kitokojungle

..welkom ! ..welkom ! ..welkom !

~ Gesticht àls Gesticht ter Voorkoming v/d Maatschappelijke Randdebiliteit ~

~ HÉT "progressief" Orgaan Der "Hangmatsocialisten" ~
Gesticht àls Gesticht ter Voorkoming v/d Maatschappelijke & Politieke Randdebiliteit

25-03-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is de aarde plat, heeft de dood zin, wij eisen palliatieve zorgen voor euthanasiebeoefenaars !
Klik op de afbeelding om de link te volgen
Ja, we zijn bezig aan een voorproefje van wat het zal worden als Vlaanderen een zelfstandig stammenstaatje zal zijn. Een absoluut debiel debat tussen de paster en de liberale brouwer. Nog steeds over euthanasie natuurlijk want een bekend figuur strekt tot voorbeeld en beide partijen trekken ten strijde ter verdediging van de eigen waarden. ERGERNIS alom. We hebben het hier reeds aangehaald : laat asjeblief de verschillende keuzemogelijkheden open. Wie kan er nu beweren wat je zelf zal kiezen als je geconfronteerd wordt met je eigen dood ? Op dit momenten in goeie gezondheid is het makkelijk te vertellen aan al wie het wil horen dat ik als grote held zal kiezen om niemand lastig te vallen en in waardigheid afscheid te nemen van al wat mij dierbaar is...tot het moment zal gekomen zijn.... Het enige dat ik nu zeker weet is dat het mij nu al een hele troost is dat er verschillende keuzes zullen zijn. Op voorwaarde natuurlijk dat mij dat denkwerk, sorry voor de uitspraak, zal gegund zijn. Want iedereen doet mij wel wat steigeren in beide kampen. Leuteren over de zin of de onzin van de eigen keuze voor zijn waardig einde en de definitieve zingeving. Akkoord, maar morgen steek ik hier mijn straat over en wordt ik door één of andere wagen, bestuurd door een doodrijder of een pechvogel doodgereden. Baf en gedaan...waar is dat grote universele debat dan goed voor ? Ophouden, heren en dames, pasters en brouwers. Iedereen zijn gelijk. Laten we mekaars waarden erkennen en ophouden te bekvechten of het nu waardiger zal zijn op tijd een prik te vragen of palliatief verzorgd te worden Laat dit aan iedereen zijn eigen keuze maken maar laat er tenminste een keuze zijn. Ik ben hevig atheïst maar ik kan niemand garanderen dat ik het tot de laatste snik zal blijven en dat vind ik een zeer troostende gedachte. Hou dus op met dat achterhaalde debat uit vorige eeuw(en). Laten we nu toch eventjes ieders opinie respecteren en erover nadenken dat het vaak zal gaan over een laatste keuze. We slagen er in gezonde toestand nauwelijks in om rationele of normale keuzes te maken, laat staan dat we dat op zulk moment zullen doen. Dus wat belang heeft het dan of deze keuze rationeel correct zal zijn. Zo lang ze in alle vrijheid kan worden genomen. Want ik huiver ervan dat iemand mij ooit, bij volle bewustzijn, niet meer in staat zal achten een keuze te maken. Of het dan gaat over die laatste of een andere maakt mij niks uit. Dat is wat mij fundamenteel stoort in deze vreselijke discussie. Er is nauwelijks een verschil te merken tussen beide kampen. Ze denken dat ze allebei het gelijk aan hun kant hebben. Tenslotte kan hopelijk elk individu (met alle uitzonderingen die absoluut geen enkele keuze zal gelaten worden) zelf voor zijn eigen individueel gelijk kiezen. En laten we nu plechtig hierover zwijgen en laat iedereen zich in zijn eigen tempels terugtrekken want jullie zijn ergerlijke wezens.
Vandaag toch één lichtpunt gemerkt. Le Soir, een onverdacht franskiljonse krant heeft sinds enige tijd begrepen dat het niet geheel onverstandig is om de nederlandstaligen aan het woord te laten. Dit is in ons stammengebied veel te lang verwaarloosd geweest met een absolute scheiding der geesten tot gevolg. Het is een aangename vaststelling, mischien veel te laat maar toch, dat verstandige Vlamingen ronduit hun mening kwijt kunnen aan een franstalige gazet. Het zelfde fenomeen valt al een tijdje waar te nemen in De Standaard dat haar kolommen open stelt voor verstandige franstaligen. En je zal mij nu geloven of niet er blijken dus wel degelijk verstandige lieden rond te lopen die geen nederlands praten. Hopelijk doen ze nu bij de franstaligen de zelfde ontdekking. Het zou zelfs kunnen dat dit belangrijker is dan de iets oudere vaststelling dat de aarde een bol  is en dat Jeruzalem zich niet netjes in het midden bevindt. Maar misschien wist u dat nog niet of gelooft u mij niet. Zoek het dan eventjes op, beste lezer(es).

25-03-2008 om 20:15 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
23-03-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Romantische mijmeringen over Oostende
Klik op de afbeelding om de link te volgen
Aan onze fel slinkende lezersaantallen merken we dat de meesten ofwel behoren tot inkomenscategorieën die het hen mogelijk maken nu op verlof te vertrekken ofwel behoren ze tot de geobsedeerde eierrapers die van geen ophouden weten. Van de Bataafse fanatieke lezerskern vermoeden we nog een derde mogelijkheid die hun afwezigheid kan verklaren maar we durven er haast niks over te schrijven uit pure angst defintief het paradijs uitgewezen te worden want wat lezen we op de site van ons geliefde Reformatorisch Dagblad ?

Fijn dat u belangstelling hebt voor refdag.nl, de nieuwssite van het Reformatorisch Dagblad.

Vandaag is het zondag. We wijden deze dag in het bijzonder aan de dienst van God. Wij beschouwen de zondag als een rustdag, een opdracht van God en een geschenk, waar we dankbaar voor mogen zijn. Om die reden actualiseren we onze site vandaag niet.

Staat het nieuws dan stil op zondag? Nee, dat niet - we leven in een jachtige tijd waarin het verschil tussen zondagen en werkdagen helaas steeds kleiner wordt.

Morgen brengen we u graag weer op de hoogte van de dagelijkse gebeurtenissen, voorzien van achtergronden, commentaar en opini�rende artikelen. Zoals u dat van ons gewend bent.

Hoofdredactie Reformatorisch Dagblad

Aarzelend doen we toch maar voort met kloppend hartje want we voelen ons begluurd van hierboven...

Veel brandende actualiteit valt er vandaag tussen de eieren nauwelijks te rapen. Toch één nieuw euthanieberichtje dat via teletekst werd verspreid. Je mag niet denken dat iedereen in Vlaanderen Claus heet en de voorpagina's haalt :

   BEJAARDE DOODT MAN MET WANDELSTOK
­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­
In Ukkel heeft een bejaarde vrouw haar
88-jarige echtgenoot gedood met een
wandelstok. De vrouw kon het niet meer
aanzien dat haar man sterk aftakelde.

De feiten gebeurden zaterdagnacht. Vol-
gens de 80-jarige vrouw lag haar man al
enkele uren op de grond en had hij de
kracht niet meer om recht te staan.

