kitokojungle

..welkom ! ..welkom ! ..welkom !

~ Gesticht àls Gesticht ter Voorkoming v/d Maatschappelijke Randdebiliteit ~

~ HÉT "progressief" Orgaan Der "Hangmatsocialisten" ~
Gesticht àls Gesticht ter Voorkoming v/d Maatschappelijke & Politieke Randdebiliteit

19-12-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.l'oiseau bleu
en omdat we vanmorgen te weinig tijd hadden om wat informatie te geven over de tentoonstelling:

L'Oiseau bleu

Beluister deze pagina met proReader
Affiche L'Oiseau bleu

Tentoonstelling L'Oiseau bleu. Op zoek naar geluk - A la recherche du bonheur - Chasing Happiness - 青い鳥を追い求めて

Van vrijdag 9 december 2011 tot en met zondag 22 april 2012 loopt in Kunsthal Sint-Pietersabdij de tentoonstelling ‘L’Oiseau bleu. Op zoek naar geluk.’ De tentoonstelling evoceert het gelijknamige filosofische sprookje van Maurice Maeterlinck.

L’Oiseau bleu: het stuk

In 1908 voltrok zich een wonder in de kunst. De symbolist Maurice Maeterlinck had een nieuw theaterstuk geschreven, niet nog maar eens een doodsomber verhaal, maar iets wat op een sprankelend sprookje leek. ‘L’Oiseau bleu. Féerie en six actes et douze tableaux’ vertelt over twee kinderen die tijdens een fantastische tocht en een opeenvolging van vreemde ontmoetingen jacht maken op de Blauwe Vogel. Aanvankelijk onuitvoerbaar geacht, werd het stuk in 1908 toch gelanceerd in een avant-gardetheater in Moskou. Het kende meteen een stormachtig succes. Vooral in Rusland, Engeland, de Verenigde Staten en Japan verwierf het met de jaren een cultstatus.

De tentoonstelling ‘L’Oiseau bleu. Op zoek naar geluk’ evoceert dit gelijknamige filosofische sprookje. Met fluweelzachte hand wordt de bezoeker meegevoerd in de mysterieuze droom van Tyltyl en Mytyl, kinderen van een houthakker. Geleid door het Licht dwalen broer en zus achtereenvolgens door het Land van de Herinnering, het Paleis van de Nacht, het Woud, de Tuin der Vreugden, het Kerkhof en het Rijk van de Toekomst, waar de kindjes op hun geboorte wachten. Hun opdracht is het bemachtigen van de - ongrijpbare - Blauwe Vogel, die symbool staat voor het geluk. Dankzij een diamant zien ze heel even de ware aard of de ziel van de dingen en de essentie achter de schijn. Ze ontwaken uit hun betoverde droomreis met een andere, mooiere kijk op de eenvoudige wereld waarin ze leven.

Maeterlincks filosofie

Maeterlinck noemde ‘L’Oiseau bleu’ een ‘féerie’ of sprookje, maar in een brief schreef hij dat ‘cet Oiseau qui n’a l’air de rien’ moeilijker te vertalen was dan een bladzijde filosofie. In een luchtige verpakking, optimistisch gestemd, vertolkt het zijn persoonlijke zoektocht naar een antwoord op de grote levensvragen en het lot van de mens, helemaal in de lijn van zijn vroegere symbolistische toneelwerk en zijn beschouwende essays. Tyltyl en Mytyl maken geen avonturen mee zoals in de klassieke sprookjes; ze ontmoeten geen reuzen, draken, of betoverde dingen. Hun reis is vooral een moreel avontuur, een introductie tot de wijsheid. Maeterlinck liet zich hiervoor inspireren door de Duitse romantici; hij combineerde elementen uit de volkse sprookjes of ‘märchen’ van de gebroeders Grimm met die uit de literaire kunstsprookjes van Novalis en Tieck. Blauw, de kleur van het absolute, was ook de geliefde kleur van de Duitse romantiek. Bij Novalis is alles blauw; het is de kleur van de filosofie en zijn blauwe bloem staat voor het onvervuld verlangen. Zo verborg Maeterlinck een veelgelaagde, universele boodschap in zijn werk. De kinderlijke zoektocht is tegelijk een initiatie in de wereld van de volwassenen, met zijn geheimen van leven en dood, van verleden en toekomst. Hij onthult het mysterie dat vervat zit in het alledaagse en biedt een hoopvol perspectief op de mens en zijn finaliteit. Daardoor kon en kan het toneelstuk iedereen van jong tot oud aanspreken.

Toneel in een tentoonstelling?

Net zoals Moskou in 1908 gaat Gent in 2011 de uitdaging aan. Kunsthal Sint-Pietersabdij brengt ‘L’Oiseau bleu’ voor het eerst als een tentoonstelling met een originele scenografie, in een multimediale presentatie. Door het specifieke karakter van het werk kan de bezoeker de nachtelijke zoektocht van de twee kinderen doorheen de opeenvolgende kleurrijke taferelen zelf meemaken. Zoals Tyltyl en Mytyl beleeft hij of zij deze feeërie, niet vanuit een theaterstoel maar wandelend door het stuk in de grote abdijrefter, die voor de gelegenheid werd omgetoverd in een sprookjeslandschap onder een fonkelende sterrenhemel. In de audioguides krijgt de oorspronkelijke tekst de volle aandacht.

Samenwerking met NTGent

De realisatie van de audiogidsen gebeurde in nauwe samenwerking met NTGent. Bernard Dewulf, winnaar van de Libris Literatuur Prijs 2010, herwerkte de tekst in zijn karakteristieke ingetogen stijl, die wonderwel aansluit bij de sfeer van ‘L’Oiseau bleu’. Acteurs uit het vaste ensemble van NTGent spraken de dialogen in. De stemmen van topacteurs als An Miller, Chris Thys, Els Dottermans, Oscar Van Rompay en Steven Van Watermeulen brengen het sprookje tot leven. De arrangementen van Ron Reuman trekken de bezoeker mee in de feeërieke droomwereld van ‘L’Oiseau bleu’.

Originele scenografie

Voor de scenografie werd gebruik gemaakt van originele ontwerpen voor de vroegste opvoeringen uit de wonderjaren: de wereldcreatie in het Kunsttheater in Moskou (1908) gerealiseerd door de baanbrekende regisseur Konstantin Stanislavski en later hernomen door het Théâtre Réjane in Parijs (1911), de opvoering in het Haymarket Theater Royal in Londen (1909), de opera in het Metropolitan Opera House in New York (1919) en diezelfde opera van Albert Wolff in de Munt in Brussel (1920). Dankzij de medewerking van het Moscow Art Theatre Museum, het Fitzwilliam Museum in Cambridge en de Munt in Brussel kunnen prachtige kostuumontwerpen en decormaquettes de bezoeker meenemen in de sfeer van die allereerste opvoeringen.

The Blue Bird craze

De tentoonstelling besteedt ook aandacht aan de hype die L’Oiseau bleu veroorzaakte. Het stuk zou de jury in Stockholm finaal over de streep trekken om de Nobelprijs voor Literatuur in 1911 aan Maeterlinck toe te kennen en hoewel de Eerste Wereldoorlog de optimistische boodschap van de Blauwe Vogel fnuikte, herrees hij meteen daarna in New York als opera. Er volgde een ware ‘Blue Bird mania’ in Amerika en Engeland, waar Maeterlincks vogel tot op vandaag het populairste gelukssymbool blijft. Zelfs Paul McCartney zong ooit ‘I’m a bluebird’.

En het sprookje was nog lang niet uit. Door de jaren werd het vertaald in liefst vijfentwintig talen en in Japan raakte het mettertijd verankerd in het collectieve geheugen en in de populaire cultuur. Sinds 1911 werd het er meer dan honderd keer uitgegeven. Het is nog steeds erg geliefd als kinderverhaal, manga en anime. Ook in Rusland zijn Tyltyl en Mytyl nog springlevend. Elk kind kent daar dit feeërieke sprookje. België wordt er zelfs ‘Het land van de Blauwe Vogel’ genoemd.

Het succesverhaal werd ook enkele keren verfilmd, onder meer ‘The Blue Bird’ in 1940 met Shirley Temple als Mytyl en in 1976, in regie van George Cukor en met Elizabeth Taylor als heks en fee. Die versies konden echter de stille film van Maurice Tourneur uit 1918 niet overtreffen. Het was wachten tot dit jaar, toen de Vlaamse filmregisseur Gust Vanden Berghe met een nieuwe frisse ‘Blue Bird’ het publiek van het filmfestival in Cannes verraste.

In primeur is ook een reeks originele tekeningen te zien van Carll Cneut uit het kersverse kinderboek De Blauwe Vogel. Deze prachtige hertaling voor kinderen vandaag van de hand van Do Van Ranst werd ter gelegenheid van de tentoonstelling uitgegeven door De Eenhoorn.

Maurice Maeterlinck

Als afsluiter van de tentoonstelling belichten de makers tevens de figuur van Maurice Maeterlinck: de jeugdjaren in zijn geboortestad Gent, zijn extravagante woonplaatsen in Frankrijk, zijn relaties met Georgette Leblanc en Renée Dahon, en de Nobelprijs voor Literatuur die hem in 1911 werd toegekend. Voor het eerst worden de medaille en het fraaie diploma van de Nobelprijs, mét Blauwe Vogel, in Gent getoond. Dit alles laat de bezoeker toe de tentoonstelling niet alleen te beleven als blauwe feeërie, maar tevens als een nadere kennismaking met Maeterlincks fascinerende leef- en denkwereld.

‘L’Oiseau bleu’ en kinderen

Kinderen vanaf acht jaar kunnen samen met hun ouders genieten van het hoorspel in de audiogids.
 
Kleuters

Voor jongere kindjes is er de zoektocht ‘Waar zit die geluksvogel?’. Samen met hun mama, papa, opa, oma, meester of juf gaan ze op zoek naar leuke voorwerpen in de tentoonstelling. Aan het einde van hun tocht mogen ze hun geluksvogel inkleuren en krijgen ze er een cadeautje bovenop.

Meneer Maurice in de klas

Leerkrachten uit het lager onderwijs kunnen ‘L’Oiseau bleu. Op zoek naar geluk’ samen met hun klasje gratis bezoeken. Het educatieve pakket dat ter voorbereiding van het tentoonstellingsbezoek kan worden aangevraagd, werd voor hen uitgewerkt in samenwerking met vzw Rijms, de Pedagogische Begeleidingsdienst Stad Gent en WOCK. Met als leidraad thema’s als geluk, talent en tijdsgeest komen de leerlingen onmiddellijk tot de kern van de zaak en worden ze op een creatieve manier door de tentoonstelling geloodst.

Het uur blauw

Gedurende de tentoonstelling wordt de Bibliotheekzolder in de Sint-Pietersabdij op dinsdag en donderdag omgetoverd tot een waar theateratelier. Schoolgroepen werken er samen met Jeugdtheaterhuis Larf aan improvisatiesessies rond geluk. Centraal staan Maurice Maeterlinck en de tijdsgeest waarin hij leefde.

Publicatie

Bij de tentoonstelling hoort een begeleidende, rijk geïllustreerde publicatie, ‘L’Oiseau bleu. Op zoek naar geluk.’ in Nederlandse en Franse versie. Na een introductie met de integrale tekst van het derde tafereel ‘Het land der Herinnering’ bevat het boek bijdragen van André Capiteyn, die ‘L’Oiseau bleu’ situeert binnen Maeterlincks leven en werk, van prof. Christian Angelet over de diepere betekenis van ‘L’Oiseau bleu’, van Martine Van Asch over de contacten tussen Maeterlinck en regisseur Stanislavski, van prof. Beachboard over de ‘Blue Bird-craze’ in de Verenigde Staten en over de onwaarschijnlijke impact van Maeterlinck en de Blauwe Vogel in Japan door prof. W.F. Vande Walle, die hiervoor bijzondere research deed aan de Shirayuri University in Tokio.

Kader

‘L’Oiseau bleu. Op zoek naar geluk’ kadert in het uitgebreide programma van het Maeterlinckjaar 2011, georganiseerd door het Departement Cultuur van de Stad Gent naar aanleiding van de 100ste verjaardag van deze literaire Nobelprijs.

Praktisch

De tentoonstelling is te bezoeken in Kunsthal Sint-Pietersabdij, Sint-Pietersplein 9, 9000 Gent, van vrijdag 9 december 2011 tot en met zondag 22 april 2012.

Openingsuren: van dinsdag tot en met zondag van 10 tot 18 uur, gesloten op maandag. Uitzonderlijk open op maandag 26 december 2011. Gesloten op zaterdag 24, zondag 25, zaterdag 31 december 2011, zondag 1 en maandag 2 januari 2012.

Toegang

Individuele bezoeker: 9 euro
Kortingstarief: 6,75 euro
19 tot -26 jaar: 4 euro
-19 jaar: gratis
De toegangsprijs omvat het gebruik van de audiogids, die beschikbaar is in drie talen: Nederlands, Frans en Engels.

Met je toegangsticket van ‘L’Oiseau bleu. Op zoek naar geluk’ kun je genieten van 1 euro korting voor de tentoonstelling Minne-Maeterlinck in het Museum voor Schone Kunsten, en omgekeerd.

Reservaties

Tel. 09 267 14 66, e-mail boekjebezoek@gent.be

Publicaties

‘L’Oiseau bleu, op zoek naar geluk.’ André Capiteyn (red.), uitgeverij Snoeck Publishers, 2011, 120 p., 100 illustr. - ISBN 978-94-6161-029-4 - 19,95 euro
Ook in Franse versie: ‘L’Oiseau bleu, à la recherche du bonheur.’
ISBN 978-94-6161-030-10

‘De Blauwe Vogel.’ Do van Ranst (red.) en Carll Cneut (ill.), uitgeverij De Eenhoorn, 2011, 96 p. – ISBN 978-90-5838-733-2 – 14,95 euro

Informatie:


Dienst Kunsthal Sint-Pietersabdij en Historische Monumenten
Sint-Pietersplein 9
9000 Gent
Tel.: 09 243 97 30
Fax: 09 243 97 34
E-mail: sintpietersabdij@gent.be

Openingsuren: van dinsdag tot zondag van 10 tot 18 uur.

Verantwoordelijke: mevrouw Doreen Gaublomme, waarnemend directeur.

Gesloten op maandag en op 24, 25 en 31 december en 1 januari.


19-12-2011 om 17:21 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
Categorie:Een uitgesproken "Grr#!!♪♫@||#♫♪☻"-Kitokojungle-Opinie !!
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De blijde (weder)intrede van Maeterlinck in Gent en over perzikken met 2 k's
Dit weekend de tentoonstelling bezocht "l'oiseau bleu" op één van de mooiste locaties in deze lage landen namelijk de Gentse Sint-Pietersabdij. Prachtige tentoonstelling en een schitterende hommage aan de enige nobelprijswinnaar literatuur die we hier hebben gekend. Dus een aanrader voor iedereen die nog nooit gehoord heeft over Maeterlinck en twee uurtjes op overschot heeft gedurende deze kerst- en nieuwjaarsperiode en toch niet wil opgaan in de mensenmassa's die rondslenteren in de al of niet overdekte winkelcentra. Neem gerust de (al wat oudere) kindjes mee!
We zouden echter ons eigenste zelve niet zijn indien we toch niet wat giftige commentaren kwijt wilden raken over het randgebeuren. Met het randgebeuren bedoelen we dan de heel verzorgde uitgave van het boek "Wonen in dromen". Dat mooie fotoboek laat ons de droomhuizen zien die Maeterlinck heeft bewoond al of niet met een mooie madam.  Zeer mmooi uitgegeven met prachtige foto's van één van zijn nazaten die we enkel kunnen loven voor dit initiatief MAAR8 Er is dus weer eens een MAAR. Wanneer je een tekst schrijft over een nobelprijs literatuur ook al schreef die dan in de Franse taal dan verwachten we op zijn minst dat er foutloos Nederlands wordt gebruikt. Er bestaan immers voldoende methodes om teksten te corrigeren of te laten corrigeren. De Maeterlinckstichting stelt in voor-en nawoorden dat ze de erfenis wil in ere houden van de Gentse Franstalige auteur en dat ze hoopt dat ook de in het Frans schrijvende Vlaamse schrijvers eindelijk hun verdiende plaats zullen krijgen die ze verdienen. Ons moet je hiervan niet overtuigen, we pleiten reeds lang voor de erkenning van hun werk. Je vindt echter in de teksten rond de mooie foto's woorden als perzikken, posseren en andere miskleumen.......
Een boek waarvoor je een bijna 34€ vraagt mag dan liefst wel in een foutloos Nederlands geschreven worden. Het is geen gratis blogje...
En we vinden het des te spijtig omdat het een prachtig boek is en zijn prijs overwaard. Het belicht inderdaad een te weinig bekend aspect van de Gentse schrijver en het onderzoek van de achterkleinneef van Maurice is zeker de moeite waard om glezen te worden en vooral om bekeken te worden maar het blijft ergerlijk dat men niet eens zonder fouten schrijft in de taal die beweert de erfgenaam te zijn van dit Kulturele patrimonium....misschien is het de postume wraak van de toenmalige Belgische en Gentse Franstalige burgerij op het Vlaemsch...We doen het onszelf aan natuurlijk...foei foei fei 


  • Het kasteel Ryvissche in Zwijnaarde zoals het er vandaag uitziet. Maeterlinck beleefde er heerlijke jeugdjaren.
  • Het kasteel Ryvissche in Zwijnaarde zoals het er vandaag uitziet. Maeterlinck beleefde er heerlijke jeugdjaren.

    GENT - Dat Nobelprijswinnaar Maurice Maeterlinck (1862-1949) erg verknocht was aan Gent toont een foto aan uit het pas verschenen boek ‘Wonen in Dromen’. Je ziet een detail uit een interieur uit zijn laatste woning in Nice. Aan de muur hangt de beroemde kaart van Gent uit 1534. Fotograaf Nicolas Maeterlinck is de achterkleinneef van Maurice Maeterlinck. Hij is fotograaf en ging op zoek naar de droomplekken war Maeterlinck woonde. Het prachtig uitgegeven boek biedt een inkijk inde wonderlijke woonwereld van de Nobelprijswinnaar literatuur.

     

    Ryvissche

    Op een van de eerste foto’s in het boek zien we de stoere toegangspoort met twee romantische torentjes van kasteel Ryvissche in Zwijnaarde. Daar woonde de grootmoeder van Maurice Maeterlinck. Als kind was hij dol op zijn grootmoeder. In zijn memoires ‘Bulles bleues’ haalt hij met warme gevoelens herinneringen op aan zijn tijd in Zwijnaarde en aan de Bourgondische maaltijden die ze serveerde. Het kasteeltje was omgeven door een prachtige natuur. Deed hij daar zijn liefde op voor buitenissige gebouwen? Zijn vader had dan weer een groot landgoed in Oostakker, waar de kleine Maeterlinck veel speelde en van de natuur genoot. Het kasteel bestaat nog en in het boek wordt geopperd dat het de geknipte plek is voor een Maeterlinckmuseum.

    Normandië

    Zodra hij Gent heeft verlaten in 1897 zou hij in almaar grotere en merkwaardiger gebouwen wonen. Eerst kwam hij met zijn geliefde de actrice Georgette Leblanc terecht in een Normandisch liefdesnest in het dropje Gruchet Saint-Siméon nabij Dieppe. Het landhuis heeft vandaag nog steeds de charmante stijl van toen.

    Abdij

    In 1907 verhuist het paar naar de abdij van Saint-Wandrille-de-Fontenelle, in de buurt van Rouen. Hij huurt de eeuwenoude abdij voor tien jaar. Zijn levensgezellin en actrice Georgette Leblanc voerde er Shakespeares ‘Macbeth’ en Maeterlincks ‘Pelléas et Mélissande’ op. Naar het voorbeeld van Wagner in Bayreuth moest de abdij het decor voor haar artistieke droom worden. Vandaag is het weer een abdij.

    Lam Gods

    In 1924 kocht hij het kasteel van Médan op 25 km van Parijs. Het had 15 hectaren park. Maeterlinck was gescheiden van Georgette Leblanc en was gehuwd met de jongere actrice Renée Dahon. Boven hun bed hing een kopie van het Lam Gods.

