kitokojungle

..welkom ! ..welkom ! ..welkom !

~ Gesticht àls Gesticht ter Voorkoming v/d Maatschappelijke Randdebiliteit ~

~ HÉT "progressief" Orgaan Der "Hangmatsocialisten" ~
Gesticht àls Gesticht ter Voorkoming v/d Maatschappelijke & Politieke Randdebiliteit

29-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zuster Gabrielle, Pierre Mertens, Gaston Mornie.....DEEL II
https://willyvandamme.wordpress.com/2010/05/14/alles-dekte-men-toe-tot-zelfs-moord-op-zuster-gaby/

Alles dekte men toe, tot zelfs de moord op zuster Gaby

                   
                        Posted on mei 14, 2010 by willyvandamme                   
                   
                       
Onlangs riepen de bisschoppen van de rooms-katholieke kerk de mensen op om zeker hun geloof niet te verliezen. Je moet maar durven. Eeuwen lang bewees deze kerkelijke elite dat voor hen niet het geloof telt maar de macht, de macht om te doen wat men wil, met wie men wil en waar men wil. Wie in de weg liep werd koudweg omver gelopen, gechanteerd of gebroodroofd. De geloofsregels waren voor hen hoogstens secundair.
Achter deze kloostermuren speelde zich in de jaren tachtig van de vorige eeuw een van de grootste schandalen af uit de moderne Dendermondse geschiedenis.
Een priester, non of pater mocht alles doen, moord incluis. Steeds stonden de bisschoppen en het Vaticaan klaar om de kaste te beschermen tegen de slachtoffers. En wie bij hen zijn beklag ging doen bonkte met zijn kop tegen de muur, hij werd alleen nog meer het slachtoffer. Maffia maar met rokken ditmaal.
Aan de verbouwingswerken van deze kapel van de vroegere Arme Klaren zou Mornie veel verdiend hebben.
Een voorbeeld van hoe men zelfs vermeende moordenaars steunde blijkt uit het verhaal van Gaston Mornie, alias de Chinees, alias Hermanneke voor het Aalsterse homomilieu. Deze Norbertijn was in 1975 door de abt van Grimbergen wegens herhaald wangedrag verbannen, een vaste traditie zoals dat in katholieke milieus tot nu toe de gewoonte was, in zijn geval naar een Norbertijnenschool in Vilvoorde. De gevolgen lieten zich gevoelen.
De man bleek een enorme seksuele appetijt te hebben en was daarbij niet kieskeurig, kinderen, groot en klein, vrouwen, mannen, alles was in zijn buurt kwam was goed, betaald of desnoods tegen hun wil in. Het was allemaal teveel schandaal voor de lokale kerkelijke hiërarchie. Op 19 maart 1979 verscheen Mornie dan maar als …. algemeen directeur van Sint-Vincentius in Dendermonde waarbij hij ook wekelijks acht uur les moest geven aan de meisjes.
Wat de Belgische media jarenlang vertikten te doen bracht het Nederlandse blad Aktueel uit. Het werd hier prompt verboden.
Hij zou er naam maken. In de nacht van 3 op 4 februari 1982 verdween er zuster Gabrielle, alias Gaby of de Gabbe – in het echte leven Germaine Robberechts uit Buggenhout – zonder een spoor na te laten. Zij was de privé-chauffeur van Mornie en volgens getuigenissen goed op de hoogte van zijn seksuele esbattementen en ook van zijn financieel gesjoemel o.a. rond de restauratie van de kapel aan de Dendermondse Kerkstraat. Zij had het zelfs allemaal netjes in steno in een boekje opgeschreven en elementen ervan bezorgd aan toenmalige bisschop Leonce-Albert Van Peteghem. Zonder gevolg.
En het Dendermondse gerecht stuurde pas weken na haar verdwijning een opsporingsbericht uit. Het klooster zelf weigerde trouwens een aangifte te doen zodat haar toen al stokoude moeder het maar moest doen. En buiten een opsporingsbericht was het bij het parket passiviteit troef. Toenmalig procureur Guido De Saeger was dan ook een van de katholieke notabelen die in veel katholieke verenigingen ook bestuurder was, o.m. in Sint-Vincentius.
Van 1979 tot 1991 was Mornie algemeen directeur van Sint-Vincentius. Toen het uitkwam was het achter de kloostermuren de omerta geblazen. Als men al niet van regelrechte obstructie kon spreken.
En ook substituut Antoon Cordemans, titularis van het dossier, was een goede kennis van het klooster en Mornie. Typerend was ook de houding van het bisdom die pas na 18 maanden(!) met een schrijven van vijf regels antwoorde op een aangetekende brief over de zaak van haar moeder. Alleen toen in oktober 1991 het Nederlandse tijdschrift Aktueel een zeer goed onderbouwd verhaal bracht over de zaak trok procureur De Saeger in actie en verbood hij de invoer van het blad in België. Voor zover geweten de laatste maal dat het parket de invoer van een tijdschrift verbood.
Het is door een toeval dat er alsnog een onderzoek kwam maar ook dat raakte uiteindelijk nergens, mede dankzij de obstructie van de kerkelijke hiërarchie. In september 1990 was de toenmalige Aalsterse rijkswachtrecherche BOB op het spoor gekomen van drugshandel gelinkt aan homobars in het Aalsterse. En daar viel de naam van Gaston Mornie als een zeer regelmatige gast met een grote seksuele appetijt en veel geld.
Het onderzoek kon eindelijk starten. Maar obstructie vanuit het klooster en de kerk deed het alsnog verzanden. Een lijk werd nooit gevonden. De vermoedelijke dumpingplaats in de bossen van Waasmunster werden nooit onderzocht en Mornie veinsde steevast ziekte om aan ondervragingen te ontsnappen. Hij heeft altijd ook alles ontkent. Zelfs over de foto’s van hem in damesondergoed weet hij niets af. Evenmin als van de vele verklaringen over betaalde seks of over de veelvuldige verhalen over verkrachtingen.
Mensen die het met hun geloof wel menen als een Kathelijne De Brauwer, ex-columniste van Kerk en Leven (het Parochieblad) trokken het zich wel aan. In 1999 publiceerde zij hierover bij Epo een boek met een voorwoord van priester Rik Devillé.
Hij verdween nadien achter de muren van de vele katholieke instellingen, eerst de vrouwenafdeling van de psychiatrische kliniek St. Camillus in Sint-Denijs Westrem en nadien in een rustoord voor de Gentse zusters Apostolinen. Begin mei 2001 was het echter weer zover. Toen werd hij aangehouden nadat hij in een Gents ziekenhuis een zesjarige jongen had aangerand. Hij mocht mits hij zich psychiatrisch liet behandelen van de onderzoeksrechter naar huis. Van de zaak werd nadien nooit meer iets gehoord. Naar verluid zat hij in 2008 nog steeds in de psychiatrie.
Willy Van Damme
           

29-08-2010 om 14:17 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
Categorie:Een uitgesproken "Grr#!!♪♫@||#♫♪☻"-Kitokojungle-Opinie !!
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zuster Gabrielle, Pierre Mertens, Gaston Mornie... eindelijk de waarheid? DEEL I
Door de publicatie van de tapes van de gesprekken tussen enerzijds Danneels en Vangheluwe, apart en tesamen, en andezijds het slachtoffer zijn we een beetje vergeten hoe het staat met de huiszoekingen bij Danneels en in het bisschoppelijk “paleis” en belendende gebouwen laat ons zeggen. Beter bekend als “operatie kelk”.

http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=LQ2UIKDQ


   

Operatie Kelk is een fiasco

 • zaterdag 28 augustus 2010BRUSSEL - Het Brusselse gerecht moet alle 475 pedofiliedossiers teruggeven die eind juni in beslag werden genomen bij de commissie-Adriaenssens. De huiszoekingen bij kardinaal Danneels waren wel wettig.
De Brusselse onderzoeksrechter Wim De Troy is op 24 juni wel degelijk zijn boekje te buiten gegaan: hij had geen duidelijke reden om zijn speurders in Leuven binnen te doen vallen bij de commissie-Adriaenssens en hen alle dossiers te laten meenemen. De Brusselse kamer van inbeschuldigingstelling (KI) kwam twee weken geleden al tot die conclusie, maar op vraag van De Troy werd daar niet over gecommuniceerd. Gisteren lekte de inhoud van het arrest toch uit.

De gevolgen voor de slachtoffers die bij de commissie aangeklopt hadden, zijn verregaand. De dossiers kunnen niet teruggegeven worden aan de commissie, omdat ze gewoonweg niet meer bestaat. Maar volgens de letter van de wet is de commissie wel nog eigenaar van de dossiers, en daarom mogen ze niet terug naar de slachtoffers. Voorlopig zullen ze neergelegd worden bij de griffie van de rechtbank van eerste aanleg. Het is niemand duidelijk hoelang ze daar stof kunnen vergaren.

De spectaculaire huiszoekingen in de Mechelse Sint-Romboutskathedraal, in de privéwoning van kardinaal Danneels en in het aartsbisschoppelijk paleis waren wél wettig, oordeelt de KI. Dat betekent dat De Troy verder kan werken met de 140 meter aan documenten die daarbij opgeladen werden.

Het gerechtelijke onderzoek naar misbruik binnen de Kerk en eventuele doofpotpraktijken kwam er nadat eremagistrate Godelieve Halsberghe, de voorgangster van Adriaenssens bij de commissie, aan de politie had verklaard dat kardinaal Godfried Danneels zware pedofiliedossiers verborgen hield in de crypte van de kathedraal. De speurders trokken erheen met hamers en drilboren, maar vonden niks.

Volgens Fernand Keuleneer, de advocaat van Danneels, was de verklaring van Halsberghe geen voldoende reden om zo driest te werk te gaan. De KI oordeelde anders. Maar ze vindt het dus niet kunnen dat de speurders bij hun zoektocht naar door Danneels verborgen documenten naar Leuven trokken om er de 475 dossiers van de commissie-Adriaenssens mee te nemen. Die hield het ook voor bekeken na die actie.