Ze kon de aftakeling van de man niet
meer aan en sloeg hem daarom tientallen
keren met een wandelstok.

Na de feiten ging de vrouw slapen. Toen
ze opstond, trof ze haar echtgenoot aan
in een plas bloed. Het parket heeft de
vrouw aangehouden.

Op dit ogenblik is het ons nog niet bekend of de as van de overledene voor Oostende in de zee zal worden gedumpt. We houden jullie op de hoogte !


23-03-2008 om 23:13 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
22-03-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vervotte nailed on an Alnokeuken en andere verhalen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Het is boeiend te merken dat H. Claus zelfs met zijn dood de kerk de duvel aandoet. Er ontspint zich immers een vinnig debat tussen enerzijds de Broeders van Liefde en anderzijds de gevestigde waarden der vrijdenkers met aan hun hoofd Vermeersch. Vermeersch is hier manifest beter in zijn sas dan wanneer hij zich op politiek iets gladder ijs begeeft en vanuit het Gravensteen allerlei theorietjes verspreid onder de weldenkende linkse luitjes. Geen kwaad woord over de ideeën die door nonkel paters worden verdedigd want, toegegeven er zit veel waarheid in. Het kan voor velen zelfs de ultieme waarheid zijn omdat ze d’r in willen geloven en omdat het volgens hen over waarden gaat die hen werden overgeleverd door de hoogste instanties van hierboven. Daar heb ik alle respect voor maar het is niet aan mij besteed. De nonkel paters mogen van mij dus hun gelijk zonder verdere discussie verdedigen maar ze moeten leren beseffen dat ze het monopolie op het grote gelijk al een tijdje kwijt zijn. Iemand die waardig wil sterven heeft het volste recht dit te eisen net zoals het voor anderen zinvol kan zijn om de volledige lijdensweg uit te doen en daar kunnen we respect voor opbrengen. Maar de tijden van één waarheid zouden definitief achter ons moeten liggen. Het zijn echter niet alleen moslimfanatici die deze waarheiddiversiteit bedreigen lezen we nu.

Opvallend is ook dat Claus’ laatste wens was dat zijn asse zou uitgestrooid worden voor de kust van Oostende. Hebben we het al niet eerder gezegd dat de Titty Twister daar gevestigd was ? Voor de filmkenners was het dus al lang duidelijk dat dit etablissement rechtstreeks in verbinding staat met de hel. Het kan dus geen toeval zijn dat de zogenaamde literaire vlaamse antichrist daar zijn laatste rustplaats wou hebben. Laten we nu wel hopen dat dit niet tot voorbeeld dient voor alles wat al ooit twee zinnen heeft laten rijmen op een weblog. Binnen de kortste keren kunnen we daar dan Denul en zijn baggerschepen naar toe sturen om te beletten dat de koninklijke gaanderijen er dichtgeslibd bijliggen.

Het belangrijkste nieuws in de belgistaanse gossipbranche is natuurlijk dat tante nonneke Vervotte van de CD&V haar vriendje heeft gedumpt of omgekeerd. Dit zal zeker en vast een dip veroorzaken in de bezoeken vanuit vlaamse PC’s aan de goorste websites op het net. Inge V, het ideale immer geile buurmeisje in de fantasmen van de vlaamse mannelijke fermettebewoner die aan haar rode tuitmondje hangt terwijl zij het heeft over de uitdaging van haar nieuwe functie als minister van ambtenarenzaken. Het achturennieuws vervangt redtube. Laat Phara deze “hot slut” een diepteinterview afnemen en de VRT verbreekt het Hollandse kijkcijferrecord van Deep Throat. Het is immers dank zij haar dat Leterme 800.000 vrouwelijke voorkeurstemmen haalde. Want alle Vlaamse huismoeders hadden wel in de gaten dat hun echtgenoot met die rare ogen die ze herkenden van tijdens hun eerste huwelijksnacht, naar Vervotte zat te kijken. Het grote schrikbeeld doemde reeds op dat dit hete mokkel de eerste vrouwelijke première zou kunnen worden. 800.000 huismoeders hebben dit gelukkig kunnen beletten door voor de Vlaamse Johnny Depp te stemmen. Nu maar hopen dat ze niet te snel een nieuw vast vriendje vindt. Ik vrees immers voor een vlaag van zelfmoordenaars die zich van het Oostendse staketsel zullen storten van zodra Dag Allemaal de eerste foto van dit koppel zal publiceren.


22-03-2008 om 20:48 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
20-03-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In memoriam Taslima Nasreen de levende dode en Claus de dode levende
Klik op de afbeelding om de link te volgen
We zullen het geweten hebben dat Hugo Claus op eigen verzoek is gestorven. Hierbij willen we in de eerste plaats de politici danken die het mogelijk hebben gemaakt dat iedereen, ongeacht grote of kleine verdiensten aan vaderland, cultuur en weet ik veel in alle waardigheid kan sterven. De meesten halen de voorpagina's niet, gelukkig maar. Wij hebben een hekel aan menselijke monumenten die tijdens hun leven al een bijna onsterfelijke status hebben verworven. Het was een wijze maatregel dat straatnamen nooit naar nog in leven zijnde personen mogen worden genoemd en wij willen dit principe huldigen en zelfs een wachttijd van 20 bijkomende jaren inbouwen. Niet dat we het talent van Claus willen ontkennen maar omdat we ons eigen oordeel en dat van vele anderen sterk wantrouwen. Het is slechts aan weinigen gegund om de tand des tijds te doorstaan die de beste criticus blijft. Wie dit overleeft en er soms zelfs sterker uitkomt mag toetreden tot het pantheon der grootsten. Het is niet aan de overlevenden van het ogenblik om de selectie te maken. Tot nog toe hebben we binnen "de vlaamse letteren" maar weinig auteurs mogen pantheoniseren. Er is Boon, er is Elsschot en met wat goeie wil voegen we daar nog Van Ostaijen bij en we zullen wel ver rond zijn. Of Claus zal mogen toetreden ??? Wait and see. Maar ik vrees het ergste als ik al het geblaat lees dat vandaag werd gepubliceerd. De meeste reacties kwamen van generatiegenoten natuurlijk en zijn veelal ingegeven door het besef van hun eigen vergankelijkheid dat nogal vaak verglijdt in bombastische bewieroking van de verdiensten van de overledene. Hoe hoger het monument dat men optrekt des te aangenamer kan men zichzelf koesteren in de schaduw en benadrukken hoe nauw je wel bevriend was. Dit procédé is al altijd erg handig gebleken. De meest significante getuigenis kwam volgens mij van de jongere generatie, meer bepaald van Saskia De Coster die zeer veel relativiteitszin aan de dag legt en dit zal wel een eerste veeg teken zijn voor de toekomst. Zelf heb ik slechts zeer weinig gelezen van Claus. Het verdriet van België heb ik tot het einde gelezen wat al een verdienste blijkt te zijn als ik sommigen mag geloven. Ik vond het een goed boek maar ben veel meer geraakt geweest door Boons Kapellekesbaan en vele andere van zijn romans. Elsschot vond ik in  mijn vlegeljaren absoluut slecht maar later begon ik te begrijpen dat  mijn oordeel  absoluut niet deugde wat op zichzelf al een ware ontdekking was. Boon opende de poort naar de Franse literatuur en via deze omweg naar vele andere taalgebieden. Allemaal even boeiend trouwens. Claus heeft bij mij, maar ik ben misschien een uitzondering, weinig aanzet gegeven tot verder kijken dan de kerktoren ondanks al zijn gefulmineer tegen god en gebod. Daarom heb ik nooit begrepen waarom men hem toch maar steeds weer een nobelprijs wou toekennen. Als ik mag kiezen tussen Rodenbachs "Bruges la Morte" en Claus Verdriet van België zal ik niet aarzelen de "Vlaamse reus" af te vallen. Nochtans is het ene boekje veel dunner dan het fameuse magnum opus.
Genoeg. Over de doden verder niks dan goeds. Vermits we nu toch heel cultureel bezig zijn zullen we toch wel vermelden dat de schrijfster Talisma Nasreen uit India is moeten vluchten omdat ze overhoop ligt met een hele bende geschifte moslims die het maar niet kunnen verkroppen dat je er een eigen mening wenst op na te houden. Claus heeft ook wel wat heibel gekend met de plaatselijke intolerantie. Hij werd zelfs veroordeeld maar is nooit moeten vluchten. In 2008 is dit dus het droeve lot van heel wat mensen die het nadeel blijken te hebben om geen papegaai te willen worden. Dus toch een monument voor deze levenden omdat men ze als levende doden moet opsluiten om hen te beschermen tegen de totale verdwazing en achterlijkheid. Hiermee bedoelen we niet de massa maar de criminele aanstokers van dergelijke intolerantie.
Laten we dus, allemaal samen, een groet brengen aan één van deze grote levende doden en laten we samen kijken naar de bijgevoegde foto en even nadenken hoe erg we de vrijheid van meningsuiting moeten koesteren ! Sterkte Taslima !