    Extravagante villa

    Hij had ook nog landhuizen, zoals ‘les 4 chemins’ in Grasse en in Nice ‘Les abeilles’. In 1939 kocht hij de villa Orlamonde nabij Nice. Het gebouw moest aanvankelijk een casino worden, groter dan dat van Monte Carlo, maar het raakte nooit afgewerkt en Maeterlinck kocht de onafgewerkte bouwwerf. Hij liet er een superluxe villa, gelegen op een rotsachtige helling, met een weergaloos uitzicht op de middellandse zee van maken. Naast een tuin van drie hectaren was er een privéstrand. In de immense marmeren gangen en tussen de onyx zuilen kon je de personages uit zijn werk zo voor de geest halen.

    IJzeren werkdiscipline

    Maeterlinck woonde in immense gebouwen, maar was gek genoeg liefst alleen. Lezen en schrijven waren zijn hoofdbezigheden en dat doe je alleen. Hij had een ijzeren werkdiscipline. Over hoe ze in die immense gebouwen leefden zijn er mooie anekdotes. In de abdij rolschaatsten ze door de gangen, in Orlamonde woonde hij met zijn vrouw, zijn dienstmeid en een meute honden. Buiten schoot hij wel eens op de schaduwen van zijn honden.
    Aantrekkelijk is de mengeling van oude en nieuwe foto’s, maar ook de teksten vertellen veel over de extravagante auteur en zijn woonplaatsen. Veel is nog intact gebleven. Het is de verdienste van achterkleinneef Nicolas Maeterlinck dat hij al die sporen vastlegde in prachtige foto’s. Voor de teksten was er medewerking van André Capiteyn en Fabrice Van de Kerckhove.

    Wonen in dromen. Door Nicolas Maeterlinck. Pandora Publishing. 120 blz. 33.95 euro.

    19-12-2011 om 09:21 geschreven door Vorser-Raadgever  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Een uitgesproken "Grr#!!♪♫@||#♫♪☻"-Kitokojungle-Opinie !!
    14-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgie in het nieuws
    Als we niet in het nieuws komen omwille van vechtende madammen die een C&A-vestiging bestormen die haar voorraad verkoopt met een vermindering van 50% wegens zogenaamd brandluchtje dan is er wel een gek die de Place Saint-Lambert voor de marktplaats van Kaboel neemt maar zonder politieke bijbedoelingen. Het resultaat is nochtans vrij vergelijkbaar.
    Men moet ons hier toch even komen uitleggen hoe het kan dat een zogenaamde draaideurcrimineel bij wie men meer dan 9000 wapenonderdelen vindt en een aantal volledige oorlogswapens als een kalachnikov, een falgeweer en een lichte rakeltlanceerder kan vrijgesproken worden in beroep op verboden wapenbezit...
    Voor zover wij weten, schiet men niet op fazanten en konijnen met dat soort wapens en kan men daarvoor geen vergunning krijgen. Maar toch lezen we dat de man wel werd veroordeeld voor een paar duizend cannabisplantjes die volgens hem daar toevallig waren neergelegd en in eerste instantie ook voor wapenbezit. In beroep werd dan de tweede aanklacht ingetrokken....en hij was boos omdat het gerecht hem deze wapens niet had terugbezorgd. Hier ontbreekt toch een klein beetje uitleg, zo denken we. Tenzij de artikels in de gazetten ons verkeerde informatie geven.
    We weten ook dat dergelijke waanzin onmogelijk kan vermeden worden van zodra een gek beschikt over wapens maar er kan misschien wel wat strenger opgetreden worden ivm het wapenbezit zelf. Een beetje burger weet dat Luik de grootste zwarte wapenmarkt van West-Europa was en waarschijnlijk nog is. Als je een pipo betrapt met 9000 wapenonderdelen  en een reeks zelf gefrabiceerde geluidsdempers dan zou elke wijkagent toch moeten weten dat je een schakel(tje) van die wapenmarkt hebt gevonden. Kom ons dus niet vertellen, zoals brave buren dat in de kranten wel doen, dat het helemaal geen wapengek was en dat hij dat puur voor de fun bijhield...elke Luikse wijkagent weet dat je inderdaad moeilijk aan een volledig oorlogswapen zal geraken maar dat je voor weinig centen maar mits een goeie introductie, een lijst van adressen kan verkrijgen van mensen die elk wat onderdelen verkopen. Dat is niet strafbaar natuurlijk want het gaat over wat men "machineonderdelen" pleegt te noemen. Aan het eind van je rit via de verschillende "machineonderdelenleveranciers" heb je wel een volledig wapen.
    Deze aloude truc gebruikt Belgistan en gans Europa trouwens al decennia om wapens overal ter wereld te leveren. Iedereen wat machineonderdelen leveren en de bestemmeling heeft enkel wat meccanoknutselaars nodig om er iets dodelijks mee te fabriceren. Maar niemand heeft één volledig wapen uitgevoerd. En dat gaat van lichte wapens tot en met zware mortieren...Dat onze moordenaar dus wel duidelijk een schakel zal zijn geweest in zulk kleiner netwerkje lijkt ons alvast vrij duidelijk. Maar eens een veroordeling opgelopen word je natuurlijk d'r uitgegooid wegens aangebrand. Ze zullen dus zeker geen 9000 nieuwe onderdelen meer vinden bij een huiszoeking maar hij blijkt toch wel aan nieuwe wapens te zijn geraakt en dat daarvan moeten de politie-infiltranten perfect op de hoogte zijn geweest.
    En daarom zal verder onderzoek dan ook weinig nieuws opleveren want in Luik gaat dat over zwarte "big business" met vertakkingen tot in de hoogste kringen....

    14-12-2011 om 08:39 geschreven door Vorser-Raadgever  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Een uitgesproken "Grr#!!♪♫@||#♫♪☻"-Kitokojungle-Opinie !!
    13-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bernard de pilchard en het idyllisch kustlandschap
    Belgistan beschikt, zoals de ons omringende gebieden, over een legertje blaaskaken en idioten die  liefst zonder enig voorafgaandelijk onderzoek naar de pers stappen om hun geniale ideeën te verspreiden...
    Gisteren vonden we een plezante CD&Ver die zich in de schijnwerpers zette met onderstaand initiatief:

    Waterwegen ideaal voor elektriciteitstransport

    Het Nieuwsblad - 12-12-2011

    Page PDF Pagina

    Brugge Het Brugse CD&V provincie- en gemeenteraadslid Bernard De Cuyper (CD&V) roept netwerkbeheerder Elia op om gebruik te maken van de kanalen voor de elektriciteitstransport richting binnenland.

    'Zowel de provincie- als de gemeenteraad heeft negatief advies gegeven voor de bouw van een omvormer in Zeebrugge', verduidelijk Bernard De Cuyper. 'De omwonenden zullen dit nooit aanvaarden en ook voor het kusttoerisme is dit niet goed. Het gaat om een gebouw dat even groot is als het Concertgebouw. Daarom is dit voorstel voor ons niet aanvaardbaar.'

    De Cuyper vindt dat netwerkbeheerder Elia eens moet kijken of ze niet vanuit zee de kabels kunnen doortrekken onder water in het Leopold- of Schipdonkkanaal. 'Het is volgens mij de kortste weg, niet storend qua uitzicht en vermoedelijk ook nog de goedkoopste oplossing', zegt De Cuyper. 'Ik vraag dan ook aan de Vlaamse Overheid, het provincie- en stadsbestuur en aan Elia zelf om dit voorstel te bestuderen. De hoogspanningsmasten zijn storend in het landschap en de omwonenden maken zich zorgen om de stralingen. Met mijn alternatief moet niemand schrik hebben en blijft een mooi landschap verzekerd.' (rso)


    Op het eerste zicht lijkt dit inderdaad een geniale vondst MAAR indien onze Bernard wat inlichtingen had ingewonnen had hij geweten dat er wel een grondige reden is voor de bouw van een soort concertgebouw als omvormer. Het gaat namelijk over de nog te bouwen interconnectie tussen Engeland en België om de elektrische bevoorradingszekerheid van zowel Engeland als België te verhogen. Deze onderzeese kabelverbinding komt er waarschijnlijk in gelijkstroom en niet in wisselstroom zoals het bestaande hoogspanningsnet. Dat vereist dan een omvormingsstation dat wel wat groter uitvalt dan de klassieke transformatorstations op wisselstroom die we op ons net kennen en die enkel de spanning aanpassen.
    Dat hoogspanningskabels door kanalen lopen lijkt ook wel heel sympathiek op voorwaarde dat je daar dus nooit meer hoeft te baggeren of te dreggen ...
    Nu wat betreft het kusttoerisme dat schade zou oplopen door de grootte van het omvormingsstation, wel daar hebben we toch ook wel wat twijfels over. Het station komt namelijk in Zeebrugge in een industriezone waarnaast wel sociale woningen staan. Dat die inwoners daar willen tegen protesteren daar kunnen we inkomen. Dat het kusttoerisme hierdoor geschaad zou worden...wel als het gebied tussen de LNG-terminal en de achterhaven met de immense auto-opslagplaatsen als idyllisch kustlandschap kan worden beschouwd volgens onze Bernard, dan moeten ze die jongen dringend een pilletje geven...want een mooi landschap is die Zeebrugse achterhaven niet en daartegen heeft Bernard nooit eerder geprotesteerd...We nodigen alle liefhebbers van onze Belgishe kust uit om in Zeebrugge naar dat mooie landschap te komen zoeken...
    Het tracé van de hoogspanningslijn dat vanuit het "concertgebouw" naar het binnenland zal gaan met dus de nodige masten, werd jarenlang onderhandeld om zo weinig mogelijk landschapshinder te veroorzaken. Maar we moeten ons voor eens en altijd bewust worden dat het zonder hoogspanningsmasten moeilijk zal zijn om ons koffiemachien s'morgens te doen pruttelen. We sluiten alle centrales wegens te vervuilend en we willen vervolgens geen hoogspanningsmasten....tja...de bougie en de petrollampen kunnen ook dienst doen natuurlijk...

    13-12-2011 om 11:09 geschreven door Vorser-Raadgever  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Een uitgesproken "Grr#!!♪♫@||#♫♪☻"-Kitokojungle-Opinie !!
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de levensverwachting van de Duitse armen biedt een oplossing voor de vergrijzing!
    Het Duitse model waarnaar de liberalen en de De Wevertjes toch zo graag naar verwijzen heeft buiten de erg lage lonen en uitkeringen nu ook een ander groot voordeel wat betreft de pensioenuitkeringen. Je stampt eerst een grote groep werkenden en uitkeringsgerechtigden in de armoede en je ziet verveolgens dat die zelfde mensen plots veel jonger sterven...pure winst voor de pensioenuitkeringen...we wachten af to dit mooie voorbeeld nu ook doorsijpelt tot in de hoofdjes van de Belgische politici. Laten we vooral niet vergeten dat dit Duitse model mede door de steun van de Duistse sociaaldemocraten van de SPD werd ingevoerd! Leve het sociale Duitsland !


    Allemagne: les pauvres meurent plus jeunes qu'avant

    SOCIETE | Mis à jour le lundi 12 décembre 2011 à 14h35

      • Un SDF à Hambourg en Allemagne

        L'espérance de vie des Allemands aux revenus les plus faibles a fortement chuté depuis dix ans, selon des chiffres du gouvernement fédéral publiés lundi.

        Alors que l'espérance de vie moyenne continue d'augmenter en Allemagne, celle des personnes aux revenus les plus faibles est passée de 77,5 ans en 2001 à 75,5 ans en 2010, selon ces chiffres officiels, obtenus et publiés par le groupe parlementaire de la gauche radicale Die Linke, après une question écrite au gouvernement.

        Dans les anciens länder d'Allemagne de l'Est, la chute de l'espérance de vie des petits revenus, ceux qui touchent moins des trois quarts du revenu moyen, est encore plus marquée : elle passe de 77,9 ans à 74,1 ans, sur la même période.

        L'Allemagne est le pays européen qui compte le plus d'habitants âgés de plus de 65 ans (20,6%), selon Eurostat. L'âge de la retraite va y passer graduellement de 65 à 67 ans.

        Les chiffres publiés lundi montrent aussi que seulement 26,4% des personnes âgées de 60 à 64 ans occupaient en mars 2011 un emploi soumis à cotisations sociales. Moins de 19% occupaient un emploi à temps plein.

        Selon M. Birkwald, ces chiffres signifient que l'augmentation de l'âge de la retraite "ne représente rien d'autre qu'un grand plan de réduction des retraites qui touche avant tout les plus faibles revenus et ceux qui occupent les emplois les plus pénibles".


        Belga

        http://www.vlaams-netwerk-armoede.be/documents/standpunten/nieuwsbrief%202011_12_3.pdf

      13-12-2011 om 08:14 geschreven door Vorser-Raadgever  

      0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
      Categorie:Een uitgesproken "Grr#!!♪♫@||#♫♪☻"-Kitokojungle-Opinie !!
      12-12-2011
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoera, de gestapo is terug...de Grimbergse kliklijn

      Grimbergen, de parel van Brabant...tja, lees hieronder maar even hoe deze parel zichzelf in de kijker werkt, beste lezertjes. Tot in de Noordelijke provinciën wordt er schande gesproken over de nieuwse uitvinding van het gemeentebestuur namelijk "de kliklijn". Je leest er alles over hieronder. De reden voor de kliklijn is vrij simpel. Volgend jaar zijn er gemeenteraadsverkiezingen en het Vlaams Belang komt op met een zogenaamde "verruimingslijst" en niet meer onder haar eigen naam. Wie trekt de lijst ? Enen Bart laeremens en daarover vinden we in Wikipedia volgende informatie die zeer correct is:
      Laeremans is tevens
      gemeenteraadslid en fractievoorzitter van het Vlaams Belang in de gemeenteraad van Grimbergen. In zijn gemeente is hij veruit de populairste politicus. Zo behaalde hij in de gemeenteraadsverkiezingen van 2006 2395 voorkeurstemmen, ver boven de tweede score (CD&V-burgemeester Eddy Willems met 1377 voorkeurstemmen).
      Als ook NVA opkomt, die nu nog kartel vormt met de CD&V, dan zou het best eens kunnen dat daar een coalitie ontstaat van beide partijen die samen zo aan een meerderheid geraken. Bart Laeremans heeft al flyertjes rondgestuurd waarin zijn bedoeling zeer duidelijk wordt uitgelegd. Het cordon sanitair tegen zijn partij moet doorbroken worden! Daarom komt hij niet meer op onder de naam Vlaams Belang...
      De paniekreacties geven dan meteen dit soort toestanden...men installeert kliklijnen om zo als kampioen van de "Vlaemscheid" te kunnen doorgaan....mooi is dat toch die verkramptheid van de kerktorenpolitici...Vooral dat Eddy Willems de vroegere burgemaaster inmiddels is afgetreden en werd opgevolgd door Marleen Mertens die niet meteen een groot stemmenkanon is. De huidige politieke situatie is: 10
      CD&V/N-VA, 7 Vlaams Belang, 6 VLD, 4 GROENPRO (= Groen/sp.a), 4 UF.
      UF is een franstalige partij...
      Het Vlaams Belang haalt hier vrij indrukwekkende cijfers omdat -en dat mag ook wel eens vermeld worden, de abdij (waar geen bier wordt gebrouwen) in het verleden erg de hand boven ex-collaborateurs hield. Er kwamen zich dan ook vlak na 1945 nogal wat mensen met "verkeerde" ideeën vestigen uit alle hoeken van Vlaanderen en vooral uit de Vilvoordse collaboratiemiddens waar de D-Vlag en vooral de Vlaamse Fabriekswacht van Christiaan Turcksin wel wat aanhang had gekend.
      Wij hebben het hier al eerder geschreven: Er werden in de vroegere abdijgebouwen van het Fenikshof en in de kerk (nu basiliek) herdenkingsfeesten gehouden door de alte kamaraden van Het Sint-Maartensfonds, Stahlhelm, Wikingjugend, Hertog Jan Van Brabant en meer van dat fraais. Wel even vermelden dat het huidige Fenikshof dat wordt verhuurd aan privé-uitbaters hiermee geen enkel uitstaans meer heeft en dat we deze mensen van niks onfris verdenken. De huidige paters van de abdij lijken ook wel wat minder uitgesproken politiek incorrecte ideeën te koesteren en dat mag ook gezegd worden.
      Maar wij herinneren ons nog heel levendig dat er tijdens dergelijke misvieringen ook de zogenaamde poëzie van de "grote Vlaemsche dichter Ferdinand Vercnocke" werd voorgelezen en geëerd. Lees hieronder het avontuurlijke leven van deze grote Vlaemsche SS-man en zoek even de datum op van 21 maart 1987...zijn 80ste verjaardag...
      Ook de bekende Vlaamse folkgroep Laïs brengt nog wel poëzie van deze Vlaemsche hopman. Moet je ook effe googelen naar de blog van zijn zoon die vaders gedichtjes weer in de actuialiteit tracht te krijgen maar met een erg selectief geheugen...en...in het Engels...(merk ook weer de link naar Medjugorje op...hadden we hier ook uitgebreid over in het verleden...)

      http://boutmanblog.com/category/ferdinand-vercnocke/

      http://schrijversgewijs.be/schrijvers/vercnocke-ferdinand/

      Je moet geen Einstein zijn om meteen te zien dat er wel één en ander zou kunnen verschuiven in deze "parel van Brabant" en dat het daar serieus zou kunnen beginnen stinken...
      We raden iedereen, zeker onze Ollandse lezertjes ten stelligste aan om het linkje aan te klikken naar het artikel in De Standaard en daar de 144 reacties te lezen. Kan iedereen onmiddellijk zien hoe dicht we weer bij een fascistische staat beginnen te komen. Want nu gaat het over Frans spreken bij de beenhouwer en de bakker, morgen gaat het misschien over iets totaal anders? In elk geval is dit er ver over...walg en kots...




      http://www.nsz.be/nl/nieuws/politiek/ongehoord-kliklijn-die-handelaars-die-frans-of-engels-spreken-aan-schandpaal-nagelt/



      Ongehoord: kliklijn die handelaars die Frans of Engels spreken aan schandpaal nagelt

      De Vlaams-Brabantse gemeente Grimbergen opent een kliklijn zodat burgers handelaars die hun klanten in het Frans of Engels verder helpen kunnen verklikken. NSZ heeft er alle begrip voor dat gemeenten in de Vlaamse rand hun Vlaams karakter willen vrijwaren, maar deze maatregel is volgens de ondernemersorganisatie een echte schande. “Handelaars moeten vooral verkopen en dat doen ze door een hoogstaande service te bieden aan al hun klanten. Als daar een woordje Frans of Engels aan te pas komt, is dat toch helemaal niet erg”, vindt NSZ-voorzitter Christine Mattheeuws. “Aan dergelijk betuttelend gedrag heeft geen enkele handelaar een boodschap.”

      Dat steden en gemeenten uit de Vlaamse rand hun Vlaams karakter in stand willen houden, begrijpt NSZ. Dat kan via al dan niet verplichte taallessen of een eentalige communicatie vanwege het gemeentebestuur. Het gaat volgens NSZ de verkeerde kant uit wanneer die Vlaamsgezindheid doorslaat en een gemeentebestuur ook handelaars wil verplichten tot het gebruik van het Nederlands. In Grimbergen wordt er nu bijvoorbeeld een kliklijn geopend zodat burgers handelaars die hun klanten in het Frans of Engels verder helpen kunnen verklikken.

      “Een regelrechte schande”, oordeelt Christine Mattheeuws, voorzitter van NSZ. “Men kan handelaars die hun klanten zo goed en zo vlot mogelijk willen helpen en bedienen toch niet in een keurslijf dwingen. Het Grimbergse gemeentebestuur lijkt te vergeten dat handelaars leven van hun klanten en er dus alle baat bij hebben om hen een hoogstaande service te bieden. Het is trouwens commercieel verantwoord om de klant te antwoorden in de taal van zijn keuze. Meertaligheid is als ondernemer trouwens een troef.”

