kitokojungle

..welkom ! ..welkom ! ..welkom !

~ Gesticht àls Gesticht ter Voorkoming v/d Maatschappelijke Randdebiliteit ~

~ HÉT "progressief" Orgaan Der "Hangmatsocialisten" ~
Gesticht àls Gesticht ter Voorkoming v/d Maatschappelijke & Politieke Randdebiliteit

05-12-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze *GRIJNS* hangmatsossencommentaar op de actualiteit !!

...Deze beelden zijn u waarschijnlijk allen bekend van het televisiejournaal..."Acties bij Carrefour lijken maat voor niks"
duur : 2:27 minuten
VRT-Journaal


...Màààrr kijk-kijk !!... Er blijkt een wonder geschied !! Een rechter uit Veurne ~blijkbaar hebben ze in de verre Westhoek nog enig verstand~ oordeelt dat de dwangsommen bij Carrefour niet hadden mogen bestaan... !! Kijk eens aan, er zijn er die er nog zo over denken !! Wij hadden het trouwens daar al over in een eerdere bijdrage van onze hand, nl. Zin & onzin over "eenzijdige verzoekschriften" bij stakingen...... Het ging toen over een ander geval waartegen de vakbonden eveneens een proces hebben ingespannen...

...Maar we keren terug naar de les & we gaan verder met Carrefour...

...

woensdag 03 december 2008 | Bron: belga

Rechter vindt breken Carrefour-staking ongepast

VEURNE - De vakbonden kregen op 10 november een dwangsom opgelegd voor elke Carrefour-klant die ze verhinderden de winkel binnen te gaan. Die beslissing had niet genomen mogen worden, omdat de rechter destijds alleen Carrefour hoorde en de bonden niet gehoord werden. Dat heeft de rechtbank in kort geding van Veurne vanmorgen beslist. De bonden krijgen daarmee gelijk van de rechter.

De vakbonden voerden op 10 november actie aan de Carrefour in Koksijde, omdat de werknemers van de Carrefour Blauwe Toren in Brugge aan lagere arbeidsvoorwaarden moesten werken. De rechtbank stelde daarom op basis van een eenzijdig verzoekschrift van Carrefour een beschikking op. Daarin stond dat LBC vakbondssecretaris Etienne Claes een dwangsom van 1.000 euro moest betalen per persoon, klant of werkwillig personeelslid, die de Carrefour niet zouden zijn binnengeraakt door de stakingspost voor de ingang van de winkel.

De bedoeling van Carrefour was de stakingsactie te breken, wat ook lukte. Met de dwangsom boven het hoofd oordeelde de vakbond immers dat het beter was de actie af te breken.Ongepast

De Veurnse rechter oordeelt nu dat de procedure via het eenzijdige verzoekschrift dat tot doel had de staking te breken, niet gepast was.

Zo was de actie onder meer tijdig aangekondigd door de bonden. Daardoor vervalt het dringende karakter van het voeren van een procedure voor kort geding via een eenzijdig verzoekschrift, waardoor de vakbonden niet meer gehoord konden worden.

Dat door de actie de volledige economische activiteit van Carrefour werd platgelegd, vond de rechter wat overdreven.

De beschikking die op 10 november werd opgemaakt, is dus nietig, oordeelde de rechter. Daardoor komt de dwangsom te vervallen die Claes boven het hoofd hing, en ook het verbod dat tegen de man liep om nog een Carrefour-vestiging te betreden. Daardoor kon de man zijn vakbondswerk niet meer naar behoren uitvoeren en kon hij naar eigen zeggen geen boodschappen meer doen in de Carrefour.

De vakbonden en de directie bij Carrefour bereikten inmiddels een akkoord.

kld

BRON : http://www.standaard.be/

...

...& Op het VRT-Journaal...

...

"Acties bij Carrefour stilleggen was fout"

wo 03/12/08 13:00 (UPDATE video) - Een rechter in Veurne heeft de vakbonden in kort geding gelijk gegeven in hun conflict met warenhuisketen Carrefour. De directie had een stakingsactie laten stilleggen, maar de rechter oordeelt nu dat ze die beslissing niet had mogen nemen."Acties bij Carrefour lijken maat voor niks"
duur : 1:07 minuten
VRT-Journaal


...Begin vorige maand lagen verschillende vestigingen van Carrefour plat. De vakbonden blokkeerden de toegangen uit protest tegen de arbeidsvoorwaarden in de nieuwe hypermarkt in Brugge.

De directie nam dat niet en stapte op verschillende plaatsen naar de rechter. Dat gebeurde met een eenzijdig verzoekschrift, dus zonder dat de bonden gehoord werden.

Onder meer in Veurne kregen de vakbondsleden te horen dat ze hun actie moesten stopzetten. Anders moesten ze een dwangsom van 1.000 euro betalen per klant of per werkwillige die de winkel niet binnenmocht.

De bonden tekenden daar verzet tegen aan en krijgen nu gelijk. Volgens de rechter was er geen hoogdringendheid omdat de vakbonden hun acties tijdig hadden aangekondigd.

Bovendien had Carrefour geargumenteerd dat haar economische activiteit stillag door de acties en ook dat vond de rechter een beetje overdreven.

BRON : http://www.deredactie.be/

...

Nu is er ook nog iets anders dat ons steeds méér & méér begint te storen, zelfs te ergeren in het ganse plaatje... & dat is de toch wel bijna ganse ~tendentieuze~ berichtgeving die er gebeurt vanuit ons ~gehele~ officiële Belgische Media-landschap... De traditionele perceptie van stakingspiketten... Het lijkt er soms wel op alsof die piketten enkel & alleen maar zouden bestaan uit ladderzatte, brallende & tierende "agressievelingen" in rode of groene "vuilniszakjes" gehuld... & dat het hier niet zou gaan over doodgewone hardwerkende brave burgers die het gewoonweg spuugzat zijn & luidop protesteren tegen ~bepaalde~ werkomstandigheden &/of de verloning van hun werk !!...

Maar bon, sinds de Internationale klucht-affaire met "onzen" Crembo is het ondertussen al duidelijk geworden dat zattigheid niet langer behoort tot het monopolie van arme sloebers of "onverantwoordelijke" stakers... & sinds we de beelden hebben gezien van de aandeelhoudersvergaderingen bij Fortis ~toch evenementen die tot nog toe niet meteen associaties opriepen met agressie en onbeschaafd gedrag~ weten we dat er uiteindelijk slechts een flinterdun verschil bestaat tussen een woest stakingspiket van arbeiders in vuilzakoutfit & een méér dan woelige aandeelhoudersvergadering met "het betere volk", in dit geval dan, boze, néé zelfs héél woeste meneren... & kwaaie madammen in "de duurdere Pecotex-cardigans" die hun onvrede over Fortis kwamen uiten... Waarbij trouwens de al te furieuze exemplaren blijkbaar ook nog eens manu militari door de plaatselijke veiligheidsdiensten uit de aandeelhoudersvergadering werden verwijderd (?!)

U begrijpt dus nu hoogstwaarschijnlijk ook dat we in het verlengde van voorgaande discours, wij nog steeds niet ~willen~ begrijpen waarom dààr nu eens niet door de één of andere rechter een ~noem 't preventief~ einde aan werd gemaakt ?!... bij "hoogdringendheid" zeg maar... omwille van de ganse *G#DVERD#MSE* beschamende schijnvertoning alleen al bijvoorbeeld !! ...& Niet alleen "hoogdringendheid" had daar als motief kunnen weerhouden worden, maar eveneens zeg maar het motief : "het stalken van een hoogbejaarde"... in casu "onze-goeie-vrind" Davignon die net géén lading rotte tomaten of eieren naar het hoofd kreeg gegooid... & zeg nu zelf, waarom niet ?!...

Kijk !! ...& Draai het of keer het hoe je het wilt... ~& we reutelen daarbij uit volle borst : "ocharme-ochhere-ochgottekes-toch"~... Belgistan geeft hiermee uiteindelijk toch maar weer eens toe dat het géén andere jongere managers meer in reserve heeft !!... Het Belgische talent is op !! Blijkbaar... want we horen nergens protest !! 't Is misschien zelfs zo, dat die oude garde gewoon niet eens aan opvolging heeft gedacht &/of heeft willen denken !!... In al hun euvele ~bijna groteske~ overmoed dachten ze dus waarschijnlijk het eeuwige leven te hebben...

...& Pas op, wij vallen hier niet "zó maar" efkens "een persoontje" of "een directie" aan hè... ook niet voor het puur pervers plezier ervan bijvoorbeeld... of om eventjes met de grote onnadenkende meute mee aan het u welbekende "patron"-bashing te doen... ook dàt niet, want dit soort toestanden is trouwens niet aan ons besteed !!

Zo vinden wij bijvoorbeeld wat er nu gebeurt rond die hoge éénmalige premies van die CEO's ten zeerste ongepast !! ...& Wij ~hoe kan het anders~ ...*GRIJNS*... hebben daar natuurlijk ook zo onze eigenste eigengereide mening over... dewelke wij u bij deze even zullen trachten uit te leggen... Probeert u ons daarin te volgen aub...

Om te beginnen, menen wij bij deze toch te mogen aannemen &/of te veronderstellen dat de bedrijven waar zulke afgrijselijk hoge vergoedingen werden & worden uitbetaald, nu toch geen ietsie pietsie kleine familiebedrijfjes zijn waar men ambachtelijke confituur staat te bereiden ?!... Dit is toch duidelijk hopen we ?!... Het gaat in deze gevallen dus wel héél duidelijk over grote bedrijven, met ~kleine & grote~ aandeelhouders & al dan niet onafhankelijke bestuurders, zelfs eigenste juridische diensten... Kortom dus : een bedrijf met alles er op & er aan !! ...& Als we zeggen "bestuurders & beheerraden" dan vermoeden we dat er op dàt hoge niveau hoogstwaarschijnlijk ook een zéér duidelijke & onloslosmaklijke ~zéér berekende~ verloningspolitiek wordt uitgestippeld... anders zouden we immers onmiddellijk mogen veronderstellen dat er daar alleen maar een stel pipo's & oelewappers zouden rondhangen, die op een zeg maar gemakkelijke manier wat zitpenningen zouden "zitten" op te strijken... bevoorbeeld door eens mooi te glimlachen tijdens de jaarlijkse fotosessie voor het bedrijfsblad... of niet ?!...

Kijk !! Dàt betekent dat wanneer er een hoge pief als CEO wordt aangeworven, er op dat hoge niveau toch al wel enige ~klaar & duidelijke~ richtlijn zal gegeven zijn, vooraleer men ook maar enige arbeidsovereenkomst met zulke "belangrijke" & dus "dure vogel" zal afsluiten ?!... Iedereen volgt tot nog toe ?!...

We spreken in dit geval dus ook over een "zoveel-bladzijden-lange" arbeidsovereenkomst ~een zeg maar uiteraard door de juridische dienst van het bedrijf in elkaar gestoken waterdacht contract~ met alles erop & eraan... dus ook met eventuele bijkomende ontslagvergoedingen... duidelijk ?!... Volgt iedereen ?!...

Dus... die dingen zijn bij de beide ondertekenende partijen van de arbeidsovereenkomst bekend, want anders zou er doodeenvoudig van een arbeidsovereenkomst géén sprake kunnen zijn... & Ook dit is duidelijk voor iedereen ?!...

...& Als men dan plots ~al dan niet "out of the blue"~ beslist, om die dure vogel om één of andere, geldige of minder geldige reden de laan uit te sturen... Wat hebben we dan ?!... Hààà... een gróóóóót probleem dachten wij zo !!... Want er staan immers "ontslagvergoedingen-van-hier-tot-ginder" op papier... dus contractuele verplichtingen !!... & wie deze term iet of wat kent, weet dat een contractuele verplichting tussen twee partijen nooit zomààr éénzijdig ~door één partij dus~ kan worden gewijzigd of worden opgezegd !!... Ook dàt kan iedereen volgen ?!...

