kitokojungle

..welkom ! ..welkom ! ..welkom !

~ Gesticht àls Gesticht ter Voorkoming v/d Maatschappelijke Randdebiliteit ~

~ HÉT "progressief" Orgaan Der "Hangmatsocialisten" ~
Gesticht àls Gesticht ter Voorkoming v/d Maatschappelijke & Politieke Randdebiliteit

06-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het fenomeen Beppe Grillo
We blijven nog eventjes in Italië waar er nog andere interessante dingen gebeuren ondanks, of dank zij Berlusconi. Rechts beweert bij hoog en bij laag dat Berlusconi's populariteit nog steeds stijgt. Voor ons even goed, maar we hopen wel het tegendeel voor de Italianen. We merken trouwens dat er steeds meer verzet komt tegen de keizerlijke stijl van regeren van Il Cavalieri. Ook binnen zijn eigen rechtse meerderheid, voornamelijk vanuit de hoek van de vroegere neo-faschisten van Fini. Maar ons interesseert meer wat er gebeurt op het Internet en op de straat. Gisteren betoogden 350.000 (90.000 volgens de politie en de RAI van Berlusconi) tegen Berlusconi. Ze gaven dus gevolg aan de oproepen via Twitter, Facebook en allerlei blogs. Voornamelijk artiesten speelden een grote rol bij deze mobilisatie van ontevreden Italianen. Vandaag belichten we de voornaamste en polulairste Italiaanse blogger Beppe Grillo. Als we zeggen populairste dan moet je niet meteen denken lezersaantallen die vergelijkbaar zijn met de Belgische of Vlaamse blogs. Hier staan wij op nummer één van de politieke blogs bij Bloggen met een dagelijks gemiddelde va een goeie honderd lezers. Bij Beppe Grillo ligt dat even anders...maar lees zelf...

http://www.vkblog.nl/bericht/244386/Beppe_Grillo:_nr._7_op_Forbes-lijst_van_%5C%27Web_celebrities%5C%27


Beppe Grillo: nr. 7 op Forbes-lijst van 'Web celebrities'

maandag 2 februari 2009 16:28 door Vitina
Dat internet een krachtig, verrassend maar vaak ook onderschat medium is, is in het recente verleden bij de verkiezing van Barack Obama al gebleken. En vandaag werd het, zij het op een minder spectaculaire wijze, onderstreept. Beppe Grillo, komiek en luis in de pels van het Italiaanse politiek establishment, komt volgens de peilingen van Forbes op de 7e plaats in de lijst van web-beroemdheden. Bij het samenstellen van de lijst is onder andere gekeken naar hoe vaak iemands homepage wordt bezocht, hoe vaak de naam van de betreffende persoon verschijnt bij Google-resultaten en hoeveel mensen de persoon volgen via Twitter.

Buiten Italie is Grillo waarschijnlijk niet erg bekend, of het moet zijn vanwege zijn V-day die hij op 8 september 2007 organiseerde als protest tegen de regering. Sinds 2005 heeft hij een blog waar hij zijn mening over van alles, maar vooral over de Italiaanse politiek ventileert. Een mogelijkheid die hij via de traditionele media als de radio, de televisie en de krant niet gauw krijgt. "Deze 7e plaats bewijst dat we levender zijn dan ooit, ook al zouden ze graag willen doen alsof we verdwenen zijn van het toneel van de traditionele informatiekanalen", aldus Grillo, die verder zegt erg gelukkig te zijn met zijn plek.


Toen Prodi nog eerste minister was klonk het al zoals je hieronder leest. Intussen heeft berlusconi de ster van Beppe Grillo nog wat meer laten stijgen...


http://www.nrc.nl/buitenland/article1870671.ece/Komiek_Grillo_brengt_Italiaanse_politiek_in_verwarring_


Beppe Grillo tijdens een voorstelling in maart van dit jaar. (Foto AFP) Beppe Grillo tijdens een voorstelling in maart van dit jaar. (Foto AFP)

Komiek Grillo brengt Italiaanse politiek in verwarring

Gepubliceerd: 20 september 2007 00:00 | Gewijzigd: 22 augustus 2008 17:39

Door Bas Mesters

Rome, 20 sept. Beppe Grillo trekt elke dag 160.000 bezoekers naar zijn bijtende en spottende weblog. Politici en intellectuelen waarschuwen voor een anti-politiek sentiment.

Een komiek heeft de Italiaanse politiek in zijn greep en hij maakt geen grap. Als er nu verkiezingen worden gehouden zou de helft van alle Italianen overwegen om op de cabaretier Beppe Grillo te stemmen.

Politici, columnisten, heel Italië vraagt zich af wat er aan de hand is. Wil Grillo daadwerkelijk de politiek in? Is het een onbeschaamde populist? Of geeft hij Italianen een stem die teleurgesteld zijn in de politiek?

Tot op het hoogste niveau houdt men zich met de komiek bezig. President Napolitano waarschuwde gisteren voor „het gevaar van anti-politiek”. Premier Romano Prodi zei maandag in een tv-show: „Je kunt niet een land regeren alsof het een komische show is [...] democratie wordt gerund door politieke partijen.” Schrijver en intellectueel Umberto Eco spreekt van „een inval van de barbaren’’ refererend aan Grillo’s beledigende taal. De premier is voor Grillo „Valium-Prodi” en Silvio Berlusconi „de psycho-dwerg”.

Grillo’s aanhang groeide enorm toen hij in 2005 een blog op internet opende, waarop hij dagelijks misstanden aan de kaak stelt. Inmiddels is zijn blog met 160.000 bezoeken per dag de grootste van Italië en de dertiende van de wereld. In 260 steden zijn clubs ontstaan die via zijn blog contact met elkaar onderhouden, zijn naam dragen, en zich lokaal inzetten om hun leefomgeving te verbeteren.

De macht van Grillo’s blog werd tien dagen geleden duidelijk, toen hij 330.000 sympathisanten mobiliseerde voor Vaffanculoday (netjes vertaald: sodemieter-op-dag). Ze demonstreerden in 153 steden tegen het aanblijven van 23 parlementariërs die veroordeeld zijn door de rechter.

Zondag sloeg Grillo opnieuw toe. In zijn blog riep hij zijn fans op om burgerlijsten te formeren voor de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar. „Kandidaten die voldoen aan de voorwaarden krijgen een certificaat van transparantie van beppegrillo.it”, zo schreef hij op zijn website. Twee voorwaarden: je mag geen lid zijn van een politieke partij en je mag geen strafblad hebben.

Maandag meldde opiniepeiler Renato Mannheimer, dat 17 procent van de Italianen op Grillo zou willen stemmen, en dat 33 procent het zou overwegen als het kon. Sindsdien vragen parlementariërs zich nerveus af wat de komiek van plan is.

Grillo schreef in zijn blog van zondag dat hij zelf de komende maanden niet zal verschijnen op demonstraties van de burgerlijsten die nu worden opgericht. ,,De deelnemers aan de Vaffanculo-day, lenen hun stem aan niemand, ze zijn hun eigen megafoon: burgers die zelf politiek bedrijven.’’ De cabaretier heeft altijd herhaald dat hij zelf geen politieke partij wil beginnen. Zijn eigen criteria volgend kan hij dat ook niet eens, omdat hij een strafblad heeft. Hij is ooit veroordeeld voor roekeloos rijgedrag, waarbij een weggebruiker omkwam.

Volgens opiniepeiler Renato Mannheimer is Beppe Grillo erin geslaagd om politiek te koppelen aan anti-politiek. „Hij oefent grote aantrekkingskracht uit op linkse maatschappijverbeteraars, maar heeft ook aanhang bij de Italianen die totaal gedesillusioneerd zijn in de politiek.”

En dat zijn er heel veel. 60 procent van de Italianen gebruikte termen als: woede, walging en wantrouwen in antwoord op de vraag: „Wat komt in u op als u aan de politiek denkt?” Driekwart is ervan overtuigd dat politici niet geïnteresseerd zijn in wat de gewone man denkt en wil.

Enig recht van spreken hebben de teleurgestelde Italianen. Afgelopen vrijdag nog onthulde het weekblad L’Espresso dat de ministers van Justitie Clemente Mastella en die van Cultuur Francesco Rutelli het regeringsvliegtuig hebben gebruikt om met vrienden en familie naar de Formule I Grand Prix in Monza te reizen. Kosten 20.000 euro. Hetzelfde blad bracht een week eerder het nieuws dat tientallen politici via slinkse wegen voor de helft van de prijs dure appartementen hebben aangeschaft. De Italiaanse werkgeversbond Confindustria meldde gisteren dat een Italiaanse parlementariër met zijn apparaat, tassendragers en eigen auto twee keer zoveel kost als zijn Franse en vier keer zoveel als een Britse collega. De duizend Italiaanse parlementariërs verdienen het meest van al hun collega’s in Europa. Meer dan vijftienduizend euro netto per maand, anderhalf keer zoveel als de Nederlandse premier Balkenende.

In hun bestseller La Casta rekenen de journalisten Sergio Rizzo en Gian Antonio Stella uit dat de president van Italië en zijn entourage vier keer zoveel kosten als de hofhouding van de Britse koningin. Gouverneurs van de Italiaanse regio’s geven tot twaalf keer hogere bedragen aan representatiekosten op dan de Duitse president.

Volgens de auteurs is de politiek „een kaste” geworden „die zich steeds minder ten doel stelt om het algemene welzijn via goed bestuur te bevorderen, en meer en meer er op gericht is om zichzelf te voeden”.

Maandagavond reageerde premier Prodi in de praatshow Porta a Porta onverwacht hard op de anti-politieke sentimenten. „Ik geloof niet dat de maatschappij beter is dan haar politieke klasse,” aldus de premier. Hij wees op studenten die voor 30.000 euro toelating tot de opleiding medicijnen probeerden te kopen. Hij refereerde aan belastingontduiking, waaraan 30 procent van de Italianen zich schuldig zou maken – ten koste van 260 miljard euro per jaar. Hij haalde er zelfs het tekort aan transfusiebloed in Italië bij om te illustreren dat de Italianen egoïsten zijn.

Over Grillo zei Prodi: „Voor hem verandert nu alles. Want in plaats van met kritiek moet hij nu met voorstellen komen.” Grillo pareerde op zijn blog door Prodi om te dopen van Valium-Prodi naar Alzheimer-Prodi, vanwege het volgens hem slechte geheugen van de premier. Grillo: „De voorstellen zijn er: opgesteld door de burgers die maandenlang e-mails en commentaren naar mijn blog hebben gestuurd. Het zijn niet mijn voorstellen, maar voorstellen van de werkgevers van Prodi. Ik heb ze persoonlijk op 8 juni 2006 aan Alzheimer-Prodi overhandigd.”http://en.wikipedia.org/wiki/Beppe_Grillo


Beppe Grillo

From Wikipedia, the free encyclopedia

Giuseppe Piero Grillo

Beppe Grillo
Born 21 July 1948 (1948-07-21) (age 61)
Savignone, Italy
Nationality Italian
Occupation Activist
Comedian
Actor
Children 6

Giuseppe Piero Grillo, better known as Beppe Grillo (born 21 July 1948), is an Italian activist, blogger, comedian, actor and politician, who also works in theatres and television.


Biography

Grillo was born in Savignone, a small town in the Province of Genoa, Liguria.

After receiving his degree as an accountant, Grillo became a comedian by chance, improvising a monologue in an audition. Two weeks later he was discovered and launched by Italian TV presenter Pippo Baudo. He subsequently participated in the variety show Secondo Voi for two years (1977-78). Later, in 1979, he participated in Luna Park by Enzo Trapani, and Fantastico.

In the 1980s his success rose further, thanks to shows like Te la do io l'America (1982, 4 episodes) and Te lo do io il Brasile (1984, six episodes). In these shows, he narrated his experiences of his visits to the United States and Brazil, with anecdotes and witticisms about the culture, lifestyle and beauty of these places.

As a result, his popularity grew more and more, and he became the protagonist of another show developed especially for him, called Grillometro (Grillometer). In 1986, he was the star of prize-winning advertisements for a brand of yogurt.

Soon after this, his performances began to be characterized by an increasing level of political satire, often expressed in such a direct way that he quickly offended a lot of Italian politicians. In 1987 during the Saturday night TV show Fantastico 7, he attacked the Italian Socialist Party and its leader Bettino Craxi, then Italy's Prime Minister, on the occasion of his visit in the People's Republic of China. Grillo said:

If the Chinese are all socialists, whom do they steal from?

The joke hinted at the totalitarianism of the PRC, but even more to the widespread corruption for which the Italian Socialist Party was known. As a consequence, Grillo was effectively and silently banished from publicly owned television; yet, he was vindicated a few years later when the Italian Socialist Party had to be disbanded in a welter of corruption scandals known as Tangentopoli, uncovered by the Mani pulite investigation. Craxi himself died in Tunisia, unable to return to Italy where he would have been jailed for several convictions.

Consequently, from the beginning of the 1990s his appearances on television became rare: according to many people, the reason for this is a silent ostracism by politicians offended by his revelations about their hidden financial activities, frauds and false claims. When one of his shows was finally allowed to be broadcast by RAI, in 1993, it obtained a record share of 16 million viewers. He was later banned definitively from Italian television.

Beppegrillo.it

He currently performs in theatres in Italy and abroad, with outstanding success. Grillo's themes include energy usage, political and corporate corruption, finance, freedom of speech, child labour, globalization, and technology. Recently Grillo started to encourage the use of Wikipedia as the future of knowledge sharing.

He maintains a blog (available in Italian, English and Japanese) at beppegrillo.it which is updated daily. Comments to posts regularly top the thousands (in the Italian version). According to Technorati, the blog is ranked among the 10 most visited blogs in the world. He often receives letters of appreciation and support from prominent figures, such as Antonio Di Pietro (former Italian Minister of Infrastructures), Fausto Bertinotti (former President of the Italian Chamber of Deputies), Renzo Piano, and even Nobel Prize Winners (like Dario Fo, Joseph E. Stiglitz, Dalai Lama, Muhammad Yunus)[1].

On 1 September 2005, thanks to contributions from readers of his blog, Grillo bought a full page advertisement in the Italian newspaper La Repubblica in which he called for the resignation of the Bank of Italy's (then) governor Antonio Fazio over the Antonveneta banking scandal. In October 2005, Time chose him as one of the "European Heroes 2005" for his constant battle against corruption and financial scandals[2].

On 22 November 2005 Grillo also bought a page in the International Herald Tribune, again claiming that members of the Italian Parliament ought not to represent citizens if they have ever been convicted in a court of law, even in the first degree of the three available in the Italian system[3]. His blog now contains a regularly updated list of members of the Italian Parliament who have been convicted in all three degrees, in what he calls "operation Clean Parliament"[4]. Grillo claimed, in 2007, that data suggested that even Scampia, the most dangerous suburb of Naples and one of the areas with the highest crime rate in Europe, actually had a lower crime rate than the Italian parliament's membership[5].

On 26 July 2007 Grillo was permitted to speak to the members of the European Parliament in Brussels, where he drew attention to the dangerous, negative state of current Italian politics.[6]

In August 2008, Grillo was the subject of a report on the Australian Broadcasting Corporation's (ABC-TV) international affairs program "Foreign Correspondent". Titled "The Clown Prince" the report profiled Grillo's life, political activism, V Day campaign, and use of the internet as a political tool.

http://www.abc.net.au/foreign/content/oldcontent/s2464639.htm


Beppe Grillo in Bologna speaking at V-Day

On this occasion, Grillo was able to officially promote the so called V-Day (Vaffanculo or "Fuck Off" Day) on 8 September 2007. The V-Day, which was supported in more than 280 Italian cities as well as abroad, was organised by Grillo to persuade Italians to sign a petition calling for the introduction of a Bill of Popular Initiative to remove members of the Italian Parliament who have criminal convictions of any kind from their office.[7]

Legal Issues

In 1980 he was found guilty of manslaughter for a car accident in which he was the driver; three passengers lost their lives[8].

During his shows Grillo never hesitates to name firms and personalities he considers corrupt, always supporting his views with data and documents[citation needed]. For this reason he has been sued several times for libel by many people and organizations[who?] which he had exposed, such as Telecom Italia.