Wij hier onthouden vooral dat de onderzoeksrechter 140 meter dossiers wettelijk in beslag heeft genomen en dus kan uitpluizen.
Wij vragen ons dan ook af of er iets tussen zit rond het dossier dat ons meteen zal bezig houden. Namelijk de verdwijning van Zuster Gabrielle en de moord op Pierre Mertens. Anders moet er misschien op de trefwoorden Gaston Mornie worden gezocht.
Het gaat hier dus NIET in de eerste plaats om een dossier van kindermisbruik alhoewel er daarvan ook wel sprake geweest is rond de figuur van kanunnik Mornie. Maar we zouden toch wel graag deze zaak opgelost zien worden. Zelf heeft schrijver van deze lijnen namelijk Zuster Gabrielle persoonlijk gekend en ook vooral haar moeder Madeleine. Er is in dit dossier zeer duidelijk sprake van doofpotten en ook het verspreiden van pure laster vanuit het Mechelse bisschoppelijke paleis over de persoon van Zuster Gabrielle. De bij de verwijning reeds hoogbejaarde moeder Madeleine heeft, zoals hieronder ook wordt gezegd, tot haar laatste snik gezocht naar haar dochter. Ze is daarvoor zelfs met de fiets (ze was al de 90 voorbij) erop uitgetrokken. Ondanks haar hoge leeftijd is ze steeds lucide gebleven maar op geen enkel moment werd ze in deze zaak zelfs maar deftig ontvangen in Mechelen. Niet ze daar niet geweest is. Verschillende keren zelfs. Haar zoon Maurice is zelfs gaan protesteren voor de deur.
Zuster Gabrielle kwam niet meteen uit wat men een diep-christelijke familie zou noemen. Ze kwam wel uit een familie met een zeer sterk ontwikkeld rechtvaardigheidsgevoel. Moeder Madeleine was een soort mythische figuur in Buggenhout en omgeving waar ze voor veel jongeren met haar ouwe naaimachine de jeansbroeken inkortte of aanpaste. Ze was ook iemand die zeer gevat uit de hoek kon komen als er gezeurd werd over de “goeie ouwe tijd”. Ze reageerde dan onmiddellijk door te zeggen dat de spreker waarschijnlijk die ouwe tijd niet zelf had meegemaakt en dat het nu veel beter was. Ze was afkomstig uit Staden, had kind en man verloren in WOI. Was naar Frankrijk gevlucht, in de bietenvelden gewerkt en later in de Franse munitiefabrieken wat ze trouwens een hele vooruitgang had gevonden als jong meisje want daar had ze voor de eerste keer echt rechten gekregen. Ze had ook de tweede wereldoorlog meegemaakt met haar zoon Maurits zeer aktief in het verzet . Ze vond het leven de moeite waard maar de verdwijning van haar dochter en de manier waarop de autoriteiten en in de eerste plaats de plaatselijke kerk haar hebben opgevangen heeft haar in haar laatste jaren erg getekend.Ze heeft  nooit de waarheid kunnen achterhalen rond de verdwijning van haar dochter. Laten we dus hopen dat er deze keer iets wordt gevonden. Het gaat tenslotte over een verdwijning en waarschijnlijk moord met een link naar een tweede  moord op ene Pierre Mertens (niet de franstalige schrijver). Toch geen klein bier! Bovendien is de figuur van kanunnik Mornie die ik persoonlijk heb gekend ook wel de moeite...Mornie was afkomstig uit de deftige Gentse  burgerij. Was ingetreden in het klooster in Grimbergen en werd vandaar naar het college in Vilvoorde gestuurd om les te geven. Daar kreeg hij zijn bijnaam “de chinees” en was daar berucht voor zijn ongezonde interesse in jonge jongens...klassiek thema, blijkt nu. Hij werd dan maar afgevoerd naar de technische school van het zelfde college (KITO) waar hij gewoon verder deed maar  waar hij weliswaar op iets minder dociele leerlingen viel wat hem meerdere keren een blauw oog en erger heeft gekost maar waar de ouders minder “invloedrijk” waren. Tot het daar toch ook echt de spuigaten is uitgelopen en hij uiteindelijk “als straf” directeur werd in een zuivere meisjesschool in Dendermonde...de kerk en de “schoon families” op hun best...

Zuster Gabrielle heeft nog persoonlijk komen informeren naar het verleden van haar directeur want ze was duidelijk iets aan het uitzoeken. De laatste keer dat ik haar heb gezien was bij de geboorte van een kleinzoon van haar andere broer die in Humbeek woonde. Ze was toen inderdaad duidelijk zenuwachtig maar het was zeker niet iemand die “haar kap over de haag” zou werpen om een man te volgen zoals later werd beweerd door “kerkelijke kringen”. Een paar dagen later “verdween” ze en sinds 1982 werd niks meer over haar vernomen.
Benieuwd of er nu iets terug te vinden is tussen die 140 meter dossiers...http://www.vermist.nl/index.php?id=5&tx_eftrosvermist_pi5[resultaten]=5&tx_eftrosvermist_pi5[pointer]=386&tx_eftrosvermist_pi5[showUid]=576&cHash=f7a5570548
http://vyrtis.wordpress.com/tag/dendermonde/

De verdwijning van zuster Gabriëlle: een Dendermonds mysterie

           
                Posted on september 9, 2008 by schriftis| Geef een reactie            
               
               
17 december 1981. Om 15 u vertrekt Pierre Mertens, voorzitter van de Christelijke Mutualiteiten in Dendermonde, met de auto naar Brussel.  Hij wordt om 16u verwacht in de hoofdzetel van de CM. Om 16u30 krijgt zijn familie een eerste keer telefoon om te vragen waar hij blijft. Om 17u00 volgt een tweede oproep.  Zonder succes. Later wordt duidelijk waarom. Op een privé-parking in de Wetstraat  wordt Mertens dood aangetroffen met zijn hoofd op het stuur van de wagen. Naast hem ligt een bundel documenten, een revolver en een lege kogelhuls. Er wordt geen kogel teruggevonden, hoewel de linkervoorruit verbrijzeld is. De auto ernaast blijkt onbeschadigd.  Zelfmoord, klinkt het officiëel.
Er lijkt echter meer aan de hand te zijn. Rond Kertsmis 1981 krijgt ene Kathelijne De Brauwer een eerste keer een bizarre telefonische oproep. De Brauwer werkt in het kindertehuis, verbonden aan het Sint-Vincentius Instituut, aan de Kerkstraat in Dendermonde. Ze schrijft in die tijd  ook voor de kinderkrant van De Standaard. De mevrouw aan de andere kant van de lijn stelt zich voor als “een zuster uit het klooster” (Sint-Vincentius n.v.d.a., het klooster waar Robberechts toe behoorde). Ze heeft het over “zwarte kassen, geldbewegingen als financiële hinkstapsprongen en partijfinanciering”. De mevrouw aan de telefoon vraagt De Brauwer te noteren dat “Pierre Mertens onschuldig is” en om nauwlettend de financiële bewegingen op de rekeningen in het oog te houden. De laatste telefoon komt in het kindertehuis (een villa in het Dendermondse) binnen in de eerste helft van januari 1982. De rekeningen van het kindertehuis zijn in die tijd ondergebracht bij bankengroep P. De fraude waar Mertens zich diende voor te verantwoorden draaide rond een bepaalde hotelgroep.
Kerkstraat-Dendermonde.
Op 4 maart 1982 verdwijnt Gabriëlle Robberechts echter spoorloos uit het klooster. Ze is dan 56 jaar. Tot op vandaag is er van de vrouw geen enkel spoor. De zuster heeft een rijbewijs en is in die tijd nogal vooruitstrevend te noemen. Getuige daarvan is ook haar drumstel, wat vandaag de dag nog altijd onaangeroerd lijkt. Alsof ze ieder moment terug kan komen. Verdachte nummer één in de verdwijningszaak lijkt een zekere M. te zijn, een pastoor uit het klooster die het niet zo nauw zou genomen hebben met de goede zeden en ook regelmatig seksfeestjes zou gegeven hebben in het klooster. Hij zou bovendien tijdens een herbergbezoek iets op een bierkaartje hebben geschreven wat dicht in de buurt kwam van wroeging en een schuldbekentenis. Keiharde bewijzen worden echter niet gevonden.  In het klooster zelf zijn blijkbaar verbouwingswerken uitgevoerd in de kelder, dichtbij de verbrandingsoven. Een onderzoek, door het parket,  levert niks op. Er is ook sprake van een tweede verdwijning: die van de tuinman van het klooster, kort nadat zuster Gabriëlle verdween.
Eind februari ’82, een week voor zuster Gabriëlle Robberechts verdwijnt, wordt Kathelijne De brauwer, werkzaam binnen de katholieke zuil, ontslagen. De schrijfster krijgt anonieme telefoontjes, “bedreigingen en raadgevingen, die me behoorlijk wat angst aanjaagden”, schrijft ze in haar boek “Dood van een Non” (uitgeverij EPO, 1999). Daarnaast krijgt ze regelmatig bezoekjes van de RVA die haar op het hart drukken dat ze niets mag publiceren zolang ze werkloos is. Nog volgens De Brauwer zou een “conservatief-katholieke magistraat, ondertussen met pensioen” belangrijke stukken uit het verdwijningsdossier hebben weggemoffelt in de prille beginfase, wat het onderzoek naar de verdwijning serieus bemoeilijkt heeft.
Op 4 mei 1982 begeven de zonen van Mertens zich naar het Brusselse Justitiepaleis. Ze doen enkele merkwaardige vaststellingen: in het dossier zien ze een bebloede map en een reeks getypte papieren maar krijgen van de Brusselse magistraat D. het verbod om die stukken uit dossier 31.05.1979/81 in te zien. Uit het proces-verbaal blijkt dat de portier van de CM Piet Mertens heeft teruggevonden, en niet-zoals eerst gemeld- Jean H.  De wagen van Mertens blijkt  verplaatst.  De zonen van Mertens stellen vast dat hun aangetekend schrijven niet in het dossier terug te vinden is. De familie kreeg eerder te horen dat het een miljoenenfraude betrof en krijgen eveneens te maken met intimidatie.
Pierre Mertens werd dood aangetroffen in zijn auto op 17/12/1981.
Op basis van alle informatie waarover we beschikken maakte ondergetekende een tekening die reconstrueert hoe Pierre Mertens waarschijnlijk werd teruggevonden. De tekening laat slechts ruimte voor één conclusie: Pierre Mertens werd bijna zeker vermoord en stukken die hij bij zich had werden ontvreemd. Dat Mertens zich door het hoofd schoot (met de rechterhand), waardoor de linkerruit verbrijzeld werd, is nog mogelijk. Maar hoe verklaar je  de  bloedsporen op documenten (die waarschijnlijk in de auto rechts van hem lagen) en die zijn zonen hebben gezien, dat zijn auto werd verplaatst en dat de auto, links van hem, niet beschadigd werd ? Hoe komen de documenten met bloed terecht in het dossier ?
                           
http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=2C1V9V9F

Wim De Maeseneer reconstrueerde verdwijning zuster Gabrielle

'Mornie, de kanunnik, zit achter verdwijning'

 • zaterdag 16 augustus 2008

 • Auteur: Pierre Van Rossem

BUGGENHOUT - Bachelor in de journalistiek Wim De Maeseneer (21) kreeg samen met collega Sofie Müller de prijs voor het beste tv-eind- werk aan de KH Mechelen. Bei- den reconstrueerden in een tien minuten durende dvd-bijdrage de verdwijning van de Buggenhoutse zuster Gabrielle uit een klooster in Dendermonde.