Maar dit alles is blijkbaar géén probleem, want men lekt op de één of andere manier de gigantische, maar dus wel degelijk contractueel vastgelegde, ontslagvergoedingen door naar een bevriend journalistje... ~die hiermee natuurlijk zijn eigen carrière & de oplage van zijn krant een boost kan bezorgen~ & hop !!... Kijk !! Gróóóó-te & vette titels op de voorpagina's van de Gazet !! ...Vervolgens natuurlijk het gehele lezerspubliek in alle verontwaardigde staten... & vervolgens de politiekers die op dat karretje springen nog in ergere staten... wànt de kiezers morren... Resultaat van die hele campagne in pers & media ?!... Gans het land eist dat deze contractuele verplichtingen worden vernietigd !!... Sommigen van deze ontslagen "managers" ~waarvoor wij overigens verder weinig tot géén sympathie koesteren~ worden zèlfs op zùlke dusdanige wijze onder druk gezet, dat ze zelfs "v r ij w i l l i g" afzien van hun onderhandelde vergoedingen... & of die nu hoog of laag is, dat doet hier niet ter zake...

Onze vraag als stoute & zelfdenkende linkse rakkertjes aan elke lezer van ons blogje luidt dus als volgt :

"Wat zou jij ervan denken mocht je baas morgen beslissen om je arbeidsovereenkomst éénzijdig te veranderen door bijvoorbeeld je loon te halveren ??!!..."

Niet akkoord ?!... Iets wat we overigens maar al te best begrijpen !! Màààrr... wààrom mag dat dan wel bij die dure managers ?!... ongeacht hun kwaliteiten, hun karakter, enz. ?!... Ha, omdat ze veel verdienen ?!... & zeg eens, brave lezer(es)... vanaf wanneer verdient iemand "te véél" ?!... want mijn baas vindt dat van mij ook hoor ...& misschien ~héél waarschijnlijk~ zelfs van jou ook... wie weet ?!...

Als wij zo er de meningen volgens het gros onder jullie er op nalezen, is een contractuele overeenkomst dus iets dat "zo maar" op 1... 2... 3... kan te grabbel gegooid worden voor het grote publiek, dat dan zelf wel zal bepalen op basis van zeer emotionele gegevens wat er verder met de uitvoering van deze contractuele verplichtingen moet gebeuren ?!... De publieke veroordeling dus... & "Dè Pers" ~ongeacht...~ speelt in deze klucht toch ook maar weer eens mooi in mee... Lynchen maar die rijke stinkerds !!... Hallo ?!...

Kijk... wij zijn steeds zeer duidelijk geweest in onze ideologische keuzes. Wij zijn links, maar dit soort achterlijke onzin gaat er dus bij ons NIET in... & Voor alle duidelijkheid, men zou zich volgens onze ~overigens zéér bescheiden~ mening misschien eens véél beter de vraag stellen "WIE" dit nu allemaal in deze bedrijven heeft goedgekeurd langs de andere kant van de onderhandelingstafel ?!... Want die "beslissers", die "verantwoordelijken", die zijn er toch ?!... of niet ?!... Want "ZIJ" hebben tenslotte deze contracten opgesteld èn goedgekeurd, door deze "Voor akkoord" te ondertekenen !!...

Hebt u zo enig idee ervan wat er zo wel eens zou kunnen gebeuren mocht "het patronaat - Dè Werkgever" dus, dit als "stichtend precedent" zien ?!... & mocht de één of andere "snuggere" werkgever "plots" ~out of the blue~ diezelfde methode zou beginnen toe te passen op andere arbeidsovereenkomsten ?!... Zo bijvoorbeeld door quasi simpelweg te beweren ~& mits wat éénzijdig sleuren & trekken~ & te proberen dat er essentiële dingen zoals loon zouden kunnen gewijzigd worden ?!...

Denk daar misschien eens rustig over na !!

...& Voor de duidelijkheid !! We willen hier dus zéker niet gezegd hebben dat Mittler nu de pensioenextraatjes moet krijgen waar hij zo hard over brult, want dat blijkt nu eens NIET in zijn overeenkomst te staan in tegenstelling tot de andere bonussen !!...

...

Maandag 1 December 2008 | 3 d. | powered by belga

AV Fortis :
"Mittler eist nog 900.000 euro pensioenvergoeding"

(Belga) Voormalig financieel directeur Gilbert Mittler van Fortis eist van het concern 900.000 euro aan pensioenuitkeringen. Vicevoorzitter Jan-Michiel Hessels noemde dit tijdens de aandeelhoudersvergadering van Fortis maandag in Utrecht "een onopgeloste zaak".


In oktober was er al enorme ophef over de ontslagvergoeding van Mittler. "De heer Mittler heeft ongeveer 4,3 miljoen euro meegekregen na twintig jaar hard werken voor Fortis", aldus Hessels. "Hij zou ook nog 900.000 euro willen ontvangen uit pensioenvergoedingen. Dat is nog niet betaald. Zolang ik bij Fortis zit, gaat dat ook niet gebeuren." Mittler was als financieel directeur betrokken bij de dure overname van ABN Amro, waaraan Fortis uiteindelijk is bezweken.
(KWO)

BRON : http://www.skynet.be/

...

Gesnopen ?!...

...

05-12-2008 om 00:00 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
Categorie:Sociale Onrust door de Crisis
03-12-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hangmatsossen boos op Carolien
Klik op de afbeelding om de link te volgen Waar is het leuker toeven, waar kunnen we beter zijn ...dan bij ons Carolientje Gennez. De laatste keer dat we vlinders in de buik hadden bij het vermelden van haar naam was toen ze blijk heeft gegeven van doortastende staatsmanskunst en ze dat zootje ongeregeld, die zogezegd linkse nageboorte bekend onder de ronkende benaming van VL-pro, heeft gedropt.
Toen we vandaag echter op haar site terechtkwamen ebde onze passie weg als water in de Sahel en wapens in Kivu.
We laten jullie mee oordelen en genieten van de wetenschappelijke uitleg die we ter plekke mochten ontdekken :
http://www.carolinegennez.be/artikel/in-de-pers/iedereen-kan-lid-zijn-van-sp/

en leest u samen met onze verbaasde oogjes even mee maar ga eerst rustig zitten want het kan schadelijk worden voor de gezondheid

'Iedereen kan lid zijn van sp.a

sp.a'ers, wie zijn ze? Wat denken ze? sp.a-voorzitster Caroline Gennez heeft het antwoord. Ze liet een wetenschappelijke analyse van haar partij maken door de UGent. Er werden duizend sp.a-leden ondervraagd, zowel actieve als passieve leden. Een van de belangrijkste conclusies die Gennez trekt uit het onderzoek, is dat bijna iedereen lid kan zijn van sp.a.

'Dit ledenonderzoek toont aan dat wij een partij zijn voor de doorsnee Vlaming', zegt Gennez. 'Gematigd links van het centrum en ethisch-progressief.' En overwegend katholiek. Vier op de tien SP.A-leden noemt zich christelijk of katholiek. Iets meer dan een derde is vrijzinnig. Bij de mandatarissen ligt die verhouding anders. Daar noemt 65 procent zich vrijzinnig. Een op de vijf mandatarissen rekent zich tot het christendom of het katholicisme.

Met een gemiddelde leeftijd van 55 jaar kan de SP.A bezwaarlijk een jongerenpartij genoemd worden. De belangrijkste leeftijdsgroep is die tussen 56 en 65 jaar (22 %). Vooral die oudere leden zijn weinig enthousiast over de multiculturele samenleving. Om de technische fiche van de SP.A'er compleet te maken: een meerderheid is arbeider, technisch en hoger niet-universitair onderwijs zijn de belangrijkste opleidingsniveaus en ruim 40 procent heeft het moeilijk om rond te komen.

Gennez kondigde onmiddellijk bij haar aantreden al aan dat ze de partij wou laten doorlichten. De voortdurende verwijten dat er niet naar 'de basis' geluisterd wordt, zijn daar niet vreemd aan. De resultaten van het onderzoek sterken haar in de overtuiging datsp.a geen linksere koers moet gaan varen. Zo vindt bijna de helft van de leden (47,8%) het generatiepact een goede zaak. Opvallend, want het pact werd in aardig wat analyses net aangehaald als een reden voor het slechte verkiezingsresultaat van desp.a in 2007. Vooralsp.a Rood en het ABVV waren die mening toegedaan. Nu blijkt dat slechts 22 procent van de leden echt tegen het generatiepact is.

In deze tijden van karteldiscussies levert het onderzoek interessant cijfermateriaal. De leden blijken eerder pragmatisch van aard en zijn bereid compromissen te sluiten. De partij heeft erg weinig programmapuristen in de rangen, niet meer dan één op de tien wil tot elke prijs vasthouden aan het programma.

De snelheid waarmee Caroline Gennez vorige week het kartel opblies na de partijraad van Vl.Pro kwam voor sommigen als een verrassing. De cijfers geven haar echter gelijk. Binnen de partij was er geen groot draagvlak voor het kartel met de links-liberalen. Een derde van de leden is voorstander, een derde is tegen en de rest zal het worst wezen. Het programma van Spirit (zoals Vl.Pro nog heette toen het onderzoek plaatsvond) wordt het 'minst slecht' beoordeeld. Het krijgt een vijf op tien, terwijl andere partijen het moeten stellen met 1,2 of 3 op tien.

Ook voor de toekomst van Bert Anciaux (Vl.Pro) en andere Vl.Pro'ers die een partijwissel overwegen is de analyse leerrijk. 83 procent vindt namelijk dat op de kieslijsten best alleen mensen met een lidkaart staan. Ze willen ook meer kansen voor de eigen mensen.

Niet alle leden stemden bij de federale verkiezingen in 2007 voor SP.A/Spirit. Een kleine 10 procent ging vreemd, hoofdzakelijk met CD&V en Groen! Mogelijk speelde het communautaire discours van de christendemocraten daarbij een rol. Bij de socialisten zitten amper voorstanders van een onafhankelijk Vlaanderen, maar dat betekent niet dat het communautaire verhaal hun koude kleren niet raakt. Ruim de helft van de leden wil meer bevoegdheden voor de gemeenschappen en gewesten.

Een andere opvallende vaststelling is dat bij de Vlaamse socialisten niet meer mensen zijn aangesloten bij de vakbond dan gemiddeld in Vlaanderen. De 'syndicaliteitsgraad' vansp.a ligt rond het Vlaamse gemiddelde: 62 procent. 'We zijn geen de vakbondspartij maar een diverse, open ledenpartij', zegt Gennez. De dominerende vakbond is niet verrassend het socialistische ABVV, goed voor 82 procent. Vooral jongeren neigen ook naar het ACV. Meer dan een vijfde is er lid van.

Het onderzoek bevestigt uiteraard ook heel wat denkbeelden over sp.a. Het mag geen verrassing heten dat de prioritaire thema's werkgelegenheid, pensioenen, gezondheidszorg en armoedebestrijding zijn. Driekwart vindt dat werklozen harder moeten worden aangepakt als ze werk weigeren. 'We zijn een sociale partij, die voor sociale bescherming is, maar tegen hangmatsocialisme', zegt Gennez.

Appreciatiecijfers van het oppositiewerk van SP.A zijn niet voorhanden. Over het regeringswerk is men binnen de partij betrekkelijk positief. Iets meer dan 65 procent vindt dat er de afgelopen jaren goed werk geleverd is.