When Italian judges were investigating the Parmalat scandal, which was then the world's largest corporate bankruptcy scandal ever, Grillo was called to testify as he anticipated the imminent collapse of the dairy conglomerate in one of his shows. When he was asked by judges how he has been able to discover that, he simply said that Parmalat's financial holes were so evident that anybody who had enough ability to see them would see them, since the corporate accounting was easily accessible[9].

Criticism

Grillo is often criticized for his lifestyle. In particular, critics blame him for owning a motor yacht and a Ferrari sports car, both being in contradiction with his well known ecologist stance. In his blog he admits that he did, in fact, acquire both but has since sold them[8].

Grillo is also criticized for taking advantage of the Condono Tombale, a fiscal amnesty granted by the first Berlusconi government in 2001, which Grillo publicly opposed[10]. Grillo commented on this issue during the V-Day demonstration. He said that he had personally benefitted by only €500[citation needed].

Grillo has proposed that members of the Italian Parliament who have a criminal record should be barred from public office. As Grillo himself has been found guilty of Involuntary manslaughter caused by a car accident[8] his critics[who?] say he has no right to represent Italians either. Grillo has always stated that he is not interested in becoming a member of the Italian Parliament anyway[8]. Despite this, in July 2009 he publicly expressed his intention to present himself as a candidate for the PD's primary elections[11].

Another proposal of his is that members of Parliament be limited to two government terms of office after which they might not stand again. Detractors[who?] argue that this would shorten the political life of competent and expert politicians, usually drawing Alcide De Gasperi, Aldo Moro and Enrico Berlinguer as examples of brilliant politicians who served more than two terms. Marco Travaglio replied that, for that sake, also the political life of much less popular Clemente Mastella would have suffered[12].

Grillo is criticized as being a mere demagogue who attacks politicians on superficial issues and their private lives while unable to provide a valid alternative. For instance, Daniele Luttazzi, famous Italian satirist, criticized Grillo in 2007 in an open letter published on the website of the news magazine Micromega. Luttazzi accused Grillo of being a "demagogue" and a "populist", suggesting Grillo to choose between satire and politics, asserting the two are incompatible[13].

Grillo is an AIDS denialist [14].


de blog in Italiaanse versie: http://www.beppegrillo.it//index.html en hier kunnen jullie dus ook beelden zien van de "No B Day" ook in Brussel: http://www.youtube.com/watch?v=t4GBhZmJtFo

Hier vinden jullie de engelse versie van Beppe Grillo's blog:http://www.beppegrillo.it/en/ met een klein uittreksel:Berlusconi’s days are numbered, crack open the champagne!
But what about the others? All his filthy henchmen? Do we have to keep them on? Having eliminated the rat that passed it on to us, can we really be expected to live with the bubonic plague?
The No B Day demonstration must be aimed at the parties and the media. Berlusconi is merely the effect rather than the root cause of the degeneration of this Country. If we don’t address the causes, then the metastasis will simply continue.
The No B Day demonstration must be aimed at all of the Mr. B’s of the Country, from Mr. Bondi to Mr. Bersani and from Mr. Boaniuti to Mr. Bassolino and Mr. Bossi. We must get rid of them by simply sweeping them away with a rough broom. They are already busy preparing the successors. Berlusconi’s bosom buddies are everywhere, infiltrated into all the institutions and the newspapers that are paid for via our taxes. They are busy making plans.
Back in 2008, in piazza Navona, my address as well as those given by Travaglio, Ms. Guzzanti and Antonio Di Pietro were dismissed as subversive by the Pdwithoutanel and by many other beautiful souls who are now waiting in the wings. Veltroni, who is now supporting the No B-Day demonstration, asked Di Pietro at the time to return within the confines of rationality and reform... Many other co-conspirators are latching on to this demonstration as if nothing had happened in the interim. Some were absent from Parliament when the Tax Shield was approved, like Fairy-Godmother Melandri, but will now be protesting loudly against Berlusconi. They could have caused this government to fall in the confidence vote, but now they will be wearing a purple handkerchief instead.
If Berlusconi goes, there is another who is ready to step up in his place, his name is Fini, he has the support of Confindustria and is being touted as the absolute soul of the left wing. A gentleman who knows everything there is to know about Messrs. Berlusconi, Dell'Utri and Previti and has been dining at their trough for the past FIFTEEN YEARS. The future is already been mapped out at a table by D'Alema and by Berlusconi’s orphans. They are busy burying him alive. The psychodwarf has to be put down, but then we need to finish the job. Otherwise we may yet live to regret his passing.

06-12-2009 om 21:48 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Een uitgesproken "Grr#!!♪♫@||#♫♪☻"-Kitokojungle-Opinie !!
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Matchbox
Klik op de afbeelding om de link te volgen We gaan nu over naar de harde kern van de Britse Rockabilly

Matchbox, een groep die ook regelmatig optrad in België vaak op uitnodiging van motorclubs. Optredens met veel ambiance maar je moest wel de juiste huidpigmenten hebben, kunnen we eufemistisch stellen...zoals jullie trouwens zullen merken aan de "podiumopsmuk"


http://www.youtube.com/watch?v=TkJIqL0f50c&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=_Y9fqAJxSbc&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=bEAWgm2Roko&feature=related

06-12-2009 om 20:41 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Een uitgesproken "Grr#!!♪♫@||#♫♪☻"-Kitokojungle-Opinie !!
05-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Whirlwind
Klik op de afbeelding om de link te volgen We verkennen even de Britse rockabilly die een eigen klank en stijl heeft ontwikkeld en die berucht is geworden in de zestiger jaren door de clanoorlogen tussen Teds en Mods. Beide groepen hadden hun specifieke kledij en de enen reden op hun oerbritse Triumphmotorfietsen terwijl de anderen op hun Vespas rondreden. Wij blijven voorlopig aan de Teddykant waar spijtig genoeg soms wat ranzige kantjes aan zaten en zitten. Maar deze jongens behoorden niet tot het ranzigere type. Ze hebben ooit een memorabel optreden gegeven in Grimbergen. Nokvol zaaltje, pure ambiance! En deze Vorser ging toen met deze jongens eten bij de toen erg bekende smijtchinees in Vilvoorde...ze waren erg verrast want nog nooit chinees gegegeten...erg sympathieke jongen en real working class....
 WHIRLWIND:http://www.youtube.com/watch?v=vfqOjHH8ob0


http://www.youtube.com/watch?v=V--3hqJBYXA&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=fv4fEpGQHyY&feature=related
05-12-2009 om 23:08 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Een uitgesproken "Grr#!!♪♫@||#♫♪☻"-Kitokojungle-Opinie !!
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een modern sprookje : Il Fatto Quotidiano
hieronder volgt een modern sprookje over directe democratie via de moderne media. Lees dit aandachtig mee. In Vlaanderen zien we dit nog niet meteen gebeuren als je de openheid naar de buitenwereld bekijkt van de meeste blogs dan heb je het meteen begrepen. Navelstaarderij, kerktorenpolitiek en Vlaanderen boven, voeren hier nog steeds de boventoon. Seniorennet en zatte vrienden zijn hier de ijkpunten en dan weet je het wel. Trouwens als er hier iemand moet vervangen worden, het zij een eerste minister, het zij het hoofd van de publieke omroep, dan doet men de ronde van de geriatrische instellingen en bejaardenflats, want jonger dan 70 mag je hier niet zijn als je verantwoordelijkheid wil dragen. We nemen  het Vaticaan als businessmodel. Het kan dus anders:

http://en.wikipedia.org/wiki/Il_Fatto_QuotidianoIl Fatto Quotidiano

From Wikipedia, the free encyclopedia

Jump to: navigation, search
Il Fatto Quotidiano
Il Fatto 2009 09 23.png

Il Fatto Quotidiano
Type Daily newspaper
Format compact
Owner Editoriale Il Fatto SpA
Editor Antonio Padellaro
Founded 23rd September, 2009
Language Italian
Headquarters Via Orazio, 10 Rome, Italy
Circulation 136.000 (October 11, 2009)[1]
Official website www.ilfattoquotidiano.it

Il Fatto Quotidiano (English: The Daily Fact) is an Italian daily newspaper owned by Editoriale Il Fatto SpA. It was founded on 23rd September 2009 and has been edited by Antonio Padellaro since then.


History

In late 2008, Marco Travaglio was asked by fellow journalist Massimo Fini to advertise the latter's newly founded magazine, La Voce del Ribelle ("The Rebel's Voice"), on the former's blog, voglioscendere.it, with the objective of gathering "a few hundred subscriptions". Thousands of people answered, allowing Fini's magazine to succeed.[2] Because of this success, Travaglio started considering the idea of using his blog to launch a new independent newspaper, with no public funding, which in Italy depends on political support from a number of MPs.[2]

The intention of publishing a new national newspaper was announced by Marco Travaglio on his blog, voglioscendere.it on June 1, 2009[3]. The title Il Fatto Quotidiano was chosen as a homage to journalist Enzo Biagi[3], who was purged from state television RAI at prime minister Silvio Berlusconi's request, and whose daily ten-minute prime-time news commentary on Rai Uno, named Il Fatto, was removed from programming.

In June 2009, l'Antefatto[4], a promotional website, was set up containing information about subscription and the development of the project[3].

The publisher stated he would not use the Italian state funding to run the newspaper, for which a news paper needs support from some MPs, but only money coming from sales and fair advertisement[3].

The first issue, printed in 100,000 copies in addition to 32,000 subscriptions, was already sold out before 8:00 AM on September 23, even though distribution was limited to the largest cities. As a consequence, the newspaper announced it would immediately double the number of copies and publish the first issue, free of charge, on the Internet[5][6].

Ownership

Il Fatto Quotidiano is published by Editoriale Il Fatto SpA, an Italian joint stock company. The company regulation states that the 70% of the shares can be owned by entrepreneurs, but each of them can't own more than 16% of the share capital, estimated in 600,000 euros[7]. The remaining 30% of the shares is owned by the newspaper columnists[7]. Therefore, no important choice can be made without the consent of the columnists as a 70% majority + 1 is needed to carry out decisions about the newspaper policy or editor election[7]. The managing director is Giorgio Poidomani.

Format and circulation

Il Fatto Quotidiano is printed in the compact format and full colour. It's distributed in Italy either by post and over 15,000 newsagents in the major Italian towns and regions[8][9]. A significant fraction of the readership, about one fifth[1], is made out of subscriptions to the PDF version of the newspaper.

http://antefatto.ilcannocchiale.it/glamware/blogs/blog.aspx?id_blog=96578


Regala un abbonamento

Fai passare ai tuoi amici un Natale informato, regala un abbonamento al Fatto Quotidiano. Puoi regalare un abbonamento postale, con consegna a domicilio, per 6 o 12 mesi. Oppure puoi regalare un abbonamento all'edizione digitale, in PDF, da consultare online ogni giorno dalle 00.00 del giorno di uscita.

Compila ora il modulo per regalare un abbonamento

NOTA
Usa questa procedura solo per regalare abbonamenti ad amici
Per sottoscrivere un abbonamento per te stesso, usa la procedura ordinaria.

immagine abbonamentoil Blog del Fatto Quotidiano.

Editoriale il Fatto S.p.A.
C.F. e P.IVA 10460121006


05-12-2009 om 22:37 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Een uitgesproken "Grr#!!♪♫@||#♫♪☻"-Kitokojungle-Opinie !!
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bretagne Vlaanderen même combat?
Wij vonden een luciede bijdrage van Franse anarchisten over Bretagne en het soort prietpraat over zogenaamde regionale producten dat ons toch vaak deed denken aan wat we in onze eigen Vlaamse contreien vaak moeten horen als ideologisch discours...een uiterst interessante uiteenzetting:http://bellaciao.org/fr/spip.php?article95078Produit en Bretagne : arnaques et marketing
jeudi 3 décembre 2009 (21h24)

D’une prétendue défense de l’emploi par le vecteur culturel à l’organisation d’un pernicieux saccage social et écologique

Si vous faites vos courses en Bretagne, vous croiserez inévitablement un paquet de biscuits, un disque, un t-shirt ou que sais-je… avec un logo jaune et bleu représenté par un phare qui illumine de son rayonnement toute la péninsule armoricaine : c’est Produit en Bretagne.

Produit en Bretagne, label associatif créé en 1993, repose sur une idée de base : « Tout ce que nous faisons doit se traduire par du développement de l’emploi en Bretagne ». Y cohabitent industriels, distributeurs, banquiers, entreprises de services et quotidiens régionaux, à l’échelle des cinq départements bretons, Loire-Atlantique incluse donc... l’association ayant choisi dès l’origine de travailler sur la Bretagne dite historique.

A ses débuts, cette association fédérait essentiellement des industriels de l’agro-alimentaire et des distributeurs (hypermarchés), un patron de Leclerc faisant partie des fondateurs… En 2009, Produit en Bretagne, c’est 210 entreprises de tous horizons même si l’agroalimentaire reste majoritaire, 15 milliards d’euros de chiffres d’affaires générés par 100 000 salarié-e-s, pour près de 3000 produits habilités. En 2008, le budget de l’association s’est élevé à 1,2 million d’euros, dont 83 % en provenance des adhérents ; le reste étant couvert par les subventions régionale et départementales.

Produit en Bretagne, est plus qu’une marque commerciale, c’est un « état d’esprit » qu’un chef d’entreprise fédéré déclare vouloir autant transmettre aux client-e-s qu’aux salarié-e-s… De fait, la campagne publicitaire vantant ce label n’hésite pas à claironner aux consommateurs et consommatrices potentiels que c’est « l’achat solidaire pour l’emploi », « l’achat citoyen », osant même « l’achat militant » ! L’affiche 2009 titre « génération solidaire » avec de jeunes adultes souriants en manifestation, portant haut le drapeau breton flottant au vent, brandissant la banderole « Produit en Bretagne ».

Solidarité ? Le mot fait mouche, fait envie. Et puis, Produit en Bretagne, sonne produit localement, car, bien entendu, Produit en Bretagne est « un outil au service du développement durable ». En ces temps de recherches justifiées des circuits courts, pour leur moindre impact environnemental et pour le lien social, ce serait parfait... D’autant plus que Produit en Bretagne s’investit dans l’économie culturelle par des remises de prix du Disque, du Livre ou à la Création. La potion magique fonctionne : un sondage de 2007 par TMO-CSA révèle que cette marque collective profite d’une notoriété de 90 % en Bretagne et 21 % en Ile-de-France.

Il importe donc d’y regarder de plus près.

La grande distribution partie prenante du projet

Vous savez, l’hypermarché qui coule les petits commerces des centres villes et les emplois qui vont avec, qui écrase les petits producteurs, qui ouvre de plus en plus de dimanches, qui paie au rabais les salarié-e-s, souvent à temps partiel non choisi, qui fonctionne en flux tendus, l’une des causes du trafic incessant des camions... Que les hypermarchés, qui détruisent plus d’emplois qu’ils n’en génèrent, s’accordent un label « solidaire » relève pour le moins de la manipulation. Plus fort, un patron de Leclerc, associé à Produit en Bretagne, déclare que «notre objectif est de mettre des produits bretons dans tous les foyers de France », feignant d’ignorer que ça aura pour impact de déstabiliser les autres marchés locaux et régionaux…

On repassera pour la solidarité et le développement durable…

Voyons si l’autre face des instigateurs du noble label fait mieux avec un petit zoom sur les pratiques de notre généreuse industrie…

Les poids lourds de l’agroalimentaire…

Modèles de création d’emplois ?

Le « miracle économique breton » qui repose sur l’agriculture intensive a ses revers et c’est un euphémisme. En Bretagne, les plus gros bénéficiaires (on a envie de dire « assistés ») des aides européennes sont les géants de l’agroalimentaire. Le volailler Doux a ainsi empoché 62,8 millions d’euros en 2008 de subventions, présentées comme des « aides à l’exportation » face aux Brésiliens et aux Américains qui ont des coûts de revient et des prix plus bas… mais le premier concurrent de Doux au Brésil, c’est la filiale Doux brésilienne ! En novembre 2008, avec ses millions d’argent public dans les poches, Doux fermait son usine de Locminé (56), ville de 5000 habitant-e-s : 451 emplois supprimés, autant de familles touchées, sans compter l’onde de choc sur les petit-e-s commerçant-e-s et tous les emplois indirects !