De zaak uit 1982 is 26 jaar later nog steeds niet opgelost. En dus hadden Wim De Maeseneer en Sofie Müller er een vette kluif aan.

Maar waarom laat een student in de journalistiek zich inspireren door het verdwijnen van een non, meer dan een kwarteeuw geleden?

Wim De Maeseneer: 'Ik ben zelf Buggenhoutenaar en die affaire intrigeerde me. Ik had weet van de verklaringen van de moeder van Gabrielle, een eeuwelinge, die zei dat ze haar hoofd niet zou neerleggen vooraleer haar dochter teruggevonden was. We hadden er bovendien een stevige kluif aan en konden er - terecht, zo bleek later - onszelf honderd procent mee bewijzen.'

'Onze docenten waren op voorhand sceptisch. Ze vreesden dat we op weinig medewerking zouden kunnen rekenen en dat we te weinig beeldmateriaal zouden hebben. Daarom opteerden we ook voor een reconstructie. Die mochten we inblikken in een oud klooster in Dilbeek.'

Was iedereen bereid om mee te werken?

'Neen, soms moesten we stevig aandringen. Kathelijne De Brauwer, die over de affaire het boek 'Dood van een non?' schreef, speelde ons wel enkele namen door. Maar zelf weigerde ze voor de camera te getuigen. Onderzoeker Marc Bockstaele deed dat gelukkig wel. We hebben ook getuigenissen van familieleden van de zusters, van collega-leerkrachten en van iemand die Mornie, de verdachte kanunnik, goed gekend heeft. En de kanunnik zelf? Zijn toestand liet een gesprek niet toe, kregen we te horen. Hij was te labiel.'

Op wiens rekening mogen we volgens jou de verdwijning van de zuster schrijven?

'Mornie zit er achter. Honderd procent zeker weten we het niet, maar dat was ook de mening van de politie. De avond voor ze verdween was er een ferme ruzie tussen Mornie en de zuster. Dat blijkt uit getuigenissen. Mornie is toen in woede uitgebarsten nadat de zuster dreigde in Rome zijn gedrag aan de kaak te stellen. Ze zou immers een week later op schoolreis naar Italië vertrekken.'

'Mornie moet geweten hebben dat de anonieme brieven, waarin geëist werd dat hij stopte met zijn ontuchtige praktijken, afkomstig waren van zuster Gabrielle. Zij bezat immers een sleutel van alle kamers.'

Kreeg je tijdens de reconstructie ook de indruk dat er sprake was van een doofpotoperatie?

'Ja, zeker tijdens het eerste onderzoek wezen feiten in die richting. In het klooster gold de zwijgplicht, er waren zelfs valse verklaringen. Bovendien zouden delen van het dossier verdwenen zijn. En ook de lange pauze tussen het eerste en het tweede onderzoek wekken argwaan.'

Verwachten jullie, nu jullie eindwerk de media haalt, alsnog een reactie van het gerecht?

'Ik vind het jammer dat in deze zaak geen gebruik werd gemaakt van de modernste technologieën. De hele affaire is ondertussen uitgegroeid tot een urban legend, gespijsd door verschillende complottheorieën. Wat ons betreft was het niet de bedoeling de zaak op te lossen. We wilden enkel een round-up van de gebeurtenissen maken.'

http://blog.seniorennet.be/apenland/archief.php?ID=702940


*De "moord" op zuster Gabrielle (Germaine Robberechts)
                                        
Tijdens mijn welverdiende vakantie in het zuiden, kreeg ik de vakantie-editie van het Nieuwsblad onder ogen. Na bijna 30 jaar rakelde men de verdwijningszaak op van de Dendermondse zuster Gabrielle.

Ik heb zuster Gabrielle persooonlijk gekend. Ze was sterk bevriend met mijn ouders en kwam wekelijks bij ons langs. Het was een vrijgevochten zuster die over een auto (Peugeot) beschikte en chauffeur speelde voor de zusters van Sint-Vincentius te Dendermonde. Zuster Gabrielle was lerares geweest in de normaalschool te Dendermonde.

Ik herinner mij zuster Gabrielle als een vrij zenuwachtige non, die veel babbelde en lachte. Ik ben ooit met haar op stap geweest als kind. Samen gingen we bessen plukken bij haar ouders thuis. Het was haar karakter die haar deed botsen met de directeur van het nonnenklooster Gaston Mornie, alias "de chinees", zoals de studentinnen hem noemden vanwege zijn Aziatisch uiterlijk. Zuster Gabrielle was een non van deze wereld. Ze was intelligent genoeg om vast te stellen dat er sommige dingen niet pluis waren bij Mornie. Ze speelde ook chauffeur voor Mornie en op die manier kwam ze te weten dat de "eerwaarde" heer  Mornie zijn tijd soms doorbracht in bordelen. Ook kwam ze een fraudezaak op het spoor. Kannunik Mornie zou meer dan 90.000 euro hebben gestolen van de nonnen in de Kerkstraat. Op een bepaald ogenblik trof ze kannunik Mornie aan terwijl hij "bezig was" met de hovenier...Het werd haar dus allemaal teveel en ze legde  anoniem briefjes onder het hoofdkussen van de directeur, waarin ze hem aanmaande zijn leven te beteren. Aangezien enkel zuster Gabrielle een loper bezat, was het voor Mornie gemakkelijk om te weten te komen wie het briefje had geschreven. De discussie bereikte haar climax. Mornie ging over tot het beledigen van zuster Gabrielle in het bijzijn van andere nonnen. Zuster Gabrielle voelde zich bedreigd en kwam naar ons thuis om hulp. Maar tot overmaat van ramp waren mijn ouders net op skivakantie in Oostenrijk. Er waren andere mensen bij ons thuis die achteraf vertelden dat zuster Gabrielle een zeer zenuwachtige, misschien zelfs "verliefde" indruk naliet.

Was Zuster Gabrielle verliefd geweest op Mornie? Misschien daarom haar interesse in zijn levenswandel. Misschien dat deze verliefdheid na de vele feiten was veranderd in afkeer. Mornie zelf beweerde dat Zuster Gabrielle na haar verdwijning hem had opgebeld met de woorden: "Hier is Uw kind dat jij zo bemint" Achteraf blijkt deze telefoon een grote leugen van Mornie. Mornie wou iedereen op een dwaalspoor zetten. Men insinueerde dat Zuster Gabrielle naar Italië was getrokken, waar ze als lerares dikwijls was geweest. In de kloostergemeenschap had men kritiek op zuster Gabrielle die veel te werelds was en zelfs schmink bezat. Dat was immers uitgekomen bij het leegmaken van haar kamer. Het was onbegrijpelijk dat sommige kloosterzusters nog aantrokken voor de directeur. Sommigen geloofden de praatjes van Mornie, als zou zuster Gabrielle haar kap over de haag hebben gesmeten en "een Italiaanse minnaar" hebben.  

Haat en liefde liggen dicht bij elkaar. In beide gevallen kan men niet meer rationeel denken. In beide gevallen maakt men een zenuwachtige indruk. Het verhaal van de verliefde non lijkt mij zwaar overtrokken. Ik denk dat we eerder moeten spreken over een zwaar gedegouteerde non. Een non die massaal veel bewijsstukken bezat over een ziekelijk gestoorde directeur.

Zuster Gabrielle die alles noteerde in een boekje, schreef als laatste zin: "Langsgeweest bij x" (mijn ouders dus). Indien mijn ouders toen begin maart 1982 aanwezig waren geweest, had de moord misschien nooit plaatsgevonden of hadden we zeker een beter spoor gehad naar de moord...Enkele weken voordien had ze aan mijn ouders nog verteld hoe ze Mornie had aangetroffen met de hovenier, over zijn diefstal en over het feit dat ze vreesde dat ze "zou verdwijnen". Vreesde ze toen al voor haar leven?

Als opgejaagd wild vluchtte zuster Gabrielle op de avond van 3 maart 1982 in haar kelder, waar ze sinds jaar en dag een eigen domein had gecreëerd. Ze knutselde in de kelder en had er zelfs een drumstel. Mornie is haar daar meer dan waarschijnlijk gaan opzoeken en heeft haar daar vermoord. Omdat hij met het lijk geen blijf wist, heeft hij haar meer dan waarschijnlijk in de verbrandingsketel gegooid die zich naast haar kelder bevond.

Wijlen procureur Guido Desaeger die het onderzoek in handen kreeg, behoorde tot de katholieke zuil. Guido Desaeger was aangetrouwde familie en was overigens mijn "stand-in peter" bij mijn Vormsel. Zo goed hij werkte bij de ontvoering van Anthony De Clerck, zo slecht werkte hij in het dossier van Zuster Gabrielle. Hij was bevreesd dat de Katholieke kerk een slechte beurt zou maken in dit dossier en boycotte het onderzoek. Maar liefst 8 jaar hield hij het onderzoek tegen. Ondertussen waren alle bewijzen verdwenen. Zelfs de verbrandingsketel was ondertussen vervangen. Met de vervanging van de verbrandingsketel verdween de laatste hoop op bewijsmateriaal.

Iedereen is ervan overtuigd dat kannunik Gaston Mornie zuster Gabrielle heeft vermoord. Maar zonder lijk kan men niemand veroordelen. Mornies leven was één groot zooitje ongeregeld. Sexuele uitspattingen, diefstal, psychiatrie en zelfs een correctionele veroordeling voor seks met een minderjarige in 2001. Zuster Gabrielle heeft het ongeluk gehad deze zwaar gestoorde man te ontmoeten. De familie en de maatschappij hebben recht op de waarheid. Het is een zwarte bladzijde voor het Dendermonds parket dat ze deze moordzaak nooit hebben opgelost enkel en alleen omdat dhr. Mornie tot de geestelijkheid behoorde. Ik stel mij overigens de vraag of het met de huidige katholieke procureur beter zou zijn. Die mensen hebben veel macht en kunnen deze macht soms misbruiken tegen het onderzoek. Dat zou toch niet mogen in een goed functionerende rechtstaat.

Het enige dat we nog kunnen hopen is dat Gaston Mornie de eer aan zichzelf houdt en dat hij in zijn testament alsnog toegeeft dat hij de zuster heeft vermoord. Maar aangezien Mornie een zwaar gestoord persoon is, is dit wellicht ijdele hoop.