      NSZ vreest dat de opgezette kliklijn op termijn zal leiden tot broodroof. Handelaars die verklikt worden, zullen een deel van hun cliënteel zien verdwijnen. Mattheeuws: “Wil het gemeentebestuur binnenkort geen handelaars meer op hun grondgebied? Wel, dan moeten ze vooral hun beleid verder zetten. Dat dergelijke klikpraktijken anno 2011 nog mogelijk zijn, is uiterst verontrustend. Bovendien heeft de gemeente geen poot om op te staan, aangezien in ons land de vrijheid van taal geldt en iedereen dus mag kiezen welke taal hij gebruikt.”



      http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=KK3J9M1C

      Hallo, met de kliklijn?

      • woensdag 07 december 2011
      • Auteur: Luckas Vander Taelen
      Met het invoeren van een 'kliklijn' in Grimbergen krijgt het internationale imago van Vlaanderen alweer een knauw. Niet alleen schiet zo'n kliklijn haar doel voorbij, ze gaat ook in tegen de vrijheid van het private taalgebruik in Europa, zegt LUCKAS VANDER TAELEN.

      'Grimbergen ligt aan de rand van Brussel en dat merken we steeds meer in ons dagelijks leven.' Zo begint een artikel in het decembernummer van het gemeentelijke informatieblad, waarna de inwoners worden opgeroepen om het Nederlandstalig karakter van het grondgebied te helpen vrijwaren. 'Heeft u ergens een Frans opschrift gezien of een andere taal horen spreken? Dan kan u dat melden via het meldpunt klachten van de gemeente.'

      Er kwam dadelijk protest van een ondernemersorganisatie die het niet nam dat handelaars op het taalgebruik in hun zaak zouden worden gecontroleerd. De gemeente plaatste een verduidelijking op haar website: 'Het was geenszins onze bedoeling om mensen ertoe aan te zetten om in een algemene zin het gebruik van andere talen dan het Nederlands via het meldpunt te rapporteren.'

      Maar toch blijft dat meldpunt bestaan, voor al wie situaties wil signaleren 'die het Nederlandstalig karakter van onze gemeente aantasten'.

      Het is vreemd dat de gemeente er nog steeds geen moeite mee lijkt te hebben om een ware verklikkerslijn in te stellen, in de hoop daarmee 'het Vlaamse karakter van Grimbergen' te vrijwaren. En wie langs deze weg aangeklaagd wordt, krijgt van de gemeentelijke diensten een aanmaningsbrief.

      Het is de beste manier om elke doordachte politiek over de Vlaamse specificiteit van de Rand te discrediteren.

      Want dit gaat volledig in tegen elke Europese regel over de vrijheid van het private taalgebruik in Europa. En iedereen voelt zo aan dat dit een inbreuk is op het recht op privacy en de deur openzet voor kwaadaardige verdachtmakingen. Dergelijke futiliteiten lijken aan het Grimbergse schepencollege niet besteed, maar het zal malafide observators niet ontgaan. En zo krijgt de internationale reputatie van Vlaanderen weer een knauw.

      Want in welk ander land worden burgers ertoe aangezet om te gaan luistervinken en te bespieden of er geen 'andere talen' gesproken worden in de straten en winkels van de gemeente?

      Karakter of karikatuur

      Hoe lovenswaardig een doel ook weze, het heiligt niet altijd de middelen. Een kliklijn zal nooit gedaan krijgen dat in alle winkels van Grimbergen plots Nederlands gesproken wordt. En een berispende brief zal juist veel ergernis veroorzaken bij middenstanders die zich bespioneerd en beoordeeld voelen.

      Want wat is de volgende stap? Dat men mensen begint te beboeten omdat ze een andere taal dan het Nederlands spreken? Hebben wij in Vlaanderen nog altijd geen ander antwoord op anderstaligheid dan een kliklijn? Het lijkt wel dat we onzeker zijn over onszelf, onze taal en onze cultuur en dat we nog altijd geen deugdelijk antwoord hebben bedacht op de gevolgen van de mondialisering. Want natuurlijk zal Grimbergen nooit nog een monocultureel dorp zijn zoals vroeger, en de uitstroom uit Brussel zal steeds groter worden.

      Dat betekent allerminst dat we de eigenheid en het Vlaams karakter van de Rand nu maar moeten opgeven. Maar Vlaanderen moet zijn nieuwe inwoners zin geven om Nederlands te leren en deel uit te maken van onze gemeenschap. Een sfeer van verklikking is daarvoor niet het aangewezen middel.

      Ook het gemeentebestuur van Grimbergen zal moeten beseffen dat de Vlaamse Rand ook die van Brussel is en dat nieuwe inwoners zullen blijven komen. Om daaraan het hoofd te bieden is een massale investering in het onderwijs noodzakelijk. Want scholen zijn de snelste weg naar integratie. Nu zitten de klassen overvol en kan men de toevloed van anderstaligen niet aan. Daar liggen de echte uitdagingen én oplossingen om het 'Vlaams karakter' van de Rand te vrijwaren. Daarvoor ijveren is zinvoller dan tijd, geld en energie steken in maatregelen die aan het eind van de rit niets opleveren en enkel de karikatuur van het onverdraagzame Vlaanderen versterken.


      http://content.nakko.com/n/48/493/?sid=1223054703&bnd=LED&sct=Buitenland&ssct=&art=12789833&opg=494

      Kliklijn voor niet-Nederlandstalig bedrijf

      GRIMBERGEN - Een organisatie van zelfstandigen is boos over een kliklijn van de Vlaamse gemeente Grimbergen. De gemeente roept inwoners op te melden wanneer een handelaar niet in het Nederlands communiceert.

      Na ontvangst van de klacht stuurt het gemeentebestuur de winkelier een brief waarin deze erop wordt gewezen dat Grimbergen een Nederlandstalige gemeente is. De NSZ-organisatie spreekt over ,,een regelrechte schande".

      De ondernemers tonen er begrip voor dat Vlaamse gemeenten in de buurt van het overwegend Franstalige Brussel hun karakter willen bewaren. Maar men kan handelaren die hun klanten zo goed en zo vlot mogelijk willen helpen en bedienen, toch niet in een keurslijf dwingen, aldus de NSZ.

      Grimbergen zou bovendien geen poot hebben om op te staan gezien de vrijheid van taal en omdat iedereen dus mag kiezen welke taal hij gebruikt.

      12-12-2011 om 08:55 geschreven door Vorser-Raadgever  

      0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
      Categorie:Een uitgesproken "Grr#!!♪♫@||#♫♪☻"-Kitokojungle-Opinie !!
      09-12-2011
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.leve de revolutie


      http://bikyamasr.com/50403/islamic-cleric-bans-women-from-touching-bananas-cucumbers-for-sexual-resemblance/

      Islamic cleric bans women from touching bananas, cucumbers for sexual resemblance

      | 6 December 2011 | 136 Comments

      Cucumbers are forbidden for women, says Islamic sheikh.

      CAIRO: An Islamic cleric residing in Europe said that women should not be close to bananas or cucumbers, in order to avoid any “sexual thoughts.”

      The unnamed sheikh, who was featured in an article on el-Senousa news, was quoted saying that if women wish to eat these food items, a third party, preferably a male related to them such as their a father or husband, should cut the items into small pieces and serve.

      He said that these fruits and vegetables “resemble the male penis” and hence could arouse women or “make them think of sex.” Bikyamasr.com cannot independently verify the accuracy of the news item at time of writing.

      He also added carrots and zucchini to the list of forbidden foods for women.

      The sheikh was asked how to “control” women when they are out shopping for groceries and if holding these items at the market would be bad for them. The cleric answered saying this matter is between them and God.

      Answering another question about what to do if women in the family like these foods, the sheikh advised the interviewer to take the food and cut it for them in a hidden place so they cannot see it.

      The opinion has stirred a storm of irony and denouncement among Muslims online, with hundreds of comments mocking the cleric.

      One reader said that these religious “leaders” give Islam “a bad name” and another commented said that he is a “retarded” person and he must quite his post immediately.

      Others called him a seeker of fame, but no official responses from renowned Islamic scholars have been published on the statements.

      BM

      09-12-2011 om 09:57 geschreven door Vorser-Raadgever  

      0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
      Categorie:Een uitgesproken "Grr#!!♪♫@||#♫♪☻"-Kitokojungle-Opinie !!
      08-12-2011
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ARCO, Tsjevenstreken in het kwadraat!
      Klik op de afbeelding om de link te volgen

      Tsjeven blijven tsjeven!. Men laart elke belastingsbetaler opdraaien voor de door ARCO gemaakte putten zogezegd om hun kleine spaarderkes te sparen en dit in tegenstelling tot de eveneens kleine spaarderkes van Fortis zaliger...gans het tsjevenapparaat springt in de bres en nog nooit zo vlug een wet zien verschijnen die de nodige garanties gaf aan hun zogenaamde coöperanten. Gevolg elke Belg, groot en klein, draait op voor hun wanbeleid. Want het bleek al heel vlug dat in tegenstelling tot wat ook wij hier eerst dachten ARCO helemaal niet als een goeie huisvader omsprong met de door hun coöperanten ingebrachte zuur verdiende spaarcentjes...Neen, men speculeerde eer zelfs mee tegen hun eigen Dexiabelangen in. Anders gezegd men volgede de politiek van de winstmaximalisatie waartegen hun ACV-poot toch altijd heftig ageert...
      De boel wordt dan niet failliet verklaard om een onderzoek naar frauduleuse praktijken te vemijden maar gaat in liquidatie en zelfs ondanks het feit dat de belastingsbetaler opdraait voor de schulden wordt die liquidatie achter gesloten deuren afgehandeld zonder de pottenkijkers van de (eigen) pers...TSJEVENSTREKEN!

      http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20111208_065

      De Standaard niet welkom bij Arco

      • donderdag 08 december 2011, 12u35
      • Auteur: rmg
      Arco laat geen pers toe op de algemene vergadering waar over de vereffening van de drie coöperatieve vennootschappen Arcopar, Arcofin en Arcoplus wordt besloten. Een journalist van De Standaard, die verslag wilde doen van de gebeurtenissen, is manu militari uit de zaal verwijderd.

       

      Hij was zonder problemen binnengegaan in de voormalige brouwerij Bellevue in Molenbeek, waar de vergadering plaatsvond, maar werd door een kaderlid gesommeerd op te krassen.

      In de Arco-statuten staat dat de algemene vergaderingen alleen toegankelijk zijn voor coöperanten. Maar als Arco wil, kan de vergadering voor de pers worden opengesteld door de aanwezigen daarover te laten stemmen. Dat is niet gebeurd.

      Het besloten karakter van de vergadering is des te schrijnender, omdat de vereffening van de Arco-coöperaties gepaard gaat met een aanzienlijke bijdrage van de belastingbetaler. Vlak voordat de coöperaties ten onder gingen aan slecht financieel management, wisten ze nog een staatsgarantie van de regering los te peuteren, om zo de schade voor de coöperatieve aandeelhouders te beperken. De Belgische belastingbetaler draait dus wel op voor de schade, maar krijgt geen inzage in de manier waarop deze procedure wordt afgehandeld.

      De redacteur van De Standaard wees de Arco-verantwoordelijken op hun morele plicht om openheid van zaken te verschaffen, maar dat had geen effect.


      Vennoten stemmen in met vereffening Arcofin

      • donderdag 08 december 2011, 13u16
      • Bron: belga
      • Auteur: kld

       

      De coöperatieve vennoten van Arcofin hebben donderdagvoormiddag ingestemd met een vereffening. Dat werd vernomen aan de vergaderzaal in Sint-Jans-Molenbeek.
      Het gaat om een van de drie deelvennootschappen van de groep Arco waarvoor na de ontmanteling van Dexia een vereffening werd aangekondigd.

      De vergaderingen over de vereffening van de twee andere vennootschappen, Arcopar en Arcoplus, waren op de middag nog aan de gang. Alleen vennoten zijn welkom in de zaal, journalisten mochten niet binnen. Onder meer een journalist van De Standaard werd de deur gewezen. 

      Arco is de holding van de christelijke werknemersbeweging ACW en een van de grote aandeelhouders van Dexia. Particuliere vennoten kunnen genieten van een overheidsgarantie.

      08-12-2011 om 14:33 geschreven door Vorser-Raadgever  

      0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
      Categorie:Een uitgesproken "Grr#!!♪♫@||#♫♪☻"-Kitokojungle-Opinie !!
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een visie op de Russische verkiezingen...
      http://www.counterpunch.org/2011/12/07/what-really-happened-in-the-russian-elections/

      A Punch in the Face for the Capitalist Way

      What Really Happened in the Russian Elections

      by ISRAEL SHAMIR

      Moscow is unusually warm: the temperature refuses to dip below zero degrees Centigrade, the freezing point.  Instead, it is wet and dark. The sun gets up late and goes to sleep early. To make matters worse, President Medvedev decided to keep Russia on daylight savings  time throughout winter. To offset this stupid decision, Christmas illumination was turned on a month before the usual time, in order to cheer up the voters. Now it lights the way for the armoured vans of the riot police sent in to pacify the cheery electorate.

      The parliamentary elections were deemed in advance as a futile and vain exercise of no practical importance. “It does not matter how you vote, what matters is how they count”,  pundits said. But the results were quite impressive and they point to great changes ahead. The Russians have said to communism: “Come back, all is forgiven.” They effectively voted to restore the Soviet Union, in one form or another.  Perhaps this vote will not be acted upon, but now we know – the people are disappointed with capitalism, with the low place of post-Soviet Russia in the world and with the marriage of big business and government.

      If communists proved the fallacy of their ideas in 70 years, the capitalists needed only twenty years to achieve this same result, joked Maxim Kantor, a prominent modern Russian painter, writer and thinker. The twentieth anniversary of the restoration of capitalism that Russia commemorated this year was not a cause for celebration but rather for sad second thoughts. The Russians loudly regretted the course taken by their country in 1991; the failed coup of August 1991, this last ditch attempt to preserve communism, has been reassessed in a positive light, while the brave Harvard boys of yesteryear who initiated the reforms are seen as criminals. Yeltsin and Gorbachev are out, Stalin is in.

      Despite the falsifications of election results (discussed below), the communists (CPRF and their splinter party the Just Russia or SR) greatly increased their share and can be considered the true winners. The ruling United Russia (ER) party suffered huge losses. A loose confederation of power-seeking individuals, it could easily fall apart. There is a distinct possibility of the communists being able to form the government; that is, if they should be asked to do so by the President.

      Pro-capitalist and right-wing parties were decimated by the voters. Neoliberal Right Cause (PD), the party of choice for market believers, languished with less than one per cent of the vote.  The liberal, pro-Western Apple Party (half-jokingly referred to as  “the Steve Jobs party”) did not cross the electoral threshold.  Many Russians think that, discounting falsifications, the communists “really” got over 50 per cent, while the ER actually got less, perhaps much less. Given the chance, the people voted for communists, as had been predicted a few months ago by VT Tretyakov, a senior Russian journalist and chief editor, during an address to a Washington DC think tank. He correctly said that in fairly honest elections, the communists will carry the day, and the liberals will be gone, and he was right. If this change of heart does not find its expression in political action, people will feel cheated.

      This turn towards communism took place with Russia busily restoring its lost legacy:

      • The North Stream pipeline connected Russian gas with European consumers directly, leaving Poland (and by proxy, the US) without a point of leverage. Oil and gas pipelines are being built towards China, promising Russia a choice of customers.
      • Putin’s idea of a Eurasian Union began to take shape. The Ukraine  has made friendly gestures, the crisis of Belarus is over, Kazakhstan is firmly inside.
      • The Russian Navy aircraft carrier went to the shores of Syria, in a rare display of power, while Qatar’s ambassador in Moscow has been sent packing, as this tiny but rich emirate is apparently leading the anti-Syrian campaign.
      • Last month, the fabulous Bolshoi theatre was lovingly and expensively restored to its purple-and-gold old glory. To conservative viewers’ chagrin, Glinka’s Ruslan and Ludmila opera (with the wonderful American singer Charles Workman) was directed in an avant-garde manner, showing that the theatre will not act as a museum piece but will produce up-to-date art.
      • Sochi is about to become the most expensive and luxurious sea-and-mountain resort ever in preparation for the Winter Olympics;
      • Moscow has been beautified; thirty-foot-high elaborately decorated Christmas trees have been placed at prominent locations around the city, making the darkness of its northern nights almost bearable. City parks have been granted huge budgets for improvement; skating rinks have been prepared. Even fountains that collapsed twenty years ago have been rebuilt.
      • But the most important recent sign of a resurgent Russia took place this month: A holy relic, the Virgin Mary’s Sash, has been brought to Moscow from its repository at  sacred Mount Athos.  A staggering three million Muscovites venerated it, lining up for twenty-four hours on average  in freezing temperatures. This was Russia’s asymmetric response to America’s Black Friday shopping-mall queues.

      Russia is full of problems, too.  Russia lost twenty million lives in the transition to capitalism with little to show for it; its villages stand empty, a brain drain has sent the best and brightest overseas.  Capital flight bleeds Russia dry; every search for a company’s owners ends at a Cyprus-registered offshore trust.  Bribes and extortion are ubiquitous; infrastructure is worn down, de-industrialisation has undermined the working class; agricultural lands have been taken over by speculators. The army is demoralised, its weapons outmoded, and Russian education is as bad as anywhere.

      The rich are too rich, and one per cent of Russia’s population owns much of the country’s wealth. This wealth is not considered legitimate by people: the ongoing Berezovsky vs. Abramovich court case offered legal proof that the fabulous riches of the New Russians were obtained by embezzling national wealth. What’s worse,  big business is fully integrated with the government; oligarchs and government officials intermarry and live separately from hoi polloi.

      People are quite unhappy with what they see as a dictatorial or even an “occupation” regime. While Putin is considered a hostile leader by the West, the Russians think he is too obliging to the West, a centrepiece of the regime installed in the 90s. They would prefer a stronger anti-imperialist position any day.

      The elections may have little direct consequence:  The Russian constitution was written by Boris Yeltsin after he shelled Parliament in 1993 and imposed his personal rule (to the standing ovation of the Western media). This constitution allows the president to disregard Parliament. But the election results show the changed public mood.

      And if that’s not enough, a big demonstration of some ten thousand citizens flared up in the middle of Moscow – something unheard of since 1993. The demonstrators protested against massive falsifications of  election results. Three hundred were arrested, among them popular and populist blogger Alexei Navalny who created the soubriquee “Party of Thieves and Cheats” for  United Russia.  The next day police dispersed another demo in the centre.

      With Arab Spring in the background, the authorities are worried. Troops have been dispatched to Moscow. Though there is no immediate prospect of riots,  the traditionally heavy-handed Russian authorities never use a few policemen if they can send a brigade, and so they deployed the fearsome Dzerzhinsky Special Force brigade.

      Were the elections falsified? Independent observers reported many irregularities in Moscow; probably it was even worse elsewhere. It seems that the ruling ER party activists inserted many fake ballots, and probably skewed the results in their favour. A poll made by NGO Golos on the basis of a few polling places with no irregularities showed that the communists won big, while the ER almost collapsed at the polls. On the web, there are claims of massive distortions following the vote count. It is hard to extrapolate from the Moscow results to the whole country, but the Russians believe that the results were falsified. They are also tired of their Teflon rulers.

      ER

      SR

      CPRF

      LDPR

      Official Results

      49%

      13%

      19%

      11%

      Popularly believed

      32%

      17%

      35%

      11%  

      This should provide a pretext for a revolution, but present-day communist leaders are not made of stern stuff like their legendary predecessors. They do not demand a recount, and generally accept their fate equivocally. In 1996, the communists won the elections, but accepted defeat as they were afraid of Yeltsin’s hit men led by the ruthless oligarch Boris Berezovsky. They are adamant about avoiding civil war; and it is doubted whether the super-wealthy will give up their wealth and positions just because ordinary people voted this or that way. Many people believe that communist leaders are just part of the same ruling system, a kind of HM loyal opposition.

