kitokojungle

..welkom ! ..welkom ! ..welkom !

~ Gesticht àls Gesticht ter Voorkoming v/d Maatschappelijke Randdebiliteit ~

~ HÉT "progressief" Orgaan Der "Hangmatsocialisten" ~
Gesticht àls Gesticht ter Voorkoming v/d Maatschappelijke & Politieke Randdebiliteit

03-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.François Ubu, Bart Frit en de blonde oliebol
Nederland wordt dus volgens de blonde oliebol Nederlandser. Hier zaten we daar nu niet echt op te wachten hoor. Het lijkt ons nu net wat van het leuke te veel! Maar we hebben hier toch ook een variant op jullie oliebol. Onze inlandse teelt, de alom gekende Bart F. tracht Vlaanderen Vlaamser te maken. Hij doet het niet door de Islam te vuur en te zwaard te bestrijden. Onze inlandse variant doet het via Vlaamse belastingen. Alleen moet Bart en zijn partij nog eerst zelf geresponsabiliseerd worden om tot een akkoord te komen. “Responsabiliseren” is bij onze ollandse buren niet aan de orde vermits de blonde oliebol de meerderheid enkel moet gedogen. Concreet betekent dit dat diegenen die regeren zullen afhangen van de grillen van de oliebol. Moesten we maar meteen ook toepassen in Belgistan. Iedereen gedoogt NVA van Bart Frit en ze fluiten hem terug van zodra hij naast de pot pist. Helaas is het hier zo simppel niet.
Eén ding is zeker, ondanks preformateurs, 2 special agents rechtstreeks uit de opera comique en één high level-group zijn we nog geen haar dichter bij een federale regering. Integendeel, nu begint men elkaar dus toch te bestoken met ultimatums. En als je de reacties van de lezers van De Standaard erop na slaat dan heb je ongeveer drievierde vlaams-nationale zeloten die iedereen met een afwijkende mening uitschijten voor Spa-er en één vierde sukkelaars die dus duidelijk niet op kunnen tornen tegen het zich alom verspreidende virus van de Vlaamse zelfgenoegzaamheid.
Diegenen die nu blindelings geloven dat Vlaanderen met eigen belastingen een aards paradijs zal worden voor elke inwoner...wel die zijn goed zot. We hebben zo de uitgesproken mening dat ook het grote publiek eventjes de inzet van de verkiezingen is vergeten. De inzet was de splitsing van BHV. Nu dreigt Bart frit met het stopzetten van de onderhandelingen als de personenbelastingen niet mogen geregionaliseerd worden. Die fameuze copernicaanse omwenteling komt dus wel duidelijk neer op een radicale splitsing van Belgie. Want een staat die geen eigen belastingen of maar een miniem gedeelte ervan mag heffen is geen staat meer. Dit gaat niet over responsabiliseren van gewesten maar over het afschaffen van een land. PUNT. Dat iedereen die het tegendeel beweert ons hier komt uitleggen met welk geld men de pensioenen en de staatsschuld zal financieren? En we hebben het dan enkel over deze twee zaken.
Laat ons nu eindelijk met de meerderheid der  Belgen die absoluut niet gewonnen zijn voor de splitsing in verschillende plopsastaatjes onjze stemp verheffen en aan al deze politici duidelijk zeggen: sluit een akkoord maar blijf van België af. Laat ons niet vergeten dat we er in geslaagd zijn en dit ondanks onze verschillen, uit te groeien tot één van de rijkste landen ter wereld en één van de plaatsen op deze kluit waar het goed wonen is voor de grote meerderheid maar waar er nog heel wat te verbeteren valt voor een groeiende minderheid. Laat ons kijken naar wat België ons gebracht heeft, niet naar wat het ons zogezegd onthouden heeft. Laat ons niet vergeten dat Vlaanderen het er alleen niet beter zou afgebracht hebben. Het zou waarschijnlijk maar hier begint het virtuele, minder belastingen opgelegd hebben aan de rijken en aan de grote bedrijven. De meerderheid zou daar dus absoluut niks aan hebben gehad...Maar de zeloten zullen ons nooit gelijk geven op dit punt al horen we nooit veel sociale praat uit hun mond komen.

en om helemaal uitgespuwd te worden door de zeloten geven we graag het editoriaal van Mevrouw Delvaux van Le Soir. Zoals jullie weten is deze dame in bepaalde Vlaamse kringen ongeveer het evenbeeld van Beelzebub in vrouwenkleren...


       

De l'ubuesque au grotesque, il n'y a qu'un pas

                
BEATRICE DELVAUX
       
samedi 02 octobre 2010,                     

Rédactrice en chef

            
                  
   
La situation politique est proche de l'ubuesque. Il faudrait juste éviter qu'on ne tombe pas (qu'on ne soit pas) dans le grotesque. Un groupe de haut niveau, qui rapporte à un duo de polissons, qui lui-même est suspendu à deux ténors : il ne faudrait pas que cet empilement façon poupées russes, débouche sur une dernière poupée vide de tout contenu, voire sur un gigantesque pied de nez.
On sait la situation extrêmement difficile ; on se doutait que cela allait prendre du temps avec des crises, des réconciliations… Mais ici les difficultés s'accumulent : impossible de comprendre ce qui coince puisque personne ne parle et impossible de parler puisqu'alors, ça coince.
Il ne s'agit pas de minimiser le blocage actuel. La loi de financement est un enjeu réel et le bras de fer reste toujours le même à chaque étage de la fusée : ce que les francophones vont lâcher est-il un pas vers le démantèlement du pays et donc d'une reddition aux thèses de la N-VA ? Ou cela permettra-t-il de construire une nouvelle Belgique, toujours solidaire mais un peu plus responsable Région par Région ?
Concilier l'inconciliable en veillant à ce qu'aucune Région n'y perde. C'est donc bien toujours de cela qu'il s'agit. Et cela ressemble de plus en plus à ces petits jeux manuels où l'on doit reconstruire une figurine en bougeant des cases et où l'on se perd comme dans le pire des labyrinthes.
Est-ce tolérable ? Oui si cela ne dure plus des lunes et si nous avons la certitude qu'on nous dit la vérité et qu'on ne nous mène pas en bateau, en nous faisant croire qu'on négocie une possibilité d'accord alors qu'elle n'existe pas du tout. L'échec n'est pas une option, on le sait, sauf s'il est inévitable. Les élections seraient un petit séisme potentiel : ceux qui en prendraient le risque doivent en être conscients. Poursuite d'une Belgique sans gouvernement, risque de renforcement de l'opposition entre les communautés et pour les francophones la probabilité que la N-VA, sans plus aucun opposant solide, ne se renforce encore. Mais voter reste la manière démocratique et transparente de rebattre les cartes, lorsque plus personne n'a d'atouts pour emporter le jeu.    


Voor onze Vlaamse en Ollandse lezertjes geven we graag wat achtergrondinformatie over François UBU waarnaar in de titel wordt verwezen en in ons taalgebied nauwelijks bekend is. Spijtig genoeg!

Ubu Roi

                                                                       
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
                                                              
Ubu, volgens Alfred Jarry
Ubu Roi is een Frans toneelstuk van Alfred Jarry, dat in 1896 verscheen in Le Livre d'Art. Het werd op 10 december 1896 voor het eerst uitgevoerd. Het stuk wordt algemeen gezien als een voorloper van het dadaïsme en surrealisme in de kunst. Het stuk was het eerste in een reeks werken over het personage Ubu.

