kitokojungle

..welkom ! ..welkom ! ..welkom !

~ Gesticht àls Gesticht ter Voorkoming v/d Maatschappelijke Randdebiliteit ~

~ HÉT "progressief" Orgaan Der "Hangmatsocialisten" ~
Gesticht àls Gesticht ter Voorkoming v/d Maatschappelijke & Politieke Randdebiliteit

28-07-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oproep aan Jean-Pierre, Siegfried en Benno
Zo beste lezertjes, deze formidabele doordachte toespraak van een groot Vlaemsch denker vat netjes samen hoe er dus gedacht et gepraat wordt in Vlaanderens rechtse intellectuele middens. Hoe positioneert men de hardwerkende en natuurlijk steeds perfecte Vlaming (tenzij hij links zou zijn) tegenover de "sandalendragende kutmarokkaantjes", welke stroming draagt in feite de verantwoordelijkheid voor het nationaal-socialisme in Duitsland, de sociaal-democratie natuurlijk, de beken Vlaamse intellectuele bekeerlingen zoals Rondas, Bracke en Bernhardt...
Nu we het daar toch over hebben over die stroom van bekeerlingen...we hadden toch eens graag wat commentaren gehoord van deze nieuwe zogenaamde bekeerlingen over hun nieuwe vrienden die hen zo graag koesteren omwille van hun deze keer wel correcte ideeën...Voor praatvarens als Rondas en Bracke moet dat toch niet meteen een probleem zijn om  zeer  klaar en duidelijk komen uit te leggen wat ze van zulke nette vrienden als deze Frans Crols denken? Of zien we het verkeerd als eminente leden van de linkse kerk?
Zeg ons wie je vrienden zijn en wij zeggen wie je bent. Ok een cliché en niet altijd waar maar dit is dan een gelegenheid om de "flou artistique" weg te nemen. Neen, we maken ons geen begoocheling over de impact van dit blogje. Ze kunnen het eens proberen rond het thema Islam en immigratie om hun persoonlijke stellingen zeer duidelijk uit te leggen op één of andere Vlaamse cultuurzender of liever nog vlak na de zoveelste heruitzending van een aflevering van De Kampioenen" als gans Vlaanderen kijkt en luistert....en zet de rest van het "Vlaemsche Ratpak" er ook maar bij. De Sanctorums, Stormes enz...we kijken er al naar uit op welke ideologische punten deze denkers verschillen van de Noorse flippo...en ze zullen wel afkomen met de theorie van vrijheid van meningsuiting maar uiteindelijk zullen ze weinig nuancering toevoegen aan de radicaliteit van de Noorse flippo of van één of andere extreme imam. Want extremisme valt in feite steeds terug op het scenario van een John Wayne-Western. Wij zijn de goeie helden met een witte hoed en de slechten dragen een zwarte hoed of hebben pluimen in hun haar
...
en de volgende dagen doen we het wat rustiger aan want we gaan ook op trainingskamp ...in Blankenberge

28-07-2011 om 08:35 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
Categorie:Een uitgesproken "Grr#!!♪♫@||#♫♪☻"-Kitokojungle-Opinie !!
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frans Crols een groot-Russisch Vlaemsch-nationalist

Lees en proef de hieronder opgenomen toespraak van Vlaams denker en eminent spreker Frans Crols, lid van alles en nog wat dat  idioot rechtse lulkoek verkoopt.

 

Eerst uitleggen wie  Frans Crols is. Want gelijk welke van Pieperzele kan dwaze klap verkopen en dat via Internet als een nieuwe ideologie verspreiden. Deze Frans is echter andere koek. Het gaat hier om een rasechte “Vlaemsche intellektuweel” een groot denker en daar blinkt Vlaanderen wel erg in uit vooral als het gaat over dit soort rechtse “sotternijen”. Begin al vast jullie Russisch te oefenen, beste lezertjes…

 

 

http://nl.wikipedia.org/wiki/Frans_Crols

 

Frans Crols

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Ga naar: navigatie, zoeken

Frans Crols (Turnhout, 24 december 1942) is een Vlaams journalist.

Hij volgde een opleiding tot licentiaat handels- en consulaire wetenschappen en was achtereenvolgens onderwijzer, kaderlid in Congo, redacteur bij de Gazet van Antwerpen en redacteur, redactiechef, hoofdredacteur en directeur van het financieel-economische weekblad Trends.

Als columnist neemt Frans Crols Vlaamsgezinde standpunten in. Hij is tevens lid van de denkgroep In de Warande die in november 2005 het Manifest voor een Zelfstandig Vlaanderen in Europa publiceerde.

Hij zorgde voor controverse toen hij als gastspreker op de IJzerwake in augustus 2009 stelde desnoods Brussel te laten vallen om Vlaamse onafhankelijkheid te bereiken.

Hij is kernlid van de Vlaams-republikeinse denkgroep Res Publica.

 

 

En dit moet wat geactualiseerd worden want onze Frans is inmiddels gepensioneerd directeur bij Trends maar blijft voorzitter van de adviesraad

 

 

Beminde gelovigen van de rechtse kerk

Dit is een gastartikel door Frans Crols, lid van de Academische Raad van LIBERA!. Plaatsing van een gastartikel op de Libera!-site betekent niet dat Libera! het op alle punten eens hoeft te zijn met de auteur(s).

Hieronder volgen stukken uit de toespraak van Frans Crols op het TeKoS-colloquium van 2 april jongstleden aan de Universiteit Antwerpen. De volledige tekst zal te lezen zijn in het nog te verschijnen extra nummer van TeKoS.

Beminde gelovigen van de rechtse kerk,

De trotskist en hoogleraar Jan Blommaert ontkent het licht van de zon in zijn essay “Links van de kerk” in Knack van 16 maart en op de webstek kifkif.be. Een boek over zijn verzinsel is op komst bij uitgever EPO, het gauchistische uitgeefhuis. Wat is het verzinsel? Het essay “Links van de kerk” weerlegt dat er een linkse kerk is en ontkent dat de progressieven jarenlang het debat over de multiculturele samenleving hebben gedomineerd. Neen, beminde gelovigen, het is rechts dat het debat over de multiculturele samenleving naar zijn hand heeft gezet; wij, conservatieven, rechtsen hebben het hoogste gekraaid, en kregen de meeste steun, over standpunten als Vlaanderen voor de Vlamingen, selectieve inwijking, voorrang voor de Europese Leitkultur. Blommaerts polemiek is van een haast Goebelliaanse gotspe. Of er een linkse kerk, een verzameling van linkse kapelletjes of een linkse oecumene is, is een kwestie van woorden, van semantiek. Feit is en blijft dat tot voor een korte tijd de vooruitstrevenden, zoals het apostelen van Gramsci past, ALLE, ALLE sleutelposities innamen in de media en daardoor ALLE debatten naar hun hand konden zetten. Ik denk aan de recente en schitterende essaybundel “De Islam” van Wim Van Rooy en Sam Van Rooy waar ik op terugkom. De Van Rooys hebben daarover sinds november 2010 interviews weggeven in de Nederlandse kwaliteitskranten, waren te gast in De Balie in Amsterdam, kwamen er mee op de Nederlandse televisie. In Vlaanderen dat geen linkse kerk, geen linkse censuur heeft volgens Jan Blommaert, is “De Islam” tot vandaag doodgezwegen door De Standaard (buiten een akkefietje van Mia Doornaert in haar column), De Morgen, Knack, de VRT, VTM en noem maar op.

Intellectueel is een sappig en heerlijk woord. Een intellectueel maakt deel uit van een intellocratie en daarin is het goed toeven: gekeken wordt in de huiskring van de ïntellocraat naar Canvas, geluisterd wordt naar Klara, gelezen wordt in De Morgen of Humo, en ver is men van de hufters die zich verlustigen aan pulp als Goedele, Familie, Thuis en Big Brother. Onder intellectuelen was het, zeker in Vlaanderen, tot voor kort mega-tof.

Iedereen dacht Politiek Correct en wie niet PC was bestond niet, verdiende verdelging door de malcontent dood te zwijgen, publicatierecht te ontnemen, een uitgever af te pakken, een professoraat of een mediajob te weigeren.

De heren en dames intellectuelen ankeren sedert mei ’68 gemoedelijk en exclusief ter linkerzijde. Simpel. Een rechtse intellectueel is een contradictie, kan niet bestaan, heeft niks te vertellen. Johan Huizinga, Leo Strauss, C.S. Lewis, Ludwig Witgenstein,


 

Roger Scruton, Andreas Kinneging, Theodore Dalrymple, om slechts enkele behoudende, rechtse mensen op te sommen, missen geloofsbrieven in de ogen van de Politiek Correcten. Evenzeer als de mindere goden Pim Fortuyn, Martin Bosma, en recente bekeerlingen van links: Jean-Pierre Rondas, Wim van Rooy, Benno Barnard, Siegfried Bracke en we vergeten er. Het beekje van progressieve kameleons die rechts, centrum, conservatief vervellen wordt een riviertje.

Je moet van goeden huize zijn om de Deltastichting te kennen, Tekos te kennen, publieke intellectuelen te kennen als Luc Pauwels, Johan Sanctorum, Paul Belien, Koenraad Elst, de genoemde Van Rooy’s (mensen met een linkse en loge-achtergrond). Het cordon sanitaire heeft op een haar na zijn antidemocratische muren niet meer kunnen optrekken rond de zelfverklaarde conservatief Bart De Wever. Dat is Vlaanderen, en dat is het effect van de onbestaande linkse kerk.

Nooit zal ik vergeten wat de Nederlandse socioloog en historicus, J.A.A. van Doorn bewees in zijn schitterende “Duits socialisme, het falen van de sociaal-democratie en de triomf van het nationaal-socialisme” (2007): het verraad van het Duitse volk door de klerken van de sociaal-democratie opende de deuren voor een variant van het socialisme, het nationaal-socialisme. Geert Wilders en Filip De Winter zouden niet bestaan, zonder het nuffige discours van de heren en dames van stand van links.

WIE ZIJN WIJ? Wat is onze identiteit?

Ik kijk naar u en mij, naar ons in de spiegel van kutmarokkaantjes in Brussel, van allochtone jongeren die meewerken aan de zender Kif. Zij noemen zich les Borromites, zeven jongens en vier meisjes en stappen rond met micro’s en opnameapparatuur in het Brusselse Allochistan. De Vlaming is voor de jonge allochtoon in de eerste plaats “une victime”, een slachtoffer, de “seut”, de zwakkeling. Het is iemand die je voor je kar kunt spannen, bijvoorbeeld op school. Je kunt er geld van aftroggelen, hij is genereus en naïef. Een geïnterviewde zegt: “Een Vlaming? Dat is iemand die altijd het onderspit delft. “Quand ils passent dans Ie quartier, on les rackette”. We geven die af en toe meppen, “des tartes” in het Frans, om de oren... De jongeren hebben het niet over taal. Een Flamand kan in hun ogen net zo goed een Franstalige Brusselaar zijn. Als hij maar “studieux” is, ijverig op school. Vlaming-zijn wordt door allochtonen geassocieerd met sociale status. Met rijkdom. Een Vlaming is geslaagd in het leven. “C’est quelqu’un qui fait les choses bien”. Het levert de merkwaardige uitdrukking op “devenir un flamand”, wat zoveel wil zeggen als: opklimmen op de sociale ladder. De Vlaming is gedisciplineerd, is op school met alles in orde, heeft altijd zijn vieruurtje bij, betaalt zijn busabonnement, eet met zijn familie op vaste uren. Enzovoort.

DAT ZIJN WIJ, en geef toe die kutmarokkanen zijn volleerde en slimme sandalendragende sociologen.

IK HEB HET ondanks de intelligente waarnemingen van de Brusselse allochtoontjes gehad met het multiculturele verhaal.

IK HEB HET gehad met het eensluidende ophemelen van alles wat de Verlichting ooit zou gebracht hebben, er zijn elementen in de anti-Verlichting, de anti-Lumières die een debat waard zijn.


 

IK HEB HET gehad met dat grote, bureaucratische, onwerkbare, leuterende Europa. Mijn hart en geest gaan naar de Nederlanden en een Rijnbond.

IK HEB HET gehad met de verwerping van de geopolitiek en nieuwere begrippen als geo-economie om mensen en klemtonen van honderd jaar geleden. Want geo-economie is voor Vlaanderen en Nederland een geopolitiek bindmiddel.

Een nieuwe Rijnbond. In snel tempo wordt duidelijk dat de Europese Unie splitst. Duitsland domineert het noorden, Frankrijk loopt hijgend het zuiden achterna. Vlaanderen moet uit economisch belang aansluiten bij de Rijnlanden.

Zelfs Paul Magnette (PS), la voix de son maître di Rupo, weet het. Hij ziet een verwantschap tussen België en Duitsland en sprak over toenadering. Die stelling gaat nog meer op voor Vlaanderen. Of er een grote of een kleine breuk komt door confederalisme of independentisme maakt voor dit thema niet uit: Vlaanderen dient kleur te bekennen en zich te openlijker dan ooit te wenden naar Duitsland. Dat is de economische en politieke motor van de Europese Unie, of wat er van zal overblijven als de zuidelijke leden verder kwakkelen. De berichten blijven eensluidend: Duitsland doet het prima. Frankrijk dat economisch tien jaar verloor, kijkt naar de oosterbuur. In 2000 bedroeg de Franse uitvoer 55% van de Duitse, vandaag 40%. Eurocommissaris voor Economie, Olli Rehn, bevestigde op 1 maart dat de noordelijke landen met een sterke exportsector, het nummer 1 is Duitsland, in 2011 sneller groeien dan de zuidelijke lidstaten. En dat is geen toeval, maar een constante door de Duitse noestheid en nuchterheid.

Dr. Dirk Rochtus, expert Duitsland, docent Diplomatieke Geschiedenis van de Lessius Hogeschool (Antwerpen), ex-beleidsmedewerker van Vlaams minister Geert Bourgeois (toen bevoegd voor het buitenlandbeleid, nu is Kris Peeters chef buitenland in zijn Vlaamse regering): “Jarenlang heb ik in Antwerpen het Centrum voor Duitslandkunde van de Lessius Hogeschool mee geleid. Dat is economisch en politiek belangrijk voor de haven en voor Vlaanderen. De economische temperatuur van Duitsland bepaalt voor een groot deel de economische temperatuur van Vlaanderen. Dan heb ik het nog niet over de specifieke verbindingen tussen de chemienijverheid van Vlaanderen en haar, dikwijls, Duitse moederbedrijven, en de auto-industrie. Duitsland zal in de toekomst belangrijker worden voor ons.”

