kitokojungle

..welkom ! ..welkom ! ..welkom !

~ Gesticht àls Gesticht ter Voorkoming v/d Maatschappelijke Randdebiliteit ~

~ HÉT "progressief" Orgaan Der "Hangmatsocialisten" ~
Gesticht àls Gesticht ter Voorkoming v/d Maatschappelijke & Politieke Randdebiliteit

24-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beste Gerard, (reactie op reactie)
Per hoge uitzondering verwaardigen wij ons een reactie op een reactie. Meestal beperken wij ons tot een hautain en dus misprijzend stilzwijgen. Maar omdat uw tussenkomst ons doet vermoeden dat u wel degelijk de kneus bent waarvoor je je zelf uitgeeft vinden we je dus uitgesproken sympathiek. Je bent dan wel aan een volledig verkeerd adres maar je bevindt je wel bij zielsverwante zielepoten. Wanneer we echter afgaan op de knullige realityshows die vroegere machtspartijen tegenwoordig ten berde brengen bij het ontslag van een hoogst sympathieke voorzitster dan schatten we ons eigen sullige functioneren nog steeds lichtjaren hoger in. Maar tja, van tsjeven moet je inderdaad geen kussen en bloemen verwachten alleen wierook en tranen. Terwijl dit soort partijen stilaan zal verschrompelen tot een bakkeleiend groepje konijnekeutels hopen wij onze eigen formatie mee op te stuwen in de vaart van het Vlaemsche Volk. Met dit laatste bedoelen we natuurlijk de collectief dyslectische geschiedenis der ontvoogding van onze rasgenoten waarvan u, zoals u zeer terecht opmerkt, een bijzonder geslaagd (eind)product van denkt te zijn. Intussen raden we u echter met grootse spoed aan  een vakantie van onbepaalde duur te willen overwegen in een Noord-Koreaans sanatorium.alwaar u van een veel accuratere verzorging zal kunnen genieten dan op dit onherbergzame blog, laat staan ergens in je West-Vlaamse woestenij waar geiten tegenwoordig de rol van de Romeinse auguren hebben overgenomen. Maar we voelen ons waarlijk overrompeld door uw sympathieke getuigenis en hopen op uw blijvende vriendschap.
Het moet ons van het hart, ons lot lijkt ons wreed en onbarmhartig want u was de enige reactie op onze 100.000 die we tot nog toe ontvingen. Wij wijten dit echter aan de door ons fel gekoesterde enigmatische persoonlijkheden onzer partijleiding bij intimi bekend als " de eeuwig schijnende zonnen van het avondland".

Met vriendelijke groet

24-06-2010 om 15:45 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Een uitgesproken "Grr#!!♪♫@||#♫♪☻"-Kitokojungle-Opinie !!
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kris Van Dijck en zijn Vader des Vaderlands
Klik op de afbeelding om de link te volgen
We blijven dooremmeren over de NVA. Deze keer nemen we onze Kris Van Dijck, jullie reeds eerder bekend als de burgemeester van de gemeente met het eerste kernafvalpretpark ter wereld. Kris Van Dijck is een niet onbelangrijk kopstuk van de NVA en een niet onverdienstelijk medeblogger. We schreven het hier reeds eerder: hij schrijft meer dan behoorlijke stukjes op zijn blogje en kan nergens betrapt worden -en we zijn erg blij dit te kunnen toegeven- op ranzig ideeëngoed.
Maar in zijn laatste stukje licht hij toch een tipje van de sluier over zijn ideeën op. Pech pech pech want hij blijkt de bal mis te slaan. Dat is nu net wat er ons zo vaak stoort aan de "propere" NVA-ers. Ook zij geloven in bepaalde mythes die natuurlijk op niks berusten maar in hun kringen maar steeds verder voor grote waarheden worden doorgegeven.
Waarover hebben we het?
http://www.bloggen.be/krisvandijck/

Nil volentibus arduum
Zeven jaar geleden, juni 2003, eerste verdieping, Barricadenplein 12, 1000 Brussel. Ik zie ons daar nog zitten: Geert Bourgeois, Frieda Brepoels, Bart De Wever en ikzelf. Op de puinen van de Volksunie trachtten we het Vlaams-nationalisme met een modern verhaal, met een vernieuwende boodschap op het politieke toneel te plaatsen. Het leek ons allemaal te mislukken. De N-VA wankelde. Een kiesdrempel van 5% werd enkel in West-Vlaanderen gehaald. Alleen Geert haalde een kamerzetel binnen. In het Vlaams Parlement waren Jan Loones, wijlen Chris Vandenbroeke en ikzelf naar de achterste banken verbannen. De kneusjes van het Vlaams Parlement zoals Het Laatste Nieuws titelde. Het geld was zo goed als op. Het personeel werd afgedankt. Het secretariaat werd verkocht. We zaten aan de grond. Er werd met ons hardop gelachen. We zaten er verslagen bij; daar in het kantoor van de partijvoorzitter. Daar waar de Anciauxs, Schiltzen en Gabrielsen ooit heersten. Het einde leek nabij. Een finaal punt achter het Vlaamsnationalisme zoals wij dat invullen.
Toch hielden we niet op. Het is van toen dat op mijn bureau een steen ligt met de inscriptie: “alleen dode vissen drijven mee met de stroom.” We zochten en vochten ons een weg in politiek Vlaanderen. We werden vergruisd, maar hielden niet op.
We troostten onszelf met de woorden van de Vader des Vaderlands: “Het is niet nodig te hopen om te ondernemen, noch te slagen om te volharden.” We gingen door. We gingen in kartel met de CD&V met wie we een nieuw verhaal in én voor Vlaanderen schreven. We kochten en verbouwden een nieuw secretariaat. Langzaam stonden we op.
2004: intrede in de Vlaamse regering en aan het roer een nieuwe, jonge begeesterende voorzitter.
2006: onze stempel gezet in gemeenten en provincies en als klap op de vuurpijl een volstrekte meerderheid in Dessel
2007: doorbraak van het kartel op federaal niveau en paars gebroken.
2008: ontgoocheld en met een bedrogen gevoel braken we met het kartel. Opnieuw werd een stap in het duister gezet. Een stap in het onbekende.
2009: een onverhoopt resultaat met zestien verkozenen in Vlaanderen en een zetel in het Europees Parlement. Tien nieuwe Vlaamse parlementsleden deden hun intrede. Tien nieuwelingen zonder enige parlementaire ervaring. Sommigen zelfs zonder enige ervaring in de politiek. Zij vonden er hun weg en de N-VA vormt er sindsdien een solide formatie.
2010: een verkiezingstsunami trekt door het land en straks zit er een nog grotere groep in Kamer en Senaat, met in verhouding nog meer nieuwkomers. Op zeven jaar tijd de grootste fractie van het land.
We moeten daar niet bevreesd voor zijn. Gaan ze dat aankunnen, wordt er al gepreveld. Jazeker, waarom niet? Nieuw bloed, nieuwe initiatieven, nieuwe gedrevenheid. En bovenal parlementsleden met een ideaal die ook beseffen dat het allemaal niet vanzelf gekomen is. Dat dit alles slechts mogelijk geworden is door de wil die we hadden om te slagen.
Daar zit onze kracht!
Wij hebben de woestijn gezien, gevoeld en geproefd. Wij weten wat incasseren is. Wij laten ons niet zo snel uit het lood slaan. En bovenal; bij ons heerst nog een echte loyaliteit. Geen gespin van binnenuit om eigen mensen op de bek te zien gaan. Niets van dat alles.
De N-VA staat er, en ze staat er goed! Laat het een boodschap zijn aan allen in Vlaanderen: de aanhouder wint, want voor zij die echt willen, is niets onmogelijk!
Mag ik zeggen fier en trots te zijn daar aan te mogen meewerken?

Kris Van DijckHet gaat dus over het intrigerende zinnetje: We troostten onszelf met de woorden van de Vader des Vaderlands: “Het is niet nodig te hopen om te ondernemen, noch te slagen om te volharden.”

De vader des vaderlands van onze Kris Van Dijck?????? en dat met twee hoofdletters geschreven....nou nou nou

We zochten het voor jullie eventjes op en lig nadien niet in een deuk van de slappe lach. Ook onze Ollandse vrienden mogen het uitgieren. Maar zo werkt nu éénmaal het brein van de modale vlaams-nationalist...


even de originele versie opzoeken en dan maar googelen....

Point n’est besoin d’espérer pour entreprendre, ni de réussir pour persévérerhttp://nl.wikipedia.org/wiki/Point_n%E2%80%99est_besoin_d%E2%80%99esp%C3%A9rer_pour_entreprendre,_ni_de_r%C3%A9ussir_pour_pers%C3%A9v%C3%A9rer


Point n’est besoin d’espérer pour entreprendre, ni de réussir pour persévérer

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Ga naar: navigatie, zoeken

Point n’est besoin d’espérer pour entreprendre, ni de réussir pour persévérer is de bekende leefregel van Willem van Oranje, de man van Je maintiendrai. Oorspronkelijk van Willem I de Zwijger, prins van Oranje. In zijn geschreven teksten is de uitspraak nergens terug te vinden. Vrijwel zeker gaat het hier om een hem toegeschreven uitspraak.

Dit aforisme wordt ook toegeschreven aan stadhouder Willem II en stadhouder-koning Willem III. Deze spreuk is afkomstig van Karel de Stoute (Charles le Téméraire) en is ook een maçonniek devies of vrijmetselaarsdevies.

De zin is niet eenvoudig te vertalen. Enkele versies:

 • Het is niet nodig uitzicht op succes te hebben om het toch te proberen, noch moet er succes zijn om verder te blijven proberen.
 • Het is niet nodig te hopen om te ondernemen noch te slagen om te volharden.
 • Het punt is, het is niet nodig om uitzicht op succes te hebben om het te proberen, noch is succes nodig om het te blijven proberen.
 • Het is niet nodig te hopen om te ondernemen, noch is het nodig te slagen om vol te houden.
 • De kans op succes is uiterst klein. Toch proberen.
 • Bij het oplopen van ontgoochelingen, de kracht hebben om vol te houden.
 • Het is niet nodig verwachtingen te koesteren om te ondernemen, noch te slagen om te volharden
 • Volhouden is belangrijk
 • Het is niet nodig te slagen om toch opnieuw door te gaan, maar alleen op voorwaarde dat de vlam van de hoop nooit uitgaat.

De vertaling 'Het is niet nodig te hopen om te ondernemen noch te slagen om te volharden' lijkt de duidelijkste, bondigste en is ook de meest gebruikte vertaling van dit aforisme. Over de toewijzing ervan aan Willem van Oranje is er ernstige twijfel in historisch-wetenschappelijke kringen. Een interessante uitspraak hierover gebeurde door Aloïs Gerlo tijdens de herdenking 1584-1984 (oktober 1984) in de Koninklijke Academie van België in Brussel:

Ik betreur deze identificatie als het ware met Oranje. Nergens heb ik kunnen achterhalen of Oranje deze woorden werkelijk heeft uitgesproken of neergeschreven. Volgens Eugène Baïe berust zij op een mondelinge traditie. Ook Van Roosbroeck schrijft 'wij weten niet wie deze wijsheid hem ooit in de mond gelegd heeft.' Anderzijds is het een louter retorische, goed klinkende uitspraak die echter weinig zin heeft. Het (b)lijkt me ondenkbaar dat de humanist oranje, sterk beïnvloed door Erasmiaans gedachtegoed, van mening was dat het niet nodig is te slagen om te volharden, dat hij al dat leed,want het was eindeloos (denk maar aan zijn drie gesneuvelde broers en de duizenden andere doden) op zich heeft genomen en heeft volhard zonder hoop om te slagen. Bijgevolg het leed om het leed en de strijd om de strijd. Dat onmenselijke heeft bij Oranje geen zin en wordt trouwens weerlegd door de feiten.'

Enkele Franse interpretaties

 • La réussite n’est point utile pour persévérer
 • Il n'est pas nécessaire de réussir pour persévérer, mais seulement à la condition que la flamme de l'espérance soit toujours entretenue.

Engelse vertalingen

 • One need not have hope to begin an undertaking, nor a guarantee of success to persevere.
 • Optimism is a force multiplier.

Externe links
Kortom beste lezertjes, wij vermoeden dat Kris Van Dijck Karel de Stoute als Vader des Vaderlands beschouwt en hij zelf vrijmetselaar is. Hij mag het steeds ontkennen met de nodige argumenten hier op ons blogje...Maar voor een partij, geleid door historici, belooft dit wel pret en leute. Nu zijn we veel gewoon van vlaams-nationalisten die zich plots beroepen op groot-nederlands gedachtengoed. "Monsieur Georges" is daar nog springlevend en misschien wordt het tijd hen er op te wijzen dat hij toch maar netjes begraven ligt in Abbeville en dat hij niet de grote vlaamse-nationalist was waarvoor velen hem nu aanzien. Net zo min als de oranje vader des vaderlands deze spreuk in het nederlands zou hebben uitgesproken indien hij ze al zoui hebben uitgesproken. Dit geeft heel mooi het niveau aan van onze nieuwe politici...Arm Vlaanderen

24-06-2010 om 00:00 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
Categorie:Een uitgesproken "Grr#!!♪♫@||#♫♪☻"-Kitokojungle-Opinie !!
23-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.100.000

100.000ACCEPTISSIMA SEMPER / MUNERA SUNT, AUCTOR QUAE PRETIOSA FACIT


Ovidius; Heroides 16;71-72(Meest welkom zijn die geschenken, die hun waarde ontlenen aan de persoon van de schenker)


23-06-2010 om 12:49 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Een uitgesproken "Grr#!!♪♫@||#♫♪☻"-Kitokojungle-Opinie !!
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GAUDEAMUS
Bijna 100.000!

GUTTA CAVAT LAPIDEM, NON VI SED SAEPE CADENDO


23-06-2010 om 12:42 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Een uitgesproken "Grr#!!♪♫@||#♫♪☻"-Kitokojungle-Opinie !!
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kidibul en Jambon Jan
Klik op de afbeelding om de link te volgen Juich en jubel beste lezertjes, want vandaag zal dit blogje meer dan waarschijnlijk zijn tellertjes op 100.000 zien springen. Dit na 879 dagen netbestaan. We ontkurken hier onze lievelingsbubbels Kidibull van zodra het gebeurt. Met dank aan jullie leesvlijt. We noemen jullie geen vrienden want we weten dat een behoorlijk aantal van onze lezertjes onze meningen niet deelt. We zijn daar trots op. Blogs onder gelijkgezinden zijn meestal erg saai en tonen soms sterke gelijkenissen met toogpraat. Vooral als we wat snuisteren in de echte Vlaamsgezinde blogjes. Ruikt dat daar maar varkensmest en spruitjes. Weinig objectiviteit, steeds weer het grote gelijk en het grote onrecht en totaal onbegrip voor de anderen. Maar daaraan zullen wij natuurlijk niks kunnen veranderen. Dit is stilaan genetisch materiaal geworden bij een deel van de Vlaamse bevolking, vrezen we. Met dank aan de media. Want als we merken hoe men nu zelfs in de serieuse bladen aandacht schenkt aan het feit dat de nieuwe Vlaamse leider zijn kledij haalt bij SKM, zijn aankopen doet bij Aldi en Colruyt en zijn Drakenburgers bestelt bij frituur 't Draakske dan wordt het ons toch wel van het goede wat teveel. Laat ons meteen duidelijk worden. Het kan ons echt geen reet schelen wat die man eet noch waar hij zijn onderbroeken haalt. Ons interesseert wel hoe wij als land de crisis zullen aanpakken en hoe onderandere de armoede zal bestreden worden, jobs gecreëerd en er voor gezorgd wordt dat onze jeugd een toekomst krijgt die ze verdient. Of er resultaat geboekt wordt door een pipo die berenklauwen vreet of door een pipo die bij de Comme chez soi tafelt kan ons niet schelen. Het gaat over de concrete maatregelen en oplossingen niet over de personen. Wij geven iedereen het voordeel van de twijfel maar leider Bart moet ons wel eens beginnen duidelijk te maken wat bepaalde steeds weer opduikende onwelriekende milieus aan werkelijke macht vertegenwoordigen in zijn partij die inderdaad deze democratische verkiezingen hebben gewonnen. Maar dit soort middens ligt echt niet wakker van democratie. Deze kringen hebben wel een kruiwagentje gevonden voor veel minder democratische ideeën. Hierover willen we zo snel mogelijk, duidelijkheid. Dat bepaalde goed ingelichte kranten zoals De Standaard tot voor kort njog een Jan Jambon durfden citeren als mogelijke formateur wijst al op een zekere wereldvreemdheid van bepaalde Vlaamse milieus. Men heeft blijkbaar weinig lessen getrokken, wat de NVA eigenaardig genoeg wel deed, uit de beelden van de vorige overwinning van het kartel met de al dat vendelgezwaai. FRanstaligen pikken echt niet alles. Een Jan Jambon zou totaal onaanvaardbaar geweest zijn en is dat voor 90% van de Belgische en dus niet alleen franstalige bevolking. Mensen die aanleunen bij organisaties als het (ontbonden) Sint-Maartensfonds en die ooit hun bijeenkomsten frequenteerden waar prominent de vlaggen van de Vlaamse waffen SS en andere duistere symbolen aanwezig waren horen niet thuis in een democratie. Wij hebben geen probleem met de nostalgie van mensen die ooit verkeerde keuzes hebben gemaakt en we hebben zelfs het grootste begrip voor diegenen die daar zware offers hebben voor gebracht en dus blijkbaar hierdoor niet meer in staat zijn geweest hun keuze te betreuren. Wij hebben echter onoverkomelijke problemen met mensen die nooit hebben geleefd in die periode en dus in staat moeten zijn zich een objectief oordeel te vellen over bepaalde ideologieën. Dat soort gedachtengoed draagt nog steeds de zelfde naam: fascisme. Zolang de Jan Jambons van deze tijd zich hier niet duidelijk zullen van distantiëren lusten wij dat soort volk niet en willen wij ook dat soort Vlaming niet worden. Als illustratie een artikel uit 2007

Regeringsonderhandelaar Jan Jambon: “Jaag de Walen uit hun hangmatten”

Bart De Wever is opnieuw papa geworden en laat zich aan de onderhandelingstafel even vervangen door ervaren N-VA'ers als Geert Bourgeois en Frieda Brepoels. Dat vernamen we uit een bericht van Belga. Afhankelijk van het dossier, zo gaat het bericht verder, schuiven er ook minder bekende N-VA onderhandelaars bij. Woensdag mocht Jan Jambon zijn zeg doen over ambtenarenzaken. Jan wie?