BUGGENHOUT - Zuster Gabrielle, Germaine Robberechts voor de burgerlijke stand, was 56 toen ze in de nacht van 3 op 4 maart 1982 verdween uit het klooster van Sint-Vincentius in de Kerkstraat in Dendermonde. Het geld op haar kamer bleef onaangeroerd, haar persoonlijke documenten en fototoestel waren wel verdwenen.
Kanunnik Gaston Mornie was directeur van de kloostergemeenschap. Hij bewoonde de woning vlak naast het klooster. Pas veertig dagen later kwam het Dendermondse parket aan de weet dat zuster Gabrielle verdwenen was. De kamer van zuster Gabrielle werd opengebroken, maar familie en politie bleven hiervan in het ongewisse. Antoon Cordeman startte een onderzoek op, zonder resultaat.

In 1990 heropende Marc Bockstaele van de gerechtelijke politie van Aalst het onderzoek. Hij was in homokringen op de naam van Mornie gestoten en bracht het onderzoek werkelijk op gang. De kanunnik werd ondervraagd en aan de leugendetector gelegd. 'We hebben een motief en een dader, maar geen lijk', klonk het in gerechtelijke kringen.

Mornie belandde in de psychiatrie. 'De grond werd hem te heet onder de voeten', besluit De Maeseneer. Hij verblijft er nog altijd en is ondertussen ruim tachtig jaar.
29-08-2010 om 14:12 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Een uitgesproken "Grr#!!♪♫@||#♫♪☻"-Kitokojungle-Opinie !!
28-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Danneels en Vangheluwe Nero en Caligula in Vlaanderen!
Met veel plezier hebben we vandaag de uittreksels gelezen uit de tapes die het slachtoffer van bisschop Vangheluwe in het geheim had gemaakt van o.a. zijn gesprek met “monseigneur” Danneels. De poging tot doofpotoperatie die hieruit overduidelijk blijkt ondanks de halsstarrige ontkenningen van Danneels, zijn dus onweerlegbaar. Je moet dus inderdaad kardinaal zijn om dit verder staalhard te blijven ontkennen. Hoog tijd dus voor de demystificatie van nog een goedheilige man namelijk Danneels himself. Verwonderde ons dat?
Niet echt. Het wordt misschien eens hoogste tijd om nu ook een andere zaak terug onder de loep te houden waarrond een minstens even grote doofpotoperatie werd gehouden en die, met alle respect voor het slachtoffer van Vangheluwe, nog erger was en is. Niet dat we op enige manier vijftien jaar verkrachting van een neefje vanaf zijn 5jaar willen goedpraten. De zogenaamde “herstelbetalingen” op bijzondere data, zoals nieuwjaar, de verjaardag en vooral Sint Valentijn vanwege een pedofiele bisschop zijn van een hoogstaande christelijke ethiek die we nog niet vaak hadden gezien. We dachten even terug aan de Romeinse keizerlijke tijden van Caligula en consoorten  Terwijl uit de gesprekken blijkt dat inderdaad het slachtoffer steeds getracht heeft om Danneels ervan te overtuigen om Vangheluwe uit zijn ambt te ontzetten omwille van de feiten die nergens worden ontkend. Het kontengedraai  van Danneels is “tsjevenpraat” van het zuiverste wijwater straffe kost. Onze kardinaal schijnt plots een aantal geboden te zijn vergeten....

http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=E62UJ70S
   

De Danneels-tapes: wat de kardinaal écht zei tegen het slachtoffer van Vangheluwe

 • zaterdag 28 augustus 2010

 • Auteur:

De Danneels-tapes: wat de kardinaal écht zei tegen het slachtoffer van Vangheluwe
photo news
Lees ook
Dossiers
‘Er is van mijnentwege nooit maar een schijn van een poging ondernomen om de zaak in de doofpot te stoppen of er de mantel van de geheimhouding over te gooien. (...) Het doel van de bijeenkomst was dat ik vooral zou luisteren (...).'
Dat zijn de letterlijke woorden die kardinaal Godfried Danneels op 23 april uitsprak in een mededeling die hij verspreidde naar aanleiding van het aftreden van de Brugse bisschop Roger Vangheluwe. Danneels reageerde nadat bekend was geraakt dat hij op 8 april in de abdij van Steenbrugge aanwezig was bij de ontmoeting tussen de bisschop van Brugge en de neef die dertien jaar lang door de bisschop was misbruikt. Tijdens die bijeenkomst drong de neef aan op het ontslag van zijn oom.

De Standaard publiceert vandaag de transcriptie van twee geluidsopnamen die het slachtoffer zelf maakte van de confrontatie. Het slachtoffer gaf deze krant de toestemming om de inhoud van de bandjes te publiceren omdat hij zich het slachtoffer voelt van een lastercampagne door de Kerk, die de voorbije weken in de pers bevestigde dat Roger Vangheluwe jaren ‘zwijggeld' betaalde aan zijn neef.

Het slachtoffer wil met de bandjes duidelijk maken dat hij nooit geld heeft gevraagd aan zijn oom-bisschop in ruil voor stilte, maar dat hij, integendeel, door de jaren heen altijd gewild en gevraagd heeft dat zijn oom zou aftreden.

Uit die opnamen blijkt duidelijk dat Danneels wél probeerde om – om het met zijn eigen woorden te zeggen – ‘de mantel der geheimhouding over de zaak te gooien' en het slachtoffer ertoe aan te zetten ‘vergiffenis te schenken' of ten minste de zaak geheim te houden tot Vangheluwe een jaar later met pensioen zou gaan.

Het eerste gesprek (gesprek één) gaat tussen kardinaal Danneels en het slachtoffer. Bij het tweede gesprek (gesprek twee), dat enkele minuten later plaatsvindt, zijn ook Roger Vangheluwe zelf en familieleden van het slachtoffer aanwezig.


Vergiffenis is een mooie uitvinding en kan inderdaad perfect louterend werken maar hoe je een bisschop die dergelijke feiten op zijn kerfstok heeft en die deze niet ontkent, nog in zijn functie kan blijven behouden omdat hij op een jaar van zijn pensioen staat, dat gaat er bij ons niet in!
Het verwondert ons dus absoluut niet omdat er ooit nog een -volgens ons- ergere doofpotoperatie is gebeurd die vanuit Mechelen werd geleid en waarbij we zelfs op de eerste rij mochten zitten om deze zaak van dichtbij te volgen....maar hierover morgen meer. We zullen het dan hebben over de onopgeloste verdwijning (uit 1982)  van Zuster Gabrielle en de moord op Pierre Mertens...

28-08-2010 om 18:30 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
Categorie:Een uitgesproken "Grr#!!♪♫@||#♫♪☻"-Kitokojungle-Opinie !!
26-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sarkozy wordt uitgewezen...
Klik op de afbeelding om de link te volgen en hopla, hier moeten we dan weer een psychiater bij roepen want dit zal interessant onderzoeksmateriaal opleveren. We hadden al Hitler met zijn Germaanse obsessie ondanks zijn erg niet-Germaanse roots. Nu hebben we dus Sarkozy. Niet dat we de ene met de andere willen vergelijken maar toch blijft het een boeiend onderwerp. Machtswolven die plots hun eigen roots beginnen te haten...

http://www.rtbf.be/info/monde/france/sarkoezy-un-nom-dorigine-rom-246675

   
                                               

Sarközy, un nom d'origine rom ?


19.08.10 - 16:04        
Un porte-parole de la communauté rom d'Autriche porte le même nom que le Président de la république française. Il suit non sans inquiétude les mesures prises par la France contre les Roms. Et lui a fait parvenir son livre sur le combat pour la reconnaissance de sa communauté.
Rudolf Sarközy est né en 1944 au camp de concentration de Lackenbach. Conseiller d'arrondissement à Vienne, il est le porte-parole le plus connu de la communauté rom de son pays et connaît bien son histoire et son combat pour être reconnu politiquement et juridiquement en Autriche. Il a d'ailleurs signé un ouvrage à ce sujet qu'il avait fait parvenir à Nicolas Sarkozy lors de son élection à la présidence. L'Elysée l'en avait remercié.
Rudolf Sarközy doit constater que la situation des Roms en Autriche a connu une amélioration depuis la guerre. Mais Le Monde qui l'a rencontré rappelle qu'au Moyen-âge les Roms du Burgenland, à l'est de Vienne, était placé sous la protection de leur voïvode (commandant militaire) Martin Sarközy... qui pourrait avoir une certaine parenté avec la famille hongroise de l'actuel président de la République. Rudolf Sarközy ajoute même que ce nom est typiquement rom...
Le nom du président, Sarközy de Nagy-Bocsa, est bien sûr d'origine hongroise (son père a fui le communisme), en Hongrie on l'écrit "nagybócsai Sárközy", le premier nom indiquant le village d'origine d'un paysan annobli.
JFH

26-08-2010 om 23:50 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Een uitgesproken "Grr#!!♪♫@||#♫♪☻"-Kitokojungle-Opinie !!
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wannsee in Parijs?
Men heeft het dus duidelijk gemunt op de Roma-zigeuners. Nu lijkt de président-soleil het zelfs in zijn hoofd te halen om de Belgen te ontbieden op een somptueus diner tijdens hetwelke er dan gekeuveld worden over het lot van de “onaangepasten”. Een soort hernieuwde uitgave van de Wannseeconferentie misschien maar dan met andere slachtoffers in de hoofdrol.
http://www.cympm.com/wannseedutch.html

In elk geval in het weinig propere gezelschap van de “bevoegde” Italiaanse minister die het ook al heel grof heeft gespeeld met al wie ginds “ongewenst” is. Daar herbeleven we ware pogroms tegen de zigeuners.

http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=HP2UGBME


Een Franse politieagent voert een paspoortcontrole uit bij de ontruiming van een Roma-kamp in Aix-en-Provence.Patrick Gherdoussi/ap
© Patrick Gherdoussi


BRUSSEL - België is als EU-voorzitter door Parijs uitgenodigd op een diner waar migratie ter sprake komt, maar heeft geen zin om zich te laten meeslepen in de Franse aanpak van de Roma.
Van onze redacteur

De Franse minister van Migratie Eric Besson organiseert op 6 september in Parijs een informeel diner waarop zijn Canadese collega is uitgenodigd, net als de bevoegde ministers uit EU-landen die traditioneel met migratieproblemen te maken hebben zoals Spanje en Italië. Als EU-voorzitter kreeg ook België een uitnodiging van Besson, wat betekende dat staatssecretaris voor Migratie Melchior Wathelet naar Parijs zou mogen sporen.

Maar alles nam een wending in het weekeinde. Toen verklaarde de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken, Roberto Maroni, in een krant dat er in Parijs ook gesproken zal worden over de situatie van de zigeuners. Maroni is lid van de xenofobe Lega Nord en heeft het niet zo voor Roma: 'Veel Roma zijn eigenlijk EU-burgers die niet aan die eisen voldoen', zei hij in een kranteninterview. En hij loofde de recente Franse aanpak waarbij (illegale) zigeunerkampen ontmanteld worden en Roma teruggestuurd worden naar Bulgarije en Roemenië.