Inhoud

De hoofdpersoon van het toneelstuk is François Ubu, die door iedereen Père Ubu (Vader Ubu) wordt genoemd. Ubu is officier van koning Vencislaus, gedecoreerd met de Orde van de Rode Draak van Polen, voormalig koning van Aragon, graaf van Sandomir en in de loop van het stuk koning van Polen en doctor in de 'patafysica.
De primitieve, laffe, vraatzuchtige en machtsbeluste Père Ubu wordt door zijn vrouw Mère Ubu aangespoord om zich met behulp van een bloedbad te ontdoen van koning Vencislaus en zijn familie en zo de troon te bestijgen. Met behulp van Kapitein Bordure en zijn paalveniers lukt het Ubu zijn bloedige staatsgreep uit te voeren. Zo wordt hij een relatief populaire heerser, tot hij – meteen als eerste regeringsdaad – besluit, omdat hij denkt er persoonlijk beter van te worden, de gehele adel en het ambtenarenapparaat te herinrichten (dat wil zeggen ze te "onthersenen").
De radicale belastingpolitiek van Ubu zorgt niet alleen voor een onnodige meervoudige opbrengst van de directe en indirecte belastingen, maar ook voor een gewelddadige inning hiervan door de koning persoonlijk. Als Ubu de Poolse bevolking meer en meer begint te tiranniseren, beweegt de ontrouw geworden Bordure de Russische Tsaar Alexis ertoe, tegen de bandeloos moordende despoot op te treden en in te grijpen.
Als Ubu zich op veldtocht tegen de Russische heerser begeeft, wordt regentes Mère Ubu door de rechtmatige troonopvolger Bougrelas van de troon gestoten, maar niet voordat zij zich heeft ontfermd over de staatskas. Ubu wordt door het Russische leger vernietigend verslagen, maar weet met list en bedrog samen met zijn vrouw te ontsnappen naar Frankrijk, waar hij zich tot "maître des phynances" laat uitroepen.

03-10-2010 om 22:47 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Een uitgesproken "Grr#!!♪♫@||#♫♪☻"-Kitokojungle-Opinie !!
01-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Daar is de winter en daar zijn de prijsstijgingen van het gas...
Klik op de afbeelding om de link te volgen Daar komt de winter en daar komt dus de vriezeman. Wat komt er dan nog rond deze periode? Sinterklaas is geen optie wat de vraag is wat en niet wie. Wel toevallig beginnen de aardgasprijzen vanaf augustus te stijgen. Hoe zou dat toch koùen dat net voor de winterperiode dat gas zo duur wordt. De invoertders werken immers met langlopende contracten wat grote schommelingen beheersbaar zou moeten houden. Natuurlijk koppelen de (schaarse) leveranciers hun aardgasprijzen aan de petroleumprijzen die nogal wat bokkensprongen durven uithalen. Wij zijn natuurlijk als blogje absoluut niet in staat om uit te rekenen of de stijgingen, weliswaar met enige vertraging, al dan niet correct de evolutie van de petroleum volgen. We blijven het enkel eigenaardig vinden dat net voor de winter de prijzen flink de hoogte ingaan. Prettig te horen voor de talrijker wordende groep van mensen die nog net rondkomen is dat niet. Maar het zijn de feiten:

Aardgasprijs sterk gestegen in augustus

Belga - 30-09-2010
(BELGA) = De prijs van aardgas voor gezinnen is in augustus opvallend sterk gestegen. Dat blijkt uit een analyse van de VREG, de Vlaamse regulator voor de energiemarkt.
De stijging was algemeen: of men nu afneemt van de standaardleverancier (gemiddeld +7,40 pct op één maand tijd) of een contract heeft (+6,29 pct). De sociale maximumprijs steeg zelfs met 15,63 procent, aldus de VREG.
Voorspellen hoe de aardgasprijs verder zal evolueren, is bijzonder moeilijk, al lijkt het erop dat op lange termijn kan uitgegaan worden van een stabilisatie of daling. De VREG leidt dat af uit de prijscurve van contracten met een vaste energieprijs: energieleveranciers moeten in die contracten alle verwachte kosten incalculeren. Die prijscurve daalde lichtjes in augustus. "De stabiele trend lijkt erop te wijzen (...) dat de aardgasleveranciers geen prijsstijgingen verwachten".
De forse stijging van de sociale maximumprijs kan volgens de VREG dan weer verklaard worden doordat die pas om de zes maanden wordt aangepast.
Jullie lezen het even goed als wij dat de sociale maximumprijs stijgt met 15,63% We hebben het hier al verschillende keren aangehaald. Dit zijn abnormale stijgingen voor een sociale maximumprijzen...en in plaats van een kaduuke regelgeving over minimumleveringen in te voeren waarmee waarschijnlijk enkel een grasparkiet en een koppel bedwantsen hun voordeel opdoen kan onze mooie minister beter hier iets aan trachten te veranderen...

Enig onderzoek bij de CREG hierover leert ons toch ook een aantal interessante zaken. In tegenstelling tot de VREG die geen prijsstijgingen meer verwachten vinden we bij de CREG nog wel lichte tariefstijgingen.

http://www.creg.be/pdf/Tarifs/G/evolprixg_nl.pdfsociale

We leren ook dat de sociale maximumprijs dus wel degelijk de goedkoopste is ook ten opzichte van Lampiris. Dat is niet altijd zo geweest.
En verder leren we dat de leverancier Lampiris verder blijft verkopen aan heel gunstige tarieven. En dat in de drie landsgedeelten en voor alle verbruikersprofielen

Wat betreft het veschil tussen vaste tarieven en aanpasbare tarieven leren we dat vaste tarieven duurder zijn.

Onthou dus, beste Belgische lezertjes, en we willen geen reclame maken, maar Lampiris blijft de goedkoopste gasleverancier. Voor een standaardverbruik van ongeveer 23000 kwh/jaar loopt het verschil tussen lampiris en de duurste leverancier Essent op tot ongeveer 180€
Voilà, je weet wat je nu moet doen...

01-10-2010 om 21:46 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Een uitgesproken "Grr#!!♪♫@||#♫♪☻"-Kitokojungle-Opinie !!
30-09-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Freya en de dooie sossenmus: de minimale gaslevering
Klik op de afbeelding om de link te volgen Ach, beste lezertjes, wat verandert de wereld toch razendsnel! Terwijl we twee jaar geleden nog regelmatig artikels mochten lezen over de baldadige jeugd die zich tijdens het weekend in grote getalen te pletter reed klinkt het vandaag anders. Anders betekent dan dat er passionele moorden worden gepleegd in seniorenflats waar een 87 jarige man zijn elf jaar jongere partner vermoordt omdat ze zonder hem zich nog in het wilde uitgaansleven wilde storten...de wreedaardigste doodsoorzaken verschuiven dus omwille van de vergrijzing naar de meest voorkomende leeftijdsgroep. Maar daar hebben we het verder niet meer over. Waarover hebben we het dan wel?
We hebben het over energie en meer bepaald het goede nieuws gebracht door mooie Freya over de minimale gasleveranties aan behoeftige klanten.
Wij zochten het als sociaal voelende slechteriken even voor jullie op in De Standaard

   

Minimum aardgas voor 14.000 gezinnen deze winter

ARMOEDE

 • zaterdag 25 september 2010

 • Auteur: (belga)BRUSSEL - Wie in de koude wintermaanden zijn gasrekening niet kan betalen, mag voortaan op een minimum aan aardgas rekenen. Dat beslisten de Vlaamse ministers Freya Van den Bossche (SP.A, Energie) en Jo Vandeurzen (CD&V, Welzijn), die komende winter op die manier zo'n 14.000 gezinnen voorthelpen.
Nu al krijgen mensen die hun rekening niet kunnen betalen een oplaadbare budgetmeter. Sommige gezinnen hebben echter ook geen middelen om die budgetmeter op te laden. Dat gebeurt bijvoorbeeld wanneer mensen bij de eerste winterprik plots extra veel moeten betalen. Zo zouden deze winter naar schatting 14.000 gezinnen in de kou komen te zitten.