Media zijn zo vluchtig, misschien nog meer dan ons geheugen. Gelukkig maar voor Jambon, Leterme en Degucht. Gelukkig ook voor de Franstalige onderhandelaars. Het zit namelijk zo. Luttele dagen voor de verkiezingen ging Karel Degucht in een vrt-verkiezingsprogramma in debat met Yves Leterme. Kamerlid Jan Jambon gaf een speech op de bewuste meeting van het Sint-Maartensfonds, een extreem rechts genootschap van voormalige oostfronters, die de kop van toenmalig VU-minister Johan Sauwens kostte, zo wierp hij Leterme voor de voeten. In die tijden (zes jaar geleden) was dat nog not done voor een Vlaams minister. Yves Leterme wist even niet waar hij het had tijdens die tv-uitzending. Bart De Wever reageerde woest: “Degucht is een kleine mens en dit staat op mijn harde schijf”.

Een dag later ging Degucht nog even door op zijn tijdelijke weblog op de site van De Morgen. “De heer Jan Jambon heeft wellicht wel meer uitspraken gedaan waar Jean-Luc Dehaene en Jan Renders het niet mee eens zijn. Als gastspreker op het Vlaams Belang-colloquium om de bedrijfswereld te paaien bijvoorbeeld.”

En toen ging bij ons een lichtje branden. Op dat colloquium waren wij ook. Dat vind je nog terug in onze archieven. Jambon was daar de ondernemer de service. Jambon was toen nog directeur bij de Bank Card Company. Het was de tijd dat het Belang zich wou aanschurken tegen de macht van het bedrijfsleven en naarstig op zoek ging naar een economisch programma dat voldoende expliciet de pro-patronale standpunten uitdrukte, maar dat toch de traditionele achterban niet tegen de borst stootte. Dus werd op dat colloquium vooral staalhard uitgehaald naar de Walen. “Kap dat land toch gewoon in twee,” riep manager Jan Jambon tijdens het colloquium. Of nog: “Jaag de Walen uit hun hangmatten.” Diezelfde Jambon moet nu een regeerakkoord onderhandelen met de Waalse politici Milquet en Reynders. En met Degucht natuurlijk.

Onderhandelen over de toekomst van de ambtenaren dan nog. En wat denkt die Jambon daarover? “Moet de overheid voor treinen zorgen?”, vroeg hij zich op dat colloquium af in zijn pleidooi voor een stevig ontvette staat. Een staat dus die niet voor openbaar vervoer zorgt en wellicht ook nog een pak andere diensten overhevelt naar privé-bedrijven. Benieuwd wat voor evenwichtig akkoord daar gaat uitkomen.


http://www.indymedia.be/nl/node/24477


en we laten weten dat we jullie talrijke felicitaties en geschenken graag in ontvangst zullen nemen. Met dank bij voorbaat!
Op naar de 200.000!


23-06-2010 om 11:48 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Een uitgesproken "Grr#!!♪♫@||#♫♪☻"-Kitokojungle-Opinie !!
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Over Henri Kishka en de groot-nederlandse gedachte
Beste lezertjes, we zaten hier eventjes met een taalverwarring. Plots bleek het Griekse alfabet de eigen schrifttekens te hebben vervangen. Nu dit euveltje is hersteld kunnen jullie onze verheven gedachtengang weer netjes volgen.  We willen het hebben over de groot-nederlandse gedachte die door de momenteel grootste partij van België en als we ze samen met het Vlaams Blok zetten, de grootste Belgische fractie, beleden wordt in woorden dan kondigen we met niet weinig trots aan dat dit blogje eigenlijk goed zit.
Als er nu één politiek blog de groot-nederlandse gedachte in praktijk toepast dan is het wel dit kitokojungle. Wij bewijzen het met cijfers. Hier de bezoekers uit landen die qua onze bezoekersaantallen boven het percent uitkomen. Het gaat over unieke bezoekers:


Land Percentage
België
48,0 % (21494)
Nederland
40,3 % (18024)
Verenigde Staten
2,9 % (1298)
Frankrijk
1,4 % (634)
Duitsland
1,3 % (604)
Verenigd Koninkrijk (Groot-Brittannië)
1,1 % (505)

Wel? Zijn wij geen voorbeeldige groot-nederlanders? Hoeveel Ollandse bezoekertjes zouden al die mooipraters van NVA dan wel hebben? Wij denken echter dat onze Ollandse vrienden niet echt wakker liggen van dat belegen ideeëngoed dat teruggrijpt naar Verdinaso-gewauwel over Bourgondische gebieden en over één groot volk met de zelfde taal. Taal en volk vallen voor ons helemaal niet samen en dat zien we hier alle dagen rond ons bijvoorbeeld in Brussel en onze ollandse vrienden in Amsterdam. Immigranten van de tweede en derde generatie spreken perfect nederlands en daar kunnen we alleen maar blij mee zijn. Taal is een communicatiemiddel en niemand heeft nog echt behoefte om een communicatiemiddel te zien als een middel om tot een volk te behoren. Wij zijn allemaal buren, basta! Indien iemand de behoefte voelt om zichzelf als lid van het één of het andere volk te zien, blijven we buren en vrienden. Schrijver dezes is voortdurend omringd door familieleden van een ander volk maar we zijn in de eerste plaats een familie. Laten we eerst kijken naar wat ons bindt vooraleer te kijken naar wat ons scheidt. Nationalisten kijken meestal in verkeerde volgorde. Voel ik me dan geen echte Vlaming? Ik denk het wel, grootvader vocht aan de Ijzer, was Fronter maar bleef in de eerste plaats Belg. Kwam overal op voor de rechten van de Vlamingen en was actief in Davidsfonds en andere (West)Vlaamse verenigingen. Hij las echter ook Barbusse en vele ander Franse auteurs die het hadden over de waanzin van de eerste WO waarin hij als rasechte Dismuidenaar zijn ganse familie verloren had. Hij leerde mij dat elke taal die je sprak je er een leven bij gaf. Hij leerde mij tijdens de Ijzerbedevaarten de juiste betekenis van "Nooit meer oorlog". Hij vertelde mij dat ook de Duitsers in de loopgrachten mensen waren met de zelfde kleine wensen en die allemaal een moeder en vader hadden. Ik had eveneens een nonkel die het zwarte uniform van de SS heeft gedragen en een idealist was van het zuiverste water. Lid van de putsch van Vilvoorde voor de kenners en kandidaat oorlogsburgemeester en veroordeeld voor collaboratie. Maar ik heb die "fascist" -want dat was hij- nooit iets goed horen zeggen over Hitler of over de vele Vlaamse idioten die wel jongens naar het Oostfront hebben gestuurd maar nooit zelf er aan dachten om zelf tegen het communistisch gevaar te vechten. Ben zelf in mijn jonge jaren verschillende keren aanwezig geweest op bijeenkomsten van Berkenkruis en Sint-Maartensfonds in het Fenikshof te Grimbergen en naar de "heilige" mis met teksten van zesderangsdichters als Ferdinand Vercnocke. Ik Ken het Horst Wesellied dat daar werd gezongen bijna uit het hoofd en alle vaandels van de Oostfronters. Ik heb daar meer dan eens "de commandant" horen speechen. Er moet mij dus niks verteld worden over gemoedelijke bijeenkomsten van nostalgische "alte kameraden". Ik weet hoe "de grootse idealen" werden en worden doorgegeven. Maar je zal mij niks kwaad horen zeggen over die nonkel want hij leerde mij heel veel dingen die ik anders nooit had kunnen inzien. Ik heb een buurman gekend die zijn soldatenvrienden had moeten afschieten om met één van de laatste Duitse vliegtuigen uit Stalingrad te kunnen ontsnappen maar die in werkelijkheid NOOIT is ontkomen uit die hel. Hij heeft dan ook van zijn eigen leven één grote puinhoop gemaakt. Die mens heeft nooit de keuze kunnen maken om af te zien van het ideaal waarvoor hij zoveel ellende had meegemaakt. Dit is iemand die ik niet wens te veroordelen, integendeel. Dat er mij dus niemand iets durft te komen vertellen over de grote Vlaamse voormannen als Jef Cognac, "Monsieur Georges", Verschaeve zeker in WOII, en ook mindere goden als Elias, Turcksin... En hopelijk komen deze "grote idealen" nooit meer tot leven. Laten we een maatschappij opbouwen met respect voor iedereen. Wie dat niet als enig groot ideaal voor ogen houdt zullen we bekampen uit welke hoek hij ook maar komt! Ik geloof in de getuigenissen van mensen die uit de kampen zijn teruggekomen, zoals Henri Kishka waarmee ik onlangs nog een hele fijne avond heb mogen doorbrengen terwijl hij zijn verhaal kon vertellen aan mijn kinderen. Het waar gebeurde verhaal en geen grote idealen die tenslotte   slechts zulke ware verhalen hebben opgeleverd en niks anders. Dat zijn de echte helden! De kleine mensen als Henri uit de Marollen, zoon van Jef de smous.Niet diegenen die op de podia hebben staan tieren en roepen en die nu vereerd worden door imbecielen die zijn vergeten dat ze de kleine Henri hebben willen vermoorden omdat hij tot een verkeerd volk behoorde.  Wat ooit in de Marollen als bijnaam klonk daar maakten zij met hun "grote idealen" een doodsvonnis van!
En langs hier groet ik dus Henri:
"Henri zegt teige dei kasjoebereirs van d'orde van de bloempanch da ze ze nog es vol doein! T'es un pei comme un building en blaaift voesjdoen want ze geloeve a wei ne mie! Daane numero op aaven erm es er van zeulves gekomme! Ge zaait er zot van komme as ge ze beizig huut. Voeisjdoen Henri!
23-06-2010 om 00:00 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
Categorie:Een uitgesproken "Grr#!!♪♫@||#♫♪☻"-Kitokojungle-Opinie !!
22-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de NVA en Jef Eggermont
Klik op de afbeelding om de link te volgen We beginnen ons hier stilaan onbehaaglijk te voelen in onze Zuidelijke Nederlanden. Na de overwinning van de NVA waarvan iedereen ons tracht te overtuigen dat het grote democraten zijn. Iets waaraan we natuurlijk niet zullen twijfelen alhoewel we ons bepaalde vragen stellen over sommige van hun wat minder prominente leden.
Vandaag hebben we het over de ons niet geheel onbekende Jef Eggermont.
NVA-leden uit Antwerpen mochten zich bij deze brave man inschrijven voor deelname aan de grote verkiezingsmeeting op 6 juni in Gent:

http://www.n-va.be/agenda/verkiezingsmeeting-gent


Arrondissement Antwerpen
Opstapplaats: om 8.00 uur aan Berchem Kerk
Inschrijven: voor 5 juni bij Jef Eggermont: jef.eggermont@n-va.be,

Als je wat googelt dan kom je deze bezige Vlaamse bij ook wel vaker tegen zoals bij één van de nieuwe schone madammen die door NVA naar het parlement zullen worden gestuurd namelijk Minneke De Ridder, een hevige trommelaarster uit Emblemhttp://www.blokbuster.be/site/bb/htdocs/modules/news/article.php?storyid=87


VMO-feestje in Alveringem
op 2001/4/22 16:30:00

Na de uitschuiver van Johan Sauwens leek het erop als zou er een scherper beleid tegen fascistische organisaties komen. Vorig weekend vond echter een feest plaats ter herdenking van Cyriel Verschaeve (een nazi-collaborateur die na de oorlog naar Oostenrijk moest vluchten). Verschaeve werd in Oostenrijk begraven tot z'n lijk terug opgegraven werd door een VMO-commando. Dit VMO-commando organiseerde 'operatie Brevier' om het lijk van Verschaeve naar België terug te brengen en te begraven in Alveringem.

Aan dat commando werd deelgenomen door figuren als Roger Spinnewyn en Bert Eriksson. Eriksson liet in een interview met Het Laatste Nieuws van 12 mei geen twijfel bestaan over de ideologie van het VMO (Vlaamse Militanten Orde): "Ik ben een racist", het nazisme omschrijft hij als "zuiver" en "idealistisch". "Ik geloof absoluut in het goede van het nationaal-socialisme" zegt Eriksson.Inhoudelijk is Eriksson dus vrij eerlijk. Sommige fascisten beweren dat z'n woorden zouden verdraaid zijn door de journalist in kwestie. Nochtans verkondigde Eriksson ongeveer letterlijk hetzelfde in een interview in 1987 naar aanleiding van een neo-nazi congres in Aarstelaar (waar naast het Vlaams Blok en het Sint Maartensfonds ook de Britse BNP, de Nederlandse NVU,... aanwezigen waren). In dat interview antwoordde Eriksson op de vraag als hij tegen de demcoratie is als volgt: "Ja godverdomme, wat kan er nog slechter zijn dan onze huidige democratie. Ik mag hier niet eens vertellen wat ik wil. Ik mag zo'n kleurling niet eens vuile makak noemen of een of andere onverlaat stapt naar de procureur of naar de onderzoeksrechter om mij te laten vervolgen." Over Hitler zegt hij "die man was een profeet".Van links naar rechts: Bert Eriksson, Roger Spinnewyn, Emile Robbe en Leon Degrelle


In het interview met Het Laatste Nieuws liegt Eriksson echter als hij beweert dat de VMO heeft opgehouden te bestaan na de veroordeling ervan als privé-militie. Hij liegt ook als hij stelt nadien niet meer actief betrokken geweest te zijn bij gewelddadige organisaties. Na de veroordeling van het VMO is die organisatie wel degelijk blijven bestaan. In 1987 kende de VMO een moeilijke periode van interne tegenstellingen. De effectieve leiding werd overgenomen door Werner Van Steen en Jef Eggermont, maar ook tussen die twee boterde het niet. Resultaat was dat er twee VMO's bestonden in 1988: de versie van Van Steen en de versie van Eggermont dat de steun genoot van Eriksson. De verdeeldheid leidde echter tot een teloorgang. Toen de VMO min of meer verdwenen was van het actieve politieke toneel was Eriksson de sterke man achter een poging om een nieuwe radicale jongerengroep op te zetten. Midden jaren '90 werd een dergelijke groep opgezet. Odal was de naam van deze groep naar het voormalige café van Eriksson in Antwerpen. De groep werd geleid door Kris Berteryan, een jonge neo-nazi. Eriksson was voor velen van hen het grote voorbeeld en hij hield achter de schermen de touwtjes in handen. Odal kenmerkte zich door haar "nationaal-revolutionaire" ideologie zoals het zichzelf omschreef. In de praktijk was het vooral een groepje radicale skinheads en neo-nazi's die uit waren op geweld, drank en... drugs! Ter rechterzijde is drugs een taboe, maar binnen de Odal-kringen bleek dat minder moeilijk te liggen. Toch zeker niet op vlak van consumptie ervan... "Onder de toenemende druk van repressie en gezien de passiviteit van de Vlaamse jeugd, maar ook omdat onze strijd niet teloor zou gaan en gekompromiteerd zou worden door persoonlijke gedragingen beslist het Odal Aktiekomitee een punt te zetten achter al zijn aktiviteiten", schreven ze in een persbericht.Dat was dus het verleden en daar worden soms nogal wat fouten gemaakt natuurlijk. De meest recente politieke ideeên kunnen we vinden op een "massaal" gelezen blogje:
http://www.bloggen.be/vlaamsleeuwke/

en we onthouden jullie zeker en vast niet deze diepe gedachten van deze grote politieke denker:

16/04/2008

Een essentieel kenmerk van onze democratie is de verkiezing van vertegenwoordigers van het volk, die dan belast worden met het vormen van een regering, het maken van wetten en de controle van de regering.