      It is the right-wing opposition that is more persistent in denouncing the electoral manipulations, though no polls, independent or otherwise, indicate that their parties were successful. Moreover, this opposition is not famous for its love of democracy. Prominent Russian right-wing journalist Ms Julia Latynina has already called for the termination of  “the farce of democracy”:  the Russian people are too poor,  she said, to be allowed the right to vote, as they are likely to vote against their betters. This opinion was published in the best-known opposition paper Novaya Gazeta (owned by oligarch Mr Lebedev,  owner of the British Independent). For the Right, this is a chance to attack Putin and his regime.

      The right wing is strongly anti-Putin; not so the communists who are ready to work with Putin any time. Can Putin change his spots and become Putin-2, a pro-communist president who will restore the Soviet Union and break the power of the oligarchs? He could certainly adopt some communist rhetoric and use the communist support.  Judging by his recent utterances at the Valdai forum, he is likely to turn Russia leftwards, with communists or without.

      But stability of his regime is not certain. Putin should act swiftly if he wants to ride the wave of popular feelings, instead of being swept away by it.  Armoured vans are the last things he needs.

      ISRAEL SHAMIR can be reached at adam@israelshamir.net

      08-12-2011 om 08:53 geschreven door Vorser-Raadgever  

      0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
      Categorie:Een uitgesproken "Grr#!!♪♫@||#♫♪☻"-Kitokojungle-Opinie !!
      06-12-2011
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wij hangen graag de propere uit...
      We zullen het hier nu eventjes hebben over het energiebeleid in dit apenprotectoraat. Tenminste - en dat zeggen wij niet alleen- als er al een beleid is wat we zelf absoluut niet geloven. Als je als land regionale competenties toekent om mee een energiebeleid uit te stippelen dat uiteindelijk zelfs kan ingaan tegen een federaal beleid dan ben je ofwel idioot ofwel heb je totaal andere intenties dan het uitstippelen van een coherent energiebeleid. Dat is onze mening en we denken dat vroeg of laat die gewestelijke competenties doodeenvoudig terug naar het federale niveau moeten overgeheveld worden doodgewoon wegens de totale inefficiëntie van het huidige wanbeleid...
      We beseffen dat we tegen de huidige politieke stroom inroeien maar vroeg of laat zal men ons moeten gelijk geven. Dit is geen hoogmoed maar pure logica. Het energiebeleid zal meer en meer Europees worden en een beleid op het niveau van een groot dorp, dat Vlaanderen tenslotte maar is, zal volledig verdwijnen wegens het gebrek aan efficiëntie zaols we reeds zeiden.
      Een voorbeeld van dit non-beleid is dus op dit ogenblik wat er in Nederland gebeurt rond de bouw van steenkoolcentrales die hier worden geweigerd. Resultaat de producenten poten deze centrales een paar kilometer verder neer en basta. Maar de impact op de werkgelegenheid in navenant en er is geen milligram minder uitstoot, beste vrienden. Want of je nu CO2 uitstoot juist over de grens of binnen onze grenzen, wij zien het verschil niet...alleen kunnen sommige groenen zich nu hier fier op de borst kloppen dat ze niet hebben toegegeven aan de lobby van de verschrikkelijke stroomproducenten...of hoe hypocriet je kan zijn...en ook het grote gelijk over de kernenergie hier mag eens dringend worden herzien anders komen we zwaar in de problemen en het zullen de zwaksten onder ons zijn die de factuur betalen. Wees daar maar gerust in...maar lees rustig onderstaand artikel en begin te piekeren beste lezertjes...want we zullen rustig slapen dat de gevaarlijke kernenergie uit ons eigen landje weg gaat om zich dertig kilometer verder te vestigen en ons van daar uit te bevoorraden...gelieve dus jullie kleine hersentjes te pijnigen over zin en onzin en wie met de winsten zal gaan lopen...dank bij voorbaat...en denk ook aan de vraag wie zal de groenestroomcertificaten betalen voor al die leuke molentjes in zee?



      Nederland ruilt wind in voor steenkool

      De Standaard - 06-12-2011

      Energievoorzieningen van België en Nederland zijn totaal andere wegen ingeslagen

      'Het probleem in België is dat zo goed als niets geïnvesteerd werd in nieuwe stroomproductie'

       

       

      Een nieuwe steenkoolcentrale bouwen: wat in de Antwerpse haven absoluut niet mag, kan perfect in de haven van Rotterdam. Vlaanderen en Nederland spreken een totaal andere taal als energie ter sprake komt. Belgische energie-experts voegen daaraan toe dat 'beleid' een slecht woord is voor de huidige aanpak van de energievoorziening in ons land.

      Het Duitse energiebedrijf E.on kreeg eind vorige week van de Vlaamse minister van Leefmilieu Joke Schauvliege te horen dat er geen sprake kan zijn van de toekenning van een milieuvergunning voor de bouw van een steenkoolcentrale in de Antwerpse haven. Het grote argument is dat een steenkoolcentrale in de buurt van een stad zoals Antwerpen een te grote milieubelasting is. 'Antwerpen heeft al meer dan genoeg last van fijn stof en andere vormen van luchtverontreiniging', argumenteerde Schauvliege haar beslissing.

      Iets meer dan honderd kilometer noordwaarts maken ze zich blijkbaar iets minder zorgen over de komst van zo'n kolencentrale. De Duitse energiegroep is in de haven van Rotterdam een volledig identieke centrale aan het bouwen. E.on heeft daar, net als in Antwerpen, verzekerd dat de luchtverontreiniging die de centrale meebrengt heel wat lager zal liggen dan de Europese normen. En daar hebben de Nederlandse autoriteiten blijkbaar genoegen mee genomen.

      De steenkoolcentrale van E.on is niet het enige sterke staaltje waaruit blijkt dat wij grondig van mening verschillen met onze noorderburen over energievoorziening en de vergroening van ons energieverbruik.

      Zo is de huidige Nederlandse regering een groot pleitbezorger van de bouw van een tweede kernreactor. Vorige week werd de inspraakprocedure op gang getrokken. En daarbij richtte ze zich ook tot Vlaanderen, want het plan is om de tweede reactor te bouwen in Borssele. En dat plaatsje aan de Westerschelde ligt op enkele tientallen kilometers van de Belgisch-Nederlandse grens en van de kerncentrale van Doel.

      Doel en Borssele zijn opnieuw twee verschillende werelden. Gaat het in Borssele over het uitbreiden van het kernpark, dan is het wat Doel betreft afwachten wanneer de vier kernreactoren zullen worden stilgelegd. De wet op de kernuitstap in België stelt de sluiting van twee van de vier kernreactoren in de centrale van Doel in 2015 in het vooruitzicht. Al lieten de regeringsonderhandelaars ruimte om de levensduur met enkele jaren te rekken.

      Slinkende aardgasreserves

      Hoe het komt dat ze bij onze noorderburen totaal anders aankijken tegen steenkoolcentrales en kernenergie?

      Het heeft volgens Remko Ybema van het Energieonderzoekscentrum Nederland (ECN) heel veel te maken met het nijpende stroomtekort waarmee Nederland rond de eeuwwisseling werd geconfronteerd. 'We moesten toen bijna 20 procent van het stroomverbruik dekken door elektriciteit aan te voeren vanuit het buitenland', verklaart hij.

      Gecombineerd met de stijging van de olie- en gasprijs leidde dat tot stroomprijzen die hoger lagen dan in de buurlanden.

      Tegelijk groeide de onrust bij de Nederlandse overheid dat de energievoorziening van het land almaar meer overgeleverd zou worden aan de politiek van buitenlandse energiegroepen en -producenten, aldus Ybema. Ook al omdat de aardgasreserves in de Nederlandse ondergrond gevoelig aan het slinken waren.

      Het bleek de ideale voedingsbodem voor zware investeringen in nieuwe elektriciteitscentrales. De voorbije tien jaar is circa 15 miljard euro geïnvesteerd in de uitbreiding van de stroomproductie in Nederland, schat Remko Ybema.

      Zowat alle Nederlandse elektriciteitsproducenten zetten daarbij plannen in de stijgers voor gigantische steenkoolcentrales. Dat stuitte in Nederland op groot en hardnekkig protest van de milieubeweging, maar ze slaagde er ondanks juridische veldslagen niet in om de bouw ervan tegen te houden.

      De grote troef voor de Nederlanders was dat steenkool een grote kans bood op goedkopere elektriciteit voor de bedrijven en de gezinnen. Dat heeft uiteindelijk geleid tot de bouw van drie reusachtige steenkoolcentrales, waaronder die van E.on in de haven van Rotterdam. De bouwer van een tweede grote steenkoolcentrale in de Rotterdamse haven is overigens een goede bekende. Het gaat om Electrabel.

      Datzelfde Electrabel heeft de voorbije tien jaar in België een hele rist steenkoolcentrales gesloten. De Belgische stroomproducent had op het eerste zicht niet veel keuze. In de strijd tegen de luchtverontreiniging en later ook de klimaatopwarming besloot Europa om de lucht-emissiewaarden gevoelig te reduceren. Electrabel exploiteerde in België vooral oude, zwaar milieubelastende steenkoolcentrales.

      'Het probleem is dat er de voorbije jaren veel centrales zijn stilgelegd, maar dat er zo goed al niet geïnvesteerd is in nieuwe elektriciteitsproductie', stelt professor Ronnie Belmans van de KU Leuven. Op de vraag waarom dat niet is gebeurd, lopen de meningen sterk uiteen. Van het chaotische en totaal ongecoördineerde energiebeleid van de verscheidene overheden in ons land, tot de kritiek dat Electrabel het productietekort in de hand heeft gewerkt om zo de sluiting van de kerncentrales te verhinderen.

      Het uitblijven van investeringen heeft de rollen anno 2011 omgekeerd. Rond de eeuwwisseling volstond de elektriciteitsproductie in ons land nog ruimschoots. Een deel werd zelfs uitgevoerd naar Nederland. Vandaag kampen we met een elektriciteitstekort. De jongste jaren moest tot tien procent van het stroomverbruik gedekt worden door invoer vanuit de buurlanden. Pittig detail: de steenkoolcentrale die E.on in de Antwerpse haven wil bouwen is zo groot dat ze op haar eentje acht procent van het Belgische stroomverbruik kan dekken.

      De kernuitstap zal het stroomtekort in ons land nog veel groter maken. De verwachting is dat we de sluiting van de eerste drie kernreactoren nog wel vrij gemakkelijk kunnen opvangen dankzij de toename van de hernieuwbare energieproductie en aanvoer vanuit het buitenland. Onder meer door aanvoer vanuit Nederland. Maar de meeste energie-experts houden hun hart vast voor de gevolgen van een volledige stillegging van het kernpark tegen 2025.

      Hoe groot of klein de kans is dat we de Belgische kernenergie tegen dan vervangen door de aanvoer van een deel van de extra kernenergieproductie in Borssele? Die kans is klein menen, zowel Belmans als Ybema.

      Groene stroom

      De huidige Nederlandse regering geeft prioriteit aan meer kernenergie. Omdat ze ervan overtuigd is dat het kan bijdragen tot goedkopere stroom en het terugdringen van de CO2--uitstoot, weet Ybema.Tegelijk twijfelt hij aan de economische haalbaarheid van dat voornemen en wijst hij er op dat pro of contra kernenergie-politiek zeer sterk afhangt van de samenstelling van de regering. Volgens Ronnie Belmans vergen de vergunningsaanvragen en de bouw van een kerncentrale minstens vijftien jaar. 'Geen enkele elektriciteitsproducent zal het licht op groen zetten om zo'n investering te doen zolang hij geen garantie heeft dat de overheid, ongeacht de politieke meerderheid, het plan blijft steunen, stelt Belmans.

      Blijft de vraag of Nederland ons land ook de loef afsteekt wat hernieuwbare energie betreft? Dat is niet langer het geval. De productie van groene stroom groeit in Nederland veel langzamer in vergelijking met andere Europese landen, stelt Ybema van het ECN.

      De aanpak van de huidige centrumrechtse regering Rutte remt investeringen in groene energie af. Zo zijn alle projecten voor windparken op zee in de koelkast gestopt omdat de subsidieregeling niet langer volstaat om ze rendabel te exploiteren. Volgens Ybema loopt Nederland het risico de Europese afspraak te missen om tegen 2020 veertien procent van het energieverbruik uit hernieuwbare energiebronnen te halen. Het verschil met België is alweer enorm groot. Zo gaat bij ons de uitbouw van windparken op zee onverminderd verder. Ook al zijn de overheden er in ons land nog niet uit hoe de reusachtige subsidie-factuur van bijna 800 miljoen euro gefinancierd moet worden.

      06-12-2011 om 16:27 geschreven door Vorser-Raadgever  

      0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
      Categorie:Een uitgesproken "Grr#!!♪♫@||#♫♪☻"-Kitokojungle-Opinie !!
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Filip De Winter verhuist naar Namibië, hoera!
      Klik op de afbeelding om de link te volgen Nu we dus eindelijk een nieuwe federale regering hebben met een paar goeie en slechte verrassingen valt het af te wachten wat de toekomst ons zal brengen...Het is een echter sinterklaasgeschenk natuurlijk en alhoewel onze persoonlijke blauwe voorkeur met lengten voorsprong uitging naar Gwendolyn Rutten is alles beter dan geen regering. Waarom we Gwendolyn verkiezen? Doodgewoon omdat we die madame nog nooit op onzinnige praat hebben betrapt in haar columns in De Standaard. En als blauwe geschelpte is dat volgens onze rooie criteria een hele prestatie. Dus Gwendolyn, laat niet in je rapen schijten door de Quicskes en de De Croo juniorekes want die zijn niet gestorven van hun eerste onnozelheid. Bovendien heb je een uitstekend pennetje en heb je humor. Manmanman dat gaat hiet nog jààààààààren duren vooraleer we nog zo veel postiefs schrijven over de liberalen! Bij de SPa is er geen Caroline te bespeuren met een tof ministerie. Was inderdaad ook niet haar gelukkigste uitspraak middenin een gigantische crisis dus oons Carolien heeft het zichzelf aangedaan en Monica De Coninck is zeker geen dwaze kip, integendeel. Dus dat zit goed. Vooruit met de geit dus!
      Nog een groot evenement zal de verhuis van voorman De Winter van ons aller Vlaams Behang naar Namibië worden. Onze grote leider en hopman had ons dat inderdaad beloofd indien Elio eerste minister zou worden en wij hebben het nogal voor mensen die hun woord houden...allez manneke verhuis maar, we leggen graag allemaal samen voor een charterke en je mag wel wat volk meenemen om ginder alle dagen met leeuwenvlagskes te zwaaien en zatteklootliedjes te brallen...Het zijn onze franstalige landgenoten die onze herinneringen opfristen...Dus beste Filip adieu en doe ze ginder de groeten!

      http://www.rtl.be/info/belgique/politique/841563/50-000-personnes-rappellent-a-filip-dewinter-de-demenager-en-namibie

      50.000 personnes rappellent à Filip Dewinter de déménager en Namibie

      Le leader du Vlaams Belang, Filip Dewinter, déménagera-t-il en Namibie comme il l'avait annoncé à la suite de l'accession d'Elio Di Rupo au poste de Premier ministre? Sur les réseaux sociaux, les internautes sont nombreux à lui rappeler sa "promesse".

      06 Décembre 2011 11h46

      Le 22 mai 2010, Filip Dewinter, leader du parti extrémiste Vlaams Belang avait lâché sur Twitter: "Di Rupo Premier ministre! Jamais! Je déménagerai en Namibie". Cette déclaration avait entraîné la création immédiate d'un groupe sur Facebook appelant le leader extrémiste à "se tenir à sa promesse". Le groupe a enflé depuis lors et compte désormais quelque 50.000 membres. 
       
       

      "Les Namibiens ne parlent pas le néerlandais"
       
      Maintenant qu'Elio Di Rupo est sur le point de prêter serment en tant que Premier ministre, les internautes rappellent à M. Dewinter, sur Twitter notamment, qu'il est temps de mettre son engagement à exécution. Ils prennent également un malin plaisir à préciser à Filip Dewinter qu’en Namibie, on ne parle probablement pas néerlandais...

      06-12-2011 om 13:32 geschreven door Vorser-Raadgever  

      0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
      Categorie:Een uitgesproken "Grr#!!♪♫@||#♫♪☻"-Kitokojungle-Opinie !!
      05-12-2011
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.den ellentrik als grondstof
      Nu we met z'n allen voor meer dan 5,5 miljard staatsbons hebben aangekocht om Belgistan te redden kunnen we bij de volgende verkiezingen langs Vlaamse kant wet massaal NVA stemmen die dan weer een rondje anti-Belgistaanse maatregelen zullen trachten door te drukken. Meestal maatregelen waarbij de openbare schuld gevoelig kan toenemen. De gewesten kunnen immers lekker uitgeven en de vermaledijde federale staat moet dan maar de belastingen innen die ze nadien aan die toch zo efficiënt bestuurde gewesten (Zeker Vlaanderen) moet doorstorten.
      Dat zijn zo maar een paar politieke ongerijmdheden van dit apenprotectoraat aan de Noordzee. En dat die Vlamingen niet komen oreren dat Vlaanderen alles veel beter doet. Gewoonweg de vaststelling dat we in dit land meer regeringen en politici nodig hebben dan de helft van Afrika samen maakt elke uitspraak over efficiëntie totaal overbodig. Als werkloze kan je best politicus worden want we hebben er daar meer van nodig dan loodgieters of dokters om alle bestaande mandaten in te vullen. Dit is natuurlijk ook een methode om werklozen te activeren maar we hebben wat twijfels of het principe " de juiste man/vrouw op de juiste plaats " hier scrupuleus nageleefd kan worden. Op het eerste zicht is dit zeker niet het geval.
      Genoeg gezaagd. We kregen vorige week een interessante reclamefolder in de bus. Het gaat over een grote informatiecampagne van een firma ATERNO op de Louizalaan te Brussel. Deze firma beschikt eveneens over een nette website : http://www.verwarming-aterno.com/

      Het gaat over een van oorsprong Franse firma uit de Elzas. Niks verkeerd mee natuurlijk en evenmin het feit dat ze reklamefolders in de bussen droppen. Alleen hebben we wat vraagjes niet zo zeer over hun producten die waarschijnlijk van uitstekende kwaliteit zijn. We hebben probelemen met hun verkoopsargumenten om ons ervan te overtuigen over te schakelen op...Elektrische verwarming....
      We citeren slechts drie van hun "doorslaande" argumenten:

      Elektriciteit is vandaag de beste keuze als het om verwarming gaat :
      Juist. Het is de energie van vandaag en van morgen die verhoudingsgewijs steeds minder duur gaat worden vergeleken bij fossiele brandstoffen. Bovendien is ze veel minder vervuilend dan alle energiebronnen die vragen om verbranding (steenkool, gas, stookolie, hout...) en biedt ze uitzonderlijk comfort. Elektriciteit wordt vandaag meer en meer gebruikt en zal in de toekomst blijven groeien.

      De voortdurende prijsstijging van stookolie en gas gaat toch op een dag ophouden
      Juist. Als er geen meer is. Maar ernstig nu, voor het zover is, voorzien zelfs de meest optimistische economisten nog sterke stijgingen en sommige mensen vragen zich af hoe de gezinsbudgetten gaan standhouden.

