kitokojungle

..welkom ! ..welkom ! ..welkom !

~ Gesticht àls Gesticht ter Voorkoming v/d Maatschappelijke Randdebiliteit ~

~ HÉT "progressief" Orgaan Der "Hangmatsocialisten" ~
Gesticht àls Gesticht ter Voorkoming v/d Maatschappelijke & Politieke Randdebiliteit

19-09-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebruiksaanwijzing om je ballen te tonen op de leukste date-site van Vlaanderen!
Je mag ons geloven of met gezonde twijfel  over  ons  Internetgebruik blijven rondlopen maar  we vonden per    toeval deze leuke date-site .Vooral de boeiende wervende en ook wel wervelende tekst kon ons bekoren... We doken er dus op!                        
19-09-2010
*Zoek, SMS en duik er op!
                                        
De snelste en veiligste manier van (sex) daten.
Probeer het uit voor jezelf je hebt immers niets te verliezen!
Weten hoe te zoenen-sluiten in het kader van tien minuten is alles over het frame controle. Begin met het maken van oogcontact met een meisje in een bar. Begin het gesprek door te zeggen, "Je kunt niet zomaar naar me kijken als dat met ten minste zeggen hi". Hiermee wordt het frame dat ze je achtervolgen. Dan zeggen "ok, omdat je te staren we're gonna een starende wedstrijd hebben, en wel nu". Dan als je haar aan te staren, houd uw hoofd te bewegen naar haar toe als je gaat om haar te kussen. Op dit punt zal je ofwel kus haar of zij zal haar hoofd te bewegen en verliest de wedstrijd. Dit toont haar dat je ballen hebben om haar zoo goed als warmt haar op voor een kiss kiss later en zet het frame, dat ze je iets verschuldigd is. Heb een paar kleine praten (dat wil zeggen in aanmerking komen haar comfort en het gebruik van het type vragen) voor ongeveer een 2-minuten en gaan dan zoenen haar afscheid afsluiten met te zeggen: "Ik heb te gaan in een tweede, weet je wat, dat ik bijna ben geneigd om te geven u iets te mij te herinneren .... maar geen tong "en geef haar een klein kusje op de lippen (sms dating). De beperkte verzoek zal haar betrapt off guard en ze zal waarschijnlijk laat je haar een kleine kus, die haar warm-up voor de echte kus (smsdating). Na de "pikken" zeggen "mmm er een goede smaak is er, wat is dat vanille?" dan terug gaan voor een "echte kus". Als ze draait haar hoofd, net zoenen op de wang en probeer het opnieuw in een paar minuten. Als ze daadwerkelijk duwt je weg zegt "je moet een hypnotiseur oh mijn God wat heb je voor mij?", Die de grap maakt het haar schuld (www sms dating). Vergeet niet, zelfs als het meisje niet verder voor hem meteen, zolang je niet proberen om haar te kussen in een griezelig, behoeftige manier waarop je zult haar aan te tonen dat u ballen, die haar maakt meer aangetrokken tot U anyways.


en je vindt dat allemaal op : http://www.bloggen.be/smsdating000/

Duik erop !

We besparen jullie de fotootjes maar volgens ons zit Bart De Wever hier achter of Peumans. Na de slopende regeringsonderhandelingen met Milquet en Di Rupo zou dit nauwelijks moeten verwonderen. Dus is het helemaal niet abnormaal dat uiteindelijk iedereen hierover zijn eigen interpretatie heeft....

19-09-2010 om 22:19 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
Categorie:Een uitgesproken "Grr#!!♪♫@||#♫♪☻"-Kitokojungle-Opinie !!
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog meer idioten over Brussel...
Merkwaardig toch hoe die leuke Vlaams-nationalisten aan één zelfde zeel trekken als het om Brussel gaat. DFe vorigen wilden Brussel doodgewoon bij Vlaanderen aanhechten en deze hier wil Br(ussel loslaten wegens te duur...Zelfs als Vlaanderen een apart apenverblijf zou worden dan nog zullen ze met elkaar redetwisten en bekvechten.
Ziehier de mening van docent economie aan de Limburgse universiteit en laatste toeverlaat van lijst Dedecker, Lode Vereeck vanaf vandaag lid van de samenzwering der idioten ...
http://www.demorgen.be/dm/nl/5036/Wetstraat/article/detail/1159409/2010/09/19/LDD-bereid-Brussel-op-te-geven-voor-onafhankelijk-Vlaanderen.dhtml
LDD is bereid om Brussel op te geven voor een autonoom Vlaanderen. Dat heeft partijvoorzitter Lode Vereeck gezegd bij de start van het nieuwe politieke werkjaar. Daarmee pakt de partij een van de pijnpunten aan bij een mogelijke splitsing van ons land. Andere partijen die streven naar een onafhankelijk Vlaanderen, zoals N-VA, willen Brussel houden.
De partijvoorzitter benadrukt dat LDD voorstander blijft van een confederaal model waarbij Vlaanderen en Wallonië samen Brussel besturen, maar "niet tegen elke prijs".

De investering waard?
Een half miljard euro per jaar extra financiering voor Brussel, het bedrag dat op de onderhandelingstafel lag, is veel te veel voor LDD, vooral omdat er geen garantie is op een interne hervorming van het Brussels gewest.

Volgens een recente studie zouden er nog maar zo'n 55.000 Vlamingen in Brussel wonen. Een erg kleine groep, vindt LDD, waarbij men zich de vraag kan stellen of het nog wel de moeite is om daar veel geld in te investeren.

Aparte entiteit
"Het is aan de Brusselse Vlamingen of Vlaamse Brusselaars om hun rol op te nemen binnen een nieuwe Brusselse beleidsstructuur." Volgens Vereeck beschouwen de Brusselse Vlamingen zich nu al als een aparte entiteit.

Het verlies van Brussel
Waar de Walen stilletjes aan rekening moeten beginnen houden met de splitsing van België, moeten de Vlamingen stilaan denken aan het verlies van Brussel", zegt Vereeck.

Hij maakt die conclusie na de vaststelling dat de onderhandelingen in de richting van regionalisering gaan in plaats van communautarisering, dat wil zeggen rekening houdend met drie gewesten: Vlaanderen, Wallonië en Brussel.

Nog volgens Vereeck is de vertrouwensbreuk aan de onderhandelingstafel te wijten aan een foute aanpak door N-VA-voorzitter Bart De Wever. (belga/edp)


Wees gerust, beste Lode, het zijn niet alleen de 55.000 Brusselse Vlamingen die zich als een aparte entiteit beschouwen als we jullie bezig horen. Vermits nu toch de meest lachwekkende scenario’s de pers halen dank zij jullie formidabele gedegen denkwerk zou het misschien even realistisch zijn ergens op de Limburgse heide een kleine bantustan op te richten onder de naam Vlaanderen waar we jullie allemaal bijeen kunnen zetten. Samen met de andere grote actuele Vlaamse denkers kunnen jullie dan een toekomstplan uitdokteren voor jullie heilsstaatje. Intussen zullen wij wel verder aanmodderen met onze landgenoeten aan de andere kant van het Zoniënwoud.

19-09-2010 om 21:59 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Een uitgesproken "Grr#!!♪♫@||#♫♪☻"-Kitokojungle-Opinie !!
17-09-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Vlaamse Volksbeweging of de samenzwering der idioten over Brussel
en nu we toch bezig zijn met het publiceren van idiote politieke stellingnames boven de hoofden van de overgrote meerderheid van de rechtstreeks betrokken bevolking, we hebben het hier over Brusselaars, geven we jullie hier nog een ander sterk staaltje van Vlaamse arrogante debiliteiten. Deze keer hebben we het oevr de VVB of voor de minder “ingewijde” Vlamingen en Ollanders, de Vlaamse Volksbeweging. Vlaams alleszins, maar wat ze met het volk te maken hebben is ons niet duidelijk. En voor hen is het nog steeds niet duidelijk dat er in een democratie niets in de p)laats van de mansen wordt beslist maar door de mensen. In het geval van Brussel zullen de Brusselaars over hun toekomst dus zelf moeten beslissen. We zullen er dan ook niet ver naast zitten als we beweren dat de VVB-congresresoluties meer dan waarschijnlijk niet op veel begrip zullen kunnen rekenen in de 19 Brusselse gemeenten. Als we dan nog beseffen dat de meest optimistische telling van Brusselse Vlamingen uitkomt op nauwelijks 7% van de totale Brusselse bevolking, dan vragen wij ons af met wat die VVB-imbecielen hier bezig zijn geweest. Plato’s ideale staat had meer slaagkansen dan dit resultaat van bezigheidstherapieën voor Vlaamse politieke grasparkieten.
Lees het zelf maar en vooral niet lachen met de resoluties van het VVB-Congres over Brussel dat plaats vond op 24 april....grinnik grinnik

http://www.watmetbrussel.be/

Congres 'Brussel, een stad in Vlaanderen':

Nieuwe standpunt van de VVB over Brussel


RESOLUTIE 1

De Vlaamse onafhankelijkheid is niet alleen noodzakelijk, maar ook dringend en prioritair. Vlaanderen dient de onafhankelijkheid uit te roepen voor het hele grondgebied ten noorden van de taalgrens, de 19 Brusselse gemeenten inbegrepen.RESOLUTIE 2

Ook zonder absolute zekerheid dat Brussel daar een onderdeel van zou vormen, moet Vlaanderen de stap naar onafhankelijkheid zetten. Vlaanderen biedt een staatkundig project dat het ook voor Brussel interessant maakt om er deel van uit te maken.RESOLUTIE 3


Resolutie 3.1

De stad Brussel is de hoofdstad van de staat Vlaanderen


Resolutie 3.2

Ook de inwoners van de 19 Brusselse gemeenten die administratief kiezen voor de Franse taalrol zijn volwaardige Vlaamse burgers.

Resolutie 3.3

Brussel, beperkt tot de 19 gemeenten, krijgt een tweetalig statuut dat strikt wordt toegepast.