Vandaag worden de vertegenwoordigers van het volk nog wel gekozen maar ze spelen geen wezenlijke rol meer. Laat me toe één voorbeeld te geven. Met de zegen van de koning werd een "Raad van Wijzen" samengesteld, buiten het parlement om, die belast wordt met het uitwerken van een staatshervorming. Die "Raad van Wijzen" is gewoon een middel om het parlement te omzeilen en te vervangen door mensen waarvan men weet dat ze een gedegen staatshervorming in de weg staan.

Deze werkwijze komt neer op het degraderen van het parlement tot een praatbarak, ver weg van elke reële rol zoals die toebedacht werd door de grondwet. En zo kan het vandaag dat een uitgesproken parlementaire meerderheid voor schut wordt gezet door een minderheid die zich verschuilt in een doolhof van pseudo-democratische goocheltoeren.

Hoe lang nog kan men zich nog laten verkiezen op redelijke Vlaamse eisen om nadien opnieuw te verzanden in triest gesjoemel?


Wz zijn dus echt benieuwd naar de toekomst...


Maar ook in Olland is onze Jef geen onbekende wat blijkt in deze nogal verwarrende reportage uit 1998:

http://www.ravagedigitaal.org/1998/254/Fok.htm

Uit: Ravage #254 van 6 maart 1998


ZANGER IN OPSPRAAK

Een proces verliezen en toch niet helemaal ontevreden zijn over het vonnis. Dat overkwam het Fascisme Onderzoeks Kollektief (FOK) onlangs in een rechtszaak, aangespannen door de zanger Pieter Vis. De zanger wordt ervan beticht geregeld voor een Vlaams rechts-extremistisch blad te schrijven en banden te hebben met een Vlaams-nationalistisch documentatiecentrum. Als gevolg van deze beschuldiging liep de zanger een door hem georganiseerd concert mis omdat het werd afgelast.

December vorig jaar ontdekte het FOK dat de muzikant Pieter Vis de dirigent was van een gelegenheidskoor bestaande uit Utrechtse burgemeesters, die de vertrekkende commissaris der koningin, dhr. Beelaerts van Blokland, zou toezingen. Omdat het FOK op de hoogte was van het feit dat Vis ondermeer artikelen schrijft voor het Vlaamse extreem-rechtse blad Alarm, gaf men een persbericht uit over de zanger en diens omstreden praktijken. Met als gevolg dat het concert werd afgelast.

Het FOK stelde in dat persbericht ondermeer dat Vis 'nauwe banden onderhoudt met extreem-rechtse organisaties'. Dirigent en organisator Pieter Vis en zijn Elza Vis-de Clercq Stichting hebben in het afgelopen jaar driemaal gepubliceerd in het Belgische blad Alarm. Dit blad, voorheen in handen van de Vlaamse Militanten Orde (VMO), wordt uitgegeven door de rabiaat antisemitische Jef Eggermont. Eggermont was vanaf begin jaren '70 actief binnen de VMO. Eggermont onderhoudt nauwe banden met de nazi-weduwe Rost van Tonningen en Siegfried Verbeke, de uitgever van holocaust-ontkennende lectuur dat verschijnt onder de naam Vrij Historisch Onderzoek.

Op het programma van het afscheidsconcert voor Beelaerts van Blokland zouden volgens het FOK liederen ten gehore worden gebracht van de Vlaams-nationalistische dichter Rene de Clercq, de schoonvader van Pieter Vis. De Clercq was een voorvechter van een groot-Dietsland. Gedichten van hem werden geselecteerd door Pieter Vis en uitgegeven door de Elza Vis-de Clercq Stichting.

Na de verspreiding van het persbericht nam het ANP contact op met Vis, waarop de betreffende journalist besloot er geen telex-bericht van te maken. Twee dagen later was het Beelaerts van Blokland zelf die na eigen onderzoek aangaf niet aanwezig te zullen zijn op z'n eigen afscheidsconcert. Hij wilde hiermee de schijn vermijden dat hij zou sympathiseren met het gedachtengoed van het blad Alarm. Hiermee kwam er een abrupt einde aan het kerstconcert. Voer voor de hunkerende media.

Het was de Volkskrant dat het nieuws van de afgelasting op tendentieuze wijze onder de aandacht van het grote publiek bracht. In het artikel wordt de vloer aangeveegd met het FOK en hun argumenten. Pieter Vis wordt afgeschilderd als een zielepoot, die het slachtoffer is geworden van een 'tendentieuze fax'. Dat Vis naast het schrijfwerk voor Alarm ook informatie levert aan het Archief- en Documentatiecentrum voor het Vlaams-Nationalisme (ADVN) in Antwerpen, daar is volgens de Volkskrant-journaliste niets mis mee. Immers, het ADVN 'wordt gesubsidieerd door de Vlaamse regering'.

Hans van het FOK moet er alsnog om lachen. "Dat is toch een kul redenatie. De CD en CP'86 ontvangen ook subsidiegelden in dit land, maar daarmee zijn ze toch niet meteen extreem-rechts af. Het ADVN komt voort uit een aantal extreem-rechtse organisaties die Belgische collaborateurs eren. Vrijwel alle Nederlanders die materiaal aan deze instelling leveren, zijn mensen die hier actief zijn bij clubs als Voorpost en CP'86." Hans vermoedt dat de Volkskrant-journaliste een goed bekende is van Pieter Vis, maar hij kan dat niet hard maken.

Rechtspersoon

Pieter Vis spande vervolgens een kort geding aan tegen het FOK, ondermeer omdat hij zich in z'n eer en goede naam voelde aangetast. Volgens de zanger bevatte het gewraakte persbericht van het FOK deels onjuiste, onvolledige en tendentieuze en zeer grievende inhoud. Verder stelde hij dat de wijze waarop het persbericht tot stand gekomen is onrechtmatig is omdat het FOK geen enkele vorm van wederhoor heeft toegepast. Tevens eiste hij een forse schadevergoeding wegens verderfde inkomsten.

Hoewel het FOK niet staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, besloot de Utrechtse rechtbank om de anonieme organisatie wel degelijk als rechtspersoon aan te merken. Volgens Hans van het FOK is dit "mooi meegenomen". "Dit onderdeel van het vonnis houdt in dat we voortaan als FOK aangifte kunnen doen van discriminatie en dergelijke."

De rechter had verder inhoudelijk over het door het gewraakte persbericht niet zoveel negatiefs op te merken, behalve dan dat de strofe als zou Vis 'nauwe banden onderhouden met extreem-rechtse organisaties' niet aangetoond kan worden. Hans: "De rechter was van mening dat we beter hadden kunnen schrijven dat 'de indruk gewekt wordt dat Vis sympathiseert'. Daar zit wel wat in. We zullen daar in het vervolg nauwkeuriger op letten."

De rechter deelt de conclusie van het FOK dat het blad Alarm sympathiseert met extreem-rechtse ideeën. 'Gebleken is dat de ideologie van organisaties als het Vlaams Blok, het Vlaams Nationaal Jeugdverbond en soortgelijke groeperingen ruimschoots aan bod komen', zo stelde de rechtbank. Maar dat Vis zelf rechts-extremistische of antisemitische ideeën aanhangt, dat is volgens de rechtbank niet gebleken uit diens artikelen. Edoch 'het herhaald publiceren in Alarm wekt echter wel de indruk dat Vis sympathiseert met het gedachtengoed van de redactie en de achterban van dit blad'.

Verder was de rechtbank van mening dat, indien het FOK een genuanceerder persbericht had verspreid gebaseerd op dezelfde informatie, de commissaris van de koningin naar alle waarschijnlijkheid ook zou hebben besloten om zich terug te trekken van het afscheidsconcert. In dat geval zou het FOK in beginsel niet voor de daaruit voortvloeiende schade aansprakelijk kunnen worden gesteld. Om die reden werd de eis voor uitbetaling van gederfde inkomsten afgewezen. Wel moet het FOK een schadevergoeding betalen van 10 duizend gulden, omdat de rechtbank het bewezen acht dat de zanger is aangetast in zijn eer en goede naam.

Het FOK ziet in het vonnis geen reden om in hoger beroep te gaan. "We zijn niet ongelukkig met het vonnis. Als je in ogenschouw neemt wat Vis qua rectificatie had geëist en je legt dat naast hetgeen de rechter nu heeft uitgesproken, dan blijft daar weinig van over", zegt Hans. Vis zelf heeft aangegeven waarschijnlijk een bodemprocedure te zullen starten. (Alex)


en zo zitten we dus bij onze Jef en Alarm het militantenblad van de alom bekende VMO waarvan hij op het einde de Verantwoordelijke uitgever

en op de hernieuwde website van de VMO (waarvan onze Jef het archief schijnt te beheren)vinden we iets waarmee we deze bijdrage beëindigen:

Wij herdenken de overleden VMO militanten

In Memoriam

Biografie en bloemenhulde van Vlaamse voormannen

Staf De Clercq

Cyriel Verschaeve

August Borms

Ward Hermans

Vlaamse Oostfront Soldaten

"Vlaanderen, de oud-V.M.O. militanten en zijn Leiders groeten U !"
"Wij zweren houwe trouwe, U Vlaanderen, tot der dood !"
Begrijpen jullie, beste lezertjes, dat wij wat ongerust zijn?22-06-2010 om 19:01 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Een uitgesproken "Grr#!!♪♫@||#♫♪☻"-Kitokojungle-Opinie !!
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.statuten NVA
Klik op de afbeelding om de link te volgen Voor onze nieuwsgierige lezertjes die zouden twijfelen aan het feit dat de NVA plots voor het voortbestaan van België zou opkomen publiceren wij hieronder graag een klein uittreksel uit de statuten van de grootste partij van het land...
En we verklaren er meteen bij dat dit blog dus zeker en vast niet het zogenaamde humanitaire nationalisme zal verdedigen want wij kennen dat beestje niet...maar onze Ollandse bovenburen mogen zich al vast gelukkig prijzen dat er met hen zal samengewerkt worden! Het oude ideaal van Verdinaso en haar groooooote leider "Monsieur Georges" is dus weer springlevend! Maar wij zullen blijven weigeren de unoxmuts te dragen, wees daar maar zeker van!1. DOELSTELLING EN LIDMAATSCHAP
A. Doelstelling en grondslag
1.1.
De Nieuw-Vlaamse Alliantie (N-VA) is een politieke partij die in Vlaanderen vorm wil geven aan een humanitair nationalisme voor de 21ste eeuw. Als enige ongebonden partij, los van drukkingsgroepen, zuilen of financiële machten, verdedigt de Nieuw-Vlaamse Alliantie het algemeen Vlaams belang. In haar streven naar een beter bestuur en meer democratie kiest de Nieuw-Vlaamse Alliantie logischerwijs voor de onafhankelijke republiek Vlaanderen, lidstaat van een democratische Europese Unie. Het Vlaanderen van de N-VA stelt zich open voor internationale samenwerking en kijkt hiervoor in de eerste plaats naar Nederland. Het doel van de Nieuw-Vlaamse Alliantie is de verdediging en bevordering van politieke, culturele, sociale en economische belangen van alle Vlamingen. Deze doeleinden kunnen met alle dienstige middelen bereikt worden, o.m. het uitgeven en verspreiden van druksels, tijdschriften, dagbladen; het organiseren van studiedagen, congressen, vergaderingen, filmvoorstellingen en bijeenkomsten van alle aard; het groeperen van individuele sympathisanten; het aankopen of in huur nemen van alle roerende en onroerende goederen, dienstig tot het doel.


22-06-2010 om 16:27 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Een uitgesproken "Grr#!!♪♫@||#♫♪☻"-Kitokojungle-Opinie !!
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederland uit het slop dank zij OESO-paardemiddel
De fijne luitjes van OESO hebben wat leuke suggesties voor de Nederlandse regering. Het moet van de Noordelijke Provinciên weer een echt paradijs maken voor...planten en dieren...
DEN HAAG (AFN)- Een nieuwe Nederlandse regering moet met concrete maatregelen komen om vanaf 2011 het overheidstekort weer terug te dringen. Met het oog op de vergrijzing moet er vooral sterk op de uitgaven aan de zorg en pensioenen worden gelet. Daarnaast moeten het ontslagrecht en de huizenmarkt op de schop en dient de kilometerheffing te worden ingevoerd.


Dat adviseert de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) in het woensdag gepresenteerde onderzoek over de Nederlandse economie. Volgens de OESO heeft de Nederlandse overheid tot dusver goed gereageerd op de economische crisis. De nieuwe regering moet nu echter duidelijk maken hoe de overheidsfinanciën weer op orde kunnen worden gebracht.

In dat kader adviseert de OESO om de verhoging van de pensioenleeftijd tot 67 jaar door te zetten. Om de pensioenen betaalbaar te houden zou de pensioengerechtigde leeftijd op de langere termijn zelfs gekoppeld moeten worden aan de levensverwachting.

Versoepeling

Om meer mensen in Nederland aan de slag te krijgen, pleit de economische denktank van de rijke landen voor een versoepeling van de ontslagbescherming en kortere werkloosheidsuitkeringen. Door versoepeling van het ontslagrecht zouden werkgevers bij economisch herstel eerder nieuwe werknemers in dienst nemen. Door werklozen minder lang van een uitkering te voorzien worden ze daarnaast eerder geprikkeld om de arbeidsmarkt weer te betreden, aldus de OESO.

De organisatie ziet mobiliteit als een van de belangrijkste problemen van de Nederlandse economie. Nederlanders zijn veel meer tijd kwijt aan het reizen van en naar het werk dan andere Europeanen, onder meer vanwege het aanhoudende fileprobleem. Om dat op te lossen moet het volgens de economen niet alleen makkelijker worden om nieuwe wegen aan te leggen, maar moet er ook een kilometerheffing komen om het rijden op drukste tijden te ontmoedigen. Beter openbaar vervoer moet de automobilisten verder van meer alternatieven voorzien.

De mobiliteit kan verder worden aangepakt door een grondige aanpak van de huizenmarkt, waardoor het minder onaantrekkelijk wordt om te verhuizen. De OESO pleit er in dat kader voor de overdrachtsbelasting op koophuizen te schrappen en de hypotheekrenteaftrek af te bouwen

Wij geloven deze fijne luitjes op hun woord dat bij een economische opleving de massaal gedumpte 50plussers weer zullen worden aangeworven als extra-geprikkelde werknemers...


22-06-2010 om 15:32 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Een uitgesproken "Grr#!!♪♫@||#♫♪☻"-Kitokojungle-Opinie !!
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.al die olielekken zijn absoluut geen probleem...
Gelukkig valt hetdus allemaal wel mee volgens sommigen tenminste...

http://climateprogress.org/2010/06/18/bp-funds-front-group-claiming-oil-spill-jobs-are-better-than-%E2%80%98normal%E2%80%99-ones-storm-will-clean-up-oil-%C2%BB/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A%20climateprogress%2FlCrX%20%28Climate%20Progress%29

BP funds front group claiming oil spill jobs are better than ‘normal’ ones, storm will clean up oil

June 18, 2010

Think Progress has the exclusive story on the shameless actions of this Big Oil front group:

Shortly after BP’s catastrophic oil spill in the gulf, the New York Times spoke to Quenton Dokken, the executive director of the Gulf of Mexico Foundation, about the environmental impact. “The sky is not falling,” Dokken told the paper, adding “it isn’t the end of the Gulf of Mexico.” ProPublica dug into the Gulf of Mexico Foundation, and reported that the Times had failed to disclose that Dokken and his group are funded by a consortium of oil companies with business in the gulf, including companies involved in the Deepwater Horizon rig, Transocean and Anadarko. Today, the Times reported that the Foundation has been downplaying effects of the spill, possibly because of its funding from oil companies.