      De staat subsidieert elektriciteit en zal dit meer en meer doen
      Juist. Dat is overigens ook in haar eigen belang omdat ze betrokken is bij kerncentrales, windmolen- en zonneparken. Die steun zou zich vooral vertalen in premies en belastingsvermindering

      Frankrijk is inderdaad het land waar de elektrische verwarming een groot aandeel heeft in de bestaande installaties omwille van het feit dat de Franse staat tot nog toe eigenares is van de elektricuteitsmaatschappijn EDF en aldus de prijzen kunstmatig vrij laag kan houden. Dus deze firma gaat uit van het Franse model en vergist zich dus wel licht wat betreft de prijzen in België. Het valt echter ook meteen op dat deze Fransen nooit hebben stilgestaan dat Elektriciteit niet wordt opgedolven en zich nergens zo maar in de natuur bevindt. Elektriciteit moet wel degelijk worden geproduceerd. Hoe produceer je dat dan. Inderdaad misschien met zonnepanelen maar om een huis te verwarmen op elektriciteit opgewekt via zonnepanelen moet je wel echt een paar vierkante metertjes meer panelen leggen en een bijkomende stockeercapaciteit aanleggen op batterijen of accumulatoren wat niet echt goedkoop is. Bovendien zijn batterijene niet zo maar toegelaten in privéwoningen.
      Maar blijft de vraag dus waar komt de meeste elektriciteit dus vandaan? Inderdaad uit de Elektriciteitscentrales. En op wat draait een centrale. Inderdaad op steenkool of gas of hout of kernsplijtstof...
      Elke klein kind hier zou moeten weten dat de elektriciteitsprijs fluctueert naargelang de prijs van steenkool, gas en nucleaire brandstof...
      Als iedereen nu hun elektrische verwarming installeert dan vrezen we eveneens dat onze distributienetten dat nauwelijks nog zullen kunnen slikken en moeten ze serieus uitgebreid worden met weer eens gigantische prijsstijgingen op de distributienettarieven. En of de elektriciteit nu opgewekt wordt door een windmolen of een centrale, ze moet steeds over de netten worden vervoerd.

      lees de rest maar op : http://www.verwarming-aterno.com/

      05-12-2011 om 09:14 geschreven door Vorser-Raadgever  

      0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
      Categorie:Een uitgesproken "Grr#!!♪♫@||#♫♪☻"-Kitokojungle-Opinie !!
      02-12-2011
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Black woman : Tu sens la fleur le matin et le poireau le soir. Non merci !
      We snorden voor de exotische mannelijke perverten onder jullie een geweldige blog van een afrikaanse dame op... vaut le détour! Eeen schitterende blog met veel leuke linkjes...en voor onze talrijke vrouwelijke lezeresjes deze gevleugelde uitspraak van deze christelijke dame : Open your mind and your moule !

      http://theblackwoman.wordpress.com/

      en we willen jullie al vast deze prachtige bijdrage niet onthouden het zijn haar persoonlijk commentaren op een debiel artikel dat tracht uit te leggen hoe je een afrikaanse schone moet versieren ...goddelijke commentaren om in te kaderen...

      Comment draguer une fille black?

      Je reposte l’article ici car j’ai vidé l’ancien blog. (ben oui le passé c’est le pasé!)

      Ben oui ya des gens qui se posent la question. Qui? Bah les types qui écrivent sur le site kelrencontre.fr/. Ils en ont d’ailleurs fait un bel article.Accrochez vos ceintures car ca vaut le détour! Cela dit, suite à de nombreux commentaires négatifs, ils ont retiré l’article (dont une partie était consacré aux femmes Asiatiques). Mais je vous le donne EN EXCLUSIVITE (lol!)

      Aussi, j’ai pas pu résister au fait de rajouter en rouge mes p’tits commentaires

       

      .

      Bonne lecture!

      Les filles d’origine africaine ont souvent un corps exceptionnel, et un caractère brûlant… (ca commence bien!) Mais là encore il y a quelques règles à respecter pour ne pas se prendre une veste… (oui ben vu ce qui suit ya pas qu’une veste dans le gueule qu’il risque le gars! )

      - Attention à ne surtout pas toucher leurs cheveux quand elles ont les cheveux lissés ou tressés. En effet cela coûte une fortune, et c’est un vrai boulot pour les maintenir lisses. Il faut donc pas vous amuser à faire un massage de tête ou tout ce qui touche à sa coiffure (aller sous la pluie sans parapluie). Normal, non, de pas vouloir se faire toucher les cheveux par le premier venu qui vient juste de se mettre les doigts dans le nez ou de se gratter les c*. Et puis que je sache le parapluie n’a pas été inventé pour la femme Noire.

      - Ne pas dire « Je t’aime » et autres mots doux à longueur de temps, car c’est un signe de « faiblesse ». Généralement elles préfèrent qu’on leur prouve physiquement qu’on les aime (bisous, caresses…) plutôt que des mots. Mais bien sûr, je ne connais aucune femme sur cette Terre qui se lasse des “je t’aime” dont les hommes sont plutôt avares d’ailleurs. Moi ce que je conseille aux hommes c’est même de baisser leur pantalon devant leur belle en hurlant “c’est ton jour de chance, c’est la fête du kiki! Allons au lit!” Avec ça, si la femme Noire ne succombe pas, je ne sais pas ce qui lui faut. Des “je t’aime” peut-être……

      - Il faut les traiter comme des princesses : si vous les invitez, vous devrez tout payer dans la soirée (ciné, restaurant, boissons…). Ne faites pas l’erreur de proposer l’addition, de lui laisser payer le ciné… La tradition c’est quand le mec il est « Royal » et paye tout ! Ah bon parce que les autres femmes elles paient tout surtout au premier rendez-vous! Apparemment la galanterie c’est considéré comme normal avec toutes les femmes sauf celle qu’est noire.

      - Le look est important, n’hésitez pas à adopter un Look « classe » (chemise, costard…), car c’est un symbole de sécurité et de réussite important. Même si cela ne plait pas à toutes les filles, le Look Bling Bling à la Zaïroise reste bien en vogue. ah la sapologie! c’est vrai que moi je dis toujours à mon homme avant sortir “tu voudrais pas mettre un kilt écossais ou un ensemble jaune canari?”

      - Il ne faut pas paraître « Faible », et la rappeler juste après un rendez-vous. Vous devez plutôt attendre qu’elle vous rappelle…. En effet traditionnellement l’homme a une image assez « débonnaire » et donc faire l’amoureux transit qui envoi 10 SMS par jour va la faire paniquer… Néanmoins vous pouvez la jouer un peu « romantique », car c’est un truc qui reste toujours apprécié avec un petit SMS une fois de temps en temps.Moi, je conseille même de ne jamais l’appeler. Toutes les femmes aiment ça. Quand on ne nous rappelle pas, on est tellement contente! On se dit même “Pourvu que le gars ne me rappelle pas car je me fais une joie d’être pendu à mon téléphone en attendant son coup de fil.” Quelle joie d’attendre un coup de fil qui ne viendra jamais!

      - Il faut avoir confiance en vous, et ne pas hésiter à vous la jouer un peu (mais pas trop non plus !). C’est important d’avoir le soleil dans le cœur et dans la tête ! Jouez un peu les Macho, par exemple en lui disant qu’un bar, un restau…. N’est pas assez bien pour elle et qu’elle mérite mieux (elle va être aux anges !) Oui soyez macho. C’est dans l’air du temps. Qu’est-ce qu’on aime les machos. D’ailleurs que serait la vie des femmes sans les machos? Une vie sans doute meilleur mais c’est pas grave….. Les gars soyez machos

      - Si elle vous plaît, ce n’est pas la peine de finasser de trop et d’attendre confirmation des signaux qu’elle vous adresse.Si elle vous plait, vous pouvez le lui manifester par du touché, des paroles… N’hésitez pas à parler sexy assez rapidement pour introduire un peu de « caliente » dans vos conversations, par exemple vous pouvez lui dire qu’elle s’habille sexy, qu’elle met bien en valeur ses formes… oui la Noire ,pas besoin de lui demander son avis. Si vous voulez la ploter faut surtout pas vous gêner. Pourquoi la respecter puisqu’elle est Noire???

      - Lors de vos ballades à deux, n’hésitez pas à faire un peu de shopping avec elle et lui proposer et de lui acheter une fringue dans un magasin, elle va adorer ! Ben oui matérialiste comme elle est, il faut bien ça pour la maintenir

      Inconvénients de draguer une Fille Black :l’aspect de la famille (enfants, vivre à deux…) reste important même si la fille est tout à fait autonome dans ses choix (oui effectivement, il est bien sûr hors de question de concevoir l’idée de former une famille avec elle! Mesdames, pensez au sexe uniquement et n’embêtez pas les hommes avec vos histoires de mariage et compagnie), elles adorent danser (salsa…) or si vous n’avez aucune connaissance en danse vous allez devoir apprendre ou la perdre, vous allez devoir assurer et accepter de jouer le rôle de l’homme (décider, conduire…) oui d’ailleurs quand une femme Noire rencontre un homme charmant, attentionné et bien sous tout rapport elle lui demande toujours s’il sait danser car c’est quand même l’essentiel de la relation.

      Avantage de draguer une Fille Black : elles ont souvent un corps magnifique (poitrines, fesses…), une fois que vous l’avez séduite et que vous l’avez satisfaite au lit (ben oui c’est important le ngolo ngolo dans la case. C’est d’ailleurs la motivation de cet article, non?!) (voir notre guide « Le nouveau Kama sutra ») elle sera totalement folle amoureuse de vous pour la vie (pour la vie…..) , les filles blacks sont généralement très sportives au lit et savent prendre l’initiative, elles ont un sens de la fête prononcé et sont une vraie joie de vivre (malgré un caractère parfois explosif !)… (no comment….. )

      A noter :

      - Une fille Black ou Asiatique qui a passé toute sa vie en France (et dont la famille est totalement « francisée ») aura à 95% le caractère d’une française « classique » (une définition! une définition!) . Elle n’aura souvent qu’un léger trait de caractère issu de sa culture et de sa famille.

      - Chaque fille est unique, et donc aucune fille n’aura 100% de ces traits de caractères listés, c’est pourquoi certains d’entre vous vont trouver ces conseils caricaturaux (non pas du tout) …. Cependant ces conseils sont un condensé des traits de caractère que nous avons constaté plusieurs chez certaine de nos conquêtes (quoi!!!! parce qu’avec ces méthodes ils sont arrivés à trouver des filles ), donc cela peut toujours vous servir ;D Et si vous avez des suggestions et des remarques ; n’hésitez pas à laisser un commentaire sur le site ! Oui, j’ai une p’tite remarque à faire. Les Noires dont vous parlez, vous les avez trouvées au bois de Boulogne?

      Bon je me suis bien amusée à commenter cet article. Quel condensé d’idioties!!!!!!!! Et pas du tout cliché en plus. Il manque juste la tenue léopard et le terme de tigresse.

      02-12-2011 om 16:52 geschreven door Vorser-Raadgever  

      0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
      Categorie:Een uitgesproken "Grr#!!♪♫@||#♫♪☻"-Kitokojungle-Opinie !!
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.energie veroorzaakt vergeetachtigheid
      Wij schrijven dat hier op dit blogje al een paar jaar en eindelijk komt iemand uit de officiële hoek  nu toch ook eens het zelfde verklaren. Het gaat immers niet op dat Electrabel op zijn ééntje verantwoordelijk zou zijn voor  de enorme stijging van onze energiefactuur...Daty is praat voor de vaak en om een makkelijk doelwit te vinden voor de totale incompetentie van de eigen politici. Zijn we nu een fanclub geworden van Electrabel? Neen, en we vinden trouwens dat die nucleaire meerwinsten INTEGRAAL moeten worden gebruikt voor het verminderen van de energieprijs zoals het werd afgesproken bij de bouw van de eerste nucleaire centrales toen de afschrijvingstermijn voor de elektriciteitscentrales werd verminderd. Die afspraken werden gemaakt binnen het controlecomité voor gas en elektriciteit dat bij de liberalisering volledig werd afgeschaft en waarvan de bevoegdheden zogezegd werden overgeheveld naar de CREG behalve de bevoegdheid dan om de prijzen  te controleren en waarschijnlijk ging het archief evenmin naar de CREG want nooit horen we iemand nog verklaren dat de VOLLEDIGE "nucleaire rente" die door de versnelde afschrijving (net als bij de klassieke centrales trouwens maar daar hoor je evenmin iets over) wordt geboekt moet gebruikt worden ten gunste van een vermlinderd tarief voor de consumenten...ze zijn allemaal heel erg vergeetachtig geworden ...vooral de politici die intussen allemaal mochten meelikken aan de vetpotten van de intercommunales of de huidige Eandis en andere zitjes...

      http://www.demorgen.be/dm/nl/997/Consument/article/detail/1356234/2011/12/01/Overheid-zelf-verantwoordelijk-voor-stijgende-energieprijs.dhtml

      Overheid zelf verantwoordelijk voor stijgende energieprijs

      Lieven Desmet − 01/12/11, 05u48
      Pieter Timmermans. © belga

      Dat de vrijmaking van de energiemarkt niet heeft geleid tot goedkopere energieprijzen, merken we aan onze factuur. Sinds 2007 is de gemiddelde prijs per megawattuur met zowat 34 procent toegenomen. Opvallend echter is dat niet de elektriciteitsproducenten zelf verantwoordelijk zijn voor die stijging, maar de overheid.

      Naast taksen en heffingen is vooral de distributiekost fors gestegen. In totaal tekent de overheid voor 90 procent van die prijsstijging. Distributiebedrijven, semioverheidsbedrijven want in handen van intercommunales en steden en gemeenten, geven toe dat ze de verplichte openbare dienstverlening die de overheid hen oplegt doorrekenen aan de consument.

      De subsidies die de overheid verleent aan de burgers voor zijn zonnepanelen, of het sociaal tarief voor mensen die budgetproblemen hebben, worden dus via die weg verhaald op de consument. In die context is de discussie over de stijgende inflatie en de rol van de energieprijzen pervers, zegt onder meer Pieter Timmermans (Verbond van Belgische Ondernemingen).

      Helemaal schrijnend echter is dat tegelijk het aantal gezinnen stijgt dat zijn energiefactuur niet langer kan betalen. Eind vorig jaar leefden 41.200 gezinnen met een budgetmeter, en zo'n 74.661 gezinnen konden hun energiefactuur niet betalen. Wie bij ons gedumpt wordt door een commerciële leverancier, valt doorgaans niet zonder gas of stroom maar belandt bij de distributienetbeheerder. Een trapsgewijs systeem, met onder andere budgetmeters, heeft de bedoeling de betalingsachterstand weg te werken zodat de klant later weer naar een commerciële leverancier kan.

      "Desondanks blijft de energiearmoede geleidelijk stijgen", beaamt de Vlaamse Regulator van de Elektriciteits- en Gasmarkt (VREG).

      02-12-2011 om 15:53 geschreven door Vorser-Raadgever  

      0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
      Categorie:Een uitgesproken "Grr#!!♪♫@||#♫♪☻"-Kitokojungle-Opinie !!
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.bijna weer oorlog in Mesen...een belgenmop..

      Burgemeester Mesen stapt -boos- uit fanfare na incident op 11 november

      woensdag 30 november 2011 om 11u22

      Mesen - Burgemeester van Mesen Sandy Evrard heeft ontslag genomen uit de plaatselijke fanfare, waar hij al 30 jaar spelend lid was. Hij kondigt ook sancties aan tegen de fanfare. Reden is dat de fanfare op 11 november geweigerd heeft om de Vlaamse Leeuw te spelen, ondanks eerdere beloftes. Dat vertelde hij gisteravond na de gemeenteraad.

      Het stadsbestuur van Mesen werd in mei door Vlaams minister Geert Bourgeois nog op de vingers getikt omdat op officiële plechtigheden nooit de Vlaamse Leeuw werd gespeeld in het faciliteitenstadje. Sandy Evrard heeft zich toen verontschuldigd, omdat hij niet wist dat dit moest. Hij beloofde toen aan Bourgeois dat dit zou veranderen. Hij heeft dat ook zo besproken met de leden van de fanfare, die hem dat begin november en zelfs op 10 november nog bevestigden. Tot de burgemeester een kwartier vóór de officiële plechtigheid op 11 november te horen kreeg dat de fanfare de Vlaamse Leeuw toch niet zou spelen.

      Voor schut

      “Had ik dat vooraf geweten, dan had ik voor een cd gezorgd. Ik had beloofd aan minister Bourgeois dat dit in orde zal komen. Met het stadsbestuur wilden we zelfs de aankoop van de partituren bekostigen, maar ik werd net vóór de plechtigheid op 11 november voor schut gezet,” aldus Sandy Evrard. Hij voelt zich schuldig tegenover de minister dat hij zijn belofte niet kon houden en voelt zich vernederd door de fanfare.

      Mesen vredesstad?

      Intern heerst er grote verdeeldheid over de kwestie. Concreet weigeren 3 à 4 personen om de Vlaamse Leeuw te spelen uit ideologische overwegingen. Maar dat is volgens de burgemeester ontoelaatbaar. Hij zal op de volgende gemeenteraad een sanctie voorstellen tegen de fanfare. Hij heeft alvast ontslag genomen. Een klein oorlogje dus in de stad van de vrede… .

      (PL/BS)

      http://home.scarlet.be/fanfaremesen/

      02-12-2011 om 15:35 geschreven door Vorser-Raadgever  

      0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
      Categorie:Een uitgesproken "Grr#!!♪♫@||#♫♪☻"-Kitokojungle-Opinie !!
      29-11-2011
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RIP SVETLANA ALILUYEVA...wie haar niet kent zoekt het maar eens op en leest haar boeken...
      Wie deze dame niet kent kan haar best eens googelen en vooral haar leven eens bestuderen...een grote madam...en vooral de politieke gevangene van haar echte naam...

      Joseph Stalin's daughter, Svetlana Alliluyeva, gives a press conference in in New York City.

      29-11-2011 om 10:14 geschreven door Vorser-Raadgever  

      0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
      Categorie:Een uitgesproken "Grr#!!♪♫@||#♫♪☻"-Kitokojungle-Opinie !!
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zonnepanelen zien klaar maar ook nazidassen op de VRT
      Wat we hier nu al jààààààren hebben verteld namelijk dat zonnepanelen een zeer goeie persoonlijke investering zijn maar absoluut geen oplossing bieden voor ons energieprobleem wordt nu zelfs door hun eigen federatie bevestigd. Bovendien vraagt deze federatie er nu zelf om de subsidies af te bouwen omdat de prijzen van de panelen intussen bijna zijn gehalveerd. Maar we onthouden vooral  de oproep om geen te overdreven installaties te bouwen om het net niet te overbelasten wat tenslotte enkel zou betekenen dat iedereen zou opdraaien voor de noodzakelijke aanpassingen van het distributienet om de individuele winsten van diegenen die de zonnepanelen hebben geplaatst te garanderen. Dat mensen hun eigen elektriciteiteitsgebruik willen indekken via hun eigen installatie, daar kunnen we in feite nog wel mee leven. Dat ze te grote installaties plaatsen om aldus hun niet zelf verbruikte productie op het net te gooien en aldus het net te verstoren en de distributiemaatschappij op kosten te jagen die vervolgens moeten betaald worden door de gemeenschap behalve dan diegenen die er de oorzaak van zijn...daar hebben we hier reeds meermaals op gefoeterd. Nu krijgen we zelfs gelijk van hun eigen federatie dus...

      PV-Vlaanderen vraagt zelf vermindering belastingvoordeel voor zonnepanelen

      maandag 28 november 2011 om 14u11

      (Belga) PV-Vlaanderen, de sectorfederatie van 180 Vlaamse fotovoltaïsche bedrijven, stelt de federale regering voor om de belastingvermindering voor particulieren voor investeringen in fotovoltaïsche zonne-energie te verminderen en niet langer te bevoordelen ten opzichte van andere energiebesparende investeringen. Door de gedaalde kostprijs van zonnepanelen is een dergelijke extra gunstmaatregel niet meer nodig, stelt PV-Vlaanderen in een persbericht.