Met die opmerking van Maroni werd het informele diner van 6 september potentieel riskant voor België. De eenzijdige focus op de Roma in het Franse veiligheidsbeleid, op last van president Nicolas Sarkozy, leverde Frankrijk de jongste weken felle kritiek op van onder meer VN-experts, het Vaticaan en de internationale media.

Op het kabinet van Wathelet luidt het dat de staatssecretaris zijn antwoord op de uitnodiging voorlopig in beraad houdt omdat Wathelet niet bevoegd is om over de toestand van de zigeuners te spreken - als zou blijken dat die kwestie aan tafel ter sprake komt.

Dat is het formele antwoord. In feite gaat het erom dat België als EU-voorzitter niet gebruikt wil worden om het Franse en Italiaanse beleid tegenover de zigeuners een soort 'certificaat van goedkeuring' te geven.

Daar staat tegenover dat andere lidstaten die niet uitgenodigd zijn, graag zouden hebben dat België aanschuift aan tafel om de oren goed open te houden tijdens de maaltijd. Frankrijk gebruikte dit soort informele ontmoetingen eerder al om onder grotere EU-lidstaten een akkoord te bereiken inzake justitie of binnenlandse zaken, en dat vervolgens te presenteren op de raad van de bevoegde ministers.

Dat maakt dat een simpele uitnodiging voor een informeel diner een moeilijke politieke beslissing wordt voor de Belgische regering.

http://knack.rnews.be/nl/actualiteit/nieuws/europa/frankrijk-wijst-op-enkele-weken-meer-dan-600-zigeuners-uit/article-1194804289679.htm


woensdag 25 augustus 2010 om 16u16

Frankrijk wijst op enkele weken meer dan 600 zigeuners uit

Eric Besson © Epa
Frankrijk heeft al 681 Romazigeuners teruggestuurd naar Roemenië en Bulgarije sinds het land enkele weken geleden is gestart met het sluiten van illegale zigeunerkampen. Sinds het begin van het jaar werden meer dan achtduizend zigeuners uitgewezen.
Dat heeft minister van Migratie Eric Besson woensdag gezegd. Frankrijk krijgt forse kritiek wegens de repatriëringen, onder meer van de Verenigde Naties, de Raad van Europa en de paus, maar is niet van plan ermee te stoppen.
Volgens Besson zal het aantal uitzettingen van zigeuners na de ontruiming van de kampen waarin ze leven tegen het einde van de maand zijn gestegen tot 950.
President Nicolas Sarkozy verdedigt het uitzettingsbeleid. Hij noemde het woensdag na afloop van een ministerraad evenwichtig en vraagt zijn ministers om het uit te voeren.
Volgens Frankrijk handelt het in overeenstemming met de Europese regelgeving door Romazigeuners uit te zetten die al meer dan drie maanden in Frankrijk verbllijven zonder werk.

26-08-2010 om 01:24 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
Categorie:Een uitgesproken "Grr#!!♪♫@||#♫♪☻"-Kitokojungle-Opinie !!
24-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.niet alle idioten wonen in Vlaanderen!
via de kranten en nieuwsuitzendingen hebben we al uirgebreid moeten vernemen dat de Franse zonnepresident Sarkozy het nogal heeft gemunt op de Roma. Hij wijst ze zonder veel rekening te houden met de Franse begrippen als Fraternité en Egalité doodgewoon de deur en basta. Er komt zelfs uit zijn eigen rangen nogal wat protest en zelfs de Villepin ropet de Franse citoyens op tot ongehoorzaamheid en verzet. Welwelwel. Enfin, we moeten hier niet te hoog van de toren blazen want we hebben, zeker in Vlaanderen ook niet zo veel sympathie voor onze rondtrekkende Roma. We hebben het hier al eerder uitgebreid over gehad. Wat we echter zo leuk vinden in Frankrijk is dat ook andere politici,, of liever hun kinderen zich menen te moeten mengen in dit heikele debat. Zo vonden we de hoogstinteressante mening van de aangenomen dochter van Chirac - je weet nog wel-
Hieronder kunnen onze lezertjes hun beste Frans nog eens uittesten om kennis te nemen van de lyrische beschouwingen van deze dochter over haar Roma-medeburgers. Erg interessant, zeker weten...

http://www.minutebuzz.com/La-fille-adoptive-de-Chirac-explique-que-les-Roms-n-ont-pas-d-avenir-en-France_a5365.html?com

           

                 La fille adoptive de Chirac explique que "les Roms n'ont pas d'avenir en France"            

       
       
           
Par Emma Antropoli Liardat le 24/08/2010 à 11:25 | Mise à jour : 24/08/2010 - 11:25
       
       
       
                    
                 
                                                   Quand les enfants de politiques se mettent à faire de la politique, ça donne ça... On pourrait se dire que la fille adoptive du Président Chirac, Anh-Dao Traxel maîtrise bien son sujet puisqu'elle est réfugiée vietnamienne, mais entre vivre chez les Chirac et vivre dans un camp de Roms les divergences se font tout de suite sentir.                    
                                        
                     Cependant, sûre de sa légitimité elle affirme "Les Roms n'ont pas d'avenir en France: non seulement ils n'y trouvent pas de travail mais de toutes façons, ils ne cherchent pas à s'intégrer". "Ils ne parlent pas notre langue, ils n'ont pas de quoi vivre et ils n'éduquent pas leurs enfants qui sont peu scolarisés (...) Ils vivent comme des rats et c'est intolérable de fermer les yeux la dessus". Pour finir en apothéose: La France est "une terre d'accueil dont j'ai moi-même bénéficié mais elle ne peut pas accueillir toute la misère du monde".                    
                                        
                     Le tout accompagnée d'une œillade à Brice Hortefeux et ajoutant que ceux qui critiquent ne font aucune proposition pour changer les choses, rappelons qu'elle a précédemment inventé le fil à couper le beurre. C'est sûr qu'il est plus aisé de fournir UNE solution à UN problème, que DES réponses à une série de questions de société, adeptes des solutions faciles, raccourcis et amalgames bonsoir!                    
                                        
                     Alors que les actions pour critiquer le gouvernement et sa politique d'expulsions se multiplient: après les refus de légion d'honneur, l'église catholique, les stars comme Yannick Noah, celle qui nous avait ému avec son roman autobiographie la fille de coeur l'an passé adopte aujourd'hui un tout autre discours.                    
                                        
                     Si vous ne voyez plus le petit garçon de 5 ans jouer un semblant d'accordéon dans le métro c'est parce qu'il est parti en vacances avec tonton Brice!                    
                                        
                     Source: Le point        


Waarom doet dit ons denken aan de uitlatingen van enen Jef Van de Wiele een held bij sommige van onze Vlaams-Nationale vrienden, in een  onzalige tijd?       
Hij had het  ook over ratten...

Jef Van de Wiele op een bijeenkomst
van DeVlag (1942) 􀁗
‘De Jood is toch ook een mensch! Antwoord: Wij zeggen met Dr.
Goebbels: De wandluis is toch ook een dier! Maar wat voor een!’
‘Er is geen ontkomen aan, bloeien of ten onder gaan. Men verjaagt
geen vliegenzwermen met de schoonheid hunner vlerkjes te
bezingen. Vliegen en sprinkhanen, ratten en ongedierte, schimmel
en roest overwint men door het te verwijderen. Verwijderen
moet men de volksparasieten uit het volkslichaam. Indien gij uit
medelijden met de blaadjes van het onkruid, dit kruid in uw tuin
laat woekeren, moet gij u niet beklagen als er geen bloemen of
groenten willen groeien. Indien gij liefdevol ratten en muizen
mollige diertjes noemt, die ook bij u mogen leven, moet gij niet
jammeren om verslonden voorraden, of omdat ze typhus in uw
huis brachten en uw kind naar het graf sleepten. Bloeien of vergaan,
uitroeien en uitdrijven, of de alsmaar doorzwellende kanker. En niet
wachten tot morgen!
Het nationaalsocialistische Duitschland heeft binnenlandsch het
Jodenprobleem opgelost. De Joden vormen daar een gemeenschap
op en voor zichzelf, met eigen theaters en cinema’s en lokalen,
eigen handel, eigen leven – echter zoo, dat zij het Duitsche volk
niet meer schaden kunnen.’
Uit: J. Van de Wiele, Joden zijn ook menschen, Uitgeverij
Steenlandt, 1942
Jef van de Wiele (1903 – 1979) is leraar aan het Atheneum van Antwerpen
en leider van DeVlag (Deutsch-Flämische Arbeitsgemeinschaft). Hij kiest
al in 1940 voor de collaboratie. Hij roept zijn aanhangers op om te gaan
vechten tegen de Sovjets aan het oostfront. In zijn opvattingen toont hij
zich een extreme nationaalsocialist. Hij is ook een radicale antisemiet.
Bij de bevrijding vlucht hij naar Duitsland. Na de oorlog wordt hij ter
dood veroordeeld, maar die straf zet men om naar levenslang. In 1963
komt hij vrij.      

Zoek dus de verschillen....en voor onze ollandse vrienden misschien mooi meegenomen...Het is ook voor zulke figuren als onze Jef VdW dat men in goede Vlaamse kringen Amnestie of eerherstel wil...Voor Jef ratmans is het gelukkig te laat!

En voor wie eens een “hoogstaand” debatje over amnestie of eerherstel wil lezen, die kan hiet zijn hartje ophalen.
http://forum.politics.be/archive/index.php/t-11542.html


 Onze lezertjes zullen merken dat zelfs met de beste bedoelingen sommigen absoluut blijven vasthouden aan idiote zienswijzen of bliven dwepen met absolute idioten waarvan ze dan maar Vlaamse martelaren maken. Waaraan hebben we dat toch te danken?

Gelukkig wten we nu dank zij de dochter van Chirac dat alle idioten toch niet in Vlaanderen wonen !

