinderen en de remblokjes laten nakijken bij aankomst. Voor de Hollanders die ‘s nachts reizen via de autosnelweg Brussel-Luik : dit verklaart nu reeds waarom de verlichting al of niet uit is. Het uur dat men in Wallonië de openbare verlichting op de snelwegen uitknipt is natuurlijk niet het zelfde dan in Vlaanderen….Nu zal ook de maximumsnelheid veranderen, gelukkig niet op de snelwegen want dat blijft een federale bevoegdheid ! Hallo Holland volgen jullie nog ? De controle op het zwaar vervoer wordt eveneens een gewestbevoegdheid. De rusttijden voor vrachtvervoer zullen binnenkort verschillend zijn naargelang je in Wallonië dan wel in Vlaanderen rondrijdt met je camion. Dat is natuurlijk omdat wij zulk een enorm land zijn. De snelweg Brussel-Oostende is honderd keer langer dan de Route 66. We beelden ons ook al een levendige scene in waarin Marcel, de Waalse politieman, aan Piotr, de Witrussische vrachtwagenchauffeur zal uitleggen dat na controle van zijn tachograaf blijkt dat hij nog een uur langer moet slapen dan 10 kilometer eerder omdat de rusttijden verschillend zijn tussen grondgebied Tienen en grondgebied Waremme. Dit wordt leuker dan Borat !

En de leut is nog niet gedaan want de pachtwet wordt vlaams ! DE PACHTWET ! Samen met de huurprijzen, de onteigeningsprocedure en de Ikeawet ( ja, Joop je leest het goed hoor !) MAAR NIET de handelshuur ! Wat meteen leidde tot de definitieve breuk tussen N-VA en CD&V waardoor er geen regering meer kan gevormd worden die Brussel-Halle-Vilvoorde kan splitsen…Hup Holland, de zuurstofflessen staan hier hoor ! Wij dachten nochtans dat door de regionalisering van de pachtwet het probleem Brussel –Halle-Vilvoorde definitief opgelost zou geraken. Vlaanderen kon gewoon een aantal franstalige vlaamse gemeenten aan de Walen verpachten voor veel geld en klaar is kees. Dan is er nog een zeer belangrijke stap naar de Vlaamse onafhankelijkheid er komt een bevoegdheid op het vlak van telecommunicatie om rekening te houden met de technologische evolutie in de telecom…zo lezen we, maar we geven grif toe dat we niet elke fijnzinnige nuance snappen van deze historische stap voorwaarts in het onafhankelijkheidstreven van het Vlaamse Volk…we tellen dus op de iets of wat grotere taalvaardigheid der Noorderburen om ons wat grammaticale uitleg te geven bij deze toch wel erg fundamentele bevoegdheid.

En, als kers op de taart, het fonds voor collectieve uitrustingen en diensten dat delen van de kinderopvang financiert komt onder Vlaams toezicht (gaat waarschijnlijk over de Belgische kleuterschool in de laatste siberische kolchoze waar het gedeelte koude kinderschotels vanaf nu zal vervangen worden door gesubsidieerde vlaamse stoofkarbonade en konijn met pruimen) en last but not least, het Landbouwrampenfonds, al een ramp op zich, vermits de kas volledig leeg is. Daarom kon er trouwens geen schadevergoeding worden uitgekeerd aan de slachtoffers van blauwtong. Nee Japie, deze laatste twee zinnen zijn niet verzonnen dit is Belgische politiek !

MAAR, vliegt de blauwvoet, storm op zee ! EEN NIEUWE KAAKSLAG VOOR VLAANDEREN ! HET DIERENWELZIJN WORDT NIET GEREGIONALISEERD! Dit pikken we dus niet meer! Wij durven nu al zeggen dat dit als een regelrechte provocatie zal overkomen bij de Vlaamse bevolking en zal leiden tot massale volksoproer en marsen op Brussel waarbij de troon der Saksen-Coburgs zal wankelen ! Vlaanderen ontwaak !