      PV-Vlaanderen vraagt zelf vermindering belastingvoordeel voor zonnepanelen

      PV-Vlaanderen vraagt zelf vermindering belastingvoordeel voor zonnepanelen

      Een belastingaftrek van maximum 40 pct van de investering, met een jaarlijks maximum van 2.830 euro, met mogelijkheid van 2 jaar overdraagbaarheid, zoals dat ook geldt voor isolatie, warmtepompen en energie-audits, moet als stimulans - samen met de groenestroomcertificaten - zeker volstaan, luidt het.  De maatregel kan de armlastige federale regering een welgekomen meerinkomst bezorgen. Bovendien zal de maatregel er ook toe leiden dat PV-installaties op residentieel niveau beter (lees: beperkter) gedimensioneerd zullen worden en dus tot energiebesparing zullen leiden, vervolgt PV-Vlaanderen. De sector in Vlaanderen is een enorm succes geworden: 150.000 PV-installaties bij gezinnen, landbouwers en bedrijven zijn samen goed voor 1.300 MW geïnstalleerd vermogen, een jaarlijkse stroomproductie van iets meer dan 1 miljard kilowattuur en 6.000 directe jobs. (DIRK WAEM)

      Bron: Be

      iemand gisteren gekeken naar Frank Vanhecke die op de VRT wat uitleg kwam geven over zijn boekje dat het leven van zijn madam, Marie-Rose Morel, beschrijft? Ja? Ook naar zijn mooie das gekeken? Leuke kleurencombinatie of wat dachten jullie ervan? Zou het puur toeval zijn dat "de gematigde" Vanhecke een dasje droeg in de kleuren van de nazivlag? Rood, wit en zwart? Zal wel puur toeval zijn natuurlijk en niemand struikelt over zulk detail in Vlaanderen.
      Voor de rest vonden we het interview op Terzake onder alle peil en pure lijkenpikkerij en dat dus op een bedje van nazikleurtjes...ach ja, jedem das seine, natuurlijk






      29-11-2011 om 09:16 geschreven door Vorser-Raadgever  

      0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
      Categorie:Een uitgesproken "Grr#!!♪♫@||#♫♪☻"-Kitokojungle-Opinie !!
      28-11-2011
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaanderen op zijn smalst en de lul van de dag
      We hebben dus een akkoord. Is het goed of slecht? Voor ons zal het altijd slecht zijn natuurlijk omdat de rijksten gespaard worden maar wij zijn nu éénmaal een soort voorbijgestreefde utopisten. Het is een compromis waarin men een beetje langs rechts en een beetje langs links heeft moeten sleutelen aan zijn stokpaardjes. Het is geen baanbrekend werkstuk zo op het eerste zicht ook in de zin dat er niet echt grote potten worden gebroken. De syndicaten zijn woest en betogen op 2 december. Dat is hun goed recht en zelfs hun taak maar voor deze manifestatie werd al veel eerder opgeroepen en men moet nu niet afkomen dat het enkel tegen het akkoord gaat.Er zitten natuurlijk wel wat puntige angels onder het gras zeker voor wie de pech heeft zijn baan te verliezen en dat zullen er in de toekomst steeds meer worden. Ook de jongeren en dus onrechtstreeks de gezinnen leveren in door de verlate wachtuitkering die in feite een verkapte toelage was voor gezinnen met werklozen kinderen. Je kan immers moeilijk indenken dat je als jongere met zulke uitkering een huur en de elektriciteit kan betalen, laat staan nog eten en drinken. Langs de andere kant is de werkloosheid gebaseerd op een solidariteitsprincipe waar mensen die eraan hebben meebetaald kunnen op terug vallen. Dat is in het geval van de nooit gewerkte scholier natuurlijk niet het geval evenmin als bij sommige andere groepen zoals we hier al meermaals hebben vernoemd (artikel 60 bijvoorbeeld). Langs onze kant hadden we wel wat meer inspanning verwacht op bedrijfswagens want we stikken hier zo stilaan in het fijn stof om de blinbling-fermettecultuur toch maar  kunnen in stand te houden. Maar onze Vlaamse sossen bleken daar geweldig tegen te zijn...welwelwel
      Nu we het even hadden over mentaliteiten hieronder vonden we weer zo een fijn stukje over wantoestanden bij de elektriciteitsleveranciers die blijkbaar zwarte lijsten aanleggen en zeolfs waarborgen vragen aan de klanten om hen energie te leveren. Dit zijn ongehoorde praktijken en onze Freya doet er inderdaad goed aan om daar wetgeving over te maken maar wij panikeren nu reeds als we lezen dat : "
      Bovendien worden de regels om een waarborg te eisen aangepast. 'Het bedrag moet redelijk zijn. We gaan de voorwaarden grondig bekijken en wettelijk verankeren.'
      Sorry, beste Freya, maar wij hebben nooit geweten dat er zelfs maar één euro waarborg kon gevraagd worden. Dus een "redelijke waarborg" is een verwerpelijk idee...basta...

      http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=2S3IS3A1

      Van den Bossche ten oorlog tegen 'zwarte energielijsten'

      ELEKTRICITEIT

      • maandag 28 november 2011, 03u00
      • Auteur: (vds)

      BRUSSEL - Klanten van bepaalde energieleveranciers die met betalingsproblemen kampten, komen op een 'zwarte lijst' en krijgen geen contract meer.

      Wie zijn energiefactuur niet of niet tijdig betaalt, wordt door de leverancier na verloop van tijd gedumpt. De afgestoten klant valt niet zonder gas of stroom, maar verhuist naar de distributienetbeheerder die even als een sociaal vangnet optreedt. Zodra de betalingsachterstand is weggewerkt, kan de klant weer een commerciële marktleverancier zoeken die voor hem de beste prijs aanrekent. Maar daar loopt het vaak mis, blijkt uit een doorlichting van het Vlaams Energieagentschap (VEA) en de energiewaakhond Vreg.

      Beiden maken gewag van impliciete 'zwarte lijsten' op basis waarvan marktleveranciers burgers afhouden die ooit betalingsproblemen kenden. Niet dat er fysieke namenlijsten circuleren, maar bij een contractwissel krijgen leveranciers informatie in handen waaruit ze kunnen afleiden dat hun nieuwe klant ooit een beroep heeft moeten doen op een sociale netbeheerder. De stap om het nieuwe contract te weigeren is dan klein.

      'Wij hebben geen bewijzen of cijfers over het aantal afgewezen klanten', zegt Vreg-topman André Pictoel. 'Het fenomeen valt moeilijk in kaart te brengen, maar het bestaat. Ondanks afspraken met de sector om dit niet te doen.'

      Sommige leveranciers vragen nieuwe klanten een waarborg te betalen, als een buffer bij eventuele betaalproblemen. Maar de waarborg ligt vaak zo hoog dat nieuwe klanten hem niet kunnen betalen.

      De Vlaamse minister van Energie, Freya Van den Bossche (SP.A), wil die 'zwartelijstpolitiek' aanpakken. 'Die mensen losten hun schulden af. Als je hen belet om een goedkopere commerciële leverancier te zoeken, hou je energiearmoede in stand.'

      Van den Bossche gaat leveranciers wettelijk verbieden een klant af te wijzen louter omdat hij ooit bij een netbeheerder zat. 'We passen de communicatieprocedure aan bij contractwissels', zegt ze. 'Leveranciers zullen niet meer kunnen zien of een klant ooit bij een netbeheerder heeft gezeten.' Bovendien worden de regels om een waarborg te eisen aangepast. 'Het bedrag moet redelijk zijn. We gaan de voorwaarden grondig bekijken en wettelijk verankeren.'


      en wat ons toch steeds zo blij maakt is dat typische Vlaamse solidariteitsgevoel met de sukkelaars...lees zelf maar en we publiceren met plezier de naam zoals hij zelf zo fier deed als reactie op bovenstaand artikel:

      Op 28 november 2011 omstreeks 09u05, zei Peter Vercauteren, Eksaarde:

      Zie opinie Mia Doornaert. De rechtstaat ken maar bestaan indien de overheid de taak op zich neemt eigendom te beschermen. VDB heeft dit niet door en als moderne Robin Hood trekt zij ten strijde tegen hen die verwachten voor de geleverde dienst iets terug te krijgen, voor hen die zij meent rechten toe te moeten kennen zonder plichten. Armoede ontstaat vaak omdat men de regel 'voor wat hoort wat' niet respecteert. Het resultaat hiervan is dat zij die zich wel aan deze regel houden mogen meebetalen voor hen die menen rechten te mogen opeisen zonder plichten. Wel, ik ben deze houding van VDB als freelance dievegge beu. VDB zou beter een campagne opzetten die de mensen wijst op het feit dat voor wat iets hoort, dat men niet meer moet uitgeven dan wat men kan opbrengen. Ze kan die mensen misschien door de belastingbetaler gefinancierde (is niet gratis) zonnepanelen schenken? Wanneer gaat iemand haar eens wijsmaken dat iets wat je kan afpakken van iemand niet als gratis te bestempelen is?

      Dus Peter weet dat armoede vaak ontstaat omdat men de regel "voor wat hoort wat niet respecteert. Volgens ons verdient PETER VERCAUTEREN uit Eksaarde een post als staatssecretaris ter bestrijding van de armoede. Het is immers aan weinigen gegeven zulke diepgravende analyses te maken van het probleem "armoede".
      Bravo Peter wij geven je "volledig gratis" de titel van lul van de dag...al respecteren we natuurlijk je mening en hopen van ganserharte dat je nooit in armoede terechtkomt. Wij kennen namelijk nogal wat mensen die je gouden regel steeds scrupuleus hebben opgevolgd en nu bij de voedselbanken moeten aankloppen en in de kou zitten. We willen je wel een paar adressen geven van organisaties die hierrond voortreffelijk werk leveren hoor! En wees gerust het zijn niet allemaal dakloze bedelaars met een stuk in hun kl.... waarover we het hier hebben. Ik vrees zelfs dat ze erg dicht in je buurt wonen.  Ons landje is erg klein hoor! Zelfs in Eksaarde leven er meer dan waarschijnlijk mensen die je regel hebben trachten na te leven en er nooit zijn in geslaagd maar die beschaamd zijn en dus discreet blijven. Discretie is natuurlijk niet jouw sterkste kant, beste Peter, en het is goed dat we dat met zijn allen mogen vaststellen. We kunnen dan misschien ook zwarte lijstjes maken waarop je naam kan prijken voor het geval het leven je wat tegenslag biedt...we zullen je dan met veel plezier herinneren aan je grote wijsheid van 28 november 2011. Hopelijk ben je al oud en versleten want het leven zit vol verrassingen...

      28-11-2011 om 10:00 geschreven door Vorser-Raadgever  

      0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
      Categorie:Een uitgesproken "Grr#!!♪♫@||#♫♪☻"-Kitokojungle-Opinie !!
      27-11-2011
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een monument
      Beste lezertjes, nu er na 531 dagen eindelijk een akkoord lijkt bereikt over alles en nog wat vragen we jullie toch even stil te staan bij het akelige beroep van Wetstraatjournalist. Heeft iemand onder jullie zich al eens trachten in te beelden om daar 531 dagen na elkaar op straat te wachten in weer en wind terwijl de Audi's en BMW's van de onderhandelaars in en uit rijden? Sinds het overlijden van de laatste frontsoldaat van aan den IJzer denk ik niet dat nog één Belg beseft wat wachten op de grote doorbraak betekent behalve dan al die moedige journalisten met hun cameraploegjes. Zijn jullie daar al eens voorbijgelopen aan de wetstraat? Het uitzicht van uit de dodengang in Diksmuide is 100.000x afwisselender dan het zich op die stomme poort met twee militaire politieagenten en aan de overzijde het Warandepark. Ok, in volle zomer is daar de grote fontein en je hebt de joggers onder de middaguren maar tijdens de gure wintermaanden sta je daar toch maar in wat ze hier een "trekgat" noemen. De laatste dagen voor de doorbraak mochten ze dan wel verhuizen naar Ciergnon. Daar al eens geweest? Neen? Prijs je dan gelukkig want op die godvergeten plek voor het hekken staan uit te kijken naar de Audi of BMW van één of andere politieker die ofwel niks kan zeggen ofwel de ganse boel voor de zoveelste keer opblaast....dat wens je je ergste vijand niet toe. Café noch fritkot in de buurt. Ja waarom ook. Dacht iemand echt dat Albert en zijn madam regelmatig een groot pak met smos zouden komen kopen en daarna een Ciney slurpen? Zo democratisch diep zijn onze monarchen nu ook weer niet gezakt hoor!
      Dus doen we vanaf dit blogje een warme oproep tot het oprichten van een monument voor de bekende en  onbekende wetstraatjournalist en cameraploeg. Een soort openbare inschrijving vanwege het dankbare volk. We wijzen onze lezertjes er toch wel op dat er geen onderscheid zal gemaakt worden of het nu gaat om een Franstalige dan wel een Nederlandstalige onbekende zoals dat in onze Belgische traditie past en zoals we d'r al een exemplaar van hebben in de Koningsstraat te Brussel....we hebben een klein vermoeden dat onze oproep dus weinig zal opleveren waarvoor we ons dan ook wensen bij voorbaat te verontschuldigen maar we hebben het tenmiste geprobeerd!

      27-11-2011 om 17:34 geschreven door Vorser-Raadgever  

      0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
      Categorie:Een uitgesproken "Grr#!!♪♫@||#♫♪☻"-Kitokojungle-Opinie !!
      25-11-2011
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.young media summit
      Beste lezertjes terwijl we in dit apenprotectoraat tracten een federale regering te vormen die zal trachten een begroting op te stellen waarbij iedereen mag blijven rijden met een zware firmawagen liefst op diesel, banken mogen blijven bonussen betalen waarmee je 10 jonge werklozen makkelijk gedurende een jaar een degelijk loon kan uitbetalen, rijken verder mogen eigendommen verwerven zonder dat er naar het nu reeds bestaande vermogenscadaster mag worden gekeken, laat staan belast enz...draait de wereld verder.
      Soms zijn er kleine initiatieven die onze aandacht verdienen. net omdat ze klein zijn maar omdat ze tegelijk ook een aantal grenzen doorbreken die we al eeuwen onder ons hebben getrokken. We hebben het niet enkel over landsgrenzen we hebben het over mentale en culturele grenzen. Het grote voordeel van internet is de mogelijkheid om zelfs zonder zich zelf te verplaatsen, waarvoor je meestal al moet beschikken over een minimumbudget wat niet iedereen gegund wordt in deze wereld, tochkan zeer intense contacten onderhouden met mensen aan de andere kant van de wereld die een totaal andere visie hebben maar toch allemaal het zelfde willen. Een absolute verrijking.
      Een van zulke initiatieven wordt gelanceerd door de "Deutsche Welle" die een tioental bloggers van zeer verschillende landen zal bijeenbrengen. Hieronder lezen jullie meer over de Young Media Summit

      http://youngmediasummit.org/participants/

      Participants

      ______________________________________________________________
      Mise à jour en cours – This page is being updated
      ______________________________________________________________

      Afef Abrougui is a twenty-one year old English student at the High Institute of Human Sciences of Tunis. She regularly contributes as an author to Global Voices Online. She is also a columnist at the German magazine « Südlink ». She was the editor-in-chief of Tunisia Live, a Tunisian news website in English language. Afef is about to finish a three-month working experience with the Institute for War and Peace Reporting. Her interests include, media studies, social media, filmmaking, and photography.

      Afef Abrougui, une jeune tunisienne de 21 ans, est étudiante en anglais à l’Institut Supérieur des Sciences Humaines de Tunis. Elle collabore régulièrement en tant qu’auteur au site Global Voices Online. Elle est aussi éditorialiste au magazine allemand « Südlink ». Enfin, elle a été rédactrice en chef de Tunisia Live, un site tunisien d’information en ligne de langue anglaise. Atef est sur le point de terminer une expérience professionnelle de trois mois avec l’Institut du reportage de guerre et de paix (Institute for War and Peace Reporting). Ses centres d’intérêts comprennent les médias en général, les médias sociaux, la réalisation de film et la photographie.

      ______________________________________________________________

      Raki Ba, 35 ans, est membre de Blog Canalh depuis 3 ans. Elle est suis membre du Comité de Solidarité avec les victimes des Violations des Droits Humains. Depuis son entrée dans la vie professionelle, elle a travaillé dans des ONG ou des Réseaux de Droits Humains, et elle est chargée de communication dans une ONG de Droits Humains SOS-esclaves.  Auparavant, elle a travaillé au GERDDES/Mauritanie et le FONADH (Forum des Organisations Nationales des Droits Humains).

      Raki Ba, 35 years old, has been writing for the blog Canalh for three years now. She is a member of the Solidarity Committee for the Victims of Human Rights Violations. In her professional career, she has worked in NGOs and Human Right networks, and she is currently in charge of the communication of the NGO SOS – esclaves. Before that, she worked for GERDDES/Mauritania and the FONDADH (Forum of the National Human Rights Organisations)

      ______________________________________________________________

      Christian Baier (1975) graduated as social worker in 1999. He gained work experience in different civil society initiatives (Berlin and Chicago) and international development projects (Sikasso / Mali). Since 2003 Christian has been partner at the SOCIUS nonprofit consultancy. Five partners from varying background focus on the fields of organisational development, fundraising, project management and capacity building. For the last years Christian has worked mainly as trainer in fundraising and project management and in project-consulting processes with various youth initiatives. Voluntarily he is active in the promotion of a microcredit co-operative in Germany.

      Christian Baier (1975) a obtenu son diplôme de travailleur social en 1999. Il a acquis de l’expérience professionnelle dans différentes associations liées à la société civile (Berlin et Chicago) ainsi que dans des projets d’aide au développement (Sikasso/Mali). Depuis 2003, Christian est partenaire de la société de conseils SOCIUS. Cinq partenaires aux parcours différents sont spécialisés dans les domaines du développement de l’organisation, la recherche de fonds, la direction de projets et l’acquisition de compétences. Au cours des dernières années, Christian a travaillé essentiellement dans le domaine de la recherche de fonds, la direction de projets et dans celui du conseil au travers de diverses initiatives liées à la jeunesse. Il soutient aussi de manière bénévole le microcrédit coopératif en Allemagne.

      ______________________________________________________________

      L’universitaire Zied Ben Amor écrit des articles pour Nawaat, Maktoobblog et lepost.fr touchant à la vie politique en Tunisie, les questions de la démocratie et les libertés, la société Tunisienne après la révolution du 14 Janvier et l’université Tunisienne. Il est également auteur d’un nombre d’articles académiques dans le domaine du théâtre de la Renaissance en Angleterre et le théâtre contemporain Tunisien dans plusieurs revues scientifiques en Tunisie et à l’étranger.

      The university teacher Zied Ben Amor writes for Nawaat, Maktoobblog and lepost.fr about political life in Tunisia, democracy and freedom, Tunisian society after January 14,2011 and Tunisian university system. He equally authored a number of academic articles on Renaissance theater in England and contemporary Tunisian theater in various Tunisian and foreign academic reviews.

      ______________________________________________________________

      Né à Tunis en 1983, Marwen Ben Messaoud a effectué sa scolarité en Tunisie avant de passer 6 ans en France. Travaillant actuellement en Tunisie dans le domaine du Webmarketing, il a commencé à traiter de sujets tels que le high-tech et le « web 2.0″ à travers un premier blog créé en 2008. Par la suite et plus spécifiquement au cours de la révolution tunisienne, ses articles prirent une dimension plus humoristique, dépeignant l’actualité de son pays avec ironie et dérision.

      Born in Tunis in 1983, Marwen Ben Messaoud went to school in Tunisia before spending six years in France. He currently works in Tunisia in webmarketing. He created his forst blog in 2008 where he wrote about technology and web 2.0 issues. Later, at the time of the Tunisian revolution, his articles took a humoristic turn, treating his country’s current affairs with irony.

      ______________________________________________________________

      Christoph Borgans (born 1983) is a German freelance journalist, focusing on Middle Eastern issues and Islam in Western Societies. Well-traveled in the eastern parts of the Arab world, Christoph has lived in Cairo several times. From March till June 2011 he taught German at the Al-Azhar University, while covering the ongoing Egyptian Revolution. He works for the dapd-newsagency and is regularly contributing to the Middle-East Magazine Soukmagazine, the German Oriental Quarterly Zenith and zenithonline.de.

      Christoph Borgans (né en 1983) est un journaliste allemand indépendant spécialisé sur les thèmes liés au Moyen-Orient et à l’Islam dans les sociétés occidentales. Christoph a souvent voyagé dans la partie orientale du monde arabe et réalisé plusieurs séjours au Caire. De mars à juin 2011, il a enseigné l’allemand à l’université Al-Azhar tout en couvrant la révolution égyptienne en cours. Il travaille pour l’agence de presse allemande dapd et collabore régulièrement à Soukmagazine, une publication spécialisée sur le Moyen-Orient. Il travaille aussi pour la publication trimestrielle germano-orientale Zenith et zenithonline.de.