Via la Politique agricole commune, ses aides inégalement réparties tout autant que celles des gouvernements, la petite paysannerie a été quasiment éliminée au profit de la concentration et du gigantisme des exploitations. Cette élimination des petites structures paysannes, outre qu’elle génère et entretient la désertification rurale, l’inégale répartition de la population sur le territoire, se fait dans la douleur : prolétarisation à bas prix, chômage ou suicides sont trop souvent la porte de sortie des « éliminé-e-s ». En Bretagne, en 1969, il y avait 169 000 exploitations agricoles, il en reste 33 000 aujourd’hui... Parallèlement, si l’effectif salarié des industries de l’agroalimentaire a progressé, fin 2007, il plafonnait à 58 600 salarié-e-s.

On est loin d’une compensation intégrale… d’autant que la population bretonne n’a cessé d’augmenter depuis 40 ans.

Le travail dans l’agro, c’est bon pour la santé

Les maladies professionnelles en Bretagne représentent 10 % du total français alors même que la région ne compte que 5 % de l’effectif salarié. 84 % de ces maladies résultent de troubles musculo-squelettiques (TMS) et plus de 40 % de ces TMS sont développés dans le secteur de l’agroalimentaire, directement liés aux conditions de travail peu reluisantes, mais dont la prise en charge est supportée par la Sécurité Sociale.

Dans certaines grandes boîtes, le syndicalisme est quasi inexistant, voire combattu…

Le bilan est donc effectivement glorieux : perte sèche de plusieurs dizaines de milliers d’emplois sur 40 ans et, en prime, on y laisse la santé !

Notre modèle agricole breton se rattrape-t-il sur le volet environnement ?

L’utilisation massive des pesticides provoque des dégâts sur la faune et la flore, tant terrestre qu’aquatique. Ravages auxquels s’ajoutent la disparition des bocages, l’excès de lisier et de fientes de volaille avec leurs conséquences sur la qualité des eaux… et le scandale des algues vertes ! De même, notre santé est triplement menacée par les choix de ce modèle : résidus de pesticides sur les végétaux et dans les produits animaux (chair, lait, œufs) ; sur ces derniers se fixent en plus les résidus d’antibiotiques et de vaccins nécessaires à ce type d’élevage, sans compter les dangers d’une alimentation trop riche en produits animaux (excès de graisses saturées et de protéines animales)… Ce type d’agriculture est aussi un gouffre à eau et à produits chimiques pour la culture du maïs essentiellement destiné à l’élevage, lequel constitue la toile de fond de l’agriculture bretonne, avec sept exploitations sur dix.

L’agro-industrie repose sur l’importation massive de céréales et soja destiné à la nutrition animale et dont la culture est l’une des causes de la déforestation en Amazonie. La Bretagne figure parmi les principales régions agro-industrielles de l’Union européenne. La moitié des cinq millions de tonnes de soja importées en France destinées à la nutrition animale est débarquée dans les ports bretons... Or, entre 66% et 80 % de ce soja est Ogm... Aussi, se fournir auprès de l’agroalimentaire breton en produits animaux est bien un achat militant... pro Ogm !

De même était-ce sûrement bon pour l’emploi local et très « développement durable » que le groupe Glon-Sanders, et son cher patron Breton, numéro un de l’alimentation du bétail, ait importé 25000 tonnes de blé de la si proche Ukraine fin 2002, via le port de Lorient ?

Cette nourriture végétale qui aurait pu servir directement aux humains est détournée en faveur des animaux élevés mais avec une perte considérable (pour produire 1 g de protéine animale il faut 7 g de protéines végétales)… Ce choix de l’agro-business participe aux famines.

N’oublions pas non plus que l’élevage industriel est une horreur pour les animaux trop souvent considérés comme des machines productives ou des choses insensibles.

« Produit en Bretagne surfe sur la vague identitaire »… se réjouit l’Ecole Supérieure de Commerce de Brest

La mondialisation aime les fortes identités

Grâce au réseau Produit en Bretagne, de nombreux industriels bretons n’hésitent pas à démarcher des pays lointains, notamment en Asie, pour proposer leurs productions labellisées « authentiques »... Or, exporter de la nourriture qui est aussi produite dans les pays acheteurs ne porte-t-il pas atteinte au principe de souveraineté alimentaire des peuples ? Qu’il y ait des échanges de denrées qu’on ne possède pas de part et d’autres, cela se conçoit.... mais il est toujours important de mesurer l’impact écologique et social généré par ces productions et leur transport à des milliers de kilomètres.

Le collège « culture et création » de Produit en Bretagne

Produit en Bretagne, en connexion constante avec le monde étudiant, joue par ailleurs finement en misant sur l’économie culturelle : livres, disques, festivals... Il est vrai aussi que ce soutien procure des avantages fiscaux depuis une Loi de 2003 qui favorise le mécénat d’entreprises… Généreux oui, mais avec des compensations quand même !

Des artistes résistent et refusent d’amalgamer produit de consommation courante et production artistique. « Le comité Produit en Bretagne, utilise et exploite tout aspect culturel susceptible de donner une couleur régionale à leurs produits ou leurs services », constate un flûtiste qui a refusé ce prix en 2001. Les yeux ouverts, il note que le prix Produit en Bretagne « précise qu’il s’agit de "culture bretonne", mais se garde bien en revanche d’apposer un adjectif à "économie"… Pourquoi ne pas dire franchement "économie libérale" ou "économie capitaliste" ? »

Dérive sectaire ?

Plus pernicieux, l’association Produit en Bretagne demande même aux salarié-e-s des entreprises adhérentes de montrer leur appartenance par un autocollant à l’arrière de leur voiture. Et s’ils refusent ? Le lien de subordination d’un-e salarié-e s’arrête en principe au cadre du travail… et ne saurait s’immiscer dans la vie privée… Un avant-goût du Code du Travail sauce régionale ? En tout cas, on emprunte une pente glissante…

Mais continuons à gratter.

Un réservoir d’idées très particulières…

Adresse du siège de Produit en Bretagne, l’institut de Locarn, influent et puissant « think tank », situé en Centre Bretagne, destiné aux « décideurs bretons » (économiques, politiques, journalisti-ques…), estimant que les petits pays à forte identité culturelle seraient les plus dynamiques, réfléchit et s’organise pour une « Bretagne de demain »... conforme aux intérêts des dits décideurs.

Empêtré à ses débuts avec l’Opus Dei et une certaine culture du secret, l’institut de Locarn, adepte de « l’intelligence économique », a organisé des conférences avec des spécialistes militaires reconvertis dans le renseignement économique, dont « un spécialiste anglais du renseignement stratégique » et « un ex-colonel du KGB »… Car nos grands patrons réfléchissent en termes de guerre économique qui serait aussi une guerre des cultures… D’où l’importance d’appuyer une certaine identité culturelle en Bretagne. L’institut se sert du levier identitaire pour faire consensus autour de ses projets… comme s’il n’y avait pas de conflits de classes en Bretagne, pas de salarié-e-s exploité-e-s et jeté-e-s quand le patronat n’en a plus besoin…

Il y a bien un dessein politique en filigrane : promouvoir une Europe des régions et briser « l’immobilisme de l’administration » : comprendre les protections des salarié-e-s conquises à l’échelle de l’Etat français : Code du Travail, Sécurité sociale, mais aussi la gestion des services publics...

En conclusion d’une conférence du 25 janvier 2008, Alain Glon, Président de l’institut de Locarn, s’insurgeait contre la culture française de la « gratuité pour tout ce qui est indispensable dans la vie » (éducation, santé, logement…) et il a « le sentiment qu’en France on voit l’inégalité comme une injustice » et il déclare avoir « déjà proposé qu’on supprime des frontons (le terme) « égalité » »… Il revendique « le droit à l’expérimentation » dont une personne de son auditoire (uniquement des patrons et grands cadres) nous dit qu’il est entravé par « le principe de précaution »… Ca fait plaisir d’entendre de si grands humanistes, car « humaniste » l’institut l’est, c’est écrit sur son site !

Vocation très spéciale

« Une des vocations de Locarn est de servir de lieu de négociation neutre et discret, où peuvent se rencontrer des personnalités économiques et politiques », confiait Jo Le Bihan, un de ses fondateurs, lors de la création de l’institut. L’influence de l’organisation déborde largement sur la sphère politique, comme en témoignait la présence du président de la région Bretagne J-Y Le Drian (PS), de l’ancien Ministre F. Goulard (UMP) et de l’ancien Garde des Sceaux P. Méhaignerie (UMP), pour les 10 ans de l’institut en septembre 2004… Si vous croyez encore au changement par les élections, vous pouvez vous rhabiller… les décisions se prennent dans un lieu « neutre et discret », on vous dit !

La Saint Yves – Gouel Erwan

Pour promouvoir une identité commune, rien de tel que la fête ! Et voilà qu’en 1997, est sortie du chapeau rond, un recyclage de la fête religieuse « Saint Yves – Gouel Erwan », prétendument « patron de tous les Bretons » et des « avocats ». Jusqu’à il y a peu cantonnée à un procession religieuse à Tréguier (22), en partie intégriste, la Saint-Yves, aujourd’hui dans une version plus ou moins laïcisée avec quand même des pardons et des messes ( !), a les honneurs de la Région Bretagne qui lui a consacré (ou dilapidé ?) 617 000 euros d’argent public en 2009… Sans doute n’y avait-il rien de plus urgent ? Produit en Bretagne et l’institut de Locarn sont complètement impliqués dans cette fête « populaire » fabriquée par en haut. En 2004, à Pontivy (56), à l’occasion de la St-Yves, A. Glon (encore lui !) a remis le prix Produit en Bretagne du disque, en compagnie du maire PS J-P Le Roch, membre du jury… Et c’est depuis l’institut de Locarn, que le Président du Conseil Régional de Bretagne (Le Drian) et le Président du Conseil Général de Loire Atlantique (Mareschal), tous deux du PS, ont salué publiquement « chaque Breton de la Diaspora », pour la Saint-Yves 2007 : « Qu’elle soit aussi l’occasion de renforcer vos liens avec notre chère Bretagne dans sa dimension culturelle mais aussi économique en vous appuyant notamment sur le réseau Diaspora Economique Bretonne, récemment créé et animé par l’Institut de Locarn dans le cadre d’un partenariat avec l’Agence Economique de Bretagne

Une presse militante

Et que font nos chers journaux régionaux pour interroger ce qu’il faut bien appeler une collusion ? Dans une interview donnée au Télégramme le 16 octobre 2009, Michel Edouard Leclerc saluait « l’investissement quasiment militant des quotidiens régionaux » pour le renouveau économique et culturel de la Bretagne… Il est vrai qu’avec 800 000 euros annuels de publicité versés au Télégramme par Leclerc, le journal peut même être un stakhanoviste du militantisme ! Le 8 octobre 2009, Ouest France nous offrait un supplément publicitaire de 16 pages en faveur de Produit en Bretagne… Certain-e-s rêvent d’une Bretagne indépendante, pour notre part, nous nous contenterions déjà que sa presse le soit !

Ne nous laissons pas abuser

« Le régionalisme n’est qu’un produit d’appel de l’ultralibéralisme. (…). Résister, c’est d’abord dénoncer ce décor en toc, montrer de quel mépris il relève à l’égard de ce qu’il prétend défendre, montrer surtout ce qu’il recouvre : privatisations, déréglementation, destruction des lois sociales, mise au pillage du pays, changé en une vaste banlieue où les hangars à main d’œuvre côtoient les élevages de porcs », s’élève Françoise Morvan, dans « le monde comme si ».

Il ne s’agit pas ici de présenter la République, une, indivisible et laïque comme rempart à toutes ses dérives. Anarchistes, nous n’oublions pas qu’il nous faut deux jambes pour marcher : l’une, libertaire, avec le fédéralisme et la libre association des groupes humains selon la dimension territoriale qu’ils se choisiront et qui jetteront aux poubelles de l’Histoire les Etats, leurs frontières et leur répression ; l’autre, égalitaire et anticapitaliste, avec la mise en commun des moyens de production et le partage des richesses d’un socialisme autogestionnaire.

Produit en Bretagne ? Une vaste supercherie !

Plus d’infos sur l’Institut de Locarn, ici http://anars56.over-blog.org/article-34086618.html et là http://anars56.over-blog.org/article-34153645.html

Article relayé par le groupe libertaire Lochu-Ferrer et la Fédération anarchiste Vannes-Lorient
http://anars56.over-blog.org/


05-12-2009 om 00:00 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Een uitgesproken "Grr#!!♪♫@||#♫♪☻"-Kitokojungle-Opinie !!
04-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chris Barber
Klik op de afbeelding om de link te volgen De man zonder wie er van Britse pop, Beatles, Stones en tutti quanti geen sprake zou geweest zijn. Misschien hadden de volksdans en de Keltische deuntjes dan wel een hogere vlucht genomen. Dus met uitgebreide dankbetuigingen voor al dat moois uit zijn kweekvijver die toch bepalend was voor de Britse Jazz, R&B en eveneens de Britse versie van rockabilly :

Chris Barber:
http://www.youtube.com/watch?v=4HAyOJzQtDA&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=utDxMtKXs3A&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=Nh_7N12a_sI&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=HOEXOBx9eVc&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=AT4-AStAsY8&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=9WK64SXvhps&feature=related

04-12-2009 om 20:52 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Een uitgesproken "Grr#!!♪♫@||#♫♪☻"-Kitokojungle-Opinie !!
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.no berlusconi day
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Voor lezertjes die wat Italiaans spreken en zich verder willen bekwamen in deze mooie taal:

http://www.noberlusconiday.org/

voor de minder begaafde lezertjes zijn we zo goed om wat duiding te geven via volgende Ollandse linkjes:

http://www10.sevendays.nl/artikel/181822

02/12 No Berlusconi Day in Rome

Er zijn zevenhonderd bussen, een schip en vier speciale treinen ingehuurd om alle demonstranten zaterdag richting Rome te krijgen voor de No Berlusconi Day, een protest tegen de Italiaanse premier. De organisatie verwacht honderdduizenden mensen. - Door Dafne Bergsma

Het idee achter de No Berlusconi Day komt van de Italiaanse versie van Facebook. Mensen reageerden massaal op een oproepje om zaterdag samen te komen om het ontslag van de premier van Italië Silvio Berlusconi te eisen.

Red Italië
De demonstratie is inmiddels van het ‘kleine’ plein Piazza del Popolo naar het grootste plein van Rome Piazza San Giovanni verplaatst. Er worden zaterdag op meerdere plekken in de wereld demonstraties gehouden. Ook opde Damin Amsterdam. Het motto van de No Berlusconi Day luidt: Red Italië! Red de democratie!

http://headlines.nos.nl/forum.php/list_message/98906?data%5Bsource%5D=rss

Op netwerksite Facebook is een beweging ontstaan die 5 december heeft uitgeroepen tot No Berlusconi Day (NBD). Op die dag zouden er in heel Italië demonstraties en andere acties tegen de Italiaanse premier zijn.

Het motto van de demonstratie is Italië, red de democratie. De organisatie wil dat Berlusconi aftreedt als premier. "We kunnen niet langer toekijken terwijl een compleet land al meer dan 15 jaar in gijzeling wordt gehouden door een figuur die zich eigenaar van de staat voelt en een agressieve houding heeft tegenover welke vorm van vrijheid dan ook, zoals blijkt uit zijn recente aanvallen op de vrije pers."

Nederland
De NBD-Facebook heeft inmiddels meer dan 300.000 leden en in tientallen plaatsen zijn lokale NBD's opgericht. Volgens de website is er zelfs in Nederland een actie op 5 december, op het Leidseplein.