Ha die Hollanders, ze hebben hun oranje Unoxmutsjes opgezet want ze denken dat wij de groep van wijzen verwarren met de orde der karnavalprinsen …zijn wij geen leuk landje, beste kezen ? Weet echter dat dit de politieke realiteit van de dag was ! Geef de Valium effe door …

n

26-02-2008 om 20:59 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De mythe van de klassenloze klas
Klik op de afbeelding om de link te volgen
Een pas afgestudeerd socioloog, Orhan Agirdag, brengt Vlaanderen een zeer onaangename maar terechte boodschap. Hij kreeg voor deze boodschap bovendien nog een prijs als toetje bovenop zijn diploma van de KUL. Wat is nu zijn boodschap ? Wel de titel van van zijn studie geeft al een zeer duidelijke hint : "De mythe van de klassenloze klas". Het gaat over de vaststelling dat leerlingen van allochtone afkomst duidelijk minder goede resultaten halen in ons ho zo voorbeeldige onderwijs. Verschillende studies o.a. van de Oeso wijzen uit dat Vlaanderen hier zelfs heel wat slechtere resultaten neerzet dan andere landen. Maar dat zelfde fenomeen zien we eveneens opduiken op de arbeidsmarkt waar er natuurlijk nooit sprake is van racisme. Bijna alle dagen worden we in artikels erop gewezen dat allochtone leerlingen een taalachterstand hebben. Ze zouden zich veel moeilijker uitdrukken enz…Als je de Brusselse Metro neemt, wat voor een heleboel Belgen al gelijk staat met een survivaltocht door de gevaarlijkste gebieden van Borneo, merk je trouwens niet zo meteen dat “allochtonen” enige taalachterstand zouden kennen. Dat de Belgische autochtonen doofstom zijn zou je wel als vrij algemene conclusie kunnen trekken maar van andere “ethnieën” kan je veel zeggen maar zeker niet dat ze zich niet verstaanbaar kunnen uitdrukken. Ik heb al menig Afrikaan zwieriger frans horen praten dan de autochtone Belg uit Koekelberg die mij in één of andere administratie tracht wegwijs te maken doorheen totaal onverstaanbare formulieren. Daarvoor had ik dus geen socioloog nodig. Maar het is toch wel handig dat men dit nu eindelijk eens hoort zeggen in universitaire milieus waar de allochtone belgen niet met de zelfde frequentie zijn terug te vinden als in de Brusselse werkloosheidsbureaus. Bovendien door een student van duidelijk allochtone afkomst waarmee voor heel wat vlaamse kiezers meteen definitief bewezen is dat “vreemdelingen” niet allemaal staan te springen om ouwe dametjes te beroven of om autoruiten in te slaan. Deze vlijtige student stelt zelfs vast dat allochtonen minder slaagkansen hebben, niet omdat ze allochtoon zijn maar gewoon omdat ze meestal uit een laaggeschoold milieu komen. DUS kinderen van laaggeschoolden hebben minder kansen in ons onderwijs ! Wel wel. We zullen zelf nog een argument voor deze stelling aanhalen en we vragen aan alle politieke bollebozen hoeveel europese scholen er in Brussel zijn. Wij kennen er drie. En hoeveel technische of beroepsscholen zijn er voor de kindjes van de Europese ambtenaren ? Geen ? Zijn al deze kindjes dan toekomstige universitairen omdat papa of mama of allebei, zulke slimme ambtenaren zijn ? Er is dus niet alleen de mythe van de achterlijke allochtoon. Er bestaat eveneens de even idiote mythe van de superintelligente europese elite die steeds even slimme kinderen baart volgens één of andere duistere toepassing van de evolutietheorie op bepaalde elites. Dat is niks nieuws, dat is zo oud als de mensheid zelf. Wat onze vriend Orhan beweert lijkt zelfs nog vrij braaf in vergelijking met wat we alle dagen kunnen vaststellen in de franstalige Brusselse middelbare scholen waarvan de meesten stilaan meer gelijkenissen vertonen met een reisagentschap annex evenementenbureau dan met een oord waar gestudeerd