Rochtus pleit voor een meer open en gedurfde band tussen Vlaanderen en Duitsland. Vlaanderen is een goed partnerland met Nederland en Duitsland langs de delta van Schelde, Maas en Rijn en mits wij meer eigen beleid kunnen voeren hebben wij veel affiniteit met een gezonde euro, of neuro _ een noordelijke euro of DM-euro.

In de hoofden van de Europese leiders, en dat zijn niet de premiers van de kleine landen, wel van hun confraters van de grote landen, zit een onzichtbare grens. Die loopt langs de noordgrens van België en scheidt Nederland, Duitsland en de noordelijke EU van het zuiden. Dat houdt in, dat er een stille eensgezindheid is bij de hoogste Europese beslissers om Vlaanderen te blijven toewijzen aan Frankrijk. Parijs speelt enthousiast mee. België en Vlaanderen zijn Franse economische koloniën, ook in 2011. De Paribas BNP Fortis-affaire is de laatste bevestiging van deze trend.


 

Wie twijfelt moet enkel uit zijn boekenrek, of uit de bibliotheek, twee reeksen essays, samengebracht door Hans Brockmans, halen en doorbladeren: “Vlaanderen, Een Franse kolonie” (Davidsfonds, 1993) en “200 jaar filiaal, De Franse greep op de Vlaamse economie” (Davidsfonds, 1995). De eerste reactie van de Franstalige media en elite op die boeken was: “Dit is verwerpelijke ethno-economie”. De sfeer draaide toen hun eigen Brusselse of Waalse voormannen door de Franse bazen bij het huisvuil werden gezet: burggraaf Davignon verpieterde tot een lakei van Parijs om zijn hachje te redden, Philippe Bodson verloor het gevecht om Tractebel uit de greep van Suez te houden. De situatie is er, zie onder meer het bancaire plaatje, niet op verbeterd.

Vlaanderen heeft talent om op het economische vlak de band aan te snoeren met Duitsland. Thomas Leysen (50), zoon van André Leysen, in de herfst voorzitter van KBC, en redder, met Karel Vinck, van Union Minière, kort nadien herdoopt tot Umicore, is een symbool van de relaties tussen Vlaanderen en Duitsland. Hij is onder meer Duitstalig van huis uit, beweegt bekwaam en met gezag in hoge Belgische en internationale zakelijke kringen, woont in Antwerpen, leidt het VBO tot april 2011, is bestuurder bij de Duitse bank Metzier en voorzitter van Corelio (De Standaard, Het Nieuwsblad, enz.). KBC heeft jarenlang KBC’tjes gemaakt of opgekocht in Midden-Europa. De blik naar het oosten zit ingesleten in de bankstrategie.

IK HEB HET gehad met de onwaarheden in Europa over de niet-westerse inwijking en de werkelijkheid van de islam.

IK HEB HET gehad met de onkunde, het onbegrip over het conservatisme in Vlaanderen.

Ik pleit voor politieke stappen: Fase 1 is Vlaamse onafhankelijkheid, Fase II is een Confederatie van de Lage Landen, Fase III is een Rijnbond van Duitsland, Nederland en Vlaanderen, en Fase IV is een archipel van substructuren à la een Rijnbond binnen een Europese Gemeenschap van de Atlantische Oceaan tot de Oeral.

Ik pleit om die fases intellectueel te ondersteunen door: klassieker middelbaar en hoger onderwijs, afremming en omkering van de niet-westerse immigratie en het herstel van een door christelijke en conservatieve idealen doordesemde Europese Leitkultur.

lezing aan het colloquium van de Deltastichting

Frans Crols

10-04-2011

28-07-2011 om 00:00 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
Categorie:Een uitgesproken "Grr#!!♪♫@||#♫♪☻"-Kitokojungle-Opinie !!
27-07-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevaarlijke onzin in Vlaanderen...
en we nodigen iedereen uit om eens wat commentaren te lezen in grote Vlaamse kranten om duidelijk te maken wat we bedoelen met "de geest van Jef Cognac". Als je na de gebeurtenissen in Noorwegen nog zulke dingen schrijft dan zou de advocaat van de Noorse flippo eveneens krankzinnigheid pleiten. Als je je menselijk gedrag moet enten op het gedrag van je Duitse herdershond als ideologische basis voor je paranoia, dan hoor je eigenlijk thuis in een instelling...
We stellen jullie ook voor aan collega-blogger en idioot eerste klas :
http://www.bloggen.be/tafelspringer/ je moet daar maar even gaan surfen en bedenken dat dit blog nr 1 staat op de lijst van de politieke blogs in Vlaanderen...
Waar blijven ze toch zulke onzin halen? Waar halen ze hen vandaan dat de dader ooit lid is geweest van de Noorse arbeiderspartij?


En altijd maar dat woordje ‘duiden’ : elke gebeurtenis moet ‘geduid’ worden, ttz. voorzien van de ideologische kleur van de brenger vaN het nieuwsfeit. Ha Ja! Want de mensen zijn te stom om te zien en te begrijpen. Zelfs mijn Duitse Herders moeten niet ‘geduid’ worden als iemand aanbelt en binnenkomt op hun terrein : in en wildvreemde herkennen ze automatisch de vriend of de te wantrouwen bezoeker…

‘Duiden’ in mijn ogen is trachten te beïnvloeden. Als ik zeg ‘Pak ze’, dan is dat duiden. Ook als ik zeg ‘Af’ is dat duiden, want instinctmatig heeft het beest veel vroeger dan wijzelf de toestand doorzien. En…het zijn maar beestjes…..

In het geval ‘Noorwegen’ is de oorspronkelijke agressieve duiding tegen hun kop aan het slaan….Als we nog een paar maanden verder zullen zijn, zal wel blijken waarom juist de dader, die uit de ‘Arbeiderspartij’ komt, juist deze Partij en vooral haar toekomst wilde treffen…Hij is trouwens daarin voor zover gelukt, waant het zal nooit meer zijn zoals voorheen….

1 reactie uit Het Nieuwsblad (gedeeltelijk)

27-07-2011 om 08:42 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Een uitgesproken "Grr#!!♪♫@||#♫♪☻"-Kitokojungle-Opinie !!
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de geest van Jef Cognac is terug!
Klik op de afbeelding om de link te volgen Voilà, zo hebben onze nieuwsgierige lezertjes kunnen kennismaken met de waanideeên van nieuwe Raspoetins die in sommige Vlaemsch-nationale en vooral erg belegen kringen als grote denkers worden binnengehaald. Misschien zullen de meesten onder onze lezertjes, behalve de Tanguykes dan, wel de bedenking koesteren dat niemand zulke idioten gelooft. Ha neen? Wel morgen leveren we jullie een mooi bewijs van het tegendeel en dan nog wel uit zeer onverdachte Vlaemsch-nationalistische hoek. Je weet wel uit de hoek waar men beweert het testament van onze "IJzerjongens" uit 1914-1918 in ere te houden en opkomt voor een Vlaemsche staat. We hebben zelf verschillende "IJzerjongens", Fronters en zelfs collaborateurs uit 40-45 "voor de goeie zaak" in onze kennissen- familiekring gehad. Mensen vol idealen, mensen die geloofden in rechten voor Vlamingen, mensen die in de bond voor vlaamse ambtenaren hebben moeten vechten tegen de franstalige vooroordelen over de Vlaamse collaboratie. Mensen die dus ook op bepaalde momenten verkeerde keuzes hebben gemaakt en die zich nadien heel pijnlijk bewust zijn geweest van die verkeerde keuzes. Maar nooit zou iemand van deze mensen de dwaze praat die nu door bepaalde Vlaemsch-nationalisten wordt verteld serieus hebben genomen. Morgen publiceren we zo een volledig idiote toespraak van enen niet volledig onbekende Frans Crols die beweert een intellectueel te zijn en hiervoor ook doorgaat. Want je ziet die man allerlei in allerlei kringen en verenigingen speeches komen geven. Als je vandaag in de kranten moet lezen dat de advokaat van de Noorse flippo nu reeds zonder medisch onderzoek beweert dat zijn cliënt krankzinnig en dus ontoerekeningsvatbaar is omdat - en we citeren -"hij denkt dat hij de enige is die begrijpt wat de waarheid is" en "mijn cliënt denkt dat hij een oorlog voert" dan vrezen we dat we meer dan de helft van de nieuw-rechtse Vlaemsch-nationalisten en neo-verdinaso's moeten interneren op basis van deze kenmerken. Als je merkt dat het "boer gansendoncksyndroom" dat niet meer is dan de alombekende parvenu-mentaliteit een bepaald soort "intellectuelen" doet bijeenklitten in kringen waar uiteindelijk nog slechts dwaas gewauwel wordt verteld dat echter gevaarlijke gevolgen kan hebben op jonge mensen die liever daden zien dan steriele debatten met cognac- en cointreauwalmen dan wordt je toch even stil. De oudsten onder ons zullen begrijpen wat het betekent wanneer we zeggen dat de geest van "Jef Cognac" weer uit de fles is. Jef Cognac, alias Jef Vandewiele had ook zijn gelijke niet in gewauwel en heeft veel jonge mensen zo zot gekregen dat ze hun leven hebben gegeven voor zinloze en valse idealen. Hij was niet alleen natuurlijk en hij was niet de laatste. Zijn erfgenamen zijn weer druk bezig...
en voor de jonkies onder onze lezertjes geven we graag wat duiding over "Jef Cognac" die ook "hogere studies" had gedaan wat hen nooit heeft belet om dwaasheden te verkondigen en wat zeker geen alibi mag zijn om alles klakkeloos te geloven wat zulke "orakels" zeggen.

in Wiki:

Jef van de Wiele

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Fredegardus Jacobus Josephus (Jef) van de Wiele (Deurne, 20 juli 1903 - Brugge, 4 september 1979) was een Vlaams nationaalsocialistisch activist. Tijdens de jaren 30 en 40 was hij hoofdredacteur van DeVlag en hij collaborareerde tijdens de Tweede Wereldoorlog met de nazi's.

Jef van de Wiele was de zoon van August van de Wiele, de burgemeester van Deurne (provincie Antwerpen). Hij promoveerde in 1936 in de Wijsbegeerte en Letteren. In datzelfde jaar werd hij hoofdredacteur van het tijdschrift DeVlag, onderdeel van de Deutsch-Vlämische Arbeitsgemeinschaft, kortweg DeVlag genoemd. Naast het hoofdredacteurschap trad Van de Wiele ook op als organisator van de Vlaams-Duitse Cultuurdagen waar Duitse en Vlaamse DeVlag-leden 'culturele informatie' uitwisselden.

Na de Duitse inval in Polen werden de activiteiten van DeVlag door de Belgische regering opgeschort. Toen België echter bezet werd door de Duitsers kon DeVlag weer van start. Omdat de meeste Vlaamse en Waalse fascisten door de Belgische regering naar Frankrijk waren gedeporteerd, maar dat met Van de Wiele niet het geval was, meldde Van de Wiele zich direct na de Belgische capitulatie bij de Duitsers en bood zijn diensten als collaborateur aan. Zeker het eerste jaar van de bezetting was DeVlag de belangrijkste collaborerende organisatie in Vlaanderen, omdat het VNV (Vlaamsch-Nationaal Verbond), nog enigszins twijfelde over collaboratie.

Omdat DeVlag geen politieke partij was, maar een culturele organisatie konden er ook VNV'ers tot DeVlag toetreden, hetgeen aanvankelijk maar mondjesmaat gebeurde.

Na de Duitse inval in de Sovjet-Unie in 1941 stond Van de Wiele vooraan om de Duitsers te helpen. Samen met ander DeVlag-aanhangers propageerde hij Vlaamse deelname in de Waffen-SS om aan het oostfront te strijden.

Jef van de Wiele van net als andere DeVlag-aanhangers voorstander van Vlaamse opname in het Derde Rijk.

Als hoofdredacteur van het tijdschrift DeVlag maakte hij zich schuldig aan antisemitisme. Hij citeerde vaak letterlijk de Duitse antisemieten Julius Streicher en Joseph Goebbels.

Op 30 augustus in 1944, toen de geallieerden de Belgische grens bereikten, riep Van de Wiele de leden van DeVlag op om naar Duitsland te vluchten. Samen met andere collaborateurs werd Van de Wiele lid van de Landsleiding een soort nationaalsocialistische Vlaamse regering in ballingschap.

Na de Duitse capitulatie (mei 1945) liet men Van de Wiele aanvankelijk ongemoeid. Van de Wiele werd privé-leraar voor de kinderen van een Duitse baron. In december 1945 veroordeelde een Belgische rechtbank Van de Wiele ter dood. In mei 1946 werd hij door de geallieerden van Duitsland naar België overgebracht. In november 1946 werd het vonnis omgezet in levenslange gevangenisstraf. In 1963 werd hij vrijgelaten en ging werken voor de vertaaldienst van een Duitse fabriek. Later leefde hij in Nederland, waar hij de aandacht trok door zijn contacten met de weduwe Rost van Tonningen. Op hoge leeftijd keerde hij naar België terug.

Jef van de Wiele overleed op 76-jarige leeftijd.
 

27-07-2011 om 08:23 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Een uitgesproken "Grr#!!♪♫@||#♫♪☻"-Kitokojungle-Opinie !!
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Bolsjeviek" Dugin en zijn grootse plannen deel 3
Klik op de afbeelding om de link te volgen

The Moscow-Tokyo Axis

The cornerstone of Dugin’s approach to the Far East lies in the creation of a “Moscow-

Tokyo Axis.” In relation to Japan, he emphasizes, “the principle of a common enemy [that is,

the United States]” will prove decisive (p. 234). As in the case of Germany, Japan is to be

offered an imperial Grand Bargain. Dugin recommends that the Kuriles be restored to Japan as

Kaliningrad is to be restored to Germany (p. 238). For future expansion purposes, Japan is to be

encouraged to impose “its own ‘new order,’ which it planned to carry out in the 1930’s, in the

Pacific Ocean” (p. 277).

