kitokojungle

..welkom ! ..welkom ! ..welkom !

~ Gesticht àls Gesticht ter Voorkoming v/d Maatschappelijke Randdebiliteit ~

~ HÉT "progressief" Orgaan Der "Hangmatsocialisten" ~
Gesticht àls Gesticht ter Voorkoming v/d Maatschappelijke & Politieke Randdebiliteit

05-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.toiletperen en zonnepanelen, de index zal weer stijgen....onze concurrentiepositie gaat er aan...
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Hohohooo, beste lezertjes. Wat ziet ons naarstig speurend oog vandaag in alle kranten? Onze elektriciteitsfactuur stijgt de eerste zes maanden van dit jaar met 20 tot 25% en de gaaaz nog eens met 10 tot 11% na de 20% van vorig jaar. Allemaal leuk nieuws voor diegenen die nu al moeilijk het neusje boven water houden of voor diegenen die reeds gezonken zijn. Wat we hier alk een tijdje voorspelden begint steeds duidelijker te worden. Onze lezertjes moeten maar eens in onze archieven neuzen om te zien dat we al van bij het begin hebben gefulmineerd, om het zachtjes uit te drukken, tegen zonnepaneeltjes en beheerders van distributiemaatschappijen die niet bleken te weten dat ze ook zetelden in het belang van de consumenten.

Terecht wijzen sommigen erop dat de politieke creaturen die de pluche zeteltjes van de beheerraad van onderandere Eandis plegen te beroeren met hun omhooggevallen kont zich toch eens wat vragen mogen beginnen stellen. Welke vragen? Wel de vraag die elke moderne baas zich vandaag de dag stelt over de competenties van zijn personeel. Van poetsdame tot en met de CEO worden onderworpen aan de soms totaal idiote praktijken van het zogenaamde competentiemanagement. Behalve politici die in beheerraden worden gedumpt van bedrijven zoals Eandis. Het blijkt daar voldoende te zijn dat men ooit bij de Bond Beter Leefmilieu (een trouwens zeer respectabele instelling), besliste de overstap te maken naar een “progressieve partij als zogenaamde verruimingskandidaat om als energiespecialist te mogen zetelen bij Eandis. Onze goeie kennis en hier reeds meermaals gelauwerde opper-energie-pineut Bart Martens is daar zo een schrijnend voorbeeld van.

Zonder ooit één komma kritiek waakten deze apparatchiks over de zogenaamde groene investeringen van bedrijven als Katoennatie. Zij lieten zeer enthousiast toe dat deze bedrijven hectaren zonnepanelen op hun opslagplaatsen vezen. Ruim gesubsidieerd met jullie en ons geld. Het zijn inderdaad niet de buren met hun zonnepanelen op hun zuidgericht villadak die met het gros van onze zuurverdiende duiten gaan lopen. Maar het steekt ons hier toch maar weer eens de oogjes uit dat socialisten subsidies op laaiend enthousiaste manier meende te moeten begroeten als de grote oplossing van ons energieprobleem terwijl het enkel gaat om de meest platte toepassing van het principe : “wie veel heeft zal veel krijgen”.

En natuurlijk wordt het helemaal te gek dat de consument de winsten van bedrijven subsidiëren.

Hoe staat het dus met de competenties als “energiespecialist” van deze pipo’s? Pek en veren verdienen ze. Misschien kunnen ze nuttiger zijn als ze bekleed met fijne zonnecellen worden vastgebonden op het dak van de Boerentoren om een peertje van 20 watt te laten branden in de toiletten.

We kruisen hier onze vingertjes want het zal niet lang wachten worden vooraleer er weer één of andere politicus zal pleiten om de energieprijzen uit de automatische index te halen. Want alleen dit jaar deden deze swingende energiefactuurtjes de index met 1,2 punt stijgen.  onze concurrentiepositie en blablabla...we kunnen hen niet eens ongelijk geven...Da’s de bijkomende kost van het idiote subsidiebeleid van deze energiespecialisten. En ze kunnen de schuld deze keer niet afwentelen op Electrabel…Alhoewel Luc Barbé vandaag nog schrijft dat Di Rupo Electrabel maar geld moet vragen voor de afgeschreven kerncentrales om aldus de energiefactuur van de burger naar benden te halen. Meer bevoegdheden voor de CREG en het moet dan wel lukken. We willen hier toch nog maar eens voor de zoveelste keer herhalen dat deze Luc Barbé heel veel zinnige dingen schrijft over energie en er ook heel veel over weet. We hebben hem hier ook reeds vele malen geciteerd. Alleen lijdt deze brave jongen blijkbaar aan een gigantisch geheugenverlies. Hij zorgde er als kabinetschef van de onzalige “groene” Olivier Deleuze toenmalig energieminister voor dat het ooit zo machtige Controlecomité voor gas en elektriciteit werd afgeschaft. Nu pleit dit zelfde heerschap voor de uitbreiding van de bevoegdheden van de opvolger van het controlecomité namelijk de CREG. En welke bevoegdheden moeten er bijkomen? Wel deze die zijn minsister ooit heeft afgenomen….Straf staaltje van deze nochtans erg competente jongen…Voor ons mag ie ook op de Boerentoren als voeding voor een tweede peertje dienen…

En als je het artikel hieronder leest dan krijg je de indruk dat je nochtans door over te stappen naar een andere leverancier de stijging zal kunnen vermijden…dat is tenminste wat Pictoeleke beweert als chef-tut van de VREG.

Misleidende informatie is dit. Want je kan wel overstappen en gedurende een paar maanden misschien wat minder op de loutere leverancierprijs besparen. Het aandeel van de distributeur, berekend op je verbruik en dus niet op de prijs van de leverancier kan je absoluut niet verminderen. En wat betreft de leverancierstarieven zal je merken dat ze aanpasbaar zijn en na een paar maanden plots een grote inhaalbeweging maken. Weg je winst tenzij je een vast tarief kiest en dan betaal je je steevast blauw vanaf de eerste dag; Want bij vaste tarieven mag Pictoeleke ons hier eens komen uitleggen waar hij een besparingspotentieel ziet van 15 tot 18%...vergeet het gewoon…

We hebben het dan nog niet eens over mensen die mogen “genieten “ van het sociaal tarief dat steeds het laagste van de markt zou moeten zijn en die totaal geen overstapmogelijkheden hebben. Om de zes maand wordt dit tarief aangepast. Een vergelijking?

In augustus 2010 bedroeg het gewoon sociaal tarief voor elektriciteit 14,24 c/kWh en nu werd het “aangepast “ in augustus 2011 naar …18,17 c/kWh. Jullie mogen deze jaarlijkse  stijging zelf even uitrekenen. Eigenaardig is dat het enkel nachttarief, iets waar de meeste mensen in het sociaal tarief helemaal geen boodschap aan hebben slechts van 7,66 naar 7,98 kWh is gestegen. Allemaal leuk nieuws voor de "dutsen" die nu al in de penarie zitten met hun energierekeningen...

(bron: http://www.creg.be/pdf/Tarifs/TSS/E-TSS-NL-1108-1201.pdf)

En we voorspellen hier nu reeds dat deze stijgingen nog enkel zullen toenemen. Noteer dat maar mooi in jullie zwarte agendaboekje…want de groene certificaten voor de windmolenparkjes in onze Noordzee komen er nog aan…
Het worden voorwaar weer erg kouwelijke winters voor vele Vlaminge danik zij hun competente "energiespecialisten"...

en we publiceren graag de kop van oppertoiletpeer 25 watt Bart Martens als opsmuk voor deze galspuwende bijdrage...Hieronder lezen jullie het beschaafde bericht...


http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=LC3DKQJB

 

De elektriciteitsfactuur is over de eerste zes maanden van dit jaar met 20 tot 25 procent gestegen. De Vlaamse energieregulator Vreg telde tegelijk een recordaantal overstappen naar een andere energieleverancier.

De consument is blijkbaar koortsachtig op zoek naar manieren om de stijging van zijn elektriciteitsrekening zo beperkt mogelijk te houden. De Vreg merkt dat aan haar website, zegt topman André Pictoel. De website en de V-test, waarmee prijzen kunnen worden vergeleken, worden overspoeld met bezoekers.

Momenteel wisselen maandelijks zo'n 20.000 afnemers van elektriciteitsleverancier. Wat aardgas betreft, gaat het over zo'n 12.000 klanten die van leverancier veranderen. Dat zijn recordcijfers.

Daarmee wordt de trend van 2010 wel doorgezet. Toen werd ook al een stijging van het aantal wissels opgetekend. Voor elektriciteit veranderden vorig jaar 212.885 afnemers van leverancier, voor aardgas 127.873. Dat kwam toen neer op gemiddeld bijna 18.000 wissels per maand voor stroom en 10.600 voor gas.

De elektriciteitsprijs ging vorig jaar overigens ook al omhoog. Toen bleef de stijging beperkt tot 5,5 tot 6 procent op jaarbasis. Voor elektriciteit zitten we na zes maanden in 2011 al 20 à 25 procent hoger dan in 2010. Dat geldt zowel voor gezinnen als voor kmo's.

Aardgasverbruikers ontsnappen niet aan prijsstijgingen. Na een toename met 20 procent in 2010, kwam er tijdens de eerste maanden van dit jaar nog eens 10 tot 11procent bij.

Het is al sinds de eerste maanden van dit jaar duidelijk dat de energieverbruikers dit jaar rekening moeten houden met een fors hogere factuur. Dat heeft voor een groot deel te maken met de gestegen distributienettarieven. Die gingen omhoog door onder meer het succes van zonnepanelen.

Distributienetbeheerder Eandis meldde in het voorjaar dat een huishouden met een gemiddeld verbruik rekening moest houden met een meeruitgave van zo'n 72euro. Nadien bleek dat het in sommige regio's in Vlaanderen kon oplopen tot meer dan 150 euro. De Vlaamse energieregulator beklemtoonde dat verbruikers nu meer dan ooit op zoek moeten gaan naar de goedkoopste leverancier. De Vreg wijst erop dat de prijsverschillen tussen de leveranciers groot kunnen zijn.

Hij becijferde zelf dat het verschil tussen de gemiddelde en de laagste prijs 15 tot 18 procent bedraagt. Op een gemiddelde energiefactuur van 2.000 euro -elektriciteit en aardgas samen- is dat 300 tot 360 euro per jaar.

05-08-2011 om 09:48 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Een uitgesproken "Grr#!!♪♫@||#♫♪☻"-Kitokojungle-Opinie !!
04-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de slimme kleuter van de buren...
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Omdat we niet graag verwijten krijgen dat we enkel leuk nieuws brengen gooien we het voor één keer over een totaal andere boeg.

We hebben namelijk verschrikkelijk slecht nieuws voor alle omwonenden van kinderdagverblijven, kleuterscholen en scholen tout court…

We ergerden ons reeds lang aan de houding van omwonenden die kloegen over de milieuhinder veroorzaakt door kindergejoel. Dat is kattepis bij wat hen te wachten staat. Vermits Vlaanderen bij de toplaag der slimme mensen wil behoren via een performant onderwijs, wat we enkel kunnen toejuichen, zullen onze kindjes heel binnenkort uitgerust worden met allerlei muziekinstrumenten. Wij stellen voor dat men de kleutertjes van het fel belaagde Brugse Pietje-Pek opleidt tot paukeslagers en landsknechtroffelaars…

Het kan immers niet zijn dat de ollanders slimmere mensen zouden kweken dan hier in de zuidelijke Nederlanden. Het Vlaanderen in Actieplan moet dringend aangepast worden!

Trouwens de omwonenden van milieubelastende kleuterscholen moeten niet hopen op spoedig beterschap. Stel je voor dat je vlak naast een bejaardenhome of seigneurie woont. De aanstormende generatie oudjes luister al een tijdje niet meer naar Maurice Chevalier of de Zangeres zonder naam. Zij willen Led Zeppelin, The Doors, ZZ-top en andere Deep Purples. Bovendien zijn ze hardhorig om niet te zeggen doof. Want het is de generatie headbangers die vlak voor de geluidsboxen stond op Werchter en Torhout. Sommigen rollen zich nu nog voort tot voor de geluidstorens op Werchter Classic en Rimpelrock…

Gisteren hoorden we een slimme doktoor enen Marc Goethals tijdens het gesproken dagblad op den BRT (we zijn nog van een generatie eerder…) verklaren dat omwonenden van kinderdagverblijven toch recht van klagen hadden “omdat lawaai lawaai is” . Er kan geen onderscheid gemaakt worden.