ThinkProgress has obtained more documents and evidence that the Gulf of Mexico Foundation has operated as a front for the oil companies involved in the spill. In addition to Transocean and Anadarko, this 2008 “Guardians of the Gulf” award ceremony hosted by the Foundation shows that BP is also a “CEO council member” of the nonprofit. View a screenshot here:

On May 20 and 21, about thirty days into the BP oil spill, the supposedly pro-”environmental conservation” Gulf of Mexico Foundation hosted a conference with oil industry lobbyists to promote further deep water drilling not only the in Gulf of Mexico, but in environmentally sensitive areas throughout the United States. The Foundation pretends it is just a do-gooder organization, sponsoring learning trips for Middle School students and other positive events. But clearly displaying the Foundation’s true goal of greenwashing the oil industry and suppressing the environmental impacts of oil spills, Dokken spoke at length downplaying the impact of the current BP oil disaster, minimizing the impact of ExxonValdez, boasting that the BP oil spill clean up jobs are better than “normal jobs,” and even “guaranteeing” that a hurricane will clean up any remnants of BP’s spill:

Dokken explaining why the “sky is not falling”: “Oil is not new in the Gulf of Mexico. It’s been entering the Gulf of Mexico for as long as the oil has existed.”

Dokken on how the spill has helped the local economy: “In Alabama, speaking on a sea grant program, the big problem he had was the spill response jobs were paying so much more than the normal jobs, everybody was leaving their normal jobs for spill response.”

Dokken on minimal impact of ExxonValdez: “And don’t forget, it was Governor Sarah Palin who championed the drill, baby, drill slogan, and that was after Exxon Valdez! So apparently, it didn’t scare Alaska away from the spill or the oil and gas industry, and you know I can, say after the smoke cleared and the headlines cleared or the headlines were cleared with another catastrophe, the true and financial impact was not the disaster that was predicted or portrayed.”

Dokken on how a hurricane will clean the oil: “I guarantee you there will be very little evidence that the Deepwater Horizon ever blew out, if its shut off by the time the hurricanes gets here. And it’s not magic, its just dilution. It mixes it up, spreads it out, breaks it down and it’s gone. We still shouldn’t be putting it in there, don’t get me wrong, but storms and nature is what keeps getting us out of these binds.”

Watch a compilation of clips from Murkowski and Dokken’s remarks:

In reality, the courts struck down ExxonValdez settlement payments, and victims still have not been compensated for their losses. In addition to the lives ruined and suicides caused by Exxon’s spill, the environment is poisoned and herring, the prime economic engine of the Prince William Sound, have not returned.

Current oil drilling trade association head Randall Luthi, who previously worked for Dick Cheney on the team that signed off on a vast expansion of dangerous drilling leases and who later served in the Minerals Management Service in the Bush administration, gave a presentation at the conference. Sen. Lisa Murkowski (R-AK), a close friend of the oil industry who previously said wellhead blowouts are “impossible,” spoke at the Foundation conference, telling attendees “we should be careful and not pass reactionary legislation that hasn’t been fully thought through” in response to the spill. Notably, Murkowski blocked legislation to raise the liability cap for oil companies.

Extended transcript of Dokken’s remarks: More

DOKKEN: As I said, my ’sky is not falling’ comment was not well received in a lot of quarters, even a lot of science quarters. [...] Environmental impact of this, oil is not new in the Gulf of Mexico. It’s been entering the Gulf of Mexico for as long as the oil has existed. National Research Council reports estimate 1.1 million barrels of oil and gas enter the gulf through natural seapages. [...]

DOKKEN: It’ll be interesting to see what the average and medium incomes of the folks of Alaska were before the Exxon Valdez spill compared to data taken during the event and after the event. After all the Federal government dollars spent, during and after the spill, the response jobs funded, vessels chartered, and all the personal injury lawsuits settled to the advantage of the Alaskans, what was the true financial impact? I heard today, just came across my computer that a speaker from Alaska was here, er, not here, where am I? In Alabama, speaking on a sea grant program, the big problem he had was the spill response jobs were paying so much more than the normal jobs, everybody was leaving their normal jobs for spill response. And don’t forget, it was Governor Sarah Palin who championed the drill, baby, drill slogan, and that was after Exxon Valdez! So apparently, it didn’t scare Alaska away from the spill or the oil and gas industry, and you know I can, say after the smoke cleared and the headlines cleared or the headlines were cleared with another catastrophe, the true and financial impact was not the disaster that was predicted or portrayed. Alaska wants the oil and gas industry and I bet Texas, Louisiana, Mississippi, Alabama do too. [...]

DOKKEN: I guarantee you there will be very little evidence that the Deepwater Horizon ever blew out, if its shut off by the time the hurricanes gets here. And it’s not magic, its just dilution. It mixes it up, spreads it out, breaks it down and it’s gone. We still shouldn’t be putting it in there, don’t get me wrong, but storms and nature is what keeps getting us out of these binds.
22-06-2010 om 00:07 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Een uitgesproken "Grr#!!♪♫@||#♫♪☻"-Kitokojungle-Opinie !!
21-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.slimme meters: de stand van zaken in Vlaanderen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Hallo, beste lezertjes we hebben ons de laatste tijd erg veel bezig gehouden met de problematiek van de slimme meters. We gaan daar nog vaak op terug komen want het betreft hier een dossier dat nauwelijks zijn gelijke kent. Bijna over de ganse wereld worden die slimme meters geïnstalleerd. Wij hebben weet van de ganse USA, Australië, Nieuw-Zeeland en gans Europa. Als afzetmarkt voor deze dingen kan dat al wel tellen. Er gaan gigantische investeringen moeten worden gedaan en dus zitten er nogal wat bedrijven te springen om een deeltje, liefst zo groot mogelijk, van dit manna mee te pikken. Het valt ons echter steeds meer op dat in dit verhaal de consument weinig of niet aan bod komt. Alleen in de brochures van allerlei firma’s die wel degelijk een “business case” hebben rond deze slimme meter technologie en/ of softwareverwerking wordt er zonder veel onderbouwd cijfermateriaal van uitgegaan dat de consument minder zou verbruiken omdat hij meer op zijn meetgegevens gaat letten. Dat dit nog niet meteen een uitgemaakte zaak wordt voor nogal wat consumentenprofielen wordt nauwelijks vermeld. Wat bedoelen we met consumentenprofielen? Wel naargelang hun verbruiksgemiddeldes en naargelang hun kleinere of grotere mobiliteit en ook naargelang de inkomens kan je verschillende groepen uitsplitsen. Een gezin met een gemiddeld elektriciteitsverbruik van 1500kW kan je moeilijk vergelijken let een gezin dat 15000kW verbruikt. Een gezin gepensioneerden of een gezin met invaliden kan je moeilijk vergelijken met een oudergezin met 4 kinderen en iemand met een inkomen van 900€ is moeilijk te vergelijken met iemand die een veelvoud hiervan verdient. Met deze verschillen wordt nauwelijks rekening gehouden. Uit de buitenlandse voorbeelden zien we nochtans dat daar vaak het schoentje wringt. Er wordt ook steeds gepraat over elektriciteit en gas zonder er bij te vermelden dat deze twee energieën niet al te veel gemeen hebben zeker niet wat betreft stockagemogelijkheden en productie. Wat onvermijdelijk leidt tot een andere vorm van tarifering. Bovendien merken we eveneens dat het al lang niet meer gaat over het beperken van CO2 en het verminderen van energieverbruik. Het gaat enkel en alleen over de invoering van wat men in het vakjargon van de stroomleveranciers het “time in use”-principe noemt. Wat is nu dat “time in use”-principe?

We zochten het voor jullie netjes op:

http://www.leonardo-energy.org/time-use-tariff

A rate structure that prices electricity at different rates reflecting the changes in the utility's costs of providing electricity at different times of the day or year.

Source: UIE Guide to Electric Load Management in Industry

Dus in mensentaal betekent dat je een tarief zou kunnen invoeren dat rekening houdt met de productiekost in functie van de tijd waarop de afname gebeurt.

Concreet: je hebt geen eengemaakt tarief meer en mensen die nu reeds dag- en nachttarief hebben in twee tijdszones zouden bijvoorbeeld veel meer verschillende tarieven naargelang verschillende tijdszones krijgen.

Meestal gaat men er van uit dat de consument daar belang bij zou hebben. Men vergeet er bij te vertellen dat op dit ogenblik het vrij eenvoudige systeem van dubbele uurteller in dag- en nachttarief ook niet voor iedereen gunstig uitkomt.

We hebben trouwens met ons boerenverstand nooit begrepen waarom commerciële firma’s zoals Electrabel of Luminus om er maar twee te noemen, op vrijwillige basis een tariferingssysteem zouden invoeren dat hen minder winst zou opleveren? Kan iemand ons dat komen uitleggen? Waarschijnlijk niet tenzij de directies daar door hun aandeelhouders binnen de kortste tijd willen ontslagen worden.

Hoe kan iemand die 1500kW (dat is een groot deel van de Brusselse bevolking bijvoorbeeld) verbruik heeft zonder veel elektrische toestellen als een vaatwasser, wasmachine, droogkast zijn basisverbruik zo verschuiven dat hij in de meest gunstige tijdszones zou verbuiken?

In al de buitenlandse voorbeelden die wij al hebben aangehaald, Californië, Texas, Victoria (australie) en Ontario komt het er steeds op neer dat diegenen die het minste verbruiken MEER betalen dan diegenen die het meest verbruiken. We spreken steeds over huishoudelijk verbruik! Kortom de leveranciers zorgen ervoor dat het basisverbruik dat de onderste volumeschijf van het verbruik uitmaakt, globaal duurder wordt. Terwijl de bovenste schijf goedkoper wordt. In feit gaat het niet om de invoering van een “time in use” principe maar van het principe “ de kleinste verbruiker betaalt het meest”. We moeten er geen tekening bijmaken dat dit de bedoeling niet kan zijn!

We zullen in de toekomst dus letten op de buitenlandse voorbeelden zodat we tijdig hier kunnen roepen dat het de verkeerde kant opgaat. Zoals het het er nu in Vlaanderen uit ziet, gaat het inderdaad de verkeerde kant op. Het overlegplatform slimme meters van de VREG (Vlaamse regulator gas en elektriciteit) dat zogezegd een advies moet geven aan de bevoegde minister ons aller Freya VDB) heeft volgens onze informanten geen zin om de kosten- batenanalyse van KEMA (onderzoekscentrum)over te doen. Deze studie wees op een mogelijke vermindering van het huishoudelijk verbruik (= ongeveer 30% van het totaalverbruik) van 1,5%. Hiertegenover staat dan een investering van 1,5 tot 2,7 miljard Euro. Je moet echt geen managementdiploma te hebben van Harvard om te begrijpen dat dit grenst aan het ridicule. Welke bedrijfsleider zou zulke gigantische investering met zulke belachelijke return? Als het uit de zak van de consument mag komen gelden blijkbaar andere regels…Er wordt daar dan mist gespuid dat de KEMA zogezegd een “tool” zou hebben aangeleverd om de nieuwe parameters in te voeren om tot een ander resultaat te komen waarvan men nu reeds uitgaat dat het gunstiger zal uitkomen. Wie deze gegevens moet invoeren wordt er niet bij verteld maar erg wetenschappelijk klinkt het allemaal niet. Iedereen schijnt er van uit te gaan dat de beslissing tot het plaatsen van de slimme meters al is genomen. Maar in het Vlaamse parlement (zie ons eerdere bijdrage) lezen we in commissieverslagen dat Freya net het omgekeerde zegt. En zij kan het tenslotte weten. We merken ook op dat de eigen technologie van EANDIS (Vlaamse distributienetbeheerder) enkel kan worden gebruikt als iedereen een slimme meter zou krijgen omdat er anders te veel “ruis” op het doorsturen van de meetgegevens zou zitten. De plaatsing van deze technologie is wel noodzakelijk zegt men om de kostprijs te beperken tot 1,5 miljard Euro anders zal het 2,7 miljard zijn….

Voilà, dat is de huidige stand van zaken. We volhgen de zaak op de voet en zullen jullie dus zeer regelmatig lastig blijven vallen met dit dossier. Het wordt echter stilaan hoog tijd om allerlei consumentengroepen hierover te informeren. Men zegge het voort!

21-06-2010 om 23:53 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
Categorie:Een uitgesproken "Grr#!!♪♫@||#♫♪☻"-Kitokojungle-Opinie !!
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.overal olie
Leuk nieuws voor diegenen die niet naar de Golf van Mexico op vakantie gaan en dan maar naar Egypte afzakken om te vissen...http://www.huffingtonpost.com/2010/06/21/egypt-oil-spill-from-leak_n_619655.html


CAIRO -- Egypt's government confirmed Monday that oil has leaked from one of several rigs operating off the coast of the Red Sea resort Hurghada.

Government spokesman Magdy Rady said the amount was "limited," but he did not say how much. He said the spill was detected last week and has now been largely contained, according to comments carried by the official Middle East News Agency.

Oil company officials in the port city of Suez said the spill was caused by a leak from an offshore oil platform in Jebel al-Zayt north of Hurghada and has polluted about 100 miles (160 kilometers) of coastline including tourist beach resorts. They spoke on condition of anonymity because they were not authorized to speak to the media.

Hurghada is one of Egypt's top tourist destinations and the government kept quiet about the leak for days. The silence could be a sign of concern that the leak might scare away tourists -- a vital source of income for Egypt

intussen begint de olielek van BP gigantische proporties aan te nemen en niet alleen op de kusten ...

http://www.huffingtonpost.com/2010/06/21/gulf-oil-spill-job-losses_n_619238.htmlGulf Oil Spill Job Losses

One Wall Street analyst has a very dire projection about the economic effects of the BP oil spill. David Kotok, the co-founder and chief investment officer of Cumberland Advisors, a Sarasota, Florida-based investment advistory firm, has projected that the spill will cost 1 million permanent jobs in the next five years. (Hat tip to Politico's Morning Money.)

The price of real estate properties around the Gulf of Mexico has been projected to fall up to 10 percent -- erasing some $4.3 billion in value -- Bloomberg noted recently.

According to a recent USA Today/Gallup poll, 8 in 10 Americans think that the Gulf oil spill will damage the economy and push up commodity prices.

Here's Kotok's take (emphasis ours):

Five states are now suffering because of the BP spill. Florida, Alabama, Louisiana, and Mississippi are hit by oil slicks that are devastating their fisheries and tourism. Texas is a casualty along with the others because the drilling moratorium that was poorly designed by Obama's team was created out of a political response.


The moratorium payback will be the loss of thousands of jobs.


We now add the Alaska pipeline as a possible casualty, because of insufficient throughput due to the shutdown of existing drilling thousands of miles from the Gulf. The pipeline is built for 2 million barrels a day capacity. It currently carries about 700,000 which is near the minimum necessary to operate. It is supplied by oil drilled offshore. If it doesn't maintain sufficient volume of warm oil the oil will cool and congeal. Five existing offshore wells that would keep the volume sufficient are now affected by the Obama moratorium.


We estimate that an extended moratorium, which we now expect to continue because of Obama political calculus, will cost up to 200,000 higher-paying jobs in the oil drilling and oil service business and that the employment multiplier of 4.7 will put the total job loss at nearly 1 million permanent employment shrinkage occurring over the next few years. Five states have a regional recession/depression development underway. Alaska could become the sixth state on the damaged list.21-06-2010 om 23:52 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Een uitgesproken "Grr#!!♪♫@||#♫♪☻"-Kitokojungle-Opinie !!
19-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.armoede in Belgie
een zeer verhelderende website met cijfers en feiten over armoede in ons eigen landje. Ga d'r even naar kijken ...

http://www.armoedebestrijding.be/cijfers.htm19-06-2010 om 00:58 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
Categorie:Een uitgesproken "Grr#!!♪♫@||#♫♪☻"-Kitokojungle-Opinie !!
17-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.communistische propaganda?
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Wat leven we toch in een vreemde wereld. Dit leest bijna als een pamflet van een uiterst-linkse partij:

http://www.taxtalk.be/nl/2010/05/16/verziekte-bedrijfswereld-vervuilde-politiek/

Verziekte bedrijfswereld, vervuilde politiek

Gepubliceerd door Els Keytsman, op 16/05/2010

Print Stuur naar een collega/kennis

De olieramp voor de Golf van Mexico blijkt een van de grootste milieurampen ooit. De ontploffing op het olieboorplatform Deepwater Horizon veroorzaakte 11 doden, 17 gewonden, en de milieuschade is haast niet te meten. Hij legt ook bloot hoe slecht de overheid bij machte is om op te treden -of wil optreden- tegen bedrijven die het minder nauw nemen met veiligheid en milieu. Nieuwe rampen, of het nu ecologische of economische zijn, staan in de sterren geschreven. Hoe komt dit?