De Standaard, woensdag 3 december 2008Wat dacht u ervan, beste lezer? Het geld dat aan deze grondige studie werd uitgegeven is zelden nuttiger besteed...of wat zou u doen, waarde landgenoot, als je partij rake klappen krijgt, een paar keer na elkaar zodat ze amper nog rond de 15% schommelt. Waarnaar peilt u dan? Peilt u dan naar wat er nog achterblijft als lid of peilt u best naar wat er te recupereren valt ergens anders?
Dit is begot een tevredenheidsenquête bij de leden...als Gennez daarop een wervend project will starten zal dit even enthousiasmerend werken als de reclame van een begrafenisondernemer in een lokaal reclameblaadje...
Kijk Gennez, je hebt hiermee nu wetenschappelijk ontdekt dat je voorzitster bent van een succesvolle afdeling van WOW (waardig ouder worden) dat hadden wij je gratis ook willen komen vertellen. Dat dit meteen bewijst dat niemand zit te springen om een linksere koers te steunen...je lijdt waarschijnlijk reeds aan enige hersenverweking want de voorzitterverkiezing binnen je eigen sp-a was niet meteen een kreet om een gematigd rechtse koers te varen, menen wij ons te herinneren. Buiten dan de gedesignde partijtopbonzen die wat bleekjes wegtrokken bij de resultaten van ene tot dan toe vooral erg onbekende De Bruyn die toevallig wel iets linksere klemtonen wil leggen.
Wij kunnen je eveneens, en weer gratis en voor niks, vertellen dat uit onze uitstekende vakbondscontacten die jouw leden blijkbaar niet zo erg nuttig vinden, zeer duidelijk blijkt dat de jongeren zeer snel en zelfs vrij massaal de weg vinden naar de syndicale strijd. Maar geen van deze jongeren voelt zich zelfs maar aangetrokken door jouw bejaardenafdeling. En we zullen ons hier maar meteen verontschuldigen bij je iets oudere leden omdat wij ouderdom en links niet als tegenstrijdige begrippen wensen te beschouwen.
Wij wensen je in elk geval erg veel succes met je conclusies en misschien heb jij het wel bij het rechte einde. Voor ons is het nu wel heel erg duidelijk dat er met jou geen verandering zal komen en het afkalven van de verkiezingsresultaten verder zijn rustige gangetje zal gaan. Langs de linkerkant heerst de rust van het kerkhof en de zelfgenoegzaamheid van een Fortisbestuurder. Hiervoor zullen we in Vlaanderen een zeer hoge tol betalen aan al dat rechtse gebrul en gebral.
Wij hadden je vorige keer gevraagd je afspraak met de geschiedenis niet te willen missen. Wel, het staat nu vast dat je in het pantheon der groten zal opgenomen worden, naast Blair, Hollande, Royal en nog een paar grote verliezers...
Wij doen hier dan maar meteen een oproep tot het oprichten van een nieuwe linkse partij in Vlaanderen zelfs al weten we dat het roepen in de woestijn is maar tussen ons en Carolien komt het nooit meer goed. Wij houden niet van hersendode voorzitters.

Met al onze excuses

vanwege een paar hangmatsocialisten
03-12-2008 om 23:25 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De erfenis van Polleke
Klik op de afbeelding om de link te volgen Om een klein beetje te beseffen in welk wespennest onze Belgische soldaten zich zullen begeven raden we ten zeerste aan onderstaande link te raadplegen die leest als een roman en die ons zeer deskundig uitlegt wie de verschillende sympathieke luitjes zullen zijn die bestreden moeten worden of met wie men een alliantie zal sluiten. Moeilijk te kiezen hoor! Allemaal even toffe jongens! De handigsten onder jullie kunnen hier zelfs kaartjes vinden met de posities van elke groep...dit is leuker dan een stom videospel ...http://www.ipisresearch.be/maps/Oost-Congo/20080506_Cartographie_motivations_Kivu.pdf

en we vonden ook wat nederlandstalige en iets of wat beknoptere uitleg ...

CONGO: Milities in Oost-Congo hebben uiteenlopende agenda’s
Jelle De Mey
BRUSSEL, 4 maart 2008 (IPS) - Het conflict in het oosten van
Congo draait niet alleen om de toegang tot grondstoffen. De
verschillende gewapende groepen houden er elk hun agenda op
na. Dat maakt het vredesproces er niet eenvoudiger op, zeker nu
de onderhandelingen in Goma zijn opgeschort.
Steven Spittaels van het Belgische onderzoeksinstituut IPIS
(International Peace Information Service) heeft de drijfveren van
de conflictpartijen in Oost-Congo letterlijk in kaart gebracht. Hij
onderscheidt vier motieven van de gewapende groepen en hun
leiders: hebzucht, grieven, macht en overlevingsdrang. Op basis
van de kaarten maakte hij een analyse van de situatie in Noorden
een deel van Zuid-Kivu.
Het Congrès national pour la Défense du Peuple (CNDP), de
militie en politieke beweging van de Congolese dissidente
generaal Laurent Nkunda, is ongeveer 4.000 manschappen sterk
en werpt zich op als de verdediger van de Tutsi-minderheid in
Noord- en Zuid-Kivu. Het territorium dat het CNDP controleert,
valt inderdaad samen met de gebieden waar zich de meeste
Tutsi-vluchtelingen bevinden.
In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, haalt het CNDP
eerder beperkte inkomsten uit de illegale mijnbouw. Nkunda’s
soldaten heffen wel belasting op de grondstoffen die in hun
gebied gedolven worden, maar ze innen evenzeer taksen op het
transport van ertsen, hout en andere waren. Daarnaast doet
Nkunda doet zijn voordeel bij de zogenaamde “koeien zonder
grenzen”. Op Congolese weiden graast vee dat melk produceert
voor de Rwandese markt. “Kennelijk dient hij eerder de belangen
van zijn geldschieters dan van de Tutsi-bevolking”, merkt
Spittaels op.
In Noord-Kivu zijn nog tal van andere milities actief, bekend
onder de verzamelnaam Mayi Mayi. De meeste van die groepen
hebben zich begin 2007 verenigd in een coalitie die het naar
eigen zeggen opneemt voor de Congolese slachtoffers van het
aanhoudende geweld tussen Nkunda en de Rwandese Huturebellen.
Het is de Mayi Mayi niet om politieke macht te doen.
Hun acties richten zich niet tegen de Congolese regering of haar
leger, maar wel tegen de CNDP. Ze willen vooral land winnen op
de Tutsi’s en hun eigen overleven veilig stellen. Hun discours is
eerder racistisch.
Ook de Rwandese Hutu-rebellen van het (Front democratique
pour la Libération du Rwanda)(FDLR) willen in de eerste plaats
overleven. Ze vormen de grootste gewapende groep in Oost-
Congo. De top van de militaire organisatie telt nog enkele daders
van de Rwandese genocide in 1994. Officieel willen deze rebellen
terug naar Rwanda als hun veiligheid gegarandeerd is. De Huturebellen
houden zich voornamelijk schuil in bosrijke gebieden,
verkiezen de nabijheid van de Rwandese grens en stellen ze zich
defensief op. De laatste inval in Rwanda dateert van drie jaar
geleden.
Smokkel
De inkomsten uit de mijnbouw blijven belangrijk voor het FDLR.
Er bevinden zich verscheidene coltan- en casserietvoorraden in
de gebieden die zij controleren. Toch strijden ze niet om de
toegang tot de grootste mijnen in de regio. De rebellen hebben
veel militaire macht, maar weinig politieke invloed. Ze
controleren geen steden, maar dringen wel door in de landelijke
gebieden buiten de CNDP-zones. Ze stellen zich strategisch op
langs de wegen en heffen belastingen bij iedereen die voorbije
komt, van ‘maman’ tot echte handelaar.
In Zuid-Lubero, aan de grens met Oeganda en Rwanda, hebben
FDLR-strijders ook een winstgevende drugshandel op poten
gezet. “De grootschalige cannabisteelt in het grensgebied valt
voor het merendeel onder de controle van het FDLR”, staat in het
IPIS-rapport te lezen. Elke oogst levert zo’n 10 ton ‘chanvre’ op,
de lokale cannabisvariëteit. “De meeste kopers zijn vrouwen van
Congolese officieren. Hun echtgenoten regelen het vervoer naar
Rwanda en Oeganda.”, weet Spittaels. Voor een zak van 60 kilo
krijgen de dorpelingen 30 dollar (20 euro). Na verwerking in
Goma is de drugs tot 100 dollar (66 euro) per kilo waard op de
markt van Gisenyi, in Rwanda.
Ten slotte is ook het Congolese regeringsleger (FARDC) sinds het
decemberoffensief tegen Nkunda massaal aanwezig in Oost-
Congo. Het leger laat zich in het gebied ook in met de illegale
handel in tropisch hout en koffie. “Het is niet ondenkbaar dat in
de toekomst nog meer soldaten bij deze transacties betrokken
raken, tenzij er een oplossing komt voor de onderbetaling en het
algemene gebrek aan discipline in het leger”, preciseert de
studie.
Als enige heeft de FARDC de directe controle over bepaalde
mijnsites. Dat verklaart de aanwezigheid van regeringstroepen in
het relatief kalme Shabunda, in het noorden van Zuid-Kivu. “De
11de brigade drijft er handel in ertsen die naar Tshonka worden
vervoerd, vanwaar de grondstoffen per vliegtuig naar Bukavu
gaan”, aldus Spittaels.
Alle gewapende groepen teisteren de burgerbevolking en treden
de mensenrechten met voeten. Het CNDP heeft een kwalijke
reputatie als het op seksueel geweld en kindsoldaten aankomt.
Hetzelfde geldt voor het FDLR, dat eveneens bekendstaat voor
heffing van illegale belastingen, afpersing en plundering. Zelfs
het Congolese leger blijkt een factor van onveiligheid in het
gebied.
Oplossing
Wanneer het over de rebellengroepen in de Kivu’s gaat, ligt de
focus al te vaak op de economische motieven, vindt hoogleraar
en Congo-kenner Koen Vlassenroot van de Gentse universiteit.
De andere drijfveren verdienen volgens hem dezelfde aandacht.
Vlassenroot ziet geen heil in de militaire oplossing waar Kinshasa
eerder voor opteerde. “Vrede in Kivu zal enkel mogelijk zijn als er
voldoende vertrouwen en wil is bij de gewapende groepen”. Er is
verregaande lokale verzoening nodig. “Maar ook het centrale
gezag moet het vredesproces meedragen. Dat kan door Oost-
Congo meer toegang te geven tot de politieke macht. Door
Nkunda uit te schakelen, los je het probleem niet op. Er staan
anderen klaar om zijn plaats in te nemen,” stelt Vlassenroot.
Op 23 januari werd een staakt-het-vuren in de beide Kivu’s
ondertekend. Maar sindsdien vonden er in Noord-Kivu meer dan
100 gewapende confrontaties plaats, meestal tussen Mayi Mayi
en CNDP’ers. Beide gewapende groepen hebben de
onderhandelingstafel in Goma verlaten, waardoor de uitvoering
van het vredesverdrag dode letter blijft.
www.ipisresearch.be/mapping_kivu.php
IPS(JDM, MC)


We horen wel degelijk heldhaftige taal bij de politiekers die plots waarschijnlijk tot grote Afrikakenners werden omgeturnd...

http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/518349/2008/11/30/Troepen-naar-Congo-sturen-na-debat-in-parlement.dhtm


effe voorlezen:

"Troepen naar Congo sturen na debat in parlement"

De meeste Vlaamse partijen zijn het erover eens dat België op de vraag moet ingaan om troepen naar Oost-Congo te sturen. Maar dat kan enkel na een debat in het parlement en met een sterk mandaat. Dat verklaarden de voorzitters van CD&V, Open Vld, sp.a en LDD in een debat in De Zevende Dag. Ook Groen! meent dat België verantwoordelijkheid moet opnemen.