Hij voegde er nog aan toe dat kinderdagverblijven met 100 of 150 kleuters een serieuse lawaaibron zijn.

Die brave Marc Goethals heeft natuurlijk overschot van gelijk maar kinderdagverblijven met 100 à 150 kinderen????? Dat moet hij verwarren met de kazerne van Peutie. Het wordt tijd om hem door te verwijzen naar signeurie “smoke on the water” in Brasschaat…
En een foto van de kleuter van de buren krijgen jullie d'r ook bij. Kennen jullie meteen de reden waarom de overbuur- Vlaams-Blokker gestresst door het leven gaat...

 

 

 

 

 

http://www.muziekmaaktslim.nl/

 

Hoe komt dit?
Uit hersenonderzoeken is gebleken, dat bij musicerende kinderen de linker hersenhelft (spraak en intellect) en de rechter hersenhelft (gevoelstoestand) sterker met elkaar verbonden raken dan bij niet-musicerende kinderen. Deze resultaten ontstaan, doordat muziek maken een positieve en stimulerende werking heeft op de neuronale verbindingen. De neuronen worden geactiveerd waardoor er minder afsterven en er betere verbindingen ontstaan. Dat bepaalt uiteindelijk het intelligentieniveau.

 

 

http://www.gva.be/nieuws/vtm/video/extern-stress-door-lawaai-van-kinderen.aspx

04-08-2011 om 10:28 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Een uitgesproken "Grr#!!♪♫@||#♫♪☻"-Kitokojungle-Opinie !!
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de Carapilsproleague steigert, u toch ook?
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Een banaal verhaal op Belga. Banaal zei u? Pardon?  Elk opstootjein migrantenwijken haalt onmiddellijk elke voorpagina en alle nieuwsberichten op radio en teevee. De kleinste details worden uitgeplozen en becommentarieerd. Integratieproblemen uitgelegd. Er wordt speurwerk verricht door elke journalist uit welke wijk de jonge “criminelen” kwamen afgezakt enzoverder enzovoort. Nu tussen de soep en de patattten en als half Belgistan tussen Benidorm en Toscane ofwel bruin brandt ofwel cultureel meent te zijn, vernemen we dat in 55,6 % van alle wedstrijden in eerste klasse incidenten worden geregistreerd. Hier op dit blogje werd gedacht dat toegenomen controles, pasjes allerlei, stewards tot op de toiletpotten, cameratoezicht en meer bigbrothertoestanden het voetbalgeweld onder controle had gekregen. Wij dwaalden dus. Blijkbaar is dit soort zinloos gedrag niet uit te roeien. Wanneer er echter in wijken met werkloosheidsgraden van 50% en meer onder “migrantenjongeren” die al twee generaties Belg zijn problemen ontstaan,  dan staat het land op zijn kop en schreeuwt men moord en brand. Op voetbalwedstrijden van de zogenaamde “Jupilerproleague” (een man weet waarom) ziet men nauwelijks migrantenjongeren wegens te dure tickets. Het zijn de in interimtermen uitgedrukte echte blanc-bleu-belges die daar tekeer gaan en dat kost de gemeenschap dus 5,5 miljoen euroos. Of er nu betere risicoanalyses gemaakt worden of niet, wij stellen vast dat er al minder risicovolle dingen werden verboden dan een zogenaamde jupilerproleague. Als tien hangouderen op een zeedijk een bierblikje omstoten en een vettige opmerking roepen naar een voorbijdartelende freule van 85 dan schiet elke kustburgemeester uit zijn krammen en worden er reglementen en gemeentewetten herschreven of uitgevonden om zelfs Napoleon jaloers te maken.

Kinderopvang met twee bleitende kleuters moeten dicht wegens milieuhinder. Maar meer dan de helft van de matchen van de jupileridioten (wij zijn aanhangers van de Carapilsproleague) die graag op elkaars smoel timmeren daar wordt zonder veel commentaar politie naar toegestuurd alsof het om een uitgevallen stoplicht ging.

Het zal onze lezertjes dus niet verwonderen dat dit soort tweematen en tweegewichtenaanpak ons ergert. Het doet ons zelfs steigeren en we hopen van jullie het zelfde…

 

Politiekosten voetbal rijzen de pan uit

 • donderdag 04 augustus 2011, 07u10
 • Bron: belga

De inzet van politieagenten bij voetbalwedstrijden van de Jupiler Pro League heeft de lokale overheden vorig seizoen bijna 5,5 miljoen euro gekost. Dat is ongeveer een kwart meer dan in het seizoen 2009-2010, zo schrijft De Morgen.

De toename heeft volgens een woordvoerder van minister van Binnenlandse Zaken Annemie Turtelboom (Open Vld) voornamelijk te maken met het aantal ingezette agenten. Er werden vorig seizoen 1.698 agenten meer zijn ingezet dan het jaar ervoor.

'Door het gestegen geweld van het seizoen 2009-201 vroegen de lokale overheden meer agenten. Dat bepaalt in grote mate de verhoging', zegt de woordvoerder. Er werden vorig seizoen ook meer wedstrijden gespeeld en doordat alle topclubs in play-off 1 zaten, waren er meer risicowedstrijden.

Toch verwijt het kabinet-Turtelboom de gemeentebesturen en politiekorpsen ook dat ze inschattingsfouten hebben gemaakt. 'Er vonden te weinig risicoanalyses plaats. Daardoor werden er te veel agenten ingezet, terwijl de situatie dat vaak niet vroeg', zegt de woordvoerder. Door zo'n efficiënte risicoanalyse te promoten, zou de politie-inzet dit seizoen 10 procent lager moeten zijn.

Bij meer dan de helft (55,6 procent) van alle wedstrijden in de eerste klasse werden incidenten geregistreerd.

04-08-2011 om 09:35 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Een uitgesproken "Grr#!!♪♫@||#♫♪☻"-Kitokojungle-Opinie !!
03-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.het tolerante olland lijkt wel een nazikamp...

 

 

 

 

Je zou toch als normale mens denken dat na de aanslagen van de Noorse flippo er een lichtje gaat branden bij nogal wat luitjes. Doodgewoon wat nadenken? Ho maar, te veel gevraagd! Ze gaan door, haast met het schuim op de lippen met links aan te vallen als oorzaak van alle onheil. Een paar voorbeelden, deze keer uit het nette Nederland want hier in Vlaanderen is het al te makkelijk om rechtse lulkoek en haatmail te vinden. Onderaan de twee berichtjes geven we een kleine bloemlezing van de fijne ideetjes die ollanders zoal wensen te verkondigen via de “nieuwe media”. Jolige lui ginderboven…en wij hebben het nog steeds over de tolerante ollanders. Zo te lezen waren de Duitse kampbewakers watjes…Tante Mien en ome Joop lijken stilaan erg op Hitler en Himmler ... 

 

 

http://organisaties.inhetnieuws.nl/GroenLinks/organisaties/PVV

 

Dibi doet aangifte tegen @Stop_Links

GroenLinks-Kamerlid Tofik Dibi doet aangifte tegen twitternemesis @Stop_Links, de tweet met daarin de tekst "Verdelg dit Marokkaanse insect; PVV op 1" gaat hem namelijk wat te ver.

Dibi: "Er zijn weinig politieke missies die me meer bewegen dan communiceren met de PVV-achterban over hun vereenzaming en vervreemding en hoe je daar constructief uit kunt komen. Dat zal ik blijven doen, maar bij oproepen tot geweld moet, zeker in het licht van de aanslagen in Noorwegen, consequent een grens worden getrokken."

Dibi vroeg een debat met premier Mark Rutte en minister Piet Hein Donner (Binnenlandse Zaken) aan over een uitlating van eurocommissaris voor Binnenlandse Zaken Cecilia Malmström. Die stelde dat Europese leiders zich onvoldoende verzetten tegen 'xenofobe retoriek' zoals die van Anders Behring Breivik.

 

 

 

 

Tofik Dibi bedreigd om 'lieve tweets'

GroenLinks-Tweede Kamerlid Tofik Dibi wordt overstelpt met negatieve reacties sinds hij vorige week PVV-leider Geert Wilders opriep mee te helpen om de woede in diens achterban over de islam in goede banen te leiden.

"Het loopt een beetje uit de hand", aldus Dibi. "Het is een aaneenschakeling van scheldpartijen." Hij kondigde aan opnieuw aangifte te doen wegens een directe bedreiging aan zijn adres via Twitter. Afgelopen vrijdag deed Dibi ook aangifte na een tweet van StopLinks. Het GroenLinks-Kamerlid zegt met tegenzin aangifte te doen. "Het liefst ga ik met die mensen om tafel en vechten we verbaal de strijd uit."

Terugkijkend vindt Dibi dat hij alleen maar "lieve tweets" heeft verstuurd over Wilders in het debat dat ontstond na de aanslagen in Noorwegen. De Noor die de gruweldaden heeft bekend waarschuwde net als Wilders tegen de islamisering van de samenleving.

 

 

Reacties

·                                 Lieve Tofik, u bent helemaal niet lief. U bent een rat.
.

Sanglier | 01-08-11 | 16:25 | Misbruik melden

Meld misbruik

 

·                                 Laat ik nu toch het idee hebben dat het nog een schijntje is vergeleken met wat Wilders aan bedreigingen ontvangt. Weet hij ook eens hoe het is. Wel schandalig overigens, van beide kanten.

kwamkwammersloeg92 | 01-08-11 | 16:26 | Misbruik melden

Meld misbruik

 

·                                 wat een ontzettende jankert is dat kut ventje!

SjakieV | 01-08-11 | 16:27 | Misbruik melden

Meld misbruik

 

·                                 Ach gossie arme Bibi,zitten ze je weer te plagen...? ga maar gauw naar je mammie toe!

snoes | 01-08-11 | 16:37 | Misbruik melden

Meld misbruik

 

·                                 Meneer heeft last van internetpesten. Speciaal voor u meneer Dibi: http://www.medialessen.nl/lessen/internet_pesten

Klantenservice | 01-08-11 | 16:43 | Misbruik melden

Meld misbruik

 

·                                 Eerst een stok pakken om mee te slaan en vervolgens raar op staan te kijken van negatieve reactie's echt weer een intelligente actie van deze linkse knuffelallochtoon.

Sjonnie_40 | 01-08-11 | 16:48 | Misbruik melden

Meld misbruik

 

·                                 Twitter in handen van Dibbidip is als een aansteker in handen van een kleuter.

paridae | 01-08-11 | 16:48 | Misbruik melden

Meld misbruik

 

·                                 Pfff... En links wast zijn handen in onschuld.
Alsof we de SP ook de schuld kunnen geven van het communistische regime in Noord-Korea.
De vergelijking van Wilders - Hitler kun je ook maken met Job Cohen - Stalin.
Allemaal heel kinderachtig. Trek de zaken niet uit hun verband om kiezers te trekken of iemand te demoniseren.
Zeer slap van links dit alles...

W.Ruudy | 01-08-11 | 16:48 | Misbruik melden

Meld misbruik

 

·                                 Wie liep er ook al weer rond met een bord waarop stond dat Wilders een extremist is en een gevaar voor de samenleving?