Resolutie 3.4

De Franstalige inwoners van Brussel, beperkt tot de 19 gemeenten, krijgen een eigen structuur waarin zij bepaalde bevoegdheden inzake persoonsgebonden aangelegenheden (onderwijs, cultuur en welzijn) kunnen uitoefenen onder gezag van de Vlaamse overheid.RESOLUTIE 4


Wij  roepen de Vlaamse overheid op om intussen een assertieve aanwezigheids – en communicatiepolitiek te voeren in Brussel. Gebruik makend van de huidige Vlaamse bevoegdheden moet er een kwalitatieve dienstverlening worden aangeboden die nadrukkelijk en herkenbaar Vlaams is.RESOLUTIE 5


Indien Brussel geen deel zou uitmaken van de Vlaamse staat, bieden we elke inwoner uit Brussel de kans het Vlaamse staatsburgerschap aan te nemen.17-09-2010 om 21:38 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Een uitgesproken "Grr#!!♪♫@||#♫♪☻"-Kitokojungle-Opinie !!
16-09-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jaak Peeters, een nar in topvorm
Klik op de afbeelding om de link te volgen Man man man, je leest tegenwoordig ongelooflijk veel totaal geschifte meningen verpakt in een Vlaams-nationaal kleedje. Hier heb je zulk een prachtig voorbeeld van complete hersenverweking waarschijnlijk veroorzaakt door te veel citroenjenever te drinken. Vlaanderen op zijn best. We stellen jullie voor aan “mad professor” Jaak Peeters eerst even naar “WIKI”:

Jaak Peeters                                                                       
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
                                                                                                                                                    
                                   
                                                                 
Jaak Peeters (geboren Geel, 6 oktober 1946) is een Vlaams-nationalistisch publicist en activist.
Peeters studeerde aan het Sint Aloysiuscollege in zijn geboortestad Geel. Hij werd licentiaat in de psychologie aan de Katholieke Universiteit Leuven in 1968. Hij studeerde later ook nog sociaal recht en bestuurswetenschappen.
Peeters was gedurende 8 jaar nationaal secretaris van het toenmalige Vlaams Blok, maar verliet die partij omdat ze naar zijn oordeel haar Vlaamse nationale taak achteruit stelde ten voordele van gemakkelijk electoraal gewin, onder meer door het inspelen op de anti-vreemdelingengevoelens. Daartoe schreef hij in 1988 het kritische 'Adres aan de voorzitter' (Karel Dillen), samen met o.a. Geert Wouters, Eric De Lobel, Gui van Gorp, Jan Arnou, Bart Laeremans en Jan Laeremans. Wouters, Arnou en Peeters richtten vervolgens het Nationalistisch Verbond - Nederlandse Volksbeweging op. Deze groot-Nederlandse, conservatieve nationalistische groepering diende in 1991 kieslijsten in in het arrondissement Gent voor de Kamerverkiezingen.
Jaak Peeters werd later lid van de Volksunie en sloot zich aan bij de groep Vlaamsnationaal van Geert Bourgeois, die zichzelf vanaf 2001 omdoopte tot N-VA. Hij is sindsdien lid van de partijraad van die partij en bekleedde verschillende bestuursfuncties. Vanaf 2004 is hij arrondissementeel voorzitter voor het arrondissement Turnhout van N-VA. Hij was ook voorzitter van de inburgeringscommissie van de N-VA en hield de pen vast van enkele regionale nota's.


en nu zijn onvolprezen verplichte lectuur voor debielen:

Brussel ontvetten
Opiniestuk Jaak Peeters
Doorstroming.blogspot.comDit is de slogan waarmee de Vlaamse Beweging in mijn jonge jaren – lang geleden dus – uitpakte. Als luister ik naar de discussies over Brussels Metropolitan Region – jaja, in het Engels, dames en heren – komt me die oude slogan meteen weer in gedachten.
Waarom hebben we die slogan opgeborgen?

Nochtans is het duidelijk: het is een natuurwetmatigheid dat steden met grote uitstraling werken als magneten. Ze trekken niet alleen bedrijven en organisaties aan, zoals VOKA schijnt te denken, doch voornamelijk een sociologische onderlaag. Dat gedeelte van de bevolking dat niets te verliezen heeft en, gedreven door een mengsel van hoop en wanhoop, en opgekruid door een vleugje avonturisme, naar de grote stad trekt, op zoek naar wat geluk.

Op deze manier zijn alle hedendaagse wereldsteden gegroeid. Altijd weer is het scenario precies hetzelfde. Sociologische en economische factoren versterken elkaar wederzijds: waar veel werklozen zijn, is de arbeid goedkoop, gegeven het feit dat die arbeid heel vaak “zwart” is. En onveranderd wordt de politieke overheid waarin die stad ligt opgezadeld met alle problemen die de hedendaagse grootstad kenmerken: files, nachtelijk en ander lawaai, onveiligheid, drugs, prostitutie. Men kent het verhaal. Het is ooit al wel vaker gesteld: steden mogen niet groter zijn van drie-, vierhonderdduizend inwoners. Steden van een grotere omvang gaan de menselijke bestuurscapaciteit te boven. Naast de onvermijdelijke secundaire processen ( bijv. politie), ontstaan er immers tertiaire en zelfs quartaire processen:  ‘netwerken’ om de politie te ontlopen (tertiair) en regelingen, afspraken en afbakeningen onder deze netwerken zelf, zoals in New York gangsterbendes de stad onderling hebben verdeeld ( quartair). Niemand kan zoiets beheersen.

Het laat zich aanzien dat zulks in Brussel ook voordoet. De politie heeft het moeilijk in sommige wijken van Molenbeek. Hetzelfde geldt voor Schaarbeek.

Intussen wijkt de gegoede bevolking uit naar de banlieu, daar waar nog groen is en de vaak letterlijk zwarte wijken kunnen ontvlucht worden. Kan men het hen kwalijk nemen? Op die manier dijt de stad uit, als een olievlek – ook al een heel oude term uit de Vlaamse Beweging.
De Brussels Metropolitan Region- constructie is duidelijk op dit beeld van de moderne grootstad gebaseerd: één grote steenwoestijn, met daarrond een soort gekoloniseerd wingebied. Het lijkt wel erg op de oude Griekse stadstaten.

VOKA heeft gelijk als het aanstuurt op de integratie van wat sociaal-economisch lijkt samen te horen. Maar het bovenstaande doet vermoeden dat de beeldvorming over dat BMR niet op rationele overwegingen berust, maar dat ongecontroleerde en dus grotendeels onbestuurbare ontwikkelingen aan de oorsprong van dat beeld liggen.

VOKA voelt dit euvel kennelijk aan, want haast zich te zeggen dat men geen nieuwe bestuurlijke laag op het oog heeft, maar andere bijdragen in dit blad leggen de vinger op de pijnlijke wonde. En op dezelfde gepercipieerde onmogelijkheid gaat de stelling van Frans Crols terug: laat Brussel vallen, want er valt toch niks meer mee uit te richten…

Natuurlijk zou BMR een Trojaans paard kunnen zijn in omgekeerde richting, als van Vlaamse zijde een militante vernederlandsingpolitiek zou worden gevoerd. Maar met een VLD en een slappe CD&V valt precies dat niet bepaald te verwachten…

Waarom niet teruggekeerd naar de kern van de zaak, nl. het opzwellen van Brussel tot een monsterstad vol misdaad, illegale immigratie en onveiligheid? Waarom niet gekeken naar het Zwitserse voorbeeld? De Zwitserse hoofdstad telt zowat 130.000 inwoners, met zo’n 30.000 vreemdelingen. Zelfs de grootste stad van Zwitserland, Zurich, telt 376.000 inwoners, een flink pak minder dan Antwerpen. Is Zwitserland niet welvarend? Doen de Zwitserse ondernemingen het op wereldschaal dan echt zo slecht?

Waartoe de regionale samenwerking organiseren in een nieuw op te richten ( zonder bestuurslaag?) Brussels Metropolitan Region, als Vlaanderen overal al over goedwerkende RESOC’s  beschikt? Als we al eens begonnen met het op elkaar afstemmen van de streekplannen die door deze RESOC’s worden gefabriceerd?

Binnen de bestaande structuren is er mogelijkheid genoeg om samen te werken.
Niet alleen is het BMR niet nodig, het berust op het vreemde idee dat Vlaanderen zonder de aanwezigheid van de Europese hoofdstad binnen zijn grenzen ten onder zou gaan. Dat is manifest onwaar.

Dublin, Helsinki, Stockholm, Lissabon, Praag en zovele andere steden doen het sociaal-economisch prima, zonder Europese hoofdstad. Niemand schijnt het openlijk te durven stellen, maar wellicht is het ogenblik gekomen om ons af te vragen of, op de lange termijn, de ‘kosten’ van de aanwezigheid van de EU in Brussel niet groter worden dan de baten. Als we bereid zijn de sociologische en culturele kosten in rekening te brengen, dan rijst het vermoeden dat de balans nu al is omgeslagen.

Daarom pleit ik voor een andere manier van denken: als andere steden in Europa graag de Europese hoofdstad willen opnemen, laten we hen die dan cadeau doen. Honderdduizend Poolse schoonmaakdames en nog veel meer andere illegalen zullen haar volgen. En wellicht komt er dan ruimte om die oude Brabantse stad Brussel weer leefbaar te maken.
En dààr gaat het toch om, neen?

Jaak Peeters

16-09-2010 om 23:16 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Een uitgesproken "Grr#!!♪♫@||#♫♪☻"-Kitokojungle-Opinie !!
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roubini en Leterme
Klik op de afbeelding om de link te volgen Welwelwel, Roubini spreekt zelfs over onze Leterme...al is het dan niet in positieve termen...


http://www.huffingtonpost.com/nouriel-roubini/the-eurozones-autumn-hang_b_719130.html