Anti-overheidsdenken

Vooreerst is regulering een zeer vies woord, vooral in de VS. Amerikanen hebben een hardnekkige afkeer voor regelgeving en controle op de naleving daarvan.“Regulation is like a four-letter word.” omschrijft Celeste Monforton, voormalig diensthoofd-beleidsadviseur bij de Mine Safety and Health Administration, het treffend.

Het publieke debat is de voorbije 40 jaar inderdaad gedomineerd door politici met een openlijke en ideologische antipathie voor regelgeving. Ondanks de ravage die Deep Horizon heeft aangericht, blijft deze anti-overheid ideologie overheersen, stelt Paul Krugman, Nobelprijswinnaar en economist bij New York Times, vast. Krugman ziet dit als gevolg van de opkomst van de Tea Party beweging. En niet alleen de energiesector is hierdoor verziekt. Krugman ziet dezelfde gevolgen van deze houding, een falende regelgeving, in de financiële sector.

Nefaste financiële verwevenheid

Samenhangend met deze overheersende anti-overheidideologie, is de verwevenheid van politiek en bedrijfsleven in de VS nefast voor goed overheidsbeleid. Bedrijven uit allerlei industrietakken binden maar wat graag politici en partijen aan zich door hun kiescampagnes te sponsoren. De cijfers en onderzoeken van het Center for Responsive Politics tonen dit duidelijk aan.

Zo haalde British Petroleum (BP) in verkiezingsjaar 2008 vlot de top-10 van oliebedrijven die politieke partijen en kandidaten sponsoren. BP is een hoofdrolspeler in de olieramp met Deepwater Horizon in de Golf van Mexico. In de steenkoolmijnsector haalde Massey Energy in 2008 de top-20 van sectorbedrijven die politieke partijen sponsoren, en is vandaag opgeklommen tot plaats 11. Massey Energy is dan weer verantwoordelijk voor de recente dodelijke mijnramp in West Virginia.

De financiële wereld is ook wat dit betreft in hetzelfde bedje ziek. Goldman Sachs, JP Morgan Chase, en Citigroup vormen samen de top-3 van financiële sectorbedrijven die politici sponsoren - in verkiezingsjaar 2008 spendeerden ze samen maar liefst 15.246.787 dollar. Deze drie bedrijven speelden een sleutelrol in de financiële crisis van 2008. Ook daar bleek risicovol gedrag een van de oorzaken.

Het is duidelijk waar deze financiële verwevenheid en anti-overheidideologie toe leidt: politici laten zich verleiden om zo weinig mogelijk regulering in wetten te verankeren.

Succesvol lobbywerk

Bovenop die campagnebijdragen worden dan ook nog eens miljarden dollar gespendeerd om het Congres en de federale administraties te belobbyen. En ondanks de olieramp valt dit lobbywerk niet stil. Integendeel. Zo zamelden een uur voor de parlementaire onderzoekscommissie naar de BP-olieramp van start ging, Republikeinen geld in bij de olie- en gasindustrie op een ‘oil and gas breakfast’. Onder anderen BP-voorzitter Lamar McKay was ontbijtgast. Dat de hoorzitting hierdoor beïnvloed is, staat buiten kijf. Het zwartepieten door de CEO’s van de drie bedrijven betrokken bij de olieramp was zo genant, dat president Obama de hoorzitting boos afdeed als een ridicuul spektakel.

Een beschamende hoorzitting is één ding. BP blijft er ook in slagen om wetgevend werk weldegelijk onderuit te halen. De Senaat werkte aan een betere regelgeving om oliebedrijven meer financieel verantwoordelijk te maken. De “Big Oil Bailout Prevention Liability Act” voorzag concreet in een hogere plafond voor de financiële verantwoordelijkheid voor oliebedrijven, namelijk tot 10 miljard dollar. Onder de huidige wetgeving is BP slechts voor maximaal 75 miljoen dollar verantwoordelijk voor de opkuis. Terwijl BP de gevolgen van de ramp nog steeds niet onder controle krijgt, werd de stemming van deze wet doodleuk geblokkeerd door andere senatoren.

De olie-industrie is gekant tegen deze wetgeving, en het American Petroleum Institute (API) beweerde dat het voorstel zou leiden tot onbetaalbaar hoge verzekeringpremies. Nochtans maakt BP in slechts vier dagen tijd voldoende winst om de reeds gemaakte kosten van de opkuis van de olieramp te financieren. Of nog, de top-5 oliebedrijven boekten het voorbije jaar 123 miljard dollar winst en strijken ondertussen jaarlijks via belastingvoordelen 18 miljard dollar overheidsgeld op. Een hogere verzekeringspremie is dus niet bepaald onhaalbaar.

Het kan nog degoutanter. Transocean Ltd., de Zwitserse onderaannemer van BP wat betreft het Deepwater Horizon boorplatform, vraagt ondertussen aan de rechter om zijn financiële verantwoordelijkheid voor de ramp te beperken tot 27 miljoen dollar. Het bedrijf stelt dat het enkel financieel verantwoordelijk is voor de restwaarde van het verkoolde booreiland en de gezonken vracht. Het bedrijf beroept zich hiervoor op een schimmige maritieme wet uit 1851. Voor de olieramp werd de waarde van Deepwater Horizon nog geschat op meer dan 500 miljoen dollar. En het verlies van 11 mensenlevens is natuurlijk onschatbaar. Kan een CEO nog onethischer handelen?

Verziekte bedrijfswereld, vervuilde politiek

De ramp met Deep Horizon laat zien waar een afkeer van regulering, onethische bedrijfsvoering en succesvol lobbywerk in functie van de bedrijfsdoelstelling toe leiden: verlies van mensenlevens, verspilling van overheidsgeld en onnoemelijk grote milieuschade. Sommige bedrijven zijn echt maar op één ding uit: zoveel mogelijk langs de kassa passeren, no matter what. Politici en overheden moeten dan ook opnieuw beleid voeren in het algemeen belang, niet in het belang van enkele bedrijven. Anders staan nieuwe rampen, of het nu ecologische of economische zijn, in de sterren geschreven.

17-06-2010 om 00:00 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Een uitgesproken "Grr#!!♪♫@||#♫♪☻"-Kitokojungle-Opinie !!
16-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het sociale Europa van de toekomst (Fiatmodel)
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Om het niet steeds over De Wever en frietzakken te hebben doen we de stap naar Sociaal Europa. Hoe zo sociaal Europa. Wel Fiat stelt de Italiaanse bonden voor om de productie van de Panda terug te halen uit Polen. Over de Polen die hiermee werkloos worden wordt natuurlijk niet gepraat maar zijn de Italiaanse arbeiders daar nu gelukkig mee? Blijkbaar werden een aantal vakbonden ginder bereid gevonden een akkoord te sluiten dat een aantal grondrechten van elke individuele werknemer dreigt af te schaffen in ruil voor tewerkstelling. We gaan regelrecht terug naar de 19 eeuw …maar lees zelf waarover het gaat en lees goed want we dreigen dat ooit te mogen meemaken ook bij ons…
Stel je even voor dat Fiat Opel Antwerpen zou uitkiezen maar wel met de zelfde voorwaarden? Hypothetisch? Ok, maar toch het nadenken waard....

http://www.corriere.it/International/english/articoli/2010/06/15/Fiat_plan_Pomigliano.shtml

Union Says No to Fiat Plan for Pomigliano

FIOM-CGIL rejects company proposal, saying it violates constitutional rights to strike and sick leave

“The document is unacceptable”. The central committee of FIOM, the CGIL-accredited engineering union, yesterday afternoon unanimously rejected Fiat’s final proposal for the reorganisation of Panda production at the Pomigliano plant. The plan has already been accepted by the FIM-CISL, UILM,FISMIC and UGL unions. FIOM’s Maurizio Landini, who had earlier met CGIL leader Guglielmo Epifani, asked Fiat for “a proper negotiating table”, offering leeway on the 18-shift issue and bringing the whole deal back within the context of the national contract, existing law and the constitution. A referendum was ruled out while the text contains “exceptions to non-negotiable rights”. Manoeuvring began after the separate rescue agreement for the plant and after Fiat’s CEO Sergio Marchionne a couple of days ago called the agreement “a huge step forward” and said “the livelihoods of 5,000 people are at stake. How many parties do we have to agree with to give 5,000 people a job?”.

The blue-collar union secretary hoped there would be a “shared solution” with the other unions. Ernesto Auci, Fiat’s institutional relations manager, said on SkyTG24: “They look to me to be positions that are more ideological than practical. If you sign an agreement, you have to commit to keeping it because otherwise there’s no point in agreeing. We make investments on the basis of a commitment. We’re not about to renegotiate it in 12 months’ time”.

FIOM’s “no” was not unexpected. The CGIL secretariat had already convened in the morning, chaired by Guglielmo Epifani, and the Fiat case was high on the agenda. In the end, the CGIL’s stance reflected the position outlined by Mr Epifani: “yes” to the agreement but with no compromise on “issues involving individual rights that cannot be traded off for jobs” and “create unlawful situations on sick leave and the right to strike”. The CGIL secretary pointed out that the clause on the right to strike [which lays down sanctions for workers and unions in the event of strikes against the overtime agreement -– Ed.] “is unlawful because it seeks to transform the constitutionally guaranteed individual exercise of the right to strike into a breach of contract entailing dismissal. Any signature to this clause is not merely invalid, it is null and void”. The CGIL “embraces the need to confront possible absenteeism and keep it to the bare minimum, confirming that agreements subscribed still commit the entire organisation to their observance in toto”. Moreover at Pomigliano, “there are no alternatives to the plant and its supply base in the territory and the province. That is why it is essential that the investment announced by Fiat should go through, restoring certainty to the territory”. Fabrizio Solari from the CGIL secretariat sums up: “There’s no more wiggle room. Let’s eliminate the contestable issues and close things with a signature”.

However, for FIOM it is not just a matter of intangible rights. The agreement needs to be changed: “If we establish the principle that it is necessary to make exceptions to national contracts and laws to invest in Italy, we’re opening a Pandora’s box”. The counter-proposal is to go back to the national contract: Fausto Durante, an FIOM leader close to Mr Epifani, says: “We’ve taken a step forward. For us, it represents a turnaround. We’re agreeing to 18-shift working with 40 hours’ overtime, offering all the flexibility required and guaranteeing production of 280,000 Pandas but we’re staying within the limits of the contract”.

FIM-CISL rejects the idea that the agreement violates the right to strike and has called on workers to vote in a referendum, “the instrument that will enable us to fully endorse the agreement”. UGL’s Giovanni Centerella confirmed his stance: “Tomorrow [Wednesday – Ed.], the UGL will confirm at the Confindustria negotiating table its ‘yes’ to the agreement for production of the New Panda at Pomigliano d’Arco”. The meeting takes place today at 2 pm. Meanwhile, FIOM has said it will join the general strike on 25 June for eight hours, instead of the four originally announced. Finally, FIOM will also take part in the day of struggle called for 9 July by the Italian press federation in protest at the “gagging law”.

Antonella Baccaro
15 giugno2010

http://209.157.64.200/focus/f-news/2534901/posts

FIOM rejects Fiat Pomigliano accord
ANSA ^ | 6/15/2010

Posted on dinsdag 15 juni 2010 15:31:44 by markomalley

(ANSA) - Rome, June 15 - The FIOM autoworkers union is sticking to its guns in rejecting Fiat's conditions for investing 700 million euros in its plant in Pomigliano d'Arco, near Naples, and said it will not accept the accord even if workers approve it in a referendum vote.

Speaking on Italian radio Tuesday morning, FIOM National Secretary Giorgio Cremaschi said "our position is very clear, we do not believe that rights can be sacrificed to resolve a crisis. We will oppose this even if the workers vote to approve it".

"Should workers vote to increase the number of shifts at a factory, even if this means more work, we would accept this because the national contract foresees it. "However, if workers are asked to give up their right to strike or change regulations regarding their safety, then we will oppose this. Such rights cannot be the subject of a referendum vote in a single factory," Cremaschi explained.

FIOM is part of Italy's biggest trade union CGIL which on Monday said that while it was FIOM's decision whether or not to accept the Fiat accord, "in Pomigliano and the surrounding province there is no alternative to the plant. For this reason it is essential that Fiat goes ahead with its announced investments".

At the same time, CGIL added, the accord did introduce questionable conditions regarding individual rights and labor laws.

Fiat has demanded major union concessions to boost productivity at the Pomigliano plant in order to move production of its top-selling Panda model there from Poland.

It has also made it clear that without an accord not only would it not invest in Pomigliano but it would close the plant down.

Italy's other leading unions - including CISL, UIL and UGL - gave their green light to the Fiat accord plan at the end of last week.

On Tuesday they are set to meet with Fiat to work out details on the accord for Pomigliano.

In an interview published Tuesday in the Rome daily La Repubblica, CGIL leader Guglielmo Epifani urged Fiat CEO Sergio Marchionne to revise the company's demands because "you can't trade rights for jobs".

In the proposal advanced by Fiat, Epifani said "there are conditions which present very serious problems. These include those regarding illness coverage and limits to the the right to strike. We have consulted leading legal experts who have told us that not only are these clauses illegitimate but they are also unconstitutional".

"Thus our reservations are well-founded. In court the accord would not hold up," he added.

In regard to the possibility that Fiat will close Pomigliano because unions did not accept its plan, what Marchionne has referred to as 'plan B', Epifani said "this would also be a defeat for him. I hope he does not do this, but I also know that 'plan B' is in his hands".

CISL leader Raffaele Bonanni on Tuesday said his union, Italy's second-largest, was ready to sign the Fiat accord and blasted FIOM for "lying".

"The rules in the national contract are all safeguarded.

What FIOM has been saying are all lies and I appeal to the CGIL's sense of responsibility. I respect Epifani's intellectual honesty and hope he does not get blinded by the smokescreen FIOM is trying to create in order to mislead the media and once again hide its own aversion to innovation," Bonanni said.

According to the union leader, what is important is "to invest in Italy and above all to send a message that our country is open to investment. Our greatest risk is that Fiat decides to invest not in Italy but in Serbia, Poland or Detroit".

Despite FIOM's opposition to the Fiat offer, Labor Minister Maurizio Sacconi on Tuesday said he was optimistic that conditions existed for all parties to come to an agreement which will allow Fiat to invest in Italy. Aside from the 700 million euros needed to move Panda production to Pomigliano, Fiat's latest business plan calls for investments in Italy totalling 20 billion euros over the next five years.

"It is our hope that, aside from legitimate reservations, common ground can be found. This taking into account that what is at stake is not only the survival of Pomigliano but also Fiat's future and that of our southern regions," Sacconi said.

An accord, he added, "would send a message to those who are interested in investing in the south that unions are ready to create the conditions with which to ensure competitiveness and quality". Although he has been accused by critics of blackmail, Marchionne has justified Fiat's demands for Pomigliano on the grounds that plants like the one near Naples "can operate only if they do so at full capacity".

"There is no blackmail. Mine is an invitation to take part in the realization of a project," the CEO said at the presentation of Fiat's new business plan in April.

Marchionne made it clear at the time that boosting production at Pomigliano and other investments could not be completed without an accord for greater flexibility with unions.

"What is important is to strike an accord. Without an accord there can be no investment and there are 700 million euros waiting there for someone to reach an agreement," he said.

"Even if it will take five years to spend, we intend to invest (in Italy) some 20 billion euros. I believe unions can be happy with that," the CEO said.

16-06-2010 om 23:52 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Een uitgesproken "Grr#!!♪♫@||#♫♪☻"-Kitokojungle-Opinie !!
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een analyse van Dave Sinardet in De Standaard

Een mooie analyse van Dave Sinardet die ook onze medeblogger Bruno 232 ofte Bruno Yammine niet is ontgaan. Wij delen zeker niet de visies van Bruno maar blijven hem wel één van de beste bloggers vinden en vinden zijn analyses steeds vlijmscherp. Spijtig genoeg hangt hij rond bij de nostalgici van BUB maar dat is zijn volste recht en maakt hem niet minder lezenswaardig!