20-03-2008 om 21:26 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
19-03-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wereldwijd belgisch nationalistisch complot ontmaskerd
Klik op de afbeelding om de link te volgen
Het grote uitstel, een schijnvertoning, gebakken lucht, Leterme I: no future, ceci n'est pas un regeerprogramma, een greep uit de krantentitels van vandaag. Men is het zelfs niet eens of het nu gaat om een centrum-linkse of een centrum-rechtse regering. We gaan ons onthouden van verdere commentaren bij deze janboel. Alleen nog dit : onze prutsers van de N-VA zullen nu toch meestemmen met de regering behalve Bart Dewever. Hoe we dat nu nog moeten uitleggen aan de weldenkende lezers weten we niet meer maar we zijn er van overtuigd dat dit geen moeite zal kosten aan Bart de fritkotbaas. Dan lazen we met veel meer plezier dat een vlaamse tepel gans India op stelten heeft gezet. Het ging over de linkertepel van ene juffrouw De Waele Debbie die hiermee haar voornaam alle eer aan doet. Vermits we vandaag besloten hebben kort van stof te zullen zijn besparen we jullie verdere details. We zijn ervan overtuigd dat een glimp van de rechterteelbal van Dewever minder heibel zou veroorzaken in oostelijk Waziristan en zuidelijk Belgistan. Intussen besloten we ons te bekeren tot de Grieks-orthodokse ritus. Hun heilige synode deed immers een uitspraak waar we volmondig kunnen achter staan en die luidt : De kerk aanvaardt en zegent het gevestigde huwelijk volgens de orthodokse tradities en beschouwt elk ander type verhouding als prostitutie. Straf taaltje hanteren die orthodoksen en daar houden we wel van. Dus beste prostituees en prostituters jullie weten nu wat jullie te doen staat. Als we ons allemaal tesamen bekeren zijn alle integratieproblemen meteen ook van de baan. Oh, nog een detaillistisch nieuwtje : onze bekende Belgische nationalistische terrorist bezocht regelmatig zijn boezemvroendje Osama Bin Laden. Deze laatste wordt er nu eveneens van verdacht  een Belgisch nationalist te zijn en gefinancierd te worden door onze Saksen-Coburgs (net zoals wij).... Het wordt stilaan duidelijk dat de aanslag op de Amerikaanse twintowers deel uitmaakte van een duister belgisch-nationalistisch complot. Dewever heeft gelijk dat hij dit gevaar wil bestrijden! Meteen begrijpt nu ook iedereen waarom de Belgische staatsveiligheid zo pissig deed toen uitlekte dat zij onze terrorist als informant hadden gerecruteerd. Weer tijd voor ons Viagraatje want ons Waris kan weer niet wachten, doei!

19-03-2008 om 21:58 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
18-03-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgistaanse toestanden en de ware toedracht van de verkrachting van Waris Dirie
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Er was heel wat te lezen vandaag. HET grote nieuws was de aankondiging dat we eindelijk een nieuwe federale regering zullen hebben. Neen, nog geen definitieve maar evenmin de interimregering. Het wordt iets tussenin want er is een regeerakkoord. Wat de inhoud van dat regeerakkoord nu wel mag zijn is ook nog niet helemaal duidelijk. Wie welk ministerie in de schoot geworpen krijgt en wie staatssecretaris zal worden weet nog niemand. Zelfs hoeveel franstalige en nederlandstalige postjes zullen verdeeld worden is een raadsel. Maar we krijgen een federale regeringsvorm. Want alleen onder deze term kunnen we deze verkozen delegatie enige definitie bezorgen. Oranje-blauw blijkt plots nog een rood tintje langs franstalige kant bijgekregen te hebben. Het komt in feite neer op de simpele democratische redenering dat langs de vlaamse kant de liberale verliezers samen met de socialistische waalse verliezers een regering vormen met telkens het winnende kamp. Maar men voorspelt ons dat die hutsekluts tegen juli een volwaardig regeerakkoord zullen hebben. In beschaafde democratieën zoals India, Pakistan, Zoeloeland, gans Latijns-Amerika en de rest van Europa heeft men eerst een regeerakkoord en dan pas een regering. In Belgistan, een woest stammengebied aan de Noordzee heeft men eerst een regering die nadien gaat ruzieën over een programma. Nu al is elke regeringspartij zeker dat de andere iets wil verwezenlijken dat niet in het regeerprogramma staat gewoon omdat er geen regeerprogramma is. Maar er is een lichtpuntje :de N-VA ziet dat dit onbestaande programma genoeg garanties biedt om de regering te steunen. We verontschuldigen ons bij de Noordelijke Provincies want we verstaan er geen bal meer van. Gelukkig is er nog een oppositie zullen ze ginderboven beweren. Dat dachten wij ook maar dat is gewoon theorie uit de politieke handboekskes. In het moderne Belgistan hoor je die oppositie niet. En het is niet omdat ze het excuus zou hebben om door losgeslagen Belgistaanse ordetroepen als Tibetaanse monniken te worden afgeranseld en doodgeschoten te worden. Neen, ze zijn muisstil omdat ze niks te zeggen hebben. De Vlaams-nationalistische arbeiderspartij is sowieso al ongeloofwaardig nog voordat ze haar muil heeft open gedaan en het is volgens waarschijnlijk toch de schuld van de migranten die allemaal criminelen zijn. De Vlaamse socialisten, tja dat is een bende sacochenmadammen in designerkledij die mekaar naar het leven staan. De rooie mannen zijn maar in die mate geloofwaardiger dat de sacoche niet dient om op de andere kloppen maar om te vullen met de emolumenten van hun talrijke bestuursmandaten met een paar gelukkige uitzonderingen die enkel dienen om de algemene regel te bevestigen. En die uitzonderingen zullen toch niet durven opboksen tegen de waalse kameraden die wel in het rooie regeringspluche zitten. Blijven nog de Groenen en De Decker. Over de laatste zullen we kort zijn: hij zal alle schuld bij de waalse sossen leggen en beweren dat de vrije markt alles zal oplossen. De Groenen die zitten nu al in hun hoekje te pruilen omdat de kerncentrales weer langer zullen open blijven. Zij zitten immers veel liever in het donker op hun biowortels te kauwen en van hun tofu te smullen.