De lancering van een minimumlevering voor aardgas moet die problemen voorkomen. Voor elektriciteit bestaat al zo'n minimumlevering, waarbij mensen nog net voldoende elektriciteit (10 ampère) krijgen om aan de basisbehoeften te voldoen. ‘Voor aardgas stelt zich het probleem dat men niet ‘een beetje aardgas' kan leveren. ‘Dat zou tot ontploffingsgevaar kunnen leiden', aldus Van den Bossche.

De OCMW's zullen verwittigd worden als gezinnen zonder gas dreigen te vallen. Zij zullen dan een minimumhoeveelheid aardgas ter beschikking stellen na onderzoek. De OCMW's zijn het idee wel genegen, maar willen er wel meer personeel voor.


Is dat nu geen leuk nieuws, beste lezertjes? We gingen even ons lichtje opsteken bij “ervaringsdeskundigen” uit de sociale sector. Het blijkt al snel dat de kans dat wij de broer zijn van Napoleon velen malen groter is dan dat het hier gaat om een degelijk onderbouwde sociale maatregel. De persberichten over deze maatregel stroken trouwens helemaal niet met de werkelijkheid. We geven jullie dan ook graag de reactie van de specialisten op het terrein. We hebben het dan over Samenlevingsopbouw, een zeer efficiënte organisatie die zich bezig houdt om samen met de “zwakke verbruikers” de rechten van deze steeds groeiende groep consumenten te verdedigen:

Bedenkingen bij Besluit van de Vlaamse Regering
‘minimale levering van aardgas tijdens de winterperiode’

1.

29 september 2010

Steunpunt Turnhout, Otterstraat 116, 2300 Turnhout   T 014 44 26 74   E ellen.dries@samenlevingsopbouw.be   
W www.samenlevingsopbouw.be

Een kort incident tijdens de septemberverklaring op 27 september 2010 in het Vlaamse parlement: onze actie “Geef volle gas voor energie”.  Met deze actie vraagt Samenlevingsopbouw  Antwerpen provincie, samen met ACW, Steunpunt Algemeen Welzijnswerk, Welzijnszorg en Verbruikersateljee, op een positieve manier aandacht voor energiearmoede. Het garanderen van nutsvoorzieningen – via een minimale levering – is één van de aandachtspunten in onze actie.

De principiële regeringsbeslissing over de “minimale levering van aardgas”  van afgelopen vrijdag 24 september 2010 kwam voor ons plotseling en onverwacht aangewaaid.
Eerder werden – via het Verticaal Overleg Energie – reeds gesprekken opgestart over het invoeren van een minimumlevering in de aardgasbudgetmeter. Gezien de technische beperkingen (er kan niet “een beetje” gas geleverd worden) alleszins geen eenvoudige oefening. De samenwerking met de overheid was ons inzien nog niet afgerond. Allerlei denkpistes zouden nog verder verkend worden.  

Wat in het Ontwerpbesluit omschreven wordt als een minimumlevering, voldoet niet aan die voorwaarden.  En gegarandeerd is de minimumlevering allerminst.
De klant moet zicht wenden tot het OCMW om ‘kWh omgezet in geld’ te vragen waarmee hij zijn budgetmeter kan opladen. Het initiatief moet dus van de klant uitgaan.
Het persbericht daarentegen vermeldde dat de netbeheerder de OCMW’s op de hoogte brengt wanneer ze vermoeden dat gezinnen dreigen zonder aardgas te vallen. Op basis van die gegevens kan het OCMW dan in actie schieten. Een wezenlijk verschil in aanpak.

Die maakt ook dat de vergelijking met de minimumlevering in de elektriciteitsbudgetmeter niet opgaat. De minimale levering van 10 ampère kan de klant zelf activeren wanneer zijn actief krediet (en noodkrediet) opgebruikt is. De hulpverlening wordt hier niet in betrokken. Alhoewel we pleiten voor een snelle interventie van de hulpverlening zodat energiearmoede kan voorkomen worden, kunnen we niet voorbij aan twee belangrijke vaststellingen:
- heel wat OCMW’s kunnen de toevloed aan dossiers niet aan en/of vullen het noodzakelijke sociaal onderzoek erg verschillend in.
- Bij maatschappelijk kwetsbare groepen ligt de relatie met de hulpverlening soms zeer moeilijk. De drempel kan nog erg hoog zijn.

De minimale levering zoals ze nu wordt voorgesteld, is geen instrument van de netbeheerder binnen een energiebeleid maar een ‘welzijnsoplossing’. Het oordeel over de noodzaak van de voorgestelde minimale levering ligt volledig in handen van de hulpverlening.


Bij het lezen van het ‘Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het besluit van de Vlaamse Regering van 13 maart 2009 betreffende de sociale openbaredienstverplichtingen in de vrijgemaakte elektriciteits- en aardgasmarkt, wat betreft de invoering van een minimale levering van aardgas tijdens de winterperiode’ rezen er nog vragen.

·    In tegenstelling tot het persbericht schrijft het ontwerpbesluit dat het de klant zelf is die naar het OCMW kan stappen en aangeven dat hij onvoldoende middelen heeft.
o    In het kader van het nieuwe besluit i.v.m. de schuldafbouw zullen de netbeheerders op basis van het oplaadgedrag van de klanten aan de Lokale Adviescommissies  doorgeven welke huishoudens zonder aardgas dreigen te vallen.  Wat gebeurt er met deze aanpak (die verdoken armoede aan het licht kan brengen)?  Moet die wijken voor de huishoudens die zelf de stap naar de hulpverlening zetten?
o    Worden gebruikers van de aardgasbudgetmeters geïnformeerd  over de mogelijkheid om naar het OCMW te stappen als ze niet meer  kunnen opladen. Hoe en wanneer wordt dat aanbod aangebracht? Via een brochure, bij het installeren van de budgetmeter mondeling toegelicht, voortdurende sensibilisering via de oplaadkantoren …
We willen erop wijzen dat heel veel huishoudens met een budgetmeter ongekend zijn bij het OCMW en niet automatisch via ‘hun’ hulpverlener geïnformeerd worden.
o    Kan de hulpvraag alleen behandeld worden als men helemaal zonder gas zit of kan dat ook al bij de dreiging ervan? Bv. huishoudens die een budgetmeter krijgen in oktober, kunnen vlug vaststellen dat ze de winter niet doorkomen.

·    De minimale levering geldt enkel voor de winterperiode
o    Wat met koudeprikken buiten de winterperiode? Deze regeling geldt wel voor de verlengingen van de winterperiode die door de minister wordt afgekondigd (als wij daar – bijna een traditie -  om vragen). Maar zelfs die verlengingen zijn geen oplossing voor aanhoudende koude.  Wat met het gebruik van warm water (hygiëne) en de mogelijkheid om te koken het hele jaar door?