04-12-2009 om 20:51 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Een uitgesproken "Grr#!!♪♫@||#♫♪☻"-Kitokojungle-Opinie !!
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.en daar zijn ook de "slimme" meters weer...
Via dit soort artikels tracht men de bevolking warm te laten lopen voor de invoering van de "slimme" meters. Of toch tenminste de noodzaak van de plaatsing van deze dingen te laten inzien. We stellen echter vast dat er hier geen sprake meer is van enige energiebesparing voor en door de consument...Nog enkel besparingen op personeel via afsluitingen en meteropnames op afstand en het beter afstemmen van vraag en aanbod worden hier als argument gebruikt. Kan iemand, slimmer dan wij, ons nu duidelijk komen uitleggen waarom de consument hiervoor moet opdraaien door een verhoging van 20% op het distributietarief. Is het misschien nog niet duidelijk genoeg geworden dat steeds meer mensen door de hoge energiefacturen de armoede worden ingeduwd? En sinds wanneer kan men dergelijke ingrepen zonder politiek debat OPLEGGEN aan de bevolking ? Wij blijven onze bezwaren tegen deze meters herhalen tot we er bij zullen neervallen. Definitief is de beslissing dus nog niet, maar er is geen andere keuze indien we onze milieuverplichtingen willen halen.
KAN IEMAND HIEROVER OOK WAT DUIDELIJKER ZIJN EN BEWIJZEN AANBRENGEN VOOR DEZE STELLING? GELIEVE ONS HIERVAN DUS TE WILLEN OVERTUIGEN!!!!!!


http://www.demorgen.be/dm/nl/996/Economie/article/detail/1037656/2009/12/04/Slimme-energiemeters-vanaf-2014.dhtml


Slimme energiemeters vanaf 2014

Over vijf jaar wil het distributiebedrijf Eandis starten met de installatie van vier miljoen 'slimme meters' die het energieverbruik van Vlaamse gezinnen moet helpen te verminderen. Het distributienettarief gaat wel met 20 procent omhoog.
 
Niet minder dan 2,5 miljoen nieuwe stroommeters en 1,5 miljoen nieuwe gasmeters is Eandis van plan vanaf 2014 in Vlaanderen te installeren. Definitief is die beslissing nog niet. Eerst komen er twee proefprojecten. Maar volgens Eandis is de installering van slimme meters zeker nodig als Vlaanderen zijn milieuverplichtingen wil nakomen.
 
Slimme meters zijn digitale meters die via het elektriciteitsnet verbonden zijn met een centrale computer. Als ze eenmaal zijn geïnstalleerd moet Eandis niet langer personeel langs sturen om het verbruik van stroom en gas te noteren. Met de slimme meter kan dat van op afstand en kan er ingegrepen worden om het energieverbruik te verminderen.

Vraag en aanbod beter op elkaar afstemmen
Nieuwe technologie moet ook de productie van groene stroom helpen opvangen. Windmolens en zonnepanelen zorgen voor een onvoorspelbaar productieverloop. Slimme netten en slimme meters moeten helpen vraag en aanbod van stroom beter op elkaar af te stemmen.
 
Eandis, de koepel van zeven Vlaamse energienetbeheerders, bestelt deze maand de eerste slimme meters. Ze zijn bestemd voor een proefproject in Leest en Hombeek. In die twee deelgemeenten van Mechelen worden in de lente van 2010 4.000 meters geplaatst. Een tweede proefproject start in 2012. Daarin is de installatie van 40.000 meters over heel Vlaanderen voorzien. (Johan Corthouts)
04/12/09 07u14

04-12-2009 om 11:34 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Een uitgesproken "Grr#!!♪♫@||#♫♪☻"-Kitokojungle-Opinie !!
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Daar is de octopus weer...
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Vooral de 2 laatste paragraafjes zijn interessante lectuur en geven duidelijk aan waar het kalf, zeker in Italië maar ook elders, gebonden ligt. Geen geloofwaardige linkse oppositie meer en een volledig gemuilkorfde pers die steeds meer door de nieuwe media zoals o.a. Twitter, Facebook, blogs e.a. worden vervangen. Grote ontevreden sociale groepen zonder degelijke spreekbuis…de geschiedenis leerde ons al vaak wat daar de gevolgen van kunnen zijn…

Eigenaardig is wel dat er de laatste weken en dagen inderdaad heel wat maffiosi worden opgepakt in Sicilië en Calabrië wat de theorie van afrekening tussen de maffia en “handlangers” die “de afspraken” niet nakomen zeer geloofwaardig maakt.

Bron: http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=2T2J8BCK

Sloot Berlusconi pact met maffia?

 • vrijdag 04 december 2009
 • Auteur: Bas Mesters

Gaspare Spatuzza.

ROME - Heel Italië wacht vol spanning op wat Gaspare Spatuzza vandaag in Turijn vertelt. De spijtoptant verklaarde tijdens besloten verhoren dat Berlusconi begin jaren negentig een pact sloot met de maffia. Herhaalt hij die beschuldiging?

Van onze correspondent

in Italie

Spatuzza, een spijtoptant van de maffia, wordt gehoord in het hoger beroep tegen Marcello dell'Utri: die vertrouweling, medewerker en partijgenoot van Silvio Berlusconi werd tot 9 jaar cel veroordeeld vanwege banden met de maffia.

Spatuzza zal naar verwachting publiekelijk herhalen wat hij eerder al tijdens besloten verhoren tegen onderzoeksrechters zei. Volgens hem hebben Berlusconi en Dell'Utri begin jaren negentig een pact gesloten met de maffia, voorafgaand aan de oprichting van Berlusconi's partij Forza Italia.

Hij baseert zich op gesprekken indertijd met zijn maffiabazen, de gebroeders Giuseppe en Filippo Graviano, die allebei levenslang hebben gekregen voor diverse aanslagen. Giuseppe zou tegen Spatuzza over Dell'Utri en Berlusconi hebben gezegd: ‘Dankzij deze personen hebben wij (de maffia) het land in handen.'

Hij heeft ook gesuggereerd dat Berlusconi betrokken zou zijn geweest bij de bomaanslagen die in 1992 en 1993 door de maffia in Rome, Firenze en Palermo werden uitgevoerd en die plotseling stopten vlak voor Forza Italia werd opgericht. Marcello Dell'Utri zou hebben gefungeerd als boodschapper tussen Cosa Nostra en Berlusconi.

Als Spatuzza zijn beweringen vandaag herhaalt, bestaat er een gerede kans dat het Openbaar Ministerie in Palermo een onderzoek start naar de relatie van Silvio Berlusconi met de maffia. Berlusconi's gezag zal er verder door worden aangetast. Hij moet zich al verantwoorden voor belastingontduiking, en het omkopen van een getuige in een rechtszitting.

Italiaanse kranten publiceren al wekenlang artikels over de verklaringen van Spatuzza en andere spijtoptanten. De pers suggereert dat de maffia haar stilzwijgen doorbreekt en spijtoptanten laat spreken om de Italiaanse premier onder druk te zetten. Hij zou te weinig doen voor de Cosa Nostra (de Siciliaanse maffia) en oude afspraken niet nakomen, zo is de suggestie.

Vernietigende chantage

De linkse krant La Repubblica suggereerde zaterdag in een reconstructie dat 20 procent van Berlusconi's bedrijf Mediaset in handen van de maffia is. De krant zegt te hopen dat het niet waar is. Maar ‘juist om zich te onttrekken aan deze vernietigende chantage door de maffia, zou Berlusconi eindelijk helderheid moeten verschaffen over het begin van zijn geschiedenis als ondernemer.' Berlusconi is daar in het verleden al eens over ondervraagd door justitie, maar deed toen een beroep op het recht te zwijgen.

Zelfs Berlusconi-gezinde kranten konden de afgelopen week niet om het nieuws heen. Het rechtse Libero schreef vorige week dat het Openbaar Ministerie in Firenze al een onderzoek zou zijn gestart naar de betrokkenheid van Berlusconi bij de aanslagen door de maffia. Het Openbaar Ministerie ontkende dit.

Berlusconi zei vorig weekeinde in het journaal van 8 uur: ‘Als er een persoon is die vanwege zijn aard, sensitiviteit, mentaliteit, achtergrond, cultuur en politieke inspanning juist heel ver van de maffia staat, dan ben ik het.' Volgens de 73-jarige premier is er geen regering die meer tegen de maffia heeft ondernomen dan de zijne.

Berlusconi's coalitiegenoot en medeoprichter van zijn partij Volk van de Vrijheid, Gianfranco Fini, zegt uit te sluiten dat Berlusconi betrokken is bij de maffia. Maar hij liet zich ontschieten dat de verklaringen van Spatuzza het effect van ‘een atoombom' zullen hebben.

Fini zei dit op 6 november tijdens een congres in Pescara tegen zijn oude vriend Nicola Trifuoggi, terwijl de microfoon op zijn tafel open stond. Fini maakte bij die gelegenheid grapjes over Berlusconi en beweerde — refererend aan de Romeinse keizers — dat de premier 2000 jaar te laat is geboren en dat hij leiderschap verwart met de absolute monarchie. ‘De man verwart de instemming van het volk met immuniteit ten opzichte van welke controlerende macht ook: de rechterlijke macht, de rekenkamer, de Hoge Raad, de president, het parlement.' Dinsdag kwamen deze opnamen via de linkse krant la Repubblica naar buiten.

Berlusconi reageerde volgens zijn naaste medewerkers ‘overmand door irritatie en woede' op Fini's uitlatingen. ‘We moeten hem (Fini) isoleren en verkiezingen gaan voorbereiden', zou hij hebben geroepen. Minister van Economische Ontwikkeling Claudio Scajola zei gisteren dat ‘de woorden van Fini aantonen dat hij buiten de lijn van de partij Volk van de Vrijheid staat'.

Fini beklemtoonde dinsdagavond telefonisch in het tv-programma Ballaró dat hij ‘niets te verhelderen heeft' en dat wat hij privé zegt volledig overeenkomt met wat hij al maanden publiekelijk verklaart. Umberto Bossi, de andere coalitiepartner van Berlusconi, zei ervan overtuigd te zijn dat ‘het conflict als sneeuw voor de zon zal smelten'.

Tijdelijk wellicht. Maar duidelijk is dat Fini er op uit is om Berlusconi uit te putten, zonder direct verkiezingen te forceren. Hij hoopt zo op termijn — mocht Berlusconi's positie onhoudbaar worden — een technische regering te kunnen gaan leiden.

Fini laat zich niet meer de les lezen door Berlusconi en is bereid het risico te lopen dat hun partij Volk van de Vrijheid uit elkaar valt. Umberto Bossi, van coalitiepartij Lega Nord, streeft vooralsnog naar een voortzetting van de regeringscoalitie, omdat hij er in deze situatie als geen ander in slaagt de agenda te dicteren: anti-immigratiepolitiek, federale hervormingen, meer geld voor het Noorden.

Politieke ‘surplace'

De grootste oppositiekracht, de Democratische Partij, blijft vooral met zichzelf worstelen en lijkt tot verbazing van veel linkse Italianen zelfs bereid mee te werken aan een wetswijziging die Berlusconi beschermt tegen vervolging ‘omdat de democratie zwaarder telt dan legaliteit'. De Democratische partij is bang voor verkiezingen. Haar leider Pier Luigi Bersani heeft laten weten minstens twee jaar nodig te hebben om zijn partij er op voor te bereiden.

Het is juist deze vergiftigde politieke ‘surplace' die zaterdag tienduizenden burgers op de been zal brengen. Uniek aan deze ‘No Berlusconi Day' is dat het een burgerinitiatief is dat van onderuit op Facebook is ontstaan.

De staatszender Rai 3 wilde live verslag doen van de mars in Rome, maar dat is van hogerhand verboden. Het digitale kanaal Rai24 doet dit wel, maar dat is voor heel veel Italianen niet toegankelijk.

http://onore.web-log.nl/

1 december 2009

Grootschalige razzia tegen maffiaclan in Zuid-Italië

Tijdens een grootschalige razzia heeft de Italiaanse politie vanochtend in het Zuid-Italiaanse Bari 83 maffiosi opgepakt. Volgens het Italiaanse persagentschap Ansa werden een duizendtal manschappen van de fiscale politie tegen de maffiaclan ingezet. Dertig mannen kregen huisarrest opgelegd, 53 anderen werden naar de gevangenis gebracht, onder hen maffiabazen Savinuccio Parisi en Antonio di Cosola. De arrestanten wordt onder andere moordpoging, internationale drugshandel, illegaal gokken, afpersing en woeker ten laste gelegd. Onder de maffiosi bevinden zich ook advocaten, bankdirecteuren en priesters.

De speurders legden beslag op goederen ter waarde van 220 miljoen euro. Ze confisqueerden ondernemingen, lappen grond, vastgoed, rekeningen, luxewagens, renpaarden en een Londens gokkantoor. Via dat kantoor verdiende de clan volgens de speurders sinds 2001 miljoenen euro's door illegale weddenschappen in vele landen, waaronder China, Australië en de Verenigde Staten.

In Palermo op Sicilië vielen elf vertrouwelingen van maffiabaas Bernardo Provenzano in handen van de politie. De arrestanten zouden nauw met de jarenlang voortvluchtige topcrimineel hebben samengewerkt. Provenzano werd na 43 jaar vluchten in april 2006 in Corleone op Sicilië gearresteerd.En nochtans beweerde Berlusconi dat hij het imago van Italië wou oppoetsen op volgende propere manier maar misschien moest hij maar eens proberen zichzelf te wurgen…

http://www.rnw.nl/nl/nederlands/article/berlusconi-maffia-imago-itali%C3%AB-zat

De Italiaanse premier Silvio Berlusconi heeft genoeg van het maffia-imago van zijn land.

Op een bijeenkomst van de jongerenorganisatie van zijn partij liet hij zijn irritatie over het onderwerp duidelijk blijken. 'Als ik erachter kom wie de tv-serie La Piovra heeft geschreven en wie boeken hebben geschreven over de maffia, dan zweer ik dat ik ze zal wurgen', zei hij. La Piovra, over de strijd tegen de maffia, werd in de jaren tachtig en negentig in Nederland uitgezonden onder de titel De Octopus.

Op de bijeenkomst haalde Berlusconi verder hard uit naar media die beweren dat hij betrokken is geweest bij maffia-aanslagen in 1992 en 1993. 'Ongefundeerd' en 'lasterlijk', vindt hij.

Foto: EPA

04-12-2009 om 10:40 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Een uitgesproken "Grr#!!♪♫@||#♫♪☻"-Kitokojungle-Opinie !!
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.het wordt stilaan een refrein...armoede in Belgie
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Tiende Vlamingen onder armoederisicogrens


Knack schrijft:
"Eén op de tien Vlamingen leeft van een inkomen dat onder de armoederisicogrens ligt. Dat blijkt uit het Jaarboek 2009 over armoede en sociale uitsluiting van de universiteit Antwerpen.
Volgens de onderzoekers is dat een status quo tegenover het jaar voordien. Sommige groepen lopen een hoger risico.
Zo leeft 27,6 procent van de alleenstaande ouders in armoede. Ook voor alleenstaanden (21,7 procent) en 65-plussers (22,3 procent) ligt het armoederisico hoog.
Volgens socioloog Jan Vranken sluipt de armoede de middenklasse binnen. Energieschulden
Het gaat om mensen die hun budget verstandig beheerd hebben en als tweeverdieners leningen zijn aangegaan, maar geconfronteerd worden met zware afbetalingen als een of beiden zonder werk vallen.
Voorts blijkt uit het jaarboek dat steeds meer Vlamingen schulden hebben omdat ze hun energiefactuur niet meer kunnen betalen.
Vorig jaar werden meer dan 60.000 dossiers geopend voor schuldbemiddeling. Bij meer dan de helft was dat wegens energieschulden.

Kinderarmoede
Het jaarboek stipt voorts aan dat België niet goed scoort op het vlak van kinderarmoede. Ons land haalt op dat vlak het vijfde slechtste cijfer in Europa.
Van de Belgische kinderen groeit 12 procent op in een gezin met werkloze ouders. In Europa is dat gemiddeld 9,4 procent.

Van de min 6-jarigen leeft in ons land 18 procent onder de armoederisicogrens. Voor de totale leeftijdsgroep van 0 tot 17 jaar gaat het om 16,9 pct en bij de 18- tot 24-jarigen om 16,7 pct. Alleen de 65-plussers steken daar met 23 procent bovenuit.

Volgens socioloog Jan Vranken leven meer kinderen in armoede omdat hun ouders niet meer actief zijn op de arbeidsmarkt. Vaak gaat het om alleenstaande ouders.