Het allerleukste nieuws kwm echter uit Marokko. Daar wordt immers de grootste Belgische terrorist aller tijden vastgehouden. Die brave jongen heeft ginds een vinnige advocaat gevonden om zijn verdediging te voeren wat een mensenrecht is natuurlijk. Alleen vinden we persoonlijk dat dit soort advocaten als proefkonijn mogen dienen om de meest gruwelijke Middeleeuwse foltertuigen terug op punt te zetten. Want wat die jongen daar allemaal beweert verdient een korte maar definitieve opsluiting in een stalen maagd. Toch moet het ons effe van het grootmoedige hartje dat wij tot nog toe steeds van het gedacht waren dat iemand onschuldig is tot hij wordt veroordeeld. Ondertussen stellen we vast dat onze terrorist nog maar weinig geheimen heeft voor het Belgsiche publiek en dat zijn bekentenissen reeds in het lang en in het breed werden uitgesmeerd in alle gazetten en boekskes. En nu beweert onze advokaat dat die brave borst aan hem en aan de rechter geen enkele bekentenis heeft gedaan over geen enkele van de zes moorden die hij heeft bekend aan de politie noch over de hold-ups. Hij had inderdaad wel wapens verstopt maar enkel voor het goede doel en bovendien waren ze nooit gebruikt. En als kers op de taart beweert deze intellectueel dat zijn client absoluut geen terrorist is noch informant van de staatsveiligheid. Hij geeft toe dat zij klantje inderdaad naar Afghanistan trok omdat hij België dankbaar was dat hij in 2000 Belg is mogen worden…en hij vertelde wat hij zag in Afghanistan aan de Belgische staat uit vaderlandsliefde …. En omdat hij wilde dat België, zijn land, en de islam vreedzaam samenwonen…Hij is eigenlijk een Belgische nationalist… Héhé, dat hadden we zelf niet kunnen uitvinden. Maar het klink inderdaad geloofwaardig. Zelf hevig Belgisch nationalist zijnde, trek ik regelmatig naar Afghanistan en naar Irak om de ginds heersende peis en vree te observeren en vervolgens mijn diaatjes te vertonen aan de Belgische staat. Ik vind dat er ginds een zeer aangenaam samenlevingsmodelleke bestaat om hier in Belgistan te implementeren. Tussen mijn spruiten heb ik al wat niet gebruikt wapentuig verstopt om mijn nationalistische idealen wat dichterbij te brengen als het moment is aangebroken. Ik telde helaas nogal op de onvoorwaardelijke steun van de BUB (Belgische unie-union Belge) die bij de verkiezingen wel nog nooit boven de 0,2 % is uitgeklommen maar die nu ook gesplitst is in een vlaamse en een waalse vleugel. Dat valt wat tegen geef ik grif toe. Nu is het wel hoogste tijd voor mijn Viagra want straks ga ik een lekker potje neuken met Waris Dirie die er aankomt in een taxi. Het wordt een leuke nacht!


18-03-2008 om 22:24 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
17-03-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Excursies naar de sloppenwijken nieuwe trend
Klik op de afbeelding om de link te volgen

zonder verdere commentaar een stukje uit de nieuwsite van HET NIEUWSBLAD

Excursies naar de sloppenwijken nieuwe trend

Twee Franse topchefs die gevraagd waren een diner te bereiden ter waarde van 300.000 dollar voor een select groepje toeristen in Thailand, hebben deze week uit 'morele overwegingen' afgezegd. De gasten zouden voor het diner immers met een privéjet de arme sloppenwijken in het noordoosten van Thailand bezoeken.

Het is slechts een, niet al te fraai, voorbeeld van de nieuwste trend in toerisme: 'poorism' of armoede als toeristische attractie.

Steeds meer toeristen ruilen zonovergoten stranden of topmusea voor sloppenwijken in Rio de Janeiro, Johannesburg, Bombay of zelfs Rotterdam, zo schrijft The New York Times. Het lijkt voyeuristisch zich te vergapen aan andermans armoede, maar het is misschien even hypocriet om als toerist door een stad te flaneren zonder zich bewust te zijn van de armoede die er heerst.

Voorstanders van de nieuwe trend benadrukken dat rondleidingen in sloppenwijken de lokale bevolking ten goede komen. Zo zorgen ze voor werk voor plaatselijke gidsen en krijgen bewoners dankzij de toeristen de kans om souvenirs of hapjes aan de man te brengen. Ook gaan heel wat organisatoren er prat op dat ze een groot deel van hun winst in de sloppenwijken pompen of aan een goed doel schenken. Sommige organisatoren, zoals een plaatselijke kerk in het Mexicaanse Mazatlán, vragen deelnemers dan weer geen geld, maar willen wel dat ze helpen broodjes smeren en flessen vullen met drinkwater voor de bewoners van de sloppenwijken.

Toch hebben niet alle organisatoren van rondleidingen in sloppenwijken even nobele bedoelingen. Vaak worden er bussen ingelegd, met airco uiteraard, van waaruit toeristen dan in het voorbijrijden foto’s kunnen maken, zoals op een safari. Soms overspoelen veel te grote groepen toeristen de kleine huizen van de bewoners om er foto’s te maken.