·    Het OCMW kan opteren gebruik te maken van een systeem van minimale levering aardgas
o    Deze opdracht voor het OCMW wordt zeer voorwaardelijk geformuleerd.  Wat met de gezinnen waar de hulpverlening helemaal vast zit? Of waar zeer hoge voorwaarden gesteld worden aan de hulpverlening (bv. budgetbegeleiding)

·    Een sociaal onderzoek binnen zeven dagen?
We juichen een erg snelle interventie toe maar betwijfelen of de OCMW’s dit kunnen waarmaken, in het bijzonder omdat hulpvragen met serieuze piekmomenten zullen opduiken.
Hoe zal dat sociaal onderzoek eruit zien? Vanuit onze ervaring met de LAC-werking wordt een sociaal onderzoek zeer divers ingevuld. Gezien de tijdsdruk en de caseload veronderstellen we dat dit zeer oppervlakkig zal gebeuren.


·    Bij een reëel probleem van energiearmoede.
Indicatieve tabel, parameters
o    Wordt met ‘type woning’ bedoelt of het om een vrijstaande woning, halfopenbebouwing, appartement gaat? Of brengt men ook woningkwaliteit in rekening? Speelt het EPC  een rol?
o    Het OCMW bepaalt de hoeveelheid gas die het gezin nodig heeft per dag, tot het einde van de winterperiode, uitgedrukt in kWh?
§    Hoe worden de kWh omgezet in geld? Aan welke prijs wordt een kWh berekend? Best kan de prijs van de kWh berekend worden aan de geldende tarieven die het gezin betaalt (dit is afhankelijk van DNB-gebied).
§    Het OCMW berekent hoeveel gas het gezin per dag nodig heeft tot het einde van de winterperiode. Het geld wordt gespreid per twee weken tot het einde van de winterperiode. In welke oplaadpunten kunnen ze terecht? Soms moeten gezinnen grote verplaatsingen maken en in barre weersomstandigheden.
§    De openingsuren van het OCMW zijn vaak niet afgestemd op werkende gezinnen. Kunnen gezinnen ook naar andere oplaadpunten om de minimale levering op te laden?
§    Kan het OCMW zelf de ‘berekende’ kWh aan minimale levering optrekken? Bv. wanneer ze vaststellen dat een huishouden echt niet rondkomt.
§    Gaat de minimumlevering voldoende zijn om te verwarmen en warm water te kunnen gebruiken? Gaat de indicatieve tabel rekening houden met energieverslindende toestellen? Kan het OCMW ook voor omkaderende maatregelen zorgen, bv. het reinigen van de verwarmingsketel zodat die minder verbruikt?

·    Artikel 29/4: het OCMW kan voorwaarden verbinden
o    Schuldbegeleiding en schuldafbouw
§    Wil dit zeggen dat gezinnen verplicht in budgetbegeleiding, -beheer moeten gaan bij het OCMW? Of wordt er alleen gekeken naar mogelijke schuld bij de netbeheerder en/of leverancier?
§    Als er een betaalplan schuldafbouw in de budgetmeter zit, wordt dit dan gestopt in de periode dat het gezin de minimale levering krijgt? Of tikt van deze minimale levering dan ook nog het betaalplan verder weg? Als dit gebeurt, wordt hier dan rekening mee gehouden met het bepalen van de hoogte van de kWh die aan de huishoudens wordt toegekend?
o    REG-maatregelen
§    We kunnen alleen maar toejuichen dat het OCMW huishoudens ondersteunt bij reg-maatregelen.  Mogelijks kan het OCMW mee investeren in de woningkwaliteit.
o    Verplicht opladen van budgetmeters in zomer
§    Hoe zal dat in zijn werk gaan?

·    Het geld recupereren na de winter?
o    OCMW’s kunnen tot 70% van de kosten recupereren bij de netbeheerder. Zullen ze dit steeds doen of zullen ze van sommige huishoudens verwachten dat ze de volledige 100% terugbetalen?
o    Het resterende bedrag?
§    Elk OCMW gaat zijn eigen beleid hebben over het terugbetalen van de resterende bedragen. De cliënt dreigt de dupe te worden van het gebrek aan uniforme aanpak.
§    Zullen de betaalplannen haalbaar zijn? Wie een minimale levering heeft gebruikt, moet die tijdens de zomer terugbetalen en wordt intussen ook verplicht om op te laden (te sparen) voor de winter. De impact op het huishoudbudget kan aanzienlijk zijn.
§    Zullen die consequenties vooraf goed uitgelegd worden aan de hulpvragers op het moment dat de vraag gesteld wordt? Het wordt wel erg complex: de budgetmeters op zich, de opladingen, de schuldafbouw

Ann Vander Wilt
Ellen Dries
Mieke Clymans


We kunnen enkel besluiten uit deze degelijk onderbouwde reactie op het juichverhaal van Van den Bossche dat onze mooie Freya ons wat blazen tracht wijs te maken. Het gaat hier inderdaad NIET om een minimale en gegarandeerde energielevering. Het is ook volgens onze bescheiden mening een poging om wat zand in de ogen te strooien van de sociaalvoelende burgers die blij zijn met een dooie mus. De sossen hebben weer de kans gemist om echt sos te zijn wat ons steeds minder verwondert. Hoe zou dat toch komen, vragen wij onszelf ook af????
We geven Freya dan ook met veel plezier de beker van de formidabelste gemiste kans...

30-09-2010 om 21:38 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Een uitgesproken "Grr#!!♪♫@||#♫♪☻"-Kitokojungle-Opinie !!
29-09-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Betoging in Brussel en we zijn solidair met de Europese stakers
Klik op de afbeelding om de link te volgen Sorry beste lezertjes, we waren vandaag op de betoging in Brussel en we staken. Dus vandaag geen andere nieuwtjes!
29-09-2010 om 22:51 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Een uitgesproken "Grr#!!♪♫@||#♫♪☻"-Kitokojungle-Opinie !!
28-09-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bart Frit geeft les...
Iemand zou politiekers moeten verbieden om te spreken over een begrip als “identiteit”. Er is helemaal geen bezwaar tegen dat men dat behandelt als psychiater, socioloog, antropoloog en weet ik veel allemaal maar nooit door een politiek sujet. Dan heeft dat een kleffe bijklank. Zeker als het komt uit de mond van een nationalist, laat staan een Vlaamse versie van dit type. -ist. En helemaal erg als Bart Frit dit uitlegt aan eerstejaarsstudenten in Gent.
http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20100928_075&subsection=3

   

De Wever geeft les over identiteit

 • dinsdag 28 september 2010, 15u07
 • Bron: belga
 • Auteur: svh


GENT - N-VA voorzitter Bart De Wever heeft vanmorgen een gastcollege gegeven aan de UGent over identiteit en nationalisme. Hij herhaalde er ook zijn pessimisme over de onderhandelingen rond een nieuwe financieringswet.
De Wever geeft les over identiteit
photo news
   