Another important ally of Eurasia-Russia, Dugin notes, will be India, which, like Japan,

will be invited to join Russia in efforts to contain and perhaps dismember China. The two

Koreas and Vietnam will also be invited to participate in this effort (p. 360). Mongolia is seen as

constituting “a strategic ally of Russia” and is to be directly absorbed into Eurasia-Russia. (p.

363).

Like the United States, the People’s Republic of China is seen as constituting an

enormous danger for Eurasia-Russia. Once it rejected Mao’s healthy path of “peasant

socialism,” China set about instituting economic reforms which have been achieved “at the price

of a deep compromise with the West” (pp. 232-233). China, in Dugin’s perverse view, verges

upon being an Atlanticist factotum.

At several points in his book, Dugin gives vent to a fear that China might at some time in

the future “undertake a desperate thrust to the North – into Kazakhstan and Eastern Siberia” (p.

172). In a section entitled (in English) “The Fall of China,” Dugin directly warns: “China is the

most dangerous geopolitical neighbor of Russia to the South” (p. 359). China, he maintains, is a

danger to Russia both “as a geopolitical base for Atlanticism and by itself, as a country with

heightened demographic compactness in quest of ‘no man’s land’” (p. 360).

Because of the threat to Russia’s vital geopolitical interests represented by China, Dugin

holds that the PRC must be dismantled. He underlines: “Tibet-Sinkiang-Mongolia-Manchuria

taken together comprise a security belt of Russia” (p. 363). Eurasia-Russia must seek at all costs

to promote “the territorial disintegration, splintering and the political and administrative partition

of the [Chinese] state” (p. 360). “Without Sinkiang and Tibet,” he concludes, “the potential

geopolitical breakthrough of China into Kazakhstan and Siberia becomes impossible” (p. 362).

As “geopolitical compensation” for the loss of its northern regions, China, Dugin

recommends, should be offered development “in a southern direction – Indochina (except

Vietnam), the Philippines, Indonesia, Australia” (p. 363). These areas constitute China’s

appropriate sphere of dominance.

It should be noted that in the lengthy postscript section appended to the 1999 version of

Foundations of Geopolitics, Dugin reaffirmed his belief in the need for Eurasia-Russia to effect a

dismembering of China (p. 781). In an interview given by Dugin in late July 2001, however, he

backed off slightly from this position – presumably in deference to Putin’s stated position on

24

China – but only to a degree. He continued to insist that Russia’s relations with Japan, Iran, and

India were more vital and significant than those with China.50

The Moscow-Teheran Axis

The most ambitious and complex part of Dugin’s program concerns the South, where the

focal point is a Moscow-Teheran axis. “The idea of a continental Russian-Islamic alliance,” he

writes, “lies at the foundation of anti-Atlanticist strategy… [T]his alliance is based on the

traditional character of Russian and Islamic civilization…” (p. 158). “On the whole,” he

continues, “the entire Islamic zone represents a naturally friendly geopolitical reality in relation

to the Eurasian Empire, since the Islamic tradition … fully understands the spiritual

incompatibility of America and religion. The Atlanticists themselves see the Islamic world, on

the whole, as their potential opponent” (p. 239).

As the result of an especially broad Grand Alliance to be concluded with Iran, Eurasia-

Russia, Dugin maintains, will enjoy the prospect of realizing a centuries-old Russian dream and

finally reaching the “warm seas” of the Indian Ocean. “In relation to the South,” he writes, “the

‘geopolitical axis of history’ [Russia] has only one imperative – geopolitical expansion to the

shores of the Indian Ocean” (p. 341). “Having received geopolitical access – in the first place,

naval bases – on the Iranian shores,” he writes, “Eurasia will enjoy full security from the strategy

of the ‘Anaconda ring’…” (p. 241). Eurasia-Russia and the Empire of Iran, he emphasizes, will

have “one and the same geopolitical tendency…” (p. 242).

As a consequence of this Grand Alliance, Eurasia-Russia, Dugin asserts, should be

prepared to divide up the imperial spoils with “the Islamic Empire in the South” (p. 239). After

asking the question “What is the Russian South?” Dugin answers that it includes “the Caucasus

[all of it]”; “the eastern and northern shores of the Caspian (the territories of Kazakhstan and

Turkmeniya)”; “Central Asia, including Kazakhstan, Uzbekistan, Kirgiziya and Tajikistan”;

plus “Mongolia” (already discussed). Even these regions, he notes, should be seen “as zones of

further geopolitical expansion to the south and not as ‘eternal borders of Russia’” (p. 343).

“Control over the Caucasus,” Dugin notes at one point in the book, “opens … an exit to the

‘warm seas’…” (p. 349).

The extensive stretch of territory lying to the south of the Russian Federation is, thus, to

be divvied up with a future Iranian Empire and, it emerges, with Armenia as well. “A special

geopolitical role,” Dugin writes, “is played by Armenia, which is a traditional and reliable ally of

Russia in the Caucasus. Armenia will serve as a most important strategic base in the thwarting

of Turkish aggression to the north and to the east…” It is necessary, therefore, he maintains, to

create “the [subsidiary] axis Moscow-Erevan-Teheran” (p. 352). “The Armenians,” Dugin

underlines with approval, “are an Aryan people … [like] the Iranians and the Kurds” (p. 243).

Azerbaijan represents one example of how the trio Eurasia-Russia, Iran, and Armenia

might choose to divide up the spoils. “If Azerbaijan,” Dugin warns, “maintains its [present] pro-

Turkish orientation, then that ‘country’ will be split up among Iran, Russia and Armenia. Almost

the same holds true with regard to other regions of the Caucasus – Chechnya, Abkhaziya,

Dagestan, etc.” (p. 243). “It makes sense,” Dugin writes elsewhere, “to bind Azerbaijan to Iran”

(p. 352).

Dugin underlines that Kazakhstan will be integrated “into a common continental bloc

with Russia” (p. 354). Abkhaziya, too, will be tied “directly to Russia” (p. 351). A “united

Osetiya” might also, he speculates, be incorporated into Eurasia-Russia (p. 351). And as for the

remaining parts of Georgia? Dugin implies that what remains of this Orthodox Christian country

after Russia absorbs Abkhaziya and South Osetiya might be turned over to Iran as booty,

appropriate punishment, presumably, for its prickly independent course toward Russia in the

post-communist period.

A key reason for concluding a Grand Alliance with Iran, Dugin explains, is Russia’s need

for a Muslim ally in its struggle against secular Turkey and “Islamic Saudi Arabia” with its

dangerous Wahhabism. Turkey, it emerges, is to be treated as harshly as the United States and

China. “It is important,” Dugin writes, “to take into consideration the necessity of affixing to

Turkey the role of ‘scapegoat’ in this [Eurasian] project” (p. 244). Kurds, Armenians, and other

Turkish minorities are to be provoked into rebellion. There is a need, Dugin stresses, to create

“geopolitical shocks” within Turkey (p. 352). Like Azerbaijan, Dugin predicts, Turkey could in

the future be dismembered by Eurasia-Russia, Iran and Armenia. If, however, such a

dismemberment should not occur, then, like China, Turkey must be encouraged to expand

exclusively southward, “into the Arab world through Baghdad, Damascus, and Riyadh…” (p.

244).

Conclusion

In a moment of exultant imperial elan, Dugin revealingly trumpets at one point in his

book: “The battle for the world rule of [ethnic] Russians has not ended” (p. 213). It is necessary

to speak the unvarnished truth. An official advisor on geopolitics to the speaker of the Russian

State Duma is a dangerous Russian fascist. As has been noted, Dugin also enjoys reported close

ties to elements in the Presidential Administration, the secret services, the military, and the

parliament. While Dugin’s influence should in no wise be exaggerated, it should also not be

understated. One is required to ask whether Russian fascism – a tendency which exhibits

contempt both for international borders and for international law – has a realistic chance of

emerging as the “new political thinking” in international affairs in Vladimir Putin’s Russia. In

late 1998, one Russian academic, Andrei Tsygankov, appropriately warned that the discourse of

Dugin and of like-minded “Eurasians” is in reality “the discourse of war.”51

Interviewed by a journalist from the army newspaper Krasnya zvezda in May of 2001,

Dugin patiently explained: “Eurasian space is the territory of Russia, the countries of the CIS

and a part of the adjacent territories to the West and to the South, where there is no clear-cut

geopolitical orientation. All of this comprises Eurasian strategic space broadly understood.”52

The army reporter offered no objections to this quite mad schema.

Aleksandr Dugin’s Foundations of Geopolitics, to sum up, represents a harsh and cynical

repudiation of the architecture of international relations which was laboriously erected following

the carnage of the Second World War and the emergence of nuclear weapons. With Dugin and

with his “system,” one has returned, it seems, to something like the combustible inter-war period

and to something akin to the rise of fascism in Europe, with the lurid imperial fantasies of the

Duce and the Fuhrer and other fascist demagogues. Could, one wonders, a reversion to a

destructive past be the “dividend” which Russia and the West are to receive for having finally

and with enormous effort put an end to the Cold War?

Postscript—Aleksandr Dugin after 11 September 2001

In the period directly following the attacks upon the United States on 11 September 2001,

Dugin’s political stock in Russia appeared at first to be as high as ever. Over the course of a

single week in late September, he was, for example, featured twice on the pages of the military

daily, Krasnaya zvezda.53 From September through December 2001, Dugin continued to benefit

from broad exposure in the Russian media. He exploited this situation to launch one assault after

another against what he considered to be deeply flawed policy decisions on the part of the

Russian leadership vis-à-vis the American military buildup in Afghanistan and, especially, on the

subject of the obtaining by the U.S. of basing rights in former Soviet Central Asia.

Comparing the attacks of 11 September to such key historical events as the assassination of

Archduke Ferdinand and the Nazi invasion of Czechoslovakia, Dugin decreed that the twentyfirst

century “has begun as an epoch in the hegemony of the U.S. in the world, as a mono-polar

world.”54 In Dugin’s perverse view, it was the United States government itself that was behind

the events of 11 September, events which had been unleashed to distract the American public

from the weak state of the country’s economy. “Whoever was the author of the terror acts,”

Dugin commented to a Kazakhstani publication, “had to be a very serious structure, and only the

U.S. is that.”55

By conducting an all-out assault on Islamic radicalism, the U.S., as Dugin saw it, had directly

endangered the Russian state, not to speak of his own cherished Eurasian project. As a result of

the assault by the U.S. on the Taliban, “the situation will be destabilized throughout the world

wherever there is an Islamic populace. In addition to Islamic states, this zone includes Eurasia,

Russia, and Europe…. Henceforth Russia must live in an infinitely less secure position… The

situation seems to me to be catastrophic.”56

How should Russia have reacted to the vigorous American response to the events of 11

September? What Russia should have done, Dugin insisted, was to announce that it intended “to

preserve full neutrality” with regard to the conflict in Afghanistan and that it would remain true

to the “multi-polar model of the world.” Russia should have come to immediate agreement

“with China, India, Iran and other Islamic countries concerning the elaboration of a single

strategy.”57

What particularly exercised Dugin was the fact that recent polls suggested that the Russian

populace shared his ideas and not those of the Russian leadership. He cited the results of a

public opinion survey conducted by the All-Russian Center for the Study of Public Opinion

(VTsIOM) on 2-5 November 2001: 71% of respondents in that poll believed that Russia

belonged to a “‘Eurasian’ or Orthodox civilization” and that a Western path of development was

thus unsuitable for the country; only 13% of respondents deemed Russia to be “a part of Western

civilization.”58

During the first three months of 2002, Dugin virtually disappeared from the pages of the

Russian press. Presidential disfavor may have been a factor behind this (temporary) change in

status. In mid-January 2002, Putin, during a state visit to Poland, affirmed unambiguously:

“Russia is a European country and not a Eurasian one, if one takes into account the cultural

criteria proposed by [the late] Academician Dmitrii Likhachev.”59 These comments may have

been directed, inter alia, at Dugin and his followers.

The Founding of the “Eurasia” Political Party

By the spring of 2002, Dugin had managed to emerge from brief obscurity and to reclaim and

perhaps increase the level of political influence that he had enjoyed before the events of 11

September 2001. On 30 May 2002, the founding congress of the “Eurasia” Political Party,

headed by Dugin, was held in Moscow. At that time, the political-social movement “Eurasia”

was officially transformed into a political party of the same name. A total of 204 delegates

representing fifty-nine regions of the Russian Federation were in attendance. It was announced

at the congress that the new party, which was said to number 10,000 members nation-wide,

intended to compete for seats in the State Duma during the forthcoming December 2003

elections. It was apparently a perceived strong need to involve Dugin and his new party in the

Duma election effort that induced the Russian Presidential Administration to rescue them from

temporary obscurity.

Keynote addresses to the May 2002 congress were made by Dugin and by Talgat Tadzhuddin,

chairman of the Central Spiritual Administration of the Muslims of Russia and the European

Countries of the CIS. In his speech, Dugin underlined that his new party would be promoting

“scientific patriotism based on geopolitics.” Among the goals of the new party were:

“immediately to set about transforming the CIS and the Eurasian Economic Community into a

‘Eurasian Union’”; to oppose America-centric “globalism”; and the conjoining of the peoples

and religious confessions of Russia into a harmonious “Eurasia-wide nationalism.”60

59 In Strana.ru (January 17, 2002).

27-07-2011 om 00:00 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Een uitgesproken "Grr#!!♪♫@||#♫♪☻"-Kitokojungle-Opinie !!
26-07-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veel schoon volk...

Allez hop, ze zullen ons weer lezen bij de anti-terreur .

Gemerkt dat onze Noorse flippo namen citeerde (buiten die van zijn "kennis" Tanguy Veys)  die we pas hebben vermeld rond dat zogenaamd kritisch denkende tijdschriftje Tekos, laureaat van “het gouden lampje” voor het vrije denken uitgereikt door een literair gezelschap aan de KUL?

Lees, geniet en gniffel…(moest het minder dramatisch zijn)

 

http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20110725_016

 

Anders Breivik bereidde zijn operatie niet alleen op logistiek vlak goed voor, hij zorgde er ook voor dat de hele wereld zijn verhaal zou horen. Een vuistdik manifest geeft inzicht in het hoe en het waarom. Opvallend is dat ook ons land daarin meermaals aan bod komt. De Belgische antiterreurdiensten gaan het document nu grondig onderzoeken.