      ______________________________________________________________

      Youssef Cherif started blogging and Twitting in 2009, but has been writing previously in university fora and newspapers. He studied History and Archaeology (BA: Tunis I & II; MA: AUB, Columbia ’09), dug in different sites, worked in fields as different as agriculture, construction, translation and education, but his everlasting goal was and remains entering the realm of Politics. He resigned recently from his position at Amideast to follow more closely the Tunisian elections of October 2011, and is now consulting for the Carter Center.

      Youssef Cherif a commencé à écrire son blog et à être actif sur Twitter en 2009. Mais avant cela, il a écrit dans des journaux universitaires et sur des forums étudiants. Il a étudié l’histoire et l’archéologie (License : Tunis I & II, Maîtrise : AUB, Columbia 2009). Il collabore également à différents sites et travaille dans des domaines aussi variés que l’agriculture, le bâtiment, la traduction et l’enseignement. Mais son but éternel était et reste de rejoindre le royaume de la politique. Il a démissionné récemment de son poste à l’ONG Amideast afin de suivre de plus près les élections tunisiennes du mois d’octobre. Il est maintenant conseiller auprès du Carter Center.

      ______________________________________________________________

      Simon Columbus (born 1990) studies psychology and economics at Amsterdam University College. A blogger since 2007, he has written about Internet policy for well-known German blogs netzpolitik.org and Spreeblick. Simon has a history as anti-surveillance activist, privacy educator, and digital activism monitor. He is currently interested in researching the impacts of social media and mobile phones in developing countries (particularly sub-Saharan Africa), and spent the summer of 2011 at Harvard’s Berkman Center researching Internet censorship for the OpenNet Initiative.

      Simon Columbus (né en 1990) étudie la psychologie et les sciences économiques à l’université d’Amsterdam. Blogeur depuis 2007, il a écrit dans plusieurs blogs connus en Allemagne à propos de la politique d’Internet : netzpolitik.org et Spreeblick. Simon s’est fait connaître comme activiste anti-surveillance sur Internet et comme protecteur de la vie privée. Il s’intéresse actuellement aux recherches sur l’impact des médias sociaux et de la téléphonie mobile dans les pays en voie de développement (en particulier dans l’Afrique sub-saharienne). Simon Columbus a passé l’été 2011 au Berkman Center de Harvard où il a fait des travaux de recherche sur la censure sur Internet pour OpenNet Initiative.

      ______________________________________________________________

      Chama Darchoul is a Moroccan reporter working for medi1 radio, a well known international radio based in Tangier. She is also an expert in digital media, and how to use it for positive change; she works on training Moroccan journalists to join the digital world. Chama was the 1st Arabic and Maghrebian woman and the 2nd in the world who obtained the title of the best digital journalist and the best user of new media in to improve her journalism work in May 2011, delivered by ijnet in Washington. Chama started blogging in 2007 with Aljazeeratalk, a website for young bloggers from the Arabic and Muslim world, which belongs to the Aljazeera network. In the same year, AlJazeeraTalk obtained the price of the BOBs delivered by the Deutsche Welle as best blog in the Arabic world. Chama has worked as a reporter for Al Ray News from the UAE, and as a web editor for the Media Diversity Institute in London. She also worked with Discovery Channel Global Education Partnership, where she got experience in education projects management, and training of trainers. She is writing a weekly column for the Egyptian daily newspaper “Shourouq News”.

      Chama Darchoul est une journaliste Internet marocaine, elle travaille pour med1 radio, une radio internationale basée à Tanger. Elle est experte des médias numériques et de la manière de les utiliser. Elle travaille comme formatrice afin d’aider les journalistes marocains à franchir le saut numérique. Chama a été la première femme arabe et maghrébine – la 2e dans le monde – à obtenir, en mai 2011, le titre de meilleure journaliste numérique et de meilleure utilisatrice des nouveaux médias pour améliorer son travail. Une récompense délivrée par le réseau international de journalistes IJNet, basé à New York. Charma a commencé son blog en 2007 avec AlJazeeraTalk, un site pour jeunes blogueurs du monde arabe et musulman, lequel appartient au réseau de la chaine Al Jazeera. La même année, AlJazeeraTalk a obtenu un prix au concours BOBs organisé par la Deutsche Welle : celui du meilleur blog du monde arabe. Chama a travaillé comme reporter pour Al Rai News aux Emirats Arabes Unis et comme rédactrice Internet pour l’Institut de la diversité des Médias à Londres (Media Diversity Institute). Chama Darchoul travaille également pour Discovery Channel Global Education Partnership où elle gère de projets éducatifs et la formation des formateurs. Elle écrit enfin une chronique hebdomadaire pour le quotidien égyptien “Shourouq News”.

      ______________________________________________________________

      Abdelasiem El Difraoui, born in 1965, is an analyst in the Middle East and Africa Department in the German think tank SWP – the German Institute for International and Security Affaires. Previously El Difraoui was the editor in chief of a TV Press Agency specialised on the Middle East and senior foreign reporter for German TV.  He has won a number of awards for political documentaries and reportages. El Difraoui co-produced the documentary “Tahrir 2011” about the Egyptian Revolution, which has been shown at a large number of festivals and won the UNESCO award at the Venice Film Festival.

      Abdelasiem El Difraoui, né en 1965, est analyste au département Moyen-Orient et Afrique du think tank SWP – l’Institut allemand pour les affaires internationales et la sécurité. Auparavant, El Difraoui était rédacteur en chef d’une agence de presse télévisuelle spécialisée sur le Moyen-Orient. Il a également été reporter à la télévision allemande. Abdelasiem El Difraoui a gagné plusieurs prix pour des documentaires politiques et des reportages. Il a aussi co-produit le documentaire « Tahrir 2011 » sur la révolution égyptienne qui a été présenté à de nombreux festivals et remporté le prix UNESCO au festival du film de Venise.

      ______________________________________________________________

      Kübra Gümüsay is a blogger, author, columnist and journalist from Germany, of Turkish origin and currently based in Oxford, England. She writes about culture, art, feminism, racism, Islamophobia, social blogging and media. Her blog Ein Fremdwörterbuch was nominated for the Grimme Online Award in 2011. Gümüsay’s blog also contains creative short stories mostly focussing on minorities and the neglected of society. Her aim is to build cultural bridges, break down stereotypes and to animate her readers to rethink their values and worldviews. Gümüsay has studied Politics at the University of Hamburg and the School of Oriental and African Studies in London, University of London. She has also co-founded the network Zahnräder (« Gears ») for active, creative and intellectual Muslim entrepeneurs in Germany and is involved in many social projects on areas such as social blogging, diversity and feminism.

      Kübra Gümüsay est une blogueuse allemande d’origine turque. Elle est par ailleurs auteur, chroniqueuse, journaliste et vit actuellement à Oxford, en Angleterre. Elle écrit sur la culture, l’art, le féminisme, le racisme, l’islamophobie, les blogs et les médias sociaux. Son blog Ein Fremdwörterbuch a été nominé en 2011 pour les Grimme Online Award. Le blog de Kübra Gümüsay présente aussi des nouvelles qui traitent le plus souvent de thèmes tels que les minorités et les gens rejetés par la société. Son but est de bâtir des liens culturels, briser les stéréotypes et inciter ses lecteurs à repenser leurs valeurs et leurs visions du monde. Kübra Gümüsay a étudié les sciences politiques à l’université de Hambourg et a suivi également l’enseignement de l’Ecole d’études africaines et orientales (School of Oriental and African Studies) à Londres. Elle est par ailleurs la co-fondatrice du réseau Zahnräder – « Pignons » – destiné aux entrepreneurs musulmans en Allemagne. Enfin, elle est engagée dans plusieurs projets qui s’intéressent à la pratique sociale des blogs, à la diversité et au féminisme.

      ______________________________________________________________

      Béhéeddine Hajri, a 35 years old Tunisian legal expert working in telecommunications, has been blogging since 2006. During the Tunisian revolution he has contributed through social networks to relay information about the events in the country. He is acting for a new Tunisia where all Tunisians can live in peace and harmony.

      Béhéeddine Hajri est un juriste tunisien de 35 ans qui travaille dans les télécommunications. Celui-ci tient un blog depuis 2006. Durant la révolution tunisienne, il a contribué, à travers les réseaux sociaux, à relayer l’information sur les événements qui se déroulaient dans son pays. Il milite pour une Tunisie où chacun pourrait vivre en paix et en harmonie.

      ______________________________________________________________

      Firas Kefi, né en 1993, donc 18 ans, est lycéen au lycée des Pères Blancs à Tunis et un de plus jeunes bloggeurs tunisiens en activité. Son Blog porte le nom de Stupidity Zone pour laisser le temps de la réflexion au lecteur, et ce blog existe depuis un an et demi. Firas écrit en Français et en dialecte pour des billets plutot ironiques mais tout aussi critiques. En  parallèle, il écrit sur www.zaweli.tn quelques chroniques sociales et il est aussi suis sur Twitter depuis plus d’un an !

      Firas Kefi, 18 years old, is a highschool student in Tunis and one of the youngest Tunisian bloggers. His blog is called Stupidity Zone and leaves time and space for the users’ reflections. The blog exists for a year and a half now. Firas writes his ironic and critical articles in French and Tunisian dialect. He also writes on social topics for Zaweli.tn and has been on Twitter for more than a year now.

      ______________________________________________________________

      Yamina Mechri, tunisienne de 28 ans, est diplômée en Lettres Modernes en spécialité Arts et Spectacles à l’Université de Tunis. Après une expérience à l’Assemblée Parlementaire de la Francophonie, elle entame un projet de Parlement Méditerranéen sous la tutelle de l’Institut Goethe. Elle commence sa carrière professionnelle sur des plateaux de tournage dans le cinéma puis dans l’évènementiel, pour atterrir dans les médias audiovisuels en tant que chargée de la programmation dans une chaine de télévision privée. Passionnée de cinéma et d’arts, elle tient un blog depuis 2006 où elle parle de tout et notamment de sa vie en Tunisie ainsi que de ses impressions sur l’évolution du paysage politique dans son pays.

      Yamina Mechri, a 28 year old Tunisian, holds a diploma in Modern Literature from the University of Tunis. She participated at the Francophone Parliamentary Assembly (FPA) and the Meda Youth Parliament on a ticket of the co-organizing Goethe-Institut. She started her professional career on film sets and in event management and is now responsible for the program of a private TV channel. She is passionate about cinema and arts and has a blog since 2006, where she writes about different subjects, especially her life in Tunisia and the development of the political landscape in her country.

      ______________________________________________________________

      Mélissa Rahmouni, Algerian-French, is associate editor and columnist for ArabsThink, an initiative launched in May 2011 that aims to provide comprehensive analyses and synopses on issues relating to the cycle of Revolutions in the Middle East and North Africa region. At the time when the region’s revolutionary movements began, Mélissa was based in Lebanon, where interest for the “Arab Spring” was relatively low. This pushed her to engage in writing to raise awareness about topics seldom covered in the broader Arab world. She has written for Libération (French daily) and Causeur on Algerian politics and authoritarianism. Mélissa believes that her native Algeria is far too neglected by international press coverage and interest. She is currently the president of the Sciences Po Monde Arabe (Sciences Po Arab World) association. Since 2008, Mélissa has helped organize dozens of events with prestigious figures from the region. On October 6 2011, SPMA organized an electoral debate with seven politicians from Tunisia. Amongst other projects being organized this year is a one-day symposium for the 50th anniversary of Algerian independence.

      Mélissa Rahmouni, algérienne et française, est rédactrice adjointe et contributeur régulier du site ArabsThink, une initiative lancée en Mai 2011 et qui propose des analyses détaillées et articles d’opinion sur des problématiques liées aux révolutions qui ont secoué la région MENA. Lorsque les mouvements révolutionnaires ont débuté cette année, Mélissa était installée au Liban dans une société marquée par un très faible intérêt pour les mutations en cours. Elle décida alors d’écrire pour sensibiliser sur des thématiques très peu couvertes dans le monde arabe. Elle a notamment publié dans Libération (quotidien français) et Causeur sur la politique algérienne et l’autoritarisme. Mélissa considère que l’Algérie est trop souvent négligée par la presse internationale. Elle est actuellement présidente de l’association Sciences Po Monde Arabe (SPMA). Depuis 2008, elle a contribué à l’organisation de dizaines d’évènements réunissant des intervenants prestigieux de toute la région. Le 6 octobre 2011, SPMA a organisé un débat électoral rassemblant sept hommes politiques tunisiens. Parmi ses autres projets, un colloque d’une journée pour le cinquantième anniversaire de l’indépendance algérienne est en prévision.

      ______________________________________________________________

      Eva Schulz, 21 ans, étudie la communication et le management culturel à l’université Zeppelin de Friedrichshafen en Allemagne. A côté de ses études, elle travaille comme journaliste indépendante et dirige le blog Hurra! où elle écrit sur le cinéma, la cuisine, les médias, l’université, les voyages et la vie quotidienne. Elle produit aussi avec un ami le blog vidéo Hurra!.

      Eva Schulz, 21 years old, studies Communication and Cultural Management at Zeppelin University in Friedrichshafen. She also works as a freelance journalist and runs the blog Hurra!, where she writes about cinema and cooking, media and university, traveling and everyday life. Together with friends she produces the Hurra! Video blog.

      ______________________________________________________________

      Hind Subai is a Moroccan journalist and activist specialized in online media. On her blog Hinda Peace she encourages peace and constructive dialogue. She also contributes to Talk Morocco, a blog on current affairs in the country, which won the audience award as well as the award as the Best English Language Blog at Deutsche Welle’s annual blog awards The BOBs.

      Hind Subai est une journaliste marocaine et une activiste spécialisée dans les média en ligne. Sur son blog Hinda Peace, elle encourage la paix et le dialogue constructif. Elle collabore aussi à Talk Morocco, un blog sur l’actualité dans son pays qui a gagné le Prix du public ainsi que le Prix du meilleur blog de langue anglaise lors du concours annuel de blogs organisé par la Deutsche Welle : The BOBs.

      ______________________________________________________________

      Ghaida Touati is a Libyan blogger. The human rights and political activist has been blogging since 2007 and is a founding member of the Federation of Libyan bloggers. She has a radio broadcast together with another blogger, who is suffering from quadriplegia. She led a campaign against censorship in 2010 and wrote about for Human Rights Watch. She also ran a campaign against the presence of BP in the Libyan sea, and wrote on Libyan opposition websites abroad since 2008. She was exposed to a smear campaign on the internet before February 17 due to her activity against the Qadhafi regime and wrote an article last year where she described Gaddafi as a fetish and the failures of his political system. She was arrested on February 16, 2011 in the morning and remained in investigation until 1 am before she was taken to Abu Slim prison, where she spent 3 months until her liberation on May 17. She was the first woman arrested in the revolution, and the first blogger. She got released when her mother threatened to speak to the press. She says there is still a long way ahead of her because she needs to spread the culture of rights and democracy, especially as there are practically no civil society institutions in Libya. Ghaida has two blogs, Shouwati’ and Ghida2010.

      Ghaida Touati est une blogueuse libyenne. Cet activiste politique et défenseuse des droits humains a un blog depuis 2007 et elle est un des membres fondateurs de la Fédération des blogueurs libyens. Elle a aussi une émission radio en compagnie d’un blogueur tétraplégique. Ghaida Touati a dirigé en 2010 une campagne contre la censure et rédigé un rapport sur ce thème pour Human Rights Watch. Elle a aussi lancé une campagne contre la présence de BP au large des côtes libyennes et a participé, à partir de 2008, à la rédaction des pages Internet de l’opposition libyenne à l’étranger. Elle a été victime d’une campagne de diffamation sur Internet en raison de son engagement contre le régime Kadhafi. Ghaida Touati a notamment écrit un article l’année dernière dans lequel elle décrit Mouammar Kadhafi comme un « fétiche » et où elle dénonce les lacunes de son système politique. Elle a été arrêtée le 16 février 2011 au matin et a été interrogée jusqu’à une heure du matin avant d’être transférée à la prison d’Abu Slim, où elle a été emprisonnée durant trois mois : elle a été libérée le 17 mai. Ghaida Touati était la première femme libyenne et la première blogueuse arrêtée durant la révolution. Elle a été libérée lorsque sa mère a menacé de parler à la presse. Pour Ghaida Touati, le chemin à parcourir reste long car elle veut soutenir la culture des droits et de la démocratie dans un pays, la Libye, où il n’existe encore aucune société civile. Ghaida a deux blogs, Shouwati’ et Ghida2010.

      ______________________________________________________________
      Organizers

      Carine Debrabandère est journaliste à la Deutsche Welle, au service Afrique. Elle organise régulièrement des ateliers de journalisme pour la DW-Akademie. Elle a reçu en 2008 le Medienpreis Entwicklungspolitik, le Prix allemand des médias pour le journalisme Nord-Sud.

      Carine Debrabandère works as a journalist at the Africa program of Deutsche Welle. She regularly organizes journalism workshops for DW Akademie. In 2008, she received the Medienpreis Entwicklungspolitik, the German media award for development journalism.

      ______________________________________________________________

      Christine Harjes works as regional coordinator for West Africa at DW-AKADEMIE and is also the project manager of the YMS. Having been working as a journalist for the past ten years, Christine is passionate about radio and enjoys training radio-journalists in Africa. Christine coordinates DW-AKADEMIE Africa’s blog, where she also contributes as an author whenever she finds time.

      Christine Harjes travaille comme coordinatrice régionale pour l’Afrique de l’Ouest à la DW-AKADEMIE. Elle est aussi directrice du projet « Young Media Summit ». Christine possède une expérience de dix ans en tant que journaliste, elle est passionnée de radio et aime former les journalistes en Afrique. Elle coordonne aussi le blog de la séction Afrique de la DW-AKADEMIE où elle contribue de temps à autre en tant qu’auteur.

      ______________________________________________________________

      Etudes en France, application dans des institutions internationales et à la radio Deutsche Welle – Gaby Janssen a récolté des expériences multiculturelles avant de joindre DW-Akademie. L’organisation et l’administration de projets relatifs à l’Afrique y sont ses tâches principales. Dans son travail, elle apprécie l’échange d’idées avec des gens de différentes cultures et mentalités. Pourtant, elle s’est jusqu’à présent opposée à la blogosphère. Cette conférence contribuera-t-elle à dissiper ses réticences?

      Gaby Janssen, who studied in France and applied what she learned in international institutions and at Deutsche Welle radio, had gathered a lot of multicultural experience before joining DW-Akademie. She mainly takes care of the organization and administration of projects in Africa. She enjoys that her work brings her in touch with different cultures and mentalities, but so far she was rather opposed to the blogosphere. Let’s see if the YMS will help to change her mind!

      ______________________________________________________________

      Sarah Mersch, currently based in Tunis, studied film in Germany and some Arabic in Syria and Tunisia. She has been working as a freelance film critic and journalist since 2003. She trained with Deutsche Welle from 2007 to 2009 and has been working with them as a freelance editor, reporter and trainer since. After having spent a year working as a communications consultant for a project on financial sector development in Africa, she went back to journalism and is covering the Tunisian revolution and the democratic transition for various German newspapers, websites and radio stations. She’s been neglecting her blog on Arabic cinema a bit due to the revolution, but is quite active on Twitter. At the YMS, she is taking care of this blog and the YMS activities on social networks.

      Sarah Mersch, basée actuellement à Tunis, a étudié le cinéma en Allemagne ainsi qu’un peu d’arabe en Syrie et en Tunisie. Depuis 2003, elle a travaillé en tant que critique de cinéma et journaliste indépendante. Elle a fait sa formation professionelle de 2007 à 2009 au sein de la Deutsche Welle et a travaillé avec la DW depuis tels que rédacteur pigiste, reporter ou bien formateur. Après avoir passé une année en Tunisie à travailler comme conseillère en communication pour un projet sur le développement financier en Afrique, elle est revenue au journalisme et a couvert la révolution tunisienne et la transition démocratique dans ce pays pour plusieurs journaux allemands, des sites Internet et des radios. La révolution l’a forcé à négliger quelque peu son blog sur le cinéma arabe mais elle reste active sur Twitter. Elle est chargée du blog du YMS de la couverture des activités du YMS sur les réseaux sociaux.