Politicoloog en UGent-professor Carl Devos nodigt elk jaar naar aanleiding van het openingscollege politicologie de meest prominente politicus van het moment uit voor een gastcollege. De voorbije jaren passeerden Yves Leterme, Marianne Thyssen en Herman Van Rompuy de revue. Dit jaar was de eer weggelegd voor N-VA-voorzitter Bart De Wever.
Veel volk
Het auditorium Leon De Meyer, dat plaats biedt aan meer dan 1.000 mensen, zat voor de gelegenheid overladen vol. Zelfs op de trappen en vlak voor het speekgestoelte zaten studenten.
De Wever benadrukte dat identiteit niet mag worden afgewezen omdat er ook racisme bestaat en dat er een positief verband bestaat tussen identiteit enerzijds en democratie, solidariteit, inclusie en een sociale samenleving anderzijds.
Ook de relatie tussen de Vlamingen en Franstaligen in ons land en de strijd tussen Vlaamsgezinden en belgicisten kwam uiteraard aan bod. 'Er is een gevecht voor uw ziel bezig', stelde De Wever, die eraan toevoegde dat België er afgaande op objectieve kenmerken inzake identiteit slecht voor staat. 'Er zijn twee culturen en twee democratieën in ons land', aldus De Wever.
Uithaal naar Milquet
Hij wees ook op een verschil in visie tussen Vlamingen, die uitgaan van territorium, en Franstaligen, die meer heil zien in het personaliteitsbeginsel. De eis van sommige Franstaligen om Brussel uit te breiden, noemde hij in de huidige Europese context zinloos en weinig relevant.
Ook CDH-voorzitster Joëlle Milquet kreeg er terloops van langs. 'Er zijn er die campagne voeren met l’union fait la force, maar zelf geen Nederlands leren'. In een andere gemeenschap de taal van het volk spreken, vindt De Wever niet meer dan normaal.
Tijdens de vragenronde stelde niemand van de studenten een vraag over de lopende communautaire onderhandelingen. Carl Devos deed het dan maar zelf. Hij vroeg De Wever over de financieringswet wanneer het goed genoeg zal zijn voor N-VA.
Catch-22
De Wever herhaalde wat hij vanmorgen ook al op radio 1 zei, dat hij in een catch-22 zit. Hij wil naar eigen zeggen wel een akkoord sluiten, maar wil geen akkoord dat volgens hem geen oplossing biedt voor de problemen. 'Ik weet niet hoe het gaat aflopen. Ik wou dat ik het wist, maar er zijn enige redenen tot scepticisme', besloot de voorman van de N-VA.


Nog zo een kwakkel die steeds maar weer de wereld wordt ingestuurd en de geesten der fiere Vlamingen vertroebelt namelijk de mythe dat Vlaanderen het teritorialiteitsbeginsel aanhangt en Wallonië het personaliteitsbeginsel. Wil ons iemand hier dan eens duidelijk komen uitleggen -en het mag Bart Frit himself zijn- welk territorialiteitsbeginsel de Brusselse Vlamingen toepassen? Of het zou het koloniseren van de Dansaertstraat moeten zijn en omgekeerd op welk personaliteitsbeginsel de franstalige eis tot de uitbreiding van Brussel zich beroept?
Beste lezertjes, ook onze ollandse lezertjes, dat fameuse beginsel gebaseerd op territorium wordt gebruikt omdat sommigen dat netjes uitkomt. Want als het niet echt past zoals in Brussel dan sluiten onze Vlaams-nationalistische identitairen zich zeer snel aan bij het andere beginsel. Bij ons Waals broedervolk is het net zo. Er zijn zelfs slimmerikjes die beweren dat Frankrijk ook steeds dat personaliteitsbeginsel toepaste. Het zou iets typisch “latijns” zijn tegenover dat territoriumgedoe van de germanen. Als iemand ons een historicus vindt die wil bewijzen dat Frankrijk tijdens zijn woelige geschiedenis steeds het latijnse personaliteitsbeginsel heeft toegepast dan mag hij die onmiddellijk laten opnemen in de psychiatrie. Over het Duitse territorialiteitsbeginsel hebben we ook zo onze eigen mening, zeker als het gaat over de periode tussen 1910-1945....en daar hebben ze toch ook wel wat afgeleuterd over het Germanendom als personaliteitsbeginsel zouden we denken.

Nu wat betreft de twee verschillende democratieën...zoiets horen we graag vertellen door de ex-politieke baas van ex-senatoren als ene madam Geybels. In een democratie heeft iedereen recht op een degelijke verdediging.... en men besmeurt daar maar niet zo maar iemand in zijn of haar beroepseer door losjesweg te beweren dat er drugs of liever “opiaten” werden voorgeschreven aan de bedgenoot...roddels dus...

Ook uit De Standaard:

   

Kim Geybels haalt uit naar Bart De Wever

 • dinsdag 28 september 2010

 • Auteur:

kba
© Kim Geybels
Vier weken na haar turbulente Thailand-trip en haar ontslag uit de Senaat heeft spoedarts Kim Geybels in Terzake met scherp geschoten op de N-VA-partijtop. Volgens Geybels dreigde Bart De Wever ermee om, indien ze geen ontslag nam, alle 'roddels' over haar persoon aan het Medisch Tuchtcollege over te maken.


Fraaie democratie zo te zien. En we hebben het hier al gezegd dat we geen fan waren en zijn van Kim G. maar wat dat wicht is overkomen en we hebben het nu NIET over Thailand maar over haar eigen “partijvrienden” wens je je ergste vijand niet toe.

en nog iets dat we Bart Frit graag zouden willen duidelijk maken: Beste Bart Frit, er zijn geen TWEE verschillende culturen in België. Er zijn er VEEL MEER! Denk daar eens rustig over na als je bijvoorbeeld door de Pelikaanstraat loopt. Ook indien je ooit door onze straten zou lopen, Beste Bart Frit. Wij behoren evenmin tot jouw cultuur noch tot jouw identiteit en we zijn daar erg blij mee...

28-09-2010 om 23:11 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Een uitgesproken "Grr#!!♪♫@||#♫♪☻"-Kitokojungle-Opinie !!
27-09-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Vlaamse sossen eindelijk gered en het geheim van Filip en Laurent
Opgepast waarde vrienden en kameraden, het orakel van Hasselt en wijde omgeving heeft weer gesproken. Juicht kameraden en gezellinnen, de ochtendstond zal na deze wijze woorden weer gloren als van tevoren.
Steve Verniet heeft een oplossing voor de gestage afkalving van de Vlaamse sossen...en neen, beste vrienden, het gaat niet om gratis tickets voor Plopsaland.
Steve, -wat doet die man, intussen voor de kost? - wil dat de Vlaamse sossen Vlaamser en katholieker worden... Hoe komt het toch dat we daar zelf nooit aan hadden gedacht?
Zo simpel kan de oplossing zijn. Alle sossen worden tsjeef en hangen de leeuwenvlag uit op 11juli. Voilà, Gennez zal op 1 mei 2011 het Koning Boudewijnstadium moeten afhuren. En dat dan nog alleen voor de enthousiaste menigten uit de Vlaamse rand. Misschien kunnen we “de klauw” van U2 al bestellen. We dromen van socialistische verkiezingsoverwinningen in een zee van leeuwenvlaggen gevolgd door een dankmis onder de IJzertoren.en het neerleggen van een bloemenkrans op het graf van Verschaeve in Alveringem
Samen met stresskonijn Pascal Smet die Engels tot tweede taal heeft uitgeroepen in het nederlandstalig onderwijs, vormt Stevie het komische duo van de week.
De volgende regeringsonderhandelingen zullen in het engels verlopen. Trouwens de “high level” groep is daar al de zeer stille voorbode van. “Look, this must be Miss No” klinkt erg James Bondachtig en alleen iemand van zijn kaliber kan ons land nog redden

http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20100926_052


Stevaert: 'Socialisten moeten Vlaamser zijn'