A. De Bree | 01-08-11 | 16:49 | Misbruik melden

Meld misbruik

 

·                                 Toif wil in debat.
Beste Fofik voor een goed gesprek heb je een goed klankbord nodig.
De vraag is of jij dat bent.
Je hebt je echt van een hele domme kant laten zien.
En hoe gaat het spreekwoord ?
Waar rook is is vuur.
Zou er dan helemaal niks aan de hand zijn ?
En al die mensen vanuit hun onderbuikgevoelens op jouw schelden ?
Kom op, ga eens echte politiek bedrijven.
En niet alleen vriendjespolitiek of die politiek die bij je achterban het beste aankomt.
Gewone politiek, in het belang van iedereen.
En daar heb je Wilders absoluut bij nodig en moet je die niet afzeiken. Want ook Wilders heeft een achterban die zich door jou aangevallen voelt.
Begrijp je dat ?
Het toverwoordje is SAMEN.
Jullie moeten SAMEN de kar in een richting trekken en niet allemaal aan een kant van de kar gaan trekken.
Snap je dat ?
Dat geldt trouwens ook voor Wilders. Maar dit keer werd Wilders door de media en door de andere politieke partijen in de Breivik-casus getrokken terwijl hij zelf die man verafschuwt.
Dit keer ligt het niet aan hem.
Maar je gaat natuurlijk weer zoiets zeggen als " ja maar gisteren....ja, maar vorige week......ja, maar in de 2e wereldoorlog....."
Stelletje ongelofelijke stoethaspels. Nu en vandaag brandt de lamp. SAMEN.

wtf_ftw | 01-08-11 | 16:50 | Misbruik melden

Meld misbruik

 

·                                 Voor wat hoort wat ...Nooit van gehoord zeker , ....Dibi ?

verwildert | 01-08-11 | 16:50 | Misbruik melden

Meld misbruik

 

·                                 Wie de bal kaatst bedreig doet. Vraag nie thoe het kan profiteer ervan ofzo.

repu077 | 01-08-11 | 16:52 | Misbruik melden

Meld misbruik

 

·                                 Hij kan niet eens zijn shirt in zijn broek doen, en dat zit dan in de tweede kamer?

vaatwasser46 | 01-08-11 | 16:52 | Misbruik melden

Meld misbruik

 

·                                 Het bedreigen van mensen is schofterig gedrag dat op geen enkele manier valt goed te praten, ongeacht wie het slachtoffer ervan is.

xxmedium | 01-08-11 | 16:53 | Misbruik melden

Meld misbruik

 

·                                 xxmedium | 01-08-11 | 16:53
Wat kan jij slap lullen zeg.

Klantenservice | 01-08-11 | 16:54 | Misbruik melden

Meld misbruik

 

·                                 Jullie moeten SAMEN de kar in een richting trekken en niet allemaal aan een kant van de kar gaan trekken.
Snap je dat ?
....
hmmm, zo is het waarschijnlijk nog te moeilijk.
Het moet zijn :
Jullie moeten SAMEN de kar in een richting trekken en niet allemaal aan een andere kant aan de kar gaan trekken.

wtf_ftw | 01-08-11 | 16:54 | Misbruik melden

Meld misbruik

 

·                                 Het GroenLinks-Kamerlid zegt met tegenzin aangifte te doen. "Het liefst ga ik met die mensen om tafel en vechten we verbaal de strijd uit." Goed zo , dat is tenminste wat verstandiger...Niet boos weglopen hoor , als je dan de verkeerde vragen worden gesteld want dan lijk je weer op die moslimadvocaat die bij P&W kwaad wegliep ...waar min. Kramer n.b. bij zat ..n er niks van zei :)

verwildert | 01-08-11 | 16:56 | Misbruik melden

Meld misbruik

 

·                                 Politiek betaalt nog beter dan een uitkering.

Boomschade | 01-08-11 | 17:11 | Misbruik melden

Meld misbruik

 

·                                 lees weer de comments van de Wildersaanhang .

Tofik Dibi moet niet zeuren en das niks tegenover wat Wilders ontvangt .

Het gaat verdomme om het feit of het er nu om een of honderden dreigmails gaat ,voor Wilders of voor Sinterklaas elke dreigmail is er een teveel .

Hoe kan dit PVV aanhang hier nu lacherig over doen dat Tofik Dibi klaagt over ontvangen dreig/haatmails en hij maar niet moet zeuren .terwijl die zelfde aanhang elke verzender(s) van welk dreigmail dan ook aan Wilders
hiervop veroordelen .

Klantenservice 16:53 xxmedium zegt dat het verzenden van dreigmail schofterig gedrag is en jij roept wat kan je slap lullen , ik hoop dat jij nooit weer gaat klagen mocht Wilders nog eens een dreigmail ontvangen want dat is ook schofterig gedrag en niet goed te keuren .

willem61733372 | 01-08-11 | 17:15 | Misbruik melden

Meld misbruik

 

·                                 Wat een stelletje hypocriete Wilders-lovers zitten hier.

Haters gonna ... | 01-08-11 | 17:41 | Misbruik melden

Meld misbruik

 

·                                 willem61733372 | 01-08-11 | 17:15 |
.
Dibi moet inderdaad niet zo zeuren en u ook niet. Als u goed leest ziet u dat Dibi zelf niet spreekt over bedreigingen. Als Dibi écht bedreigd wordt moet hij net als Wilders gewoon aangifte doen en als die zogenaamde bedreigingen échte bedreigingen zijn zal de politie er echt wel achteraangaan, net als bij Wilders.
.

Sanglier | 01-08-11 | 17:44 | Misbruik melden

Meld misbruik

 

·                                 Sanglier 17:44

U schrijft Als u goed leest .

Beste Sanglies ik zou zeggen

Als U goed leest dan kunt u lezen dat Tofik Dibi via twitter weer een directe bedreiging heeft ontvangen en daarvan aangifte gaat doen .

Vorige week heeft hij ook al aangifte gedaan na een tweet van StopLinks .

dus wie moet niet zeuren ? en wie moet hier misschien eerst eens goed gaan lezen eerdat hij comments geeft ?

omdat ik aan klantenservice vraag : wat er fout is wanneer iemand zegt dat bedreigingen uiten schofterig gedrag vertoont , had ik eerder een antwoord van klantenservice verwacht.

Nu U beste Sanglier .

willem61733372 | 01-08-11 | 18:30 | Misbruik melden

Meld misbruik

 

·                                 Sanglier | 01-08-11 | 16:25 |
Deze keer ben ik het niet met je eens. tofik dibi is in mijn ogen bijzonder Kleurrijk en Uiterst Talentvol. Ook is hij behoorlijk Sociaal, Hoffelijk en Intelligent Tolerant. Hij is zeer zeker niet een Lui Irritant Ergerlijk Vervelend Varken. Ik hoop maar dat tofik deze poging een hart onder de riem te steken leest, hij kan wel wat positieve feedback gebruiken.

Flavius Titus | 01-08-11 | 18:51 | Misbruik melden

Meld misbruik

 

·                                 Na het ver-nazifizeren van Wilders, hebben we nu het ver-Breitneriseren.
Hoe 'oprecht' links het ook probeert te brengen, het is gewoon meer van hetzelfde. Links kent maar een riedel.
Demoniseren en muilkorven.
En gepokt en gemazeld als 'het volk' inmiddels is, trapt niemand er meer in.
Links wordt een steeds verder afdrijvend schipbreuk lijdend bootje. Dahaaag!

dhrprojectx | 01-08-11 | 19:07 | Misbruik melden

Meld misbruik

 

·                                 De overgrote meerderheid van het reaguurdersvolk op deze site bestaat voornamelijk uit rechtse klaplopers, Jodenvolk en Tokkies, die niks beters te doen hebben dan alleen maar azijn te pissen op links.
Zielige figuren zijn het, die helden op sloffen zijn en in het echte leven bang zijn voor iedere scheet.
Alleen achter de pc voelen ze zich superieur en durven ze een grote bek te hebben.
Get a life losers!

03-08-2011 om 09:06 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Een uitgesproken "Grr#!!♪♫@||#♫♪☻"-Kitokojungle-Opinie !!
02-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rothschild Boulevard ....

Dear Friends of IRAC,

Over the last two weeks, it has been obvious that Israeli democracy is as strong and vibrant as it has ever been. The dissatisfaction of the Israeli middle class over the basic costs of living, be it food, housing, or education, has erupted into a series of mass protests in many of Israel’s cities, including Tel Aviv, Haifa, Be’ersheva, and Jerusalem. What started as a single protestor who set up her tent in Tel Aviv quickly turned into mass demonstrations and cross-country strikes.

The uniqueness of these protests, other than their sheer size, is the fact that, for the first time, Israelis from all different parts of society are joining together in these non-violent civil protests that illustrate the importance of these issues to everyone’s lives.

Social challenges were always part of the young State, and the Israel Movement for Progressive Judaism and IRAC have been involved in activities to deal with such issues for years. In fact, eight years ago, we were one of the leading NGO’s in Israel that supported the single mothers’ protests when they took to the streets to fight for their rights. At the time, we publicly warned that if the government did not put the gradually developing socio-economic crisis at its forefront, not only single mothers, but the entire middle class would rise up in protest.

While we understand the complexities of these issues and Israel’s need to go through serious economic reforms in order to become a modern, global economy, we also believe that it is part of or religious and social responsibility to alert Israelis to the fact that the government has not paid enough attention to the middle class, to which the majority of Israelis belong. Israel must run its free market in a way that benefits all Israeli citizens rather than small factions that enjoy political leverage. After all, we believe that the people of Israel are as important as tanks and airplanes are, if not more.

In support of the protests and in addition to our ongoing social projects, lobbying, and advocacy work, IRAC and many Reform congregations in Israel have vowed to provide moral support to the protestors by holding Kabbalot Shabbat in the tent cities.

These housing protests prove that the key to any policy change will be mobilizing constituents. We want to build an Israel that can be a just home for all Jews and for all its citizens. While democracy is alive and well in Israel, the State is still not as free and democratic as it could be. Israelis have realized the power that they hold. Now we must keep them mobilized in order to bring about necessary changes.

Today is the first day of the Hebrew month of Av. Av is traditionally the month of despair, but it is also the month of hope. These events reflect the frustrated feelings of many Israelis, but they are also a beacon of hope for the future—hope for a better Israel and a more just society.

L’shalom,

Anat Hoffman and Rabbi Gilad Kariv, Director of the IMPJ

 

 

 

http://www.haaretz.com/print-edition/news/israel-s-tent-city-protests-are-a-delightful-revival-of-mutual-fraternity-1.376467

 

 

 

 

Israel's tent city protests are a delightful revival of mutual fraternity

It is profoundly moving to see protest veterans of all generations, who for years were a voice calling in the wilderness, spending time in the tents of the youngsters who are wisely leading the new protest.

By Amos Oz Tags: Amos Oz Israel housing protest Israel protest

 

 

Israel has never been an egalitarian state. But in its heyday, it was more egalitarian than most states in the world. The poverty wasn't acute and the wealth wasn't ostentatious, and social responsibility toward the poor and needy was shown not only on the economic level but on the emotional level too.

In the earlier Israel, those who worked - and almost all the women and men worked very hard - could make a modest but respectable living for themselves and their families. The new immigrants, the refugees, the immigrant camp dwellers all received public education, health services and housing. Young, poor Israel was a master social-entrepreneur.


But all that has been destroyed in the past 30 years, as the big-capital governments encouraged and inflamed the economic jungle laws of grab as grab can.

The protest washing over Israel's streets and squares today has long ceased to be merely a protest over housing distress. The heart of this protest is the affront and outrage over the government's indifference to the people's suffering, the double standard against the working population and the destruction of social solidarity.

The heart-warming sights of the tent cities spreading through Israel's cities, of the doctors marching for their patients, of the demonstrations and rallies are in themselves a delightful revival of mutual fraternity and commitment.

After all, the first thing these demonstrators are saying, even before "social justice" and "down with the government," is: "We are brethren."

The resources required for establishing social justice in Israel are located in three places:

First, the billions Israel has invested in the settlements, which are the greatest mistake in the state's history, as well as its greatest injustice.

Second, the mammoth sums channeled into the ultra-Orthodox yeshivas, where generations of ignorant bums grow, filled with contempt toward the state, its people and the 21st-century reality. And third, and perhaps foremost, the passionate support of Netanyahu's government and its predecessors for the unbridled enrichment of the various tycoons and their cronies, at the expense of the middle class and the poor.

Let us not forget where the wealth pouring into the settlements, the yeshivas and the tycoons' accounts comes from. It comes from the labor and creative talents of millions of Israelis who are carrying on their back a unique economic wonder of a state poor in natural gifts (we haven't started counting the natural gas yet ), and rich in human resources.

Neither the parties nor the veteran opposition organizations generated this protest. It was born out of the devotion and enthusiasm of hundreds and thousands of young people who swept in their wake the best people in the country.

It is profoundly moving to see the protest veterans of all generations, who for years were a voice calling in the wilderness, spending time in the tents of the youngsters, who are wisely leading the new protest.