Het algemene armoederisico ligt in Europa tussen 10 en 25 procent. België bevindt zich met 15 procent net onder het Europees gemiddelde van 17 procent.

Bron: Knack 3/12/2009

Als hangmatsossen zullen we dus maar zeggen dat er nog wel wat werk aan de winkel is voor linkse partijen. De Sp-a leutert maar steeds dat ze moeten opschuiven naar het centrum om daar kiezers te lokken...als ze nu reeds al de kiezers zouden hebben die in armoede leven dan zouden ze al boven hun laatste verkiezingsresultaten zitten die trouwens de laagste van Europa zijn...een doordenkertje?

04-12-2009 om 00:00 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
Categorie:Een uitgesproken "Grr#!!♪♫@||#♫♪☻"-Kitokojungle-Opinie !!
03-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lonnie Donegan
Klik op de afbeelding om de link te volgen en nu aandacht voor de inspirator van o.a. onze eigen Ferre Grignard, The King of Skiffle : Lonnie Doneganhttp://www.youtube.com/watch?v=Yg6BWF7eajw&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=fOpemAIAmqk&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=GynnhBUOHkg&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=nyE3LzSJ-wQ&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=utDxMtKXs3A&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=J-cRVvvSvE8&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=AQDI8wTvRv0&feature=related

03-12-2009 om 20:22 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Een uitgesproken "Grr#!!♪♫@||#♫♪☻"-Kitokojungle-Opinie !!
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Teken de petitie !
Klik op de afbeelding om de link te volgen
er loopt momenteel een petitie die waard is om minstens aandachtig te worden gelezen...
jullie vinden alles op deze zeer volledige site...
een korte samenvatting


 • 1 DECEMBER 2009 - Europa gevraagd om fel bekritiseerde databewaringsrichtlijn in te trekken
  Burgerrechtenorganisaties EDRi (European Digital Rights) en de Duitse werkgroep inzake databewaring (AK Vorratsdatenspeicherung) vragen de Europese Commissie om de omstreden databewaringsrichtlijn van 2006 in te trekken. Indien de richtlijn niet wordt ingetrokken, eisen zij dat de richtlijn zodanig wordt aangepast dat er in een opt out clausule wordt voorzien die toelaat dat lidstaten zelf kunnen beslissen of zij een algemene bewaarplicht nodig hebben.

  De Liga voor Mensenrechten, de Ligue des droits de l’Homme, de Orde van Vlaamse Balies, de Ordre des Barreaux Francophones et Germanophone en de Algemene Vereniging van Beroepsjournalisten in België (AVBB - AGJPB) ondersteunen deze oproep van EDRi en AK Vorrat aan de Europese Commissie om de databewaringsrichtlijn in te trekken. Zij deden eerder een gelijkaardige oproep aan de Belgische wetgever waarbij gevraagd werd de databewaringsrichtlijn niet om te zetten naar Belgisch recht en de regering de opdracht te geven initiatieven te nemen om deze Europese richtlijn ongedaan te maken of minstens grondig bij te sturen.
Waarom deze campagne?

Deze campagne vloeit voort uit de oprechte overtuiging van de initiatiefnemende organisaties dat een algemene bewaarplicht geen oplossing kan brengen voor het veronderstelde veiligheidsprobleem. Een algemene en preventieve bewaarplicht houdt immers een serieuze schending in van het recht op privacy en vertrekt van de idee dat elke burger potentieel gevaarlijk is. Een algemene bewaarplicht verstoort tevens het beroeps- en bronnengeheim van artsen, advocaten, journalisten en geestelijken, evenals politieke en zakelijke activiteiten die vertrouwelijkheid vereisen. Bovendien werd de noodzaak van een algemene bewaarplicht noch op Europees, noch op Belgisch niveau aangetoond en wijzen tal van experts op het feit dat een algemene bewaarplicht in de praktijk geen garantie kan bieden tegen terreur of criminaliteit. De risico’s die verbonden zijn aan het introduceren van een algemene bewaarplicht zullen zich daarentegen wel zo goed als zeker voordoen.

De initiatiefnemende organisaties doen dan ook een oproep aan de Belgische wetgever om de databewaringsrichtlijn niet om te zetten naar Belgisch recht en om de regering opdracht te geven initiatieven te nemen om deze Europese richtlijn ongedaan te maken of minstens grondig bij te sturen. In totaal subsidiaire orde wensen de initiatiefnemende organisaties nog te beklemtonen dat ook de reglementerende vorm, waarin de bewaarplicht zou worden ingevoerd, voor grondige kritiek vatbaar is.

Indien de Belgische overheid er ondanks bovenstaande bezwaren toch voor zou kiezen de Europese Richtlijn om te zetten naar Belgisch recht, moet zij zich grondig bezinnen over de vorm waarin zij deze bewaarplicht wil introduceren. Het voorontwerp van wet dat momenteel voorligt, introduceert enkel het principe van een algemene en preventieve bewaarplicht en stelt verder dat alle cruciale zaken (zoals de lijst van de te bewaren gegevens, de bewaringsvoorwaarden en de werkelijke bewaringstermijn) via Koninklijk Besluit geregeld zullen worden. De initiatiefnemers van deze campagne zijn echter van oordeel dat deze zaken te ingrijpend zijn om deze niet uitvoerig in Kamer en Senaat te behandelen. Het kabinet van Justitie meent dat dit wel degelijk met een K.B. kan geregeld worden en verdedigde deze werkwijze in het verleden door te verwijzen naar de Europese deadline van 15 maart 2009 die ze kost wat kost wilde halen. Niet alleen was dit een flauw argument om democratische instellingen en de opinie van de bevolking te omzeilen, de deadline is intussen ook reeds verlopen.

Met deze campagne willen wij u informeren over de draagwijdte en gevolgen van deze algemene bewaarplicht. Als u zich zorgen maakt over de Belgische plannen voor een algemene bewaarplicht, teken dan alstublieft de digitale petitie en breng zoveel mogelijk mensen op de hoogte van deze actie. De handtekeningen zullen aangeboden worden aan de betrokken ministers van de federale overheid en aan de nationale volksvertegenwoordigers en senatoren die uiteindelijk over de plannen voor een algemene bewaarplicht zullen moeten stemmen.

Wij hopen dat u voldoende informatie vindt op deze website. Hebt u toch nog vragen of wenst u op één of andere manier mee te werken aan deze campagne gelieve dan contact op te nemen via onderstaand contactformulier.

Ook elke rechtgeaarde hangmatsocialist zou deze petitie moeten ondertekenen! DOEN

03-12-2009 om 00:00 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Een uitgesproken "Grr#!!♪♫@||#♫♪☻"-Kitokojungle-Opinie !!
02-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dr Feelgood met en zonder Wilco Johnson
Klik op de afbeelding om de link te volgen en nu een monument van de Britse R&B toen R&B nog R&B was...Dr Feelgood en de door ons fel betreurde Lee Brilleaux een crème van een vent waarmee we in onze jonge jaren menig keer zijn doorgezakt want Dr Feelgood heeft alle Vlaamse parochiezalen plat gespeeld en was ooit de ambiance-afluiter van de eerste edities van Rock Werchter toen er nog geen 150.000 scouts en gidsen stonden te tongen tegen de chemische WC's...
Jullie zien Lee hier met de meest spastische stergitarist die Groot-Britanië ooit heeft gekend: Wilco Johnson en in een latere bezetting met het wandelend lijk van Gypie Mayo maar even nijdig als gitarist en de Big Figure achter de drums....mooie tijden en we zijn er zeker van dat Lee Brilleaux nog steeds optreedt want hij kon het podium niet missen...en om het simpel te houden de huidige groep die nog steeds oiptreedt onder de zelfde naam....komt niet tot aan de enkels van Lee...


Doctor Feelgood Wilco Johnson

http://www.youtube.com/watch?v=81QskliwyvY&feature=related


even de twee muppets aan het begin wegdenken en dan pure fun


http://www.youtube.com/watch?v=XaybV46MA6E&feature=related

Wilco en Lee op hun best

http://www.youtube.com/watch?v=t_LP1aTANDQ&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=rViBFgjChH0&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=QuvYL2AnSeE&feature=related


http://www.youtube.com/watch?v=gN9JoNRiWo0&feature=related


zonder Wilco en Lee al wat afgetakelder


http://www.youtube.com/watch?v=Koi3IsEPYsc&feature=related


idem met Gypie Mayo aan de gitaar


http://www.youtube.com/watch?v=SYMrAlcXcB8&feature=related

02-12-2009 om 21:46 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Een uitgesproken "Grr#!!♪♫@||#♫♪☻"-Kitokojungle-Opinie !!
01-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie van de 3? The Top Notes, The Isley Brothers of The Beatles?
Klik op de afbeelding om de link te volgen The Top Notes


http://www.youtube.com/watch?v=LsDpc-8iR8g&feature=related


the Isley Brothers


http://www.youtube.com/watch?v=VL9xOLpwI0I&feature=related


The Beatles:
http://www.youtube.com/watch?v=_59n86U3Dvs&feature=related

01-12-2009 om 23:13 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Een uitgesproken "Grr#!!♪♫@||#♫♪☻"-Kitokojungle-Opinie !!
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Michael Moore schrijft een brief
Klik op de afbeelding om de link te volgen

An Open Letter To President Obama On Afghanistan
Dear President Obama,

Do you really want to be the new "war president"? If you go to West Point tomorrow night (Tuesday, 8pm) and announce that you are increasing, rather than withdrawing, the troops in Afghanistan, you are the new war president. Pure and simple. And with that you will do the worst possible thing you could do -- destroy the hopes and dreams so many millions have placed in you. With just one speech tomorrow night you will turn a multitude of young people who were the backbone of your campaign into disillusioned cynics. You will teach them what they've always heard is true -- that all politicians are alike. I simply can't believe you're about to do what they say you are going to do. Please say it isn't so.

It is not your job to do what the generals tell you to do. We are a civilian-run government. WE tell the Joint Chiefs what to do, not the other way around. That's the way General Washington insisted it must be. That's what President Truman told General MacArthur when MacArthur wanted to invade China. "You're fired!," said Truman, and that was that. And you should have fired Gen. McChrystal when he went to the press to preempt you, telling the press what YOU had to do. Let me be blunt: We love our kids in the armed services, but we f*#&in' hate these generals, from Westmoreland in Vietnam to, yes, even Colin Powell for lying to the UN with his made-up drawings of WMD (he has since sought redemption).

So now you feel backed into a corner. 30 years ago this past Thursday (Thanksgiving) the Soviet generals had a cool idea -- "Let's invade Afghanistan!" Well, that turned out to be the final nail in the USSR coffin.

There's a reason they don't call Afghanistan the "Garden State" (though they probably should, seeing how the corrupt President Karzai, whom we back, has his brother in the heroin trade raising poppies). Afghanistan's nickname is the "Graveyard of Empires." If you don't believe it, give the British a call. I'd have you call Genghis Khan but I lost his number. I do have Gorbachev's number though. It's + 41 22 789 1662. I'm sure he could give you an earful about the historic blunder you're about to commit.

With our economic collapse still in full swing and our precious young men and women being sacrificed on the altar of arrogance and greed, the breakdown of this great civilization we call America will head, full throttle, into oblivion if you become the "war president." Empires never think the end is near, until the end is here. Empires think that more evil will force the heathens to toe the line -- and yet it never works. The heathens usually tear them to shreds.

Choose carefully, President Obama. You of all people know that it doesn't have to be this way. You still have a few hours to listen to your heart, and your own clear thinking. You know that nothing good can come from sending more troops halfway around the world to a place neither you nor they understand, to achieve an objective that neither you nor they understand, in a country that does not want us there. You can feel it in your bones.

I know you know that there are LESS than a hundred al-Qaeda left in Afghanistan! A hundred thousand troops trying to crush a hundred guys living in caves? Are you serious? Have you drunk Bush's Kool-Aid? I refuse to believe it.

Your potential decision to expand the war (while saying that you're doing it so you can "end the war") will do more to set your legacy in stone than any of the great things you've said and done in your first year. One more throwing a bone from you to the Republicans and the coalition of the hopeful and the hopeless may be gone -- and this nation will be back in the hands of the haters quicker than you can shout "tea bag!"

Choose carefully, Mr. President. Your corporate backers are going to abandon you as soon as it is clear you are a one-term president and that the nation will be safely back in the hands of the usual idiots who do their bidding. That could be Wednesday morning.

We the people still love you. We the people still have a sliver of hope. But we the people can't take it anymore. We can't take your caving in, over and over, when we elected you by a big, wide margin of millions to get in there and get the job done. What part of "landslide victory" don't you understand?

Don't be deceived into thinking that sending a few more troops into Afghanistan will make a difference, or earn you the respect of the haters. They will not stop until this country is torn asunder and every last dollar is extracted from the poor and soon-to-be poor. You could send a million troops over there and the crazy Right still wouldn't be happy. You would still be the victim of their incessant venom on hate radio and television because no matter what you do, you can't change the one thing about yourself that sends them over the edge.

The haters were not the ones who elected you, and they can't be won over by abandoning the rest of us.

President Obama, it's time to come home. Ask your neighbors in Chicago and the parents of the young men and women doing the fighting and dying if they want more billions and more troops sent to Afghanistan. Do you think they will say, "No, we don't need health care, we don't need jobs, we don't need homes. You go on ahead, Mr. President, and send our wealth and our sons and daughters overseas, 'cause we don't need them, either."

What would Martin Luther King, Jr. do? What would your grandmother do? Not send more poor people to kill other poor people who pose no threat to them, that's what they'd do. Not spend billions and trillions to wage war while American children are sleeping on the streets and standing in bread lines.

All of us that voted and prayed for you and cried the night of your victory have endured an Orwellian hell of eight years of crimes committed in our name: torture, rendition, suspension of the bill of rights, invading nations who had not attacked us, blowing up neighborhoods that Saddam "might" be in (but never was), slaughtering wedding parties in Afghanistan. We watched as hundreds of thousands of Iraqi civilians were slaughtered and tens of thousands of our brave young men and women were killed, maimed, or endured mental anguish -- the full terror of which we scarcely know.

When we elected you we didn't expect miracles. We didn't even expect much change. But we expected some. We thought you would stop the madness. Stop the killing. Stop the insane idea that men with guns can reorganize a nation that doesn't even function as a nation and never, ever has.

Stop, stop, stop! For the sake of the lives of young Americans and Afghan civilians, stop. For the sake of your presidency, hope, and the future of our nation, stop. For God's sake, stop.

Tonight we still have hope.

Tomorrow, we shall see. The ball is in your court. You DON'T have to do this. You can be a profile in courage. You can be your mother's son.

We're counting on you.