 • zondag 26 september 2010, 15u08
 • Bron: belga


Volgens oud-sp.a-voorzitter Steve Stevaert "zouden de socialisten veel Vlaamser moeten zijn". Dat heeft hij zondag gezegd in De Zevende Dag. "De socialisten moeten zich aanpassen aan de omstandigheden hier en nu, in Wallonië moet je andere analyses maken."
Stevaert vindt dat de socialisten in Vlaanderen veel te klein zijn, "ze moeten terug groeien". De voormalige voorzitter van de Vlaamse socialisten geeft toe dat er een aantal fouten zijn gemaakt, maar die mogen niet afgeschoven worden op de huidige sp.a-top.
Vooreerst, zegt Stevaert, hadden de socialisten vroeger meer aandacht moeten hebben voor de geloofsovertuiging van de mensen. Een tweede "kras op de plaat" is dat de socialisten niet Vlaams genoeg zijn.
"We moeten geen nationalisten zijn, dat is tegen de anderen. Maar we mogen wel voor de Vlamingen opkomen. Als socialisten moeten we dichtbij het volk staan."
"Al die krassen samen maken het voor de jonge leiders moeilijk om nu heel veel stemmen te halen", meent Stevaert.


Maar nog belangrijker nieuws kwam dit weekend uit Zevenkerken. Het mysterie rond de “rare” houding van onze kroonprins en zijn broertje is eindelijk opgelost. Hun wat “wereldvreemde” ingesteldheid is meer dan waarschijnlijk te wijten aan misbruik door een “opvoeder” in de prestigieuse paterschool van Zevenkerke. Rest ons enkel nog het mysterie rond de val van Albert I in Marche-les-Dames.

27-09-2010 om 00:30 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Een uitgesproken "Grr#!!♪♫@||#♫♪☻"-Kitokojungle-Opinie !!
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.als we het dan toch over de collaboratie hebben...terwijl we op de nieuwe regering wachten
Klik op de afbeelding om de link te volgen we krijgen hier in ons landje een een soort rare debatcultuur. Behalve dan over de huidige regeringsformatie want daar hoort niemand op dit moment nog iets over vertellen. Waarschijnlijk interesseert het nog nauwelijks iemand. Nu we trouwens uit enquetes vernemen dat Brusselaars absoluut niet staan te springen om in een soort statenbond  met Wallonië of  met Vlaanderen in het bootje te stappen kan elke illusie over een eventuele splitsing maar beter meteen worden opgeborgen. Laat ons nu eindelijk als volwassen redelijke wezens met elkaar praten. Hetzij in het Nederlands hetzij in het Frans of in allebei tegelijkertijd.
Het andere debat over de verschillen in collaboratie tussen Vlaanderen en Wallonië duurt ook nog steeds voort. Niemand heeft het nodig gevonden aan te halen dat er nog wat andere soorten collaboratie waren. We citeren : het toenmalige koningshuis en delen van de politieke linkerzijde zoals Hendrik De Man en Edgard Delvo van de unie van hand- en geestesarbeiders maar ook van bepaalde delen, van het toenmalige ACV. rond het zogenaamde “plan Voss”. Lees maar de interessante studie van Etienne Verhoeyen hieronder:


http://www.dbnl.org/tekst/verh084belg01_01/verh084belg01_01_0004.php

In tegenstelling tot Bart Frit’s bewering dat de Walen hun collaboratie hebben verdoezelt wat absoluut niet klopt, kunnen we misschien beter zeggen dat vooral de twee andere collaboraties lang onderbelicht zijn gebleven...maar dat past niet in het huidige communautaire plaatje.