Meer dan 1.500 pagina's had Breivik nodig voor zijn manifest dat hij een ‘Europese onafhankelijkheidsverklaring' voor het jaar 2083 noemt. Hij ondertekent het met het Engelse pseudoniem Andrew Berwick en verschillende van zijn ‘titels' als Tempelier. Een dagboek met zijn maandenlange voorbereidingen eindigt met: ‘Ik denk dat dit mijn laatste notitie is. Het is nu vrijdag, 22 juli, 12 uur 51.' Enkele uren later ontplofte zijn bom in Oslo.

Doelwitten en lid in ons land

Ook in België wilde Breivik liefst 10.807 politici, journalisten en dergelijke opruimen. Hij lijst ook doelwitten op in ons land: vier olieraffinaderijen in Antwerpen en de kerncentrales van Doel en Tihange.

Enkele Belgen krijgen ook een eervolle vermelding. Op de lijst met ‘foute' partijen, staat alleen Vlaams Belang niet vermeld. En conservatieve publicisten als Paul Beliën en Koenraad Elst worden een paar keer geciteerd.

In het manifest is ook sprake van een anonieme Belg die medestichter is van de zogenaamde Tempeliersorde, waarvan Breivik naar eigen zeggen lid is. De oprichting van de orde vond plaats in Londen in april 2002, zo staat te lezen in het document. Er worden twaalf anonieme stichtende leden vermeld, met hun nationaliteit. Een van hen is een Belg, al kon die blijkbaar niet aanwezig zijn bij de stichting.

Eenzame wolf

Het manifest wordt nu door de Belgische antiterreurdiensten grondig onderzocht. 'We hebben hier kennis van genomen en zijn dit aan het opvolgen', bevestigde André Vandoren, directeur van OCAD (Orgaan voor de Coördinatie en de Analyse van de Dreiging).

In de figuur van Breivik is een groeiende bezorgdheid van terreurexperts wereldwijd werkelijkheid geworden. De angst voor de eenzame wolf: de terrorist die op eigen houtje opereert en pas de aandacht van de veiligheidsdiensten trekt wanneer het te laat is. ‘Lone wolves zijn tegenwoordig het eerste gespreksonderwerp in contacten met internationale collega's', zegt Vandoren.

‘We hebben immers verschillende aanslagen door individuele daders meegemaakt. Om dat in de toekomst te voorkomen, willen we deze lone wolves identificeren voor ze geweld plegen. OCAD werkt sinds twee en een half jaar op dit fenomeen. Het is een moeilijke opdracht, maar we doen er alles aan om beter zicht te krijgen op potentiële daders', klinkt het nog.

 

 

En zie:

 

TeKoS (Dutch: Teksten, Kommentaren en Studies) is a Belgian "Nieuw Rechts" (Nouvelle Droite) publication. It is published by the DeltaFoundation (Deltastichting).

As with other Nouvelle Droite publications, the themes in TeKoS are related to European culture, European nationalism, anti-egalitarianism and ecologism. The editor-in-chief since its founding in 1979 is Luc Pauwels.

co-editors:

·                    1979: Hildegonde de Bois (until 1999), Marcel Deprins, Frans de Hoon (d. 1999), Paul Hendrik Leenaards (d. 1988), Karl van Marcke.

·                    1982: N.E. de Leeuw, Janus Meerbosch

·                    1985: Guy de Maertelaere

·                    1989: Paul Janssen, Daan Goosen, Peter Logghe

·                    1990: Erik Arckens (left 1999)

·                    1991: Koenraad Logghe (until 2001)

·                    1992: Koenraad Elst (until 1995)

·                    1994: Dirk Bollen (until 2000), Kurt Ravyts (until 1999), Piet Jan Verstraete

·                    1995: Jan Creve (until 2000), Joris Smits

·                    1997: Frederik van Waeijenberge (until 2001)

·                    1999: Erik Martens

·                    2000: Jan Sergooris (until 2001), Frank Hensen, Arnout Collier

·                    2001: Ingrid Berens, Wolfgang Goeminne, Marc Willems, Martine van der Heyden

 En tegenwoordig zoekt hij ander gezelschap op :

 

Koenraad Elst

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Ga naar: navigatie, zoeken

Koenraad Elst (Leuven, 7 augustus 1959) is een Vlaamse wetenschapper. In die hoedanigheid schreef hij diverse boeken over India.

Elst groeide op in een rooms-katholieke familie en behaalde aan de Katholieke Universiteit Leuven zijn doctoraat. Hij studeerde wijsbegeerte, sinologie en oriëntalistiek. Hij geldt als een polyglot, hij beheerst het Nederlands, Engels, Frans, Duits en Hindi en daarnaast nog enkele talen.

Gedurende een verblijf aan de Hindoe Universiteit van Benares raakte hij geïnteresseerd in de problemen van het samenleven in India van bevolkingsgroepen met verschillende religieuze achtergronden. Elst schreef daarop een boek over het groeiende conflict tussen hindoes en moslims met betrekking tot een door beide religies geclaimde locatie in de plaats Ayodhya.[1] Het was zijn eerste boek over dit onderwerp.

Elst verwierf zich naam als columnist in diverse Belgische en Indiase kranten. Daarnaast bleef hij zich verdiepen in diverse aspecten van de etnische, religieuze en politieke constellatie van India. Hij interviewde een scala aan Indiase intellectuelen en Indiase religieuze leiders en promoveerde aan de Katholieke Universiteit Leuven op Hindoetva, een Indiase beweging die het hindoeïsme nieuw leven in wil blazen.

Elst schreef boeken en artikelen over multiculturalisme, taalpolitiek, geschiedenis van de Chinese oudheid, filosofie en de vergelijkende godsdienstwetenschap. Hij schreef ook over de vraag of India in de oudheid een invasie van Ariërs heeft ondergaan of dat deze Ariërs juist stammen uit het subcontinent. Deze kwestie staat bekend als de ‘Aryan invasion debate’.

De in de buurt van Antwerpen woonachtige Elst geldt in India als een van de belangrijkste denkers over de Indiase cultuur. Daarnaast is Koenraad Elst ook nog sterk geïnteresseerd in directe democratie. In het kwartaalblad Secessie publiceerde hij verscheidene artikels over het democratisch referendum op volksinitiatief.

Hij is kernlid van de Vlaams-republikeinse denkgroep Res Publica.

Koenraad Elst heeft een wankele gezondheid. In de zomer van 2007 onderging hij te Antwerpen een harttransplantatie.

 

 

Het blad Secessie hebben we hier reeds behandeld in eerdere bijdragen en we zullen hier nog later op terug komen maar we kunnen eens kijken naar het hierboven eveneens geciteerde Res Publica:

http://nl.wikipedia.org/wiki/Res_Publica_(denkgroep)

 

en zie welk intellectueel gezelschap we daar terugvinden:

 

Res Publica (denkgroep)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Ga naar: navigatie, zoeken

Res Publica is een Vlaamse denkgroep van politici, academici, intellectuelen en opiniemakers, opgericht in 2009, die ijveren voor Vlaamse onafhankelijkheid, los van de Belgische context.

De groep sluit aan bij andere Vlaamsgezinde denktanks zoals Pro Flandria en de Gravensteengroep, maar onderhoudt ook contacten met de drie zogenaamde "V-partijen": (Nieuw-Vlaamse Alliantie, Vlaams Belang en Lijst Dedecker). Politici van deze drie formaties zijn lid.

Kernleden van de groep zijn onder meer: filosoof Ludo Abicht, publicist Brecht Arnaert, sociaal-activist Julien Borremans, LDD-politicus Boudewijn Bouckaert, journalist Frans Crols, filosoof Koenraad Elst, journalist Mark Grammens, N-VA-politicus Jan Jambon, filosoof-publicist Johan Sanctorum, jurist Matthias Storme, Jef Turf en VB-politicus Bruno Valkeniers.

Toen ACV-vakbondsvoorzitter Luc Cortebeeck, in de aanloop van de Belgische federale verkiezingen van 13 juni 2010, advies gaf om niet op "Vlaamse zweeppartijen" te stemmen, publiceerde de groep een open protestbrief, mede ondertekend door kunstenaars zoals Jan Verheyen

 

 

Zo veel schoon volk ontroert ons…
Binnenkort mogen jullie van ons een kleine bijdrage verwachten over de  grootse plannen van  Frans Crols die netjes passen in het ideeêngoed van de hier uitgebreid voorgestelde Russische "bolsjeviek" Dugin. Raar maar waar. En voorwaar wij zeggen jullie dat Vlaanderen een grote toekomst wacht...Nog een klein beetje geduld..

26-07-2011 om 09:08 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Een uitgesproken "Grr#!!♪♫@||#♫♪☻"-Kitokojungle-Opinie !!
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tanguy Veys krijgt een mail

Ook Vlaams Belanger Tanguy Veys kreeg manifest Breivik

maandag 25 juli 2011 om 19u36

De extreemrechtse Anders Breivik stuurde net voor zijn moordende raid zijn manifest ook naar Vlaams Belanger Tanguy Veys.

Tanguy Veys

Tanguy Veys © Belga

Dat meldt Veys maandag zelf.

Hij heeft ‘geen idee’ waarom hij het document toegestuurd kreeg, maar zal het overmaken aan het gerecht. In aanloop naar zijn dubbelaanslag in Oslo heeft Breivik een vuistdik manifest bijeen geschreven over het doel van zijn ‘missie’.

Werkstuk citeert Philip Dewinter

Het werkstuk citeert heel wat Europese politici, onder wie ook Vlaams Belang-kopstuk Philip Dewinter. Kern van Breiviks boodschap is de nood aan ‘een preventieve oorlog tegen de marxistische/multiculturele regimes in Europa’.

Enige Vlaams Belanger in de lijst

Vrijdag om 14.09 uur viel het manifest ook bij Tangey Veys in de mailbox, nauwelijks enkele uren voor de ontploffing in het centrum van Oslo en de moorden op Utoya. Tussen Europese geadresseerden staan ook Belgische e-mailadressen, maar niemand anders van het Vlaams Belang, aldus Veys.

‘Ik heb geen idee hoe die man aan mijn mailadres komt’, verduidelijkt Veys aan Belga. ‘Ik heb wel wat internationale contacten die publiceren over de islam, maar dat zijn zeker geen mensen die oproepen tot geweld.’

De citaten van Vlaams Belangers in het manifest van Breivik zijn ‘op zichzelf correct weergegeven’ maar worden ‘tegen wil en dank’ gelinkt aan terreur, betreurt Veys tot slot. (Belga/SD)Beste Tanguy,

Het was wel erg attent van jou om onmiddellijk de politie ervan te verwittigen dat je een mail had ontvangen van die Noorse flippo. Enfin, je kon best zo reageren want anders stond de politie sowieso binnen de kortste aan je deur. 
Toch eigenaardig dat die Noor je adres had. Waarschijnlijk had je hem ook één van je constructieve mailtjes gestuurd om hem vanuit je immense bezorgdheid in het nastreven van de absolute waarheid een aantal terechtwijzingen te formuleren over zijn "zuivere rasideeën" of over zijn tempeliersgezever.
We melden je toch, tot onze grote opluchting trouwens, dat wij GEEN Noorse mail hebben mogen openen  op dit blogje. Nochtans verwijst dit blog naar Dogville, de film van Lars von Trier waar ook die flippo blijkbaar graag naar keek.
We hopen enkel dat we niet op de lijst van de tegen 2083 te elimineren sujetten staan, al vermoeden we dat we daartegen al lang onze pijp aan Maarten zullen hebben teruggegeven.
Toch blij voor jou, beste Tanguy, dat je zo veel leuke vrienden blijkt te hebben. Je bent nu nog meer een bekende Vlaming waar we terecht beschaamd mogen over zijn.

Met begripvolle groeten vanwege dit Marxistisch-Jihadistisch blogje

26-07-2011 om 08:40 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
Categorie:Een uitgesproken "Grr#!!♪♫@||#♫♪☻"-Kitokojungle-Opinie !!
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Bolsjeviek" Dugin en zijn grootse plannen deel 2
Klik op de afbeelding om de link te volgen

By the summer of 2001, Aleksandr Dugin, a neo-fascist ideologue, had managed to

approach the center of power in Moscow, having formed close ties with elements in the

Presidential Administration, the secret services, the Russian military, and the leadership of the

State Duma. In an interview with the Krasnoyarsk division of Ekho Moskvy Radio on July 25,

2001, Dugin, commenting on Putin’s role at the recent G-8 meetings in Genoa, affirmed, “It is

my impression that in the international sphere Putin is splendidly realizing the Eurasian political

model.”40 Following the September 11, 2001 terrorist incidents in New York City and

Washington, DC, Dugin’s opinion was solicited by a major Russian newspaper, along with the

views of the secretary of the Russian Security Council, the speaker of the Federation Council and

various Duma faction leaders, which testifies to the perceived influence which Dugin was seen to

wield at that time in Russia.41

Several Russian journalists underscored that Dugin-style “Eurasianism” met a number of

political needs in Russia. A belief in the primacy of the rights of the individual over those of the

state, one journalist, Evgenii Ikhlov wrote, would result in the control of civil society over the

state. In Russia, by contrast, Ikhlov continued,

[O]ur new chief stratum are incapable of ruling under such a democracy… [T]hey stand

in need of an attractive foundation for another, non-democratic model. Here Eurasianism

extraordinarily fits the bill. It offers the following: an authoritarian-charismatic

(autocratic) model; selfless and ascetical serving of the regime as the highest form of

valor (the messianic great power syndrome); the agreement of ethnic and religious

minorities to play a subordinate role; and imperial xenophobia…”42

“What induces the regime to seek a new ideology in Eurasianism?” another journalist,

Dmitrii Radyshevskii, asked. And he answered:

Here [in Dugin-style Eurasianism] there are ideas which meet the psychological needs of

society: there is an alternative to the failed love affair with the West; there is the

[Russian] tradition of messianism; and there is the proximity of Asia… The regime

stands in need of a new ideology, but of a traditional one, ‘integral and great.’ All of this

is happily combined in Eurasianism…”43

The Geopolitics of Dugin’s 1997 Book

Dugin’s militant views on geopolitics, as expressed in his 1997 “textbook,” will

presumably strike Western readers as both crude and mad, representing but a slight improvement

over, say, the ravings of Duma deputy speaker Vladimir Zhirinovskii. While Dugin’s ideas and

prescriptions are indeed extreme, dangerous and repellent, it should be emphasized that they are

very much in the tradition of the writings of inter-war fascists and of adherents of the European

Nouvelle Droite. Historically speaking, fascist “thought” has more than once resulted in

explosive expansionism. It should be noted, moreover, that Dugin does not focus primarily upon

military means as a way of achieving Russian dominance over Eurasia; rather he advocates a

fairly sophisticated program of subversion, destabilization, and disinformation spearheaded by

the Russian special services, supported by a tough, hard-headed use of Russia’s gas, oil, and

natural resource riches to pressure and bully other countries into bending to Russia’s will. While

Dugin, apparently, does not in the least fear war, he would prefer to achieve his geopolitical

goals without resorting to it.