This post originally appeared at Project Syndicate.
NEW YORK -- After a summer of Europeans forgetting their woes and tanning themselves at the beach, the time for a reality check has come. For the fundamental problems of the eurozone remain unresolved.
First, a trillion-dollar bailout package in May prevented an immediate default by Greece and a break-up of the eurozone. But now sovereign spreads in the peripheral eurozone countries have returned to the levels seen at the peak of the crisis in May.
Second, a fudged set of financial "stress tests" sought to persuade markets that European banks' needed only €3.5 billion in fresh capital. But now Anglo-Irish alone may have a capital hole as high as €70 billion, raising serious concerns about the true health of other Irish, Spanish, Greek, and German banks.
Finally, a temporary acceleration of growth in the eurozone in the second quarter boosted financial markets and the euro, but it is now clear that the improvement was transitory. All of the eurozone's peripheral countries' GDP is still either contracting (Spain, Ireland, and Greece) or barely growing (Italy and Portugal).
Even Germany's temporary success is riddled with caveats. During the 2008-2009 financial crisis, GDP fell much more in Germany -- because of its dependence on collapsing global trade - than in the United States. A transitory rebound from such a hard fall is not surprising, and German output remains below pre-crisis levels.
Moreover, all the factors that will lead to a slowdown of growth in most advanced economies in the second half of 2010 and 2011 are at work in Germany and the rest of the eurozone. Fiscal stimulus is turning into fiscal austerity and a drag on growth. The inventory adjustment that drove most of the GDP growth for a few quarters is complete, and tax policies that stole demand from the future ("cash for clunkers" all over Europe, etc.) have expired.
The slowdown of global growth - and actual double-dip recession risks in the US and Japan - will invariably impede export growth, even in Germany. Indeed, the latest data from Germany - declining exports, falling factory orders, anemic industrial-production growth, and a slide in investors' confidence - suggest that the slowdown has started.
In the periphery, the trillion-dollar bailout package and the non-stressful "stress tests" kicked the can down the road, but the fundamental problems remain: large budget deficits and stocks of public debt that will be hard to reduce sufficiently, given weak governments and public backlash against fiscal austerity and structural reforms; large current-account deficits and private-sector foreign liabilities that will be hard to rollover and service; loss of competitiveness (driven by a decade-long loss of market share in labor-intensive exports to emerging markets, rising unit labor costs, and the strength of the euro until 2008); low potential and actual growth; and massive risks to banks and financial institutions (with the exception of Italy).
This is why Greece is insolvent and a coercive restructuring of its public debt is inevitable. It is why Spain and Ireland are in serious trouble, and why even Italy -- which is on relatively sounder fiscal footing, but has had flat per capita income for a decade and little structural reform -- cannot be complacent.
As fiscal austerity means more recessionary and deflationary pressures in the short run, one would need more monetary stimulus to compensate and more domestic demand growth -- via delayed fiscal austerity -- in Germany. But the two biggest policy players in the eurozone -- the European Central Bank and the German government -- want no part of that agenda, hoping that a quarter of good GDP data makes a trend.
The rest of the eurozone is in barely better shape than the periphery: the bond vigilantes may not have woken up in France, but economic performance there has been anemic at best - driven mostly by a mini housing boom. Unemployment is above 9%, the budget deficit is 8% of GDP (larger than Italy), and public debt is rising sharply. Nicolas Sarkozy came to power with lots of talk of structural reforms; he is now weakened even within his own party and lost regional elections to the left (the only case in Europe of a shift to the left in recent elections). Given that he will face a serious challenge from the Socialist Party candidate -- most likely the formidable Dominique Strauss-Kahn -- in the 2012 presidential election, Sarkozy is likely to postpone serious fiscal austerity and launch only cosmetic structural reforms.
Belgian Prime Minister Yves Leterme, as current holder of the rotating EU presidency, now speaks of greater European policy unity and coordination. But Leterme seems unable to keep his own country together, let alone unite Europe. Even Angela Merkel -- in growing Germany -- has been weakened within her own coalition. Other eurozone leaders face stiff political opposition: Silvio Berlusconi in Italy, whom one hopes may soon be booted out of power; José Luis Rodríguez Zapatero in Spain; George Papandreou in Greece. And politics is becoming nationalistic and nativist in many parts of Europe, reflected in an anti-immigrant backlash; raids against the Roma; Islamophobia; and the rise of extreme right-wing parties.
So a eurozone that needs fiscal austerity, structural reforms, and appropriate macroeconomic and financial policies is weakened politically at both the EU and national levels. That is why my best-case scenario is that the eurozone somehow muddles through in the next few years; at worst (and with a probability of more than one-third), the eurozone will break up, owing to a combination of sovereign debt restructurings and exits by some weaker economies.
Nouriel Roubini is Chairman of Roubini Global Economics, Professor of Economics at the Stern School of Business, New York University, and co-author of the book Crisis Economics.
Copyright: Project Syndicate, 2010.

16-09-2010 om 22:49 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Een uitgesproken "Grr#!!♪♫@||#♫♪☻"-Kitokojungle-Opinie !!
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Padanen en Vlamingen...


Vandaag gaan we even naar Italie naar het blog van Beppe Grillo. Blijkbaar verspreidt  het virus van het dwaze nationalisme van virtuele staatjes als Padania en Vlaanderen zich zeer snel. Het dragen van de Italiaanse vlag wordt tegenwoordig in het noorden van Italië op de zelfde manier beschouwt als het dragen van de Belgische vlag in laat ons zeggen Antwerpen.Het is een provocatie...Dus het dragen van de nationale vlag wordt beschouwd als een rel....Dat zou inderdaad moeten aanzetten tot nadenken. Niet dat wij echt zo vlaggezind zijn maar als het nationale symbool niet meer welkom is en vervangen wordt door volkomen dwaze vlaggen van niet bestaande staten of virtuele zogenaamde "(volks)gemeenschappen" dan hebben we een probleem. We zien onze goede Vlamingen nu al steigeren. Maar we horen graag hun deskundige uitleg over wat nu in feite een Vlaming is...We beginnen met de vraag of een kind geboren  in Vollezele uit allochtone ouders met de Belgische nationaliteit (het kind) beschouwt wordt als een Vlaming en volgens welke criteria?
Maar lees ook hieronder over de "Padanen" en misschien moeten we Roma Ladrona gewoon omzetten in "Brussel financiële slokop", al klinkt dit niet even muzikaal. Het mechanisme is in elk geval identiek. Het is het mechanisme van het idiote nationalisme waar ook ter wereld...

Chase the Tricolore

Chase the Tricolore
(11:41)
Italia_vs_Padania.jpg
Exhibiting the Tricolore is a provocation. You risk getting lynched. An Italian in Italy can wave the flag of Austria or of China, of Burundi or of Switzerland without running any risk, but not the Italian flag. The unaware flag-waving citizen is, in this order: identified by the Police (paid by the Italians), made to keep a distance by functionaries who respond to a "padano" Minister of the Interior (paid by the Italians) and escorted through two lines of the crowd in green shirts shouting out everything, from “homosexual” to “communist”. If this is the effect: Italians who believe themselves to be "padano" (never existed in the peninsular) who fight Italians who believe themselves to be Italian, it’ll be necessary to understand the causes of this madness before it is too late.
Italy is the only country on earth where it can be unwise to go around with the Italian flag. And you have to say, a tradition that goes back well before the Lega. Already in the 1970s our flag was instrumentalised by the Right and burned in public by the Left. A symbol without peace, but that still represents us as a people and as institutions.
The Tricolore is displayed over the Quirinale. In order to be coherent, Boss(ol)i should ask Napolitano to clean his aXXX with the flag as he did with the lady from Venice who was displaying it on the balcony. And still for coherency, the Ministers of the Lega, who have sworn on the Constitution (incompatible with secession), should resign. People who have at the same time got their wallet in Rome, election financing and salaries paid by ALL the Italians, even those in Cape Passero and the Egadi Islands and "un sogno nel cuore, bruciare il tricolore ..." {a song in the heart, burn the Tricolore} as was sung by the people of the Lega in Lugano.
The person of the Lega of battle and of government and of "Roma Ladrona" {Rome the big thief}, a place where he consumes a pension after two and a half years, a “blue car”, benefits and emoluments (like all the others) has broken our ‘zebedei’. Ask anyone, a friend, a relative, what is federalism? The only federal tax, ICI, was eliminated by the Lega. The people of Piedmont are “piemontesi”, those from Lombardy are “lombardi” and those from Veneto are “veneti” and each one of them is also Italian. But padano, what’s that? He’s not Italian, he’s not longobardo (a people originally from Sweden, tall and blonde incompatible with descendents of the calibre of Borghezio and Maroni), he’s not a descendant of the hated Romans, of the Latins, of the Greeks, of the French, of the Spanish, of the Austrians, and not even of the Flemish people or the Walloons – a chimera: "It was the Padania of uncertain origin / Calderoli the head, the breast Bossi, and ‘Renzin la trota’ the tail/ and from the mouth horrendous burps/it vomited federalism: and nonetheless / with the favour of the Gods, Italy extinguished it.. (liberal translation from the Chimera in the Iliad)."

16-09-2010 om 21:38 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Een uitgesproken "Grr#!!♪♫@||#♫♪☻"-Kitokojungle-Opinie !!
15-09-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.reportage over de Roms in Frankrijk en de fameuze omzendbrieven
Klik op de afbeelding om de link te volgen Interessante reportage over de situatie van de Roms in Frankrijk...


http://www.2424actu.fr/actualite-sociale/hortefeux-se-conduit-comme-un-delinquant-affirme-le-depute-ps-alain-vidalies-1391185/#read-1393584

15-09-2010 om 22:05 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Een uitgesproken "Grr#!!♪♫@||#♫♪☻"-Kitokojungle-Opinie !!
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het nieuwe Madagscarplan van Sarkozy
en we blijven nog even in Frankrijk en bij de beslissing van de président-soleil om de roms collectief het land uit te wijzen...
We krijgen hier meer en meer een déjà-vu gevoel wanneer we vernemen dat Sarkozy als enig antwoord op de beschuldigingen van de Europese lidstaten stelt dat :

http://www.kiscope.com/2010/09/nicolas-sarkozy-suggests-to-viviane.html

|
Reuters
" The hour is for a dialogue calmed to treat the bottom of the subjects ,There is a
will to treat things at the bottom rather than to be allowed embark on a sterile
debate ", indicates the circle of acquaintances of the president of the Republic.

Nicolas Sarkozy suggested on Wednesday, September 15th to European police captain Viviane Reding to welcome Roma in the Luxembourg, his country of origin. Head of State expressed himself in front of the senators of the UMP, received to have lunch on the Elysee after a very critical intervention of European police captain Viviane Reding considering that the treatment of the Roma in France was a "shame" and had no equivalent in Europe since the Second World War.

" He said that our policy was the maid and that it was scandalous - he will explain moreover tomorrow - that Europe expresses himself in this way on what makes France ", brought back the senator of Haute Marne Bruno Sido. " He said that he was only applying the European regulations, the French laws and that there was absolutely nothing to blame in France on the subject but what if the Luxemburgers wanted to take them [The Roma], there was no problem ", he added to his exit of the Elysee.

Hij kan misschien meteen de oude plannen uit de kast halen over de Jodendeportatie naar Madagascar?

http://history1900s.about.com/od/holocaust/a/madagascarplan.htm

Before the Nazis decided to murder European Jewry in gas chambers, they considered the Madagascar Plan - a plan to move four million Jews from Europe to the island of Madagascar.

Whose idea was it?

Like almost all Nazi ideas, someone else came up with the idea first. As early as 1885, Paul de Lagarde suggested deporting Eastern European Jews to Madagascar. In 1926 and 1927, Poland and Japan each investigated the possibility of using Madagascar for solving their over-population problems.

It wasn't until 1931 that a German publicist wrote: "the entire Jewish nation sooner or later must be confined to an island. This would afford the possibility of control and minimize the danger of infection."1 Yet the idea of sending Jews to Madagascar was still not a Nazi plan.

Poland was the next to seriously consider the idea; they even sent a commission to Madagascar to investigate.

The Commission

In 1937, Poland sent a commission to Madagascar to determine the feasibility of forcing Jews to emigrate there. Members of the commission had very different conclusions. The leader of the commission, Major Mieczyslaw Lepecki, believed that it would be possible to settle 40,000 to 60,000 people in Madagascar. Two Jewish members of the commission didn't agree with this assessment. Leon Alter, the director of the Jewish Emigration Association (JEAS) in Warsaw, believed only 2,000 people could be settled there. Shlomo Dyk, an agricultural engineer from Tel Aviv, estimated even fewer.

Even though the Polish government thought Lepecki's estimate was too high and even though the local population of Madagascar demonstrated against an influx of immigrants, Poland continued its discussions with France (Madagascar was a French colony) over this issue.