27-09-2010 om 00:00 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Een uitgesproken "Grr#!!♪♫@||#♫♪☻"-Kitokojungle-Opinie !!Inhoud blog
 • The brave new world is werkelijkheid...
 • ook interessant
 • Yaz...Yasmine...
 • en contraceptie in Belgistan...
 • Problemen in Frankrijk en USA met bepaalde contraceptiva...
 • ergerlijk 2013!
 • Femmes de Rue iedereen geeft commentaar, wij dus ook
 • De valsche Fransman nog maar eens verslagen...
 • Armoedebestrijding...Geen enkele minister heeft er naar gevraagd...
 • anderhalf miljard euro subsidies weggegooid in zonnepanelen...
 • Deltastichting niet blij....
 • Dag Allemaal vaandeldrager in de Vlaemsche ontvoogdingsstrijd!
 • Leve de tsjeven met hun kerncentrales en Bart Van Rompuy
 • Artistieke vrijheid in Vlaenderen en op de VRT!
 • EUREKA en DRIEWERF HOERA HIPHIP geen slimme meter in huis!
 • Hier zijn we weer !
 • >Dewinter getuigt over de zwanworstaanval op kinderen...
 • De voedselberg van Steven De Geynst
 • Luc Barbé...een heel kleine rehabilitatie...
 • een hoofddekselvergelijking
 • verlof voor de geërgerden
 • de duizendzevenentwintigste generatie Vlamingen kent grote leerachterstand
 • l'oiseau bleu
 • De blijde (weder)intrede van Maeterlinck in Gent en over perzikken met 2 k's
 • Belgie in het nieuws
 • Bernard de pilchard en het idyllisch kustlandschap
 • de levensverwachting van de Duitse armen biedt een oplossing voor de vergrijzing!
 • Hoera, de gestapo is terug...de Grimbergse kliklijn
 • leve de revolutie
 • ARCO, Tsjevenstreken in het kwadraat!
 • een visie op de Russische verkiezingen...
 • Wij hangen graag de propere uit...
 • Filip De Winter verhuist naar Namibië, hoera!
 • den ellentrik als grondstof
 • Black woman : Tu sens la fleur le matin et le poireau le soir. Non merci !
 • energie veroorzaakt vergeetachtigheid
 • bijna weer oorlog in Mesen...een belgenmop..
 • RIP SVETLANA ALILUYEVA...wie haar niet kent zoekt het maar eens op en leest haar boeken...
 • zonnepanelen zien klaar maar ook nazidassen op de VRT
 • Vlaanderen op zijn smalst en de lul van de dag
 • een monument
 • young media summit
 • met het schaamrood op de wangen
 • Spanje in actie tegen privatisering van het onderwijs
 • Er zijn dus toch nog verstandige mensen in Vlaanderen....de SERV
 • occupy Wall Street
 • Alaa Abdel -Fattah
 • ARCO het einde...
 • Tolerante Vlamingen?
 • madam van de dag: Ann Branbergen
 • De Brusselse metroerger dan Afghanistan?
 • Naast Plopsaland bestond er ook Shitland
 • Indaver Beveren ligt in Afrika
 • sluikreclame voor La source des femmes en Jacques Bloch
 • IN MEMORIAM
 • Amerika het donkerste voorbeeld
 • extreem rechts weer springlevend!
 • Le Pen en Israel één front??????
 • een andere stem in het debat...
 • Charlie a beaucoup d'ami(e)s en een nieuwe blog !
 • Oakland general strike
 • La belle plume française concernat Charlie: Le Monde
 • solidariteit met Charlie Hebdo
 • op naar de barricades!
 • een grote madam in de rechtbank !
 • Met zijn allen naar een Europees referendum, wij zijn allemaal Grieken!
 • Freya we love you!
 • gooi onze kerncentrales maar dicht, we steken de kaarsen wel aan...
 • Dexia we zijn één en al oor!
 • Zullen de Fransen wel slagen waar de Belgistanen falen?
 • Colloceer Vermeiren!
 • energie eindelijk een debat?
 • We are all Americans!
 • occupy....Chicago is nog steeds Chicago van Al Capone al heet hij nu Emanuel Rahm
 • de dubbeldemocratie Belgistan en de groene stroomcertificaten, twee verhaaltjes
 • de casino van ARCO en de rest...
 • vroem vroem
 • sjot ze uit hun pluche zetels!
 • Indignados in Brussel een succes!
 • nog een beetje chili...
 • Camila Vallejo komt naar Brussel!
 • Arvelor Mitaal of een mooi voorbeeld van roofkapitalisme
 • Het zijn weer harde tijden...
 • Privépolitie ...hallucinant...hier kan zelfs Hasselt nog een punt aan zuigen!
 • CAMILA VALLEJO een rolmodelleke
 • de duisternis regeert over grote delen van de wereld...
 • Revoilà le LKP deze keer in Mayotte...
 • niet alleen Obama schrijft mooie toespraken in de USA...
 • Lap, het is prijs!
 • de uitspraak van de dag
 • de éénwording tussen Zuid en Noord-apenland komt nabij! En Dexia is er nog!
 • In Brussel draagt nu elk schoolkind een kuisheidsgordel!
 • Maikel Nabil
 • no comment
 • We love Freya!
 • Arm België ...
 • We are seeing change in our world, block by block – city by city.
 • Freya is de slimste!
 • WE WON'T PAY
 • Griekenland en de vrije pers een voorbode voor Europa
 • Tot Maandag
 • mensen komen tot inzicht maar véééééééééééél te laat De dure energie...en onze luciede politici
 • China komt in opstand...tegen de zonnepanelen...tja
 • We gaan naar Amerika...
 • slimme meters en de sprookjes van onze vriend Bart Martens
 • INFRAX en slimme meters een duidelijk standpunt hoera!
 • slimme meters en slimme netten deel 2
 • slimme meters en slimme netten deel 1
 • slimme netten weer zo een indianenverhaal...
 • slimme meters ...de ondertekenaars...
 • de slimme meters...iedereen wordt stilaan slim...
 • Over de doden wel kwaaie woorden : einde van de zaak zuster Gabrielle?
 • koorknaap Javaux wordt schandknaap
 • Humberto Prato en De Wever, alles bij elkaar geklutst geeft een mooie omelet
 • De held wordt uitgewezen....petitie voor Ly Khaly
 • Maanpizza's?
 • voor vandaag volstaat één enkele zin...
 • Ere wie ere toekomt SVEN GATZ
 • Misschien willen de rijken wel ooit wat betalen maar intussen creperen de armen
 • de Duitse bron is gevonden...pure nazipraktijken dus vanwege de Ollandse bloggers en fora..
 • Hollandse nazitaal over Islamitische Duitse Turken en incest
 • Ce lion était beaucoup trop flamand ... Cela ne pouvait plus durer
 • een kleine nostalgische bevlieging over Franse lessen en 14-18
 • AI WEI WEI legt uit
 • IJzerbedevaart????? de wadde?????
 • ALI FARZAT: niet iedereen heeft blijkbaar de zelfde humor...
 • en hier zijn de invalide Walen met hun reactie...
 • N-VA is radio Mille Collines en een bende debielen...
 • Inge en de god van mededogen is Miss Universe
 • Dupont en Dupond in het Nieuwsblad
 • We kunnen hier niet tot 5 tellen...
 • neen tegen onverdraagzaamheid: oproep van de progressieve Islamieten
 • PUKKELPOP 2011
 • Daar is de orde weer...oneerlijke concurrentie in Marcinelle
 • Ollands partnership voor Stalinmuseum?
 • Jean Bricmont schrijft een artikel in Counterpunch
 • Nette mensen berokkenen even veel schade als britse plunderaars
 • meer belastingen graag en chique rellen in Lloret
 • verstandige taal...
 • over raddraaiers, imbecielen, stormrammen, linkse idioten en wijze zotten
 • Niemand heeft het monopolie van de waarheid maar praten helpt!
 • nog meer krapuul nu ook in Chili...
 • de verloren jeugd en andere bevlogen romantiek
 • Lessen uit het verleden? Vergeet het!
 • Plunderaars lusten geen boeken...
 • Daar komt Baudrillard : England's burning en B-H-V-jeugd brandt shoppingcentrum Anderlecht plat...
 • London's burning het lijkt stilaan wel op een kleine genocide...
 • London's burning maar er zijn zo wel een paar oorzaken...
 • London 's burning
 • Justice, not charity! en de ouwe Voltaire is weer springlevend!
 • Egypte en Israël zelfde strijd...
 • Kaka als onderpand
 • 8 augustus 1956 Tutti Cadaveri
 • toiletperen en zonnepanelen, de index zal weer stijgen....onze concurrentiepositie gaat er aan...
 • de slimme kleuter van de buren...
 • de Carapilsproleague steigert, u toch ook?
 • het tolerante olland lijkt wel een nazikamp...
 • Rothschild Boulevard ....
 • Israel en de indignados van Rothschild Boulevard
 • Betaalde sex om je studie te betalen...???
 • Terug naar Blankenberge...
 • Oproep aan Jean-Pierre, Siegfried en Benno
 • Frans Crols een groot-Russisch Vlaemsch-nationalist
 • Gevaarlijke onzin in Vlaanderen...
 • de geest van Jef Cognac is terug!
 • "Bolsjeviek" Dugin en zijn grootse plannen deel 3
 • Veel schoon volk...
 • Tanguy Veys krijgt een mail
 • "Bolsjeviek" Dugin en zijn grootse plannen deel 2
 • aaargh, this is really insane
 • in memoriam de socialistische jongeren van UTOYA
 • "Bolsjeviek" Dugin en zijn grootse plannen deel 1
 • De deltastichting en de bolsjewieken....
 • Stiglitz over Euro en Europa
 • Tekos en Verdinaso +vele leuke vlaamse vrienden deel 5
 • Tekos en Verdinaso +vele leuke vlaamse vrienden deel 4
 • Tekos en Verdinaso +vele leuke vlaamse vrienden deel 3
 • Tekos en Verdinaso +vele leuke vlaamse vrienden deel 2
 • Tekos en Verdinaso +vele leuke vlaamse vrienden deel 1
 • De grote denkers rond TEKOS Van Windekens en Luc Pauwels
 • Tanguy Veys de man die reageert!
 • Wat weten we over Nieuw rechts in Vlaanderen en Tekos? Deel 1
 • Nieuw Rechts Scriptie van Sofie Delporte deel 2
 • VSV wie zijn de leiders? Grinnik grinnik
 • TEKOS of het nieuwe conservatisme in Vlaanderen...een kleine inleiding
 • Tekos of de nieuwe conservatieven van de deltastichting of het vervolg op het Vlaams Syndikaat
 • Daar is de vlaamsche vakbond VSV een zusje van het VNS?
 • Kroll in Le Soir ter gelegenheid van 11 juli...schitterend
 • dens sos geklopt door Groen op links...
 • De rooie toekomst wenkt!
 • Bart non en het olijke duo
 • verboden te denken in Belgistan
 • Moderne slavernij in Flamanville eindelijk aangeklaagd door politici
 • Talibanfeministe Naomi Wolf over porno en mannen
 • Het diruponotaatje en wat commentaar bij artikel 60 en asiel
 • Daar zijn de eerste ronkende verklaringen op de diruponota
 • Natie en volk laat Gilbert de Tour winnen astamblief...
 • wat cijfertjes over jeugdwerkloosheid...
 • Jeugdwerkloosheid...we moeten er toch maar eens over praten
  Zoeken in blog