"Affreuze situatie"
Voor Marianne Thyssen (CD&V) is de situatie in Oost-Congo "affreus" en moet er iets gebeuren. Ze is tevreden dat Yves Leterme op de vraag wil ingaan, maar er is voor haar wel een grondig debat nodig in het parlement aangezien de aanbevelingen van de Rwandacommissie bepalen dat België geen troepen mag sturen naar oud-kolonies.

"Ook andere Europese landen"
Ook Bart Somers (Open Vld) stelt dat de regering bereid is de VN-vraag te onderzoeken en dat het parlement moet meebeslissen. Voor Open Vld moeten ook andere Europese landen aan de overbruggingsmacht deelnemen.

"Goede afspraken nodig"
Caroline Gennez (sp.a) vindt ook dat het sturen van troepen naar Oost-Congo moet kunnen, maar dan zijn zeer goede afspraken nodig over wie aan de overbruggingsmacht zal deelnemen, wat die macht moet doen en voor hoelang. "We zijn kwetsbaar in Congo", benadrukt ze.

"Leger is er om te vechten"
Belgische militairen mogen in Oost-Congo niet opereren onder Belgische vlag, maar onder de vlag van de Europese Unie of de Verenigde Naties, meent Jean-Marie Dedecker (LDD). Er moet een sterk internationaal mandaat zijn en de soldaten moeten bewapend zijn. Dedecker was het niet eens met zijn sp.a-collega, dat België moet doen waar het goed in zoals het beschermen van humanitaire missies. Het leger is er om te vechten, aldus de LDD-voorzitter.

"Verantwoordelijkheid opnemen"
Vanuit het partijcongres liet ook Mieke Vogels (Groen!) weten dat België zijn verantwoordelijkheid moet opnemen omdat de noden in Oost-Congo dermate groot zijn. (belga/tdb)
30/11/08 11u51


maar vandaag doken al wat meer genuanceerdere meningen op :

bron : http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelId=4N23HLC2&ref=front


Ex-leden Rwanda-commissie zien Belgische soldaten in Congo niet zittenBRUSSEL - Politici die in de Rwanda-commissie zetelden, vrezen dat Belgische soldaten in Congo niet als 'neutraal' beschouwd worden.

Van onze redacteur'De parlementaire commissie van onderzoek betreffende de gebeurtenissen in Rwanda' onderzocht in 1997 maandenlang wat er fout gelopen is bij de moord op de tien Belgische para's en de daaropvolgende genocide. Guy Verhofstadt (Open VLD), de toenmalige Nederlandstalige rapporteur van de senaatscommissie, wil geen commentaar geven. Philippe Mahoux (PS), zijn Franstalige tegenhanger, doet dat wel. 'De redenen waarom we toen besloten hebben dat België beter geen troepen meer naar ex-kolonies stuurt, bestaan vandaag nog altijd', luidt het.

Volgens de PS'er is het probleem dat Belgische soldaten in Congo niet als neutraal zullen worden beschouwd. 'Alleen al door hun aanwezigheid bestaat het risico dat ze andere soldaten in gevaar brengen', klinkt het.

Mahoux ziet geen graten in Belgische soldaten die ondersteunende opdrachten uitvoeren. 'In 2003 is dat systeem bij de operatie-Artemis ook gebruikt.' De Belgen leverden toen medische hulp en vervulden transportopdrachten met C-130's.

MR-senator Alain Destexhe, de toenmalige secretaris van de commissie, merkt op dat de commissie nooit een verbod op het sturen van troepen naar ex-kolonies heeft beslist. 'Een aanbeveling van een onderzoekscommissie is trouwens geen wet.' De Franstalige liberaal herinnert aan de precieze tekst die werd goedgekeurd: 'Het verdient aanbeveling dat België geen contingent meer levert voor VN-operaties in landen waarmee vroeger een koloniale relatie bestond. Dit mag België evenwel niet weerhouden om, indien nodig, op eigen initiatief evacuatie-opdrachten in deze landen uit te voeren.'

Destexhe benadrukt dat we ons bewust moeten zijn van de menselijke en politieke risico's die verbonden zijn aan zo'n operatie. Het gevaar dat er Belgische soldaten sneuvelen is reëel, klinkt het. Net zoals het ontstaan van anti-belgische gevoelens bij een deel van de Congolese bevolking. 'In elk geval zou het beter zijn om het sturen van troepen te vermijden. Voorwaarde is wel dat er andere Europese landen zijn die troepen willen leveren.

Toenmalig Groen!-senator Vera Dua merkt op dat de commissie niet over een nacht ijs is gegaan bij het formuleren van de aanbevelingen. Ook Dua vreest dat, als ons land beslist troepen te sturen, het zeer moeilijk zal zijn voor Belgische soldaten om als neutraal beschouwd te worden.

De groene politica zou het ook niet verstandig vinden, mocht ons land beslissen soldaten in de frontlinies in te zetten. 'België moet zijn verantwoordelijkheid opnemen. We moeten zoveel middelen vrijmaken en Belgen sturen. Maar de Belgen zouden beter voor logistieke ondersteuning zorgen of transportopdrachten vervullen.'

Volgens CD&V'er Ludwig Caluwé moet er met alle aanbevelingen worden rekening gehouden. 'Het is zeker zo belangrijk om, als men troepen stuurt, te zorgen voor een voldoende stevig mandaat en voldoende bescherming', aldus Caluwé.Steven Samyn


We vonden nog een uiterst lezenswaardig verslagje van de senaat van nog niet zo heel lang geleden...


Belgische Senaat

Handelingen

VRIJDAG 15 JULI 2005 - NAMIDDAGVERGADERING

(Vervolg)

Vraag om uitleg van mevrouw Sabine de Bethune aan de minister van Buitenlandse Zaken over «de wapenhandel in de regio van de Grote Meren» (nr. 3-985)

De voorzitter. - Mevrouw Els Van Weert, staatssecretaris voor Duurzame Ontwikkeling en Sociale Economie, toegevoegd aan de minister van Begroting en Overheidsbedrijven, antwoordt namens de heer Karel De Gucht, minister van Buitenlandse Zaken.

Mevrouw Sabine de Bethune (CD&V). - Dinsdag 5 juli verscheen het rapport van Amnesty International: Democratic Republic of Congo, arming the east. Het betreft een onrustwekkend rapport, want ook dit jaar is er nog altijd sprake van illegale smokkel van wapens in Oost-Congo via de DRC zelf, Rwanda en Oeganda. De leveranciers zijn afkomstig uit de Balkan en Oost-Europa, onder meer Kroatië, Tsjechië en Bosnië-Herzegovina.

Er rijzen nog altijd vragen over de rol van Rwanda en Oeganda die, zo blijkt uit het rapport, bendes en rebellengroepen in Oost-Congo blijven bevoorraden om destabilisatie te veroorzaken in de DRC. De wapens en munitie worden gebruikt voor het plegen van ernstige mensenrechtenschendingen. Er bestaan ook nog steeds wapens-voor-diamanten-akkoorden met Tsjechische, Israëlische en Oekraïense bedrijven.

Het rapport maakt duidelijk melding van blijvende schendingen van het wapenembargo van de Verenigde Naties.

Ondertussen blijkt dat de MONUC niet in staat is de grenzen en de luchthavens afdoend te bewaken en te controleren. Er zijn tevens meldingen van het verhinderen van controles op luchthavens door wapeninspecteurs van de VN en de MONUC. Bij de bevolking bestaat veel ergernis over de blijkbaar machteloze MONUC, die ondanks het onlangs opgestarte initiatief om de rebellen te verdrijven, niet in staat blijkt de bevolking te beschermen tegen plundering, verkrachtingen en moorden.

Tevens werd bekend dat de minister van Buitenlandse Zaken vragen heeft gesteld aan de groep van experts van de VN-Veiligheidsraad over een mogelijke levering van wapens aan een geheime dienst van de DRC, de Agence Nationale de Renseignements, ANR, die, zo blijkt, buiten de uitzonderingen van het wapenembargo voor de DRC valt.

Kan de minister op basis van zijn informatie de schendingen van het wapenembargo van de VN en het voortbestaan van de bloeddiamantakkoorden bevestigen?

Welke initiatieven heeft de minister genomen of zal hij nemen om de wapenleveringen aan bendes en rebellen vanuit Rwanda en Oeganda een halt toe te roepen?

Welke initiatieven heeft de minister genomen ten opzichte van de landen in de Balkan en Oost-Europa waaruit wapen- en munitieleveringen worden georganiseerd?

Wat is het huidige mandaat van de MONUC? Wat is het resultaat van de controles van grenzen en luchthavens en van de ontwapening van burgers en leden van rebellengroepen en bendes door de MONUC?

Kan de minister bevestigen of hij op verzoek van de Waalse regering een vraag heeft gesteld aan de experts van de VN-Veiligheidsraad inzake een wapenlevering aan het ANR? Wat is het standpunt van de minister ter zake? Vindt hij een wapenlevering van België aan een geheime inlichtingendienst van de DRC waarover weinig informatie beschikbaar is, geoorloofd?

Mevrouw Els Van Weert, staatssecretaris voor Duurzame Ontwikkeling en Sociale Economie, toegevoegd aan de minister van Begroting en Overheidsbedrijven. - Mevrouw de Bethune wijst terecht op het belang van het recente rapport van Amnesty International, Democratic Republic of Congo, arming the east, dat wijst op de voordurende wapenhandel richting Oost-Congo en dat ondanks het wapenembargo. Het rapport bevestigt de onrustwekkende informatie uit andere bronnen, namelijk dat de strijd tegen de wapenhandel in de regio van de Grote Meren en in het bijzonder in Oost-Congo nog niet is gewonnen.

Dankzij het verplichte certificatieschema dat door het Kimberley-proces in de diamantsector werd ingevoerd, werd een beslissende doorbraak bereikt in de strijd tegen de zogenaamde bloeddiamant in Congo. Uit de Congolese exportstatistieken van 2003 en 2004 blijkt overduidelijk dat de diamanthandel zich opnieuw grotendeels binnen het officiële, gecontroleerde circuit afspeelt. Bloeddiamant komt vooral nog voor in de zones die aan de controle van de overheid ontsnappen, bijvoorbeeld in Oost-Congo. Daarom moeten wij zoveel mogelijk ijveren voor en bijdragen tot het herstel van de rechtsstaat in de DRC en het goede verloop van de transitie, die moet uitmonden in eerlijke verkiezingen.

Tegelijkertijd moeten wij de druk opvoeren op alle groeperingen die zich bezondigen aan de illegale exploitatie van Congo's natuurlijke rijkdommen.

België dringt aan op een strikte toepassing van het certificatieschema van het Kimberley-proces en heeft hiervoor zelfs de Russische overheid benaderd. Rusland is op dit ogenblik immers voorzitter van het Kimberley-proces.

De minister van Buitenlandse Zaken laat geen inspanningen onverlet om de wapenhandel naar Oost-Congo te doen verdwijnen. Ons land heeft in New York actief geijverd voor het goedkeuren op 18 april jongstleden van VN-resolutie 1596, die het bestaande wapenembargo verscherpt en tot het hele Congolese grondgebied uitbreidt. De buurlanden worden op hun verantwoordelijkheid gewezen. Het sanctiecomité krijgt meer bevoegdheden. Het kan nu een lijst van overtreders opstellen en individuele sancties voorstellen. Het zal nog deze maand een gedetailleerd rapport voorleggen. Ons land zal in New York aandringen op een concrete follow-up van dit rapport en op het nemen van de gepaste maatregelen. Het embargo zal aldus geleidelijk aan daadwerkelijk worden afgedwongen.