Drawing on the extensive twentieth century literature on geopolitics – and especially on

the inter-war German school of Karl Haushofer – Dugin posits a primordial, dualistic conflict

between “Atlanticism” (sea-faring states and civilizations, such as the United States and Britain)

and “Eurasianism” (land-based states and civilizations such as Eurasia-Russia).44 As Wayne

Allensworth has noted, once one penetrates below the surface of Dugin’s seemingly rational and

scholarly language in Foundations of Geopolitics, one becomes aware that “Dugin’s geopolitics

are mystical and occult in nature, the shape of world civilizations and the clashing vectors of

44 For a useful survey of the twentieth century Western geopolitical literature, see Geoffrey Parker, Western

Geopolitical Thought in the Twentieth Century (London: Croom Helm, 1985). Chapter five of Parker’s book is

devoted to “German Geopolitik

14

historical development being portrayed as shaped by unseen spiritual forces beyond man’s

comprehension.”45 In Dugin’s treatise, as Allensworth underscores, the author has appropriated

almost wholesale “the idea” of Belgian geopolitician Jean Thiriart, who “recognized the

Russified Soviet Union as the final bastion of civilization in a Europe overrun by rootless

American consumerism.” Thiriart had earlier advocated the formation of a new “Holy Alliance”

of the USSR and Europe aimed at constructing a “Euro-Soviet Empire,” which would stretch

from Vladivostok to Dublin and would also need to expand to the south, “since it required a port

on the Indian Ocean46

The Gorbachev Debacle

The Gorbachev years (1985-1991) represent, in the eyes of the author of Foundations of

Geopolitics, one of the most wrenching geopolitical defeats in the millennial history of Russia-

Eurasia-USSR. Beginning in 1989, it became clear that “no-one in the Soviet leadership was

capable of explaining the logic of traditional [Soviet] foreign policy and, as a result, there took

place the lightning-fast destruction of the gigantic Eurasian organism...” (p. 95).47 Unexpectedly,

the USSR “found itself in almost the same situation as postwar Germany – its world influence

reduced to nothing, its territory sharply diminished, its economy and social sphere reduced to

ruins” (p. 96).

The Soviet disaster of 1989-1991, like the earlier German one, resulted, Dugin contends,

from a failure of the country’s leaders to heed the counsel of its geopoliticians. Hitler

disregarded the advice of Karl Haushofer and other specialists when he decided to invade the

Soviet Union in 1941. In similar fashion, a “certain secret department of the GRU” and other

voices had long been advocating a “Eurasian” course for the USSR, but their advice went

unheeded (p. 103).

As Dugin sees it, the “project” which Westernizing Russian reformers attempted to

implement during the Gorbachev and Yeltsin years has by now been fully discredited: “This

project denies such values as the people, the nation, history, geopolitical interests, social justice,

the religious factor, etc. In it, everything is constructed on the principle of maximal economic

effectiveness, on the primacy of the individual, on consumerism and the ‘free market’” (p. 179).

The Atlanticists (and, especially, the United States), Dugin believes, consciously plotted

the downfall of the Warsaw Pact and the USSR. “The Heartland therefore is required to pay

back Sea Power in the same coin” (p. 367). The goal, as Dugin sees it, is to resuscitate and

reinvigorate Eurasia/Russia after the near-fatal geopolitical blows it absorbed in 1989-1991.

The current Russian Federation, which appeared in 1991 from under the rubble of the

USSR, is, Dugin emphasizes, not a full-fledged state but rather “a transitional formation in the

broad and dynamic global geopolitical process” (p. 183). The new states which have come into

existence on the space of the former Soviet Union also do not, with the sole exception of

Armenia, possess any markings of authentic statehood (p. 187). Rather they represent artificial,

ephemeral political constructs.

The ethnic Russian people, in contrast, are seen as “the bearers of a unique

civilization.”48 Russians are a messianic people, who possess “universal, pan-human

significance” (p. 189). The Russian people, Dugin insists, can only serve as the core ethnos of a

vast empire: “[T]he Russian people (= Russia) never made its goal the creation of a monoethnic,

racially uniform state” (p. 190). Such a distorted view represents “the Atlanticist line

masking itself as ‘Russian nationalism’” (p. 213).

“A repudiation of the empire-building function,” Dugin warns sternly, “would signify the

end of the Russian people as a historical reality, as a civilizational phenomenon. Such a

repudiation would be tantamount to national suicide” (p. 197). Deprived of an empire, Russians

will “disappear as a nation” (p. 251). The sole viable course, therefore, in Dugin’s view, is for

Russians to rebound from the debacle of 1989-1991 by recreating a great “supra-national

empire,” one in which ethnic Russians would occupy “a privileged position” (pp. 251-252). The

result of such a rebuilding effort would be “a giant continental state in the administration of

which they [Russians] will play the central role” (p. 253). This ethnic model, Dugin notes, is

quite similar to that of the former Soviet Union.

In order to facilitate the recreation of a vast Russia-dominated continental empire, Dugin

advocates the unleashing of Russian nationalist sentiment, but of a specific type. “This [Russian]

nationalism,” he writes, “should not employ state but, rather, cultural-ethnic terminology, with a

special emphasis on such categories as ‘Narodnost’’ and ‘Russian Orthodoxy’” (p. 255).

Religious sentiment, Dugin urges, should be placed front and center: “Russians should realize

that they are Orthodox in the first place; [ethnic] Russians in the second place; and only in the

third place, people” (p. 255). There is a need, Dugin goes on to insist, for the “total

churchification” of Russians, for the Russian nation to come to be viewed simply as “the

Church” (pp. 255-256). Such an emphasis, he believes, should – together with a persistent focus

on the glorious past and bright future of the Russian nation – help serve to bring about the

“demographic upsurge” so desperately needed by Russians today. Economic incentives by

themselves will prove insufficient to promote such an upsurge (pp. 256-257). One “radical”

slogan, Dugin concludes, must be consistently put forward: “The nation is everything; the

individual is nothing” (p. 257). This slogan encapsulates one of Dugin’s most cherished beliefs.

Gutting Atlanticism

Employing the “strategy of the Anaconda” (a term borrowed by Dugin from inter-war

German geopoliticians and used by them in reference to Britain), the United States and its close

allies are seen as exerting unrelenting pressure on all of the coastal zones of Eurasia (pp. 103,

110). Following precepts enunciated by Francis Fukuyama among others, the United States

seeks to implant its own political and economic model throughout the globe (p. 127). Moreover,

following the prescriptions of Paul Wolfowitz, the United States attempts to reduce Russia’s role

to that of a lowly “regional power” (p. 199). In cynical fashion, the United States wants to

“transform Russia into an ‘ethnic reservation’ so that it can receive full control over the world”

(p. 169).

How is a revived Eurasian-Russian Empire to bring about “the geopolitical defeat of the

U.S.” (p. 260)? An appropriate response to the looming Atlanticist threat, Dugin contends, is for

the renascent Eurasian-Russian Empire to direct all of its powers (short of igniting a hot war), as

well as those of the remainder of humanity, against the Atlanticist Anaconda. “At the basis of

the geopolitical construction of this [Eurasian] Empire,” Dugin writes, “there must be placed one

fundamental principle – the principle of ‘a common enemy.’ A negation of Atlanticism, a

repudiation of the strategic control of the United States, and the rejection of the supremacy of

economic, liberal market values – this represents the common civilizational basis, the common

impulse which will prepare the way for a strong political and strategic union…” (p. 216). The

anti-Americanism of the Japanese, “who remember well the nuclear genocide and the disgrace of

political occupation,” must be unleashed, as well as the fervent anti-Americanism of

fundamentalist Muslim Iranians (pp. 234 and 241). On a global scale, Dugin declares, “the main

‘scapegoat’ will be precisely the U.S…” (p. 248).

One way in which Russia will be able to effect a turning of other states against

Atlanticism will be an astute use of the country’s raw material riches. “In the beginning stage [of

the struggle against Atlanticism],” Dugin writes, “Russia can offer its potential partners in the

East and West its resources as compensation for exacerbating their relations with the U.S….” (p.

276). In order to induce the Anaconda to release its grip on the coastline of Eurasia, it must be

relentlessly attacked on its home territory, within its own hemisphere, and throughout Eurasia.

“All levels of geopolitical pressure,” Dugin insists, “must be activated simultaneously…” (p.

367).

Within the United States itself, there is a need for the Russian special services and their

allies “to provoke all forms of instability and separatism within the borders of the United States

(it is possible to make use of the political forces of Afro-American racists)” (p. 248). “It is

especially important,” Dugin adds, “to introduce geopolitical disorder into internal American

activity, encouraging all kinds of separatism and ethnic, social and racial conflicts, actively

supporting all dissident movements – extremist, racist, and sectarian groups, thus destabilizing

internal political processes in the U.S. It would also make sense simultaneously to support

isolationist tendencies in American politics…” (p. 367).

Dugin’s Eurasian project also mandates that the United States be attacked through

Central and South America. “The Eurasian project,” Dugin writes, “proposes Eurasian

expansion into South and Central America with the goal of freeing them from the control of the

19

North…” (p. 248).49 As a result of such unrelenting destabilization efforts, the United States and

its close ally Britain will eventually be forced to quit the shores of Eurasia (and Africa). “The

entire gigantic edifice of Atlanticism,” Dugin prophesies, “will collapse...” (p. 259). He believes

that this could happen unexpectedly, as occurred with the sudden collapse of the Warsaw Pact

and the USSR. Expelled from the shores of Eurasia, the United States would then be required to

“limit its influence to the Americas” (p. 367).

The Moscow-Berlin Axis

Within the territorial sprawl of Eurasia, Dugin’s program focuses upon the formation of

three key “axes”: Moscow-Berlin, Moscow-Tokyo, and Moscow-Teheran. With regard to the

future of Europe, Dugin writes: “The task of Moscow is to tear Europe away from the control of

the U.S. (NATO), to assist European unification, and to strengthen ties with Central Europe

under the aegis of the fundamental external axis Moscow-Berlin. Eurasia needs a united,

friendly Europe” (p. 369). In advocating such a path, Dugin appears to be influenced by the

writings of the European New Right who, from the 1970s on, argued for “the strict neutrality of

Europe and its departure from NATO” (p. 139). The basic principle underlying the Moscow-

Berlin axis, Dugin writes, will be “the principle of a common enemy [that is, the United States

(p. 216).

In exchange for cooperating with Russia in this project, Germany, Dugin proposes, ought

to be given back “Kaliningrad oblast’ (Eastern Prussia)” (p. 228). As a result of a Grand

Alliance concluded between Russia and Germany, the two countries will divvy up into de facto

spheres of dominance the territories lying between them. There is to be no “sanitary cordon.”

“The task of Eurasia,” Dugin emphasizes, “consists in making sure such a [sanitary] cordon does

not exist” (p. 370). Russia and Germany together, he insists, “must decide all disputed questions

together and in advance...” (p. 226).

The integration of swaths of Western and Central European territory into a German

sphere of dominance will be directly encouraged and abetted by Eurasia-Russia. The formation

of a “Franco-German bloc” is especially to be supported (p. 171). “In Germany and France

Dugin asserts, “there is a firm anti-Atlanticist tradition...” (p. 369). Germany’s influence will

also likely spread to the south – to Italy and Spain (p. 220). Only Britain, “an extraterritorial

floating base of the U.S.” is to cut off and shunned (p. 221).

Moving eastward, Dugin proposes that Germany be offered de facto political dominance

over most Protestant and Catholic states located within Central and Eastern Europe. The

“unstable” state of Finland, which “historically enters into the geopolitical space of Russia” is

seen as an exception (p. 316). In this instance, Dugin proposes that Finland be combined

together with the Karelian Autonomous Republic of the Russian Federation into a single ethnoterritorial

formation “with maximal cultural autonomy, but with strategic integration into the

26-07-2011 om 00:00 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Een uitgesproken "Grr#!!♪♫@||#♫♪☻"-Kitokojungle-Opinie !!
25-07-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.aaargh, this is really insane

We geven onze lezertjes een voorbeeld van hoe je blijft gif spuiten in de geesten van een aantal mensen ondanks de dramatische gebeurtenissen in Noorwegen. Sommigen spinnen garen uit alles en nog wat. Je publiceert eerst de integrale nonsens van een kwiet en je noemt ze dan wel “incoherent” maar je verklaart dan maar meteen dat deze massamoordenaar een bewonderaar is van Obama AAAAAARGH…
en dan maar verontwaardigd doen als er weer een nieuwe flippo begint te moorden omwille van een "groot ideaal"

http://theunitedwest.org/norwegian-killer-admired-obama/

A glimpse into the deranged mind of a mass murderer

On July 24, 2011 By The United West

Source: Science Blogs.com

By: PZ Myers

You can now find a ghastly manifesto, purportedly by Anders Behring Breivik, on the web. The guy was delusional and insane: it’s an incoherent 1500 pages long, and it reads like an obsessively fussed-over set of rules for a nerdy fantasy role-playing game…except, of [...]

Leftist pundits are announcing that Anders Breivik visited conservative anti-Islamist websites. These same commentators overlook the fact that the killer also admired President Obama.

By Adrian Morgan

Utoya, the island where 84 of the 91 victims died.

In its online edition, British left-leaning newspaper The Guardian has released an article which maintains that the Norwegian mass-murderer Anders Brehing Breivik was in communication with the British anti-Islamic group known as the English Defence League (EDL). The article states that Breivik:

“boasted online about his discussions with the far right English Defence League and other anti-Islamic European organisations.”