  Laatste commentaren
 • What is complicated? (Jill Hopkins)
      op Deltastichting niet blij....
 • Re: (Gigi)
      op soms zijn ook je medestanders een bende idioten
 • Re: (Riz)
      op de intellectuele superioriteit der franstaligen en een vakantietrip naar Sarkoland
 • Foto

  Le seul site qui n'a pas une culture très ancienne des vraies valeurs Flamandes
  Archief per week
 • 31/12-06/01 2013
 • 30/07-05/08 2012
 • 25/06-01/07 2012
 • 18/06-24/06 2012
 • 11/06-17/06 2012
 • 02/01-08/01 2012
 • 19/12-25/12 2011
 • 12/12-18/12 2011
 • 05/12-11/12 2011
 • 28/11-04/12 2011
 • 21/11-27/11 2011
 • 14/11-20/11 2011
 • 07/11-13/11 2011
 • 31/10-06/11 2011
 • 24/10-30/10 2011
 • 17/10-23/10 2011
 • 10/10-16/10 2011
 • 03/10-09/10 2011
 • 26/09-02/10 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 12/09-18/09 2011
 • 05/09-11/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 15/08-21/08 2011
 • 08/08-14/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 25/07-31/07 2011
 • 18/07-24/07 2011
 • 11/07-17/07 2011
 • 04/07-10/07 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 20/06-26/06 2011
 • 13/06-19/06 2011
 • 06/12-12/12 2010
 • 29/11-05/12 2010
 • 15/11-21/11 2010
 • 08/11-14/11 2010
 • 01/11-07/11 2010
 • 25/10-31/10 2010
 • 18/10-24/10 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 04/10-10/10 2010
 • 27/09-03/10 2010
 • 20/09-26/09 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 06/09-12/09 2010
 • 30/08-05/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 09/08-15/08 2010
 • 02/08-08/08 2010
 • 26/07-01/08 2010
 • 19/07-25/07 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 05/07-11/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 01/03-07/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 15/02-21/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 25/01-31/01 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 11/01-17/01 2010
 • 04/01-10/01 2010
 • 28/12-03/01 2016
 • 21/12-27/12 2009
 • 14/12-20/12 2009
 • 07/12-13/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009
 • 16/11-22/11 2009
 • 09/11-15/11 2009
 • 02/11-08/11 2009
 • 26/10-01/11 2009
 • 19/10-25/10 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 05/10-11/10 2009
 • 28/09-04/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 14/09-20/09 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 31/08-06/09 2009
 • 24/08-30/08 2009
 • 20/07-26/07 2009
 • 13/07-19/07 2009
 • 06/07-12/07 2009
 • 29/06-05/07 2009
 • 22/06-28/06 2009
 • 15/06-21/06 2009
 • 08/06-14/06 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 25/05-31/05 2009
 • 18/05-24/05 2009
 • 11/05-17/05 2009
 • 04/05-10/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 13/04-19/04 2009
 • 06/04-12/04 2009
 • 30/03-05/04 2009
 • 23/03-29/03 2009
 • 16/03-22/03 2009
 • 09/03-15/03 2009
 • 02/03-08/03 2009
 • 23/02-01/03 2009
 • 16/02-22/02 2009
 • 09/02-15/02 2009
 • 02/02-08/02 2009
 • 26/01-01/02 2009
 • 19/01-25/01 2009
 • 12/01-18/01 2009
 • 05/01-11/01 2009
 • 29/12-04/01 2009
 • 22/12-28/12 2008
 • 15/12-21/12 2008
 • 08/12-14/12 2008
 • 01/12-07/12 2008
 • 24/11-30/11 2008
 • 17/11-23/11 2008
 • 10/11-16/11 2008
 • 03/11-09/11 2008
 • 27/10-02/11 2008
 • 20/10-26/10 2008
 • 13/10-19/10 2008
 • 06/10-12/10 2008
 • 29/09-05/10 2008
 • 22/09-28/09 2008
 • 15/09-21/09 2008
 • 08/09-14/09 2008
 • 01/09-07/09 2008
 • 25/08-31/08 2008
 • 18/08-24/08 2008
 • 11/08-17/08 2008
 • 04/08-10/08 2008
 • 28/07-03/08 2008
 • 21/07-27/07 2008
 • 14/07-20/07 2008
 • 07/07-13/07 2008
 • 30/06-06/07 2008
 • 23/06-29/06 2008
 • 16/06-22/06 2008
 • 09/06-15/06 2008
 • 02/06-08/06 2008
 • 26/05-01/06 2008
 • 19/05-25/05 2008
 • 12/05-18/05 2008
 • 05/05-11/05 2008
 • 28/04-04/05 2008
 • 21/04-27/04 2008
 • 14/04-20/04 2008
 • 07/04-13/04 2008
 • 31/03-06/04 2008
 • 24/03-30/03 2008
 • 17/03-23/03 2008
 • 10/03-16/03 2008
 • 03/03-09/03 2008
 • 25/02-02/03 2008
 • 18/02-24/02 2008
 • 11/02-17/02 2008
 • 04/02-10/02 2008
 • 28/01-03/02 2008
 • 21/01-27/01 2008

  Andere URL'zz van ons...
 • Gastenboek
 • Beginselverklaring
 • Mission Statement
 • Onze AO-POSTERS
 • De Schijtoptant

 • Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek. Het is altijd leuk om eens iets van een ander te lezen.


  Blog als favoriet !

  onze ideologische onderbouw
 • WOII Fascisme
 • Spinoza door Etienne Vermeersch
 • Susse van den Ende
 • subversiviteit en situationisme
 • scepticisme en Jean Bricmont en Sokal
 • de grote roerganger en marxbrother 1

 • Buitenlandse voorbeelden om binnenlands na te volgen
 • ressacs Frankrijk
 • Amerika's beste gazet
 • een jonge vriend uit Latijns-Amerika met stamboom
 • bellaciao Frankrijk
 • Teacher dude Griekenland
 • LKP en UGTG Guadeloupe
 • The Huffington Post USA
 • Haaretz Israel
 • Human rights watch
 • IJsland in crisis

  Onze Esthetishe Bovenbouw
 • Bob De Groof
 • Baudouin Breïker
 • Le dernier cri Frankrijk
 • Art brut en aanverwanten
 • De mededeler en Quelle Horreur Olland
 • Schone Vlaemsche Poëzie
 • Muziek en kleinkunst comme on aime
 • @-C-ART-dzz-Offizz

 • Symphatieke blogs van over de taalgrens en Brussel en wijde omgeving
 • Richard III Duc de Gloucester
 • Brussel voor serieuse mensen
 • Taalhistorisch Brussel
 • afrikaanse madammen

 • LINK-swap
 • http://weblog.startpagina.be
 • http://weblog.startpagina.nl/
 • http://weblog.startkabel.nl/
 • http://weblogger.startbewijs.nl/
 • http://besteblogs.eigenstart.nl/

 • Een interessant adres?

  www.desesperado.be

  View blog top tags


  View blog authority
  Pagerankkeyword ranking search engine

  TECHNORATI
  PROFILE
  DOSSIER ENERGIE-DEBAT
 • BLOGBERICHT
  van PART I t.e.m XIII
 • PDF-DOCUMENT
  van PART I t.e.m XIII


 • Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!