wordt. Ik herinner mij nog zeer levendig een discussie bij het begin van een schooljaar waar de (Belgische) ouders bij de eerste kennismaking zeer verontwaardigd waren over het feit dat er geen meerdaagse schoolreis was gepland naar Eurodisney…ik heb toen een aantal zeer witte gezichten gezien bij de iets donkere allochtone ouders die hierop niet durfden reageren maar die toch zeer opgelucht bleken toen een Belg durfde zeggen dat hij hiervan niet meteen veel pedagogisch heil verwachtte maar wel een hoge factuur. Toen de Belgen hierop de stoute Belg toeriepen dat hij dan zijn kinderen maar naar een “minder dure” lees “minder Belgische” school moest sturen dreigde het even uit de hand te lopen. Gelukkig greep de schooldirecteur toen drastisch in door te zeggen dat het dit jaar niet op het programma stond maar dat er zich de volgende jaren nog genoeg gelegenheden zouden voordoen om zulke reizen te organiseren…jullie lezen het goed, inderdaad. Je zal daar dan maar zitten als Mohammed die de kost verdient als chauffeur bij Taxi Verts en getrouwd is met Rachidia die 3 uur per avond de chique bureaus op het Schumannplein mag kuisen en die allebei het beste willen voor hun zoon of dochter. En of je nu Mohammed, Rachidia of Jef en Mariette heet, maakt geen reet verschil uit. Het enige onderscheid is wat je verdient en hoeveel je kan uitgeven aan dat soort “nevenactiviteiten” mais qui sont nécésssaire pour les études en neem daar dan nog het jaarlijks forfait voor de fotocopies bij (basis = 2000 kopies tegen 0,10 eurocent/kopie), de waarborg voor de sleutel van het individueel boekenkastje, de huur van dat zelfde kastje, de jaarlijkse bosklassen die een week duren, de uitstappen naar educatieve tentoonstellingen waarvan de leerlingen zich ‘s avonds zelfs het onderwerp niet meer herinneren, het transport van en naar het stedelijk zwembad aan het andere eind van Brussel, de verplichte cadeautjes voor de medeleerlingen die hun verjaardag vieren tussen begin september en eind juni, de prijs van de verplichte roos voor Sint-Valentijn (die aan de prijs te merken op de lijst staat van de meest bedreigde plantensoorten), de verplichte deelname aan schoolfeesten 3 maal per jaar met ingangsprijs + mogelijkheid tot eten voor de ganse familie waarbij je je even in een driesterrenrestaurant waant wat de rekening betreft, het abonnement op verschillende tijdschriften die als leidraad blijken te dienen voor de lessen maatschappijleer, godsdienst, creatief atelier, frans, nederlands en slechts sporadisch voor wiskunde, de wekelijkse oproepen tot het geven van bijdragen voor één of ander goed doel en dat gaat van de Birmaanse vluchtelingenopvang tot en met het behoud van één of andere groene zone op het grondgebied der 19 gemeenten waar men minstens één levende salamander heeft gezien na de tweede wereldoorlog… Deze lijst is natuurlijk verre van volledig maar verklaart gedeeltelijk waarom onze slimme KULstudent inderdaad terecht stelt dat het vlaamse (en het franstalige) onderwijs niet goed zijn in het creëren van gelijke kansen voor iedereen, ongeacht afkomst of koopkracht. En iedereen weet dat en iedereen zwijgt tot een wetenschappelijke studie plots een grote ontdekking doet en iemand een eindwerk aflevert die dan een prijs krijgt omdat het de beste maatschappelijke relevantie en academische kwaliteit verenigt ! Hoera het probleem is bijna opgelost ! Maar intuusen zullen we maar netjes de ganse nacht aanschuiven om ons Ann en onze Thomas in die “goeie” school in te schrijven…Laten we ons dus maar verder wentelen in zelfgenoegzaamheid, kankeren op de onwil tot integratie bij de allochtonen en grote redevoeringen afsteken over hoofddoekjes. In elk geval bedankt Orhan !