It wasn't until 1938, a year after the Polish commission, that the Nazis began to suggest the Madagascar Plan.

Nazi Preparations

In 1938 and 1939, Nazi Germany tried to use the Madagascar Plan for financial and foreign policy arrangements.

On November 12, 1938, Hermann Goering told the German Cabinet that Hitler was going to suggest to the West the emigration of Jews to Madagascar. Hjalmar Schacht, Reichsbank president, during discussions in London, tried to procure and international loan to send the Jews to Madagascar (Germany would make a profit since the Jews would only be allowed to take their money out in German goods). In December 1939, Joachim von Ribbentrop, the German foreign minister, even included the emigration of Jews to Madagascar as part of a peace proposal to the pope.

Since Madagascar was still a French colony during these discussions, Germany had no way to enact their proposals without France's approval. The beginning of World War II ended these discussions but after France's defeat in 1940, Germany no longer needed to coordinate with the West about their plan.15-09-2010 om 21:36 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Een uitgesproken "Grr#!!♪♫@||#♫♪☻"-Kitokojungle-Opinie !!
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de slimme meters in Frankrijk...
Beste lezertjes, we merken dat gans de lobbygroep rond de slimme meters er stilaan in slaagt in de meeste Europese landen de regeringen te overhalen om de slimme meters overal te plaatsen. Dit allemaal zonder publiek debat en zonder veel rekening te houden met de werkelijke resultaten van de bestaande pilootprojecten. De proefprojecten in de Franse steden Tours en Lyon geven catastrofale resultaten maar dit wordt dan uitgelegd dat dit is omdat er nog te weinig elektronische toepassingen ingebouwd waren in de Franse slimme meter die luistert naar het troetelnaampje "LINKY"
Er wordt evenmin rekening gehouden met de aanbeveling in de Europese directive dat er een kosten-batenanalyse kan worden gemaakt om te weten te komen dat die meters wel alle consumenten voordeel zouden opleveren. Daar waar dit is gebeurd zoals in Vlaanderen waren de resultaten allesbehalve overtuigend te noemen maar dat wordt dus nu ook door de VREG en de bende van Pictoel netjes onder de mat geveegd. We weten dat stilaan in België het besef groeit dat de kostprtijs absoluut niet opweegt tegen de eventueel te realiseren besparingen op de energiefactuur. Een kind beseft dat reeds wanneer men weet dat de besparingen in het beste geval geschat worden op 5% van het residentieel verbruik. Dat wil zeggen  dat dit residentieel verbruik of anders gezegd het verbruik van de gezinnen dat 31% uitmaakt van het totale elektriciteitsverbruik (we hebben het even niet over gas) dus in Vlaanderen tegen een kostprijs van 2 miljard Euro met 5 % zal verminderen wat ongeveer 1,5% besparing oplevert op het totale verbruik. De kostprijs in Wallonië is 1,5 miljard € en in Brussel 1miljard of een toaal van 4,5 miljard op te hoesten door de verbruikers over maximaal 15 jaar
In Frankrijk zitten we met ongeveer een identiek scenario en we zijn blij vast te stellen dat ze ginder ook bij de Belgische tegenstanders te rade gaan om hun verzet te documenteren. We vonden zelfs verwijzingen naar documenten die ook door ons werden gepubliceerd.
Dat het er allemaal wat slinks aan toe gaat zal niemand verbazen als julle weten dat de kostprijs voor de installatie van de slimme meters in gans Europa ergens rond de 65 miljard dollar wordt geschat...Hier zijn dus gigantische belangen mee gemoeid...

Hieronder vinden jullie een Franse reactie en weet dat de verplichte installatie over gans Frankrijk zonder boe of ba, per decreet werd beslist op 3 september laatstleden en dit dus ondanks de rampzalige resultaten van de proefprojecten...

http://www.mediapart.fr/club/blog/samswing/070910/nouveaux-compteurs-erdflinky-impact-economique-social


NOUVEAUX COMPTEURS ErDF/Linky : IMPACT ECONOMIQUE & SOCIAL

ERDF.png


NOUVEAUX COMPTEURS ErDF/Linky

IMPACT ECONOMIQUE & SOCIAL

Il nous est dit que l’installation et le compteur Linky entre dans le coût de gestion du réseau et ne nous sera pas facturé, or c’est absolument faux comme l’affirme Jean-Louis Borloo lui- même (voir l’article de l’AFP en Pièce N°1).

http://www.2424actu.fr/actualite-economique/l-installation-des-compteurs-electriques-intelligents-plus-couteuse-que-prevu-954988/#read-961016

Le coût passe désormais de 120€ à 230€ par abonné (voire plus, car il ne s’agit là que d’une estimation non basée sur la réalité du terrain), et que ce coût sera répercuté sur l’abonnement à raison de 2€ par mois sur une durée de 10 ans, jusque fin 2020, soit 5 à 10 % sur une consommation annuelle moyenne de 260€ par foyer (estimation faite auprès des familles du Vergoin).

(Voir Pièce N°2 : Nouveaux compteurs électriques : 230 € par abonné EDF) :

« Sous quelle forme les abonnés EDF vont-ils payer ? Simple : une ligne de leur facture est consacrée au Turpe. Traduire le Tarif d’Utilisation des réseaux publics d’électricité qui représente à lui seul environ 45 % de la facture de l’usager. Créé à l’origine pour financer la rénovation du réseau, le Turpe, reversé à ERDF, va donc en fait servir en partie à payer le changement de compteurs. La note sera étalée jusqu’en 2020. Chaque mois, quelques euros supplémentaires seront prélevés sur la facture mais au final la note se situera bien entre 230 et 450 € par foyer. »

NOTE : Décision interministérielle du 5 juin 2009 relative au TURPE

Application TURPE 3 entre 2009 et 2012.

• Augmentation du TURPE.

Conformément à la délibération de la CRE du 6 mai 2010, l’ajustement tarifaire du 1er août 2010 conduit à une hausse de 3,4% qui s’applique à l’ensemble des clients.

Source : http://www.cre.fr/fr/content/download/9811/167452/file/100506ReglesTarifairesTURPE.pdf

Cette augmentation coïncide avec l’arrivée  des nouveaux compteurs métriques ErDF/Linky dont le coût prévisionnel d’installation a doublé. La Fédération Nationale des Collectivités Concédantes et Régies (FNCCR) évalue plutôt ce coût de 8 à 9 milliards d’euros

Il nous est dit que ce nouveau compteur pourra faire réaliser une économie d’énergie aux usagers, de l’ordre de 5 à 10% sur leurs consommations. Cette économie s’annule donc par le prélèvement des 2€ à 4€ qu’ERDF envisage de facturer via le Turpe, pour financer cette installation.

Sachant que les tarifs EDF vont augmenter avec la libéralisation des prix, à partir de quelle date nous, simples abonnés, allons pouvoir bénéficier d’une réelle réduction sur notre facture ?

Lire les articles :

Ouverture à la concurrence et privatisation d’EDF : Gare à l’électrocution ! (Pièce N°3)

Libéralisation du marché de l’électricité : Comment ne pas se faire avoir (Pièce N°4)

- Augmentation des tarifs de l’électricité : des rumeurs pour le gouvernement

D’autre part, il nous est vanté la facturation basée sur une consommation réelle mensuelle.

Aussi, les montants seraient très élevés en hiver et très faibles en été. Sans estimations de factures, la possibilité pour les ménages les moins argentés de lisser sur l’année le surcoût hivernal disparaît purement et simplement. En permettant l’ouverture et la fermeture de l’alimentation à distance, les fournisseurs pourront d’un simple clic couper ou limiter l’accès à l’énergie de toute personne en défaut de paiement, voire l’obliger à prépayer sa consommation, sans possibilité de mettre ce compteur en consommation restreinte en posant des fusibles avec moins d’ampères, puisqu’il n’y aura plus d’agent pour le faire.

Comme l’indique la Pièce N°5 (Modem EnergyBox par CPL & 3G), tout est prêt du côté d’EDF pour conduire l’usager à se doter de nouveaux services en amont qui sont d’ors et déjà payant (3€ par mois, voir détail pièce N°5). Il ne servira donc à rien d’avoir un nouveau compteur numérique si l’on n’acquière pas un modem afin de piloter notre consommation. On s’exposera alors à une tarification plus onéreuse lors des pics de consommations nationales comme par exemple, ceux que nous avons connus en janvier dernier.

Pour ceux qui n’y comprendront rien à l’utilisation de ce nouveau compteur et sans avoir ou ne pouvoir financièrement souscrire aux offres de ces services afin de bénéficier d’une consommation intelligente au meilleur coût, lorsque les pics de consommations seront atteints et que cela deviendra nécessaire pour EDF et ErDF dans la production et l’acheminement de l’énergie, une tarification maximale sera appliquée, pour inciter l’usager à réduire sa consommation.
Il faudra alors avoir le nez rivé au compteur et mettre toutes nos consommations en clignotant rouge.

EDF pourra par exemple pousser le prix à 10€/KWH.

Aberration technique :

Pour les locataires d’un appartement très mal isolé, savoir que leurs convecteurs consomment beaucoup trop d’électricité en hiver pour maintenir une température à 19°C ne leur sera pas d’une grande utilité !

En revanche, ils en consommeront certainement (consommation propre de l’appareil probablement aussi à la charge du client, probablement égale à celle d’un modem ADSL multifonction, à multiplier par le nombre de compteurs en France on atteint déjà l’équivalent de la production d’une petite centrale thermique.)

Quand à la possibilité d’utiliser ces appareils pour reporter la consommation des heures de pointes vers les heures creuses, il suffirait de remettre au goût du jour les tarifs Heures Creuses EJP et Tempo, devenus de moins en moins incitatifs et rarement proposés par les nouveaux opérateurs.

« On se dit que ces milliards d’euros pourraient être mieux utilisés. A quoi cela sert d’avoir des compteurs du XXIe siècle si l’électricité est acheminée par un réseau vétuste? », s’interroge Jean-Marc Proust, porte-parole de la Fédération des collectivités locales, qui concèdent l’exploitation du réseau de distribution électrique.
Enfin, les syndicats redoutent que cette nouvelle technologie ne finisse par remplacer les techniciens chargés de la relève des compteurs et n’aboutisse à la suppression de 5 400 postes sur 45 000 chez ERDF, et il n'en restera que 12.000 en 2020.

Par ailleurs, sur la protection des données personnelles : « Les promoteurs du Linky mettent en évidence « une maîtrise de la consommation d’énergie facilitée » pour le consommateur. À l’aide d’une clé USB glissée dans le compteur, le client aura la possibilité de charger des informations sur sa consommation, repérer les postes qui lui coûtent le plus cher et ainsi faire la chasse au gaspi. » ! Quelle est le niveau de protection de cet emplacement pour les compteurs en extérieur ?