De kloof tussen arm en rijk is blijkbaar erg groot geworden als de rijken al gidsen nodig hebben om de armen te vinden, stellen tegenstanders. Ook klinkt er kritiek op het argument dat de rondleidingen geld naar de sloppenwijken doen stromen. 'Wie deze mensen echt wil helpen, schrijft een cheque uit.'

sdg (belga)


17-03-2008 om 00:00 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
16-03-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amerikaanse callgirl krijgt tegen 4300 dollar per uur het lezersaantal van Kitokojungle omhoog !
Klik op de afbeelding om de link te volgen
Omdat het aantal lezers de laatste dagen in dalende lijn gaat gooien we ons op de smeuïge verhalen. Eliot Spitzer, de gouverneur van New York gaat vreemd. Hiervan kijkt niemand vreemd op, denken wij tenminste. We willen West-Vlaanderen geenszins met New York vergelijken maar we denken dat een scheve schaats van gouverneur Paul Breyne niet meteen het CNN-journaal zou halen. Ok, hier volgt meteen een rechtzetting : niets wijst erop dat de Heer Breyne zulke onoirbare dingen doet, natuurlijk. We scheppen maar meteen duidelijkheid alvorens we zijn madam hier aan de lijn krijgen : nee madame Breyne, uw echtgenoot doet het ook niet met een ander ! Oef , op het nippertje ontsnapt aan een proces...Maar vriend Spitzer doet het dus wel en het mag zelfs wat kosten. Hij doet het in het Mayflower Hotel, niet meteen een goor motel langs een highway zoals we wel eens meer zien in één of andere spannende film. Als ons geheugen nog niet aangetast is door Alzheimer, menen wij ons te herinneren dat de historische Mayflower toch geen lading porno aan boord had toen dit scheepje in het oude Amerika strandde. Maar goed, dit is een historische kanttekening zonder betekenis voor de dag van vandaag. Eliot deed het met ene Kirsten, die nog een heleboel andere namen draagt. Kirsten was niet echt een koopje maar ze was niet de duurste in  het aangeboden pakketje van de Emperors Club dat je aan de balie van het prestigieuse Hotelletje kon bestellen. Een sluikse blik op één van de internetfotoos van Kirsten doen ons echter vragen stellen over wat er nog meer aan  moois in de catalogus van de Emperors Club te vinden is. En de prijs voor deze poepchique luxewaren : 4.300 dollar per uur ! Goed, de dollar staat er tegenwoordig wat slapjes bij maar het blijft een hoop geld. Effe omrekenen...wel euh...die madammen verdienen dus wel meer op een uur dan ik in ...euh...en dan maar spreken over glazen plafonds. Geachte dames, ik wil niks meer horen over discriminatie op de arbeidsmarkt NIKS, hoort u mij ? Toch blijven we nieuwsgierig. Wat zou zo een sprookjeswezen voor zulk bedrag met haar klant doen ? We stellen dus voor om hier een wetenschappelijk gefundeerd onderzoekje te starten, speciaal gericht aan ons vrouwelijk publiek dat er minstens even goed uitziet als Kirsten (maar het is reeds een vaststaand feit dat AL onze lezeressen TOPKLASSE zouden zijn in de Emperor Club) :
Geachte Dames, tot wat zou u in 60 minuten in staat zijn te doen met uwe echtgenoot, verloofde, buurman, chef, postbode enz... à rato van (omgerekend in eurootjes) 3000 euro per uur ? We zijn razend benieuwd en ik hoor jullie venten  al met hun spaarvarkens rammelen. Dames, het woord is aan jullie ...en als de ideeën briljant zijn en goed geschreven, zal dit weblogje het meest bezochte van het verenigde Dietsland worden ! Piessens Alfons, here we come ! VICTORY


16-03-2008 om 20:11 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
15-03-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Havermoutpap bij kaarslicht
Klik op de afbeelding om de link te volgen
ocharme toch, onze mister 800.000 moet nog steeds eerste minister trachten te worden en hij wordt nu al in de populariteitspolls voorbij gestoken door de zittende interimpremier Verhofstad; Helemaal rampzalig wordt het als we lezen dat CD&V-NV-A steeds meer radicale kiezers aantrekken. Wat moeten we ons daarbij voorstellen. Vendelzwaaiende ringbaarden in korte broek of bijbelzwaaiende fanatiekelingen in tabaarden ? We hebben er geen duidelijk zicht op. We hopen alleen maar dat het geen look-a-likes zijn van De Wever of Bourgeois en nog minder van de grote haiku-dichter Van Rompuy. De SP-a boert verder achteruit zoals te verwachten valt van deze bonte kakelbende. Als je intern de analyse maakt dat het zware elecorale verlies wellicht te wijten valt aan het gebruik van een verkeerd lettertype op de affiches dan dreigt de ondergang. Niet bij gebrek aan potentiële kiezers want die zijn er steeds meer. We vertelden gisteren nog dat 1500.000 belgen onder de armoedegrens zaten en dat er 30% moeilijkheden kende om de verwarmingskosten te betalen. Dat zijn in principe geen Open-VLD-kiezers en waarschijnlijk zit er een groot deel ook niet te zaniken dat het allemaal de schuld van de vreemdelingen is en De Decker heb ik hierover ook nog niet te veel zinnigs weten brullen. Maar je zal merken dat dit publiek in Vlaanderen weldra rechts zal stemmen wegen de totale ongeloofwaardigheid van sexy-Freya, professor bolleboos Frankie en andere professor bolleboos en voorzitter van de Verenigde Oostendse Groene Compagnie Electrawinds. Je kan deze luitjes nog maar lastig laten ernstig nemen door de doorsnee alledaagse sukkelaar. Over de voorzitster doen we helemaal gegeneerd bij dit publiek. Links dreigt in Vlaanderen volledig uit de boot te vallen en het is evenmin de nieuwe voorzitter van de PVDA die een monsterscoire zal halen bij de volgende verkiezingen. Uiteindelijk zullen we de volgende keer misschien maar moeten besluiten om dan toch maar op departij der wortelkauwers te stemmen want die gaan anderhalf procent vooruit in de peilingen wat het biokalf van dienst maar onmiddellijk doet besluiten dat ze daar goed bezig zijn. Nu nog de kerncentrales dichtgooien en we eten allemaal onze havermoutpap bij kaarslicht. We kruipen ook wat dichter bij elkaar om warm te krijgen. Het zal echter voor velen  ook het einde betekenen van de kopzorgen rond de verwarmingsfactuur. Met hen valt die gewoon niet meer in onze brievenbus omdat er toch geen energie meer zal zijn voor de kleine verbruikers. We zijn dus nog een dag langer een welvarende natie.

15-03-2008 om 21:01 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
14-03-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leterme weldra in pornofilms !
Klik op de afbeelding om de link te volgen
Vandaag zijn er toch weer wat interessante nieuwsberichten te vergaren. "Bleeding ass" Leterme is weer opgenomen in het ziekenhuis lijkt ons niet zonder belang voor het verder verloop van de langste regeringsvorming in de Belgische geschiedenis. Vermoedelijk  is het lichaam van Leterme een perfecte kopie van de onderhandelingen die de brave man moet voeren. Pas is het ene gaatje gedicht of een ander gat begint (opnieuw) te bloeden. We verwachten dat hij  nog wel een paar hectoliter bloed en aanverwante lichaamsvochten dreigt te verliezen voor Pasen en nog lang daarna vrezen we. Niet dat we hem nog meer ellende toewensen. Het lijkt ons in elk geval leuker een amerikaans tienermeisje te zijn. 30 percent van deze soort blijkt immers met een geslachtsziekte rond te lopen. De oorzaak hiervan is zeker en vast aangenamer dan de oorzaak van de bloedingen bij "mister 800.000" Tenminste, dat denken wij.  Alhoewel zijn "nickname" kan beschouwd worden als een "golden share" in een grote pornobusiness. Dus als hij er niks van bakt in de politiek verwachten we hem als hoogstaande opvolger of uitdager van Rocco Siffredi of Bobbi Eden in films  met titels als Clithanger, Robbocock of zelfs Lesperm.
De grote tegenstander Didier R. heeft al een uitweg gevonden voor zijn huidige carrièredipje. Hij maakt reclame. Nochtans zullen weinigen onder onze trouwe lezers ooit hebben vermoed dat deze man hierin zou uitblinken. Gelukkig hoeft hij geen yoghurt of rundsvlees aan te prijzen alhoewel we hier onmiddellijk een paar associaties kunnen maken met zijn uiterlijk. Hij maakt reclame voor uurwerken. Geen Swatchkes natuurlijk. Het gaat om een degelijk geprijsd merk waarschijnlijk met digitale functies die onmiddellijk de berekening van de opbrengst van de notionele intrestaftrek maken.
Als laatste leuke wetenswaardigheid vernemen we ook dat 1,5 miljoen landgenoten onder de armoedegrens leven. Maar gelukkig is dit cijfer de laatste 3 jaren stabiel gebleven. We zijn dus een welvarende natie !