His claims had appeared on various Scandinavian online forums, including a Norwegian forum called “Nordisk” which is described by the Guardian as “a site frequented by neo-Nazis, far right radicals and Islamophobes since 2009.” The Guardian continues:

‘Breivik had talked admiringly about conversations he had had with unnamed English Defence League members and the organisation Stop the Islamification of Europe over the success of provocative street actions leading to violence.

"I have on some occasions had discussions with SIOE and EDL and recommended them to use certain strategies," he wrote two years ago.

"The tactics of the EDL are now to 'lure' an overreaction from the Jihad Youth/Extreme-Marxists, something they have succeeded in doing several times already." Contacted about the allegation by email by last night the EDL had not answered.’

Another website on which Breivik published his opinions is Document.no, an anti-Islamic Norwegian website which has published all of the comments made by Breivik. He posted on this site as “Anders Behring.” These posts can be accessed in a “Bing” translation.

Behring/Breivik states there, on September 14, 2009:

“The pan-European/US environment around Robert Spencer, Fjordman, Atlas, Analekta + 50 other EU/US bloggers (and Facebook groups) is the epicenteret of political analysis and has been there a few years…

… the EDL PROVIDED/how to create outlines SIOE [for how] such an organization will look like. We can develop the f example SIOE or create a new one. The EDL PROVIDED have been Temple and racists are working hard to get rid of this (all individuals included racist/discriminatory speech is now thrown out).”

The support that Breivik had for anti-Islamist websites may cause some embarrassment to websites that do not consider themselves to have connections to neo-Nazis. The “Atlas” mentioned above is the website Atlas Shrugged, run by Pamela Geller.

The left-leaning former UK ambassador to Uzbekistan, Craig Murray, explores this further on his blog, where he makes a suggestion that:

“Anders Behring Breivik posted links to the Atlas Shrugs website of the Tea Party’s Pamela Geller. Here you can see him under the name of Anders Behring (his middle name) posting links to Geller’s “Atlas Shrugs” site. That cache page is bing translated from Norwegian.

Here is a video of Pamela Geller addressing the Tennessee Tea Party convention. This is a list of links I just copied off her Atlas shrugs website to a stream of virulent anti Norwegian-Muslim articles Geller has been publishing…..”

The suggestion that Murray appears to be making is that Pamela Geller’s criticism of Norway’s political outlook (exemplified by Jens Stoltenberg and this Labor Party) has influenced Breivik’s political views. It is only a small step to therefore imply that she influenced Breivik’s killing rampage.

This line of argument is dangerous and misguided, and also smacks of poor journalism. The Guardian is similarly keen to suggest that Breivik’s mindset which led to murder have been created by “others” who uphold views they do not like. The EDL and other groups can not be said to have influenced Breivik to become a murderer, unless he himself had expressly stated in some document that this was the case.

To take this argument to its logical conclusion, one could equally state that the economic philosopher John Stuart Mill was responsible for Breivik’s rampage of murder and mayhem. After all, the only comment that Breivik had made on his Tweet account, posted on July 17th, only five days before the murders, reads:

“One person with a belief is equal to the force of 100 000 who have only interests.”

This is a slightly altered quotation from John Stuart Mill, where the original statement referred to 99, rather than 100,000:

“To think that because those who wield power in society wield in the end that of government, therefore it is of no use to attempt to influence the constitution of the government by acting on opinion, is to forget that opinion is itself one of the greatest active social forces. One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests.”

It is dispiriting to find elements of the media and blogosphere attempting to suggest that Breivik’s interests in certain anti-Islamist groups may have influenced his metamorphosis into a mass-murdering terrorist. If there is a pattern to such abuse of logic, it could be suggested that J.D. Salinger, creator of the character Holden Caulfield with whom killer Mark Chapman identified, was responsible for the murder of John Lennon. Similarly, it could be suggested that as the 1931 movie King Kong was apparently Hitler’s favorite movie, it had some bearing on Nazi militaristic and genocidal outcomes.

While the left-leaning media is promoting this prurient “guilt by association” barely 24 hours after the victims’ bodies have gone cold, it should also be pointed out that Breivik also admired Obama.

The anti-Islamic website Islam versus Europe contains more quotes from Breivik’s postings on the Document.no website, including the following:

“I completely agree that Obama is a brilliant retoriker [rhetorician] and communicator, one of the best we've seen over the past 30 years.”

It is not the role of any journalists to attempt to “define” the mindset of a mass-killer by trying to score political points against groups and people they dislike.

After all, why are these same outlets not also highlighting Breivik’s admiration for President Obama?

En speciaal voor onze Ollandse lezers raden we dit linkje erg aan…

http://theunitedwest.org/learning-center/the-geert-wilders-story/

25-07-2011 om 11:20 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Een uitgesproken "Grr#!!♪♫@||#♫♪☻"-Kitokojungle-Opinie !!
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.in memoriam de socialistische jongeren van UTOYA
We beseffen dat elke commentaar op het drama in Noorwegen, aangericht door een rechtse flippo, zeer beladen zal zijn. Zeker omwille van de verwijzingen door de zelfde flippo naar andere flippo's zoals De Winter en Wilders.
We publiceren hier nu al een tijdje de warrige nonsens van een internationaal rechts gezelschap dat zich ingegraven heeft in allerlei kringen en cenakels waarvan een aantal vrij eerbiedwaardige, toch op het eerste zicht. Wij konden de gebeurtenissen in Noorwegen niet voorspellen en ze hebben trouwens geen directe band met de ideeën die we jullie hier laten lezen. Het is echter in dit soort kweekvijvers dat jonge geesten definitief worden gestoord? Volledige waanzin over ras en multiculturaliteit doen het goed in deze milieus en worden daar verkondigd door pseudo-wetenschappers met zogezegd goede bedoelingen en helemaal niet racistisch en patati en patata...je hoeft de tekesten er maar op na te lezen...bovendien worden die kringen dan nog beloond met derderangsprijsjes van onkritische literaire kringen van de universiteit van Leuven. Ok, we begrijpen dat de KUL niet alles kan uitvlooien wat er door hen ergens rechtstreeks eof minder rechtstreeks wordt gesteund. Het creëert echter wel een kader dat de geloofwaardigheid van sommige mislukte toogfilosofen in de ogen van jonge mensen onderbouwt. We kunnen daar niet voorzichtig genoeg in zijn. Binnen het Vlaams-Nationalisme waart nog steeds een spook rond van intolerantie en rechts-extremisme dat met wortel en tak moet worden uitgeroeid. We zijn niet blind voor links extremisme, islamfanatisme maar we zijn zeker niet blind voor dat rechts gespuis dat nog steeds tracht een elite te vormen om de superioriteit van het blanke ras te verkondigen aan jonge onervaren mensen die hiermee de meest dwaze daden kunnen stellen. Het is slechts een vermoeden en we hopen dat we verkeerd zijn maar we hebben niet de indruk dat dit de laatste oprisping zal zijn van zulke idiote ideeên. We vrezen dat we in de toekomst nog meer rechtse flippos zullen zien moorden. Het regende eerst in Amerika en het begint stilaan te druppelen in Europa. Alhoewel we zulke zaken al eerder hebben zien gebeuren maar met andere middelen in andere landen. Denk maar even terug aan de rechtse aanslag in het station van Bologna en misschien moeten we onze eigen bende van Nijvel ook in het rijtje plaatsen samen met Van Themsche. Men spreekt nu in de pers over "het professionalisme" evan de dader. Dit is nep. Professionelen die op zulke schaal moorden? Dit zijn zieke fanatiekelingen waartegen helaas weinig tegen te beginnen valt. Professionelen laten zich niet zo maar oppakken. Ze voeren een aanslag uit en verdwijnen. Al of niet met de steun van netwerken; Denken we aan aanslagen zoals Bologna of nog eerder op Julien Lahaut of de bende van Nijvel en vergelijk dit met geïsoleerde flippo's als Van Themsche en deze geschifte Noor.Er zijn fundamentele verschillen en misschien moeten we er eens over nadenken op welke manier het gif verspreid wordt dat jonge mensen aanzet tot zulke misdaden. In elk geval zijn wij er van overtuigd dat ook in rechts Vlaanderen er op dit moment zulke zieke geesten rondlopen. Zowel wat betreft de gifmengers als jongeren die nu reeds denken dat ze een soort hogere missie hebben om zulke laffe daden te stellen of tenminste goed te praten. En we horen ze nu al roepen dat we aan de linkerkan ook maar moeten kijken en dat de Twintowers niet door rechtse extremisten werden vernietigd. We weten dat ook en jullie hebben hier nooit gelezen dat we hier een onderscheid maken tussen goeie en slechte aanslagen; Aanslagen zijn terreur tegen onschuldige burgers punt uit. Maakt niks uit met welke "nobele" bedoelingen ze gepleegd worden. De dader is steeds een moordenaar en moet opgepakt en veroordeeld worden of veroordeeld en psychiatrisch verzorgd. Er moet in elk geval meer gereageerd worden op de ideeën die opduiken achter deze daden. Niet door meer censuur. Dat heeft weinig zin maar je mag ze niet laten woekeren en geesten vergiftigen. Je moet ze bestrijden met open visier want enkel in de beslotenheid van sommige duistere kringen zijn deze ideeën geniaal en zijn hun verspreiders verlichte geesten. In het openbaar debat zijn het enkel nulliteiten die wartaal uitkramen.

25-07-2011 om 09:45 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Een uitgesproken "Grr#!!♪♫@||#♫♪☻"-Kitokojungle-Opinie !!
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Bolsjeviek" Dugin en zijn grootse plannen deel 1
Klik op de afbeelding om de link te volgen Waar kunne we beter te rade gaan over de Russen en hun expansiedrang dan bij "den vijand" namelijk de homo americanus en dus zakken we af naar Princeton :

http://www.princeton.edu/~lisd/publications/wp_russiaseries_dunlop.pdfAleksandr Dugin’s Foundations of Geopolitics

John B. Dunlop1

One perceptive observer of the Russian political scene, Francoise Thom, noted as far

back as 1994 that fascism, and especially its “Eurasianist” variant, was already at that time

displacing Russian nationalism among statist Russian elites as a post-communist “Russian Idea,”

especially in the foreign policy sphere. “The weakness of Russian nationalists,” she emphasized,

“stems from their inability to clearly situate Russian frontiers. Euras[ianism] brings an

ideological foundation for post-Soviet imperialism.”2

There has probably not been another book published in Russia during the post-communist

period which has exerted an influence on Russian military, police, and statist foreign policy elites

comparable to that of Aleksandr Dugin’s 1997 neo-fascist treatise, Foundations of Geopolitics.3

The impact of this intended “Eurasianist” textbook on key elements among Russian elites

testifies to the worrisome rise of fascist ideas and sentiments during the late Yeltsin and the Putin

periods.

The author of this 600-page program for the eventual rule of ethnic Russians over the

lands extending “from Dublin to Vladisvostok,” Aleksandr Gel’evich Dugin, was born in 1962,

the son, grandson, and great-grandson of Russian military officers.4 According to one recent

press report, Dugin’s father was a general in the GRU (Russian military intelligence).5 By all

accounts, Dugin was a bright and precocious youth with a talent for learning foreign languages

(he is said to have mastered no fewer than nine of them). While still a teenager, he joined a

secretive group of Moscow intellectuals interested in mysticism, paganism, and fascism. Both

the “masters” of this group and their disciples engaged, inter alia, in translating the works of

foreign writers who shared their interests. As one of his contributions, Dugin completed a

translation of a book by the Italian pagan-fascist philosopher Julius Evola.

Dugin is reported to have been detained by the KGB for participating in this study group,

and forbidden literature was subsequently discovered at his apartment. According to one

account, he was then expelled from the Moscow Aviation Institute, where he had enrolled as a

student some time in the late 1970’s. According to another account, he eventually managed to

graduate from the institute.6

In 1987, during the second year of Gorbachev’s period of rule, at a time when he was in

his mid-twenties, Dugin emerged as a leader of the notorious anti-Semitic Russian nationalist

organization, Pamyat’, headed by photographer Dmitrii Vasil’ev. During late 1988 and 1989,

Dugin served as a member of the Pamyat’ Central Council.

In 1989, taking advantage of increased opportunities to visit the West, Dugin spent most

of the year in travels to Western European countries. While there, he strengthened ties with

leading figures of the European New Right, such as the Frenchman Alain de Benoist and the

Belgian Jean-Francois Thiriart. These contacts led to Dugin’s “belated reconciliation” with the

USSR, just as that state was approaching its final demise. It was, it appears, to a significant

extent as a result of these contacts with the European Nouvelle Droite that Dugin became into a

fascist theorist. On the subject of Dugin’s indubitable fascist orientation, Stephen Shenfield has

written: “Crucial to Dugin’s politics is the classical concept of the ‘conservative revolution’ that

overturns the post-Enlightenment world and installs a new order in which the heroic values of

the almost forgotten ‘Tradition’ are renewed. It is this concept that identifies Dugin

unequivocally as a fascist.”7

By the beginning of the 1990’s, as the Soviet Union was approaching its collapse, Dugin

began to assume a more high-profile political role. He formed an association with “statist

patriots” in the communist camp and was, for a brief period, close to the leader of the

Communist Party of the Russian Federation, Genadii Zyuganov. According to Stephen

Shenfield, Dugin “probably played a significant part in formulating the nationalist communist

ideology that was Zyuganov’s hallmark.”8

In 1991, the year that witnessed the end of the USSR, Dugin made the acquaintance of an

important neo-fascist writer with ties to elements in the Russian military, Aleksandr Prokhanov,

whose journal Den’ (subsequently renamed Zavtra), served as a key sounding-board for the “red-

brown opposition.”9 Dugin himself soon emerged as “one of the leading ideologists of Den’ in

its best period (1991-1992).”10

From July of 1992 on, Dugin also began to edit his own journal, Elementy: evraziiskoe

obozrenie, which appeared twice yearly (later once a year) in a print run of 5,000-10,000. The

journal’s title was borrowed from that of the theoretical journal of the French New Right,

Elements, edited by Alain de Benoist. Concerning Dugin’s journal, Aleksandr Verkhovskii and

Vladimir Pribylovskii have noted: “In speaking of Elementy, one should not forget that half of

each issue is comprised of ‘geopolitical notebooks’ containing articles about the global

opposition of various civilizations, primarily Russia and the West…”11

During the early 1990’s, Dugin founded his own publishing house, named “Arktogeya.”