Yours,
Michael Moore
MMFlint@aol.com
MichaelMoore.combron http://www.huffingtonpost.com/michael-moore/an-open-letter-to-preside_b_373457.html

01-12-2009 om 22:41 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Een uitgesproken "Grr#!!♪♫@||#♫♪☻"-Kitokojungle-Opinie !!
30-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Johnny Kid and the Pirates
Klik op de afbeelding om de link te volgen Effe genoeg van Amerika, we steken de plas over en varen naar Engeland en één van de grootste groepen aldaar in de sixties waren niet de Beatles of the Stones maar Johnny Kid and the Pirates. Spijtig genoeg kwam Johnny de hoofdpiraat om het leven in een ongeval anders waren ze waarschijnlijk heel heel groot geworden. Luister zelf maar en luister vooral naar dat vettig gitaargeluid van Mick Green

http://www.youtube.com/watch?v=yMAaHqAwNoM&feature=related


http://www.youtube.com/watch?v=x8HMOiGfuGg&feature=related


http://www.youtube.com/watch?v=qgabd2egh7Q&feature=related


http://www.youtube.com/watch?v=e2EwRvi36Us&feature=related


http://www.youtube.com/watch?v=1Ou34DvCigA&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=QOlcfuXd_og&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=w1ZZwFtFaA4&feature=related


30-11-2009 om 22:03 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
Categorie:Een uitgesproken "Grr#!!♪♫@||#♫♪☻"-Kitokojungle-Opinie !!
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.er worden dan toch vragen gesteld bij de invoering van de slimme meters
Er komt eindelijk een beweging op gang die zich vragen stelt over de invoering, zonder openbaar debat, van de zogenaamde "slimme meters". Onze trouwe lezertjes weten dat wij geen grote bewonderaars zijn van deze technische wondermiddelen die volgens groenen en roden voor iedereen de energiefactuur zullen doen dalen omdat er veel energie zal bespaard worden. Wij geloven dit mirakelverhaal niet. Wij zeggen dat er heel wat vragen moeten gesteld worden over een heleboel problemen. Lees er onze eerdere bijdragen over de "slimme meters" nog maar even op na!
Maar we merken dat er nu in Brussel toch wat begint te bewegen:

http://www.asbl-csce.be/


Débat "énergie et compteurs intelligents: danger ?" Ce 10 décembre à 19h45, salle des Riches Claires

Ce jeudi 10 décembre à 19h45, à la salle des Riches Claires (24 rue des Riches Claires, 1000 Bruxelles), nous organisons un débat sur les compteurs de gaz et d'électricité dits "intelligents". Ce débat sera modéré par Joan Condijts (journal Le Soir), en présence de Henri Autrique (Cabinet de la Ministre bruxelloise de l'Energie), Luc Hujoel (Directeur-général de SIBELGA), un représentant de la Fédération des producteurs et des fournisseurs (FEBEG) ou d'un fournisseur (sous réserve), un député européen (sous réserve), Eric De Vuyst (Coordination Gaz, Electricité Eau Bruxelles) et Arnaud Lismond (Collectif Solidarité Contre l'Exclusion). Soyez nombreux ! Pour plus d"infos, voir nos articles sur le sujet dans le denier numéro de Ensemble!


lees vooral de artikels in "Ensemble". Wij hebben er in elk geval geen enkele commentaar op en we zijn vooral heel erg blij dat nog anderen zich de zelfde vragen stellen. Het is immers 5 voor twaalf en de minst bedeelden kunnen maar beter goed uit hun doppen kijken. De andere verbruikers echter ook want het spel wordt vooral handig gespeeld door de partijen die er grote winsten kunnen uit halen. Daar horen de verbruikers niet bij. Dus jij niet en wij evenmin.

en als toetje geven we jullie nog een fictief bericht dat door de tegenstanders in Nederland werd gebruikt om campagne te voeren tegen de verplichte invoer van deze meters. Het is hen trouwens erg aardig gelukt maar daarvoor moeten jullie weer naar onze eerdere bijdragen.


Oktober 2010 – Diverse vermeende uitkeringsfraudeurs blijken te zijn veroordeeld op basis van de onlangs geïntroduceerde “Slimme Energiemeter”. Uit de energiemeter zou blijken dat de uitkeringsgerechtigde nooit thuis was en dus vermoedelijk samenwoonden op een ander adres. Mogelijk met een andere uitkeringsgerechtigde.

Sedert november 2009 is de “Slimme Energiemeter” verplicht gesteld in alle huishoudens van Nederland. De meter zend meetgegevens door over het energieverbruik naar energieleveranciers. Het niet accepteren van de energiemeter is strafbaar. Weigering kan leiden tot een gevangenisstraf of een boete van maximaal € 17.000, zo besloot achtereenvolgens de tweede en de eerste kamer.

Naar nu blijkt geeft de energiemeter niet alleen inzicht in het energieverbruik maar ook of de bewoner zijn woning al dan niet daadwerkelijk gebruikt. Door het koppelen van gegevensbronnen en bestanden is het leefpatroon van de energieklant op de voet te volgen. Deze gegevens zijn inmiddels met succes toegepast in rechtszaken tegen vermeende uitkeringsfraudeurs.

Uit de energiegegevens zou blijken dat uitkeringsgerechtigden lange tijd niet thuis zouden zijn geweest. De gegevens zijn gebruikt in zaken waarin de “Economische Recherche” vermoeden dat bijstands-

gerechtigden samen wonen. Mogelijk met andere bijstandsgerechtigden waarvan het energieverbuik bleek toe te nemen. De advocaten van de vermeende fraudeurs verzetten zich met hand en tand tegen deze, wat zij noemen “interpretatie van energieverbruik”.

Ook stelt men dat de gegevens op oneigenlijke wijze worden misbruikt. Deze bezwaren werden echter niet gehoord door de vonnis wijzende rechters. Deze rechters zien de gegevens als “aanvullend bewijs” in deze vaak moeilijk te bewijzen gevallen van vermeende uitkeringsfraude. Een omstreden kwestie. Hoe ver mag de overheid gaan bij het monitoren van haar burgers, en tot in hoeverre mag dit meewegen als bewijs in deze en andere rechtszaken?

Er is veel bezwaar gemaakt tegen de verplichte introductie van de “Slimme Energiemeter”. Zoals bekend zonder noemenswaardig succes. Waarvoor de bezwaarmakers al vreesde blijkt nu waarheid te zijn geworden. De gegevens die worden onttrokken aan de energiemeter worden inmiddels gebruikt in rechtszaken. Niet alleen in gevallen waarin er een vermoeden bestaat van uitkeringsfraude, maar ook in gevallen van vermoedelijk illegale wietteelt en mogelijk zelfs in moordzaken.

In tenminste een geval is de energiemeter aangewend als aanvullend bewijs in een moordzaak. De verdachte claimt op de dag van de moord thuis te zijn geweest en het huis niet te hebben verlaten. De energiemeter wijst uit dat de kachel in het huis van de verdachte op 14 graden stond en er eveneens geen warm water is verbruikt op de dag van de moord. Op andere dagen bleek de verwarming op tenminste 21 graden te staan en werd er wel warm water getapt. Alhoewel het op zichzelf niets bewijst zien rechters in dit soort informatie een aanvullende bewijslast.

(Dit is een fictief nieuwsbericht. Het is evenwel geen onwaarschijnlijk nieuwsbericht. Misbruik van persoonsgegevens is geen onbekende materie. Er loopt een directe lijn van zaken als het ooit, in de jaren ‘70 verplicht gestelde moeten hebben van een bankrekening naar allerhande andere verplicht gestelde informatie verplichtingen. De “Slimme Energiemeter” lijkt daarin de volgende stap te zijn. Uw privacy staat al jaren op de tocht. Maak bezwaar tegen deze gang van zaken! Lees ook dit artikel, dit artikel, dit artikel en teken op http://www.wijvertrouwenslimmemetersniet.nl/ de petitie.)


Ook in Canada, meer bepaald in Ontario waar men de slimme meters massaal heeft ingevoerd begint men zich toch wel vragen te stellen maar men blijft daar ovrtuigd dat er energiebesparingen mee kunnen gemaakt worden...

http://www.thestar.com/comment/article/726528


Your smart meter is watching

Technology's ability to reveal intimate details makes useful conservation tool a threat to privacy

Ann Cavoukian Information and Privacy Commissioner of Ontario
Jules Polonetsky Co-chair of the Future of Privacy Forum
Published On Tue Nov 17 2009&&&
Image

A smart meter could reveal whether a home alarm system was engaged.

ROBERT MAXWELL PHOTO

North America's electrical grid is one of the greatest technological achievements of the 20th century. However, at the time of its design, the main goal was to make sure the lights stayed on, with no serious thought to energy efficiency, environmental conservation, alternative energy sources, consumer-tailored choices, or cyber security. But times have changed, and today the grid offers a virtual window into your home – providing granular levels of information such as when you cook or shower, and for how long.

The information and communications technology revolution has changed our society in profound ways and these new technologies are being used to make the current electrical grid "smarter," commonly referred to as the "smart grid." But this is not the future. The deployment of smart meters in Ontario homes is already widespread, and the Ontario government has committed to installing this technology in all homes and small businesses by the end of 2010. President Barack Obama's infusion of $3.4 billion (U.S.) to build the smart grid is greatly accelerating the delivery of the program across the U.S.

Smart meters record and report electricity consumption on an hourly basis – even at the appliance level. Consumers can access their meter data and make individual choices about their energy use, benefitting by taking advantage of future rates.

While this technology is clearly beneficial in terms of valuable efforts to curb greenhouse gas emissions and reduce consumers' energy bills, it will also give rise to a new challenge – privacy protection. Privacy is the smart grid's sleeper issue. Whenever technology is utilized that targets individual consumers, there is invariably a dramatic increase in the amount of personally identifiable information that is collected and stored, leading to very real concerns regarding privacy. This is why we need to bake privacy into the smart grid at the design stage – known as "privacy by design" – a concept developed to ensure the protection of privacy by making privacy the default in the design of new technologies and business practices.

We must take great care not to sacrifice consumer privacy amid an atmosphere of unbridled enthusiasm for electricity reform. But we need not forfeit one for the other in a zero-sum manner; we can adopt a positive-sum approach, where both interests may prevail.

Information proliferation, lax controls and insufficient oversight of this information could lead to unprecedented invasions of consumer privacy. Intimate details of individual hydro customers' habits, from when they eat, when they shower, to when they go to bed, plus such security issues as whether they have an alarm system engaged, could all be discerned by the data, automatically fed by appliances and other devices, to the companies providing electric power to our homes.

These concerns, however, are not meant to scare us away from the value of monitoring electrical usage data on the grid – giving consumers more control over their electricity usage and giving electricity providers the ability to manage demand requirements – what we need to embrace is the idea that the dissemination of personal information must be done in a privacy protective and transparent manner.

That is why – along with co-author Christopher Wolf – we are releasing a white paper today, SmartPrivacy for the Smart Grid: Embedding Privacy in the Design of Electricity Conservation, which not only emphasizes the necessity of building privacy into the smart grid, but also provides guidance as to what concrete steps can be taken.

For example, data minimization is key: only the minimal amount of personally identifiable information should be provided, based on the nature of the relevant service, such as the first three digits of a postal code, which may be sufficient for services that allow for comparison of neighbourhood averages and other features such as regional electrical usage.

In addition, when an electrical utility company is sharing data with a third-party service provider, a pseudonym, such as a unique ID number, may be utilized instead of a customer's name or some other piece of information that can identify the individual. Further, third-party service providers should enter into contractual agreements not to correlate consumer data with data obtained from other sources, without the consent of the consumer. These are only a few of the steps that may be taken to ensure privacy protection on the smart grid.

The time for action is now, before the smart grid becomes a fully established part of our infrastructure. We cannot allow privacy to become the Achilles heel of this new method of energy management. The information collected on the smart grid will form a large and complex library of personal information, the mishandling of which could be highly invasive of personal privacy. There will be major concerns if consumer-focused principles of transparency and control are not treated as essential design principles. Both public and private sector organizations responsible for the processing of customers' personal information on the smart grid must ensure that privacy is embedded into the design of the smart grid, from start to finish – end-to-end.

If we give consumers assurances that their privacy is protected, we can then ensure consumer confidence and trust, which will allow for the widespread acceptance of the smart grid, in turn contributing to the overall goal of using energy in more efficient and environmentally friendly ways. We cannot and need not sacrifice privacy for energy efficiency. We can have both privacy and a fully functioning smart grid. A positive sum (win-win) outcome for all – electrical utility providers, consumers, the environment and privacy – is there for the asking.


Dat het hier niet gaat over een paar honderd meters bewijst het volgende artikel:

http://www.metering.com/Ontario/smart/meter/rollout/ahead/schedule


Ontario smart meter rollout ahead of schedule


Toronto, ON, Canada --- (METERING.COM) --- November 24, 2009 - Ontario’s smart meter rollout is running ahead of schedule, with 3,053,931 smart meters installed in the province at the end of the third quarter of 2009, almost 1 percent more than the projected 3,035,426 meters.

Of these 2,883,139 were residential installations, compared with the baseline 2,852,553 meters. In addition 170,792 general service meters were installed, six percent below the baseline of 182,873 meters.

These data were provided by the Ontario Energy Board in its first quarterly monitoring report on smart meter deployment and the application of time-of-use pricing. The Board says these meters installed exceed the number required to achieve the 2010 target for TOU pricing of 1 million consumers, and are 85 percent of the 2011 target of 3.6 million consumers.

The baseline was based on data provided by the distributors in July 2009, following which all distributors are required to make quarterly filings of their progress so that actions can be compared to plans.

According to the report at the end of September 110,851 meters were enrolled with Toronto’s meter data management repository (MDMR). Furthermore, 91,170 consumers were being billed on TOU prices, almost 60 percent more than projected and corresponding to 9 percent of the June 2010 target.
nog een ander interessante bijdrage

http://dan.matan.ca/Smart-Meters-Ontario-Electricity-Hydro-Prices-Real-Rates-Per-kWh

Electricity Prices & Rates In Ontario: Smart Meters

Posted May 14th, 2009 by Dan Matan

Will Smart Meters Cause my Electricity ("Hydro") Bill to Increase?

(Just want to see the rates and not the commentary? Scroll to the bottom!)

Toronto (and other places in Ontario) are moving to "smart meters" for electricity billing, where you pay a different rate depending on the time of day. This makes sense, as the cost of electricity does vary throughout the day, and there's currently no incentive for people to do things like cook a lunch or vacuum their house at 2AM instead of 2PM. Now, with smart meters, you can save yourself a few nickels by waking up in the middle of the night to do these already enjoyable chores!

In theory, with smart meters, if users don't change their habits, the amount of electricity sold and it's price should not change at all. If the overall amount that the average user pays for electricity increases with time-of-day billing smart meters, then there's a stealth price increase taking place. Of course, I'm talking about averages here, you may be above or below it.

In theory, the change to smart meters should be revenue neutral at worst, and at best, decrease electricity revenue and increase electricity use, as people use more "cheap" electricity, and less "expensive" electricity.

The utilities will be sure to charge you for installing all of these smart meters of course, so you have to make enough changes in your lifestyles to counter-act this to end up saving money. I think that the cost of something represents how scarce that good is, and installing all these meters does use resources

It should be said that some small users have no chance of making enough changes to offset the cost of the meters themselves, and end up using more resources than they did before

What's the Real Price of Electricity Anyway?

The "Independent Electricity System Operator" determines the price in Ontario every 5 minutes based on supply and demand. You can see the current hourly rate here. On average, you should be paying this rate through the smart-meter. Maybe one day they'll configure the smart meters to actually charge the real-time rate, but that'll confuse people, and the backlash for paying the actual cost of something would be incredible.

An interesting aside is that electricity prices in Ontario have actually dropped significantly over the past year, due to industrial decline, but also mild seasons and changing energy use patterns. Examples of these changes include changing from incandescent lights to CFLs, tower PCs to laptops and CRT TVs to LCD TVs, all of which reduce electricity demand (and as a result, price) substantially. Appliances have steadily improved in efficiency, and those old refrigerators and such are now finally getting sent to the recyclers.

For the first week of June, the average weighted price of electricity generation in Ontario has been just above 1 cent/kwh.

Here are the average real monthly prices for electricity over the past year in Ontario:

(In other words, these are the amounts paid to electricity generators, like Ontario Power Generation)

Ontario Electricity Prices Paid to Generators: May 2002 to April 2009

An electricity crisis? Not a chance, not in Ontario, prices are actually trending down and set 7-year record lows in April 2009. Other costs that aren't included, like "distribution", "transmission" and "service charges" aren't included here and may be going up or down.

I'd also like to point out that electricity users are paying for the real price of electricity, it is not subsidized, but it was before, and current users are paying back for it (Debt Retirement Charge), so it's actually the opposite of subsidized.

Here are the old summer electricity rates that residential users without activated smart meters pay:

5.7 ¢/kWh for the first 600 kWh in a month
6.6 ¢/kWh for each additional kWh

Of course, this is only the cost for the electricity, excluded are transmission charges, distribution charges,

Here are the new "Smart-Meter" summer electricity rates for Toronto (and the rest of Ontario):

Week-ends and holidays: 4.2 ¢/kWh

Weekdays
¢/kWh
7 am to 11 am 7.6¢/kWh
11 am to 5 pm 9.1¢/kWh
5 pm to 10 pm 7.6¢/kWh
10 pm to 7 am 4.2¢/kWh

Conclusions on Smart Meters and Ontario Electricity Pricing

To be honest, based on my gut instinct, I'm calling this a (temporary) stealth price increase. It may very well be a total price increase if one's electricity consumption isn't sufficiently shifted to cover the costs of the meters themselves, which is especially true for light users (like cottagers). Many of the biggest electricity loads run during peak or mid-peak times and are almost impossible to shift, such as air conditioning, TVs, PCs, hot water usage and cooking. Most people aren't going to shift cooking dinner from 6:00PM to 10:00PM. Now there's actually less incentive to turn off that PC overnight. The only thing I think people will do is change the timing of their laundry and pool pumps, and really, during those really hot days of the year (when electricity is the most expensive), you should be drying outdoors anyway. It takes a load off your air conditioner too.