26-02-2008 om 16:04 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)Inhoud blog
 • The brave new world is werkelijkheid...
 • ook interessant
 • Yaz...Yasmine...
 • en contraceptie in Belgistan...
 • Problemen in Frankrijk en USA met bepaalde contraceptiva...
 • ergerlijk 2013!
 • Femmes de Rue iedereen geeft commentaar, wij dus ook
 • De valsche Fransman nog maar eens verslagen...
 • Armoedebestrijding...Geen enkele minister heeft er naar gevraagd...
 • anderhalf miljard euro subsidies weggegooid in zonnepanelen...
 • Deltastichting niet blij....
 • Dag Allemaal vaandeldrager in de Vlaemsche ontvoogdingsstrijd!
 • Leve de tsjeven met hun kerncentrales en Bart Van Rompuy
 • Artistieke vrijheid in Vlaenderen en op de VRT!
 • EUREKA en DRIEWERF HOERA HIPHIP geen slimme meter in huis!
 • Hier zijn we weer !
 • >Dewinter getuigt over de zwanworstaanval op kinderen...
 • De voedselberg van Steven De Geynst
 • Luc Barbé...een heel kleine rehabilitatie...
 • een hoofddekselvergelijking
 • verlof voor de geërgerden
 • de duizendzevenentwintigste generatie Vlamingen kent grote leerachterstand
 • l'oiseau bleu
 • De blijde (weder)intrede van Maeterlinck in Gent en over perzikken met 2 k's
 • Belgie in het nieuws
 • Bernard de pilchard en het idyllisch kustlandschap
 • de levensverwachting van de Duitse armen biedt een oplossing voor de vergrijzing!
 • Hoera, de gestapo is terug...de Grimbergse kliklijn
 • leve de revolutie
 • ARCO, Tsjevenstreken in het kwadraat!
 • een visie op de Russische verkiezingen...
 • Wij hangen graag de propere uit...
 • Filip De Winter verhuist naar Namibië, hoera!
 • den ellentrik als grondstof
 • Black woman : Tu sens la fleur le matin et le poireau le soir. Non merci !
 • energie veroorzaakt vergeetachtigheid
 • bijna weer oorlog in Mesen...een belgenmop..
 • RIP SVETLANA ALILUYEVA...wie haar niet kent zoekt het maar eens op en leest haar boeken...
 • zonnepanelen zien klaar maar ook nazidassen op de VRT
 • Vlaanderen op zijn smalst en de lul van de dag
 • een monument
 • young media summit
 • met het schaamrood op de wangen
 • Spanje in actie tegen privatisering van het onderwijs
 • Er zijn dus toch nog verstandige mensen in Vlaanderen....de SERV
 • occupy Wall Street
 • Alaa Abdel -Fattah
 • ARCO het einde...
 • Tolerante Vlamingen?
 • madam van de dag: Ann Branbergen
 • De Brusselse metroerger dan Afghanistan?
 • Naast Plopsaland bestond er ook Shitland
 • Indaver Beveren ligt in Afrika
 • sluikreclame voor La source des femmes en Jacques Bloch
 • IN MEMORIAM
 • Amerika het donkerste voorbeeld
 • extreem rechts weer springlevend!
 • Le Pen en Israel één front??????
 • een andere stem in het debat...
 • Charlie a beaucoup d'ami(e)s en een nieuwe blog !
 • Oakland general strike
 • La belle plume française concernat Charlie: Le Monde
 • solidariteit met Charlie Hebdo
 • op naar de barricades!
 • een grote madam in de rechtbank !
 • Met zijn allen naar een Europees referendum, wij zijn allemaal Grieken!
 • Freya we love you!
 • gooi onze kerncentrales maar dicht, we steken de kaarsen wel aan...
 • Dexia we zijn één en al oor!
 • Zullen de Fransen wel slagen waar de Belgistanen falen?