People like me, who have protested for many years against the policy of Israel's governments, embrace this new generation, which surpasses the previous ones, with love and wonderment.

 

 

 

 

 

Doctors call on Prime Minister to resolves health system crisis as nurses join struggle

Israeli Medical Association Chairman Dr. Leonid Eidelman enters second week of hunger-strike; “I will stop the hunger strike only if there’s an agreement, or when I cannot function any longer,” he said.

 

 

The doctors’ protest rally outside the Prime Minister’s Office in Jerusalem will continue in shifts, a statement from the Israeli Medical Association said Monday. Meanwhile, the Nurses’ Union has also joined the doctors’ struggle and is planning joint protests.

The doctors have set up a tent camp at the entrance to the Prime Minister’s Office from which they are calling on Benjamin Netanyahu to intervene to resolve the dispute between the IMA and government.

 

Meanwhile, the Knesset Health Lobby has called an emergency session Tuesday to discuss the crisis in the health system, with parliamentarians from both the opposition and the coalition set to participate.

The negotiations between the doctors and the Finance Ministry continued Monday but a source from the talks said no headway had been made.

 “There is no breakthrough at the moment, everyone is waiting for Netanyahu to step in,” the source said.

The talks are to continue Tuesday. Meanwhile, IMA Chairman Dr. Leonid Eidelman is continuing his hunger-strike, which began last Monday. “I will stop the hunger strike only if there’s an agreement, or when I cannot function any longer,” he said.

The Nurses’ Union, which declared a labor dispute two weeks ago as a prelude to strike, joined the doctors’ struggle and intends to send a group to the IMA’s protest tent today.

Nurses walked out of four wards in the Sheba Medical center for two hours yesterday in protest against the hospital management’s failure to employ sufficient nurses in the overflowing internal wards. “It is unthinkable that Israel’s largest and richest hospital, which also operates extensive medical tourism, fails to employ sufficient number of nurses, as required by the collective wage agreement,” said Nurses’ Union Chair Ilana Cohen.

“Why should tourists who come for medical treatment receive better treatment than the elderly Israeli patients on respirators?” she asked, adding: “Not hiring sufficient nurses is criminal negligence.”

The IMA yesterday petitioned the High Court of Justice to instruct Netanyahu to intervene in the crisis. The State Prosecution told the court the IMA had reneged on many of the agreements that had been reached and called to solve the crisis by arbitration.

 

02-08-2011 om 09:11 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Een uitgesproken "Grr#!!♪♫@||#♫♪☻"-Kitokojungle-Opinie !!
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Israel en de indignados van Rothschild Boulevard
Klik op de afbeelding om de link te volgen

http://thenextjew.com/?p=736

There are three classes of citizens. The first are the rich, who are indolent and yet always crave more. The second are the poor, who have nothing, are full of envy, hate the rich, and are easily led by demagogues. Between the two extremes lie those who make the state secure and uphold the laws.

…And I did not even say it first. Euripides did over 2,400 years ago.

What say you?


Ook in Israël lijkt men het niet meer te pikken dat sommigen alles hebben en velen niets. Huishuren die niet meer te betalen zijn met de lage lonen die jongeren uitbetaald krijgen, de prijzen van de levensmiddelen die de pan uitswingen enz… de Israëlische versie van Tahrir, Syrië, Tunesië, de Spaanse indignados enz enz… want het gaat al lang niet meer over specifieke ondemocratische regimes die wankelen. Het lijkt wel dat de huidige elites zich wat te erg veriijkt hebben en dat de sociale verschillen overal te groot worden. Het klassieke voorbeeld van klassetegenstellingen…en de klassieke reactie op de protesten…allemaal communisten en anarchisten! En toch een symbolische plaats : Rothschild Boulevard


http://www.haaretz.com/print-edition/news/The middle-class anarchists of the tent city revolution

No one knows what to make of the tent protest - which is exactly where its strength lies; its power is in its oddly sharpened innocence, its excess of intuition and inspiration and its lack of polish.

By Bradley Burston Tags: Benjamin Netanyahu Israel housing protest Israel protest Israel strike

Just last week, when a tent city suddenly snowballed the length of Israel's most prestigious boulevard in protest of the lack of affordable housing, Likud lawmaker Ofir Akunis, a former spokesman and adviser for Benjamin Netanyahu, took to state radio to elucidate a government response.

"Part of the protest going on at the moment on Rothschild Boulevard is being driven by a gang of anarchists," the Likud member said, claiming the protesters came from "the adjacent Ahad Ha'am Street, where, as you know, the main branch of the Communist Party is located

It took tens of thousands of people filling Tel Aviv's streets Saturday night, people from all over Israel, from all walks of life, from across the political spectrum, for the government to see theiranarchists forwhat they really are -the middle class - and to realize just how revolutionary all of this is. It took all of them for the government to realize that they had a revolution where they least expected it, when and where they were least prepared for it, led by middle-class young adults that seemed the least likely to ever raise a cry.

You'd expect an Israeli government to know how to deal with a revolution. After all, the story of Israel is a clash of revolutionary movements, the sum total of which is the cabinet table. Every political party was once a revolutionary movement, from the Revisionists that gave birth to the Likud, to the Soviet Jewry movement which spawned Yisrael Beiteinu, to the Sephardi revolution called Shas.

But revolutions get old. Their fire goes out, and with it, their memory. This is what their leaders forget:

When a revolution is born, it is born messy. It erupts hoarse and rough-edged and faltering. Its hunger may not have direction. When a revolution begins to move under its own power, it doesn't play by the rules. It's one of the ways you can know that it's for real. And it's one of the reasons why this one may be so difficult to contain.

No one knows what to make of the tent protest - which is exactly where its strength lies. It does not fit into any Israeli pigeon hole. It leaves experts guessing. Its power is in its oddly sharpened innocence, its excess of intuition and inspiration and its lack of polish.

This revolution is ostensibly about affordable housing. However, it is about much, much more than that. It’s about whether people can actually live in a place like this.

These are people– not people as Jews or as Arabs, not people as fundamentalists or secular, gay or straight, right or left – just people. These are people who as individuals need to live somewhere, have a chance to work, have a chance to get to work, and send children to decent schools.

These are people like students and social workers and doctors who are being worked to death. These are people whom others may call children of privilege, but whose future is, in fact, dimming – turning them into the kind of people who make revolutions.

This revolution is not about the existential threat to Israelis posed by Iran or Hamas. It is about the existential threat to Israelis posed by Israel.

This revolution, not even two weeks old, has already made new rules. You know Israeli politics? You don't know this revolution. This is not mean. This is not pre-packaged and machined. This is, thus far, not a circling drain of bottomless rage, that is to say, it is not one tribe set against another.

This revolution has made even revolutionaries uneasy. It is, thus far, a revolution of humor and heart, of openness and – are you sitting down – respect for differing opinions.

In standard Israeli terms, the chants are far too general to be taken seriously ("The people demand social justice"). Some of the placards are too Yippie-like for dour radicals ("My message is too complex for this sign").

From an Israeli standpoint, the most radical act of this newborn revolution has already taken place. In a country where, whether on serious television roundtables or the Knesset floor, discourse is defined as everyone screaming simultaneously, the "Tent People" have adopted a system that sanctifies listening and respect.

When a speaker is addressing the group, crowd members respond not with interjection but with sign language – raised, fluttering hands signify agreement, crossed fists show disapproval, and a rolling of both hands means the speaker is going on and on without making a point.

Akunis' implication, that the protest was a transient provocation by marginal troublemakers, underscored the government's early dismissal of the protest as of no consequence.

The assumption, of course, had long been that if the protest is not about the Palestinian-Israeli conflict, no one will care. If it is about housing or health care, education, or transportation or food prices or employment – and especially, if it is about all of them - no blood will boil, no public outcry will be heard. The business of government, which is business as usual, will proceed.

But something in the tables has started to turn. Welfare and Social Services Minister Moshe Kahlon has indicated that the government plans to unveil a far-reaching new housing plan in a matter of days. Netanyahu on Sunday dressed down his cabinet for inaction on new ideas to solve the housing crunch. And the prime minister has come under pressure to replace Finance Minister Yuval Steinitz over the issue, possibly with Kahlon.

There is little question that the government hopes that the protest will soon wither. But there is no question that the government must now take it seriously.

For Netanyahu and the present coalition, the most dangerous part of this revolution is that its goal is not to topple the government, but to spur the government to do what it was put there to do – see to the most basic, most crucial needs of ordinary people.

02-08-2011 om 08:53 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Een uitgesproken "Grr#!!♪♫@||#♫♪☻"-Kitokojungle-Opinie !!
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Betaalde sex om je studie te betalen...???

Als we blijven afglijden naar Amerikaanse toestanden door het nieuw-rechts gelul te geloven dat belastingen moeten verminderen en de rijken minder moeten betalen omdat ze waarschijnlijk ergens op één of andere manier behoren tot een “uitverkoren” superelite waaraan niet mag geraakt worden dan kom je tot hallucinante situaties. We weten nu dat er ook bij ons zulke partijen bestaan die de ideeën van nieuw-rechts verkondigen. De recente crisis in de USA waar de zogenaamde Tea-party haar slag thuishaalde door geen belastingsverhoging toe te staan op de allerhoogste inkomens en draconische besparingen zal teweegbrengen bewijst nogmaals dat er grote groepen bestaan die absoluuut niet willen geloven in een “algemeen belang”. Enkel het individueel belang telt. Voor rijken en hun kinderen heeft dat natuurlijk weinig nefaste gevolgen maar minder begoeden betalen hiervoor de volle pond. Zeker de jongere generaties die niet beschikken over de peoen van mama en papa. Hieronder een mooi artikel over de gevolgen van deze idiote ideologie. Misschien moeten sommigen er eens goed over nadenken of dit het soort toekomst is dat ze willen voor hun kinderen en kleinkinderen die willen studeren en of ze terugwillen naar het zogenaamde “humanitair paternalisme van rijke vetzakskes”…Prettige lectuur…

 

 

 

http://www.huffingtonpost.com/2011/07/29/seeking-arrangement-college-students_n_913373.html?page=1

 

 

NEW YORK -- On a Sunday morning in late May, Taylor left her Harlem apartment and boarded a train for Greenwich, Conn. She planned on spending the day with a man she had met online, but not in person.

Taylor, a 22-year-old student at Hunter College, had confided in her roommate about the trip and they agreed to swap text messages during the day to make sure she was safe.

Once in Greenwich, a man who appeared significantly older than his advertised age of 42 greeted Taylor at the train station and then drove her to the largest house she had ever seen. He changed into his swimming trunks, she put on a skimpy bathing suit, and then, by the side of his pool, she rubbed sunscreen into the folds of his sagging back -- bracing herself to endure an afternoon of sex with someone she suspected was actually about 30 years her senior.

Taylor doubted that her client could relate to someone who had grown up black and poor in the South Bronx. While he summered on Martha's Vineyard, she'd likely pass another July and August working retail in Times Square.

A love match it wasn't. But then again, this was no ordinary date.

A month prior, faced with about $15,000 in unpaid tuition and overdue bills, Taylor and her roommate typed "tuition," "debt," and "money for school" into Google. A website called SeekingArrangement.com popped up. Intrigued by the promise of what the site billed as a "college tuition sugar daddy," Taylor created a "sugar baby" profile and eventually connected with the man from Greenwich. ("Taylor" is the pseudonym she uses with men she meets online. Neither she nor any of the other women interviewed for this article permitted their real names be used.)

In her profile on the site, Taylor describes herself as "a full-time college student studying psychology and looking to meet someone to help pay the bills." Photos on the site show her in revealing outfits, a mane of caramel-colored hair framing her face. But unlike other dating sites, where a user might also list preferred hobbies or desired traits, Taylor instead indicates preferences for a "sugar daddy" and an "arrangement" in the range of $1,000 to $3,000 a month.

Story continues below

Saddled with piles of student debt and a job-scarce, lackluster economy, current college students and recent graduates are selling themselves to pursue a diploma or pay down their loans. An increasing number, according to the the owners of websites that broker such hook-ups, have taken to the web in search of online suitors or wealthy benefactors who, in exchange for sex, companionship, or both, might help with the bills.