Autre aspect social et technique :

Les familles qui sont en difficultés ou celles et ceux qui se trouveront dans l’incapacité d’honorer en temps et en heures leurs factures par ce système de gestion à distance, pourront voir leurs compteurs coupés dans des délais quasi immédiats, alors que le système actuel permet une souplesse administrative, laissant le temps aux personnes de faire une demande de recours ou de faire appel à une aide exceptionnelle  (CCAS, fond social d’EDF qui, pour ce dernier, est en constante augmentation et aux dires de sa Direction, EDF envisage une baisse des aides et des facilités qui seront accordés pour l’exercice 2010/2011 (info relayée au JT de 20H sur TF1).

Il est donc à craindre qu’avec ce système, les usagers en difficultés de paiement, ne puissent bénéficier de l’accès à l’électricité même réduit, pour un usage minimum vital et moins encore des tarifs sociaux.

Voir à ce sujet l’article du collectif contre l’exclusion :

http://www.asbl-csce.be/journal/66energie_compteursintelligents.pdf

Un autre aspect un peu plus technique et qui a été avéré dans la région de Tours (1er site pilote), a été des problèmes des disjoncteurs qui sautent, de fusibles qui grillent, des microcoupures intempestives, et que seuls 8 compteurs Linky sur 19.000 installés fonctionnent réellement à 100% avec la technologie CPL. En plein hiver et pour bons nombre d’abonnés pour lesquels les techniciens n’ont pas réussis à apporter de solutions efficaces, il a été proposé à ces abonnés, une modification de puissance sur les compteurs, modification qui s’est inévitablement répercutée sur le prix de la location des-dits compteurs ! (Pièce N° 6)

81.000 compteurs restent à installer à Tours et 200.000 sont en préparation sur la région Lyonnaise. Nous allons donc servir de laboratoire en zones tests, de cobayes pour la mise au point d’un système qui ne s’avère déjà pas fiable sur le plan technique.

Dans les faits, aucune étude indépendante n’a à ce jour été réalisée pour appuyer l’influence réelle des compteurs sur la consommation des ménages. « Imagine-t-on que chaque ménage descendra quotidiennement dans sa cave pour examiner sa consommation d’énergie du jour ? » interroge le Collectif Solidarité Contre l’Exclusion.

« Ce n’est pas de nouveaux compteurs dont les ménages ont besoin pour améliorer l’isolation de leur logement, mais de moyens de réaliser les investissements utiles ». Pour les locataires d’un appartement très mal isolé, savoir que leurs convecteurs consomment beaucoup trop d’électricité en hiver pour maintenir une température à 19°C ne leur sera pas d’une grande utilité.

* La Directive 2009/72/CE n’impose les compteurs intelligents que sous réserve d’une évaluation favorable par la C.R.E, qui doit être rendue au 3 septembre 2012

(Voir annexe 1 paragraphe 2 de la Directive Pièce N°6 bis Directive 2009/72/CE)

L’encadrement de l’expérimentation

La communication de la CRE du 6 juin 2007 précise les dispositions à respecter par les GRD (fonctionnalités, interopérabilité, …) pour que les coûts des systèmes de comptage évolués soient couverts par le TURPE (Tarif d’Utilisation des Réseaux Publics d’Electricité)

ERDF a annoncé le lancement d’une expérimentation d’un système de comptage évolué. Elle est suivie à plusieurs niveaux :

-Un Comité de contrôle veille au respect des dispositions énoncées dans la communication du 6 juin 2007 :

il est composé de 3 Commissaires et des services de la CRE ;

ce Comité de contrôle ne se substitue pas au Collège et ne dispose pas d’un pouvoir de décision.

Concessions 25 mars 2009 - Sources : Commission de Régulation de l’Energie (CRE).

CRE: impossible de préciser le coût de Linky aujourd’hui

“Si on intègre les systèmes de mesure, d’information et de communication, le coût du réseau intelligent français dans son ensemble s’élèverait à 450 euros par utilisateur”, selon Cécile George de la CRE. La facture totale atteindrait donc 15 milliards d’euros, sur plusieurs décades. L’expert en déduit que le “déploiement à grande échelle devra se faire à un rythme financièrement soutenable pour les consommateurs”.

http://www.lenouveleconomiste.fr/2010/03/30/dev-durable-lintelligence-partout/

Interrogé sur les « pertes non techniques », le commissaire observe qu’il y a parfois des décalages entre la puissance souscrite et les besoins réels (« des clients ont du 6 KVA et des installations qui vont jusqu’à 9… ») et qu’il faudra sans doute qu’ils s’acquittent d’un abonnement plus élevé.

http://www.energie2007.fr/actualites/fiche/2735/linky_erdf_cre_colloque_enerprese_energie_220610.html

Au-delà de cette question du coût, cette nouvelle technologie modifierait profondément la relation entre les ménages et leurs fournisseurs. Comme déjà indiqué, le “compteur intelligent” offrirait au fournisseur la possibilité technique de couper le courant, de limiter la puissance ou d’imposer le prépaiement en un simple clic informatique.

Il permet de transmettre les relevés et d’échanger d’autres données entre distributeurs et consommateurs, grâce à une carte à puce ” et promotionne “avantages” pour le fournisseur : “optimisation de la trésorerie (fonds collectés avant utilisation de l’énergie), recouvrement de tout impayé sans fermeture, désactivation des comptes sans visite sur site…”. Selon le rapport de l’ESMA, toutes ces fonctions seraient potentiellement activables avec les “compteurs intelligents” : http://www.esma-home.eu/UserFiles/file/ESMA_WP5D18_Annual_Progress_Report_2009%281%29.pdf

Cette “intelligence” des compteurs octroierait ainsi des facilités considérables aux fournisseurs pour gérer leurs clients en difficultés de paiement sans devoir se rendre au domicile du ménage. À rebours, elle accroîtrait considérablement les problèmes d’accès à l’énergie des publics précaires.

Le réseau intelligent sans le compteur :

Selon Luc Hujoel, directeur-général de SIBELGA, “il faut surtout d’abord penser et agir intelligemment face à ce nouveau monde de technologies intelligentes qui s’annonce”.

Par ailleurs, “les études préliminaires confirment que dans le cas d’un déploiement complet du compteur intelligent, le rapport coût-bénéfices n’est pas bon”, ajoute M. Hujoel.

Mais surtout, “le réseau intelligent concerne un objectif de société, qui met l’accent sur la modération de la consommation, une meilleure utilisation des capacités de production et de distribution, et la décentralisation de la production (verte).

Le compteur intelligent, quant à lui, concerne plutôt un objectif de marché, pour plus de contrôle sur le consommateur et le paiement de ses factures. Il s’agit surtout de moduler mieux la demande et, dans une moindre mesure, la diminuer. Dans tout ce débat, l’accent a trop été mis sur le compteur. On n’a pas assez exploré les autres façons d’aller vers un réseau intelligent.

Des alternatives sont pourtant envisageables, avec un déploiement total et complet dans des niches importantes pour le réseau, comme les producteurs d’énergies renouvelables, par exemple”.

La décision a été prise avant tout débat sociétal, dans un univers relativement limité dans lequel c’est plutôt l’industrie de l’électronique et de l’informatique, d’un côté, et les autorités européennes, de l’autre, qui ont pesé. Beaucoup de débats techniques ont été escamotés.

Par exemple, dans le contexte du marché belge, la pertinence de l’investissement dans les compteurs intelligents, en termes d’utilisation rationnelle de l’énergie (URE), ne paraît pas du tout établie.

Ce n’est pas le compteur qui fait la consommation.

Pour favoriser les économies d’énergie, il nous paraîtrait beaucoup plus pertinent de mettre à la disposition de tous les ménages un certain nombre d’équipements de base.

Par exemple, en finançant pleinement l’installation d’un thermostat d’ambiance (coût d’achat unique : entre 25 et 170 euros) permettant de programmer la température en fonction de l’heure de la journée, le placement de vannes thermostatiques, ou de pommeaux de douches économiques dont de nombreux logements ne sont pas encore pourvus et qui génèrent, sans perte de confort, des économies bien établies.

Lire à ce sujet : http://www.asbl-csce.be/journal/JourColl67.pdf

Les efforts en matière de consommations intelligentes d’énergies  doivent être portées sur le changement de comportements et non pas sur la seule technologie !

Les économies d’énergie ne se font pas au niveau du compteur qui ne permet pas d’agir sur la consommation et se contente de l’enregistrer, mais bien au niveau du comportement des usagers.

Pierre Bivas, PDG de Voltalis, entreprise spécialisée dans les systèmes de gestion à distance de l’électricité, estime qu’il faudrait plutôt « un système ciblé et actif au lieu de quelque chose de passif et généralisé ». Effectivement, le compteur seul n’entraînera pas le changement de comportement des ménages, qui doivent être incités à cette démarche volontaire.

Un surcoût inacceptable

Le surcoût du remplacement des compteurs d’énergie actuels par des compteurs intelligents répercuté sur les consommateurs est inacceptable. L’immense majorité des avantages (facturation facilitée, prévisibilité des volumes à mettre à disposition, déplacements d’agents en forte baisse, économie de coûts) se situe du côté du secteur production et distribution. Économiquement, ce surcoût est donc illogique puisqu’à moyen terme, ces secteurs vont pouvoir rentabiliser l’investissement et l’amortir largement. En cas de surcoût imputé au consommateur, le secteur de l’électricité ferait coup double, ce qui, pour de nombreuses associations de défense de consommateurs est inacceptable, même si c’est une mauvaise habitude du secteur en question.

Le consommateur paie déjà au travers des coûts de distribution, un certain nombre de frais inhérents au raccordement et à la gestion de sa facturation via le TURPE.

Ce surcoût intègre la fourniture et la pose des compteurs en eux-mêmes, la fourniture des concentrateurs qui sont chargés de collecter les données de chacun des compteurs pour les réémettre vers le système de gestion et d’exploitation d’ErDF et la création des systèmes informatiques de gestion et d’exploitation des données.

Or ces nouveaux compteurs devant être financés par le biais du Tarif d’Utilisation des Réseaux Publics d’Electricité (TURPE), ce seront donc les usagers qui en supporteront la charge.

En plus des 3,4% de hausse sur le TURPE (au 1er août), le gouvernement vient d’annoncer une évolution des tarifs réglementés de vente de l’électricité de 3,4% (ici au15 août) qui n’ont rien à voir avec les 3,4% de la hausse du TURPE, entretenant la confusion sur ces deux postes de dépenses pourtant bien distincts.

http://www.energie2007.fr/actualites/fiche/2822/evolution_des_tarifs_reglementes_de_vente_de_l_electricite.html

Pour les ménages, l’augmentation moyenne des tarifs sera non pas de 3,4 % mais bien plus de 6%,  taxes en sus !

 

Mise à jour :

Les compteurs intelligents deviennent obligatoires en France.
Fin de la phase d’expérimentation des compteurs Linky au 31 décembre 2010.

http://les4elements.typepad.fr/blog/2010/09/les-compteurs-intelligents-deviennent-obligatoires-en-france-fin-de-la-phase-dexpérimentation-des-co.html#comments
Pourquoi une telle précipitation ?
On aurait peur des résultats de l'expérimentation qu'on ne s'y prendrait pas autrement...