14-03-2008 om 19:52 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
12-03-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de huisstijl van de Vlaamse Gemeenschapscommissie brengt Japanse investeerders in opperste staat van opwinding
Klik op de afbeelding om de link te volgen
We ontdekken vandaag een literaire schat in Mechelen en nog niet van de minsten. Een aan reepjes gesneden parkament dat heeft gediend ter versteviging vande Mechelse stadsrekeningen bevat namelijk een gedicht uit de periode rond 1342. Lollig is natuurlijk te mogen vaststellen dat het gaat om erotische teksten en politieke verwijzingen. In feite gaat het dus om een voorloper van dit weblogje. We zien zo al een duidelijk beeld van hoe we ooit zullen eindigen. Als digitaal bestandje ter verfraaiïng van de rekening van één of ander gewestministerie dat er niet in slaagt te kiezen tussen een ordonnantie of een verordening. Als een soort digitale palimpsest. Je leert hier weer woordenschat bij, beste lezer(es) maar dat is onze core-business...volksverheffing weet je nog?
Bij gebrek aan brandende actualiteit gaan we verder met onze boeiende informatiereeks aan de buitenlandse ondernemers. Deze keer viel ons welwillende oogje op de regels i.v.m. de huisstijl van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (Brussel). We schrijven zeer bewust deze eerbiedwaardige instelling met hoofdletters. Je kan slechts mateloze bewondering koesteren voor een instituut dat zulk een fundamenteel denkwerk levert op kosten van de belastingbetaler. Zet jullie even schrap en doe zoals het leuke koppeltje investeerders dat al alles heeft begrepen...

In de inleiding van dit stijlhandboek werd reeds aangehaald: “...het doel is dat zoveel mogelijk organisaties, instellingen, ... die op een of andere manier verbonden zijn met de Vlaamse Gemeenschapscommissie hun bijdrage leveren in het creëren van een herkenbaar gezicht voor de Vlaamse Gemeenschapscommissie. Het spreekt voor zich dat hierbij niet dezelfde huisstijl-inspanning gevraagd kan worden van, bij voorbeeld, een organisatie die een eenmalige kleine subsidie ontvangt van de Vlaamse Gemeenschapscommissie, als van een een ‘eigen’ onderwijsinstelling of gemeenschapscentrum. De ‘pure’ administratie zal op haar beurt nog een stap verder gaan in het gebruik van de huisstijl.”

Dit stijlhandboek reikt dan ook 4 gradaties aan in het gebruik van de huisstijl. Elke gradatie is verbonden aan een “categorie” van instellingen/organsaties die bepaalde huisstijlrichtlijnen dienen te respecteren. Hierna worden deze 4 categorieën (A,B,C en D) behandeld. Telkens wordt een omschrijving gegeven van het type instelling/organisatie dat –theoretisch – in deze categorie thuishoort.

De huisstijlrichtlijnen binnen elke categorie zijn het resultaat van een evenwichtsoefening waarbij enerzijds de identiteit van de Vlaamse Gemeenschapscommissie om maximale ondersteuning vraagt, en anderzijds voldoende ruimte moet overblijven voor creativiteit en eigenheid van de organisatie die de richtlijnen hanteert. In de evolutie van categorie A naar D zal dan ook opvallen dat enerzijds de identiteit minder prominent naar voor komt, en dat ze anderzijds op minder dragers toegepast wordt.

De richtlijnen voor categorieën B, C en D hebben niet als bedoeling de bestaande identiteit, stijl of logo van de betrokken organisaties/instellingen te verdringen. Het merk is enkel bedoeld als herkenningspunt, waarnaast bestaande identiteitselementen kunnen blijven bestaan.


Bij elke vorm van aarzeling, onbegrip, lachstuip, hik of proest neem contact op met je huisarts of raadpleeg onmiddellijk het dichtst nabijgelegen centrum voor geesteswelzijn. Hik en BANZAI

.

12-03-2008 om 20:20 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
11-03-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.het subtiele verschil tussen een Brusselse ordonnantie en verordening doen een japanse investeerder hara-kiri plegen
Klik op de afbeelding om de link te volgen
We merken dat er weinig nieuws is waaraan we ons in hoge mate kunnen ergeren. De cartoonrel in Duiveland is natuurlijk moeilijk te evenaren en we merken dat vanuit Holland ons gemeld wordt dat er aldaar vrijheid van cartoonrelleren bestaat. We vermoeden dat er binnenkort een Wildersproductie op de buis komt die hierover wat meer duidelijkheid zal scheppen. Snel en snugger als belgen zijn, hebben ze reeds hun eigen cartoonaanpak aan de wereld bekend gemaakt. Voor de liefhebbers van de gulle lach raden we een bezoekje aan op www.invest.belgium.be. Dit zal de buitenlandse investeerders wel in dichte drommen naar hier halen. Als we er nu nog wat uitleg bij zetten over het aantal regeringen en hun respectievelijke ministeries met hun verschillende bevoegdheden dan klikken de geïnteresseerde investeerders zich wel een paar uren suf. Laten we beginnen met een summiere uitleg over de werking van de Brusselse instellingen meer bepaald het VVGG en beeld je even in dat je een Japanse investeerder  bent die volgende week moet verslag uitbrengen aan zijn aandeelhouders over de werking van de Belgische instellingen. Niet te vergeten dat dit slechts Brussel betreft. We hebben dan nog de Vlaamse gewestregering, de Waalse gewestregering en de Waalse gemeenschapsraad, de Duitstalige gemeenschapsraad en niet te vergeten de federale regering die momenteel interim is. Alleen hara-kiri kan een uitkomst bieden in dit geval. Even kijken dus voor Brussel 
De bevoegdheden van de VVGG  Afdrukken E-mail
De 89 leden van het Brussels Hoofdstedelijk Parlement hebben niet alleen te maken met Gewest- en agglomeratiebevoegdheden. De bijzondere wet van 12 januari 1989 bepaalt immers dat de 89 volksvertegenwoordigers samen, beide taalgroepen dus, de Verenigde Vergadering van de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie vormen.