      25-11-2011 om 08:56 geschreven door Vorser-Raadgever  

      0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
      Categorie:Een uitgesproken "Grr#!!♪♫@||#♫♪☻"-Kitokojungle-Opinie !!



      Inhoud blog
    • The brave new world is werkelijkheid...
    • ook interessant
    • Yaz...Yasmine...
    • en contraceptie in Belgistan...
    • Problemen in Frankrijk en USA met bepaalde contraceptiva...
    • ergerlijk 2013!
    • Femmes de Rue iedereen geeft commentaar, wij dus ook
    • De valsche Fransman nog maar eens verslagen...
    • Armoedebestrijding...Geen enkele minister heeft er naar gevraagd...
    • anderhalf miljard euro subsidies weggegooid in zonnepanelen...
    • Deltastichting niet blij....
    • Dag Allemaal vaandeldrager in de Vlaemsche ontvoogdingsstrijd!
    • Leve de tsjeven met hun kerncentrales en Bart Van Rompuy
    • Artistieke vrijheid in Vlaenderen en op de VRT!
    • EUREKA en DRIEWERF HOERA HIPHIP geen slimme meter in huis!
    • Hier zijn we weer !
    • >Dewinter getuigt over de zwanworstaanval op kinderen...
    • De voedselberg van Steven De Geynst
    • Luc Barbé...een heel kleine rehabilitatie...
    • een hoofddekselvergelijking
    • verlof voor de geërgerden
    • de duizendzevenentwintigste generatie Vlamingen kent grote leerachterstand
    • l'oiseau bleu
    • De blijde (weder)intrede van Maeterlinck in Gent en over perzikken met 2 k's
    • Belgie in het nieuws
    • Bernard de pilchard en het idyllisch kustlandschap
    • de levensverwachting van de Duitse armen biedt een oplossing voor de vergrijzing!
    • Hoera, de gestapo is terug...de Grimbergse kliklijn
    • leve de revolutie
    • ARCO, Tsjevenstreken in het kwadraat!
    • een visie op de Russische verkiezingen...
    • Wij hangen graag de propere uit...
    • Filip De Winter verhuist naar Namibië, hoera!
    • den ellentrik als grondstof
    • Black woman : Tu sens la fleur le matin et le poireau le soir. Non merci !
    • energie veroorzaakt vergeetachtigheid
    • bijna weer oorlog in Mesen...een belgenmop..
    • RIP SVETLANA ALILUYEVA...wie haar niet kent zoekt het maar eens op en leest haar boeken...
    • zonnepanelen zien klaar maar ook nazidassen op de VRT
    • Vlaanderen op zijn smalst en de lul van de dag
    • een monument
    • young media summit
    • met het schaamrood op de wangen
    • Spanje in actie tegen privatisering van het onderwijs
    • Er zijn dus toch nog verstandige mensen in Vlaanderen....de SERV
    • occupy Wall Street
    • Alaa Abdel -Fattah
    • ARCO het einde...
    • Tolerante Vlamingen?
    • madam van de dag: Ann Branbergen
    • De Brusselse metroerger dan Afghanistan?
    • Naast Plopsaland bestond er ook Shitland
    • Indaver Beveren ligt in Afrika
    • sluikreclame voor La source des femmes en Jacques Bloch
    • IN MEMORIAM
    • Amerika het donkerste voorbeeld
    • extreem rechts weer springlevend!
    • Le Pen en Israel één front??????
    • een andere stem in het debat...
    • Charlie a beaucoup d'ami(e)s en een nieuwe blog !
    • Oakland general strike
    • La belle plume française concernat Charlie: Le Monde
    • solidariteit met Charlie Hebdo
    • op naar de barricades!
    • een grote madam in de rechtbank !
    • Met zijn allen naar een Europees referendum, wij zijn allemaal Grieken!
    • Freya we love you!
    • gooi onze kerncentrales maar dicht, we steken de kaarsen wel aan...
    • Dexia we zijn één en al oor!
    • Zullen de Fransen wel slagen waar de Belgistanen falen?
    • Colloceer Vermeiren!
    • energie eindelijk een debat?
    • We are all Americans!
    • occupy....Chicago is nog steeds Chicago van Al Capone al heet hij nu Emanuel Rahm
    • de dubbeldemocratie Belgistan en de groene stroomcertificaten, twee verhaaltjes
    • de casino van ARCO en de rest...
    • vroem vroem
    • sjot ze uit hun pluche zetels!
    • Indignados in Brussel een succes!
    • nog een beetje chili...
    • Camila Vallejo komt naar Brussel!
    • Arvelor Mitaal of een mooi voorbeeld van roofkapitalisme
    • Het zijn weer harde tijden...
    • Privépolitie ...hallucinant...hier kan zelfs Hasselt nog een punt aan zuigen!
    • CAMILA VALLEJO een rolmodelleke
    • de duisternis regeert over grote delen van de wereld...
    • Revoilà le LKP deze keer in Mayotte...
    • niet alleen Obama schrijft mooie toespraken in de USA...
    • Lap, het is prijs!
    • de uitspraak van de dag
    • de éénwording tussen Zuid en Noord-apenland komt nabij! En Dexia is er nog!
    • In Brussel draagt nu elk schoolkind een kuisheidsgordel!
    • Maikel Nabil
    • no comment
    • We love Freya!
    • Arm België ...
    • We are seeing change in our world, block by block – city by city.
    • Freya is de slimste!
    • WE WON'T PAY
    • Griekenland en de vrije pers een voorbode voor Europa
    • Tot Maandag
    • mensen komen tot inzicht maar véééééééééééél te laat De dure energie...en onze luciede politici
    • China komt in opstand...tegen de zonnepanelen...tja
    • We gaan naar Amerika...
    • slimme meters en de sprookjes van onze vriend Bart Martens
    • INFRAX en slimme meters een duidelijk standpunt hoera!
    • slimme meters en slimme netten deel 2
    • slimme meters en slimme netten deel 1
    • slimme netten weer zo een indianenverhaal...
    • slimme meters ...de ondertekenaars...
    • de slimme meters...iedereen wordt stilaan slim...
    • Over de doden wel kwaaie woorden : einde van de zaak zuster Gabrielle?
    • koorknaap Javaux wordt schandknaap
    • Humberto Prato en De Wever, alles bij elkaar geklutst geeft een mooie omelet
    • De held wordt uitgewezen....petitie voor Ly Khaly
    • Maanpizza's?
    • voor vandaag volstaat één enkele zin...
    • Ere wie ere toekomt SVEN GATZ
    • Misschien willen de rijken wel ooit wat betalen maar intussen creperen de armen
    • de Duitse bron is gevonden...pure nazipraktijken dus vanwege de Ollandse bloggers en fora..
    • Hollandse nazitaal over Islamitische Duitse Turken en incest
    • Ce lion était beaucoup trop flamand ... Cela ne pouvait plus durer
    • een kleine nostalgische bevlieging over Franse lessen en 14-18
    • AI WEI WEI legt uit
    • IJzerbedevaart????? de wadde?????
    • ALI FARZAT: niet iedereen heeft blijkbaar de zelfde humor...
    • en hier zijn de invalide Walen met hun reactie...
    • N-VA is radio Mille Collines en een bende debielen...
    • Inge en de god van mededogen is Miss Universe
    • Dupont en Dupond in het Nieuwsblad
    • We kunnen hier niet tot 5 tellen...
    • neen tegen onverdraagzaamheid: oproep van de progressieve Islamieten
    • PUKKELPOP 2011
    • Daar is de orde weer...oneerlijke concurrentie in Marcinelle
    • Ollands partnership voor Stalinmuseum?
    • Jean Bricmont schrijft een artikel in Counterpunch
    • Nette mensen berokkenen even veel schade als britse plunderaars
    • meer belastingen graag en chique rellen in Lloret
    • verstandige taal...
    • over raddraaiers, imbecielen, stormrammen, linkse idioten en wijze zotten
    • Niemand heeft het monopolie van de waarheid maar praten helpt!
    • nog meer krapuul nu ook in Chili...
    • de verloren jeugd en andere bevlogen romantiek
    • Lessen uit het verleden? Vergeet het!
    • Plunderaars lusten geen boeken...
    • Daar komt Baudrillard : England's burning en B-H-V-jeugd brandt shoppingcentrum Anderlecht plat...
    • London's burning het lijkt stilaan wel op een kleine genocide...
    • London's burning maar er zijn zo wel een paar oorzaken...
    • London 's burning
    • Justice, not charity! en de ouwe Voltaire is weer springlevend!
    • Egypte en Israël zelfde strijd...
    • Kaka als onderpand
    • 8 augustus 1956 Tutti Cadaveri
    • toiletperen en zonnepanelen, de index zal weer stijgen....onze concurrentiepositie gaat er aan...
    • de slimme kleuter van de buren...
    • de Carapilsproleague steigert, u toch ook?
    • het tolerante olland lijkt wel een nazikamp...
    • Rothschild Boulevard ....
    • Israel en de indignados van Rothschild Boulevard
    • Betaalde sex om je studie te betalen...???
    • Terug naar Blankenberge...
    • Oproep aan Jean-Pierre, Siegfried en Benno
    • Frans Crols een groot-Russisch Vlaemsch-nationalist
    • Gevaarlijke onzin in Vlaanderen...
    • de geest van Jef Cognac is terug!
    • "Bolsjeviek" Dugin en zijn grootse plannen deel 3
    • Veel schoon volk...
    • Tanguy Veys krijgt een mail
    • "Bolsjeviek" Dugin en zijn grootse plannen deel 2
    • aaargh, this is really insane
    • in memoriam de socialistische jongeren van UTOYA
    • "Bolsjeviek" Dugin en zijn grootse plannen deel 1
    • De deltastichting en de bolsjewieken....
    • Stiglitz over Euro en Europa
    • Tekos en Verdinaso +vele leuke vlaamse vrienden deel 5
    • Tekos en Verdinaso +vele leuke vlaamse vrienden deel 4
    • Tekos en Verdinaso +vele leuke vlaamse vrienden deel 3
    • Tekos en Verdinaso +vele leuke vlaamse vrienden deel 2
    • Tekos en Verdinaso +vele leuke vlaamse vrienden deel 1
    • De grote denkers rond TEKOS Van Windekens en Luc Pauwels
    • Tanguy Veys de man die reageert!
    • Wat weten we over Nieuw rechts in Vlaanderen en Tekos? Deel 1
    • Nieuw Rechts Scriptie van Sofie Delporte deel 2
    • VSV wie zijn de leiders? Grinnik grinnik
    • TEKOS of het nieuwe conservatisme in Vlaanderen...een kleine inleiding
    • Tekos of de nieuwe conservatieven van de deltastichting of het vervolg op het Vlaams Syndikaat
    • Daar is de vlaamsche vakbond VSV een zusje van het VNS?
    • Kroll in Le Soir ter gelegenheid van 11 juli...schitterend
    • dens sos geklopt door Groen op links...
    • De rooie toekomst wenkt!
    • Bart non en het olijke duo
    • verboden te denken in Belgistan
    • Moderne slavernij in Flamanville eindelijk aangeklaagd door politici
    • Talibanfeministe Naomi Wolf over porno en mannen
    • Het diruponotaatje en wat commentaar bij artikel 60 en asiel
    • Daar zijn de eerste ronkende verklaringen op de diruponota
    • Natie en volk laat Gilbert de Tour winnen astamblief...
    • wat cijfertjes over jeugdwerkloosheid...
    • Jeugdwerkloosheid...we moeten er toch maar eens over praten
      Zoeken in blog

      Laatste commentaren
    • What is complicated? (Jill Hopkins)
          op Deltastichting niet blij....
    • Re: (Gigi)
          op soms zijn ook je medestanders een bende idioten
    • Re: (Riz)
          op de intellectuele superioriteit der franstaligen en een vakantietrip naar Sarkoland
    • Foto

      Le seul site qui n'a pas une culture très ancienne des vraies valeurs Flamandes
      Archief per week
    • 31/12-06/01 2013
    • 30/07-05/08 2012
    • 25/06-01/07 2012
    • 18/06-24/06 2012
    • 11/06-17/06 2012
    • 02/01-08/01 2012
    • 19/12-25/12 2011
    • 12/12-18/12 2011
    • 05/12-11/12 2011
    • 28/11-04/12 2011
    • 21/11-27/11 2011
    • 14/11-20/11 2011
    • 07/11-13/11 2011
    • 31/10-06/11 2011
    • 24/10-30/10 2011
    • 17/10-23/10 2011
    • 10/10-16/10 2011
    • 03/10-09/10 2011
    • 26/09-02/10 2011
    • 19/09-25/09 2011
    • 12/09-18/09 2011
    • 05/09-11/09 2011
    • 29/08-04/09 2011
    • 22/08-28/08 2011
    • 15/08-21/08 2011
    • 08/08-14/08 2011
    • 01/08-07/08 2011
    • 25/07-31/07 2011
    • 18/07-24/07 2011
    • 11/07-17/07 2011
    • 04/07-10/07 2011
    • 27/06-03/07 2011
    • 20/06-26/06 2011
    • 13/06-19/06 2011
    • 06/12-12/12 2010
    • 29/11-05/12 2010
    • 15/11-21/11 2010
    • 08/11-14/11 2010
    • 01/11-07/11 2010
    • 25/10-31/10 2010
    • 18/10-24/10 2010
    • 11/10-17/10 2010
    • 04/10-10/10 2010
    • 27/09-03/10 2010
    • 20/09-26/09 2010
    • 13/09-19/09 2010
    • 06/09-12/09 2010
    • 30/08-05/09 2010
    • 23/08-29/08 2010
    • 16/08-22/08 2010
    • 09/08-15/08 2010
    • 02/08-08/08 2010
    • 26/07-01/08 2010
    • 19/07-25/07 2010
    • 12/07-18/07 2010
    • 05/07-11/07 2010
    • 28/06-04/07 2010
    • 21/06-27/06 2010
    • 14/06-20/06 2010
    • 07/06-13/06 2010
    • 31/05-06/06 2010
    • 24/05-30/05 2010
    • 17/05-23/05 2010
    • 10/05-16/05 2010
    • 03/05-09/05 2010
    • 26/04-02/05 2010
    • 19/04-25/04 2010
    • 12/04-18/04 2010
    • 05/04-11/04 2010
    • 29/03-04/04 2010
    • 22/03-28/03 2010
    • 15/03-21/03 2010
    • 08/03-14/03 2010
    • 01/03-07/03 2010
    • 22/02-28/02 2010
    • 15/02-21/02 2010
    • 08/02-14/02 2010
    • 01/02-07/02 2010
    • 25/01-31/01 2010
    • 18/01-24/01 2010
    • 11/01-17/01 2010
    • 04/01-10/01 2010
    • 28/12-03/01 2016
    • 21/12-27/12 2009
    • 14/12-20/12 2009
    • 07/12-13/12 2009
    • 30/11-06/12 2009
    • 23/11-29/11 2009
    • 16/11-22/11 2009
    • 09/11-15/11 2009
    • 02/11-08/11 2009
    • 26/10-01/11 2009
    • 19/10-25/10 2009
    • 12/10-18/10 2009
    • 05/10-11/10 2009
    • 28/09-04/10 2009
    • 21/09-27/09 2009
    • 14/09-20/09 2009
    • 07/09-13/09 2009
    • 31/08-06/09 2009
    • 24/08-30/08 2009
    • 20/07-26/07 2009
    • 13/07-19/07 2009
    • 06/07-12/07 2009
    • 29/06-05/07 2009
    • 22/06-28/06 2009
    • 15/06-21/06 2009
    • 08/06-14/06 2009
    • 01/06-07/06 2009
    • 25/05-31/05 2009
    • 18/05-24/05 2009
    • 11/05-17/05 2009
    • 04/05-10/05 2009
    • 20/04-26/04 2009
    • 13/04-19/04 2009
    • 06/04-12/04 2009
    • 30/03-05/04 2009
    • 23/03-29/03 2009
    • 16/03-22/03 2009
    • 09/03-15/03 2009
    • 02/03-08/03 2009
    • 23/02-01/03 2009
    • 16/02-22/02 2009
    • 09/02-15/02 2009
    • 02/02-08/02 2009
    • 26/01-01/02 2009
    • 19/01-25/01 2009
    • 12/01-18/01 2009
    • 05/01-11/01 2009
    • 29/12-04/01 2009
    • 22/12-28/12 2008
    • 15/12-21/12 2008
    • 08/12-14/12 2008
    • 01/12-07/12 2008
    • 24/11-30/11 2008
    • 17/11-23/11 2008
    • 10/11-16/11 2008
    • 03/11-09/11 2008
    • 27/10-02/11 2008
    • 20/10-26/10 2008
    • 13/10-19/10 2008
    • 06/10-12/10 2008
    • 29/09-05/10 2008
    • 22/09-28/09 2008
    • 15/09-21/09 2008
    • 08/09-14/09 2008
    • 01/09-07/09 2008
    • 25/08-31/08 2008
    • 18/08-24/08 2008
    • 11/08-17/08 2008
    • 04/08-10/08 2008
    • 28/07-03/08 2008
    • 21/07-27/07 2008
    • 14/07-20/07 2008
    • 07/07-13/07 2008
    • 30/06-06/07 2008
    • 23/06-29/06 2008
    • 16/06-22/06 2008
    • 09/06-15/06 2008
    • 02/06-08/06 2008
    • 26/05-01/06 2008
    • 19/05-25/05 2008
    • 12/05-18/05 2008
    • 05/05-11/05 2008
    • 28/04-04/05 2008
    • 21/04-27/04 2008
    • 14/04-20/04 2008
    • 07/04-13/04 2008
    • 31/03-06/04 2008
    • 24/03-30/03 2008
    • 17/03-23/03 2008
    • 10/03-16/03 2008
    • 03/03-09/03 2008
    • 25/02-02/03 2008
    • 18/02-24/02 2008
    • 11/02-17/02 2008
    • 04/02-10/02 2008
    • 28/01-03/02 2008
    • 21/01-27/01 2008

      Andere URL'zz van ons...
    • Gastenboek
    • Beginselverklaring
    • Mission Statement
    • Onze AO-POSTERS
    • De Schijtoptant

    • Gastenboek

      Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek. Het is altijd leuk om eens iets van een ander te lezen.


      Blog als favoriet !

      onze ideologische onderbouw
    • WOII Fascisme
    • Spinoza door Etienne Vermeersch
    • Susse van den Ende
    • subversiviteit en situationisme
    • scepticisme en Jean Bricmont en Sokal
    • de grote roerganger en marxbrother 1

    • Buitenlandse voorbeelden om binnenlands na te volgen
    • ressacs Frankrijk
    • Amerika's beste gazet
    • een jonge vriend uit Latijns-Amerika met stamboom
    • bellaciao Frankrijk
    • Teacher dude Griekenland
    • LKP en UGTG Guadeloupe
    • The Huffington Post USA
    • Haaretz Israel
    • Human rights watch
    • IJsland in crisis

      Onze Esthetishe Bovenbouw
    • Bob De Groof
    • Baudouin Breïker
    • Le dernier cri Frankrijk
    • Art brut en aanverwanten
    • De mededeler en Quelle Horreur Olland
    • Schone Vlaemsche Poëzie
    • Muziek en kleinkunst comme on aime
    • @-C-ART-dzz-Offizz

    • Symphatieke blogs van over de taalgrens en Brussel en wijde omgeving
    • Richard III Duc de Gloucester
    • Brussel voor serieuse mensen
    • Taalhistorisch Brussel
    • afrikaanse madammen

    • LINK-swap
    • http://weblog.startpagina.be
    • http://weblog.startpagina.nl/
    • http://weblog.startkabel.nl/
    • http://weblogger.startbewijs.nl/
    • http://besteblogs.eigenstart.nl/

    • Een interessant adres?





      www.desesperado.be

      View blog top tags


      View blog authority




      Pagerankkeyword ranking search engine

      TECHNORATI
      PROFILE




      DOSSIER ENERGIE-DEBAT
    • BLOGBERICHT
      van PART I t.e.m XIII
    • PDF-DOCUMENT
      van PART I t.e.m XIII


    • Blog tegen de wet? Klik hier.
      Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!