This name was borrowed from that of the publishing house of German racist writer Guido von

List (1848-1918). It combines the ancient Greek words arktos (north) and gea or gaia (land), a

reference to the vanished polar continent that was supposedly the original home of the Aryans.12

In 1991-1992, Prokhanov and Dugin attempted to form an alliance between certain

leaders of the European New Right and several department heads and professors at the Academy

of the General Staff of the Russian Armed Forces. The no. 1, 1992 issue of Elementy published

the transcript of an April 1992 roundtable, held on the premises of the academy, which included

Lieutenant General Nikolai Klokotov, head of the Academy’s strategy department; Lieutenant

General Nikolai Pishchev, deputy head of the same department; Major General Vladislav

Iminov, head of the Academy’s department of military history; and “the leader of the European

New Right,” Alain de Benoist, as well as Jean Lalou, another New Right spokesman.13

The commander of the General Staff Academy, General Igor’ Rodionov, was reported to

be “particularly well-disposed toward Dugin,” and Dugin’s ideas evidently continued to enjoy

his support once he became Russian Defense Minister in 1996-1997.14 It may be of significance

that Dugin’s Foundations of Geopolitics was written during the time that Rodionov was serving

as defense minister.15

The interest of the General Staff Academy and of the GRU in geopolitics and in

Eurasianism reached back some forty years. “Beginning in the 1950’s,” Francoise Thom has

remarked, “Soviet strategists like General Shtemenko and Admiral Gorshkov were inspired by

Eurasianist thinking.”16 As for Dugin, he has singled out Marshal Nikolai Ogarkov, a Soviet

military chief of staff in the early 1980’s, as “an outstanding geopolitician, strategist and

Eurasian.”17

In 1993, Dugin joined his efforts to those of a charismatic demagogue, Eduard Limonov

(born 1943), and founded the National Bolshevik Party (NBP). As Verkhovskii and Pribylovskii

have pointed out, “The ideology of the National Bolshevik Party was fully generated by one man

– Aleksandr Dugin.”18 While Limonov played the role of a fascist-style leader, Dugin served as

second-in-command and as the party’s chief theoretician. The new organization appears to have

been more influenced by German than by Russian émigré National Bolshevism. The German

National Bolshevik Ernst Niekisch had “advocated a German-Russian alliance against the West.

In the Soviet Union, especially Stalin’s Soviet Union, many German nationalists [like Niekisch]

saw the logical fulfillment of the war against ‘Jewish capitalism’.”19 In 1995, Dugin ran for the

Russian State Duma on a National Bolshevik platform but was resoundingly rejected by voters,

receiving a mere 0.85% of the vote.20

In 1997, Dugin broke with the stormy Limonov and began a noteworthy political ascent.

In that same year, as has been mentioned, he brought out his Foundations of Geopolitics, one of

the more influential works of the post-communist period, written, it appears, with the assistance

of General Nikolai Klokotov of the General Staff Academy, who served as an official consultant

to the project. Colonel General Leonid Ivashov, head of the International Department of the

Russian Ministry of Defense, may also have served as an advisor.21 Perhaps due in part to such

high-level input, “Dugin’s geopolitical ideas [as expressed in Foundations] are clearly much

more influential than are the other more openly mystical and esoteric sides of his philosophy.”22

During the following year of 1998, Dugin’s career took a key step forward when he was

named an advisor on geopolitics to Gennadii Seleznev, chairman (or “speaker”) of the Russian

State Duma, a major player in Russian politics (for the month of June, 2001, Seleznev was

ranked the tenth most influential political figure in Russia by Nezavisimaya gazeta’s panel of

experts23). In the course of a March 1999 radio interview, Seleznev made public the fact that

Dugin was serving as one of his advisors and “he urged that Dugin’s geopolitical doctrine be

made a compulsory part of the school curriculum.”24 Two years later, at the founding congress

of the new “Eurasia” movement, Dugin boasted, “I am the author of the book Foundation of

Geopolitics, which has been adopted as a textbook in many [Russian] educational institutions.”

During the same congress, the aforementioned General Klokotov – now a professor emeritus but

one who continued to teach at the academy – noted that the theory of geopolitics had been taught

as a subject at the General Staff Academy since the early 1990’s, and that in the future it would

“serve as a mighty ideological foundation for preparing a new [military] command.”25 Dugin’s

book is presumably being used at present as a textbook at the General Staff Academy.

In 1999, Dugin’s publishing house brought out a volume of writings by the inter-war

émigré Eurasian writer, Prince Nikolai Trubetskoi. In his introduction to the volume, Dugin

wrote that Trubetskoi “can be termed the Eurasian Marx.”26 It seemed that Dugin saw a similar

exalted role for himself as the formulator of a new “Russian Idea” at the dawn of a new century

and millennium.

Some time in late 1999, Dugin founded “The Center for Geopolitical Expertise” in

Moscow. In an article appearing in Zavtra, he speculated that this new center might shortly

become “an analytical instrument of the Eurasian Platform for, simultaneously, the Presidential

Administration, the Government of the Russian Federation, the Council of Federation, and the

State Duma.”27 In late March of 2000, in a second article appearing in Zavtra, Dugin offered a

vision of a future path-breaking role for the Russian secret police (which, of course, had until

recently been headed by the newly elected Russian president, Vladimir Putin). Whereas in his

1993 book, Konspiralogiya, Dugin had criticized the secret police for perceived “Atlanticist”

[i.e., pro-American and pro-British] sympathies, he now toasted the KGB (the initials he

preferred to FSB) as “a new caste, a new social stratum” called upon both to hold the line against

“American hegemony” and to “recreate a mighty Eurasian sovereign state” which would include

all of the CIS republics.28

In August of 2000, after reading an article with which he agreed by “one of the chief

ideologists of the [Putin] Kremlin,” Gleb Pavlovskii, Dugin wrote the latter suggesting a

meeting. Pavlovskii, the creator of several influential pro-Kremlin web-sites, agreed to a

meeting. Commenting on this burgeoning relationship, journalist Andrei Kolesnikov remarked:

“Extreme right ideology is not only turning into the dominant view in Russian publications and

state rhetoric, it is also becoming fashionable in a salon sense.”29

In November of 2000, shortly before undertaking a trip to Brunei, President Putin

declared publicly: “Russia has always perceived of itself as a Eurasian country.”30 Dugin later

termed this statement “an epochal, grandiose revolutionary admission, which, in general,

changes everything. The prophecy of [French conspiratologist] Jean Parvulesco has come to

pass… There will be a Eurasian millennium.”31

On April 21, 2001, Dugin achieved new heights with the founding congress of the “Pan-

Russian Political Social Movement ‘Eurasia’.” The holding of this congress underscored the

close relations which Dugin had formed with present and especially former members of the

Russian special services. The congress took place in a hall belonging to the “Honor and

Dignity” Club, an organization of veterans of the special services and law enforcement

organizations. The head of the club, Vladimir Revskii, had earlier served in Vympel, a special

operations unit attached to the First Chief Directorate of the KGB (and, later, the SVR). Revskii

officially opened the congress and was later elected to membership in “Eurasia’s” ruling body,

the Political Council.

An even more noteworthy role was played at the congress by Petr Suslov, also a former

Vympel member, and a retired colonel in the SVR. Suslov served as head of the committee

which organized the congress and was then elected deputy leader of the new movement (with

Dugin being chosen the leader).32 During the course of a July 2001 interview, Suslov confided

that he was a graduate of the Ryazan’ Paratroop School who had then “served in the structures of

the KGB… in a unit which conducted special operations abroad.”33 In this capacity, he said, he

had served in Afghanistan, Mozambique, Angola, Nicaragua, and Vietnam. Retiring from the

SVR in 1995, he had later become a consultant on issues relating to the Caucasus for Duma

speaker Seleznev, which had provided him with an opportunity to meet Dugin, who was advising

Seleznev on geopolitical questions. The two soon realized that they agreed on many key

questions.

Writing for the Gleb Pavlovskii-sponsored SMI.ru, journalist Grigorii Osterman has

commented: “[Petr] Suslov himself enjoys broad connections within the leadership of the FSB

(there exists information that he is an external employee of the central apparatus of the FSB), as

well as in the Presidential Administration, bodies to which the leader of ‘Eurasia,’ Dugin, also

has entrée.”34 “Dugin is already being perceived,” the weekly Obshchaya gazeta observed, “not

as the preacher of an ideological sect but as an officially recognized specialist on geopolitical

questions.”35

In a similar vein, the investigative weekly, Versiya, observed in late May of 2001:

“Contacts between Pavlovskii and ‘Eurasia’ actually do occur, but most likely on the level of

personal consultations. Aleksandr Dugin and the head of Kremlin politico-technology enjoy

good, friendly relations.” Under Vladimir Putin, the newspaper continued, Dugin had become

“one of the drafters of the concept of national security.” It was noted that Dmitrii Ryurikov, a

leading advisor to President Yeltsin on foreign affairs, and the then Russian ambassador to

Uzbekistan, had agreed to become a member of “Eurasia’s” Central Council. Dugin’s new

organization, Versiya went on, was also engaged in “the preparing of analytical reports on

foreign affairs for the Presidential Administration…” As for the financial support of “Eurasia

the newspaper wrote: “The financial support of the movement comes through regional

organizations of the special services. And this support, according to our sources, is not small.

Moreover, not only finances are provided but also ‘necessary’ connections…”36

In his address to the founding congress of “Eurasia,” Dugin first of all expressed his

gratitude to “the Administration of the President of the Russian Federation,” for its assistance,

before proceeding also to thank the Moscow Patriarchate, the Central Spiritual Administration

for the Muslims of Russia, and other organizations.37 On May 31, 2001, the Russian Ministry of

Justice officially registered the “Eurasia” movement, which was reported to have branches in

fifty regions of Russia.38 In late June of 2001, “Eurasia” hosted an ambitious conference,

provocatively titled “Islamic Threat or a Threat to Islam?” held at the Presidential Hotel in

Moscow. The titular co-chairmen of the conference were Seleznev (who did not attend) and

Sheikh Talgat Tadzhuddin, the officially recognized head of the Muslims of Russia and the CIS