The past few years have taken an especially brutal toll on the plans and expectations of 20-somethings. As unemployment rates tick steadily higher, starting salaries have plummeted. Meanwhile, according to Jeffrey Jensen Arnett, a professor of psychology at Clark University, about 85 percent of the class of 2011 will likely move back in with their parents during some period of their post-college years, compared with 40 percent a decade ago.

Besides moving back home, many 20-somethings are beginning their adult lives shouldering substantial amounts of student loan debt. According to Mark Kantrowitz, who publishes the financial aid websites Fastweb.com and Finaid.org, while the average 2011 graduate finished school with about $27,200 in debt, many are straining to pay off significantly greater loans.

Enter the sugar daddy, sugar baby phenomenon. This particular dynamic preceded the economic meltdown, of course. Rich guys well past their prime have been plunking down money for thousands of years in search of a tryst or something more with women half their age -- and women, willingly or not, have made themselves available. With the whole process going digital, women passing through a system of higher education that fosters indebtedness are using the anonymity of the web to sell their wares and pay down their college loans.

"Over the past few years, the number of college students using our site has exploded," says Brandon Wade, the 41-year-old founder of Seeking Arrangement. Of the site's approximately 800,000 members, Wade estimates that 35 percent are students. "College students are one of the biggest segments of our sugar babies and the numbers are growing all the time."

Wade identifies clients who might be students on his site by a .edu email address, which the site verifies before it will allow a profile to become active. Currently, 82,510 profiles on the site contain one or more of the following keywords: school, college, university, money for school, student debt, college debt, tuition or college expenses. Wade says 110,126 women and 25,363 men list "student" as their occupation.

Wade rewards students who use a .edu email address to register on Seeking Arrangement by automatically upgrading their free, basic membership to a premium membership, allowing them to send unlimited free messages and granting them exclusive access to the site's cadre of VIP sugar daddies. The site also includes a complimentary stamp on sudent profiles, certifying them as a "college sugar baby."

Wade sees his company as providing a unique service, a chance for "men and women living through tough economic times to afford college." He bristles at the notion that he's merely running a thinly veiled, digital bordello, choosing instead to describe his site as one that facilitates "mutually beneficial relationships."

Taylor doesn't explicitly refer to what she was doing in Greenwich as prostitution, but she now allows that her primary motivation was, indeed, money. She and her host ended up in his bedroom, where he peeled off her bikini.

"I just wanted to get it over and done with as quickly as possible," recalls Taylor, forcing out a nervous smile. "I just wanted to get out of that situation as safely as possible, pay off my debt, and move on."

While she and her host hadn't agreed to a set amount of money, on the drive back to the train station in Greenwich he handed her $350 in cash. She pocketed the envelope, seeing it as decent money for half a day's work. But once on the train and no longer worried for her safety, she started to agonize over what she had just done.

"I never thought it would come to this. I got on the train and I felt dirty. I mean, I had just gotten money for having sex," says Taylor, who never heard from the guy in Greenwich again. "I guess I accomplished what I needed to do. I needed the money for school. I just did what needed to be done."

And she's still doing what needs to be done. With tuition due in September to pay for her last semester of college, Taylor's back on the hunt for other, more lucrative online hookups.

WHO ARE THESE GUYS?

"It's a very expensive job," says Jack, a 70-year-old sugar daddy, who describes himself as a "humanitarian" interested in helping young women in financial need. Jack isn't the name that appears on his American Express black card, but an identity he uses when shopping online for companionship and sex.

Jack says he meets up twice a week with a young woman from Seeking Arrangement. He typically forks over about $500 a night -- and that's not including lavish dinners at Daniel or shopping excursions on Madison Avenue.

"Unlike a traditional escort service, I was surprised to find such an educated, smart population," says Jack, during cocktail hour recently at the Ritz-Carlton in Manhattan. He said he lives next door in a penthouse apartment overlooking Central Park South and pays $22,000 a month in rent.

In his profile on Seeking Arrangement, Jack describes himself as a 67-year-old with a bachelor's degree. Prior to retiring, the divorced Charleston, S.C., native says he founded four financial services companies. But after taking a big hit in the financial crisis and being forced to downsize, Jack says he had to part ways with his private jet due to what he describes as "reduced circumstances." On the site, he lists his annual income as $1 million and his net worth as something between $50 and $100 million.

While sugar babies can create profiles on Seeking Arrangement free of charge and a regular sugar daddy membership costs $50 each month, Jack pays $2,400 a year to belong to the Diamond Club. For a sugar daddy willing to pay up, the site says it verifies his identity, annual income, and net worth and then ensures his profile gets the most traction by continually allowing it to pop up in the top tier of search results.

Educated, debt-ridden 20-somethings happen to be an age demographic that intersects nicely with Jack's preferences. "I only go out with girls 25 and under," says Jack, whose thick head of white hair and bushy eyebrows form a halo around a red, flushed face. "But I can't walk into a bar and go up to a 25-year-old. They'd think I'm a pervert. So, this is how I go about meeting them."

As he continues, he repeatedly glances over his shoulder to make sure no one is listening.

"Most of these young women have debt from school," says Jack, who finds most young women also carry an average of $8,000 in credit-card debt. "I guess I like the college girls more because I think of their student debt as good debt. At least it seems like I'm helping them out, like I'm helping them to get a better life."

"By the way, how old are you?" he asks, inching closer.

"Older than 25," I respond.

Wade, who started Seeking Arrangement back in 2006, can easily identify with the Jacks of the world. He created the site for fellow high-net-worth individuals who "possess high standards but don't have a lot of time to date the traditional way."

Wade, whose legal name is Brandon Wey, says he changed his name to better appeal to his clientele. "They're more familiar with Hugh Hefner than with some Asian guy from Singapore," he explains. Wade got the idea for Seeking Arrangement more than 20 years ago, while in college at the Massachusetts Institute of Technology.

Watching from the sidelines as his beautiful dorm mates pursued significantly older, moneyed men, Wade fantasized about someday becoming one such man. After business school at MIT and stints at General Electric and Microsoft, Wade dabbled in various start-ups before finally creating his own.

Awkward and shy, he started Seeking Arrangement in part because of his own inability to attract younger women. "To get the attention of the girl I really wanted to meet, I was kind of at the mercy of the statistics of traditional dating sites. I'd write hundreds of emails and only get one or two replies," says Wade, who is now divorced. He says married men account for at least 40 percent of the site's sugar daddies. Sugar babies outnumber sugar daddies by a ratio of nearly 10 to 1. Wade declined to disclose how much money he makes from the site. With more than 115,000 sugar daddies averaging $50 a month in membership fees, and some paying more to belong to the exclusive Diamond Club, it's safe to assume Wade's investment has more than paid off -- and that's not even including advertising revenue.

Debt-strapped college graduates weren't included in his original business plan. But once the recession hit and more and more students were among the growing list of new site users, Wade began to target them. The company, which is headquartered in Las Vegas, now places strategic pop-up ads that appear whenever someone types "tuition help" or "financial aid" into a search engine. And over the past five years, Wade says he's seen a 350 percent increase in college sugar baby membership -- from 38,303 college sugar babies in 2007 to 179,906 college sugar babies by July of this year.

At The Huffington Post's request, Seeking Arrangement listed the top 20 universities attended by sugar babies on the site. They compiled the list according to the number of sugar babies who registered using their .edu email addresses or listed schools' names on their profiles. New York University tops the list with 498 sugar babies, while UCLA comes in at No. 8 with 253, and Harvard University ranks at No. 9 with 231. The University of California at Berkeley ranks at No. 13 with 193, the University of Southern California ranks at No. 15 with 183, and Tulane University ranks at No. 20 with 163 college sugar babies.

Seeking Arrangement is hardly the only website with a business model that revolves around the promotion of sugar daddy and sugar baby relationships. More than half a dozen websites advertise such services.

For instance, SeekingTuition.com offers college students "who need that special education from wealthy benefactors. Find that special someone to help you with books, dorm, rent or tuition today!" Meanwhile, SugarDaddyMeet.com defines a sugar baby as an "attractive and young woman. Beautiful, intelligent, and classy college students, aspiring actresses or models."

While more conventional dating site Match.com claims 20 million members and OkCupid.com claims 3.5 million members, "sugar websites" generally contend with more modest, though growing, user bases. According to online dating entrepreneur Noel Biderman, unlike conventional dating sites, "arrangement-seeking" websites are the only ones where women consistently outnumber men. Biderman says the lone exception to this rule is eHarmony.com, where far fewer men ultimately complete its lengthy, required questionnaire.

Biderman, the 39-year-old founder and CEO of Avid Life Media, runs a number of arrangement-seeking sites. He's also the creator of AshleyMadison.com, which is a website for married people looking to have affairs.

Currently, Avid Life Media operates two websites that promote what the company calls "mutually beneficial relationships." Over the past year in particular, Biderman says he's seen college-educated women signing up in droves.

On one such site, EstablishedMen.com, Biderman estimates that 47 percent of its 1.3 million members are women currently enrolled in college. And on ArrangementSeekers.com, he says 31 percent of its 387,000 members are female college students.

Much like Seeking Arrangement's Google ads, Biderman advertises his arrangement-seeking websites on MTV and VH1, since both television stations appeal to the demographic he covets.

After sampling the profiles of some of the women on his sites, Biderman concludes their debt, combined with a weak economy, has many clamoring for a sugar daddy to call their own. Their search makes sense to Biderman, who volunteers that, while now married, he would have made for an excellent sugar daddy in his younger days.

"Let's say you're a recent graduate, with $80,000 in debt and a job that pays $35,000 a year. It's tough to pay that amount of debt down, live in a decent city and still be able to socialize and do fun things. At some point, you'll have to start making major sacrifices," he says. "But what if all of a sudden, the only sacrifice is the age or success level of your boyfriend or some guy you occasionally hang out with? That becomes a real game-changer in how you get to live your life."

Biderman finds some women seek arrangements to help get them through a particularly difficult week or month, while others saddled with significantly more debt might search for a longer-term, more lucrative hookup. Either way, Biderman sees men wanting "young, vivacious arm candy while women want a guy who can take them out for a Michelin two-star dinner, take them on the trip of their dreams, or who knows, maybe they'll even find some guy to pay off their debt."

IS IT PROSTITUTION?

When Barb Brents, a professor of sociology at the University of Nevada, Las Vegas, conducts research in various legal brothels in the state, she finds women hailing from a variety of different backgrounds. "The women tend to be from working-class or middle-class backgrounds, but a good number are from upper-class families, too," she says. Brents often finds that women turn to sex work when, in their professional lives, they're unable to make ends meet.

Brents equated modern-day college students seeking online sugar daddies to a phenomenon among young, working women nearly a century ago. During the 1910s and 1920s, some young women who worked at minimum-wage jobs during the day would supplement their meager paychecks by meeting up with male suitors at night. They'd swap companionship and sex in exchange for either a clothing allowance or rent money. Such women, explains Brents, never referred to themselves as prostitutes.

"When people think about sex work, they think of a poor, drug-addicted woman living in the street with a pimp, down on their luck," says Brents, who co-authored "The State of Sex: Tourism, Sex and Sin in the New American Heartland." "In reality, the culture is exceedingly diverse and college students using these sites are but another example of this kind of diversity."

With the exception of women who consider sex work their profession, Brents finds that nearly all the women she encounters in her research describe it as a temporary, part-time, stopgap kind of measure.

"These college women didn't see themselves as sex workers, but women doing straight-up prostitution often don't see themselves that way either," says Brents. "Drawing that line and making that distinction may be necessary psychologically, but in material facts it's quite a blurry line

"I was thinking about going on Match but I needed help financially," says a 25-year-old student at a trade school in New York. When meeting men online, she sometimes goes by the name of Suzanne. "I guess what finally pushed me over the edge was that I needed help to pay off my loans from school."

Earlier this spring, after Suzanne got fired from her job as a waitress at a diner on the Upper East Side, a girlfriend suggested she create a profile on Seeking Arrangement. Suzanne had grown desperate after falling behind on rent. She also needed to come up with $3,000 for a trimester's worth of paralegal classes.