Ons land dringt er bij de Congolese autoriteiten op aan het Internationaal Strafhof operationeel te maken op het Congolese grondgebied, zodat de oorlogscriminelen kunnen worden gearresteerd en vervolgd. Momenteel onderzoek de minister de mogelijkheid om het ISH-team in de DRC te versterken met een tweetal Belgische experts. Dat moet leiden tot pacificatie van het Ituri-gebied en de Kivu-provincies. Via zijn ambassadeur zal België bij president Kabila aandringen op een veiligheidsstrategie voor Ituri, zodat de registratie van kiezers over enkele weken kan beginnen.

Ons land steunt ook een verruiming van het mandaat van de MONUC met het oog op de beveiliging van de verkiezingen. Dat moet de MONUC de mogelijkheid bieden om militieleiders in Oost-Congo te arresteren. België steunt discreet, maar daadwerkelijk de initiatieven die ervoor zorgen dat de Hutu's die al jaren in Oost-Congo verblijven, op een georganiseerde manier en met de nodige garanties naar Rwanda kunnen terugkeren. Hun vertrek moet ook bijdragen tot de pacificatie van Oost-Congo. Zo kan de wapenhandel op een beslissende manier worden bestreden.

Wat de aanvoer van wapens uit de Balkan en Oost-Europese landen betreft, moet het rapport van het sanctiecomité worden afgewacht. Als dit die wapenstromen bevestigt, zal de minister daaruit de nodige conclusies trekken. Hij zal op een meer systematische manier deze wapenhandel bij ambtsgenoten uit Oost-Europa aankaarten. Belgische diplomaten zullen de opdracht krijgen deze kwestie op de agenda van diverse multilaterale fora te plaatsen en onze Oost-Europese partners hierover de interpelleren.

België steunt de recente verklaring van de voorzitter van de Veiligheidsraad, die oproept tot het creëren van een mechanisme dat goed beheer van de economie en transparantie moet garanderen. Ook de minister heeft daar in verschillende verklaringen op aangedrongen. Ons land is van plan een actieve rol te spelen in het mechanisme dat hiertoe zal worden gecreëerd. We hebben deze intentie op 12 juli in Brussel bekendgemaakt tijdens een door EU-commissaris Michel belegde conferentie.

Het voeren van een correct vergunningenbeleid voor wapenexport vergt een gedegen en constant geactualiseerde kennis van de situatie in het land van bestemming, van de geldende controleregimes en van de correcte interpretatie van eventuele embargo's. Het departement van Buitenlandse Zaken beschikt over deze kennis en over een diplomatiek netwerk waardoor vragen aan Europese en internationale instanties kunnen worden gericht. Deze kennis en dit netwerk staan ook ter beschikking van de deelstaten.

Onze diplomatieke posten vertegenwoordigen België met inbegrip van de deelstaten. Vragen van de gewesten worden via Buitenlandse Zaken aan de posten bezorgd. Soms worden documenten verstuurd met de diplomatieke post. Het gebeurt vaak dat Buitenlandse Zaken slechts een brievenbusfunctie vervult.

Het zou dan ook niet correct zijn dat Buitenlandse Zaken daarover communiceert. Het gaat immers om vertrouwelijke informatie die aan het betreffende gewest wordt bezorgd of die dat gewest aan Buitenlandse Zaken bezorgt. Als dergelijke informatie door Buitenlandse Zaken publiek wordt gemaakt, bestaat het gevaar dat de gewesten terughoudender zijn om vragen te formuleren, met alle gevolgen van dien. Vragen over de inhoud van een bepaald dossier moet ik daarom doorverwijzen naar de bevoegde instanties, in dezen het Waalse Gewest.

De bevoegdheid voor wapenexport is geregionaliseerd. Het is niet de bedoeling dat Buitenlandse Zaken een schoonmoederrol speelt. In de bijzondere wet die deze bevoegdheid regionaliseert, is wel de verplichting opgenomen om de Europese gedragscode na te leven. Vandaar het belang van een correcte samenwerking in goede verstandhouding tussen het federale bestuursniveau en de gewesten. Dat impliceert dus ook het in acht nemen van gevoeligheden inzake confidentialiteit.

Zoals iedereen moeten de Belgische overheden, ook de gewestelijke, zich houden aan het embargo van de VN en de EU, dat op 18 april verstrakt werd, mede op vraag van België. Het embargo werd uitgebreid tot het gehele Congolese grondgebied. Tevens behelst de nieuwe resolutie de mogelijkheid sancties te nemen tegen overtreders en worden de buurlanden van de Democratische Republiek Congo eveneens gewezen op hun verantwoordelijkheden.

Uitzonderingen zijn mogelijk voor politie en leger, op voorwaarde dat ze geïntegreerd zijn en bestemd voor de MONUC. Ook is de levering mogelijk `aux fournitures de matériel militaire non létal destiné exclusivement à un usage humanitaire ou de protection, ainsi qu'à l'assistance technique et à la formation connexes, dont le Comité aura reçu notification à l'avance conformément à l'article 8 de la résolution 1533'. Hierover moet het comité van experts waarnaar mevrouw de Bethune verwijst, zich in voorkomend geval uitspreken.

In deze materie verloopt de samenwerking tussen Buitenlandse Zaken en het Waalse Gewest momenteel goed. De minister kan zich niet voorstellen dat de Waalse regering de intentie heeft de door de VN en de EU ingestelde embargo's te schenden. Hij heeft er dan ook alle vertrouwen in dat, indien er werkelijk een aanvraag voorligt die in strijd is met het embargo, de Waalse regering de juiste beslissing zal nemen of al genomen heeft.
Wij gaan dus boeiende tijden tegemoet !

03-12-2008 om 00:18 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
01-12-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."While still on the river, Kurtz dies saying, “The horror, the horror."
Klik op de afbeelding om de link te volgen Het worden wel erg heroïsche tijden voor ons koninkrijkje aan de Noordzee. We zijn amper bekomen van de terreurdreiging van de modernere versie van de driekoningen en we mogen onze dappere zonen en dochters diep in the heart of darkness sturen...naar den Congo. Om toch wat afstand te bewaren teneinde een minimum van objectiviteit te kunnen garanderen aan onze steeds talrijkere lezertjes, zullen we hoofdzakelijk putten uit de buitenlandse pers.
We beginnen met het oerdegelijke "christelijk betrokken" Nederlands dagblad. En begin niet allemaal tegelijk te leuteren over wapens die tot ploegscharen moeten worden gerecycleerd, waarde lezers !
http://www.nd.nl/artikelen/2008/december/01/belgie-overweegt-missie-naar-congo

We citeren zoals we graag doen :


België overweegt missie naar CongoBRUSSEL- Een grote meerderheid van het Belgische parlement is voor inzet van Belgische troepen in zijn voormalige kolonie Congo.
Het besluit is opvallend omdat een onderzoekscommissie in België eerder adviseerde geen troepen meer naar oude kolonies te sturen.

Bij een uitzending van militairen naar een andere Belgische oud-kolonie, Rwanda, liep België een fikse kater op. In Rwanda probeerden Belgische paracommando's in 1994 de vechtende Hutu's en Tutsi's uit elkaar te houden. De Belgen maakten deel uit van een neutrale vredesmacht van de Verenigde Naties.

De Rwandese bevolking zag de Belgen echter voornamelijk als de voormalige kolonisator. Dat liep fout toen paracommando's de premier van Rwanda beschermden tegen het opstandige Rwandese leger. De commando's werden omsingeld en moesten hun wapens afgeven. Tien Belgische commando's werden daarna doodgeslagen met de kolf van een geweer.

Nu de onrust in Congo toeneemt staat de aanbeveling van de onderzoekscommissie onder druk. De Belgische Kamer gaat hoorzittingen houden over eventuele aanpassing van de regel om geen troepen te sturen naar oud-kolonies. Vorige week nog had minister van Ontwikkelingssamenwerking Charles Michel gepleit die regel te beëindigen. Hij vindt dat België niet geloofwaardig is als het steeds vraagt om extra troepen voor Congo, terwijl het zelf niet wil meedoen. Maar de Waalse socialisten verzetten zich direct: zij menen dat de Belgen nog steeds extra risico lopen in oud-kolonies.

Humanitaire operatie
,,We kunnen niet doof en blind blijven voor de humanitaire ramp die zich afspeelt in Congo'', aldus de Belgische premier Yves Leterme tegen de Vlaamse krant De Standaard. De Belgische minister van Buitenlandse Zaken zei tegen dezelfde krant dat het blijft gaan om een humanitaire operatie. ,,Of het trauma met de tien vermoorde para's verwerkt is? Als collectief hebben we er lessen uit getrokken: we moeten onze soldaten maximaal beschermen. Maar ook dan bestaat de kans dat er slachtoffers vallen. We moeten de mensen niets wijsmaken'', aldus de Gucht.

Belgie werd door VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon gevraagd om militairen te sturen naar de VN-missie Monuc in Congo. Voorwaarde voor België is dat er meer landen een toezegging zullen doen. ,,België zal in geen geval het leiderschap van deze Europese troepen op zich nemen’’, zegt De Gucht tegenDe morgen. Premier Yves Leterme meldde een brief te hebben gekregen van de Britse premier Gordon Brown die zijn hulp heeft toegezegd. Ook Zweden zou interesse hebben getoond.

De VN-vredesmacht Monuc is met 17.000 man weliswaar de grootste vredesmacht ter wereld, maar de missie kan het geweld in het oosten van Congo niet bedwingen. De soldaten zijn veelal afkomstig uit India, Pakistan, Bangladesh, Nepal en Uruguay.

De Congolese regering reageert positief op het voornemen van het Belgische parlement, zo meldt De Morgen. Rebellenleider Laurent Nkunda keurt de versterking af. ,,Dit is een onaangename verrassing'', aldus een woordvoerder van de rebellenleider. ,,Wij dachten dat de Verenigde Naties aan een vreedzame oplossing voor de crisis werkten.''

Ondertussen is de Belgische pers kritisch. De Morgen roept op tot een uitgebreid gedefinieerd mandaat en voldoende slagkracht om daadwerkelijk op te treden in het onrustige Congo. ,,De Rwandese genocide, zo hebben we geleerd, kon niet gekeerd worden door enkele militairen die lichtbewapend een mandaat hadden om het verkeer te regelen'', aldus commentator Yves Desmet.


en het valt te verwachten dat we daar niet alleen zullen rondlopen onder leiding van onze zingende oorlogsminister Crembo want buiten wat rebellengroepen van diverse pluimages en een plunderend en verkrachtend Congolees leger zullen daar misschien ook nog wat Angolezen al schietend rondlopen

http://www.parool.nl/parool/nl/225/Buitenland/article/detail/42439/2008/11/12/Angolese-troepen-naar-Congo.dhtml

en we citeren nogmaals ter lering van de lezer uit Het Parool "duidelijk Amsterdams" omdat het niet altijd christelijk moet zijn:

Angolese troepen naar Congo

Vluchtende Congolezen 50 kilometer ten noordwesten van de hoofdstad Goma. Foto AP/Jerome Delay
NEW YORK - Angola stuurt troepen naar Congo, zo heeft woensdag de Angolese onderminister van Buitenlandse Zaken, Georges Chicoty, aangekondigd. Het is niet duidelijk om hoeveel militairen het gaat en wat hun taak zal zijn.

Chicoty, die maandag in Brussel een bijeenkomst van de ministers van Buitenlandse Zaken van de Europese Unie bijwoonde, zei dat de troepenzending geschiedt 'onder auspiciën van de EU en de Southern African Development Community (SADC). Zondag was het sturen van troepen naar het noordoosten van Congo al besproken op een bijeenkomst van regionale leiders in Zuidelijk Afrika, zonder dat daar besluiten over werden genomen.