Il n’est pas étonnant qu’avec les résistances qui sont en train de se former contre ce nouveau compteur et sa technologie emportée, les pouvoirs publics accélèrent la cadence en décrétant en catimini, tout son soutien à ErDF pour ce déploiement.

A Lyon, la collectivité concédante n’est pas très regardante sur les moyens mis en œuvre, avant qu'une réelle régulation ait été faite par les Autorités compétentes sur l’implémentation de cette nouvelle technologie dans les foyers.
Pourtant, aucun avenant au contrat de concession n’a été signé, permettant à ErDF d’utiliser le réseau électrique pour acheminer des données personnelles en communications numériques (CPL), technologie régit par la loi sur les télécommunications et non plus sur la seule loi de l’énergie.

Pour la ville de Lyon, ErDF a fait une offre au Maire, Président du Grand Lyon, offre que la ville ne pouvait refuser.
Le centre de contrôle national de tout le système du comptage électrique par CPL sera basé à Lyon dans l'immeuble " Le Triangle" dans le quartier de la Part-Dieu.

Voir aussi Compteurs communicants : trop de questions sans réponses
et Actualité Energie2007

Article à suivre,

  NOUVEAUX COMPTEURS ErDF/Linky :

- PROTECTION DES RENSEIGNEMENTS PERSONNELS ET PRÉSERVATION DE LA VIE PRIVÉE
- IMPACT SUR LA SANTE ET L’ENVIRONNEMENT

POUR UN HABITAT SAIN ET UN COMPTEUR PROPRE

Le compteur Linky est commercialisé par le Sté Atos Origin dirigée
par Thierry Breton, ancien ministre de l’Economie, des Finances et de
l’Industrie, ex Président Directeur général de France Telecom et semble
tirer profit de ses anciennes fonctions, en passant outre la Directive
2009/73/CE qui prévoit (sans que ce point ait donné lieu à un réel débat
public) que :
« Les États membres veillent à la mise en place de
systèmes intelligents de mesure qui favorisent la participation active
des consommateurs au marché de la fourniture d’électricité. »

Mais Atos Origin n’en reste pas là en créant Atos WorldGrid (http://www.atosorigin.com/en-us/Newsroom/fr-fr/Communiques_p...)dans
le domaine des Smart Energy et Utilities – nucléaire, électricité, oil
& gas et de l’eau et lance ces services Smart Mobility (http://www.fr.atosorigin.com/fr-fr/nos_activites/solutions/s...)en
créant son Incubateur par une nouvelle suite logicielle internet via
les Smarts. Ces derniers visent plus particulièrement quatre familles
d’utilisateurs : les clients, les citoyens, le personnel des entreprises
et les communautés. Toute la société va devenir Smart à une vitesse
hallucinante ne laissant aucun répit au législateur pour réguler les
nouvelles avancées technologiques.

Un lobby “pro-compteurs intelligents” s’est bien constitué au niveau
européen et il a pignon sur rue : le European Smart Metering Industry
Group, qui “travaille à accélérer l’adoption des compteurs intelligents
en Europe” (ESMIG compte aujourd’hui une vingtaine de membres dont les
fournisseurs de modules radio Cinterion, Sagem Communications, Telit et
Wavecom, et les fabricants de compteurs Actaris, Diehl, EMH, Hager,
Iskraemeco, Janz, Landis Gyr et Siemens. http://www.esmig.eu).
Ce lobby est manifestement très actif et très efficace ! Et son
influence au niveau européen est d’autant plus grande que ce niveau de
pouvoir fonctionne sans connexion réelle avec les opinions publiques
nationales.

C’est la raison pour laquelle, aucun répit ne sera donné aux
associations de défenses des consommateurs, le rouleau compresseur du
déploiement de cette technologie est en route.

Les enjeux financiers sont colossaux et se chiffrent en dizaine de milliards d’euros.


15-09-2010 om 21:25 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Een uitgesproken "Grr#!!♪♫@||#♫♪☻"-Kitokojungle-Opinie !!
14-09-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOERA HOERA de honger is bijna de wereld uit...
Klik op de afbeelding om de link te volgen
GROOT NIEUWS:

ER ZIJN MAAR 925 MILJOEN HONGERLIJDERS IN DE WERELD!

Vandaag in De Morgen

Voor het eerst in 15 jaar is het aantal mensen in de wereld dat honger lijdt, gedaald. De Voedsel- en Landbouworganisatie (FAO) van de Verenigde Naties telt in 2010 in totaal 925 miljoen hongerlijders.

Onaanvaardbaar

Ondanks die daling spreekt de FAO van een "onaanvaardbaar" cijfer. In 2009 werd volgens de VN-organisatie met 1.023 miljoen hongerenden voor het eerst de kaap van 1 miljard hongerende mensen overschreden. De daling met 9,6 procent wordt door de FAO in hoofdzaak toegeschreven aan de betere economische conjunctuur dit jaar en aan de prijsdaling voor voedingsmiddelen sinds 2008 op de nationale en de internationale markten.

Derde wereld

Toch lijden 925 miljoen mensen op de aardbol honger. Dat zijn er meer dan de 850 miljoen uit het crisisjaar 2008, aldus de FAO.
98 procent van de ondervoeding is geconcentreerd in de derde wereldlanden, waar 16 procent van de wereldbevolking woont. Twee derde van de 925 miljoen hongerlijders woont in slechts zeven landen: Bangladesh, China, de Democratische Republiek Congo, Ethiopië, India, Indonesië en Pakistan. (belga/ep)EN


De prijs van voedingsmiddelen is in augustus gestegen tot het hoogste peil in twee jaar tijd. Dat blijkt uit een prijsindex van de FAO, de voedsel- en landbouworganisatie van de VN.
 
De FAO-index steeg in augustus met vijf procent en staat daarmee op het hoogste niveau sinds september 2008. De index die de voedingsprijzen meet ligt daarmee wel nog steeds 38 procent lager dan de recordpiek die in juni 2008 werd gemeten.
 
De voornaamste reden voor het duurder worden van levensmiddelen is de gestegen prijs van tarwe - wegens de droogte in Rusland en het exportverbod voor tarwe dat Moskou vervolgens heeft uitgevaardigd - maar ook het duurder worden van suiker en olieën. (belga/mvdb)DUS...

14-09-2010 om 21:45 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Een uitgesproken "Grr#!!♪♫@||#♫♪☻"-Kitokojungle-Opinie !!
13-09-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de percentages van Leonard
We hebben het nog even over de misbruiken binnen de kerk. het moet ons van het hart dat de kerk vroeger toch wel veel daadkrachtiger optrad tegen priesters die niet volgens de regeltjes hun schapenzieltjes verzorgden. We denken hier nog maar aan Paster Daens....uit het ambt ontzet wegens te rood waarschijnlijk. In elk geval kon Daens niet even schuilen in Westvleteren en was het verborgene met behoud van zijn priesterambt niet voor hem weggelegd. Het waren andere t§ijden natuurlijk. Zelf hebben we echter verschillende priesters gekend die uit hun ambt werden ontzet wegens samenwonen met een madam...op zich lijkt dat dus binnen de kerk veel erger dan aan de kinderen uit piemels te fruniken of schaamhaar uit te trekken. Om over het ergste nog te zwijgen.
We lezen in de pers dat ze het toch ook erg eigenaardig vinden dat er lan,gs franstalige kant zo weinig misbruiken werden gerapporteerd. Sommigen gaan zelfs zo ver te verkondigen dat dit door buitenlandse voorbeelden te citeren onmogelijk met de realiteit kan stroken. Ze beweren ook dat franstalige slachtoffers meer schroom aan de dag zouden leggen om hierover te praten. Waarom dit zo zou zijn wordt nergens vermeld...
Misschien hebben ze gelijk, ze sloven zich werkelijk uit om te benadrukken dat ook in franstalige internaten er zulke misbruiken moeten voorgevallen zijn. Onze Vlamingen willen dan wel de sociale zekerheid splitsen maar misbruik binnen de kerk moet gemeenschappelijk blijven. Is dat nu geen hartverwarmend staaltje solidariteit met het armlastige Wallonië?
We hebben het hiet al eerder geschreven, volgens ons loopt de taalgrens dwars door dit misbruik tot het tegenovergestelde zal bewezen worden. We zijn echt benieuwd of er bij de nieuwe klachten die zijn binnengekomen nu dus veel franstaligen zitten....Wait and see next week...
http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20100913_091

Welzijnscentra ontvingen 30 nieuwe klachten seksueel misbruik

 • maandag 13 september 2010, 17u18
 • Bron: belga
 • Auteur: svh


De Centra voor Algemeen Welzijnswerk hebben sinds de opheffing van de Commissie Adriaenssens al zestig slachtoffers opgevangen. De Centra kregen dertig nieuwe meldingen van kindermisbruik binnen.
Na de opheffing van de Commissie Adriaenssens lanceerde Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen een nieuw hulpnummer voor slachtoffers van seksueel misbruik in de Kerk. Hij deed daarvoor een beroep op de Centra voor Algemeen Welzijnswerk (CAW’s).
Maandag laten de CAW’s weten dat ze al zestig slachtoffers hebben opgevangen. Dertig onder hen waren nog nooit eerder met hun verhaal naar buiten getreden.
De Centra werden maandagochtend ook vernoemd bij de voorstelling van het nieuwe ’Centrum voor erkenning, heling, herstel en verzoening’. 'De CAW’s blijven instaan voor eerstelijnshulp aan slachtoffers', sprak Johan Bonny, woordvoerder van de bisschoppenconferentie.
De Centra voor Algemeen Welzijnswerk, die los staan van het infopunt dat dinsdag wordt gelanceerd door de Kerk zelf, zijn bereikbaar op 0476 92 18 04 of onthaal@caw.be.


En eindelijk spreekt nu ook monseigeur Leonard zich uit over de zaak...en hij veegt Van Gheluwe de mantel uit. Mooi mooi mooi en heel terecht zullen de meesten zeggen. Zo simpel is het echter weer niet :

http://www.demorgen.be/dm/nl/989/Binnenland/article/detail/1157070/2010/09/13/Leonard-Roger-Vangheluwe-beseft-ernst-van-zijn-daden-niet.dhtml

Léonard: "Roger Vangheluwe beseft ernst van zijn daden niet"

13/09/10 21u31
Aartsbisschop André-Joseph Léonard heeft Roger Vangheluwe eind juli, begin augustus bezocht in de abdij van Westvleteren. "Hij realiseerde zich niet hoe erg de situatie was en zag de ernst van zijn daden niet in", verklaarde Léonard vanavond in TerZake (Canvas).