Suzanne already has an associate's degree in elementary education from a community college in New Jersey. Unable to find a job as a teacher's aide, she decided to enroll in paralegal classes at night. But after losing her job, the extra debt proved more than she could afford. She took out $10,000 in loans to pay for a year of school and promptly went on the hunt for a sugar daddy.

Over the past few months, Suzanne says she's gone on more than 40 dates with men from the site. She's not interested in getting wined and dined every single time. At a minimum, she hopes for at least a modicum of attraction. She's already turned down a man who weighed 400 pounds, as well as the advances of countless married men. Though desperate, Suzanne says a homewrecker she is not.

Following numerous emails and chats on the phone, Suzanne generally schedules a first meeting with a man in a public place -- a crowded restaurant, cafe or bar.

After nearly giving up on finding an arrangement, Suzanne recently met a 39-year-old college professor from Dover, N.J. So far, the two have gone on three dates. They typically meet at his house, where he usually cooks her dinner. Afterwards, they have sex.

"After all the assholes I've met, this guy's a real gentleman," says Suzanne, during a break before class. "At the end of the night, he usually gives me $400 or $500 bucks. It's not bad money for a night." While the men typically pay per meeting, Suzanne is hoping to set up an ongoing hookup. Mostly, she doesn't want the men thinking she's only seeing dollar signs, pegged to when her rent or tuition money is due.

Story continues below

While she does not label herself a prostitute, Suzanne's not one to mince words: "If this isn't what prostitution is called, I don't know what is."

"Under the banner of sugar daddy and sugar baby arrangements, a lot of prostitution may be going on," says Ronald Weitzer, a professor of sociology at George Washington University, where he studies the sex industry.

Weitzer says arrangement websites operate lawfully since simply advertising for a sugar daddy or sugar baby is within the realm of legality. "The only illegal aspect would be if the individual receives some kind of direct payment or material compensation for sex."

Allen Lichtenstein, a private attorney in Las Vegas who specializes in first amendment issues, affirms that in order for an exchange to be classified as prostitution there has to be a clear "meeting of the minds" that the arrangement is a quid pro quo, or exchange of sex for money. Absent an immediate sex-for-pay exchange, the legal waters grow far murkier.

"One could even consider certain marriages where there are unequal financial resources to not be overly dissimilar," says Lichtenstein. "But any relationship that is an ongoing one that's not purely about sex but may have a sexual aspect to it, you can't really classify as prostitution. It would simply cover too much ground."

But Weitzer views more extended, involved relationships -- say, a monthly stipend or dinner and occasionally having sex -- as ways for both "college girls and sex workers to camouflage what's very likely prostitution."

Weitzer sees college women as particularly susceptible to entering such an arrangement, especially during times of economic distress. "I could easily see people who have been in college at an elite university, who are paying a lot of money and racking up a ton of debt -- perhaps law school or medical students -- being more attracted to something like this, rather than someone who went to a state school or someone with little or no debt."

Weitzer also sees a potential danger for young women getting sucked into making large sums of money and later finding it difficult to abandon such a lifestyle. "The more you make, the harder it becomes to transition away from," says Weitzer, "just like high-end sex workers anywhere."

DOUBLE LIVES AND SPLIT PERSONALITIES

A year ago, Dayanara started dating an older, married executive while working as a summer intern at an investment bank in New York. The relationship quickly blossomed into a sugar daddy relationship, with him sending her a monthly allowance of $5,000 when she returned to Florida International University in the fall. The two would meet up once every few weeks, for a night out in Miami or a romantic weekend in the Caribbean.

Dayanara, now 23, would set some of the money aside for school and living expenses, often sending the remainder home to her parents in Puerto Rico. Eventually, the relationship soured. And after graduating in May with $30,000 in student loan debt and another $10,000 in credit card debt, she grew increasingly desperate.

In May, Dayanara moved back to New York. Rather than look for a job on Wall Street, she began an elaborate online hunt for other hookups. She says she's now engaged in three separate sugar daddy relationships, in addition to working part time as a topless masseuse on the Lower East Side. On her profile on Seeking Arrangement, she describes herself as a M.B.A. student from Bahrain.

An entertainment industry executive she met on the site regularly gives her $2,500 for a night of dinner and sex. Meanwhile, she's paying off her debt and saving for her dream graduate school: a Ph.D. in finance from the London School of Economics.

Her biggest fear is that one of these days she'll run into one of the bankers from her former life. "The decision was a hard one to make because if I do this and get found out, I will never have a career in this industry again," says Dayanara, whose dark eyes and tan skin allow her pretend whichever fantasy her client desires, be it a Spanish, Indian or Middle Eastern mistress.

Six of the eight women interviewed for this article mentioned the longer-term psychological toll of pretending to be someone else. Double lives and dual identities are common for both the women and men involved in sugar relationships. Lately, when Dayanara catches her reflection in a storefront window, she says she sometimes doesn't know which version of herself is staring back.

To play it safe, Dayanara and most of the women generally tell one friend where they're going. In the case of Suzanne, neither her father, who works as an emergency room physician, nor her mother, who works as a registered nurse, knows about her new job. Both Suzanne and Dayanara also have to keep their work hidden from most of their friends, fearing the stigma associated with revealing their secret.

"Some people can have difficulty integrating those two lives. You're involved in both a secret world and a public world," says Weitzer. "This type of concealment can create a lot of stress for people involved in these types of relationships. The question becomes how well you can manage this cognitive dissonance."

Besides the stress, Weitzer mentions other challenges for the college student hoping to leave sex work behind and eventually assume a nine-to-five gig. Gaps on resumes notwithstanding, the difference in pay can come as quite a shock. "For someone who's been doing it for a while, it can be difficult to stop doing it and suddenly transition into a normal job or date men without as many resources."

As two enterprising anthropology undergraduates at George Washington University, Elizabeth Nistico and Samuel Schall tackled the phenomenon of sugar daddy culture for a recent school project. Schall studied young, gay sugar babies, and Nistico explored the straight scene. Of their study's 100 participants, more than half said the money they received financed their education. On average, the relationships lasted between three and four months.

Nistico found that some of the sugar babies used the excuse of the economic downturn for behavior she thinks they would still have otherwise condoned. "We concluded that people who say they have a sugar daddy to pay off their loans are people who would already contemplate being in that relationship if the economy was doing just fine," says Nistico, whose subjects frequently mentioned the recession, a bad economy or debt as motivating factors in their decisions.

Outside the U.S., a handful of scholars in the United Kingdom recently examined shifting patterns of sexual behavior among college students tied to rising amounts of debt. Ronald Roberts and Teela Sanders, two social science professors in the U.K., contend that a combination of rising tuition, increased debt, a culture of mass consumption and low-wage work are luring students to the sex industry in greater and greater numbers. They fear that as college costs continue to rise, more students will pursue sex work.Roberts asked 315 college students at a university in London about their participation in sex work. The findings were stark. Nearly 17 percent said they would be willing to participate in the sex trade in order to pay for their education, while 11 percent indicated a willingness to work directly as escorts. A decade ago, only 3 percent answered in the affirmative. Today's respondents are far more likely to have peers who are working in the industry.

This past spring, two researchers at Berlin's Humboldt University reported somewhat similar findings in other parts of Europe. In Berlin, a city where prostitution is legal, they found that one in three university students would consider sex work as a viable means of financing their studies. Nearly 30 percent of students in Paris similarly responded in the affirmative. Finally, of the 3,200 Berlin students sampled, 30 percent of students working in the sex industry reported being in some amount of education-related debt.

"I attribute it to the rising cost of college and ease of loans, especially in an economy where the buying and selling of emotions and companionship is increasingly easy to afford," says Sanders, who teaches at the University of Leeds.

Roberts fears arrangement-seeking websites are but another invitation for rich men to abuse young, vulnerable women. "It's really the perfect storm of debt and a down economy, not to mention a generation of middle-class women coming of age who were raised to believed that their sexuality isn't something to be afraid of," says Roberts, a professor at Kingston University.

"I'M NOT A WHORE."

"I'm honestly surprised there aren't more college students doing this," says Jennifer, not blinking. She's a 23-year-old recent graduate of Sarah Lawrence College.

Fed up with young, unemployed men her own age, Jennifer recently began trawling for a sugar daddy to pay down about $20,000 in student loan debt. She also wouldn't mind a clothing allowance or rent money for her studio apartment in New York's East Village.

A week ago, she boarded a plane to Florida to spend the weekend with a 30-something banker she met on SugarDaddie.com. He told her his house was undergoing a renovation and instead drove her to a nearby hotel, where they spent the night together.

"Yeah, sure, he could have been a psycho, a killer," says Jennifer over breakfast. At nine o'clock in the morning, she's in a full face of makeup. On her profile she describes herself as a yoga teacher and personal trainer. "Barring rape or death, what's the worst thing that could happen to me?"

At the end of the weekend, the man handed her 10 crisp $100 bills. They next plan to rendezvous in Orlando in August.

Jennifer doesn't label what she's doing as prostitution. "I'm not a whore. Whores are paid by the hour, can have a high volume of clients in a given day, and it's based on money, not on who the individual actually is. There's no feeling involved and the entire interaction revolves around a sexual act," says Jennifer, who wears a $300 strapless dress purchased with money from her most recent conquest. The rest of the money, she says, went towards paying down her student loans.

"My situation is different in a number of different ways. First of all, I don't engage with a high volume of people, instead choosing one or two men I actually like spending time with and have decided to develop a friendship with them. And while sex is involved, the focus is on providing friendship. It's not only about getting paid."

Jennifer and many of the other young women realize the clock is ticking -- and it’s not ticking in their favor. In these circles, youth and beauty reign supreme, with most men preferring the company of a sugar baby in their early-to-mid twenties.

"I realize I'm not going to have it forever," Jennifer says, brushing her blond, wavy hair off to one side. "While I've still got it, I'm going to milk it for all it's worth. I mean, maybe I'll get swept off my feet. Really, anything could happen."

Andrew Lenoir contributed reporting.

02-08-2011 om 08:25 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Een uitgesproken "Grr#!!♪♫@||#♫♪☻"-Kitokojungle-Opinie !!
01-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terug naar Blankenberge...
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Het verblijf in Blankenberge hebben we overleefd en we zijn even terug in de werkelijkheid gestapt. Niet dat we erg enthousiast de realiteit terug omarmen. Intussen blijkt kindergekrijs in ons Vlaanderenland uitgeroepen tot milieuoverlast. Terwijl we dit schrijven raast hier een moto voorbij voortgestuwd door een aantal decibels waarmee hij in Francorchamps onmiddellijk wordt uitgesloten. We lazen evenneens de krachtdadige uitspraken van de enige kandidaat sossenvoorzitter Tobback II. Klinkt erg strijdvaardig maar we zien liever praktijkvoorbeelden. In Noorwegen gaat de sociaal-democratische partij er aardig op vooruit in de peilingen. Misschien moet Vlaams uiterst-debiel-rechts een aanslag overwegen op een kamp van animo. Nee, laat maar. In Syrië hebben ze een president die trouwens heel erg veel karaktertrekken gemeen lijkt te hebben met de Noorse flippo. Al diegenen die het niet eens zijn met zijn wereldbeeld worden afgeknald. Zou die vent ook even "krankzinnig" zijn dan die Noor?
Gelukkig zijn we toch maar mooi aan een wereldcrisis ontsnapt door het grote Amerikaanse compromis. Compromis? Hoe zo compromis? Dooeenvoudig bezuinigen op de sociale uitgaven en geen bal belastingen meer voor de rijken en de bedrijven....
Vandaag in de Morgen een uiterst lezenswaardige bijdrage:


http://www.demorgen.be/dm/nl/2461/De-Gedachte/article/detail/1299422/2011/08/01/Obama-spreekt-steeds-vaker-taal-van-Republikeinen.dhtml

Obama spreekt steeds vaker taal van Republikeinen

01/08/11, 07u06

Johan Depoortere stelt dat de schuldencrisis nu al een verliezer heeft: de Amerikanen die de magere steun van de overheid nodig hebben. Depoortere is gewezen VS-correspondent van de VRT.