I'll bet that the Ontario Energy Board will lower these rates at their next review, since Ontarians will be overpaying for electricity with these rates.er is ginder nog een blog dat veel aandacht besteedt aan de problematiek van de slimme meters:


http://cornwallfreenews.com/2009/08/smart-meters-in-ontario-%E2%80%93-financial-ruin-or-an-opportunity-for-savings/Smart Meters in Ontario – Financial Ruin, or an Opportunity for Savings?

We’d like to introduce a new Columnist for us. Cornwall resident Richard Komorowski is a freelance writer with a passion for energy and environmental issues dating back to the 60s, when he studied biology in university.

RK

Here is Richard’s first column for us. Lucky most of us live in Cornwall where we are served by Cornwall Electric.

Smart Meters in Ontario – Financial Ruin, or an Opportunity for Savings?

Like it or not, many people reading this column will have one of the new digital “smart meters” installed by the end of 2010. Once Hydro One has finished this installation program throughout the province, then the way they charge us for electricity will change. For most people, this will come as an unpleasant shock, but there are ways we can insulate ourselves from these higher costs, and actually reduce our total electricity cost, without necessarily lowering our consumption.

To understand how the new billing system will work, we need to understand how electricity is billed. We buy potatoes by the pound (or kilogram), gasoline by the litre, and electricity by the kilowatt hour. One kilowatt (one thousand Watts) is a measure of power, (in more understandable terms, one horsepower is 746 W), so we are charged for the amount of power we use over a certain time.

As an example, burning a 100W light bulb for one hour would use one tenth of a kilowatt hour. Running a 1500 watt electric fan heater for one hour would consume 1.5 kilowatt hours of electricity. How is this going to affect our electric bill? Hydro One charges a fixed monthly “cover charge”, the cost of the actual electricity used, and the cost of delivering it to you.

The electricity cost varies according to the season. During the summer, between May 1 and October 31, Hydro One sells the first 600 kWh of electricity used for 10.41¢ per kWh. If we use more than 600 kWh during the month, then the price per kWh rises to 11.32¢/kWh.

This is actually very confusing, because the actual cost for the electricity itself is only 5.7¢ for the first 600 kWh, rising to 6.6¢/kWh for anything over 600 kWh per month. The extra 4.71¢/kWh is for transmission line costs, regulatory costs, debt retirement charge, etc. In addition, a residential customer pays a flat rate of $16.35 per month, over and above the actual electricity used.

Let’s take an example. Suppose we use a total of 1250 kWh during a month. The actual cost for electricity would be 600 x 10.41¢ for the first 600 kWh ($62.46), plus 650 x 11.32¢ for the balance of 650 kWh ($73.58), for a total of $136.04, plus the 16.35 fixed charge – in all, and disregarding taxes, $152.39. (Incidentally, the monthly cost for this amount of electricity from Cornwall Electric would be about $137)!

Winter is a little different, but the idea is the same. Hydro One recognizes the need for heating, and so it allows the first thousand (rather than 600) kWh at the lower price. For 1250 kWh, the cost would be $104.10 + $28.30 + $16.35, i.e. $148.75.

However, once Smart Meters come into operation, all this is going to change. The rate at which electricity is sold will depend on the time of day – during peak periods it will cost a lot more than during quiet, or low-demand, periods. Here are the proposed rates: (click on the chart to enlarge)

SmartMeterRates

As we can see, there is an enormous difference in price throughout the day, and if we continue to consume electricity in our normal pattern, the bill will come as a very nasty shock, particularly for those who rely on electric heat, as most electricity is consumed in the mid-peak and on-peak periods. However, now that we understand how the time of day affects how much electricity will cost, we can work out how we can reduce our electric bills without losing too much of the comfort and convenience of our current electric lifestyle.

And remember, too, that the table is the actual electricity cost, and does not include the 4.71¢/kWh delivery charge. If you add this, on-peak electricity will actually cost 13.81¢/kWh.

In future articles, we shall discuss ideas and technology to implement these changes and reduce the bill.


30-11-2009 om 21:39 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
Categorie:Een uitgesproken "Grr#!!♪♫@||#♫♪☻"-Kitokojungle-Opinie !!
29-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.prijskamp: zoek de 10 verschillen met de USA
en ook bij ons ziet het er stilaan niet zo rooskleurig meer uit als je sommige berichten leest..en dan zien we niet eens de schrijnende miserie die er achter deze persartikels schuil gaat:


http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=KD2J0HS2

Dubbel zo veel arme huurders op straat

 • zondag 29 november 2009

 • Auteur: Frans De Smet
Dubbel zo veel arme huurders op straat

Dubbel zo veel arme huurders op straat

jimmy kets

Vrederechters bevelen dit jaar tot 60 uitzettingen per dag —

Dit jaar werden al dubbel zoveel Vlaamse gezinnen uit hun woning gedreven omdat ze de huur niet kunnen betalen. Het gaat om bijna zestig uitzettingen per dag.

Het lijkt een beeld uit lang vervlogen tijden: op bevel van de vrederechter zet de deurwaarder wanbetalers op straat. Desnoods zet hij hun inboedel op de stoep. Dat beeld uit Arm Vlaanderen is helemaal terug.

Vorig jaar werden volgens de Vlaamse Vereniging van Steden en Gemeenten (VVSG) 10.780 gezinnen uit hun woning gezet. Dat zijn er 207 per week of 30 per dag. Toen al was dat een record.

Dit jaar neemt het aantal uitzettingen hand over hand toe. We stevenen zelfs af op een verdubbeling: 60 uitzettingen per dag. ‘Want in de eerste negen maanden van dit jaar begonnen eigenaars dubbel zoveel procedures tegen hun huurders wegens wanbetaling als vorig jaar', zegt Katelijne D'Hauwers van het Algemeen Eigenaarssyndicaat (AES).

Met zijn 25.000 leden staat het AES sterk op de private huurmarkt. ‘Neen, onze leden zijn geen huisjesmelkers', zegt D'Hauwers. ‘Het merendeel zijn kleine eigenaars die twee of drie panden verhuren. En ze gaan niet lichtvaardig naar de vrederechter, want zo'n procedure betekent een zware kost.'

Betrouwbare graadmeter

De verdubbeling van het aantal procedures van eigenaars tegen wanbetalers is dus een betrouwbare graadmeter. ‘In 90procent van de gevallen leidt zo'n procedure tot uitzetting op bevel van de vrederechter. Tien procent van onze leden krijgt jaarlijks te maken met huurders die niet of onregelmatig betalen', aldus D'Hauwers.

Het geschatte cijfer van zestig uitzettingen per dag wil ze nuanceren: ‘In Vlaanderen woont driekwart van de gezinnen in een eigen woning. Uitzettingen doen zich vooral voor in grotere steden (zie kaderstuk over Gent, nvdr.) en dan hoofdzakelijk in Brussel, waar de helft van de bevolking huurt.'

Nathalie Debast van de VVSG noemt de uitzettingen ‘een fenomeen dat enorm escaleert, parallel aan andere duidelijke aanwijzingen voor de snel groeiende armoede in Vlaanderen'.

In geval van een uitzetting worden de OCMW's op bevel van de vrederechter automatisch verwittigd, in de hoop dat zij op de valreep een oplossing kunnen bekokstoven. Debast: ‘Meestal is dat ijdele hoop, want vrederechters zetten gezinnen niet zomaar op straat. Het gaat vrijwel altijd om leefloners en andere uitkeringtrekkers die zich hopeloos in de schulden werkten.'

Ook op platteland

Uit haar regelmatige bevraging van OCMW's leert Nathalie Debast dat overal in Vlaanderen, ook op het platteland, het fenomeen een dagelijkse realiteit wordt. Vanzelfsprekend speelt de economische crisis een belangrijke rol in de terugkeer van Arm Vlaanderen. ‘Als er elk dag veel ontslagen vallen, komen meer gezinnen vanzelf in betalingsmoeilijkheden', zegt minister van Wonen Freya Van den Bossche.

‘De crisis is een te gemakkelijke verklaring', vindt Ludo Serrin van het Steunpunt Algemeen Welzijnswerk. ‘Er zijn gewoon te weinig sociale woningen. Zo worden armoedige gezinnen naar de private, duurdere huurmarkt gedreven, waar ze onvoldoende worden beschermd.'

Nathalie Debast (VVSG) beaamt: ‘Een alleenstaande met een leefloon van 726euro per maand –wat onder de Europese armoedegrens van 860 euro zit– slaagt er niet in te voorzien in zijn basisbehoeften. Huur, energie en kledij vreten bij uitkeringtrekkers een te grote hap uit het budget om met het restje nog menswaardig te kunnen leven. Vorig jaar plaatsen we meer dan 38.000 budgetmeters voor elektriciteit, 7procent méér dan het jaar voordien. Een onmiskenbaar teken van de groeiende armoede. En dan moeten de OCMW's het telkens weer oplossen.'

29-11-2009 om 23:07 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Een uitgesproken "Grr#!!♪♫@||#♫♪☻"-Kitokojungle-Opinie !!
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.produceren om weg te gooien en de boel te verzieken
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Het is hommeles bij het Vlaams behang, prins Alexander stierf en de Ijzervlakte staat weer blank waarschijnlijk omdat het Duitse Opel en Bayer dreigende taal spraken. Het was dus weer een interessant weekend. Maar gisteren hadden we het over Amerikaanse toestanden en daarmee gaan we vandaag nog even door.


Want we leven blijkbaar in een wereld waarin de ene helft weggooit wat de andere helft zou nodig hebben om te overleven. Maar we vernietigen het liever en verknoeien hierdoor het milieu nog wat meer Intussen voeren we oorlogen tegen de terreur in landen waar men ons liever kwijt dan rijk is...begrijpe wie begrijpen kan maar volgens ons is dit totaal idioot. Maar wie zijn wij natuurlijk?


http://www.huffingtonpost.com/2009/11/28/recession-sends-older-ame_n_372665.htmlRecession Sends Older Americans To Food Pantries


ALBANY, N.Y. — Older Americans who were raised on stories of the Great Depression and acquired lifelong habits of thrift now find themselves crowding soup kitchens and food pantries in greater numbers for the first time after seeing retirement funds, second jobs and nest eggs wiped out by recession.

"What we see in line is lots of gray hair, lots of walkers," said Marti Forman, CEO of The Cooperative Feeding Program in Fort Lauderdale, Fla.

The help is crucial for many fixed-income seniors, who can't always keep up with rising food prices.

"It's a lifeline. It just means that you can function," said Ronald Shewchuk of Ithaca, N.Y. "Otherwise we would have to sell our house. I don't know what we would do. Go to an old age home."

The number of seniors living alone who seek help from food pantries in the U.S. increased 81 percent to 408,000 in 2008, compared to 225,000 in 2006, according to the U.S. Department of Agriculture. Overall, 4.7 million households used American food pantries in 2008, compared to about 3.7 million in 2006.

"Seniors thought they were OK, but they're not OK," said Virginia Skinner, director of Development at The Association of Arizona Food Banks in Phoenix, citing the downturn in the area's housing market.

Catholic Charities USA, which has 170 agencies across the country helping the needy, issued a 2009 third-quarter report that found a 54 percent increase in requests for food and services from seniors nationwide compared to the same period last year.

Despite the increased need, it can be difficult for some older people to come forward and seek help.
http://www.sciencedaily.com/releases/2009/11/091124204314.htm

America's Increasing Food Waste Is Laying Waste to the Environment

ScienceDaily (Nov. 25, 2009) — Food waste contributes to excess consumption of freshwater and fossil fuels which, along with methane and carbon dioxide emissions from decomposing food, impacts global climate change. In a new paper published in the open-access, peer-reviewed journal PLoS One, Kevin Hall and colleagues at the National Institute of Diabetes and Digestive and Kidney Diseases calculate the energy content of nationwide food waste from the difference between the US food supply and the food eaten by the population. The latter was estimated using a validated mathematical model of human metabolism relating body weight to the amount of food eaten.

The researchers found that US per capita food waste has progressively increased by about 50% since 1974 reaching more than 1400 Calories per person per day or 150 trillion Calories per year. Previous calculations are likely to have underestimated food waste by as much as 25% in recent years.

This calculated progressive increase of food waste suggests that the US obesity epidemic may have been the result of a "push effect" of increased food availability and marketing with Americans being unable to match their food intake with the increased supply of cheap, readily available food.

Hall and colleagues suggest that addressing the oversupply of food energy in the US could help curb to the obesity epidemic as well as reduce food waste, which would have profound consequences for the environment and natural resources. For example, food waste is now estimated to account for more than one quarter of the total freshwater consumption and more than 300 million barrels of oil per year representing about 4% of the total US oil consumption.

This research was supported by the Intramural Research Program of the National Institutes of Health, National Institute of Diabetes and Digestive and Kidney Diseases. The funders had no role in study design, data collection and analysis, decision to publish, or preparation of the manuscript.


29-11-2009 om 22:58 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Een uitgesproken "Grr#!!♪♫@||#♫♪☻"-Kitokojungle-Opinie !!
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doc Watson
Klik op de afbeelding om de link te volgen om de mistroostige zondag wat op te vrolijken geven we jullie de gitaarklanken van

Doc Watson


http://www.youtube.com/watch?v=LgL11ITUlcA&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=cqPZbpqGV2M&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=cm3ESQpWDwY&feature=related