Volgens de aartsbisschop ziet men dergelijke reacties vaak bij pedofielen. Vangheluwe is zich niet voldoende bewust (geweest) van wat hij gedaan heeft en verdoezelt zijn daden, voegde hij eraan toe.

Léonard zei ook de reactie van de bevolking te begrijpen over het uitblijven van een gebaar van de voormalige bisschop van Brugge. "Ook wij vinden dat hij niet ver genoeg gegaan is", verklaarde de aartsbisschop nog over het vertrek van Vangheluwe uit de abdij van Westvleteren en uit zijn voormalig bisdom. Waar de ex-bisschop zich nu bevindt kon de aartsbisschop niet zeggen.

Tijdens een interview met RTL-TVI verklaarde Léonard dan weer dat hij niet inziet waarom het pedofilieschandaal op een slecht functioneren van de Kerk zou moeten wijzen. "Het aantal gevallen van seksueel misbruik binnen de Kerk bedraagt een zeer klein percentage van het seksueel misbruik dat gepleegd werd en nog steeds gepleegd wordt in de samenleving", aldus Léonard. (belga/ka)Wij herhalen:

“...hij niet inziet waarom het pedofilieschandaal op een slecht functioneren van de Kerk zou moeten wijzen. "Het aantal gevallen van seksueel misbruik binnen de Kerk bedraagt een zeer klein percentage van het seksueel misbruik dat gepleegd werd en nog steeds gepleegd wordt in de samenleving", aldus Léonard.”

Volgens onze bescheiden mening en afgaande op bovenstaande uitspraak van de Belgische oppertsjeef, heeft hij d’r zelf ook nog niks van begrepen. Vergelijkingen in percentages met de gehele samenleving....waarover heeft die koekoek het? Natuurlijk valt de totaliteit van de misbruiken niet enkel te situeren binnen de kerk...het zou er nog aan mankeren zeker?
Maar de kerk geeft zich wel uit als een moreel superieur instituut, of zijn we verkeerd? De maatschappij in haar geheel is zeker geen paradijs maar de kerk kan zich niet permitteren de minste tolerantie voor dergelijke misbruiken en dan nog door haar eigen priesters en paters te dulden. Dit is of zou haar core-business moeten zijn. Nu geeft ze de indruk dat haar core-business samenvalt met die van een gore sextent die bescherming geniet. dus meneer Leonard want de titel “monseigneur” kan u na dit soort uitspraken toch moeilijk dragen, gelieve de daadkracht van uw voorgangers terug in te voeren maar deze keer tegen een bende criminelen en perverten ondanks het feit dat ze slechts een klein percentage uitmaken van dit soort misdrijven binnen het geheel van de maatschappij en zelfs binnen de kerk. Zij moeten eruit punt. Maar voor ons mogen ze ook blijven in het verborgene of niet. Uw tent interesseert ons niet...maar we voelen mee met diegenen die jullie bedotten en bedriegen en het mag toch ook wel eens gezegd worden: we horen over dit soort dingen niet spreken binnen andere christelijke kerken en gemeenschappen, of was u dat nog niet opgevallen, meneer Leonard? Misschien moet u daar maar eens een vergelijking mee maken in percentages...zeg ne keer...

13-09-2010 om 23:14 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
Categorie:Een uitgesproken "Grr#!!♪♫@||#♫♪☻"-Kitokojungle-Opinie !!Inhoud blog
 • The brave new world is werkelijkheid...
 • ook interessant
 • Yaz...Yasmine...
 • en contraceptie in Belgistan...
 • Problemen in Frankrijk en USA met bepaalde contraceptiva...
 • ergerlijk 2013!
 • Femmes de Rue iedereen geeft commentaar, wij dus ook
 • De valsche Fransman nog maar eens verslagen...
 • Armoedebestrijding...Geen enkele minister heeft er naar gevraagd...
 • anderhalf miljard euro subsidies weggegooid in zonnepanelen...
 • Deltastichting niet blij....
 • Dag Allemaal vaandeldrager in de Vlaemsche ontvoogdingsstrijd!
 • Leve de tsjeven met hun kerncentrales en Bart Van Rompuy
 • Artistieke vrijheid in Vlaenderen en op de VRT!
 • EUREKA en DRIEWERF HOERA HIPHIP geen slimme meter in huis!
 • Hier zijn we weer !
 • >Dewinter getuigt over de zwanworstaanval op kinderen...
 • De voedselberg van Steven De Geynst
 • Luc Barbé...een heel kleine rehabilitatie...
 • een hoofddekselvergelijking
 • verlof voor de geërgerden
 • de duizendzevenentwintigste generatie Vlamingen kent grote leerachterstand
 • l'oiseau bleu
 • De blijde (weder)intrede van Maeterlinck in Gent en over perzikken met 2 k's
 • Belgie in het nieuws
 • Bernard de pilchard en het idyllisch kustlandschap
 • de levensverwachting van de Duitse armen biedt een oplossing voor de vergrijzing!
 • Hoera, de gestapo is terug...de Grimbergse kliklijn
 • leve de revolutie
 • ARCO, Tsjevenstreken in het kwadraat!
 • een visie op de Russische verkiezingen...
 • Wij hangen graag de propere uit...
 • Filip De Winter verhuist naar Namibië, hoera!
 • den ellentrik als grondstof
 • Black woman : Tu sens la fleur le matin et le poireau le soir. Non merci !
 • energie veroorzaakt vergeetachtigheid
 • bijna weer oorlog in Mesen...een belgenmop..
 • RIP SVETLANA ALILUYEVA...wie haar niet kent zoekt het maar eens op en leest haar boeken...
 • zonnepanelen zien klaar maar ook nazidassen op de VRT
 • Vlaanderen op zijn smalst en de lul van de dag
 • een monument
 • young media summit
 • met het schaamrood op de wangen
 • Spanje in actie tegen privatisering van het onderwijs
 • Er zijn dus toch nog verstandige mensen in Vlaanderen....de SERV
 • occupy Wall Street
 • Alaa Abdel -Fattah
 • ARCO het einde...
 • Tolerante Vlamingen?
 • madam van de dag: Ann Branbergen
 • De Brusselse metroerger dan Afghanistan?
 • Naast Plopsaland bestond er ook Shitland
 • Indaver Beveren ligt in Afrika
 • sluikreclame voor La source des femmes en Jacques Bloch
 • IN MEMORIAM
 • Amerika het donkerste voorbeeld
 • extreem rechts weer springlevend!
 • Le Pen en Israel één front??????
 • een andere stem in het debat...
 • Charlie a beaucoup d'ami(e)s en een nieuwe blog !
 • Oakland general strike
 • La belle plume française concernat Charlie: Le Monde
 • solidariteit met Charlie Hebdo
 • op naar de barricades!
 • een grote madam in de rechtbank !
 • Met zijn allen naar een Europees referendum, wij zijn allemaal Grieken!
 • Freya we love you!
 • gooi onze kerncentrales maar dicht, we steken de kaarsen wel aan...
 • Dexia we zijn één en al oor!
 • Zullen de Fransen wel slagen waar de Belgistanen falen?
 • Colloceer Vermeiren!
 • energie eindelijk een debat?
 • We are all Americans!
 • occupy....Chicago is nog steeds Chicago van Al Capone al heet hij nu Emanuel Rahm
 • de dubbeldemocratie Belgistan en de groene stroomcertificaten, twee verhaaltjes
 • de casino van ARCO en de rest...
 • vroem vroem
 • sjot ze uit hun pluche zetels!
 • Indignados in Brussel een succes!
 • nog een beetje chili...
 • Camila Vallejo komt naar Brussel!
 • Arvelor Mitaal of een mooi voorbeeld van roofkapitalisme
 • Het zijn weer harde tijden...
 • Privépolitie ...hallucinant...hier kan zelfs Hasselt nog een punt aan zuigen!
 • CAMILA VALLEJO een rolmodelleke
 • de duisternis regeert over grote delen van de wereld...
 • Revoilà le LKP deze keer in Mayotte...
 • niet alleen Obama schrijft mooie toespraken in de USA...
 • Lap, het is prijs!
 • de uitspraak van de dag
 • de éénwording tussen Zuid en Noord-apenland komt nabij! En Dexia is er nog!
 • In Brussel draagt nu elk schoolkind een kuisheidsgordel!
 • Maikel Nabil
 • no comment
 • We love Freya!
 • Arm België ...
 • We are seeing change in our world, block by block – city by city.
 • Freya is de slimste!
 • WE WON'T PAY
 • Griekenland en de vrije pers een voorbode voor Europa
 • Tot Maandag
 • mensen komen tot inzicht maar véééééééééééél te laat De dure energie...en onze luciede politici
 • China komt in opstand...tegen de zonnepanelen...tja
 • We gaan naar Amerika...
 • slimme meters en de sprookjes van onze vriend Bart Martens
 • INFRAX en slimme meters een duidelijk standpunt hoera!
 • slimme meters en slimme netten deel 2
 • slimme meters en slimme netten deel 1
 • slimme netten weer zo een indianenverhaal...
 • slimme meters ...de ondertekenaars...
 • de slimme meters...iedereen wordt stilaan slim...
 • Over de doden wel kwaaie woorden : einde van de zaak zuster Gabrielle?
 • koorknaap Javaux wordt schandknaap
 • Humberto Prato en De Wever, alles bij elkaar geklutst geeft een mooie omelet
 • De held wordt uitgewezen....petitie voor Ly Khaly
 • Maanpizza's?
 • voor vandaag volstaat één enkele zin...
 • Ere wie ere toekomt SVEN GATZ
 • Misschien willen de rijken wel ooit wat betalen maar intussen creperen de armen
 • de Duitse bron is gevonden...pure nazipraktijken dus vanwege de Ollandse bloggers en fora..
 • Hollandse nazitaal over Islamitische Duitse Turken en incest
 • Ce lion était beaucoup trop flamand ... Cela ne pouvait plus durer
 • een kleine nostalgische bevlieging over Franse lessen en 14-18
 • AI WEI WEI legt uit
 • IJzerbedevaart????? de wadde?????
 • ALI FARZAT: niet iedereen heeft blijkbaar de zelfde humor...
 • en hier zijn de invalide Walen met hun reactie...
 • N-VA is radio Mille Collines en een bende debielen...
 • Inge en de god van mededogen is Miss Universe
 • Dupont en Dupond in het Nieuwsblad
 • We kunnen hier niet tot 5 tellen...
 • neen tegen onverdraagzaamheid: oproep van de progressieve Islamieten
 • PUKKELPOP 2011
 • Daar is de orde weer...oneerlijke concurrentie in Marcinelle
 • Ollands partnership voor Stalinmuseum?
 • Jean Bricmont schrijft een artikel in Counterpunch
 • Nette mensen berokkenen even veel schade als britse plunderaars
 • meer belastingen graag en chique rellen in Lloret
 • verstandige taal...
 • over raddraaiers, imbecielen, stormrammen, linkse idioten en wijze zotten
 • Niemand heeft het monopolie van de waarheid maar praten helpt!
 • nog meer krapuul nu ook in Chili...
 • de verloren jeugd en andere bevlogen romantiek
 • Lessen uit het verleden? Vergeet het!
 • Plunderaars lusten geen boeken...
 • Daar komt Baudrillard : England's burning en B-H-V-jeugd brandt shoppingcentrum Anderlecht plat...
 • London's burning het lijkt stilaan wel op een kleine genocide...
 • London's burning maar er zijn zo wel een paar oorzaken...
 • London 's burning
 • Justice, not charity! en de ouwe Voltaire is weer springlevend!
 • Egypte en Israël zelfde strijd...
 • Kaka als onderpand
 • 8 augustus 1956 Tutti Cadaveri
 • toiletperen en zonnepanelen, de index zal weer stijgen....onze concurrentiepositie gaat er aan...
 • de slimme kleuter van de buren...
 • de Carapilsproleague steigert, u toch ook?
 • het tolerante olland lijkt wel een nazikamp...
 • Rothschild Boulevard ....
 • Israel en de indignados van Rothschild Boulevard
 • Betaalde sex om je studie te betalen...???
 • Terug naar Blankenberge...
 • Oproep aan Jean-Pierre, Siegfried en Benno
 • Frans Crols een groot-Russisch Vlaemsch-nationalist
 • Gevaarlijke onzin in Vlaanderen...
 • de geest van Jef Cognac is terug!
 • "Bolsjeviek" Dugin en zijn grootse plannen deel 3
 • Veel schoon volk...
 • Tanguy Veys krijgt een mail
 • "Bolsjeviek" Dugin en zijn grootse plannen deel 2
 • aaargh, this is really insane
 • in memoriam de socialistische jongeren van UTOYA
 • "Bolsjeviek" Dugin en zijn grootse plannen deel 1
 • De deltastichting en de bolsjewieken....
 • Stiglitz over Euro en Europa
 • Tekos en Verdinaso +vele leuke vlaamse vrienden deel 5
 • Tekos en Verdinaso +vele leuke vlaamse vrienden deel 4
 • Tekos en Verdinaso +vele leuke vlaamse vrienden deel 3
 • Tekos en Verdinaso +vele leuke vlaamse vrienden deel 2
 • Tekos en Verdinaso +vele leuke vlaamse vrienden deel 1
 • De grote denkers rond TEKOS Van Windekens en Luc Pauwels
 • Tanguy Veys de man die reageert!
 • Wat weten we over Nieuw rechts in Vlaanderen en Tekos? Deel 1
 • Nieuw Rechts Scriptie van Sofie Delporte deel 2
 • VSV wie zijn de leiders? Grinnik grinnik
 • TEKOS of het nieuwe conservatisme in Vlaanderen...een kleine inleiding
 • Tekos of de nieuwe conservatieven van de deltastichting of het vervolg op het Vlaams Syndikaat
 • Daar is de vlaamsche vakbond VSV een zusje van het VNS?
 • Kroll in Le Soir ter gelegenheid van 11 juli...schitterend
 • dens sos geklopt door Groen op links...
 • De rooie toekomst wenkt!
 • Bart non en het olijke duo
 • verboden te denken in Belgistan
 • Moderne slavernij in Flamanville eindelijk aangeklaagd door politici
 • Talibanfeministe Naomi Wolf over porno en mannen
 • Het diruponotaatje en wat commentaar bij artikel 60 en asiel
 • Daar zijn de eerste ronkende verklaringen op de diruponota
 • Natie en volk laat Gilbert de Tour winnen astamblief...
 • wat cijfertjes over jeugdwerkloosheid...
 • Jeugdwerkloosheid...we moeten er toch maar eens over praten
  Zoeken in blog