 • Colloceer Vermeiren!
 • energie eindelijk een debat?
 • We are all Americans!
 • occupy....Chicago is nog steeds Chicago van Al Capone al heet hij nu Emanuel Rahm
 • de dubbeldemocratie Belgistan en de groene stroomcertificaten, twee verhaaltjes
 • de casino van ARCO en de rest...
 • vroem vroem
 • sjot ze uit hun pluche zetels!
 • Indignados in Brussel een succes!
 • nog een beetje chili...
 • Camila Vallejo komt naar Brussel!
 • Arvelor Mitaal of een mooi voorbeeld van roofkapitalisme
 • Het zijn weer harde tijden...
 • Privépolitie ...hallucinant...hier kan zelfs Hasselt nog een punt aan zuigen!
 • CAMILA VALLEJO een rolmodelleke
 • de duisternis regeert over grote delen van de wereld...
 • Revoilà le LKP deze keer in Mayotte...
 • niet alleen Obama schrijft mooie toespraken in de USA...
 • Lap, het is prijs!
 • de uitspraak van de dag
 • de éénwording tussen Zuid en Noord-apenland komt nabij! En Dexia is er nog!
 • In Brussel draagt nu elk schoolkind een kuisheidsgordel!
 • Maikel Nabil
 • no comment
 • We love Freya!
 • Arm België ...
 • We are seeing change in our world, block by block – city by city.
 • Freya is de slimste!
 • WE WON'T PAY
 • Griekenland en de vrije pers een voorbode voor Europa
 • Tot Maandag
 • mensen komen tot inzicht maar véééééééééééél te laat De dure energie...en onze luciede politici
 • China komt in opstand...tegen de zonnepanelen...tja
 • We gaan naar Amerika...
 • slimme meters en de sprookjes van onze vriend Bart Martens
 • INFRAX en slimme meters een duidelijk standpunt hoera!
 • slimme meters en slimme netten deel 2
 • slimme meters en slimme netten deel 1
 • slimme netten weer zo een indianenverhaal...
 • slimme meters ...de ondertekenaars...
 • de slimme meters...iedereen wordt stilaan slim...
 • Over de doden wel kwaaie woorden : einde van de zaak zuster Gabrielle?
 • koorknaap Javaux wordt schandknaap
 • Humberto Prato en De Wever, alles bij elkaar geklutst geeft een mooie omelet
 • De held wordt uitgewezen....petitie voor Ly Khaly
 • Maanpizza's?
 • voor vandaag volstaat één enkele zin...
 • Ere wie ere toekomt SVEN GATZ
 • Misschien willen de rijken wel ooit wat betalen maar intussen creperen de armen
 • de Duitse bron is gevonden...pure nazipraktijken dus vanwege de Ollandse bloggers en fora..
 • Hollandse nazitaal over Islamitische Duitse Turken en incest
 • Ce lion était beaucoup trop flamand ... Cela ne pouvait plus durer
 • een kleine nostalgische bevlieging over Franse lessen en 14-18
 • AI WEI WEI legt uit
 • IJzerbedevaart????? de wadde?????
 • ALI FARZAT: niet iedereen heeft blijkbaar de zelfde humor...
 • en hier zijn de invalide Walen met hun reactie...
 • N-VA is radio Mille Collines en een bende debielen...
 • Inge en de god van mededogen is Miss Universe
 • Dupont en Dupond in het Nieuwsblad
 • We kunnen hier niet tot 5 tellen...
 • neen tegen onverdraagzaamheid: oproep van de progressieve Islamieten
 • PUKKELPOP 2011
 • Daar is de orde weer...oneerlijke concurrentie in Marcinelle
 • Ollands partnership voor Stalinmuseum?
 • Jean Bricmont schrijft een artikel in Counterpunch
 • Nette mensen berokkenen even veel schade als britse plunderaars