Je kan hem vinden op: http://www.bloggen.be/bruno232/

Het artikel in De Standaard

http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=PQ2REJPC&kanaalid=747

De bocht van Bart

HOE DE N-VA-VOORZITTER DE RECHTERKANT OVERTUIGDE

 • dinsdag 15 juni 2010

De bocht van Bart

Acht jaar geleden had DAVE SINARDET zijn eerste media-optreden met Bart De Wever. Hij zag hoe de Vlaamsnationalistische voorman een kleine transformatie onderging.

'Bruggen bouwen', dat wil Bart De Wever naar eigen zeggen doen. Zo verwoordde hij het alleszins in zijn overwinningsspeech zondagavond. Ondergetekende, wiens column in deze krant twee jaar lang de titel 'Bruggen bouwen' droeg (dit jaar werden die titels afgeschaft) zonder dat hij vaak van Vlaamsnationalistische bijbedoelingen werd verdacht, kan De Wever uiteraard enkel bijtreden. Als grootste partij, die nu bijgevolg het initiatief moet nemen, is het bouwen van die bruggen ook de verantwoordelijkheid van De Wever geworden. Zoals het in 2007 die van Leterme was.

Persoonlijk ben ik nog steeds zeer sceptisch over de slaagkansen van dat bouwproject. Er staat wellicht sneller een Lange Wapper in Antwerpen dan dat met N-VA rond de tafel de tegenstellingen over BHV worden overbrugd. Maar goed, niets is uitgesloten. De Wever wil nu alvast praten over BHV, terwijl ook dat twee maanden geleden nog uitgesloten was. Er is dus op zijn minst een schopje in de grond gestoken.

Korte broek

Toen ik De Wever gisterenochtend tegenkwam in de studio's van Radio 2 in Antwerpen, moest ik terugdenken aan onze eerste ontmoeting. Acht jaar geleden was dat, in een andere studio, die waar het tv-programma Trommels en trompetten van Marc Reynebeau werd opgenomen. Het was voor ons beiden één van onze eerste tv-optredens. Het onderwerp van de uitzending was nationalisme - dat voor ons beiden een academisch studieobject was - en waar we een ietwat uiteenlopende mening over hadden. Bart had zijn visie ondertussen ook omgezet in politiek engagement. Enkele maanden eerder was de N-VA boven de doopvont gehouden als de Vlaams-radicale en rechtse opvolger van de Volksunie. Boegbeeld was Geert Bourgeois, maar inhoudelijk speelde De Wever al een belangrijke rol.

Het werd tijdens die uitzending zeer duidelijk: De Wever was, behalve een intellectueel, ook een politiek talent. Een uitstekende debater vooral. En zeer rationeel. Toen al verzette hij zich met kracht tegen het beeld van de romantische Vlaamsnationalist die in korte broek op de Groeningekouter met een Vlaamse vlag staat te zwaaien.

Hij vertelde niet het traditionele Vlaamsnationalistische verhaal, dat de noodzaak aan Vlaamse autonomie baseert op het bestaan van een Vlaamse natie, volk, identiteit en cultuur. Dat was bijvoorbeeld nog wel het discours van Luc Van den Brande, Vlaams minister-president voor CD&V tijdens de jaren negentig. Wanneer hem gevraagd werd wat die Vlaamse identiteit precies inhield, stond hij met zijn mond vol tanden, maar ze was wel de dwingende reden voor een grote staatshervorming. De Wever begreep dat je met zo'n verhaal geen levensvatbare partij meer uitbouwt. Die Vlaamse natie is een kwestie van geloof. Als je niet gelooft, zul je niet snel overtuigd worden. Van een rationele analyse kan je als niet-nationalist wel overtuigd worden. Dat geldt bijvoorbeeld voor het verhaal van de twee democratieën in één land.

Solitude triste

Natuurlijk, De Wever was en is een nationalist, die bijvoorbeeld nog steeds jaarlijks naar het Vlaams Nationaal Zangfeest gaat. Maar die ook perfect weet hoe in te spelen op een veranderde maatschappelijke context. Sommigen, vooral aan Franstalige kant, maken de fout om niet goed naar dat discours te luisteren en er ook echt een intellectueel onderbouwd antwoord op te geven. Dat zag ik vorige week weer mooi geïllustreerd tijdens het debat tussen De Wever en Louis Michel (MR), dat De Standaard en Le Soir organiseerden in de AB. Michel was zeer scherp, maar viel De Wever enkel aan op het feit dat hij nationalist is (met als hoogtepunt het verwijt dat De Wever een 'solitude triste' vertegenwoordigt). En hij bleef in die intentieprocessen steken zonder het debat ten gronde aan te gaan, waardoor hij uiteraard alleen preekte voor de eigen parochie (de Franstaligen in de zaal).

Een beetje vergelijkbaar bleven de aanvallen van de Vlaamse partijen tegen de N-VA tijdens de campagne steken in de beschuldiging: u bent voor separatisme. Geen onterechte opmerking, maar over de fundamentele argumenten en visie van De Wever werd nauwelijks gedebatteerd. Toppunt was Open VLD, die erin slaagde zich op communautair vlak als een N-VA light te presenteren en mee te gaan in de strategie van De Wever door plots de juridische fictie van het 'confederalisme' te omarmen. Zelfs Groen!, een partij met een visie op federalisme die het meest tegengesteld is aan die van de N-VA, durfde die blijkbaar niet echt naar buiten te brengen en bleef steken in het verhaal dat hun verschilpunt de goede contacten met zusterpartij Ecolo waren. Geen onbelangrijk argument, maar ook geen duidelijk uitgewerkte visie op staatshervorming.

Leuke jongens en meisjes

Zag ik in de lente van 2002 in De Wever best een politiek talent, dat hij ooit de populairste politicus in Vlaanderen zou worden was nooit in mij opgekomen. Zijn discours klonk nog vrij intellectualistisch, al paste hij dat natuurlijk ook toen ook al aan zijn publiek aan. Maar de N-VA speelde dat intellectualistische, serieuze imago toen ook echt uit. Het was de tijd van Steve Stevaert (SP.A), van de leuke meisjes en jongens van paars. En van de tv-formats die hen op het lijf geschreven waren. Het soort tv-formats die met name Siegfried Bracke op de openbare omroep had geïntroduceerd en verdedigd. De N-VA verzette zich daartegen - zeker Geert Bourgeois had er een broertje aan dood. De partij vroeg ooit aan de andere partijen dat ze zich allemaal zouden engageren om niet aan spelletjesprogramma's deel te nemen.

Niemand kon toen vermoeden dat Bart De Wever enkele jaren later wereldbekend in Vlaanderen zou worden dankzij het tv-spelletje De slimste mens ter wereld of dat hij op de cover van P-Magazine zou prijken met zijn hand op de frêle schouder van Miss België. En nog minder dat Siegfried Bracke voor de N-VA een lijst zou trekken.

Het discours van De Wever werd ook gaandeweg minder intellectualistisch en meer sloganesk, met uitgesproken anti-establishmenttoetsen en populistische kantjes. Tegelijk begon het minder radicaal-communautair en minder separatistisch te klinken. Een duidelijke evolutie, een 'bocht' zo u wilt, in het profiel en discours van de N-VA die ondertussen de Lijst De Wever werd. Zo slaagde De Wever erin om het hele rechtse spectrum van de Vlaamse politieke kaart te hertekenen en zowel kiezers van christelijk centrumrechts, liberaal rechts, populistisch rechts als extreemrechts aan te spreken.

In 2002 had ik niet kunnen vermoeden dat ik De Wever acht jaar later zou terugzien in de studio's van Radio 2 om daar zijn tsunami-overwinning bij de federale verkiezingen te becommentariëren. De Wever zelf ook niet.

DAVE SINARDETWie? Politicoloog aan de UA en DS-columnist. Wat? De Wever heeft een lange weg afgelegd. Waarom? In het begin klonk hij nog vrij intellectualistisch, gaandeweg werd hij sloganesker.

 

16-06-2010 om 00:00 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Een uitgesproken "Grr#!!♪♫@||#♫♪☻"-Kitokojungle-Opinie !!
15-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pascal Smet, het stemmenkanon van Vilvoorde
Klik op de afbeelding om de link te volgen
Beste lezertjes, de verkiezingsuitslagen zijn steeds een bron van groot jolijt. Vooral de lijstjes met voorkeurstemmen genieten onze voorkeur. We hebben wat rondgeneusd bij de stemmenkanonnen en we keken reikhalzend uit naar de uitslagen van sommige Vlaamse ministers. Voel je ons al komen, beste Carolien? Als strenge voorzitster van onze geliefde sossen hanteer je graag de roe. In het verleden mocht onze Frank dat ondervinden. We weten dat hij nukkig kan zijn maar Frankske haalt wel stemmen, veel stemmen zelfs! Als de SP-a gedeeltelijk heeft standgehouden is dat voor een deel te danken aan zijn terugkeer. Maar er zijn, sorry voor de nogal negatieve term, pipo's waarvan je je toch kan afvragen wat ze in hemelsnaam hebben uitgestoken om minister te mogen worden. In het preciese geval dat we in de mot hebben valt dat te herleiden tot het feit dat ze een Brusselaar in de Vlaamse regering moesten hebben. En zoals iedereen weet, zijn Vlaamse Brusselaars die minister kunnen worden zo zeldzaam als sneeuwluipaarden in de Congo. Daarom kreeg Pascal Smet de post van Minister van jeugd, onderwijs en gelijke kansen. De keuze om dit departement aan dit sujet toe te vertrouwen zegt veel over het belang dat de Vlaamse regering hecht aan deze drie totaal onbelangrijke sectoren...
Nu goed, een minister is een bekende Vlaming dus mogen we toch verwachten dat zeker onze Pascal Smet die nooit een gelegenheid mist om in de kijker te lopen, wel wat stemmen kan ronselen. Hij kwam wel niet meer op in Brussel want daar zou hij waarschijnlijk na zijn nogal woelige passage daar amper een fractie van de stemmen gehaald hebben van partijen zoals de Pirate Party.
Maar in het arrondissement Vilvoorde werd hij wel levend begraven zodat hij niet te fel in de kijker liep maar er zijn grenzen. Wij zochten het even voor onze lezertjes op: In het arrondissement Vilvoorde stemden 51729 personen en daarvan stemden er 6431 op de sossen van Hans Bonte. Een zeer behoorlijk resultaat. Onze Pascal duwde, enfin het werkwoord duwen is nogal fel uitgedrukt, de lijst. Hij haalde, en we herhalen het nogmaals, als Vlaams Minister van onderwijs, jeugd en gelijke kansen, de riante score van 235 stemmen. TWEEHONDERDVIJFENDERTIG! Wij rekenen dolgraag zijn "penetratiegraad " uit. Hiermee bedoelen we wel degelijk om alle misverstanden te vermijden, het percentage dat zijn stemmenaantal vertegenwoordigt op het totaal aantal stemmen: 0,004...0,004 of 0,04%
Als we kijken naar zijn stemmenaantal in vergelijking met het aantal stemmen voor de sossenlijst komt hij aan een iets beter resultaat: 0,03 ofte 3%...
Wedden dat zotte Jos van de Groene Hond volgende keer drie keer zo veel stemmen haalt? En die is belange geen Vlaams Minister van Onderwijs!

Op zijn webstekje: http://www.pascalsmet.be/article/we-moeten-weer-vooruit/ bedankt dit stemmenkanon al "onze" kiezers. Tja met zijn kiezers is hij vlug rond want wij halen zelfs dagelijks meer lezers dan hij kiezers als Minister...
We hadden gezegd dat we hem in de gaten zouden houden maar als we de vergelijking maken tussen Frank VDB toen hij op dat zelfde departement zat en deze jongen...kunnen we alleen maar besluiten dat hij loon naar werken heeft gekregen. Carolientje, zoek eens een andere Brusselaar, vraag het eens aan Toone van het marionettentheater...

15-06-2010 om 22:44 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Een uitgesproken "Grr#!!♪♫@||#♫♪☻"-Kitokojungle-Opinie !!
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pascal Smet Volksvijand nummer één
15-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

We beloofden jullie vanaf vandaag weer te schrijven over de dagdagelijkse ergernissen. Wel dat is dan zo meteen het geval. Want we hebben de indruk, neen zelfs de absolute zekerheid dat onder druk van het duidelijk heroplevende Vlaams nationalisme sommige oude monsters weer uit het moeras beginnen te kruipen. Het moet nu eens voor eens al altijd duidelijk worden gemaakt dat de verdediging van de Nederlandse taal in Vlaanderen en des te meer in Brussel niks maar dan absoluut niks te maken heeft met ras. We verklaren ons nader want dat klinkt natuurlijk erg wazig, belegen en beladen met het stof uit onheugelijke tijden. In het kielzog van de democratische fractie binnen het NVA sluipen toch weer de traditionele bruine gifkikkers mee in de overlegstructuren. Dat bleek dus het geval in Brussel. Een klein onbeduidend nieuwsberichtje meldde ons dat een nieuwe voorrangsregel ingevoerd werd voor Vlamingen in het Brussels onderwijs. Lijkt niet meer dan logisch maar is dat allesbehalve. In een stad waar Vlamingen zeker en vast geen 55% van de bevolking uitmaken is dergelijke maatregel onzin en pure segregatie. Voor Brusselaars die dagdagelijks rondlopen tussen Koekelberg en het Zoniënwoud moet het toch al lang duidelijk zijn dat de toekomst van het Nederlands zeker en vast niet in de handen ligt van de “autochtone” (en meestal erg elitaire) Vlaamse bevolking. Laten we mekaar goed verstaan: met autochtoon bedoelen we de ingeweken rijke Vlaamse elite en niet de originele Vlaamssprekende kleine Brusselaar die stilaan dreigt uit te sterven. De toekomst van het Nederlands ligt in de handen van tweede en derde-generatie allochtone Belgen die in het Nederlandstalig onderwijs terecht kunnen. Je hoort trouwens meer en meer van die jongeren onder mekaar praten in een meer dan behoorlijk Nederlands en ze springen vlotjes over naar het Frans en hun eigen moedertaal, hetzij Turks, hetzij Arabisch hetzij één van de talrijke andere talen die Brussel rijk is. Maar owee, plots dagen daar een paar ingevoerde West-Vlaamse nationalisten in Brusselse overlegorganen op en krijg je discussies over de rechten van DE Vlamingen in Brussel. Wat is dat voor een beest DE Vlaming in Brussel? Voor ons gaat het om de verdediging van onze taal, ja ook als linksen doen we dat, maar niet in naam van ras en grondgebied. Het gaat erom Nederlandskundige en meertalige mensen de kans te geven, ongeacht ras, afkomst, godsdienst, overtuiging en andere troelala om zich hier voor henzelf en hun kinderen een toekomst op te bouwen. Natuurlijk gunnen we iedereen dat. Maar het lijkt ons toch duidelijk dat meertaligheid en daar hoort de kennis van het Nederlands bij, een troef is voor de economische ontwikkeling van een ganse regio en dus iedereen ten goede zal komen. Vlaminegen en anderen. De nieuwe maatregel is dus pure segregatie en grijpt terug naar remedies uit een verleden dat al lang dood en begraven had moeten zijn. Het meest hallucinante d’r aan is dan nog dat een socialistisch, of tenminste wat daar voor moet doorgaan, minister hieraan vlotjes meedoet! Dit soort beslissingen staat dus volledig haaks op het socialistisch ideeëngoed waarvan Pascalleke dus meer dan waarschijnlijk geen kaas heeft gegeten. Meer dan ooit moeten de weinige Vlaamse linksen waartoe wij Pascal Smet dus duidelijk NIET rekenen waakzaam blijven dat de oude ideeën van een stinkende rechtse ideologie niet weer langs kieren en gaten mee binnen spoelen. Bij de NVA, die wij tot nog toe bij de democratische partijen blijven rekenen, zit een harde kern nostalgici waaraan geen millimeter mag worden toegegeven. Pascalleke deed al zijn broek af nog voor er van deze verkiezingsuitslag sprake was. Wij zijn RAZEND. Gooi zulke idiote zogenaamde linksen toch gewoon buiten Carolien ipv Frankske lastig te vallen…

Maar aanvaarden dat: “De verklaring op eer wordt daarom vervangen door een "controleerbaar bewijs". Dat bewijs kan een diploma van een Nederlandstalige secundaire school zijn, een bewijs dat men 9 jaar Nederlandstalig onderwijs heeft gevolgd of een taalexamen” is in totale tegenspraak met vele idealen en niet alleen de socialistische! Het is duidelijk opschuiven in de richting van de elitaire rastheorieën. Vandaag is het 55% en morgen wordt dat 95%...