 •  Als de rijkste gezinnen en bedrijven evenveel belastingen zouden betalen als ze in 1961 deden dan zou de schatkist jaarlijks 716 miljard dollar aan bijkomende inkomsten hebben. Vaarwel schuldencrisis!  
De schuldencrisis in de Verenigde Staten is geen natuurramp zoals de tornado's en de winterstormen die met de regelmaat van een klok Amerika teisteren. Het is ook geen nieuw fenomeen, maar het gevolg van een door mensenhanden gemaakte economische politiek, begonnen met Ronald Reagan, voortgezet door Bill Clinton en nu enthousiast overgenomen door de eerste zwarte president, Barack Obama.

Franklin Delano Roosevelt drukte tegen een vijandige oppositie en een deel van zijn eigen Democratische achterban de New-Dealwetgeving door die de Amerikaanse werkende mensen een zekere bescherming bood tegen werkloosheid, ziekte en ouderdom. Roosevelt deed dat niet uit liefde voor de arbeidersklasse maar omdat de machtsverhoudingen in het voordeel waren van radicale vakbonden. Hij begreep dat toegevingen nodig waren om de essentie van het systeem in stand te houden. Hetzelfde kan worden gezegd van Lyndon B. Johnson die met zijn 'Great Society' armoede en racisme in Amerika uit de wereld wou helpen.

De sociale programma's van Roosevelt en Johnson waren niet gratis: ze werden gefinancierd door belastingen op de grote inkomens. Maar de rijkste Amerikanen hebben zich nooit met die stand van zaken verzoend. Ze gingen in de tegenaanval tegen wat ze 'socialisme' noemden en vanaf de jaren '80 boekten ze daarbij het ene succes na het andere. Het belastingaandeel van de rijkste Amerikanen en hun grote bedrijven, de corporations, is gestaag afgenomen. De federale regering kreeg het steeds moeilijker om de budgettaire gaten te vullen. Ronald Reagan en zijn opvolgers gaven de schuld daarvan niet aan de rijken maar aan de modale Amerikaan en de armen. De voornaamste slachtoffers van de 'saneringen' waren de sociale programma's die het leven van de gewone Amerikanen draaglijk maken. Dat we vandaag van een schuldencrisis spreken is daarvan het rechtstreekse gevolg.

Het Institute for Policy Studies illustreert deze trend met hallucinante cijfers. Als de rijkste gezinnen en de bedrijven die meer dan 1 miljoen dollar per jaar vangen evenveel belastingen zouden betalen als ze in 1961 deden dan zou de schatkist jaarlijks 716 miljard dollar aan bijkomende inkomsten hebben. Vaarwel schuldencrisis! De econoom Peter Diamond en Emmanuel Saez, een onderzoeker aan de Universiteit van Californië, hebben berekend dat de hoogste inkomens (de top 1 procent) jaarlijks gemiddeld 22,4 procent afdragen aan de belastingen. Ook als dat percentage zou verdubbelen, dan nog zouden de 1 procent rijkste Amerikanen dubbel zoveel verdienen als hun soortgenoten in 1970. Diamond en Saez berekenden ook dat de 400 rijkste Amerikanen een gemiddeld inkomen van 270,5 miljoen dollar per jaar genieten. Dezelfde top 400 moest het in 1970 omgerekend in dollars van 2008 met 'slechts' 13,3 miljoen stellen. De top 400 heeft met andere woorden in veertig jaar tijd zijn inkomen met 20 vermenigvuldigd. Maar in 1955 betaalde diezelfde groep 51,2 procent belastingen, in 2008 nog slechts 18,1 procent. De miljardair Warren Buffett betaalt minder belastingen dan zijn secretaresse, zegt hij zelf.

Afhankelijk van rijken
Dat alles is geen geheim en de verklaring is niet ver te zoeken. Elke Amerikaanse president is voor zijn verkiezing afhankelijk van de bijdragen van diezelfde rijke Amerikanen en hun bedrijven. Een 'onzichtbare primary', die van het grote geld, schift het deelnemersveld lang voor de echte verkiezingsstrijd begint. Barack Obama is op die regel geen uitzondering. In zijn campagne heeft Obama met succes de mythe verspreid van de miljoenen kleine donoren. In werkelijkheid kwam het gros van zijn campagnegeld van Wall Street, mediabedrijven, universiteiten en advocatenbureaus.

De zogenaamde ruk naar rechts van de president is dan ook fantasie. President Obama is op geen enkel moment de strijd aangegaan met hen die gezworen hebben het nu al zwakke systeem van sociale zekerheid in de VS uit de wereld te helpen. Wat hadden we anders verwacht van een president die in een opiniestuk in de aartsconservatieve Wall Street Journal "het vrijemarktkapitalisme de grootste kracht voor welvaartverspreiding ter wereld" noemde? Alleen de retoriek is veranderd: Obama spreekt nu steeds openlijker de taal van de Republikeinen en de vijanden van elk overheidsingrijpen. Door nu te beweren dat "we moeten besparen om de economie gezond te maken" maakt hij zich de woordvoerder van de meest reactionaire Republikeinen, zegt zelfs een kritische aanhanger van de president als de econoom en Nobelprijswinnaar Paul Krugman.

Het zou de bittere ironie van de geschiedenis zijn als een Democraat, en bovendien de eerste zwarte president, de droom van reactionair Amerika waar zou maken: de totale afbraak van de sociale programma's als de pensioenwetgeving (Social Security) en openbare gezondheidszorg voor ouderen en armen (Medicare en Medicaid). Maar wat ook de uitslag zal zijn van het compromis over de schuldencrisis, nu al staat vast wie de verliezers zijn: de miljoenen Amerikanen die voor het naakte bestaan afhankelijk zijn van de toch al magere steun van de overheid.


en als kers op de taart is er natuurlijk Belgiës trots...de première van de Amerikaanse smurfenfilm. In vergelijking met de realiteit lijken de smurfen inderdaad de vesrtandigste aardbewoners te zijn. In elk geval trekken wij ons nog een tijdje terug in Blankenberge. Misschien vinden we daar wel soelaas in de  "revuetempel"  Het Witte Paard...

01-08-2011 om 08:52 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Een uitgesproken "Grr#!!♪♫@||#♫♪☻"-Kitokojungle-Opinie !!Inhoud blog
 • The brave new world is werkelijkheid...
 • ook interessant
 • Yaz...Yasmine...
 • en contraceptie in Belgistan...
 • Problemen in Frankrijk en USA met bepaalde contraceptiva...
 • ergerlijk 2013!
 • Femmes de Rue iedereen geeft commentaar, wij dus ook
 • De valsche Fransman nog maar eens verslagen...
 • Armoedebestrijding...Geen enkele minister heeft er naar gevraagd...
 • anderhalf miljard euro subsidies weggegooid in zonnepanelen...
 • Deltastichting niet blij....
 • Dag Allemaal vaandeldrager in de Vlaemsche ontvoogdingsstrijd!
 • Leve de tsjeven met hun kerncentrales en Bart Van Rompuy
 • Artistieke vrijheid in Vlaenderen en op de VRT!
 • EUREKA en DRIEWERF HOERA HIPHIP geen slimme meter in huis!
 • Hier zijn we weer !
 • >Dewinter getuigt over de zwanworstaanval op kinderen...
 • De voedselberg van Steven De Geynst
 • Luc Barbé...een heel kleine rehabilitatie...
 • een hoofddekselvergelijking
 • verlof voor de geërgerden
 • de duizendzevenentwintigste generatie Vlamingen kent grote leerachterstand
 • l'oiseau bleu
 • De blijde (weder)intrede van Maeterlinck in Gent en over perzikken met 2 k's
 • Belgie in het nieuws
 • Bernard de pilchard en het idyllisch kustlandschap
 • de levensverwachting van de Duitse armen biedt een oplossing voor de vergrijzing!
 • Hoera, de gestapo is terug...de Grimbergse kliklijn
 • leve de revolutie
 • ARCO, Tsjevenstreken in het kwadraat!
 • een visie op de Russische verkiezingen...
 • Wij hangen graag de propere uit...
 • Filip De Winter verhuist naar Namibië, hoera!
 • den ellentrik als grondstof
 • Black woman : Tu sens la fleur le matin et le poireau le soir. Non merci !
 • energie veroorzaakt vergeetachtigheid
 • bijna weer oorlog in Mesen...een belgenmop..
 • RIP SVETLANA ALILUYEVA...wie haar niet kent zoekt het maar eens op en leest haar boeken...
 • zonnepanelen zien klaar maar ook nazidassen op de VRT
 • Vlaanderen op zijn smalst en de lul van de dag
 • een monument
 • young media summit
 • met het schaamrood op de wangen
 • Spanje in actie tegen privatisering van het onderwijs
 • Er zijn dus toch nog verstandige mensen in Vlaanderen....de SERV
 • occupy Wall Street
 • Alaa Abdel -Fattah
 • ARCO het einde...
 • Tolerante Vlamingen?
 • madam van de dag: Ann Branbergen
 • De Brusselse metroerger dan Afghanistan?
 • Naast Plopsaland bestond er ook Shitland
 • Indaver Beveren ligt in Afrika
 • sluikreclame voor La source des femmes en Jacques Bloch
 • IN MEMORIAM
 • Amerika het donkerste voorbeeld
 • extreem rechts weer springlevend!
 • Le Pen en Israel één front??????
 • een andere stem in het debat...
 • Charlie a beaucoup d'ami(e)s en een nieuwe blog !
 • Oakland general strike
 • La belle plume française concernat Charlie: Le Monde
 • solidariteit met Charlie Hebdo
 • op naar de barricades!
 • een grote madam in de rechtbank !
 • Met zijn allen naar een Europees referendum, wij zijn allemaal Grieken!
 • Freya we love you!
 • gooi onze kerncentrales maar dicht, we steken de kaarsen wel aan...
 • Dexia we zijn één en al oor!
 • Zullen de Fransen wel slagen waar de Belgistanen falen?
 • Colloceer Vermeiren!
 • energie eindelijk een debat?
 • We are all Americans!
 • occupy....Chicago is nog steeds Chicago van Al Capone al heet hij nu Emanuel Rahm
 • de dubbeldemocratie Belgistan en de groene stroomcertificaten, twee verhaaltjes
 • de casino van ARCO en de rest...
 • vroem vroem
 • sjot ze uit hun pluche zetels!
 • Indignados in Brussel een succes!
 • nog een beetje chili...
 • Camila Vallejo komt naar Brussel!
 • Arvelor Mitaal of een mooi voorbeeld van roofkapitalisme
 • Het zijn weer harde tijden...
 • Privépolitie ...hallucinant...hier kan zelfs Hasselt nog een punt aan zuigen!
 • CAMILA VALLEJO een rolmodelleke
 • de duisternis regeert over grote delen van de wereld...
 • Revoilà le LKP deze keer in Mayotte...
 • niet alleen Obama schrijft mooie toespraken in de USA...
 • Lap, het is prijs!
 • de uitspraak van de dag
 • de éénwording tussen Zuid en Noord-apenland komt nabij! En Dexia is er nog!
 • In Brussel draagt nu elk schoolkind een kuisheidsgordel!
 • Maikel Nabil
 • no comment
 • We love Freya!
 • Arm België ...
 • We are seeing change in our world, block by block – city by city.
 • Freya is de slimste!
 • WE WON'T PAY
 • Griekenland en de vrije pers een voorbode voor Europa
 • Tot Maandag
 • mensen komen tot inzicht maar véééééééééééél te laat De dure energie...en onze luciede politici
 • China komt in opstand...tegen de zonnepanelen...tja
 • We gaan naar Amerika...
 • slimme meters en de sprookjes van onze vriend Bart Martens
 • INFRAX en slimme meters een duidelijk standpunt hoera!
 • slimme meters en slimme netten deel 2
 • slimme meters en slimme netten deel 1
 • slimme netten weer zo een indianenverhaal...
 • slimme meters ...de ondertekenaars...
 • de slimme meters...iedereen wordt stilaan slim...
 • Over de doden wel kwaaie woorden : einde van de zaak zuster Gabrielle?
 • koorknaap Javaux wordt schandknaap
 • Humberto Prato en De Wever, alles bij elkaar geklutst geeft een mooie omelet
 • De held wordt uitgewezen....petitie voor Ly Khaly
 • Maanpizza's?
 • voor vandaag volstaat één enkele zin...
 • Ere wie ere toekomt SVEN GATZ
 • Misschien willen de rijken wel ooit wat betalen maar intussen creperen de armen
 • de Duitse bron is gevonden...pure nazipraktijken dus vanwege de Ollandse bloggers en fora..
 • Hollandse nazitaal over Islamitische Duitse Turken en incest
 • Ce lion était beaucoup trop flamand ... Cela ne pouvait plus durer
 • een kleine nostalgische bevlieging over Franse lessen en 14-18
 • AI WEI WEI legt uit
 • IJzerbedevaart????? de wadde?????
 • ALI FARZAT: niet iedereen heeft blijkbaar de zelfde humor...
 • en hier zijn de invalide Walen met hun reactie...
 • N-VA is radio Mille Collines en een bende debielen...
 • Inge en de god van mededogen is Miss Universe
 • Dupont en Dupond in het Nieuwsblad
 • We kunnen hier niet tot 5 tellen...
 • neen tegen onverdraagzaamheid: oproep van de progressieve Islamieten
 • PUKKELPOP 2011
 • Daar is de orde weer...oneerlijke concurrentie in Marcinelle
 • Ollands partnership voor Stalinmuseum?
 • Jean Bricmont schrijft een artikel in Counterpunch
 • Nette mensen berokkenen even veel schade als britse plunderaars
 • meer belastingen graag en chique rellen in Lloret
 • verstandige taal...
 • over raddraaiers, imbecielen, stormrammen, linkse idioten en wijze zotten
 • Niemand heeft het monopolie van de waarheid maar praten helpt!
 • nog meer krapuul nu ook in Chili...
 • de verloren jeugd en andere bevlogen romantiek
 • Lessen uit het verleden? Vergeet het!
 • Plunderaars lusten geen boeken...
 • Daar komt Baudrillard : England's burning en B-H-V-jeugd brandt shoppingcentrum Anderlecht plat...
 • London's burning het lijkt stilaan wel op een kleine genocide...
 • London's burning maar er zijn zo wel een paar oorzaken...
 • London 's burning
 • Justice, not charity! en de ouwe Voltaire is weer springlevend!
 • Egypte en Israël zelfde strijd...
 • Kaka als onderpand
 • 8 augustus 1956 Tutti Cadaveri
 • toiletperen en zonnepanelen, de index zal weer stijgen....onze concurrentiepositie gaat er aan...
 • de slimme kleuter van de buren...
 • de Carapilsproleague steigert, u toch ook?
 • het tolerante olland lijkt wel een nazikamp...
 • Rothschild Boulevard ....
 • Israel en de indignados van Rothschild Boulevard
 • Betaalde sex om je studie te betalen...???
 • Terug naar Blankenberge...
 • Oproep aan Jean-Pierre, Siegfried en Benno
 • Frans Crols een groot-Russisch Vlaemsch-nationalist
 • Gevaarlijke onzin in Vlaanderen...
 • de geest van Jef Cognac is terug!
 • "Bolsjeviek" Dugin en zijn grootse plannen deel 3
 • Veel schoon volk...
 • Tanguy Veys krijgt een mail
 • "Bolsjeviek" Dugin en zijn grootse plannen deel 2
 • aaargh, this is really insane
 • in memoriam de socialistische jongeren van UTOYA
 • "Bolsjeviek" Dugin en zijn grootse plannen deel 1
 • De deltastichting en de bolsjewieken....
 • Stiglitz over Euro en Europa
 • Tekos en Verdinaso +vele leuke vlaamse vrienden deel 5
 • Tekos en Verdinaso +vele leuke vlaamse vrienden deel 4
 • Tekos en Verdinaso +vele leuke vlaamse vrienden deel 3
 • Tekos en Verdinaso +vele leuke vlaamse vrienden deel 2
 • Tekos en Verdinaso +vele leuke vlaamse vrienden deel 1
 • De grote denkers rond TEKOS Van Windekens en Luc Pauwels
 • Tanguy Veys de man die reageert!
 • Wat weten we over Nieuw rechts in Vlaanderen en Tekos? Deel 1
 • Nieuw Rechts Scriptie van Sofie Delporte deel 2
 • VSV wie zijn de leiders? Grinnik grinnik
 • TEKOS of het nieuwe conservatisme in Vlaanderen...een kleine inleiding
 • Tekos of de nieuwe conservatieven van de deltastichting of het vervolg op het Vlaams Syndikaat
 • Daar is de vlaamsche vakbond VSV een zusje van het VNS?
 • Kroll in Le Soir ter gelegenheid van 11 juli...schitterend
 • dens sos geklopt door Groen op links...
 • De rooie toekomst wenkt!
 • Bart non en het olijke duo
 • verboden te denken in Belgistan
 • Moderne slavernij in Flamanville eindelijk aangeklaagd door politici
 • Talibanfeministe Naomi Wolf over porno en mannen
 • Het diruponotaatje en wat commentaar bij artikel 60 en asiel
 • Daar zijn de eerste ronkende verklaringen op de diruponota
 • Natie en volk laat Gilbert de Tour winnen astamblief...
 • wat cijfertjes over jeugdwerkloosheid...
 • Jeugdwerkloosheid...we moeten er toch maar eens over praten
  Zoeken in blog