  Laatste commentaren
 • What is complicated? (Jill Hopkins)
      op Deltastichting niet blij....
 • Re: (Gigi)
      op soms zijn ook je medestanders een bende idioten
 • Re: (Riz)
      op de intellectuele superioriteit der franstaligen en een vakantietrip naar Sarkoland
 • Foto

  Le seul site qui n'a pas une culture très ancienne des vraies valeurs Flamandes
  Archief per week
 • 31/12-06/01 2013
 • 30/07-05/08 2012
 • 25/06-01/07 2012
 • 18/06-24/06 2012
 • 11/06-17/06 2012
 • 02/01-08/01 2012
 • 19/12-25/12 2011
 • 12/12-18/12 2011
 • 05/12-11/12 2011
 • 28/11-04/12 2011
 • 21/11-27/11 2011
 • 14/11-20/11 2011
 • 07/11-13/11 2011
 • 31/10-06/11 2011
 • 24/10-30/10 2011
 • 17/10-23/10 2011
 • 10/10-16/10 2011
 • 03/10-09/10 2011
 • 26/09-02/10 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 12/09-18/09 2011
 • 05/09-11/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 15/08-21/08 2011
 • 08/08-14/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 25/07-31/07 2011
 • 18/07-24/07 2011
 • 11/07-17/07 2011
 • 04/07-10/07 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 20/06-26/06 2011
 • 13/06-19/06 2011
 • 06/12-12/12 2010
 • 29/11-05/12 2010
 • 15/11-21/11 2010
 • 08/11-14/11 2010
 • 01/11-07/11 2010
 • 25/10-31/10 2010
 • 18/10-24/10 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 04/10-10/10 2010
 • 27/09-03/10 2010
 • 20/09-26/09 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 06/09-12/09 2010
 • 30/08-05/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 09/08-15/08 2010
 • 02/08-08/08 2010
 • 26/07-01/08 2010
 • 19/07-25/07 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 05/07-11/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 01/03-07/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 15/02-21/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 25/01-31/01 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 11/01-17/01 2010
 • 04/01-10/01 2010
 • 28/12-03/01 2016
 • 21/12-27/12 2009
 • 14/12-20/12 2009
 • 07/12-13/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009
 • 16/11-22/11 2009
 • 09/11-15/11 2009
 • 02/11-08/11 2009
 • 26/10-01/11 2009
 • 19/10-25/10 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 05/10-11/10 2009
 • 28/09-04/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 14/09-20/09 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 31/08-06/09 2009
 • 24/08-30/08 2009
 • 20/07-26/07 2009
 • 13/07-19/07 2009
 • 06/07-12/07 2009
 • 29/06-05/07 2009
 • 22/06-28/06 2009
 • 15/06-21/06 2009
 • 08/06-14/06 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 25/05-31/05 2009
 • 18/05-24/05 2009
 • 11/05-17/05 2009
 • 04/05-10/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 13/04-19/04 2009
 • 06/04-12/04 2009
 • 30/03-05/04 2009
 • 23/03-29/03 2009
 • 16/03-22/03 2009
 • 09/03-15/03 2009
 • 02/03-08/03 2009
 • 23/02-01/03 2009
 • 16/02-22/02 2009
 • 09/02-15/02 2009
 • 02/02-08/02 2009
 • 26/01-01/02 2009
 • 19/01-25/01 2009
 • 12/01-18/01 2009
 • 05/01-11/01 2009
 • 29/12-04/01 2009
 • 22/12-28/12 2008
 • 15/12-21/12 2008
 • 08/12-14/12 2008
 • 01/12-07/12 2008
 • 24/11-30/11 2008
 • 17/11-23/11 2008
 • 10/11-16/11 2008
 • 03/11-09/11 2008
 • 27/10-02/11 2008
 • 20/10-26/10 2008
 • 13/10-19/10 2008
 • 06/10-12/10 2008
 • 29/09-05/10 2008
 • 22/09-28/09 2008
 • 15/09-21/09 2008
 • 08/09-14/09 2008
 • 01/09-07/09 2008
 • 25/08-31/08 2008
 • 18/08-24/08 2008
 • 11/08-17/08 2008
 • 04/08-10/08 2008
 • 28/07-03/08 2008
 • 21/07-27/07 2008
 • 14/07-20/07 2008
 • 07/07-13/07 2008
 • 30/06-06/07 2008
 • 23/06-29/06 2008
 • 16/06-22/06 2008
 • 09/06-15/06 2008
 • 02/06-08/06 2008
 • 26/05-01/06 2008
 • 19/05-25/05 2008
 • 12/05-18/05 2008
 • 05/05-11/05 2008
 • 28/04-04/05 2008
 • 21/04-27/04 2008
 • 14/04-20/04 2008
 • 07/04-13/04 2008
 • 31/03-06/04 2008
 • 24/03-30/03 2008
 • 17/03-23/03 2008
 • 10/03-16/03 2008
 • 03/03-09/03 2008
 • 25/02-02/03 2008
 • 18/02-24/02 2008
 • 11/02-17/02 2008
 • 04/02-10/02 2008
 • 28/01-03/02 2008
 • 21/01-27/01 2008

  Andere URL'zz van ons...
 • Gastenboek
 • Beginselverklaring
 • Mission Statement
 • Onze AO-POSTERS
 • De Schijtoptant

 • Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek. Het is altijd leuk om eens iets van een ander te lezen.


  Blog als favoriet !

  onze ideologische onderbouw
 • WOII Fascisme
 • Spinoza door Etienne Vermeersch
 • Susse van den Ende
 • subversiviteit en situationisme
 • scepticisme en Jean Bricmont en Sokal
 • de grote roerganger en marxbrother 1

 • Buitenlandse voorbeelden om binnenlands na te volgen
 • ressacs Frankrijk
 • Amerika's beste gazet
 • een jonge vriend uit Latijns-Amerika met stamboom
 • bellaciao Frankrijk
 • Teacher dude Griekenland
 • LKP en UGTG Guadeloupe
 • The Huffington Post USA
 • Haaretz Israel
 • Human rights watch
 • IJsland in crisis

  Onze Esthetishe Bovenbouw
 • Bob De Groof
 • Baudouin Breïker
 • Le dernier cri Frankrijk
 • Art brut en aanverwanten
 • De mededeler en Quelle Horreur Olland
 • Schone Vlaemsche Poëzie
 • Muziek en kleinkunst comme on aime
 • @-C-ART-dzz-Offizz

 • Symphatieke blogs van over de taalgrens en Brussel en wijde omgeving
 • Richard III Duc de Gloucester
 • Brussel voor serieuse mensen
 • Taalhistorisch Brussel
 • afrikaanse madammen

 • LINK-swap
 • http://weblog.startpagina.be
 • http://weblog.startpagina.nl/
 • http://weblog.startkabel.nl/
 • http://weblogger.startbewijs.nl/
 • http://besteblogs.eigenstart.nl/

 • Een interessant adres?

  www.desesperado.be

  View blog top tags


  View blog authority
  Pagerankkeyword ranking search engine

  TECHNORATI
  PROFILE
  DOSSIER ENERGIE-DEBAT
 • BLOGBERICHT
  van PART I t.e.m XIII
 • PDF-DOCUMENT
  van PART I t.e.m XIII


 • Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!