25-07-2011 om 00:00 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Een uitgesproken "Grr#!!♪♫@||#♫♪☻"-Kitokojungle-Opinie !!Inhoud blog
 • The brave new world is werkelijkheid...
 • ook interessant
 • Yaz...Yasmine...
 • en contraceptie in Belgistan...
 • Problemen in Frankrijk en USA met bepaalde contraceptiva...
 • ergerlijk 2013!
 • Femmes de Rue iedereen geeft commentaar, wij dus ook
 • De valsche Fransman nog maar eens verslagen...
 • Armoedebestrijding...Geen enkele minister heeft er naar gevraagd...
 • anderhalf miljard euro subsidies weggegooid in zonnepanelen...
 • Deltastichting niet blij....
 • Dag Allemaal vaandeldrager in de Vlaemsche ontvoogdingsstrijd!
 • Leve de tsjeven met hun kerncentrales en Bart Van Rompuy
 • Artistieke vrijheid in Vlaenderen en op de VRT!
 • EUREKA en DRIEWERF HOERA HIPHIP geen slimme meter in huis!
 • Hier zijn we weer !
 • >Dewinter getuigt over de zwanworstaanval op kinderen...
 • De voedselberg van Steven De Geynst
 • Luc Barbé...een heel kleine rehabilitatie...
 • een hoofddekselvergelijking
 • verlof voor de geërgerden
 • de duizendzevenentwintigste generatie Vlamingen kent grote leerachterstand
 • l'oiseau bleu
 • De blijde (weder)intrede van Maeterlinck in Gent en over perzikken met 2 k's
 • Belgie in het nieuws
 • Bernard de pilchard en het idyllisch kustlandschap
 • de levensverwachting van de Duitse armen biedt een oplossing voor de vergrijzing!
 • Hoera, de gestapo is terug...de Grimbergse kliklijn
 • leve de revolutie
 • ARCO, Tsjevenstreken in het kwadraat!
 • een visie op de Russische verkiezingen...
 • Wij hangen graag de propere uit...
 • Filip De Winter verhuist naar Namibië, hoera!
 • den ellentrik als grondstof
 • Black woman : Tu sens la fleur le matin et le poireau le soir. Non merci !
 • energie veroorzaakt vergeetachtigheid
 • bijna weer oorlog in Mesen...een belgenmop..
 • RIP SVETLANA ALILUYEVA...wie haar niet kent zoekt het maar eens op en leest haar boeken...
 • zonnepanelen zien klaar maar ook nazidassen op de VRT
 • Vlaanderen op zijn smalst en de lul van de dag
 • een monument
 • young media summit
 • met het schaamrood op de wangen
 • Spanje in actie tegen privatisering van het onderwijs
 • Er zijn dus toch nog verstandige mensen in Vlaanderen....de SERV
 • occupy Wall Street
 • Alaa Abdel -Fattah
 • ARCO het einde...
 • Tolerante Vlamingen?
 • madam van de dag: Ann Branbergen
 • De Brusselse metroerger dan Afghanistan?
 • Naast Plopsaland bestond er ook Shitland
 • Indaver Beveren ligt in Afrika
 • sluikreclame voor La source des femmes en Jacques Bloch
 • IN MEMORIAM
 • Amerika het donkerste voorbeeld
 • extreem rechts weer springlevend!
 • Le Pen en Israel één front??????
 • een andere stem in het debat...
 • Charlie a beaucoup d'ami(e)s en een nieuwe blog !
 • Oakland general strike
 • La belle plume française concernat Charlie: Le Monde
 • solidariteit met Charlie Hebdo
 • op naar de barricades!
 • een grote madam in de rechtbank !
 • Met zijn allen naar een Europees referendum, wij zijn allemaal Grieken!
 • Freya we love you!
 • gooi onze kerncentrales maar dicht, we steken de kaarsen wel aan...
 • Dexia we zijn één en al oor!
 • Zullen de Fransen wel slagen waar de Belgistanen falen?
 • Colloceer Vermeiren!
 • energie eindelijk een debat?
 • We are all Americans!
 • occupy....Chicago is nog steeds Chicago van Al Capone al heet hij nu Emanuel Rahm
 • de dubbeldemocratie Belgistan en de groene stroomcertificaten, twee verhaaltjes
 • de casino van ARCO en de rest...
 • vroem vroem
 • sjot ze uit hun pluche zetels!
 • Indignados in Brussel een succes!
 • nog een beetje chili...
 • Camila Vallejo komt naar Brussel!
 • Arvelor Mitaal of een mooi voorbeeld van roofkapitalisme
 • Het zijn weer harde tijden...
 • Privépolitie ...hallucinant...hier kan zelfs Hasselt nog een punt aan zuigen!
 • CAMILA VALLEJO een rolmodelleke
 • de duisternis regeert over grote delen van de wereld...
 • Revoilà le LKP deze keer in Mayotte...
 • niet alleen Obama schrijft mooie toespraken in de USA...
 • Lap, het is prijs!
 • de uitspraak van de dag
 • de éénwording tussen Zuid en Noord-apenland komt nabij! En Dexia is er nog!
 • In Brussel draagt nu elk schoolkind een kuisheidsgordel!
 • Maikel Nabil
 • no comment
 • We love Freya!
 • Arm België ...
 • We are seeing change in our world, block by block – city by city.
 • Freya is de slimste!
 • WE WON'T PAY
 • Griekenland en de vrije pers een voorbode voor Europa
 • Tot Maandag
 • mensen komen tot inzicht maar véééééééééééél te laat De dure energie...en onze luciede politici
 • China komt in opstand...tegen de zonnepanelen...tja
 • We gaan naar Amerika...
 • slimme meters en de sprookjes van onze vriend Bart Martens
 • INFRAX en slimme meters een duidelijk standpunt hoera!
 • slimme meters en slimme netten deel 2
 • slimme meters en slimme netten deel 1
 • slimme netten weer zo een indianenverhaal...
 • slimme meters ...de ondertekenaars...
 • de slimme meters...iedereen wordt stilaan slim...
 • Over de doden wel kwaaie woorden : einde van de zaak zuster Gabrielle?
 • koorknaap Javaux wordt schandknaap
 • Humberto Prato en De Wever, alles bij elkaar geklutst geeft een mooie omelet
 • De held wordt uitgewezen....petitie voor Ly Khaly
 • Maanpizza's?
 • voor vandaag volstaat één enkele zin...
 • Ere wie ere toekomt SVEN GATZ
 • Misschien willen de rijken wel ooit wat betalen maar intussen creperen de armen
 • de Duitse bron is gevonden...pure nazipraktijken dus vanwege de Ollandse bloggers en fora..
 • Hollandse nazitaal over Islamitische Duitse Turken en incest
 • Ce lion était beaucoup trop flamand ... Cela ne pouvait plus durer
 • een kleine nostalgische bevlieging over Franse lessen en 14-18
 • AI WEI WEI legt uit
 • IJzerbedevaart????? de wadde?????
 • ALI FARZAT: niet iedereen heeft blijkbaar de zelfde humor...
 • en hier zijn de invalide Walen met hun reactie...
 • N-VA is radio Mille Collines en een bende debielen...
 • Inge en de god van mededogen is Miss Universe
 • Dupont en Dupond in het Nieuwsblad
 • We kunnen hier niet tot 5 tellen...
 • neen tegen onverdraagzaamheid: oproep van de progressieve Islamieten
 • PUKKELPOP 2011
 • Daar is de orde weer...oneerlijke concurrentie in Marcinelle
 • Ollands partnership voor Stalinmuseum?
 • Jean Bricmont schrijft een artikel in Counterpunch
 • Nette mensen berokkenen even veel schade als britse plunderaars
 • meer belastingen graag en chique rellen in Lloret
 • verstandige taal...
 • over raddraaiers, imbecielen, stormrammen, linkse idioten en wijze zotten
 • Niemand heeft het monopolie van de waarheid maar praten helpt!
 • nog meer krapuul nu ook in Chili...
 • de verloren jeugd en andere bevlogen romantiek
 • Lessen uit het verleden? Vergeet het!
 • Plunderaars lusten geen boeken...
 • Daar komt Baudrillard : England's burning en B-H-V-jeugd brandt shoppingcentrum Anderlecht plat...
 • London's burning het lijkt stilaan wel op een kleine genocide...
 • London's burning maar er zijn zo wel een paar oorzaken...
 • London 's burning
 • Justice, not charity! en de ouwe Voltaire is weer springlevend!
 • Egypte en Israël zelfde strijd...
 • Kaka als onderpand
 • 8 augustus 1956 Tutti Cadaveri
 • toiletperen en zonnepanelen, de index zal weer stijgen....onze concurrentiepositie gaat er aan...
 • de slimme kleuter van de buren...
 • de Carapilsproleague steigert, u toch ook?
 • het tolerante olland lijkt wel een nazikamp...
 • Rothschild Boulevard ....
 • Israel en de indignados van Rothschild Boulevard
 • Betaalde sex om je studie te betalen...???
 • Terug naar Blankenberge...
 • Oproep aan Jean-Pierre, Siegfried en Benno
 • Frans Crols een groot-Russisch Vlaemsch-nationalist
 • Gevaarlijke onzin in Vlaanderen...
 • de geest van Jef Cognac is terug!
 • "Bolsjeviek" Dugin en zijn grootse plannen deel 3
 • Veel schoon volk...
 • Tanguy Veys krijgt een mail
 • "Bolsjeviek" Dugin en zijn grootse plannen deel 2
 • aaargh, this is really insane
 • in memoriam de socialistische jongeren van UTOYA
 • "Bolsjeviek" Dugin en zijn grootse plannen deel 1
 • De deltastichting en de bolsjewieken....
 • Stiglitz over Euro en Europa
 • Tekos en Verdinaso +vele leuke vlaamse vrienden deel 5
 • Tekos en Verdinaso +vele leuke vlaamse vrienden deel 4
 • Tekos en Verdinaso +vele leuke vlaamse vrienden deel 3
 • Tekos en Verdinaso +vele leuke vlaamse vrienden deel 2
 • Tekos en Verdinaso +vele leuke vlaamse vrienden deel 1
 • De grote denkers rond TEKOS Van Windekens en Luc Pauwels
 • Tanguy Veys de man die reageert!
 • Wat weten we over Nieuw rechts in Vlaanderen en Tekos? Deel 1
 • Nieuw Rechts Scriptie van Sofie Delporte deel 2
 • VSV wie zijn de leiders? Grinnik grinnik
 • TEKOS of het nieuwe conservatisme in Vlaanderen...een kleine inleiding
 • Tekos of de nieuwe conservatieven van de deltastichting of het vervolg op het Vlaams Syndikaat
 • Daar is de vlaamsche vakbond VSV een zusje van het VNS?
 • Kroll in Le Soir ter gelegenheid van 11 juli...schitterend
 • dens sos geklopt door Groen op links...
 • De rooie toekomst wenkt!
 • Bart non en het olijke duo
 • verboden te denken in Belgistan
 • Moderne slavernij in Flamanville eindelijk aangeklaagd door politici
 • Talibanfeministe Naomi Wolf over porno en mannen
 • Het diruponotaatje en wat commentaar bij artikel 60 en asiel
 • Daar zijn de eerste ronkende verklaringen op de diruponota
 • Natie en volk laat Gilbert de Tour winnen astamblief...
 • wat cijfertjes over jeugdwerkloosheid...
 • Jeugdwerkloosheid...we moeten er toch maar eens over praten
  Zoeken in blog

  Laatste commentaren
 • What is complicated? (Jill Hopkins)
      op Deltastichting niet blij....
 • Re: (Gigi)
      op soms zijn ook je medestanders een bende idioten
 • Re: (Riz)
      op de intellectuele superioriteit der franstaligen en een vakantietrip naar Sarkoland
 • Foto

  Le seul site qui n'a pas une culture très ancienne des vraies valeurs Flamandes
  Archief per week
 • 31/12-06/01 2013
 • 30/07-05/08 2012
 • 25/06-01/07 2012
 • 18/06-24/06 2012
 • 11/06-17/06 2012
 • 02/01-08/01 2012
 • 19/12-25/12 2011
 • 12/12-18/12 2011
 • 05/12-11/12 2011
 • 28/11-04/12 2011
 • 21/11-27/11 2011
 • 14/11-20/11 2011
 • 07/11-13/11 2011
 • 31/10-06/11 2011
 • 24/10-30/10 2011
 • 17/10-23/10 2011
 • 10/10-16/10 2011
 • 03/10-09/10 2011
 • 26/09-02/10 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 12/09-18/09 2011
 • 05/09-11/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 15/08-21/08 2011
 • 08/08-14/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 25/07-31/07 2011
 • 18/07-24/07 2011
 • 11/07-17/07 2011
 • 04/07-10/07 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 20/06-26/06 2011
 • 13/06-19/06 2011
 • 06/12-12/12 2010
 • 29/11-05/12 2010
 • 15/11-21/11 2010
 • 08/11-14/11 2010
 • 01/11-07/11 2010
 • 25/10-31/10 2010
 • 18/10-24/10 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 04/10-10/10 2010
 • 27/09-03/10 2010
 • 20/09-26/09 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 06/09-12/09 2010
 • 30/08-05/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 09/08-15/08 2010
 • 02/08-08/08 2010
 • 26/07-01/08 2010
 • 19/07-25/07 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 05/07-11/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 01/03-07/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 15/02-21/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 25/01-31/01 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 11/01-17/01 2010
 • 04/01-10/01 2010
 • 28/12-03/01 2016
 • 21/12-27/12 2009
 • 14/12-20/12 2009
 • 07/12-13/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009
 • 16/11-22/11 2009
 • 09/11-15/11 2009
 • 02/11-08/11 2009
 • 26/10-01/11 2009
 • 19/10-25/10 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 05/10-11/10 2009
 • 28/09-04/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 14/09-20/09 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 31/08-06/09 2009
 • 24/08-30/08 2009
 • 20/07-26/07 2009
 • 13/07-19/07 2009
 • 06/07-12/07 2009
 • 29/06-05/07 2009
 • 22/06-28/06 2009
 • 15/06-21/06 2009
 • 08/06-14/06 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 25/05-31/05 2009
 • 18/05-24/05 2009
 • 11/05-17/05 2009
 • 04/05-10/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 13/04-19/04 2009
 • 06/04-12/04 2009
 • 30/03-05/04 2009
 • 23/03-29/03 2009
 • 16/03-22/03 2009
 • 09/03-15/03 2009
 • 02/03-08/03 2009
 • 23/02-01/03 2009
 • 16/02-22/02 2009
 • 09/02-15/02 2009
 • 02/02-08/02 2009
 • 26/01-01/02 2009
 • 19/01-25/01 2009
 • 12/01-18/01 2009
 • 05/01-11/01 2009
 • 29/12-04/01 2009
 • 22/12-28/12 2008
 • 15/12-21/12 2008
 • 08/12-14/12 2008
 • 01/12-07/12 2008
 • 24/11-30/11 2008
 • 17/11-23/11 2008
 • 10/11-16/11 2008
 • 03/11-09/11 2008
 • 27/10-02/11 2008
 • 20/10-26/10 2008
 • 13/10-19/10 2008
 • 06/10-12/10 2008
 • 29/09-05/10 2008
 • 22/09-28/09 2008
 • 15/09-21/09 2008
 • 08/09-14/09 2008
 • 01/09-07/09 2008
 • 25/08-31/08 2008
 • 18/08-24/08 2008
 • 11/08-17/08 2008
 • 04/08-10/08 2008
 • 28/07-03/08 2008
 • 21/07-27/07 2008
 • 14/07-20/07 2008
 • 07/07-13/07 2008
 • 30/06-06/07 2008
 • 23/06-29/06 2008
 • 16/06-22/06 2008
 • 09/06-15/06 2008
 • 02/06-08/06 2008
 • 26/05-01/06 2008
 • 19/05-25/05 2008
 • 12/05-18/05 2008
 • 05/05-11/05 2008
 • 28/04-04/05 2008
 • 21/04-27/04 2008
 • 14/04-20/04 2008
 • 07/04-13/04 2008
 • 31/03-06/04 2008
 • 24/03-30/03 2008
 • 17/03-23/03 2008
 • 10/03-16/03 2008
 • 03/03-09/03 2008
 • 25/02-02/03 2008
 • 18/02-24/02 2008
 • 11/02-17/02 2008
 • 04/02-10/02 2008
 • 28/01-03/02 2008
 • 21/01-27/01 2008

  Andere URL'zz van ons...
 • Gastenboek
 • Beginselverklaring
 • Mission Statement
 • Onze AO-POSTERS
 • De Schijtoptant

 • Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek. Het is altijd leuk om eens iets van een ander te lezen.


  Blog als favoriet !

  onze ideologische onderbouw
 • WOII Fascisme
 • Spinoza door Etienne Vermeersch
 • Susse van den Ende
 • subversiviteit en situationisme
 • scepticisme en Jean Bricmont en Sokal
 • de grote roerganger en marxbrother 1

 • Buitenlandse voorbeelden om binnenlands na te volgen
 • ressacs Frankrijk
 • Amerika's beste gazet
 • een jonge vriend uit Latijns-Amerika met stamboom
 • bellaciao Frankrijk
 • Teacher dude Griekenland
 • LKP en UGTG Guadeloupe
 • The Huffington Post USA
 • Haaretz Israel
 • Human rights watch
 • IJsland in crisis

  Onze Esthetishe Bovenbouw
 • Bob De Groof
 • Baudouin Breïker
 • Le dernier cri Frankrijk
 • Art brut en aanverwanten
 • De mededeler en Quelle Horreur Olland
 • Schone Vlaemsche Poëzie
 • Muziek en kleinkunst comme on aime
 • @-C-ART-dzz-Offizz

 • Symphatieke blogs van over de taalgrens en Brussel en wijde omgeving
 • Richard III Duc de Gloucester
 • Brussel voor serieuse mensen
 • Taalhistorisch Brussel
 • afrikaanse madammen

 • LINK-swap
 • http://weblog.startpagina.be
 • http://weblog.startpagina.nl/
 • http://weblog.startkabel.nl/
 • http://weblogger.startbewijs.nl/
 • http://besteblogs.eigenstart.nl/

 • Een interessant adres?

  www.desesperado.be

  View blog top tags


  View blog authority
  Pagerankkeyword ranking search engine

  TECHNORATI
  PROFILE
  DOSSIER ENERGIE-DEBAT
 • BLOGBERICHT
  van PART I t.e.m XIII
 • PDF-DOCUMENT
  van PART I t.e.m XIII


 • Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!