24-08-2010 om 23:18 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
Categorie:Een uitgesproken "Grr#!!♪♫@||#♫♪☻"-Kitokojungle-Opinie !!
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dat hebben ze weer eens goed gezegd daar op de IJzerwake...
Vandaag specifiek voor lezertjes die niet gepokt en gemazeld zijn in de romantiek van het vlaams-nationalisme. We hebben pas de IJzerwake mogen meemaken. We geven daar geen commentaar op, je surft naar hun webstekje en je zal met één oogopslag zien welke toekomst heyt onafhankelijke Vlaanderen toelacht. Het zal nergens aan ontbreken in dit paradijs op aarde. Zeker niet aan vendels, uniformen, gebonk van landsknechten, strijdliederen, erehuldes. Enkel de goededags van 1302 bleven in het museum. Wij kijken reikhalzend uit op in zulke staat te mogen leven. Voor diegenen die twijfelen aan de bedoelingen van deze leuke luitjes, hier vind je alles op een rij. De Standaard vond de toespraken dit jaar erg gematigd...tja

Voor de pret drukken we de speech van de leider af...we bedoelen Wim De Wit, voorzitter van de Ijzerwake. Vooral onze Ollandse vrienden zullen erg in hun nopjes zijn nogmaals te horen bevestigen dat we met hen willen samenleven....DE NEDERLANDEN! Jullie hebben daar ook rare kwieten lopen zoals de reïncarnatie van Bach of was het Beethoven alhoewel deze laatste doof was, maar aan onze zuidelijke kwieten kunnen jullie Ollanders niet tippen...

http://www.ijzerwake.org/index.php?option=com_content&view=article&id=171:toespraak-wim-de-wit&catid=48:ijzerwake-2010&Itemid=169

                                                                                                                                      
                                                                                                                                                            
   
                        

                       

    Toespraak Wim De Wit                            

                    
                                                                    
Vorig jaar heb ik mij hier openlijk tot onze collega's van het IJzerbedevaartcomitee gericht. Met slechts één doel voor ogen: verzoening en hereniging. Met uw stormachtig applaus hebt u die oproep toen ondersteund. U hebt dus ook het recht te weten waar we vandaag staan: helaas, net zoals bij de huidige informatie- en preformatiegesprekken staan we nog nergens. De reacties waren tot nog toe afwijzend en soms ei zo na beledigend. We werden net niet uitgelachen. En toch zullen wij van onze kant en geïnspireerd door de échte Godsvredegedachte, blijven proberen. Maar tot zolang de hereniging geen feit is, zullen we niettemin de IJzerwake met alle middelen en met uw steun verder uitbouwen tot de belangrijkste jaarlijkse Vlaams-nationale manifestatie.
Vlaamse vrienden,
We beleven historische tijden. De voorbije verkiezingen hebben het land op zijn grondvesten doen daveren. Meer dan 75 procent van de Vlaamse kiezers heeft voor een confederalistische of separatistische partij gestemd. Het Vlaams-nationalisme is vandaag onmiskenbaar de sterkste politieke stroming in dit land. De Vlaamse politici hebben van de kiezer een dwingend mandaat gekregen voor een assertieve en consequente communautaire strategie. Borrelnootjes en prutsbevoegdheden zullen deze keer niet meer volstaan.
Met Bart Maddens zeg ik, dat er een einde moet komen aan het uitzichtloze en deprimerende geploeter door het Belgische moeras. We moeten eindelijk de moed opbrengen om die volgekladde Belgische bladzijde om te draaien, om het onzalige Belgische verleden achter ons te laten en om ons land Vlaanderen voor eens en voor altijd, en dit in een verregaande samenwerking met Nederland, helemaal zelf te besturen. Want België werkt niet. België is een staat van institutionele bricolage en klungelarij. België is een hallucinante opeenstapeling van grendels, blokkeringmechanismen, speciale regelingen en uitzonderingen op de uitzonderingen. België is een, met elk communautair compromis, hoger geworden institutionele vuilnisbelt. We moeten - willen we nog een toekomst hebben - dit verstikkend Belgische verleden achter ons te laten.
En laten we meteen duidelijk zijn: het einddoel is en blijft onverkort de Vlaamse onafhankelijkheid. Het enige compromis dat Vlaanderen zich vandaag kan permitteren bestaat erin dat die onafhankelijkheid in stappen gerealiseerd wordt, maar het moet dan wel om fundamentele stappen voorwaarts gaan.
Reeds in 1999 keurde het Vlaams Parlement de intussen bekende 5 resoluties goed, als basis voor een Vlaamse staatsvorming. Hierin zijn drie punten cruciaal: het volledige gezondheids- en gezinsbeleid, inclusief de ziekteverzekering en de kinderbijslagen. Een ondergeschikt statuut voor Brussel. En een verregaande fiscale autonomie. Op deze punten moet absoluut een fundamentele doorbraak gerealiseerd worden. Zoniet moeten de Vlaamse politici zonder meer weigeren toe te treden tot een Belgische regering. En om dat te bereiken moeten àlle Vlaams partijen "front" vormen. Een staalhard Vlaams front deze keer en dus liefst géén Vlaams "affront"!
Op de schouders van de Vlaamse onderhandelaars, en niet het minst op die van Bart De Wever, rust dus een verpletterende verantwoordelijkheid. Want het Belgisch-francofone establishment, met het ondemocratische Hof op de eerste rij, zal er alles aan doen om De Wever te laten mislukken. Hierin onvoorwaardelijk gesteund door de hatelijke franstalige media. Wie vandaag nog niet overtuigd "Vlaamsgezind" is moet maar de Franstalige pers beginnen lezen: binnen de kortste keren wordt hij of zij een Vlaamse militant.
De Franstaligen hebben vandaag de mond vol over een "grote" staatshervorming. Di Rupo laat zelfs uitschijnen dat de copernicaanse dromen van de Vlamingen zullen bewaarheid worden. Er is echter geen enkele garantie dat er een grote doorbraak zal komen. En als de Franstaligen dan toch per sé het bewijs willen leveren dat ze het deze keer ernstig menen, dat ze dan beginnen met de uitspraak van het Grondwettelijk Hof te respecteren en eenvoudigweg de splitsing van B-H-V aanvaarden! Zonder dat Vlaanderen daar een prijs moet voor betalen! Dat wil zeggen: géén benoeming van de balorige burgemeesters. Géén inschrijvingsrechten in Brussel! Géén uitbreiding van de verfransende faciliteiten en zeker géén enkele vorm van voogdij van de Franse Gemeenschap over Vlaamse gemeenten. Dat ze dan ook maar het politiek pamflet "SUÏCIDALE DIALOOG EN ROTTE COMPROMISSEN" van radiomaker Jean-Pierre Rondas eens nalezen en als teken van goede wil, meteen instemmen met een democratische zetelaanpassing. Want een Vlaamse Kamerzetel kost gemiddeld nog altijd 43.700 stemmen tegenover 35.600 stemmen voor een Franstalige zetel. En dat ze dan vooral en voorgoed ook hun brutale mond houden over de uitbreiding van Brussel, over de fameuze "corridor", over de paritaire senaat en vooral over het politieke monster van Loch Ness, namelijk de federale kieskring.
Vlaamse vrienden, vooraleer op bevel van madame "Mille-fois-non" op vakantie vertrekken - want haar wil is nu eenmaal wet - verklaarde Di Rupo op een tussentijdse persconferentie dat, en ik citeer: "Gezien de verkiezingsresultaten in Vlaanderen weten we dat het zwaartepunt van België zich naar de deelstaten zal verplaatsen. Mijn wens is dat dit kan gebeuren op een manier die het hele land zal stabiliseren. Ik ben ook van mening dat we de essentie moeten vrijwaren: de inter-persoonlijke solidariteit en de stabiliteit van ons land." Einde citaat.
Een grotere paradox in het streven naar Vlaamse autonomie is haast ondenkbaar: de staatshervorming moet België sterker maken! En aan de sacrosancte sociale zekerheid mag bovendien niet geraakt worden. Wat simpelweg betekent: Vlaming zwijg en blijf betalen! Of, om het met de woorden van CVP-medestichter Michiel Vandekerckhove te zeggen: "België is gebouwd op het geduld van de Vlamingen. En ik voeg er aan toe: vooral op het geld van de Vlamingen!
En toch menen sommige waarnemers uit de woorden van Di Rupo te mogen afleiden dat hij zich bekeerd heeft tot het confederalisme en ze noemen dit opmerkelijk. Hoezo opmerkelijk? Wie de mededeling van Di Rupo kritisch naleest leert vooral dat Vlamingen en Franstaligen na drie jaar bekvechten en armworstelen nog geen millimeter dichter bij een "échte" staatshervorming zijn gekomen. Het weinige dat tot vandaag is uitgelekt heeft niets te maken met een staatshervorming, maar alles met een verdere "staatsverminking"!
Men spreekt dan wel over convergenties, maar wij zien er géén. En ondertussen produceert Di Rupo nu een "non-paper"! Dat is een tekst die er eigenlijk geen is en die dus ook niet echt bestaat. En "akkoorden" zijn voortaan ook al geen akkoorden meer, maar "perimeters"! Voorwaar het toppunt van surrealisme op zijn belgisch! Het enige resultaat van al dat "geïnformateer" en "gepreformateer" is dat de Franstaligen aan de onderhandelingstafel de indruk geven minder "non" te zeggen, maar in werkelijkheid even hard op de rem blijven staan door de Vlaamse voorstellen als "zeer moeilijk", "ingewikkeld" en "onaanvaardbaar" te verwerpen. Als de onderhandelaars écht willen slagen zal er een grondige herziening van de financieringswet voor gewesten en gemeenschappen moeten komen. Wie het geld wil uitgeven moet ook instaan voor de inning van dat geld. Alleen zo kan het bankroet van Vlaanderen vermeden worden.
En als dit niet kan, is nog maar eens het bewijs geleverd dat België totaal onbestuurbaar is. En dan rest er maar één conclusie: stop die komedie en splits de boel. Punt uit!
Vlaamse vrienden, alvorens te besluiten, wil ik U toch nog enkele vragen stellen:
- kent U een land, waar de regering weigert de Grondwet na te leven, maar waar Justitie niettemin vreedzame burgers, die weigeren mee te werken aan de organisatie van ongrondwettige verkiezingen, blijft vervolgen. Ik ken zo'n land, maar dat land zal nooit het mijne zijn!

- kent U een land waar zelfs de kleurkeuze voor nieuwe nummerplaten leidt tot communautaire schizofrenie? En waar een ruggengraatloze staatssecretaris - Etienne Schouppe, om hem niet te noemen - onder francofone druk en tegen het advies van zijn eigen veiligheidsexperts in, toch kiest voor de oer-belgische rood-wit combinatie! Ik ken zo'n land, maar dat land zal nooit het mijne zijn!

- kent U een land waar niets nog marcheert, waar "rien ne va plus"? Waar alle vooruitgang wordt afgeblokt, waar de "rustige vastheid" van de status-quo regeert. Gewoon omdat men blijft weigeren om het noorden en het zuiden van dat land, die in zowat alle opzichten twee totaal verschillende werelden zijn, elk hun eigen weg te laten gaan. Ik ken zo'n land, maar dat land zal nooit het mijne zijn!

- kent U een land waar één bevolkingsgroep zich systematisch verrijkt op de rug van een andere bevolkingsgroep en enkel om die reden blijft vasthouden aan een verrotte en verstikkende staatsstructuur. En die "verrijking" bovendien schaamteloos "consumeert" in plaats van ze te "investeren" in zijn noodlijdende economie. Dit is geen solidariteit, maar georganiseerde diefstal! Ik ken zo'n land, maar dat land zal nooit het mijne zijn!