En we weten ook dat de Franstalige scholen in net het zelfde bedje ziek zijn maar de Vlamingen kregen hier een uitgelezen kans om te bewijzen dat zij niet elitair zijn. Het werd een gemiste kans en dat dank zij een zogenaamde sos! Wij zijn pissig, wij zijn nijdig, wij zijn razend en vanf dit punt roepen wij Pascal Smet uit tot onze eerste volksvijand. Blijven we meteen ook in de traditie die hij zelf blijkbaar graag koestert. En we blijven beleefd want we hadden hem net zo goed tot fascist kunnen uitroepen. Dat doen we dus niet! Nog niet maar we houden hem in de mot. We merken dat Johan Leman trouwens terecht reageerde. Weliswaar staat hij weer alleen en zal hij weer uitgemaakt worden voor een halve idioot. Hij heeft nochtans overschot van gelijk.

http://nieuws.be.msn.com/politiek/artikel.aspx?cp-documentid=153732919&_p=28aad288-4490-40c9-939f-c3ee8204d3f8#uc2Lst28aad288-4490-40c9-939f-c3ee8204d3f8

Nederlandstaligen krijgen iets meer voorrang in Brussels onderwijs

Het aandeel Nederlandstaligen dat voorrang krijgt bij inschrijvingen in het Nederlandstalige onderwijs in Brussel wordt opgetrokken van 45 procent naar 55 procent. Die ouders moeten dan wel een bewijs kunnen voorleggen dat ze Nederlands kennen. Het omstreden systeem van de verklaring op eer wordt afgeschaft. Dat zijn enkele van de maatregelen die Vlaams minister van Onderwijs Pascal Smet wil nemen om de inschrijvingen in het Brussels onderwijs beter te laten verlopen.

Het Brusselse onderwijs kampt niet alleen met capaciteitsproblemen, er is ook discussie over de inschrijvingsprocedures en de voorrangsregels voor Nederlandstaligen. Volgens minister Smet komt het Onderwijsdecreet XX, dat donderdag werd gestemd in de bevoegde commissie van het Vlaams parlement, alvast tegemoet aan een pak problemen. Zo wordt de zogenaamde kilometerregel versoepeld. Tot nog toe konden geen scholen worden opgericht als er binnen de xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />2 kilometer een school van hetzelfde net was. Om tegemoet te komen aan de capaciteitsproblemen wil men die regel versoepelen in dichtbevolkte gebieden. Zo zouden scholen kunnen opgericht worden op een afstand van 250 meter van een andere school van hetzelfde net. Ook de voorrangsregeling voor Nederlandstaligen wordt aangepast. Tot nog toe volstond een verklaring op eer. Maar dat systeem stond ter discussie. De verklaring op eer wordt daarom vervangen door een "controleerbaar bewijs". Dat bewijs kan een diploma van een Nederlandstalige secundaire school zijn, een bewijs dat men 9 jaar Nederlandstalig onderwijs heeft gevolgd of een taalexamen

http://www.foyer.be/spip.php?page=article&id_article=8493&lang=nl&id_rubrique=5

Toenemende apartheid in het Brussels Nederlandstalig onderwijs

xml:namespace prefix = v ns = "urn:schemas-microsoft-com:vml" />

- 13 juni 2010 - Johan Leman -

Het is zo goed als zeker dat het optrekken van het ’bevoorrechtende’ (later zal men dat ooit ’discriminerend’ noemen) inschrijvingsrecht van Nederlandstaligen in het Brussels Nederlandstalig onderwijs van 45% tot 55% in de feiten zal leiden tot een toestand waarin een aantal nu al witte scholen ) hun toestand definitief ‘wit’ kunnen maken. Men maakt grote witte concentratiescholen in een stad die wellicht nog slechts 5 à 10% Nederlandstalige geboorten kent. In Zuid-Afrika, waar zulk systeem (dat daar duidelijker uitkwam voor wat het was) geduurd heeft tot het effectief totaal voorbijgestreefd was, noemde men dat apartheid. Kijk: 50% had men misschien nog kunnen verdedigen: elk gelijk (alhoewel, eigenlijk al grof overdreven; er was geen reden om de 45% regel te laten vallen)...maar 55% is er duidelijk ver over. Symboliek is in deze materie veelzeggend. Het gaat trouwens niet alleen over het vrij onderwijs, maar te Brussel situeert de problematiek zich eigenlijk toch wel in de eerste plaats ginds. Je vraagt je dus af wat een Regionaal integratiecentrum Foyer nog in een Brussels LOP zit te doen… Daar zal toch even moeten over nagedacht worden, want ook hier is symboliek belangrijk. Kan een Regionaal integratiecentrum dit nog met zijn geweten overeenstemmen?

Had het genuanceerder gekund? Absoluut. Neem nu bijvoorbeeld Sint-Jan Berchmans. Als er daar een kleuteronderwijs bestaat, is dit al bij al omdat daar ooit Spaanstalige ouders mee gestart zijn. Voor Sint-Jan Berchmans had men, met respect voor zijn verleden, voor de toekomst tegelijk veilig kunnen stellen dat het nooit een apartheidsschool zou worden. Dat was de reële wens van de jezuïeten (Mgr. Dehovere en anderen) jaren geleden. Men had toekomstige apartheid kunnen vermijden door gewoon het biculturele profiel van de school op termijn veilig te stellen. Maar zelfs dat doet het Brusselse LOP niet. In feite evolueert het Nederlandstalig onderwijs te Brussel, zeker op het niveau van het secundair onderwijs, voor een jammerlijk deel door toedoen van het katholiek onderwijs (dat overdrijft met het inroepen van zijn kwaliteitsbewaking van het Nederlands en daarmee eigenlijk het buitenhouden van allochtonen viseert), geruisloos naar een segregerend systeem.

Ik denk niet dat het veel zin heeft om daarover nu een klaagzang aan te heffen.… alléén moeten een aantal van de andere scholen die het aankunnen er nu voor zorgen dat ze op hun manier competitiever worden tegenover die witte concentratiescholen en hun leerlingen aantoonbaar beter voorbereiden op een internationaler wordende wereld. Hun model zouden de Europese scholen moeten worden: dit wil zeggen uitstekende meertaligheid waarborgen (uiteraard op basis van een meer dan behoorlijk Nederlands als hoofdonderwijstaal) en tegelijk de ‘oude’ vaardigheden koesteren (wiskunde, wetenschappen) en op ‘nieuwe’ vaardigheden (op technologisch vlak, internationaal en intercultureel management) focussen. Vlaanderen is echt te klein, alle stilaan ontsporende eigendunk van de Vlamingen ten spijt, om te denken dat de wereld rond zijn ’cocoonende’ navel draait. En om in zo’n alles op zijn weg opzwelgende wereld stand te houden, dààr is het dat jongeren vandaag moeten op voorbereid worden.

15-06-2010 om 09:24 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
Categorie:Een uitgesproken "Grr#!!♪♫@||#♫♪☻"-Kitokojungle-Opinie !!
14-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Papa a gagné et andere verhalen
Klik op de afbeelding om de link te volgen
Via een zeer betrouwbare bron vernamen we dat Bart De Wever een huisbereide tiramisu heeft geweigerd bij Albert en Paola. Dus geen matadi! Correctie. Elio bleef iets langer maar hier verliepen de gesprekken dan ook in het Italiaans met la Dolce. Dat neemt iets meer tijd in beslag en Albert had natuurlijk geen enkele reden om jaloers te zijn. Da's altijd mooi meegenomen. Elio verkoos een arancini of siciliaanse rijstbal (heel lekker) met een glaasje San Pellegrino. Onze bronnen maken ook gewag van een mon cherieke uit de persoonlijke doos van Albert. Maar pas nadat Elio op zijn blote knieën in aanzien van het "postureke" (= beeldje voor de Ollandse lezertjes) van Padre Pio had beloofd de laagste pensioenen gelijk te trekken met het Europese minimumloon. Albert dacht verkeerdelijk dat hij dit als enige inkomen had. Tegen dat hij zijn vergissing had ingezien was de Mon Cheri al verorberd.
Nog meer heugelijk nieuws bereikt ons uit Luik waar Papa weer eens een monsterscore neerzette. Hij haalde daar de meeste voorkeurstemmen. Tout le monde aime papa! Onze bronnen in Laken meldden ons trouwens dat Albert aan Elio heeft gevraagd om Michel Daerden als enige Waalse onderhandelaar te sturen naar gesprekken over de splitsing van B-H-V.

Ondertussen circuleert er een nieuwe montage op Youtube met papa in de hoofdrol:

http://www.youtube.com/watch?v=uomurllqUEY


De CD en Vee heeft Leterme een voorstel gedaan "dat hij niet kan weigeren". Hij zou delegatieleider worden van de Afghaanse regering om in de Pakistaanse "Federal Administered Tribal Areas" een vredesakkoord af te sluiten met mollah Omar en zijn Taliban.
Als "ervaringsdeskundige" in delicate territoriale onderhandelingen en gekende "pacificateur" en coalitiespecialist met de vijand, leek hij hiervoor de geknipte man. Althans volgens de voorzitster die onmiddellijk contact opnam met president Karzai. In ruil ontvangt de CD en Vee gedurende 25 jaar genoeg opium om het Vlaamse volk terug te laten dromen.

Bij Open-VLD heeft clan De Gucht een vergeefse poging ondernomen om De Croo-minor naar Irak te sturen om daar de regeringsonderhandelingen vlot te trekken. Maar De Croo-major had de werkelijke bedoeling van dit listige en slinkse plan al na een paar uur onmiddellijk door en stak stokken in de wielen.

En vanaf morgen brengen we weer normaal nieuws!

In elk geval bedanken we de talrijke lezertjes die sinds de overwinning van NVA massaal afzakken naar ons blogje. Wij halen sinds een paar dagen monsterscores met NVA-allures maar dan iets bescheidener qua aantallen. Misschien verplicht Gennez de aanhangers van kameraad De Bruyne, alias de rode voorzitter, om twe keer per dag ons blogje te lezen...voor die kameraden is dit een ergere straf dan waterboarden. Maar ja, ze moesten maar verkozen worden, nietwaar Carolien?

Tot morgen, beste lezertjes en hopelijk blijven jullie talrijk afzakken. Maar dus vanaf morgen zal het weer de gewone gang der ergernissen zijn...
 en Proficiat aan de Unoxmutsen voor het puike resultaat van hun amateursvoetbalploeg op het WK! Het is van harte gegund! A la bonheur!
En tenslotte stellen we voor de Belgische spreuk "l'union fait la force" te vervangen door een Latiijnse. Kwestie van "Romein" De Wever al wat gunstig te stemmen. Wij stellen voor:

AEGROTO DUM ANIMA EST, SPES EST

In eigen mensentaal klinkt het minder mooi maar toch zeer gepast: "zolang een zieke reageert, is er hoop


14-06-2010 om 23:11 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Een uitgesproken "Grr#!!♪♫@||#♫♪☻"-Kitokojungle-Opinie !!
13-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wordt De Wever uitgenodigd voor een matadi bij Albert en Paola?
Klik op de afbeelding om de link te volgen Beste lezertjes, we beleefden dus een historische dag vandaag. Het gebeurt zelden dat er zich zulke aardverschuivingen voor doen tijdens verkiezingen. Deze keer is het in elk geval raak! De NVA wordt de grootste partij van Belgistan...inderdaad...van Belgistan voor de PS zelfs.... Hier wordt dus geschiedenis geschreven. Dat het ons nu blij maakt of niet. In Vlaanderen moet links niet al te fier zijn want nergens in Europa staan we zo zwak als hier. Al houden onze sossen vrij goed stand en worden terug de derde partij van Vlaanderen voor het Vlaams Behang. Want als er één ding ons toch deugd doet dan zijn het de meppen die Vlaams Belang en brulboei De Decker krijgen. Dat doet deugd! Want natuurlijk steken we liever een frit met De Wever als met De Winter en met De Decker steken we helemaal niks.
Wij zijn ook blij dat de tsjeven ook hun vet krijgen en de liberalen.....Tja we hoorden op de radio papa De Croo lullen dat een nieuwe ploeg natuurlijk nog niet alle vruchten kan plukken en patati en patata...inderdaad en daarom liet deze nieuwe ploeg dan maar meteen de regering vallen. Ga ergens anders zeveren De Croo!
Benieuwd hoe "het koninklijk paleis" nu zal reageren? De Wever uitnodigen op de een koekske en een "pateeke"? Effe bij vermelden, speciaal voor onze Ollandse lezers, dat een pateeke een mooi Vlaams woord is voor gebak. En zal De Wever misschien als excuus inroepen voor zijn weigering dat hij nu al te veel cholesterol heeft en een BMI van goed getraind sumoworstelaar? Of misschien gaat ie toch bij Albert op de koffie? Kan hij wat moderner Latijn spreken tegen Paola.
Wij zijn lichtjes ontgoocheld dat onze honderduizenden lezertjes niet massaal op de sossen hebben gestemd! Wat moeten we nu gaan vertellen bij Carolien? Ja, want wij moeten bij Albert niet kiezen tussen een "misérable" een "javaiske" en een "matadi". Wij worden in het boudoir van Gennez geroepen en al trekken we onze kleinste tijgertanga aan...het zweepje van Carolien is berucht zeker als ze in haar latexpak met een masker van Vande Lanotte op, de harteloze meesteres speelt. We voelen nu reeds onze billen gloeien en beven bij de gedachte dat ze weer haar nieuwe tepelklemmen wil testen. Genoeg ongein, wij kijken uit naar de regeringsvorming en verwittigen onze Ollandse lezertjes er al van dat bij de eerste gemeenscfhappelijk foto met Di Rupo en De Wever gans Vlaanderen zal staan roepen "verraad" en "kaakslag" . We zijn nog niet aan de nieuwe patatjes!
en  hierboven zetten we weer voor de "onwetende" Unoxmutsen" een fotootjee van "een matadi". Wel beste unoxjes, de matadi is ontelbare keren lekkerder dan jullie eierkoek. Voilà, dit gezegd zijnde is de hereniging van de Nederlanden weer met een paar jaar verdaagd en dit ondanks de eclatante overwinning van et NVA!