http://www.youtube.com/watch?v=YAUi-0v3TCY&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=w8Ri4YBDnt4&feature=related
29-11-2009 om 16:31 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
Categorie:Een uitgesproken "Grr#!!♪♫@||#♫♪☻"-Kitokojungle-Opinie !!Inhoud blog
 • The brave new world is werkelijkheid...
 • ook interessant
 • Yaz...Yasmine...
 • en contraceptie in Belgistan...
 • Problemen in Frankrijk en USA met bepaalde contraceptiva...
 • ergerlijk 2013!
 • Femmes de Rue iedereen geeft commentaar, wij dus ook
 • De valsche Fransman nog maar eens verslagen...
 • Armoedebestrijding...Geen enkele minister heeft er naar gevraagd...
 • anderhalf miljard euro subsidies weggegooid in zonnepanelen...
 • Deltastichting niet blij....
 • Dag Allemaal vaandeldrager in de Vlaemsche ontvoogdingsstrijd!
 • Leve de tsjeven met hun kerncentrales en Bart Van Rompuy
 • Artistieke vrijheid in Vlaenderen en op de VRT!
 • EUREKA en DRIEWERF HOERA HIPHIP geen slimme meter in huis!
 • Hier zijn we weer !
 • >Dewinter getuigt over de zwanworstaanval op kinderen...
 • De voedselberg van Steven De Geynst
 • Luc Barbé...een heel kleine rehabilitatie...
 • een hoofddekselvergelijking
 • verlof voor de geërgerden
 • de duizendzevenentwintigste generatie Vlamingen kent grote leerachterstand
 • l'oiseau bleu
 • De blijde (weder)intrede van Maeterlinck in Gent en over perzikken met 2 k's
 • Belgie in het nieuws
 • Bernard de pilchard en het idyllisch kustlandschap
 • de levensverwachting van de Duitse armen biedt een oplossing voor de vergrijzing!
 • Hoera, de gestapo is terug...de Grimbergse kliklijn
 • leve de revolutie
 • ARCO, Tsjevenstreken in het kwadraat!
 • een visie op de Russische verkiezingen...
 • Wij hangen graag de propere uit...
 • Filip De Winter verhuist naar Namibië, hoera!
 • den ellentrik als grondstof
 • Black woman : Tu sens la fleur le matin et le poireau le soir. Non merci !
 • energie veroorzaakt vergeetachtigheid
 • bijna weer oorlog in Mesen...een belgenmop..
 • RIP SVETLANA ALILUYEVA...wie haar niet kent zoekt het maar eens op en leest haar boeken...
 • zonnepanelen zien klaar maar ook nazidassen op de VRT
 • Vlaanderen op zijn smalst en de lul van de dag
 • een monument
 • young media summit
 • met het schaamrood op de wangen
 • Spanje in actie tegen privatisering van het onderwijs
 • Er zijn dus toch nog verstandige mensen in Vlaanderen....de SERV
 • occupy Wall Street
 • Alaa Abdel -Fattah
 • ARCO het einde...
 • Tolerante Vlamingen?
 • madam van de dag: Ann Branbergen
 • De Brusselse metroerger dan Afghanistan?
 • Naast Plopsaland bestond er ook Shitland
 • Indaver Beveren ligt in Afrika
 • sluikreclame voor La source des femmes en Jacques Bloch
 • IN MEMORIAM
 • Amerika het donkerste voorbeeld
 • extreem rechts weer springlevend!
 • Le Pen en Israel één front??????
 • een andere stem in het debat...
 • Charlie a beaucoup d'ami(e)s en een nieuwe blog !
 • Oakland general strike
 • La belle plume française concernat Charlie: Le Monde
 • solidariteit met Charlie Hebdo
 • op naar de barricades!
 • een grote madam in de rechtbank !
 • Met zijn allen naar een Europees referendum, wij zijn allemaal Grieken!
 • Freya we love you!
 • gooi onze kerncentrales maar dicht, we steken de kaarsen wel aan...
 • Dexia we zijn één en al oor!
 • Zullen de Fransen wel slagen waar de Belgistanen falen?
 • Colloceer Vermeiren!
 • energie eindelijk een debat?
 • We are all Americans!
 • occupy....Chicago is nog steeds Chicago van Al Capone al heet hij nu Emanuel Rahm
 • de dubbeldemocratie Belgistan en de groene stroomcertificaten, twee verhaaltjes
 • de casino van ARCO en de rest...
 • vroem vroem
 • sjot ze uit hun pluche zetels!
 • Indignados in Brussel een succes!
 • nog een beetje chili...
 • Camila Vallejo komt naar Brussel!
 • Arvelor Mitaal of een mooi voorbeeld van roofkapitalisme
 • Het zijn weer harde tijden...
 • Privépolitie ...hallucinant...hier kan zelfs Hasselt nog een punt aan zuigen!
 • CAMILA VALLEJO een rolmodelleke
 • de duisternis regeert over grote delen van de wereld...
 • Revoilà le LKP deze keer in Mayotte...
 • niet alleen Obama schrijft mooie toespraken in de USA...
 • Lap, het is prijs!
 • de uitspraak van de dag
 • de éénwording tussen Zuid en Noord-apenland komt nabij! En Dexia is er nog!
 • In Brussel draagt nu elk schoolkind een kuisheidsgordel!
 • Maikel Nabil
 • no comment
 • We love Freya!
 • Arm België ...
 • We are seeing change in our world, block by block – city by city.
 • Freya is de slimste!
 • WE WON'T PAY
 • Griekenland en de vrije pers een voorbode voor Europa
 • Tot Maandag
 • mensen komen tot inzicht maar véééééééééééél te laat De dure energie...en onze luciede politici
 • China komt in opstand...tegen de zonnepanelen...tja
 • We gaan naar Amerika...
 • slimme meters en de sprookjes van onze vriend Bart Martens
 • INFRAX en slimme meters een duidelijk standpunt hoera!
 • slimme meters en slimme netten deel 2
 • slimme meters en slimme netten deel 1
 • slimme netten weer zo een indianenverhaal...
 • slimme meters ...de ondertekenaars...
 • de slimme meters...iedereen wordt stilaan slim...
 • Over de doden wel kwaaie woorden : einde van de zaak zuster Gabrielle?
 • koorknaap Javaux wordt schandknaap
 • Humberto Prato en De Wever, alles bij elkaar geklutst geeft een mooie omelet
 • De held wordt uitgewezen....petitie voor Ly Khaly
 • Maanpizza's?
 • voor vandaag volstaat één enkele zin...
 • Ere wie ere toekomt SVEN GATZ
 • Misschien willen de rijken wel ooit wat betalen maar intussen creperen de armen
 • de Duitse bron is gevonden...pure nazipraktijken dus vanwege de Ollandse bloggers en fora..
 • Hollandse nazitaal over Islamitische Duitse Turken en incest
 • Ce lion était beaucoup trop flamand ... Cela ne pouvait plus durer
 • een kleine nostalgische bevlieging over Franse lessen en 14-18
 • AI WEI WEI legt uit
 • IJzerbedevaart????? de wadde?????
 • ALI FARZAT: niet iedereen heeft blijkbaar de zelfde humor...
 • en hier zijn de invalide Walen met hun reactie...
 • N-VA is radio Mille Collines en een bende debielen...
 • Inge en de god van mededogen is Miss Universe
 • Dupont en Dupond in het Nieuwsblad
 • We kunnen hier niet tot 5 tellen...
 • neen tegen onverdraagzaamheid: oproep van de progressieve Islamieten
 • PUKKELPOP 2011
 • Daar is de orde weer...oneerlijke concurrentie in Marcinelle
 • Ollands partnership voor Stalinmuseum?
 • Jean Bricmont schrijft een artikel in Counterpunch
 • Nette mensen berokkenen even veel schade als britse plunderaars
 • meer belastingen graag en chique rellen in Lloret
 • verstandige taal...
 • over raddraaiers, imbecielen, stormrammen, linkse idioten en wijze zotten
 • Niemand heeft het monopolie van de waarheid maar praten helpt!
 • nog meer krapuul nu ook in Chili...
 • de verloren jeugd en andere bevlogen romantiek
 • Lessen uit het verleden? Vergeet het!
 • Plunderaars lusten geen boeken...
 • Daar komt Baudrillard : England's burning en B-H-V-jeugd brandt shoppingcentrum Anderlecht plat...
 • London's burning het lijkt stilaan wel op een kleine genocide...
 • London's burning maar er zijn zo wel een paar oorzaken...
 • London 's burning
 • Justice, not charity! en de ouwe Voltaire is weer springlevend!
 • Egypte en Israël zelfde strijd...
 • Kaka als onderpand
 • 8 augustus 1956 Tutti Cadaveri
 • toiletperen en zonnepanelen, de index zal weer stijgen....onze concurrentiepositie gaat er aan...
 • de slimme kleuter van de buren...
 • de Carapilsproleague steigert, u toch ook?
 • het tolerante olland lijkt wel een nazikamp...
 • Rothschild Boulevard ....
 • Israel en de indignados van Rothschild Boulevard
 • Betaalde sex om je studie te betalen...???
 • Terug naar Blankenberge...
 • Oproep aan Jean-Pierre, Siegfried en Benno
 • Frans Crols een groot-Russisch Vlaemsch-nationalist
 • Gevaarlijke onzin in Vlaanderen...
 • de geest van Jef Cognac is terug!
 • "Bolsjeviek" Dugin en zijn grootse plannen deel 3
 • Veel schoon volk...
 • Tanguy Veys krijgt een mail
 • "Bolsjeviek" Dugin en zijn grootse plannen deel 2
 • aaargh, this is really insane
 • in memoriam de socialistische jongeren van UTOYA
 • "Bolsjeviek" Dugin en zijn grootse plannen deel 1
 • De deltastichting en de bolsjewieken....
 • Stiglitz over Euro en Europa
 • Tekos en Verdinaso +vele leuke vlaamse vrienden deel 5
 • Tekos en Verdinaso +vele leuke vlaamse vrienden deel 4
 • Tekos en Verdinaso +vele leuke vlaamse vrienden deel 3
 • Tekos en Verdinaso +vele leuke vlaamse vrienden deel 2
 • Tekos en Verdinaso +vele leuke vlaamse vrienden deel 1
 • De grote denkers rond TEKOS Van Windekens en Luc Pauwels
 • Tanguy Veys de man die reageert!
 • Wat weten we over Nieuw rechts in Vlaanderen en Tekos? Deel 1
 • Nieuw Rechts Scriptie van Sofie Delporte deel 2
 • VSV wie zijn de leiders? Grinnik grinnik
 • TEKOS of het nieuwe conservatisme in Vlaanderen...een kleine inleiding
 • Tekos of de nieuwe conservatieven van de deltastichting of het vervolg op het Vlaams Syndikaat
 • Daar is de vlaamsche vakbond VSV een zusje van het VNS?
 • Kroll in Le Soir ter gelegenheid van 11 juli...schitterend
 • dens sos geklopt door Groen op links...
 • De rooie toekomst wenkt!
 • Bart non en het olijke duo
 • verboden te denken in Belgistan
 • Moderne slavernij in Flamanville eindelijk aangeklaagd door politici
 • Talibanfeministe Naomi Wolf over porno en mannen
 • Het diruponotaatje en wat commentaar bij artikel 60 en asiel
 • Daar zijn de eerste ronkende verklaringen op de diruponota
 • Natie en volk laat Gilbert de Tour winnen astamblief...
 • wat cijfertjes over jeugdwerkloosheid...
 • Jeugdwerkloosheid...we moeten er toch maar eens over praten
  Zoeken in blog

  Laatste commentaren
 • What is complicated? (Jill Hopkins)
      op Deltastichting niet blij....
 • Re: (Gigi)
      op soms zijn ook je medestanders een bende idioten
 • Re: (Riz)
      op de intellectuele superioriteit der franstaligen en een vakantietrip naar Sarkoland
 • Foto

  Le seul site qui n'a pas une culture très ancienne des vraies valeurs Flamandes
  Archief per week
 • 31/12-06/01 2013
 • 30/07-05/08 2012
 • 25/06-01/07 2012
 • 18/06-24/06 2012
 • 11/06-17/06 2012
 • 02/01-08/01 2012
 • 19/12-25/12 2011
 • 12/12-18/12 2011
 • 05/12-11/12 2011
 • 28/11-04/12 2011
 • 21/11-27/11 2011
 • 14/11-20/11 2011
 • 07/11-13/11 2011
 • 31/10-06/11 2011
 • 24/10-30/10 2011
 • 17/10-23/10 2011
 • 10/10-16/10 2011
 • 03/10-09/10 2011
 • 26/09-02/10 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 12/09-18/09 2011
 • 05/09-11/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 15/08-21/08 2011
 • 08/08-14/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 25/07-31/07 2011
 • 18/07-24/07 2011
 • 11/07-17/07 2011
 • 04/07-10/07 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 20/06-26/06 2011
 • 13/06-19/06 2011
 • 06/12-12/12 2010
 • 29/11-05/12 2010
 • 15/11-21/11 2010
 • 08/11-14/11 2010
 • 01/11-07/11 2010
 • 25/10-31/10 2010
 • 18/10-24/10 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 04/10-10/10 2010
 • 27/09-03/10 2010
 • 20/09-26/09 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 06/09-12/09 2010
 • 30/08-05/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 09/08-15/08 2010
 • 02/08-08/08 2010
 • 26/07-01/08 2010
 • 19/07-25/07 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 05/07-11/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 01/03-07/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 15/02-21/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 25/01-31/01 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 11/01-17/01 2010
 • 04/01-10/01 2010
 • 28/12-03/01 2016
 • 21/12-27/12 2009
 • 14/12-20/12 2009
 • 07/12-13/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009
 • 16/11-22/11 2009
 • 09/11-15/11 2009
 • 02/11-08/11 2009
 • 26/10-01/11 2009
 • 19/10-25/10 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 05/10-11/10 2009
 • 28/09-04/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 14/09-20/09 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 31/08-06/09 2009
 • 24/08-30/08 2009
 • 20/07-26/07 2009
 • 13/07-19/07 2009
 • 06/07-12/07 2009
 • 29/06-05/07 2009
 • 22/06-28/06 2009
 • 15/06-21/06 2009
 • 08/06-14/06 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 25/05-31/05 2009
 • 18/05-24/05 2009
 • 11/05-17/05 2009
 • 04/05-10/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 13/04-19/04 2009
 • 06/04-12/04 2009
 • 30/03-05/04 2009
 • 23/03-29/03 2009
 • 16/03-22/03 2009
 • 09/03-15/03 2009
 • 02/03-08/03 2009
 • 23/02-01/03 2009
 • 16/02-22/02 2009
 • 09/02-15/02 2009
 • 02/02-08/02 2009
 • 26/01-01/02 2009
 • 19/01-25/01 2009
 • 12/01-18/01 2009
 • 05/01-11/01 2009
 • 29/12-04/01 2009
 • 22/12-28/12 2008
 • 15/12-21/12 2008
 • 08/12-14/12 2008
 • 01/12-07/12 2008
 • 24/11-30/11 2008
 • 17/11-23/11 2008
 • 10/11-16/11 2008
 • 03/11-09/11 2008
 • 27/10-02/11 2008
 • 20/10-26/10 2008
 • 13/10-19/10 2008
 • 06/10-12/10 2008
 • 29/09-05/10 2008
 • 22/09-28/09 2008
 • 15/09-21/09 2008
 • 08/09-14/09 2008
 • 01/09-07/09 2008
 • 25/08-31/08 2008
 • 18/08-24/08 2008
 • 11/08-17/08 2008
 • 04/08-10/08 2008
 • 28/07-03/08 2008
 • 21/07-27/07 2008
 • 14/07-20/07 2008
 • 07/07-13/07 2008
 • 30/06-06/07 2008
 • 23/06-29/06 2008
 • 16/06-22/06 2008
 • 09/06-15/06 2008
 • 02/06-08/06 2008
 • 26/05-01/06 2008
 • 19/05-25/05 2008
 • 12/05-18/05 2008
 • 05/05-11/05 2008
 • 28/04-04/05 2008
 • 21/04-27/04 2008
 • 14/04-20/04 2008
 • 07/04-13/04 2008
 • 31/03-06/04 2008
 • 24/03-30/03 2008
 • 17/03-23/03 2008
 • 10/03-16/03 2008
 • 03/03-09/03 2008
 • 25/02-02/03 2008
 • 18/02-24/02 2008
 • 11/02-17/02 2008
 • 04/02-10/02 2008
 • 28/01-03/02 2008
 • 21/01-27/01 2008

  Andere URL'zz van ons...
 • Gastenboek
 • Beginselverklaring
 • Mission Statement
 • Onze AO-POSTERS
 • De Schijtoptant

 • Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek. Het is altijd leuk om eens iets van een ander te lezen.


  Blog als favoriet !

  onze ideologische onderbouw
 • WOII Fascisme
 • Spinoza door Etienne Vermeersch
 • Susse van den Ende
 • subversiviteit en situationisme
 • scepticisme en Jean Bricmont en Sokal
 • de grote roerganger en marxbrother 1

 • Buitenlandse voorbeelden om binnenlands na te volgen
 • ressacs Frankrijk
 • Amerika's beste gazet
 • een jonge vriend uit Latijns-Amerika met stamboom
 • bellaciao Frankrijk
 • Teacher dude Griekenland
 • LKP en UGTG Guadeloupe
 • The Huffington Post USA
 • Haaretz Israel
 • Human rights watch
 • IJsland in crisis

  Onze Esthetishe Bovenbouw
 • Bob De Groof
 • Baudouin Breïker
 • Le dernier cri Frankrijk
 • Art brut en aanverwanten
 • De mededeler en Quelle Horreur Olland
 • Schone Vlaemsche Poëzie
 • Muziek en kleinkunst comme on aime
 • @-C-ART-dzz-Offizz

 • Symphatieke blogs van over de taalgrens en Brussel en wijde omgeving
 • Richard III Duc de Gloucester
 • Brussel voor serieuse mensen
 • Taalhistorisch Brussel
 • afrikaanse madammen

 • LINK-swap
 • http://weblog.startpagina.be
 • http://weblog.startpagina.nl/
 • http://weblog.startkabel.nl/
 • http://weblogger.startbewijs.nl/
 • http://besteblogs.eigenstart.nl/

 • Een interessant adres?

  www.desesperado.be

  View blog top tags


  View blog authority
  Pagerankkeyword ranking search engine

  TECHNORATI
  PROFILE
  DOSSIER ENERGIE-DEBAT
 • BLOGBERICHT
  van PART I t.e.m XIII
 • PDF-DOCUMENT
  van PART I t.e.m XIII


 • Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!