 • meer belastingen graag en chique rellen in Lloret
 • verstandige taal...
 • over raddraaiers, imbecielen, stormrammen, linkse idioten en wijze zotten
 • Niemand heeft het monopolie van de waarheid maar praten helpt!
 • nog meer krapuul nu ook in Chili...
 • de verloren jeugd en andere bevlogen romantiek
 • Lessen uit het verleden? Vergeet het!
 • Plunderaars lusten geen boeken...
 • Daar komt Baudrillard : England's burning en B-H-V-jeugd brandt shoppingcentrum Anderlecht plat...
 • London's burning het lijkt stilaan wel op een kleine genocide...
 • London's burning maar er zijn zo wel een paar oorzaken...
 • London 's burning
 • Justice, not charity! en de ouwe Voltaire is weer springlevend!
 • Egypte en Israël zelfde strijd...
 • Kaka als onderpand
 • 8 augustus 1956 Tutti Cadaveri
 • toiletperen en zonnepanelen, de index zal weer stijgen....onze concurrentiepositie gaat er aan...
 • de slimme kleuter van de buren...
 • de Carapilsproleague steigert, u toch ook?
 • het tolerante olland lijkt wel een nazikamp...
 • Rothschild Boulevard ....
 • Israel en de indignados van Rothschild Boulevard
 • Betaalde sex om je studie te betalen...???
 • Terug naar Blankenberge...
 • Oproep aan Jean-Pierre, Siegfried en Benno
 • Frans Crols een groot-Russisch Vlaemsch-nationalist
 • Gevaarlijke onzin in Vlaanderen...
 • de geest van Jef Cognac is terug!
 • "Bolsjeviek" Dugin en zijn grootse plannen deel 3
 • Veel schoon volk...
 • Tanguy Veys krijgt een mail
 • "Bolsjeviek" Dugin en zijn grootse plannen deel 2
 • aaargh, this is really insane
 • in memoriam de socialistische jongeren van UTOYA
 • "Bolsjeviek" Dugin en zijn grootse plannen deel 1
 • De deltastichting en de bolsjewieken....
 • Stiglitz over Euro en Europa
 • Tekos en Verdinaso +vele leuke vlaamse vrienden deel 5
 • Tekos en Verdinaso +vele leuke vlaamse vrienden deel 4
 • Tekos en Verdinaso +vele leuke vlaamse vrienden deel 3
 • Tekos en Verdinaso +vele leuke vlaamse vrienden deel 2
 • Tekos en Verdinaso +vele leuke vlaamse vrienden deel 1
 • De grote denkers rond TEKOS Van Windekens en Luc Pauwels
 • Tanguy Veys de man die reageert!
 • Wat weten we over Nieuw rechts in Vlaanderen en Tekos? Deel 1
 • Nieuw Rechts Scriptie van Sofie Delporte deel 2
 • VSV wie zijn de leiders? Grinnik grinnik
 • TEKOS of het nieuwe conservatisme in Vlaanderen...een kleine inleiding
 • Tekos of de nieuwe conservatieven van de deltastichting of het vervolg op het Vlaams Syndikaat
 • Daar is de vlaamsche vakbond VSV een zusje van het VNS?
 • Kroll in Le Soir ter gelegenheid van 11 juli...schitterend
 • dens sos geklopt door Groen op links...
 • De rooie toekomst wenkt!
 • Bart non en het olijke duo
 • verboden te denken in Belgistan
 • Moderne slavernij in Flamanville eindelijk aangeklaagd door politici
 • Talibanfeministe Naomi Wolf over porno en mannen
 • Het diruponotaatje en wat commentaar bij artikel 60 en asiel
 • Daar zijn de eerste ronkende verklaringen op de diruponota
 • Natie en volk laat Gilbert de Tour winnen astamblief...
 • wat cijfertjes over jeugdwerkloosheid...
 • Jeugdwerkloosheid...we moeten er toch maar eens over praten
  Zoeken in blog