13-06-2010 om 22:32 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
Categorie:Een uitgesproken "Grr#!!♪♫@||#♫♪☻"-Kitokojungle-Opinie !!Inhoud blog
 • The brave new world is werkelijkheid...
 • ook interessant
 • Yaz...Yasmine...
 • en contraceptie in Belgistan...
 • Problemen in Frankrijk en USA met bepaalde contraceptiva...
 • ergerlijk 2013!
 • Femmes de Rue iedereen geeft commentaar, wij dus ook
 • De valsche Fransman nog maar eens verslagen...
 • Armoedebestrijding...Geen enkele minister heeft er naar gevraagd...
 • anderhalf miljard euro subsidies weggegooid in zonnepanelen...
 • Deltastichting niet blij....
 • Dag Allemaal vaandeldrager in de Vlaemsche ontvoogdingsstrijd!
 • Leve de tsjeven met hun kerncentrales en Bart Van Rompuy
 • Artistieke vrijheid in Vlaenderen en op de VRT!
 • EUREKA en DRIEWERF HOERA HIPHIP geen slimme meter in huis!
 • Hier zijn we weer !
 • >Dewinter getuigt over de zwanworstaanval op kinderen...
 • De voedselberg van Steven De Geynst
 • Luc Barbé...een heel kleine rehabilitatie...
 • een hoofddekselvergelijking
 • verlof voor de geërgerden
 • de duizendzevenentwintigste generatie Vlamingen kent grote leerachterstand
 • l'oiseau bleu
 • De blijde (weder)intrede van Maeterlinck in Gent en over perzikken met 2 k's
 • Belgie in het nieuws
 • Bernard de pilchard en het idyllisch kustlandschap
 • de levensverwachting van de Duitse armen biedt een oplossing voor de vergrijzing!
 • Hoera, de gestapo is terug...de Grimbergse kliklijn
 • leve de revolutie
 • ARCO, Tsjevenstreken in het kwadraat!
 • een visie op de Russische verkiezingen...
 • Wij hangen graag de propere uit...
 • Filip De Winter verhuist naar Namibië, hoera!
 • den ellentrik als grondstof
 • Black woman : Tu sens la fleur le matin et le poireau le soir. Non merci !
 • energie veroorzaakt vergeetachtigheid
 • bijna weer oorlog in Mesen...een belgenmop..
 • RIP SVETLANA ALILUYEVA...wie haar niet kent zoekt het maar eens op en leest haar boeken...
 • zonnepanelen zien klaar maar ook nazidassen op de VRT
 • Vlaanderen op zijn smalst en de lul van de dag
 • een monument
 • young media summit
 • met het schaamrood op de wangen
 • Spanje in actie tegen privatisering van het onderwijs
 • Er zijn dus toch nog verstandige mensen in Vlaanderen....de SERV
 • occupy Wall Street
 • Alaa Abdel -Fattah
 • ARCO het einde...
 • Tolerante Vlamingen?
 • madam van de dag: Ann Branbergen
 • De Brusselse metroerger dan Afghanistan?
 • Naast Plopsaland bestond er ook Shitland
 • Indaver Beveren ligt in Afrika
 • sluikreclame voor La source des femmes en Jacques Bloch
 • IN MEMORIAM
 • Amerika het donkerste voorbeeld
 • extreem rechts weer springlevend!
 • Le Pen en Israel één front??????
 • een andere stem in het debat...
 • Charlie a beaucoup d'ami(e)s en een nieuwe blog !
 • Oakland general strike
 • La belle plume française concernat Charlie: Le Monde
 • solidariteit met Charlie Hebdo
 • op naar de barricades!
 • een grote madam in de rechtbank !
 • Met zijn allen naar een Europees referendum, wij zijn allemaal Grieken!
 • Freya we love you!
 • gooi onze kerncentrales maar dicht, we steken de kaarsen wel aan...
 • Dexia we zijn één en al oor!
 • Zullen de Fransen wel slagen waar de Belgistanen falen?
 • Colloceer Vermeiren!
 • energie eindelijk een debat?
 • We are all Americans!
 • occupy....Chicago is nog steeds Chicago van Al Capone al heet hij nu Emanuel Rahm
 • de dubbeldemocratie Belgistan en de groene stroomcertificaten, twee verhaaltjes
 • de casino van ARCO en de rest...
 • vroem vroem
 • sjot ze uit hun pluche zetels!
 • Indignados in Brussel een succes!
 • nog een beetje chili...
 • Camila Vallejo komt naar Brussel!
 • Arvelor Mitaal of een mooi voorbeeld van roofkapitalisme
 • Het zijn weer harde tijden...
 • Privépolitie ...hallucinant...hier kan zelfs Hasselt nog een punt aan zuigen!
 • CAMILA VALLEJO een rolmodelleke
 • de duisternis regeert over grote delen van de wereld...
 • Revoilà le LKP deze keer in Mayotte...
 • niet alleen Obama schrijft mooie toespraken in de USA...
 • Lap, het is prijs!
 • de uitspraak van de dag
 • de éénwording tussen Zuid en Noord-apenland komt nabij! En Dexia is er nog!
 • In Brussel draagt nu elk schoolkind een kuisheidsgordel!
 • Maikel Nabil
 • no comment
 • We love Freya!
 • Arm België ...
 • We are seeing change in our world, block by block – city by city.
 • Freya is de slimste!
 • WE WON'T PAY
 • Griekenland en de vrije pers een voorbode voor Europa
 • Tot Maandag
 • mensen komen tot inzicht maar véééééééééééél te laat De dure energie...en onze luciede politici
 • China komt in opstand...tegen de zonnepanelen...tja
 • We gaan naar Amerika...
 • slimme meters en de sprookjes van onze vriend Bart Martens
 • INFRAX en slimme meters een duidelijk standpunt hoera!
 • slimme meters en slimme netten deel 2
 • slimme meters en slimme netten deel 1
 • slimme netten weer zo een indianenverhaal...
 • slimme meters ...de ondertekenaars...
 • de slimme meters...iedereen wordt stilaan slim...
 • Over de doden wel kwaaie woorden : einde van de zaak zuster Gabrielle?
 • koorknaap Javaux wordt schandknaap
 • Humberto Prato en De Wever, alles bij elkaar geklutst geeft een mooie omelet
 • De held wordt uitgewezen....petitie voor Ly Khaly
 • Maanpizza's?
 • voor vandaag volstaat één enkele zin...
 • Ere wie ere toekomt SVEN GATZ
 • Misschien willen de rijken wel ooit wat betalen maar intussen creperen de armen
 • de Duitse bron is gevonden...pure nazipraktijken dus vanwege de Ollandse bloggers en fora..
 • Hollandse nazitaal over Islamitische Duitse Turken en incest
 • Ce lion était beaucoup trop flamand ... Cela ne pouvait plus durer
 • een kleine nostalgische bevlieging over Franse lessen en 14-18
 • AI WEI WEI legt uit
 • IJzerbedevaart????? de wadde?????
 • ALI FARZAT: niet iedereen heeft blijkbaar de zelfde humor...
 • en hier zijn de invalide Walen met hun reactie...
 • N-VA is radio Mille Collines en een bende debielen...
 • Inge en de god van mededogen is Miss Universe
 • Dupont en Dupond in het Nieuwsblad
 • We kunnen hier niet tot 5 tellen...
 • neen tegen onverdraagzaamheid: oproep van de progressieve Islamieten
 • PUKKELPOP 2011
 • Daar is de orde weer...oneerlijke concurrentie in Marcinelle
 • Ollands partnership voor Stalinmuseum?
 • Jean Bricmont schrijft een artikel in Counterpunch
 • Nette mensen berokkenen even veel schade als britse plunderaars
 • meer belastingen graag en chique rellen in Lloret
 • verstandige taal...
 • over raddraaiers, imbecielen, stormrammen, linkse idioten en wijze zotten
 • Niemand heeft het monopolie van de waarheid maar praten helpt!
 • nog meer krapuul nu ook in Chili...
 • de verloren jeugd en andere bevlogen romantiek
 • Lessen uit het verleden? Vergeet het!
 • Plunderaars lusten geen boeken...
 • Daar komt Baudrillard : England's burning en B-H-V-jeugd brandt shoppingcentrum Anderlecht plat...
 • London's burning het lijkt stilaan wel op een kleine genocide...
 • London's burning maar er zijn zo wel een paar oorzaken...
 • London 's burning
 • Justice, not charity! en de ouwe Voltaire is weer springlevend!
 • Egypte en Israël zelfde strijd...
 • Kaka als onderpand
 • 8 augustus 1956 Tutti Cadaveri
 • toiletperen en zonnepanelen, de index zal weer stijgen....onze concurrentiepositie gaat er aan...
 • de slimme kleuter van de buren...
 • de Carapilsproleague steigert, u toch ook?
 • het tolerante olland lijkt wel een nazikamp...
 • Rothschild Boulevard ....
 • Israel en de indignados van Rothschild Boulevard
 • Betaalde sex om je studie te betalen...???
 • Terug naar Blankenberge...
 • Oproep aan Jean-Pierre, Siegfried en Benno
 • Frans Crols een groot-Russisch Vlaemsch-nationalist
 • Gevaarlijke onzin in Vlaanderen...
 • de geest van Jef Cognac is terug!
 • "Bolsjeviek" Dugin en zijn grootse plannen deel 3
 • Veel schoon volk...
 • Tanguy Veys krijgt een mail
 • "Bolsjeviek" Dugin en zijn grootse plannen deel 2
 • aaargh, this is really insane
 • in memoriam de socialistische jongeren van UTOYA
 • "Bolsjeviek" Dugin en zijn grootse plannen deel 1
 • De deltastichting en de bolsjewieken....
 • Stiglitz over Euro en Europa
 • Tekos en Verdinaso +vele leuke vlaamse vrienden deel 5
 • Tekos en Verdinaso +vele leuke vlaamse vrienden deel 4
 • Tekos en Verdinaso +vele leuke vlaamse vrienden deel 3
 • Tekos en Verdinaso +vele leuke vlaamse vrienden deel 2
 • Tekos en Verdinaso +vele leuke vlaamse vrienden deel 1
 • De grote denkers rond TEKOS Van Windekens en Luc Pauwels
 • Tanguy Veys de man die reageert!
 • Wat weten we over Nieuw rechts in Vlaanderen en Tekos? Deel 1
 • Nieuw Rechts Scriptie van Sofie Delporte deel 2
 • VSV wie zijn de leiders? Grinnik grinnik
 • TEKOS of het nieuwe conservatisme in Vlaanderen...een kleine inleiding
 • Tekos of de nieuwe conservatieven van de deltastichting of het vervolg op het Vlaams Syndikaat
 • Daar is de vlaamsche vakbond VSV een zusje van het VNS?
 • Kroll in Le Soir ter gelegenheid van 11 juli...schitterend
 • dens sos geklopt door Groen op links...
 • De rooie toekomst wenkt!
 • Bart non en het olijke duo
 • verboden te denken in Belgistan
 • Moderne slavernij in Flamanville eindelijk aangeklaagd door politici
 • Talibanfeministe Naomi Wolf over porno en mannen
 • Het diruponotaatje en wat commentaar bij artikel 60 en asiel
 • Daar zijn de eerste ronkende verklaringen op de diruponota
 • Natie en volk laat Gilbert de Tour winnen astamblief...
 • wat cijfertjes over jeugdwerkloosheid...
 • Jeugdwerkloosheid...we moeten er toch maar eens over praten
  Zoeken in blog

  Laatste commentaren
 • What is complicated? (Jill Hopkins)
      op Deltastichting niet blij....
 • Re: (Gigi)
      op soms zijn ook je medestanders een bende idioten
 • Re: (Riz)
      op de intellectuele superioriteit der franstaligen en een vakantietrip naar Sarkoland
 • Foto

  Le seul site qui n'a pas une culture très ancienne des vraies valeurs Flamandes
  Archief per week
 • 31/12-06/01 2013
 • 30/07-05/08 2012
 • 25/06-01/07 2012
 • 18/06-24/06 2012
 • 11/06-17/06 2012
 • 02/01-08/01 2012
 • 19/12-25/12 2011
 • 12/12-18/12 2011
 • 05/12-11/12 2011
 • 28/11-04/12 2011
 • 21/11-27/11 2011
 • 14/11-20/11 2011
 • 07/11-13/11 2011
 • 31/10-06/11 2011
 • 24/10-30/10 2011
 • 17/10-23/10 2011
 • 10/10-16/10 2011
 • 03/10-09/10 2011
 • 26/09-02/10 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 12/09-18/09 2011
 • 05/09-11/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 15/08-21/08 2011
 • 08/08-14/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 25/07-31/07 2011
 • 18/07-24/07 2011
 • 11/07-17/07 2011
 • 04/07-10/07 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 20/06-26/06 2011
 • 13/06-19/06 2011
 • 06/12-12/12 2010
 • 29/11-05/12 2010
 • 15/11-21/11 2010
 • 08/11-14/11 2010
 • 01/11-07/11 2010
 • 25/10-31/10 2010
 • 18/10-24/10 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 04/10-10/10 2010
 • 27/09-03/10 2010
 • 20/09-26/09 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 06/09-12/09 2010
 • 30/08-05/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 09/08-15/08 2010
 • 02/08-08/08 2010
 • 26/07-01/08 2010
 • 19/07-25/07 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 05/07-11/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 01/03-07/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 15/02-21/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 25/01-31/01 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 11/01-17/01 2010
 • 04/01-10/01 2010
 • 28/12-03/01 2016
 • 21/12-27/12 2009
 • 14/12-20/12 2009
 • 07/12-13/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009
 • 16/11-22/11 2009
 • 09/11-15/11 2009
 • 02/11-08/11 2009
 • 26/10-01/11 2009
 • 19/10-25/10 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 05/10-11/10 2009
 • 28/09-04/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 14/09-20/09 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 31/08-06/09 2009
 • 24/08-30/08 2009
 • 20/07-26/07 2009
 • 13/07-19/07 2009
 • 06/07-12/07 2009
 • 29/06-05/07 2009
 • 22/06-28/06 2009
 • 15/06-21/06 2009
 • 08/06-14/06 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 25/05-31/05 2009
 • 18/05-24/05 2009
 • 11/05-17/05 2009
 • 04/05-10/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 13/04-19/04 2009
 • 06/04-12/04 2009
 • 30/03-05/04 2009
 • 23/03-29/03 2009
 • 16/03-22/03 2009
 • 09/03-15/03 2009
 • 02/03-08/03 2009
 • 23/02-01/03 2009
 • 16/02-22/02 2009
 • 09/02-15/02 2009
 • 02/02-08/02 2009
 • 26/01-01/02 2009
 • 19/01-25/01 2009
 • 12/01-18/01 2009
 • 05/01-11/01 2009
 • 29/12-04/01 2009
 • 22/12-28/12 2008
 • 15/12-21/12 2008
 • 08/12-14/12 2008
 • 01/12-07/12 2008
 • 24/11-30/11 2008
 • 17/11-23/11 2008
 • 10/11-16/11 2008
 • 03/11-09/11 2008
 • 27/10-02/11 2008
 • 20/10-26/10 2008
 • 13/10-19/10 2008
 • 06/10-12/10 2008
 • 29/09-05/10 2008
 • 22/09-28/09 2008
 • 15/09-21/09 2008
 • 08/09-14/09 2008
 • 01/09-07/09 2008
 • 25/08-31/08 2008
 • 18/08-24/08 2008
 • 11/08-17/08 2008
 • 04/08-10/08 2008
 • 28/07-03/08 2008
 • 21/07-27/07 2008
 • 14/07-20/07 2008
 • 07/07-13/07 2008
 • 30/06-06/07 2008
 • 23/06-29/06 2008
 • 16/06-22/06 2008
 • 09/06-15/06 2008
 • 02/06-08/06 2008
 • 26/05-01/06 2008
 • 19/05-25/05 2008
 • 12/05-18/05 2008
 • 05/05-11/05 2008
 • 28/04-04/05 2008
 • 21/04-27/04 2008
 • 14/04-20/04 2008
 • 07/04-13/04 2008
 • 31/03-06/04 2008
 • 24/03-30/03 2008
 • 17/03-23/03 2008
 • 10/03-16/03 2008
 • 03/03-09/03 2008
 • 25/02-02/03 2008
 • 18/02-24/02 2008
 • 11/02-17/02 2008
 • 04/02-10/02 2008
 • 28/01-03/02 2008
 • 21/01-27/01 2008

  Andere URL'zz van ons...
 • Gastenboek
 • Beginselverklaring
 • Mission Statement
 • Onze AO-POSTERS
 • De Schijtoptant

 • Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek. Het is altijd leuk om eens iets van een ander te lezen.


  Blog als favoriet !

  onze ideologische onderbouw
 • WOII Fascisme
 • Spinoza door Etienne Vermeersch
 • Susse van den Ende
 • subversiviteit en situationisme
 • scepticisme en Jean Bricmont en Sokal
 • de grote roerganger en marxbrother 1

 • Buitenlandse voorbeelden om binnenlands na te volgen
 • ressacs Frankrijk
 • Amerika's beste gazet
 • een jonge vriend uit Latijns-Amerika met stamboom
 • bellaciao Frankrijk
 • Teacher dude Griekenland
 • LKP en UGTG Guadeloupe
 • The Huffington Post USA
 • Haaretz Israel
 • Human rights watch
 • IJsland in crisis

  Onze Esthetishe Bovenbouw
 • Bob De Groof
 • Baudouin Breïker
 • Le dernier cri Frankrijk
 • Art brut en aanverwanten
 • De mededeler en Quelle Horreur Olland
 • Schone Vlaemsche Poëzie
 • Muziek en kleinkunst comme on aime
 • @-C-ART-dzz-Offizz

 • Symphatieke blogs van over de taalgrens en Brussel en wijde omgeving
 • Richard III Duc de Gloucester
 • Brussel voor serieuse mensen
 • Taalhistorisch Brussel
 • afrikaanse madammen

 • LINK-swap
 • http://weblog.startpagina.be
 • http://weblog.startpagina.nl/
 • http://weblog.startkabel.nl/
 • http://weblogger.startbewijs.nl/
 • http://besteblogs.eigenstart.nl/

 • Een interessant adres?

  www.desesperado.be

  View blog top tags


  View blog authority
  Pagerankkeyword ranking search engine

  TECHNORATI
  PROFILE
  DOSSIER ENERGIE-DEBAT
 • BLOGBERICHT
  van PART I t.e.m XIII
 • PDF-DOCUMENT
  van PART I t.e.m XIII


 • Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!