De aanwezigheid van militairen uit Angola in het noordoosten van Congo zou voor het buurland Rwanda aanleiding kunnen zijn zich gewapenderhand te mengen in het conflict tussen de Congolese regering en de rebellengroep van generaal Laurent Nkunda. Rwanda wordt door de regering in Kinshasa beschuldigd van steun aan Nkunda, van geboorte een Rwandese Tutsi, die in Congo opgroeide.

De rebellerende generaal voert aan dat hij in de provincie Noord-Kivu slechts de Tutsi's beschermt tegen de Rwandese Hutu's, die na de massamoord van 1994 op de Tutsi's in Rwanda naar het oosten van Congo vluchtten en zich daar hebben gevestigd.

Volgens de woordvoerder van de VN-vredesmacht in het gebied, kolonel Jean-Paul Dietrich, hebben rondzwervende eenheden van het Congolese leger in Noord-Kivu de afgelopen dagen huisgehouden in dorpen ten noorden van de stad Goma. Vrouwen werden verkracht, mannen doodgeschoten, huizen platgebrand en dorpen geplunderd. De soldaten zijn op de vlucht voor het rebellenleger van Nkunda, dat zich rond Goma ophoudt.

Volgens de VN zijn zeker een kwart miljoen Congolezen door de steeds oplaaiende gevechten in Noord-Kivu ontheemd geraakt. De secretaris-generaal van de VN, Ban Ki-moon, zei gisteren dat zich in het door de rebellen beheerste gebied zeker honderdduizend vluchtelingen bevinden die dringend hulp nodig hebben.

Nkunda heeft laten weten dat buitenlandse organisaties welkom zijn om die hulp te bieden. Gisteren kondigde zijn woordvoerder aan dat Nkunda in het gebied dat onder zijn controle staat een 'alternatief bestuur' heeft gevormd.

De Veiligheidsraad overweegt de VN-troepenmacht in Congo, nu 17.000 man sterk, met drieduizend soldaten en politie-eenheden uit te breiden. Van de blauwhelmen bevinden er zich op dit moment zesduizend in Noord-Kivu, waar zij vrijwel vruchteloos proberen de burgers te beschermen tegen zowel de rebellen als het reguliere Congolese leger. (HET PAROOL)

Wij menen ons niet te herinneren hierover veel in onze eigen pers te hebben gelezen maar we hebben natuurlijk niet alle Vlaamse gazetten gekocht...en er stond wel iets in De Morgen ...http://www.demorgen.be/dm/nl/990/Buitenland/article/detail/484713/2008/11/12/Angola-stuurt-troepen-naar-Congo.dhtml

Angola stuurt troepen naar Congo om het Congolese leger bij te staan in zijn strijd tegen de oprukkende rebellen van Lauren Nkunda. Dit heeft het Angolese ministerie van Buitenlandse Zaken bekendgemaakt. Hoeveel troepen Angola naar Congo stuurt en wat hun missie precies wordt is niet duidelijk. De rebellen hebben al laten weten dat zij de strijd zullen aanbinden met alle Afrikaanse militairen die het Congolese regeringsleger helpen.

Afrikaanse Unie
Onderminister van Buitenlandse Zaken Georges Chicoty woonde maandag in Brussel een vergadering van de EU-ministers van Buitenlandse Zaken bij. Frankrijk, de huidige EU-voorzitter, slaagde er toen niet in de steun van andere EU-lidstaten te krijgen voor een 1.500 man sterke vredesmissie in Oost-Congo. Met name Duitsland en Groot-Brittannië vonden dat de Afrikaanse Unie als eerste in aanmerking komt om er de orde te herstellen.

Mensenrechten
De 27 EU-ministers kwamen wel met een gezamenlijke verklaring waarin de rampzalige humanitaire situatie in Oost-Congo wordt betreurd. De schendingen van de mensenrechten, waaronder het rekruteren van kindsoldaten en verkrachtingen door militieleden, werden veroordeeld.

Genocide
De strijd in Oost-Congo is deels een gevolg van de genocide van 1994 in het oostelijke buurland Rwanda, waarbij minstens een half miljoen Tutsi's omkwamen. Rebellenleider Nkunda zegt dat hij de Tutsi-minderheid in Oost-Congo verdedigt tegenover Rwandese Hutu's die na de genocide over de grens vluchtten. Nkunda kondigde op 29 oktober een bestand af, toen zijn troepen de rand van Goma bereikten. Sindsdien zijn er herhaaldelijk nieuwe gevechten uitgebroken, onder meer tussen rebellen en de regeringsgezinde Mai Mai-militie. (novum/kh)
12/11/08 08u21


en omdat we zoals elke rechtgeaarde Belg toch wat wantrouwig staan t.o.v. de ollanders en vooral dan de wietrokende Amsterdamse persjongens, zoeken we bevestiging die we vinden bij
http://www.wikio.co.uk/news/Georges+Chicoty
http://www.wtopnews.com/index.php?nid=387&sid=1515797

we citeren de laatste bron:

LUANDA, Angola (AP) - An Angolan government official says his country will send troops to Congo, where at least 250,000 people have been displaced by fighting.

Angolan Deputy Foreign Minister Georges Chicoty did not say how many troops will go or what their mission will be. Southern African regional leaders meeting at a summit Sunday had discussed sending troops to reinforce the scattered Congolese army.

The city of Goma has been besieged by rebels loyal to renegade Gen. Lauren Nkunda since he reached the outskirts of provincial capital. The rebels have promised to fight any African troops that aid the Congolese army.

Chicoty made the announcement on Angolan national radio after attending a meeting in Brussels with European foreign ministers on Tuesday.

(This version CORRECTS that Chicoty is deputy foreign minister, instead of foreign minister.)


(Copyright 2008 The Associated Press. All rights reserved. This material may not be published, broadcast, rewritten or redistributed.)

En we vinden zelfs wat "exotica" bij : http://www.blackvoices.com/newsarticle/_a/congo-crisis/20081113121209990001

en ook hier citeren we graag :

The Congo Nightmare, Angola Sending Troops

AP
Posted: 2008-11-13 15:20:32
Filed Under: Top News
GOMA, Congo (AP) — Angola is mobilizing troops to send to Congo, heightening fears that the fighting there would engulf other countries in the region.

Angolan Deputy Foreign Minister Georges Chicoty did not say how many troops will go to Congo or what their mission will be. But it may be that they will support the government in its fight against rebels led by Tutsi former general Laurent Nkunda rather than act as peacekeepers.

Congo asked Angola for political and military support Oct. 29. And Associated Press reporters have already seen Portuguese-speaking soldiers wearing green berets with pins in the shape of a map of Angola appearing to guard a road alongside Congolese soldiers.

Chicoty made the announcement on Angolan national radio after attending a meeting in Brussels with European foreign ministers Tuesday.

Southern African regional leaders meeting at a summit Sunday in Nairobi, Kenya, discussed sending troops to reinforce the scattered Congolese army near Goma, a provincial capital on the border with Rwanda.

The presence of Angolans in the volatile region could be seen as a provocation by Rwanda — the country whose 1994 ethnic genocide ignited the tensions that still roil the region today.

At least 500,000 Tutsis were slain in 1994; some of the Hutus who participated in the slaughter escaped to Congo. Nkunda says he is fighting to protect minority Tutsis in eastern Congo from those Rwandan Hutus.

Congolese officials sought Angolan help as Nkunda's rebels were advancing toward Goma. Nkunda called a unilateral cease-fire last week when his forces reached the outskirts of the city, but the truce has crumbled amid persistent reports of fighting.

The rebels have promised to fight any African troops that aid the Congolese army.

At least at least 250,000 people have been displaced by fighting that the largest United Nations peacekeeping force struggled to contain. U.N. officials say both the rebels and government troops have committed crimes against civilians.

U.N. peacekeeping spokesman Col. Jean-Paul Dietrich said Congolese army troops had reportedly raped civilians near the town of Kanyabayonga, 60 miles (100 kilometers) north of Goma, in attacks that began Monday night and lasted into Tuesday morning.

The army troops are notoriously ill-disciplined. In recent days, some have been seen manning checkpoints drunk.

In New York, U.N. Secretary-General Ban Ki-moon called Tuesday for an immediate cease-fire so aid workers could urgently help "at least 100,000 refugees" cut off in rebel-held areas north of Goma.

The U.N. chief also said he was "very concerned by reports of targeted killings of civilians, looting and rape."

Ban said about 3,000 more U.N. peacekeeping soldiers and police were urgently needed to bolster the 17,000-strong U.N. force in Congo, which has been unable to stop the fighting or halt the rebel advance.

A rare nighttime gunbattle erupted late Tuesday between rebels and the army just north of Goma, and the U.N. said it was trying to get the warring sides to move further apart. Mortars were used during the nearly one-hour fight near Kibati, Dietrich said.

Kibati is six miles (10 kilometers) north of Goma and home to 75,000 people who have fled the fighting.

"There is a big tension because there are so many people there and it's so close to Goma," Dietrich said.

Closer to Goma, the situation for displaced refugees was dire.

"I haven't eaten properly in three weeks," said Teoneste Dies, 22. He fled his home three weeks ago with his wife and three children, surviving on whatever potatoes they could scrounge.

Copyright 2008 The Associated Press. The information contained in the AP news report may not be published, broadcast, rewritten or otherwise distributed without the prior written authority of The Associated Press. All active hyperlinks have been inserted by AOL.
2008-07-03 20:38:40

Let dus eventjes op de regeltjes in vetjes .....

en dan surfen we eventjes naar onze vrienden van Broederlijk Delen die WEL degelijke info verspreiden over de toestand ter plekke...
en op 13 november lezen we daar reeds : http://www.broederlijkdelen.be/SharedPubli/WebObjects/SharedPubli.woa/wa/PDA/a?r=1003362


EU besluit voorlopig toe te kijken hoe Oost-Congo in chaos afglijdt

Broederlijk Delen
November13,2008

Op 10 en 11 november vond in Brussel de Europese Top van Ministers voor Buitenlandse Zaken van de 27 lidstaten plaats. Ook de Ministers voor Defensie en Ontwikkelingssamenwerking namen deel aan deze top. Voor België namen Ministers De Gucht - net terug uit India - en De Crem deel. Minister voor Ontwikkelingssamenwerking Charles Michel zat zelf nog in Congo waar hij twee ontmoetingen had met President Kabila, in een poging de relaties tussen België en Congo te normaliseren. Inmiddels is Michel weer terug uit Kinshasa, met een boodschap voor Premier Leterme. Voorlopig is nog niet bekend wat deze boodschap precies inhoudt.

Op maandagmorgen aan het begin van de Europese Top organiseerde een delegatie Belgische ngo’s een publieksactie om aandacht te vragen voor Oost-Congo. De crisis in Congo stond weliswaar al op de agenda van de Ministers maar de ngo's vroegen de Ministers meer te doen dan enkel over de crisis te palaveren en ook daadwerkelijk en snel actie te ondernemen. Naast 11.11.11, CNCD, Oxfam, ... namen ook Broederlijk Delen en Pax Christi Vlaanderen deel aan de actie. Met een grote foto van een jonge Congolese moeder en haar baby met de slogan "De mensen in Oost-Congo riskeren meer te verliezen dan hun spaargeld" (in het Frans en Engels) positioneerden de betogers zich aan de ingang van het Justus Lipsius-gebouw aan het Schumanplein. De Belgische en internationale pers was aanwezig. De rest van de dag reed de publimobiel met de foto door de straten van Brussel om het brede publiek te sensibiliseren. De concrete eisen van de Noord-Zuidbeweging voor Congo kan je lezen op de website van 11.11.11.