  Laatste commentaren
 • What is complicated? (Jill Hopkins)
      op Deltastichting niet blij....
 • Re: (Gigi)
      op soms zijn ook je medestanders een bende idioten
 • Re: (Riz)
      op de intellectuele superioriteit der franstaligen en een vakantietrip naar Sarkoland
 • Foto

  Le seul site qui n'a pas une culture très ancienne des vraies valeurs Flamandes
  Archief per week
 • 31/12-06/01 2013
 • 30/07-05/08 2012
 • 25/06-01/07 2012
 • 18/06-24/06 2012
 • 11/06-17/06 2012
 • 02/01-08/01 2012
 • 19/12-25/12 2011
 • 12/12-18/12 2011
 • 05/12-11/12 2011
 • 28/11-04/12 2011
 • 21/11-27/11 2011
 • 14/11-20/11 2011
 • 07/11-13/11 2011
 • 31/10-06/11 2011
 • 24/10-30/10 2011
 • 17/10-23/10 2011
 • 10/10-16/10 2011
 • 03/10-09/10 2011
 • 26/09-02/10 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 12/09-18/09 2011
 • 05/09-11/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 15/08-21/08 2011
 • 08/08-14/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 25/07-31/07 2011
 • 18/07-24/07 2011
 • 11/07-17/07 2011
 • 04/07-10/07 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 20/06-26/06 2011
 • 13/06-19/06 2011
 • 06/12-12/12 2010
 • 29/11-05/12 2010
 • 15/11-21/11 2010
 • 08/11-14/11 2010
 • 01/11-07/11 2010
 • 25/10-31/10 2010
 • 18/10-24/10 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 04/10-10/10 2010
 • 27/09-03/10 2010
 • 20/09-26/09 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 06/09-12/09 2010
 • 30/08-05/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 09/08-15/08 2010
 • 02/08-08/08 2010
 • 26/07-01/08 2010
 • 19/07-25/07 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 05/07-11/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 01/03-07/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 15/02-21/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 25/01-31/01 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 11/01-17/01 2010
 • 04/01-10/01 2010
 • 28/12-03/01 2016
 • 21/12-27/12 2009
 • 14/12-20/12 2009
 • 07/12-13/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009
 • 16/11-22/11 2009
 • 09/11-15/11 2009
 • 02/11-08/11 2009
 • 26/10-01/11 2009
 • 19/10-25/10 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 05/10-11/10 2009
 • 28/09-04/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 14/09-20/09 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 31/08-06/09 2009
 • 24/08-30/08 2009
 • 20/07-26/07 2009
 • 13/07-19/07 2009
 • 06/07-12/07 2009
 • 29/06-05/07 2009
 • 22/06-28/06 2009
 • 15/06-21/06 2009
 • 08/06-14/06 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 25/05-31/05 2009
 • 18/05-24/05 2009
 • 11/05-17/05 2009
 • 04/05-10/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 13/04-19/04 2009
 • 06/04-12/04 2009
 • 30/03-05/04 2009
 • 23/03-29/03 2009
 • 16/03-22/03 2009
 • 09/03-15/03 2009
 • 02/03-08/03 2009
 • 23/02-01/03 2009
 • 16/02-22/02 2009
 • 09/02-15/02 2009
 • 02/02-08/02 2009
 • 26/01-01/02 2009
 • 19/01-25/01 2009
 • 12/01-18/01 2009
 • 05/01-11/01 2009
 • 29/12-04/01 2009
 • 22/12-28/12 2008
 • 15/12-21/12 2008
 • 08/12-14/12 2008
 • 01/12-07/12 2008
 • 24/11-30/11 2008
 • 17/11-23/11 2008
 • 10/11-16/11 2008
 • 03/11-09/11 2008
 • 27/10-02/11 2008
 • 20/10-26/10 2008
 • 13/10-19/10 2008
 • 06/10-12/10 2008
 • 29/09-05/10 2008
 • 22/09-28/09 2008
 • 15/09-21/09 2008
 • 08/09-14/09 2008
 • 01/09-07/09 2008
 • 25/08-31/08 2008
 • 18/08-24/08 2008
 • 11/08-17/08 2008
 • 04/08-10/08 2008
 • 28/07-03/08 2008
 • 21/07-27/07 2008
 • 14/07-20/07 2008
 • 07/07-13/07 2008
 • 30/06-06/07 2008
 • 23/06-29/06 2008
 • 16/06-22/06 2008
 • 09/06-15/06 2008
 • 02/06-08/06 2008
 • 26/05-01/06 2008
 • 19/05-25/05 2008
 • 12/05-18/05 2008
 • 05/05-11/05 2008
 • 28/04-04/05 2008
 • 21/04-27/04 2008
 • 14/04-20/04 2008
 • 07/04-13/04 2008
 • 31/03-06/04 2008
 • 24/03-30/03 2008
 • 17/03-23/03 2008
 • 10/03-16/03 2008
 • 03/03-09/03 2008
 • 25/02-02/03 2008
 • 18/02-24/02 2008
 • 11/02-17/02 2008
 • 04/02-10/02 2008
 • 28/01-03/02 2008
 • 21/01-27/01 2008

  Andere URL'zz van ons...
 • Gastenboek
 • Beginselverklaring
 • Mission Statement
 • Onze AO-POSTERS
 • De Schijtoptant

 • Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek. Het is altijd leuk om eens iets van een ander te lezen.


  Blog als favoriet !

  onze ideologische onderbouw
 • WOII Fascisme
 • Spinoza door Etienne Vermeersch
 • Susse van den Ende
 • subversiviteit en situationisme
 • scepticisme en Jean Bricmont en Sokal
 • de grote roerganger en marxbrother 1

 • Buitenlandse voorbeelden om binnenlands na te volgen
 • ressacs Frankrijk
 • Amerika's beste gazet
 • een jonge vriend uit Latijns-Amerika met stamboom
 • bellaciao Frankrijk
 • Teacher dude Griekenland
 • LKP en UGTG Guadeloupe
 • The Huffington Post USA
 • Haaretz Israel
 • Human rights watch
 • IJsland in crisis

  Onze Esthetishe Bovenbouw
 • Bob De Groof
 • Baudouin Breïker
 • Le dernier cri Frankrijk
 • Art brut en aanverwanten
 • De mededeler en Quelle Horreur Olland
 • Schone Vlaemsche Poëzie
 • Muziek en kleinkunst comme on aime
 • @-C-ART-dzz-Offizz

 • Symphatieke blogs van over de taalgrens en Brussel en wijde omgeving
 • Richard III Duc de Gloucester
 • Brussel voor serieuse mensen
 • Taalhistorisch Brussel
 • afrikaanse madammen

 • LINK-swap
 • http://weblog.startpagina.be
 • http://weblog.startpagina.nl/
 • http://weblog.startkabel.nl/
 • http://weblogger.startbewijs.nl/
 • http://besteblogs.eigenstart.nl/

 • Een interessant adres?

  www.desesperado.be

  View blog top tags


  View blog authority
  Pagerankkeyword ranking search engine

  TECHNORATI
  PROFILE
  DOSSIER ENERGIE-DEBAT
 • BLOGBERICHT
  van PART I t.e.m XIII
 • PDF-DOCUMENT
  van PART I t.e.m XIII


 • Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!