- kent U een land dat blijft weigeren, om 65 jaar na een mensonwaardige repressie, elk voorstel tot amnestie zelfs nog maar in overweging te nemen? En daardoor zichzelf tot wereldkampioen van de haat heeft gepromoveerd. En waar het recente amnestie-voorstel van Hilde Kieboom, die zowel in eigen land als internationaal actief is in de Sant-Egidio gemeenschap, dan ook geen schijn van kans maakt. Ik ken zo'n land, maar dat land zal nooit het mijne zijn!

- kent U een land waar het staatshoofd en de informateur hooghartig beweren alle partijen te hebben geraadpleegd, maar van die "alle partijen" automatisch het Vlaams Belang blijven uitsluiten? Waarom doet de voorzitter van een Vlaams-Nationale partij dit? Waarom werkt hij bewust mee aan de afbraak van de numerieke politieke macht van Vlaanderen? Ik ken zo'n land, maar dat land zal nooit het mijne zijn!

- kent U een land waar een Di Rupo, de man die Herman De Croo ooit omschreef als de "machine voor het instandhouden van een socialistisch kiescliënteel dat leeft op de kosten van de Vlamingen", de premier van diezelfde Vlamingen kan worden, terwijl hij hun taal alleen maar kan radbraken? Ik ken zo'n land, maar dat land zal nooit het mijne zijn!

- kent u een land waar de eerste minister doodleuk kan beweren dat de verkiezingen ongrondwettig zijn, maar wel legaal? Een student in de rechten mag voor minder terugkeren in september. Ik ken zo'n land, maar dat land zal nooit het mijne zijn!
Vlamingen, bedevaarders, ik besluit:

Vlaanderen verdient beter dan deze Belgische on-staat. En als "evolutie" niet mogelijk blijkt, dan wordt het tijd voor éénzijdige stappen, voor "revolutie"! Vlaanderen moet zijn lot dan maar resoluut in eigen handen nemen.
Want Vlaanderen moet nú ten allen prijze zijn toekomst veilig stellen in een sterk Europa, met uitzicht op een hereniging met Noord-Nederland.
Zonder België, omdat het niet anders kan! Tegen België, omdat het moet! Want als wij dit land vandaag meer minachten dan gisteren, wil dat enkel zeggen dat we het gisteren onvoldoende verfoeiden.

Daarom is het onze ultieme opdracht, onze heilige plicht, uw plicht en mijn plicht om deze onzalige Belgische staat te vernietigen! Vlaanderen - de Nederlanden - Europa: daar ligt onze toekomst.

Ik dank U

Wim De Wit

Voorzitter IJzerwake

IJzerwake 22 augustus 2010

               
                   
   
                                                        Voilà, hier hoeft geen enkele commentaar bij zeker? We beseffen maar al te goed dat miljoenen Ollanders staan te huppelen van vreugde om ons in hun armen te sluiten...zit mijn uniformpje goed ?   

24-08-2010 om 00:31 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Een uitgesproken "Grr#!!♪♫@||#♫♪☻"-Kitokojungle-Opinie !!Inhoud blog
 • The brave new world is werkelijkheid...
 • ook interessant
 • Yaz...Yasmine...
 • en contraceptie in Belgistan...
 • Problemen in Frankrijk en USA met bepaalde contraceptiva...
 • ergerlijk 2013!
 • Femmes de Rue iedereen geeft commentaar, wij dus ook
 • De valsche Fransman nog maar eens verslagen...
 • Armoedebestrijding...Geen enkele minister heeft er naar gevraagd...
 • anderhalf miljard euro subsidies weggegooid in zonnepanelen...
 • Deltastichting niet blij....
 • Dag Allemaal vaandeldrager in de Vlaemsche ontvoogdingsstrijd!
 • Leve de tsjeven met hun kerncentrales en Bart Van Rompuy
 • Artistieke vrijheid in Vlaenderen en op de VRT!
 • EUREKA en DRIEWERF HOERA HIPHIP geen slimme meter in huis!
 • Hier zijn we weer !
 • >Dewinter getuigt over de zwanworstaanval op kinderen...
 • De voedselberg van Steven De Geynst
 • Luc Barbé...een heel kleine rehabilitatie...
 • een hoofddekselvergelijking
 • verlof voor de geërgerden
 • de duizendzevenentwintigste generatie Vlamingen kent grote leerachterstand
 • l'oiseau bleu
 • De blijde (weder)intrede van Maeterlinck in Gent en over perzikken met 2 k's
 • Belgie in het nieuws
 • Bernard de pilchard en het idyllisch kustlandschap
 • de levensverwachting van de Duitse armen biedt een oplossing voor de vergrijzing!
 • Hoera, de gestapo is terug...de Grimbergse kliklijn
 • leve de revolutie
 • ARCO, Tsjevenstreken in het kwadraat!
 • een visie op de Russische verkiezingen...
 • Wij hangen graag de propere uit...
 • Filip De Winter verhuist naar Namibië, hoera!
 • den ellentrik als grondstof
 • Black woman : Tu sens la fleur le matin et le poireau le soir. Non merci !
 • energie veroorzaakt vergeetachtigheid
 • bijna weer oorlog in Mesen...een belgenmop..
 • RIP SVETLANA ALILUYEVA...wie haar niet kent zoekt het maar eens op en leest haar boeken...
 • zonnepanelen zien klaar maar ook nazidassen op de VRT
 • Vlaanderen op zijn smalst en de lul van de dag
 • een monument
 • young media summit
 • met het schaamrood op de wangen
 • Spanje in actie tegen privatisering van het onderwijs
 • Er zijn dus toch nog verstandige mensen in Vlaanderen....de SERV
 • occupy Wall Street
 • Alaa Abdel -Fattah
 • ARCO het einde...
 • Tolerante Vlamingen?
 • madam van de dag: Ann Branbergen
 • De Brusselse metroerger dan Afghanistan?
 • Naast Plopsaland bestond er ook Shitland
 • Indaver Beveren ligt in Afrika
 • sluikreclame voor La source des femmes en Jacques Bloch
 • IN MEMORIAM
 • Amerika het donkerste voorbeeld
 • extreem rechts weer springlevend!
 • Le Pen en Israel één front??????
 • een andere stem in het debat...
 • Charlie a beaucoup d'ami(e)s en een nieuwe blog !
 • Oakland general strike
 • La belle plume française concernat Charlie: Le Monde
 • solidariteit met Charlie Hebdo
 • op naar de barricades!
 • een grote madam in de rechtbank !
 • Met zijn allen naar een Europees referendum, wij zijn allemaal Grieken!
 • Freya we love you!
 • gooi onze kerncentrales maar dicht, we steken de kaarsen wel aan...
 • Dexia we zijn één en al oor!
 • Zullen de Fransen wel slagen waar de Belgistanen falen?
 • Colloceer Vermeiren!
 • energie eindelijk een debat?
 • We are all Americans!
 • occupy....Chicago is nog steeds Chicago van Al Capone al heet hij nu Emanuel Rahm
 • de dubbeldemocratie Belgistan en de groene stroomcertificaten, twee verhaaltjes
 • de casino van ARCO en de rest...
 • vroem vroem
 • sjot ze uit hun pluche zetels!
 • Indignados in Brussel een succes!
 • nog een beetje chili...
 • Camila Vallejo komt naar Brussel!
 • Arvelor Mitaal of een mooi voorbeeld van roofkapitalisme
 • Het zijn weer harde tijden...
 • Privépolitie ...hallucinant...hier kan zelfs Hasselt nog een punt aan zuigen!
 • CAMILA VALLEJO een rolmodelleke
 • de duisternis regeert over grote delen van de wereld...
 • Revoilà le LKP deze keer in Mayotte...
 • niet alleen Obama schrijft mooie toespraken in de USA...
 • Lap, het is prijs!
 • de uitspraak van de dag
 • de éénwording tussen Zuid en Noord-apenland komt nabij! En Dexia is er nog!
 • In Brussel draagt nu elk schoolkind een kuisheidsgordel!
 • Maikel Nabil
 • no comment
 • We love Freya!
 • Arm België ...
 • We are seeing change in our world, block by block – city by city.
 • Freya is de slimste!
 • WE WON'T PAY
 • Griekenland en de vrije pers een voorbode voor Europa
 • Tot Maandag
 • mensen komen tot inzicht maar véééééééééééél te laat De dure energie...en onze luciede politici
 • China komt in opstand...tegen de zonnepanelen...tja
 • We gaan naar Amerika...
 • slimme meters en de sprookjes van onze vriend Bart Martens
 • INFRAX en slimme meters een duidelijk standpunt hoera!
 • slimme meters en slimme netten deel 2
 • slimme meters en slimme netten deel 1
 • slimme netten weer zo een indianenverhaal...
 • slimme meters ...de ondertekenaars...
 • de slimme meters...iedereen wordt stilaan slim...
 • Over de doden wel kwaaie woorden : einde van de zaak zuster Gabrielle?
 • koorknaap Javaux wordt schandknaap
 • Humberto Prato en De Wever, alles bij elkaar geklutst geeft een mooie omelet
 • De held wordt uitgewezen....petitie voor Ly Khaly
 • Maanpizza's?
 • voor vandaag volstaat één enkele zin...
 • Ere wie ere toekomt SVEN GATZ
 • Misschien willen de rijken wel ooit wat betalen maar intussen creperen de armen
 • de Duitse bron is gevonden...pure nazipraktijken dus vanwege de Ollandse bloggers en fora..
 • Hollandse nazitaal over Islamitische Duitse Turken en incest
 • Ce lion était beaucoup trop flamand ... Cela ne pouvait plus durer
 • een kleine nostalgische bevlieging over Franse lessen en 14-18
 • AI WEI WEI legt uit
 • IJzerbedevaart????? de wadde?????
 • ALI FARZAT: niet iedereen heeft blijkbaar de zelfde humor...
 • en hier zijn de invalide Walen met hun reactie...
 • N-VA is radio Mille Collines en een bende debielen...
 • Inge en de god van mededogen is Miss Universe
 • Dupont en Dupond in het Nieuwsblad
 • We kunnen hier niet tot 5 tellen...
 • neen tegen onverdraagzaamheid: oproep van de progressieve Islamieten
 • PUKKELPOP 2011
 • Daar is de orde weer...oneerlijke concurrentie in Marcinelle
 • Ollands partnership voor Stalinmuseum?
 • Jean Bricmont schrijft een artikel in Counterpunch
 • Nette mensen berokkenen even veel schade als britse plunderaars
 • meer belastingen graag en chique rellen in Lloret
 • verstandige taal...
 • over raddraaiers, imbecielen, stormrammen, linkse idioten en wijze zotten
 • Niemand heeft het monopolie van de waarheid maar praten helpt!
 • nog meer krapuul nu ook in Chili...
 • de verloren jeugd en andere bevlogen romantiek
 • Lessen uit het verleden? Vergeet het!
 • Plunderaars lusten geen boeken...
 • Daar komt Baudrillard : England's burning en B-H-V-jeugd brandt shoppingcentrum Anderlecht plat...
 • London's burning het lijkt stilaan wel op een kleine genocide...
 • London's burning maar er zijn zo wel een paar oorzaken...
 • London 's burning
 • Justice, not charity! en de ouwe Voltaire is weer springlevend!
 • Egypte en Israël zelfde strijd...
 • Kaka als onderpand
 • 8 augustus 1956 Tutti Cadaveri
 • toiletperen en zonnepanelen, de index zal weer stijgen....onze concurrentiepositie gaat er aan...
 • de slimme kleuter van de buren...
 • de Carapilsproleague steigert, u toch ook?
 • het tolerante olland lijkt wel een nazikamp...
 • Rothschild Boulevard ....
 • Israel en de indignados van Rothschild Boulevard
 • Betaalde sex om je studie te betalen...???
 • Terug naar Blankenberge...
 • Oproep aan Jean-Pierre, Siegfried en Benno
 • Frans Crols een groot-Russisch Vlaemsch-nationalist
 • Gevaarlijke onzin in Vlaanderen...
 • de geest van Jef Cognac is terug!
 • "Bolsjeviek" Dugin en zijn grootse plannen deel 3
 • Veel schoon volk...
 • Tanguy Veys krijgt een mail
 • "Bolsjeviek" Dugin en zijn grootse plannen deel 2
 • aaargh, this is really insane
 • in memoriam de socialistische jongeren van UTOYA
 • "Bolsjeviek" Dugin en zijn grootse plannen deel 1
 • De deltastichting en de bolsjewieken....
 • Stiglitz over Euro en Europa
 • Tekos en Verdinaso +vele leuke vlaamse vrienden deel 5
 • Tekos en Verdinaso +vele leuke vlaamse vrienden deel 4
 • Tekos en Verdinaso +vele leuke vlaamse vrienden deel 3
 • Tekos en Verdinaso +vele leuke vlaamse vrienden deel 2
 • Tekos en Verdinaso +vele leuke vlaamse vrienden deel 1
 • De grote denkers rond TEKOS Van Windekens en Luc Pauwels
 • Tanguy Veys de man die reageert!
 • Wat weten we over Nieuw rechts in Vlaanderen en Tekos? Deel 1
 • Nieuw Rechts Scriptie van Sofie Delporte deel 2
 • VSV wie zijn de leiders? Grinnik grinnik
 • TEKOS of het nieuwe conservatisme in Vlaanderen...een kleine inleiding
 • Tekos of de nieuwe conservatieven van de deltastichting of het vervolg op het Vlaams Syndikaat
 • Daar is de vlaamsche vakbond VSV een zusje van het VNS?
 • Kroll in Le Soir ter gelegenheid van 11 juli...schitterend
 • dens sos geklopt door Groen op links...
 • De rooie toekomst wenkt!
 • Bart non en het olijke duo
 • verboden te denken in Belgistan
 • Moderne slavernij in Flamanville eindelijk aangeklaagd door politici
 • Talibanfeministe Naomi Wolf over porno en mannen
 • Het diruponotaatje en wat commentaar bij artikel 60 en asiel
 • Daar zijn de eerste ronkende verklaringen op de diruponota
 • Natie en volk laat Gilbert de Tour winnen astamblief...
 • wat cijfertjes over jeugdwerkloosheid...
 • Jeugdwerkloosheid...we moeten er toch maar eens over praten
  Zoeken in blog