Op de Europese top werd er echter bitter weinig beslist. De Europese leiders betreuren weliswaar de toestand in Oost-Congo en vragen dat de Monuc zijn sterk mandaat ook daadwerkelijk uitvoert maar de Europese leiders zijn voorlopig niet bereid om zelf op te treden. Minister De Gucht stak zijn ontgoocheling niet onder tafel en noemde deze beslissing een “politieke vergissing”. Inmiddels vraagt Alain Le Roy, hoofd van het VN-department voor vredesmissies, aan de VN Veiligheidsraad om 3.000 extra soldaten naar Oost-Congo te sturen om er de burgerbevolking te beschermen tegen de rebellen én tegen het Congolese nationale leger, dat zich de afgelopen dagen weer schuldig heeft gemaakt aan plunderingen en verkrachtingen. Ook de VN hadden immers op de EU gehoopt om een zogenaamde “bridging force” in te zetten in Oost-Congo. Zo’n “bridging force” zou de periode kunnen overbruggen die nodig is om extra MONUC-troepen op het terrein te krijgen. Het uitsturen van VN-troepen neemt immers al snel 2-3 maanden in beslag terwijl de EU battle groups hoogstens 2 à 3 weken nodig hebben voor ze operationeel zijn.

Intussen gaan de gevechten in Oost-Congo gewoon door. Afgelopen dagen werden op verschillende plaatsen zware gevechten gevoerd tussen de rebellen van Nkunda enerzijds en het Congolese leger anderzijds, hierin regelmatig gesteund door rebellengroepen als de Maï-Maï. Nkunda heeft in Ruthsuru nu ook een parallelle administratie ingesteld en zegt te willen oprukken tot Kinshasa. Hij blijft rechtstreekse onderhandelingen met de Congolese overheid eisen, wat voorlopig door Kabila wordt afgewezen. Ook het Congolese Parlement liet vorige week weten dat rechtstreekse onderhandelingen met Nkunda voor hen niet kunnen en dat de bestaande akkoorden en het Amani-programma het enige wettelijke kader blijven. Ze dringen erop aan dat Nkunda zich hier weer inschakelt.

Ban Ki-Moon, de secretaris-generaal van de VN, heeft intussen aan de Veiligheidsraad 3000 extra blauwhelmen voor Congo gevraagd. Momenteel is Monuc met 17.000 troepen de grootste vredesmacht ter wereld. Daarvan zijn er in de huidige crisiszone in Noord-Kivu slechts 4000 blauwhelmen gestationeerd, wat misschien net genoeg is om de stad Goma te verdedigen, maar niet om de hele provincie te controleren. Het enthousiasme van enkele VN-Veiligheidsraadsleden om Monuc te versterken is echter lauw, gezien de hoge nood aan vredestroepen in andere crisishaarden, zoals Darfur. De uiteindelijke beslissing wordt op 26 november verwacht. Voor het einde van het jaar moet ook het Monuc-mandaat worden verlengd, dat dan mogelijk verder wordt uitgebreid.

Afgelopen week waren er ook hardnekkige geruchten dat Angolese soldaten zij aan zij met het Congolese leger in Oost-Congo zouden vechten, iets wat tot nu toe met klem ontkend wordt door Angola. Wel zegt de Angolese Vice-Minister voor Buitenlandse Zaken Georges Chicoty dat Angola de gebeurtenissen in Congo nauw opvolgt, in geval ze zouden moeten interveniëren. Ook de SADC (South African Development Community) stuurde op 9 november een communiqué de wereld in waarin zij hun vrees uitdrukken dat de crisis in Oost-Congo de stabiliteit in de hele regio bedreigt. Zij zullen, indien nodig, troepen sturen die de burgerbevolking in Oost-Congo moeten beschermen en de Congolese overheid ondersteunen in het bewaken van haar territoriale integriteit en soevereiniteit. Als dit effectief zou gebeuren valt te vrezen voor de tegenreactie vanuit Rwanda en dan lijkt een nieuwe regionale oorlog inderdaad niet te vermijden.


Let u toch ook maar weer op de in vetjes gezette passages en vergelijkt u eventjes de data van de verschillende verklaringen...


Beste lezertjes, nemen jullie het ons kwalijk als wij hier nu zouden schrijven dat wij ons hartje vasthouden na het lezen van deze bloemlezing die wij voor jullie van het Internet hebben geplukt. Zouden jullie ons boos bekijken als wij het enthousiasme van onze politici om Belgische troepen naar Congo te sturen toch wel enigszins naïef durven noemen?

Zijn wij dan voorstanders van de kat uit de boom te kijken en de toestand te laten zoals hij daar momenteel is, dus de Congolese bevolking daar verder te laten uitmoorden en te laten verkrachten? Neen dus. Wij zouden daar ook graag verbetering wensen maar of dit allemaal op deze manier hoeft te gebeuren?????? Gelukkig zijn wij dus geen specialisten maar we vrezen dat we daar in een zeer vreemd scenario zullen terecht komen. Gelukkig beseft iedereen hier wel degelijk dat beroepssoldaten er zelf voor kiezen om te sneuvelen.... of niet soms?

Alleszins verwachten we van sommige politiekers, vooral aan de linkerzijde, wat kritische inbreng in het hopelijk publieke debat...we zijn weer erg benieuwd...
01-12-2008 om 23:23 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)Inhoud blog
 • The brave new world is werkelijkheid...
 • ook interessant
 • Yaz...Yasmine...
 • en contraceptie in Belgistan...
 • Problemen in Frankrijk en USA met bepaalde contraceptiva...
 • ergerlijk 2013!
 • Femmes de Rue iedereen geeft commentaar, wij dus ook
 • De valsche Fransman nog maar eens verslagen...
 • Armoedebestrijding...Geen enkele minister heeft er naar gevraagd...
 • anderhalf miljard euro subsidies weggegooid in zonnepanelen...
 • Deltastichting niet blij....
 • Dag Allemaal vaandeldrager in de Vlaemsche ontvoogdingsstrijd!
 • Leve de tsjeven met hun kerncentrales en Bart Van Rompuy
 • Artistieke vrijheid in Vlaenderen en op de VRT!
 • EUREKA en DRIEWERF HOERA HIPHIP geen slimme meter in huis!
 • Hier zijn we weer !
 • >Dewinter getuigt over de zwanworstaanval op kinderen...
 • De voedselberg van Steven De Geynst
 • Luc Barbé...een heel kleine rehabilitatie...
 • een hoofddekselvergelijking
 • verlof voor de geërgerden
 • de duizendzevenentwintigste generatie Vlamingen kent grote leerachterstand
 • l'oiseau bleu
 • De blijde (weder)intrede van Maeterlinck in Gent en over perzikken met 2 k's
 • Belgie in het nieuws
 • Bernard de pilchard en het idyllisch kustlandschap
 • de levensverwachting van de Duitse armen biedt een oplossing voor de vergrijzing!
 • Hoera, de gestapo is terug...de Grimbergse kliklijn
 • leve de revolutie
 • ARCO, Tsjevenstreken in het kwadraat!
 • een visie op de Russische verkiezingen...
 • Wij hangen graag de propere uit...
 • Filip De Winter verhuist naar Namibië, hoera!
 • den ellentrik als grondstof
 • Black woman : Tu sens la fleur le matin et le poireau le soir. Non merci !
 • energie veroorzaakt vergeetachtigheid
 • bijna weer oorlog in Mesen...een belgenmop..
 • RIP SVETLANA ALILUYEVA...wie haar niet kent zoekt het maar eens op en leest haar boeken...
 • zonnepanelen zien klaar maar ook nazidassen op de VRT
 • Vlaanderen op zijn smalst en de lul van de dag
 • een monument
 • young media summit
 • met het schaamrood op de wangen
 • Spanje in actie tegen privatisering van het onderwijs
 • Er zijn dus toch nog verstandige mensen in Vlaanderen....de SERV
 • occupy Wall Street
 • Alaa Abdel -Fattah
 • ARCO het einde...
 • Tolerante Vlamingen?
 • madam van de dag: Ann Branbergen
 • De Brusselse metroerger dan Afghanistan?
 • Naast Plopsaland bestond er ook Shitland
 • Indaver Beveren ligt in Afrika
 • sluikreclame voor La source des femmes en Jacques Bloch
 • IN MEMORIAM
 • Amerika het donkerste voorbeeld
 • extreem rechts weer springlevend!
 • Le Pen en Israel één front??????
 • een andere stem in het debat...
 • Charlie a beaucoup d'ami(e)s en een nieuwe blog !
 • Oakland general strike
 • La belle plume française concernat Charlie: Le Monde
 • solidariteit met Charlie Hebdo
 • op naar de barricades!
 • een grote madam in de rechtbank !
 • Met zijn allen naar een Europees referendum, wij zijn allemaal Grieken!
 • Freya we love you!
 • gooi onze kerncentrales maar dicht, we steken de kaarsen wel aan...
 • Dexia we zijn één en al oor!
 • Zullen de Fransen wel slagen waar de Belgistanen falen?
 • Colloceer Vermeiren!
 • energie eindelijk een debat?
 • We are all Americans!
 • occupy....Chicago is nog steeds Chicago van Al Capone al heet hij nu Emanuel Rahm
 • de dubbeldemocratie Belgistan en de groene stroomcertificaten, twee verhaaltjes
 • de casino van ARCO en de rest...
 • vroem vroem
 • sjot ze uit hun pluche zetels!
 • Indignados in Brussel een succes!
 • nog een beetje chili...
 • Camila Vallejo komt naar Brussel!
 • Arvelor Mitaal of een mooi voorbeeld van roofkapitalisme
 • Het zijn weer harde tijden...
 • Privépolitie ...hallucinant...hier kan zelfs Hasselt nog een punt aan zuigen!
 • CAMILA VALLEJO een rolmodelleke
 • de duisternis regeert over grote delen van de wereld...
 • Revoilà le LKP deze keer in Mayotte...
 • niet alleen Obama schrijft mooie toespraken in de USA...
 • Lap, het is prijs!
 • de uitspraak van de dag
 • de éénwording tussen Zuid en Noord-apenland komt nabij! En Dexia is er nog!
 • In Brussel draagt nu elk schoolkind een kuisheidsgordel!
 • Maikel Nabil
 • no comment
 • We love Freya!
 • Arm België ...
 • We are seeing change in our world, block by block – city by city.
 • Freya is de slimste!
 • WE WON'T PAY
 • Griekenland en de vrije pers een voorbode voor Europa
 • Tot Maandag
 • mensen komen tot inzicht maar véééééééééééél te laat De dure energie...en onze luciede politici
 • China komt in opstand...tegen de zonnepanelen...tja
 • We gaan naar Amerika...
 • slimme meters en de sprookjes van onze vriend Bart Martens
 • INFRAX en slimme meters een duidelijk standpunt hoera!
 • slimme meters en slimme netten deel 2
 • slimme meters en slimme netten deel 1
 • slimme netten weer zo een indianenverhaal...
 • slimme meters ...de ondertekenaars...
 • de slimme meters...iedereen wordt stilaan slim...
 • Over de doden wel kwaaie woorden : einde van de zaak zuster Gabrielle?
 • koorknaap Javaux wordt schandknaap
 • Humberto Prato en De Wever, alles bij elkaar geklutst geeft een mooie omelet
 • De held wordt uitgewezen....petitie voor Ly Khaly
 • Maanpizza's?
 • voor vandaag volstaat één enkele zin...
 • Ere wie ere toekomt SVEN GATZ
 • Misschien willen de rijken wel ooit wat betalen maar intussen creperen de armen
 • de Duitse bron is gevonden...pure nazipraktijken dus vanwege de Ollandse bloggers en fora..
 • Hollandse nazitaal over Islamitische Duitse Turken en incest
 • Ce lion était beaucoup trop flamand ... Cela ne pouvait plus durer
 • een kleine nostalgische bevlieging over Franse lessen en 14-18
 • AI WEI WEI legt uit
 • IJzerbedevaart????? de wadde?????
 • ALI FARZAT: niet iedereen heeft blijkbaar de zelfde humor...
 • en hier zijn de invalide Walen met hun reactie...
 • N-VA is radio Mille Collines en een bende debielen...
 • Inge en de god van mededogen is Miss Universe
 • Dupont en Dupond in het Nieuwsblad
 • We kunnen hier niet tot 5 tellen...
 • neen tegen onverdraagzaamheid: oproep van de progressieve Islamieten
 • PUKKELPOP 2011
 • Daar is de orde weer...oneerlijke concurrentie in Marcinelle
 • Ollands partnership voor Stalinmuseum?
 • Jean Bricmont schrijft een artikel in Counterpunch
 • Nette mensen berokkenen even veel schade als britse plunderaars
 • meer belastingen graag en chique rellen in Lloret
 • verstandige taal...
 • over raddraaiers, imbecielen, stormrammen, linkse idioten en wijze zotten
 • Niemand heeft het monopolie van de waarheid maar praten helpt!
 • nog meer krapuul nu ook in Chili...
 • de verloren jeugd en andere bevlogen romantiek
 • Lessen uit het verleden? Vergeet het!
 • Plunderaars lusten geen boeken...
 • Daar komt Baudrillard : England's burning en B-H-V-jeugd brandt shoppingcentrum Anderlecht plat...
 • London's burning het lijkt stilaan wel op een kleine genocide...
 • London's burning maar er zijn zo wel een paar oorzaken...
 • London 's burning
 • Justice, not charity! en de ouwe Voltaire is weer springlevend!
 • Egypte en Israël zelfde strijd...
 • Kaka als onderpand
 • 8 augustus 1956 Tutti Cadaveri
 • toiletperen en zonnepanelen, de index zal weer stijgen....onze concurrentiepositie gaat er aan...
 • de slimme kleuter van de buren...
 • de Carapilsproleague steigert, u toch ook?
 • het tolerante olland lijkt wel een nazikamp...
 • Rothschild Boulevard ....
 • Israel en de indignados van Rothschild Boulevard
 • Betaalde sex om je studie te betalen...???
 • Terug naar Blankenberge...
 • Oproep aan Jean-Pierre, Siegfried en Benno
 • Frans Crols een groot-Russisch Vlaemsch-nationalist
 • Gevaarlijke onzin in Vlaanderen...
 • de geest van Jef Cognac is terug!
 • "Bolsjeviek" Dugin en zijn grootse plannen deel 3
 • Veel schoon volk...
 • Tanguy Veys krijgt een mail
 • "Bolsjeviek" Dugin en zijn grootse plannen deel 2
 • aaargh, this is really insane
 • in memoriam de socialistische jongeren van UTOYA
 • "Bolsjeviek" Dugin en zijn grootse plannen deel 1
 • De deltastichting en de bolsjewieken....
 • Stiglitz over Euro en Europa
 • Tekos en Verdinaso +vele leuke vlaamse vrienden deel 5
 • Tekos en Verdinaso +vele leuke vlaamse vrienden deel 4
 • Tekos en Verdinaso +vele leuke vlaamse vrienden deel 3
 • Tekos en Verdinaso +vele leuke vlaamse vrienden deel 2
 • Tekos en Verdinaso +vele leuke vlaamse vrienden deel 1
 • De grote denkers rond TEKOS Van Windekens en Luc Pauwels
 • Tanguy Veys de man die reageert!
 • Wat weten we over Nieuw rechts in Vlaanderen en Tekos? Deel 1
 • Nieuw Rechts Scriptie van Sofie Delporte deel 2
 • VSV wie zijn de leiders? Grinnik grinnik
 • TEKOS of het nieuwe conservatisme in Vlaanderen...een kleine inleiding
 • Tekos of de nieuwe conservatieven van de deltastichting of het vervolg op het Vlaams Syndikaat
 • Daar is de vlaamsche vakbond VSV een zusje van het VNS?
 • Kroll in Le Soir ter gelegenheid van 11 juli...schitterend
 • dens sos geklopt door Groen op links...
 • De rooie toekomst wenkt!
 • Bart non en het olijke duo
 • verboden te denken in Belgistan
 • Moderne slavernij in Flamanville eindelijk aangeklaagd door politici
 • Talibanfeministe Naomi Wolf over porno en mannen
 • Het diruponotaatje en wat commentaar bij artikel 60 en asiel
 • Daar zijn de eerste ronkende verklaringen op de diruponota
 • Natie en volk laat Gilbert de Tour winnen astamblief...
 • wat cijfertjes over jeugdwerkloosheid...
 • Jeugdwerkloosheid...we moeten er toch maar eens over praten
  Zoeken in blog