Bevoegdheden

Onder voorbehoud van soms belangrijke uitzonderingen oefent de Verenigde Vergadering een wetgevende macht uit ten opzichte van de instellingen die niet uitsluitend tot een of andere Gemeenschap behoren (bicommunautaire instellingen) en ten opzichte van personen wat de volgende aangelegenheden betreft :

- het gezondheidsbeleid (verzorgingsbeleid binnen en buiten de verzorgingsinstellingen, hygiënische opvoeding, preventieve geneeskunde),

- hulp aan personen (gezinsbeleid, sociaal beleid, gehandicapten, derde leeftijd, jeugd, migranten, sociale hulp aan gevangenen, enz ... ).

De Verenigde Vergadering kan, indien het aangelegenheden van Gemeenschappelijk belang betreft, verordeningen uitvaardigen voor aangelegenheden die de Grondwet aan de Vlaamse en de Franse Gemeenschappen toekent (art. 61 van de wet betreffende de Brusselse instellingen), teneinde onder andere bicommunautaire instellingen op te richten of te betoelagen.

Ordonnanties en verordeningen

Zoals het Brussels Hoofdstedelijk Parlement voert de Verenigde Vergadering haar bevoegdheden uit via ordonnanties en verordeningen. Zij oefent al haar bevoegdheden uit via ordonnanties, behalve wanneer zij als inrichtende macht optreedt in Gemeenschapsmateries: in deze gevallen beslist zij via verordeningen.

Dubbele meerderheid

Om ordonnanties en verordeningen goed te keuren in de Verenigde Vergadering is er in elke taalgroep een meerderheid nodig. Voor het overige is de wetgevende procedure dezelfde als die van het Brussels Hoofdstedelijk Parlement.

De politieke samenstelling, het voorzitterschap, het Bureau en het Bureau in uitgebreide samenstelling van de Verenigde Vergadering en de taken ervan, alsmede de diensten van de Verenigde Vergadering zijn dezelfde als die van het Parlement van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.
 BANZAI !

11-03-2008 om 22:11 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
10-03-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cartoonrel in Schouwen-Duiveland !
Uit de Telegraaf en zonder verdere commentaar want we komen niet meer bij....die hollanders toch !
ma 10 mrt 2008, 16:47 | 

Nederland heeft zijn eigen cartoonrel

ZIERIKZEE- Nederland lijkt een eigen cartoonrel te krijgen, of in ieder geval Schouwen-Duiveland. Daar drukte de lokale krant WereldRegio een cartoon af die het Laatste Avondmaal op de hak neemt. Het zijn dit keer dan ook geen radicale moslims die in opstand komen, maar radicale christenen.

Aanleiding voor de spotprent is een artikel van afgelopen vrijdag op de voorpagina van WereldRegio. Dat gaat over een gemeentesubsidie van 750 euro voor de herdenking van 400 jaar reformatie. Het geld komt uit de post representatie en is feitelijk niet bedoeld voor een dergelijke herdenking. Na de cartoonpublicatie kwamen er direct boze telefoontjes en mailtjes naar de redactie in Zierikzee, bevestigt hoofdredacteur Aad van der Wouden maandag.

Afgelopen weekeinde en maandag werd de stroom heviger. Een winkelier uit Bruinisse kreeg zo veel kritiek op de publicatie, dat hij besloot de gratis krant uit de schappen te halen. Een van de reacties luidt: „De cartoon van afgelopen vrijdag liet me schrikken. Normaal mag dat best, daar is het een cartoon voor. Maar niet als het gaat over het bloed van de Heere Jezus. Hij stierf om ons te redden. Van Zijn bloed mogen we dankbaar gebruik maken. Dat gebruiken we dus niet voor grapjes of woordspelingen.”

Een ander stelt schriftelijk: „Jullie fantastische krant heeft het helemaal niet nodig om met het bloed van Jezus te spotten in de cartoon van Arie Roon. Veel mensen op dit eiland voelen zich gekwetst. Jullie krant is op zichzelf interessant genoeg voor een breed publiek.”

„Blijkbaar heeft uw cartonist er moeite mee dat een Reformatieherdenking betaald wordt uit gemeenschapsgelden. Ik zou graag van hem willen weten in hoeverre hij dezelfde maat hanteert voor diverse subsidies van de gemeentelijke en landelijke overheid die zich eveneens laten leiden door een bepaalde ideologie.” Van der Wouden stelt dat het niet de bedoeling is geweest om met de spotprent mensen te beledigen of kwetsen.


10-03-2008 om 20:23 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bintjes als oplossing voor aanslepende regeringsvorming
Klik op de afbeelding om de link te volgen
Vandaag grote titel in "De Standaard" : Brussel blokkeert ontsluiting luchthaven Zaventem. Volgens deze bron zou een stukje spoorlijn van 500 meter lengte niet de nodige vergunningen krijgen van het Brussels gewest. Hiermee blokkeert men zowel de nieuwe lijn naar de luchthaven als de aanleg van het gewestelijk expressnet.  De toekenning van de nodige vergunningen zou als pasmunt gebruikt worden voor het opdrijven van de federale subsidies aan het Brussels gewest. Mooi toch die regionalisering en we zijn nog niet eens aan de regionale snelheidsbeperkingen begonnen. We hebben ondertussen al eens gepraat met mensen die iets of wat begrijpen van de regionalisering van bepaalde aspecten van het energiedossier. Wel de teksten die de raad der wijzen hebben neergeschreven moeten, wat betreft verstaanbaarheid en duidelijkheid, niet onderdoen voor de voorspellingen van Nostradamus. Dat belooft dus nog prettige vooruitzichten en leuke debatten. Die fameuse wijzen zijn dus duidelijk in de leer geweest bij de drie koningen die een paar eeuwen geleden achter een ster  liepen en nog steeds elk jaar bedelend tevoorschijn komen. "De wijzen uit het oosten" kunnen we dus nu naadloos vervangen door "de wijzen uit België". Onze versie zal tenminste niet achter een stomme ster aanhollen maar achter vetbetaalde postjes, emolumenten en zitpenningen. Zit je natuurlijk geen tweeduizend jaar opgezadeld met de ongewenste nevenwerking van collectieve verdwazing. Maar eerlijk gezegd hadden Caspar en co toch nog iets sympathiek terwijl de Belgische versie zich doodgewoon verrijkt door de boel te verneuken. Hoog tijd om gans de huidige kliek regionaliserende debielen naar een leuk kinderdagverblijf op Jersey te sturen en levend in te metselen.   En omdat we niet willen beschuldigd worden van wreedheid jegens de medemens zullen we ze inmetselen met transparante glasblokken voorzien van een  voederschuif waarin alleen Belgisch witloof, spruiten en bintjes  mogen in gedropt worden.  