  Laatste commentaren
 • What is complicated? (Jill Hopkins)
      op Deltastichting niet blij....
 • Re: (Gigi)
      op soms zijn ook je medestanders een bende idioten
 • Re: (Riz)
      op de intellectuele superioriteit der franstaligen en een vakantietrip naar Sarkoland
 • Foto

  Le seul site qui n'a pas une culture très ancienne des vraies valeurs Flamandes
  Archief per week
 • 31/12-06/01 2013
 • 30/07-05/08 2012
 • 25/06-01/07 2012
 • 18/06-24/06 2012
 • 11/06-17/06 2012
 • 02/01-08/01 2012
 • 19/12-25/12 2011
 • 12/12-18/12 2011
 • 05/12-11/12 2011
 • 28/11-04/12 2011
 • 21/11-27/11 2011
 • 14/11-20/11 2011
 • 07/11-13/11 2011
 • 31/10-06/11 2011
 • 24/10-30/10 2011
 • 17/10-23/10 2011
 • 10/10-16/10 2011
 • 03/10-09/10 2011
 • 26/09-02/10 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 12/09-18/09 2011
 • 05/09-11/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 15/08-21/08 2011
 • 08/08-14/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 25/07-31/07 2011
 • 18/07-24/07 2011
 • 11/07-17/07 2011
 • 04/07-10/07 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 20/06-26/06 2011
 • 13/06-19/06 2011
 • 06/12-12/12 2010
 • 29/11-05/12 2010
 • 15/11-21/11 2010
 • 08/11-14/11 2010
 • 01/11-07/11 2010
 • 25/10-31/10 2010
 • 18/10-24/10 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 04/10-10/10 2010
 • 27/09-03/10 2010
 • 20/09-26/09 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 06/09-12/09 2010
 • 30/08-05/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 09/08-15/08 2010
 • 02/08-08/08 2010
 • 26/07-01/08 2010
 • 19/07-25/07 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 05/07-11/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 01/03-07/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 15/02-21/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 25/01-31/01 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 11/01-17/01 2010
 • 04/01-10/01 2010
 • 28/12-03/01 2016
 • 21/12-27/12 2009
 • 14/12-20/12 2009
 • 07/12-13/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009
 • 16/11-22/11 2009
 • 09/11-15/11 2009
 • 02/11-08/11 2009
 • 26/10-01/11 2009
 • 19/10-25/10 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 05/10-11/10 2009
 • 28/09-04/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 14/09-20/09 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 31/08-06/09 2009
 • 24/08-30/08 2009
 • 20/07-26/07 2009
 • 13/07-19/07 2009
 • 06/07-12/07 2009
 • 29/06-05/07 2009
 • 22/06-28/06 2009
 • 15/06-21/06 2009
 • 08/06-14/06 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 25/05-31/05 2009
 • 18/05-24/05 2009
 • 11/05-17/05 2009
 • 04/05-10/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 13/04-19/04 2009
 • 06/04-12/04 2009
 • 30/03-05/04 2009
 • 23/03-29/03 2009
 • 16/03-22/03 2009
 • 09/03-15/03 2009
 • 02/03-08/03 2009
 • 23/02-01/03 2009
 • 16/02-22/02 2009
 • 09/02-15/02 2009
 • 02/02-08/02 2009
 • 26/01-01/02 2009
 • 19/01-25/01 2009
 • 12/01-18/01 2009
 • 05/01-11/01 2009
 • 29/12-04/01 2009
 • 22/12-28/12 2008
 • 15/12-21/12 2008
 • 08/12-14/12 2008
 • 01/12-07/12 2008
 • 24/11-30/11 2008
 • 17/11-23/11 2008
 • 10/11-16/11 2008
 • 03/11-09/11 2008
 • 27/10-02/11 2008
 • 20/10-26/10 2008
 • 13/10-19/10 2008
 • 06/10-12/10 2008
 • 29/09-05/10 2008
 • 22/09-28/09 2008
 • 15/09-21/09 2008
 • 08/09-14/09 2008
 • 01/09-07/09 2008
 • 25/08-31/08 2008
 • 18/08-24/08 2008
 • 11/08-17/08 2008
 • 04/08-10/08 2008
 • 28/07-03/08 2008
 • 21/07-27/07 2008
 • 14/07-20/07 2008
 • 07/07-13/07 2008
 • 30/06-06/07 2008
 • 23/06-29/06 2008
 • 16/06-22/06 2008
 • 09/06-15/06 2008
 • 02/06-08/06 2008
 • 26/05-01/06 2008
 • 19/05-25/05 2008
 • 12/05-18/05 2008
 • 05/05-11/05 2008
 • 28/04-04/05 2008
 • 21/04-27/04 2008
 • 14/04-20/04 2008
 • 07/04-13/04 2008
 • 31/03-06/04 2008
 • 24/03-30/03 2008
 • 17/03-23/03 2008
 • 10/03-16/03 2008
 • 03/03-09/03 2008
 • 25/02-02/03 2008
 • 18/02-24/02 2008
 • 11/02-17/02 2008
 • 04/02-10/02 2008
 • 28/01-03/02 2008
 • 21/01-27/01 2008