  Laatste commentaren
 • What is complicated? (Jill Hopkins)
      op Deltastichting niet blij....
 • Re: (Gigi)
      op soms zijn ook je medestanders een bende idioten
 • Re: (Riz)
      op de intellectuele superioriteit der franstaligen en een vakantietrip naar Sarkoland
 • Foto

  Le seul site qui n'a pas une culture très ancienne des vraies valeurs Flamandes
  Archief per week
 • 31/12-06/01 2013
 • 30/07-05/08 2012
 • 25/06-01/07 2012
 • 18/06-24/06 2012
 • 11/06-17/06 2012
 • 02/01-08/01 2012
 • 19/12-25/12 2011
 • 12/12-18/12 2011
 • 05/12-11/12 2011
 • 28/11-04/12 2011
 • 21/11-27/11 2011
 • 14/11-20/11 2011
 • 07/11-13/11 2011
 • 31/10-06/11 2011
 • 24/10-30/10 2011
 • 17/10-23/10 2011
 • 10/10-16/10 2011
 • 03/10-09/10 2011
 • 26/09-02/10 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 12/09-18/09 2011
 • 05/09-11/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 15/08-21/08 2011
 • 08/08-14/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 25/07-31/07 2011
 • 18/07-24/07 2011
 • 11/07-17/07 2011
 • 04/07-10/07 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 20/06-26/06 2011
 • 13/06-19/06 2011
 • 06/12-12/12 2010
 • 29/11-05/12 2010
 • 15/11-21/11 2010
 • 08/11-14/11 2010
 • 01/11-07/11 2010
 • 25/10-31/10 2010
 • 18/10-24/10 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 04/10-10/10 2010
 • 27/09-03/10 2010
 • 20/09-26/09 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 06/09-12/09 2010
 • 30/08-05/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 09/08-15/08 2010
 • 02/08-08/08 2010
 • 26/07-01/08 2010
 • 19/07-25/07 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 05/07-11/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 01/03-07/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 15/02-21/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 25/01-31/01 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 11/01-17/01 2010
 • 04/01-10/01 2010
 • 28/12-03/01 2016
 • 21/12-27/12 2009
 • 14/12-20/12 2009
 • 07/12-13/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009
 • 16/11-22/11 2009
 • 09/11-15/11 2009
 • 02/11-08/11 2009
 • 26/10-01/11 2009
 • 19/10-25/10 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 05/10-11/10 2009
 • 28/09-04/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 14/09-20/09 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 31/08-06/09 2009
 • 24/08-30/08 2009
 • 20/07-26/07 2009
 • 13/07-19/07 2009
 • 06/07-12/07 2009
 • 29/06-05/07 2009
 • 22/06-28/06 2009
 • 15/06-21/06 2009
 • 08/06-14/06 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 25/05-31/05 2009
 • 18/05-24/05 2009
 • 11/05-17/05 2009
 • 04/05-10/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 13/04-19/04 2009
 • 06/04-12/04 2009
 • 30/03-05/04 2009
 • 23/03-29/03 2009
 • 16/03-22/03 2009
 • 09/03-15/03 2009
 • 02/03-08/03 2009
 • 23/02-01/03 2009
 • 16/02-22/02 2009
 • 09/02-15/02 2009
 • 02/02-08/02 2009
 • 26/01-01/02 2009
 • 19/01-25/01 2009
 • 12/01-18/01 2009
 • 05/01-11/01 2009
 • 29/12-04/01 2009
 • 22/12-28/12 2008
 • 15/12-21/12 2008
 • 08/12-14/12 2008
 • 01/12-07/12 2008
 • 24/11-30/11 2008
 • 17/11-23/11 2008
 • 10/11-16/11 2008
 • 03/11-09/11 2008
 • 27/10-02/11 2008
 • 20/10-26/10 2008
 • 13/10-19/10 2008
 • 06/10-12/10 2008
 • 29/09-05/10 2008
 • 22/09-28/09 2008
 • 15/09-21/09 2008
 • 08/09-14/09 2008
 • 01/09-07/09 2008
 • 25/08-31/08 2008
 • 18/08-24/08 2008
 • 11/08-17/08 2008
 • 04/08-10/08 2008
 • 28/07-03/08 2008
 • 21/07-27/07 2008
 • 14/07-20/07 2008
 • 07/07-13/07 2008
 • 30/06-06/07 2008
 • 23/06-29/06 2008
 • 16/06-22/06 2008
 • 09/06-15/06 2008
 • 02/06-08/06 2008
 • 26/05-01/06 2008
 • 19/05-25/05 2008
 • 12/05-18/05 2008
 • 05/05-11/05 2008
 • 28/04-04/05 2008
 • 21/04-27/04 2008
 • 14/04-20/04 2008
 • 07/04-13/04 2008
 • 31/03-06/04 2008
 • 24/03-30/03 2008
 • 17/03-23/03 2008
 • 10/03-16/03 2008
 • 03/03-09/03 2008
 • 25/02-02/03 2008
 • 18/02-24/02 2008
 • 11/02-17/02 2008
 • 04/02-10/02 2008
 • 28/01-03/02 2008
 • 21/01-27/01 2008

  Andere URL'zz van ons...
 • Gastenboek
 • Beginselverklaring
 • Mission Statement
 • Onze AO-POSTERS
 • De Schijtoptant

 • Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek. Het is altijd leuk om eens iets van een ander te lezen.


  Blog als favoriet !

  onze ideologische onderbouw
 • WOII Fascisme
 • Spinoza door Etienne Vermeersch
 • Susse van den Ende
 • subversiviteit en situationisme
 • scepticisme en Jean Bricmont en Sokal
 • de grote roerganger en marxbrother 1

 • Buitenlandse voorbeelden om binnenlands na te volgen
 • ressacs Frankrijk
 • Amerika's beste gazet
 • een jonge vriend uit Latijns-Amerika met stamboom
 • bellaciao Frankrijk
 • Teacher dude Griekenland
 • LKP en UGTG Guadeloupe
 • The Huffington Post USA
 • Haaretz Israel
 • Human rights watch
 • IJsland in crisis

  Onze Esthetishe Bovenbouw
 • Bob De Groof
 • Baudouin Breïker
 • Le dernier cri Frankrijk
 • Art brut en aanverwanten
 • De mededeler en Quelle Horreur Olland
 • Schone Vlaemsche Poëzie
 • Muziek en kleinkunst comme on aime
 • @-C-ART-dzz-Offizz

 • Symphatieke blogs van over de taalgrens en Brussel en wijde omgeving
 • Richard III Duc de Gloucester
 • Brussel voor serieuse mensen
 • Taalhistorisch Brussel
 • afrikaanse madammen

 • LINK-swap
 • http://weblog.startpagina.be
 • http://weblog.startpagina.nl/
 • http://weblog.startkabel.nl/
 • http://weblogger.startbewijs.nl/
 • http://besteblogs.eigenstart.nl/

 • Een interessant adres?

  www.desesperado.be

  View blog top tags


  View blog authority
  Pagerankkeyword ranking search engine

  TECHNORATI
  PROFILE
  DOSSIER ENERGIE-DEBAT
 • BLOGBERICHT
  van PART I t.e.m XIII
 • PDF-DOCUMENT
  van PART I t.e.m XIII


 • Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!