  Laatste commentaren
 • What is complicated? (Jill Hopkins)
      op Deltastichting niet blij....
 • Re: (Gigi)
      op soms zijn ook je medestanders een bende idioten
 • Re: (Riz)
      op de intellectuele superioriteit der franstaligen en een vakantietrip naar Sarkoland
 • Foto

  Le seul site qui n'a pas une culture très ancienne des vraies valeurs Flamandes
  Archief per week
 • 31/12-06/01 2013
 • 30/07-05/08 2012
 • 25/06-01/07 2012
 • 18/06-24/06 2012
 • 11/06-17/06 2012
 • 02/01-08/01 2012
 • 19/12-25/12 2011
 • 12/12-18/12 2011
 • 05/12-11/12 2011
 • 28/11-04/12 2011
 • 21/11-27/11 2011
 • 14/11-20/11 2011
 • 07/11-13/11 2011
 • 31/10-06/11 2011
 • 24/10-30/10 2011
 • 17/10-23/10 2011
 • 10/10-16/10 2011
 • 03/10-09/10 2011
 • 26/09-02/10 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 12/09-18/09 2011
 • 05/09-11/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 15/08-21/08 2011
 • 08/08-14/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 25/07-31/07 2011
 • 18/07-24/07 2011
 • 11/07-17/07 2011
 • 04/07-10/07 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 20/06-26/06 2011
 • 13/06-19/06 2011
 • 06/12-12/12 2010
 • 29/11-05/12 2010
 • 15/11-21/11 2010
 • 08/11-14/11 2010
 • 01/11-07/11 2010
 • 25/10-31/10 2010
 • 18/10-24/10 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 04/10-10/10 2010
 • 27/09-03/10 2010
 • 20/09-26/09 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 06/09-12/09 2010
 • 30/08-05/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 09/08-15/08 2010
 • 02/08-08/08 2010
 • 26/07-01/08 2010
 • 19/07-25/07 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 05/07-11/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 01/03-07/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 15/02-21/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 25/01-31/01 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 11/01-17/01 2010
 • 04/01-10/01 2010
 • 28/12-03/01 2016
 • 21/12-27/12 2009
 • 14/12-20/12 2009
 • 07/12-13/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009
 • 16/11-22/11 2009
 • 09/11-15/11 2009
 • 02/11-08/11 2009
 • 26/10-01/11 2009
 • 19/10-25/10 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 05/10-11/10 2009
 • 28/09-04/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 14/09-20/09 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 31/08-06/09 2009
 • 24/08-30/08 2009
 • 20/07-26/07 2009
 • 13/07-19/07 2009
 • 06/07-12/07 2009
 • 29/06-05/07 2009
 • 22/06-28/06 2009
 • 15/06-21/06 2009
 • 08/06-14/06 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 25/05-31/05 2009
 • 18/05-24/05 2009
 • 11/05-17/05 2009
 • 04/05-10/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 13/04-19/04 2009
 • 06/04-12/04 2009
 • 30/03-05/04 2009
 • 23/03-29/03 2009
 • 16/03-22/03 2009
 • 09/03-15/03 2009
 • 02/03-08/03 2009
 • 23/02-01/03 2009
 • 16/02-22/02 2009
 • 09/02-15/02 2009
 • 02/02-08/02 2009
 • 26/01-01/02 2009
 • 19/01-25/01 2009
 • 12/01-18/01 2009
 • 05/01-11/01 2009
 • 29/12-04/01 2009
 • 22/12-28/12 2008
 • 15/12-21/12 2008
 • 08/12-14/12 2008
 • 01/12-07/12 2008
 • 24/11-30/11 2008
 • 17/11-23/11 2008
 • 10/11-16/11 2008
 • 03/11-09/11 2008
 • 27/10-02/11 2008
 • 20/10-26/10 2008
 • 13/10-19/10 2008
 • 06/10-12/10 2008
 • 29/09-05/10 2008
 • 22/09-28/09 2008
 • 15/09-21/09 2008
 • 08/09-14/09 2008
 • 01/09-07/09 2008
 • 25/08-31/08 2008
 • 18/08-24/08 2008
 • 11/08-17/08 2008
 • 04/08-10/08 2008
 • 28/07-03/08 2008
 • 21/07-27/07 2008
 • 14/07-20/07 2008
 • 07/07-13/07 2008
 • 30/06-06/07 2008
 • 23/06-29/06 2008
 • 16/06-22/06 2008
 • 09/06-15/06 2008
 • 02/06-08/06 2008
 • 26/05-01/06 2008
 • 19/05-25/05 2008
 • 12/05-18/05 2008
 • 05/05-11/05 2008
 • 28/04-04/05 2008
 • 21/04-27/04 2008
 • 14/04-20/04 2008
 • 07/04-13/04 2008
 • 31/03-06/04 2008
 • 24/03-30/03 2008
 • 17/03-23/03 2008
 • 10/03-16/03 2008
 • 03/03-09/03 2008
 • 25/02-02/03 2008
 • 18/02-24/02 2008
 • 11/02-17/02 2008
 • 04/02-10/02 2008
 • 28/01-03/02 2008
 • 21/01-27/01 2008

  Andere URL'zz van ons...
 • Gastenboek
 • Beginselverklaring
 • Mission Statement
 • Onze AO-POSTERS
 • De Schijtoptant

 • Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek. Het is altijd leuk om eens iets van een ander te lezen.


  Blog als favoriet !

  onze ideologische onderbouw
 • WOII Fascisme
 • Spinoza door Etienne Vermeersch
 • Susse van den Ende
 • subversiviteit en situationisme
 • scepticisme en Jean Bricmont en Sokal
 • de grote roerganger en marxbrother 1

 • Buitenlandse voorbeelden om binnenlands na te volgen
 • ressacs Frankrijk
 • Amerika's beste gazet
 • een jonge vriend uit Latijns-Amerika met stamboom
 • bellaciao Frankrijk
 • Teacher dude Griekenland
 • LKP en UGTG Guadeloupe
 • The Huffington Post USA
 • Haaretz Israel
 • Human rights watch
 • IJsland in crisis

  Onze Esthetishe Bovenbouw
 • Bob De Groof
 • Baudouin Breïker
 • Le dernier cri Frankrijk
 • Art brut en aanverwanten
 • De mededeler en Quelle Horreur Olland
 • Schone Vlaemsche Poëzie
 • Muziek en kleinkunst comme on aime
 • @-C-ART-dzz-Offizz

 • Symphatieke blogs van over de taalgrens en Brussel en wijde omgeving
 • Richard III Duc de Gloucester
 • Brussel voor serieuse mensen
 • Taalhistorisch Brussel
 • afrikaanse madammen

 • LINK-swap
 • http://weblog.startpagina.be
 • http://weblog.startpagina.nl/
 • http://weblog.startkabel.nl/
 • http://weblogger.startbewijs.nl/
 • http://besteblogs.eigenstart.nl/

 • Een interessant adres?

  www.desesperado.be

  View blog top tags


  View blog authority
  Pagerankkeyword ranking search engine

  TECHNORATI
  PROFILE
  DOSSIER ENERGIE-DEBAT
 • BLOGBERICHT
  van PART I t.e.m XIII
 • PDF-DOCUMENT
  van PART I t.e.m XIII


 • Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!