  Andere URL'zz van ons...
 • Gastenboek
 • Beginselverklaring
 • Mission Statement
 • Onze AO-POSTERS
 • De Schijtoptant

 • Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek. Het is altijd leuk om eens iets van een ander te lezen.


  Blog als favoriet !

  onze ideologische onderbouw
 • WOII Fascisme
 • Spinoza door Etienne Vermeersch
 • Susse van den Ende
 • subversiviteit en situationisme
 • scepticisme en Jean Bricmont en Sokal
 • de grote roerganger en marxbrother 1

 • Buitenlandse voorbeelden om binnenlands na te volgen
 • ressacs Frankrijk
 • Amerika's beste gazet
 • een jonge vriend uit Latijns-Amerika met stamboom
 • bellaciao Frankrijk
 • Teacher dude Griekenland
 • LKP en UGTG Guadeloupe
 • The Huffington Post USA
 • Haaretz Israel
 • Human rights watch
 • IJsland in crisis

  Onze Esthetishe Bovenbouw
 • Bob De Groof
 • Baudouin Breïker
 • Le dernier cri Frankrijk
 • Art brut en aanverwanten
 • De mededeler en Quelle Horreur Olland
 • Schone Vlaemsche Poëzie
 • Muziek en kleinkunst comme on aime
 • @-C-ART-dzz-Offizz

 • Symphatieke blogs van over de taalgrens en Brussel en wijde omgeving
 • Richard III Duc de Gloucester
 • Brussel voor serieuse mensen
 • Taalhistorisch Brussel
 • afrikaanse madammen

 • LINK-swap
 • http://weblog.startpagina.be
 • http://weblog.startpagina.nl/
 • http://weblog.startkabel.nl/
 • http://weblogger.startbewijs.nl/
 • http://besteblogs.eigenstart.nl/

 • Een interessant adres?

  www.desesperado.be

  View blog top tags


  View blog authority
  Pagerankkeyword ranking search engine

  TECHNORATI
  PROFILE
  DOSSIER ENERGIE-DEBAT
 • BLOGBERICHT
  van PART I t.e.m XIII
 • PDF-DOCUMENT
  van PART I t.e.m XIII


 • Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!