10-03-2008 om 20:14 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
09-03-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.fascisme is rampzalig, altijd en voor iedereen !
Klik op de afbeelding om de link te volgen
Eigenaardige dingen kan je vinden wanneer je op zo'n druilerige zondag het internet afschuimt. Op de blogs van Skynet stoten we op de tweede meest gelezen (na die van het antifascistisch front) en dat is er ééntje in de Vlaams belangsfeer nl janice laureyssens. Die blog vertelt ons het bekende verhaal van de fascistische islam met de groot-mafti van Jeruzalem met wat meer fotootjes over sommige radicale en duidelijk fascistoïde Palestijnse groeperingen. Geen probleem. Het is niet omdat het op een extreem-rechtse blog staat dat er geen waarheid in zit. We hebben jullie daar al zelf over geïnformeerd en we beschouwen ons zelf niet meteen als extreem-rechts. Wat ons veel meer stoort is dat men dan onmiddellijk maar de link legt van de fascistoïde Palestijnen en het dubieuse verleden van sommige strekkingen naar alle gelovige islamieten. Dit is dus WAANZIN. Als we de zelfde logica zouden volgen dan is er meteen geen enkele Vlaming meer democraat. We moeten daar geen tekeningske bij maken zeker? We kunnen massa's fotomateriaal publiceren over de Vlaamse collaboratie. 1000'den keer meer dan over het islamfascisme maar dat wil nog lang niet zeggen dat elke Vlaming fascist was of is. Idem voor de talrijke mensen die geloven in Mohammed of allah. Het eigenaardige is ook dat deze weblog ook een link legt naar de site "liberales". Meer specifiek naar een interview met ene Christopher Hitchens die met veel overtuiging de stelling verdedigt : "gelovigen zijn totalitair". Deze grote intellectueel brengt natuurlijk zeer weinig nuancering in zijn uitleg die alleen het voordeel heeft te bestaan en wel heel erg duidelijk is. Da's altijd mooi meegenomen maar duidelijkheid is natuurlijk geen waarheidscriterium op zich. Je kan ook stellen dat alle Palestijnen democraten zijn en alle Joden nazi's. Dat is zeer duidelijk en in (zeer) beperkte mate misschien zelfs juist maar slaat nooit op de gehele groep die je onder zulke definitie vindt. Ik kan zeer goed begrijpen dat Israël niet zit te jubelen omdat vanuit Gaza raketten worden afgeschoten op zijn burgerbevolking. Maar ik kan even goed begrijpen dat Palestijnen Israël niet meteen als meest bevriende natie kunnen beschouwen. Wat niet betekent dat je dan maar meteen met een geel-groene bandana om je hoofd de hitlergroet moet brengen aan één of andere debiele Hamasleider die alle Joden wil uitroeien. Het stoort mij echter dat zulke linkjes vroeger nauwelijks voorkwamen maar dat we zulke ideeënallianties nu zien opduiken. Dit betekent dat uiterst-rechts zich ideologisch aan het hergroeperen is rond deze thema's. Dat zal natuurlijk weinig plezier doen aan Alexandra Coolen die niet meteen gekend staat als een papenvreetster. Het betekent wel dat het meest rabiate fascistische en intolerante  ideeëngoed zich aan het hergroeperen is.  Dit ideeëngoed is geen monopolie van het Vlaams belang maar zit ook elders  verscholen. het wordt hoog tijd om die kernen ook in het oog te houden want ze beschikken over steeds meer populistische boegbeelden die ooit hun spreekbuis zouden kunnen worden. Vrijdenkers of atheïsten moeten niet verward worden met uiterst-rechts noch met uiterst-links. Weer zou het hier gaan over een veralgemening zoals de voorbeelden hierboven. De enige stelling die moet worden verdedigd is de vrijheid van meningsuiting en we meoeten inderdaad waakzaam blijven dat de intolerantie het niet haalt. Sommige weblogs doen zich echter voor als de grote verdedigers van de vrije meningsuiting maar trachten alleen maar haat te zaaien tegen groepen die er toevallig een andere mening op na houden. Dat er binnen elke strekking idioten zitten zal wel geen wereldnieuws zijn zeker ? Dus deze weblog verklaart zeer duidelijk de vrije meningsuiting te verdedigen ook deze van de uiterst-rechtse weblogs maar wil hiermee niet geassocieerd worden. Ook niet als we onze lezers verwijzen naar Spinoza of andere filosofen die zeer terecht de godsdienst hebben bekampt als filosofische gedachte. EZij hebben echter nooit opgeroepen tot haat tegenover de gelovigen. Belangrijke nuance ! Dit was dus geen ironisch bedoelde bijdrage wel een verduidelijking met wie wij nooit willen geassocieerd worden. Af en toe is dit nodig.

09-03-2008 om 17:44 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
08-03-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de blote billen van Ann en Goedele en ander triestig nieuws op vrouwendag
Klik op de afbeelding om de link te volgen
Vandaag vroegmorgenlijk aan het werk omdat gisteren weer wat drukjes was. Hoe zit het ondertussen met onze Belgische federale regering? We hebben intussen Verhofstad met zijn interimregering, gesponsord door de federatie voor de bevordering van de tijdelijke werkkrachten. Tot nog toe is die er enkel in geslaagd om in Brussel het aantal tricolore vlaggen die uithingen vooral in de typische gepensioneerde ambtenarenbuurten van Sint-Agatha-Berchem, Molenbeek (buurt Blvd Machtens niet te verwarren met down-town), Koekelberg en Ganshoren, drastisch te laten verminderen. Het gaat hier om een totaal irrationele reflex van deze brave unitaristische bevolkingsgroep want onze Guy heeft volgens onze zeer ondeskundige mening niks,  maar dan ook niks, opgelost. Buiten een begroting waarmee elk modaal huisgezin onmiddellijk zou terecht komen op de lijst van niet-kredietwaardige verbruikers en een tekst over de dienstencheques en de hieraan gekoppelde fiscale aftrek waarvoor je minstens 4 jaar opleiding moet gevolgd hebben om te weten wie wat mag aftrekken van zijn of haar belastinge, hebben wij geen enkele krachtige beleidsdaad opgemerkt. Halt, er is Decrem die er nu in geslaagd is om de twee militaire Airbussen definitief kapot te laten gaan en op zoek is naar een "goeie occasie". En wat met de definitieve regering die samen met de Paashaas zou moeten opdagen? Enkel ruzie en ambras. Ze zijn er zelfs nog niet uit wie nu uiteindelijk eerste minister zal worden. Zal het "bleeding ass" Leterme worden of Didier "MR populair". Niemand weet het. Nu daagt zelfs Di Rupo terug op als fix-all product. En wat met onze favorieten van de N-VA? Zijn ze nu nog in kartel met "bleeding ass" of zitten ze in de oppositie? Even de kristallen bol raadplegen want op een cartesiaans-analytische manier komen we nooit tot een duidelijk antwoord. Bij open-VLD, nog zo'n favoriet vehikel, houden ze voorzittersverkiezingen met twee ernstige kandidaten. Bartje "mopsneus" Somers en Margriet "mopsneus" Hermans. Fysiek merken we niet meteen veel verschil. Inhoudelijk  hebben we evenmin  hoogstaande debatten mogen meemaken. Behalve dat Margriet "the voice of the golden shower" solliciteert naar de (niet bestaande) ministerpost voor gepensioneerden. Misschien kan er overwogen worden om haar maar meteen een vervroegd pensioen te gunnen dan besparen ze ons tenminste een paar van haar onbedaarlijk irritante lachsalvo's à rato van 3 per minuut.
Conclusie : kommer en kwel met natuurlijk 1 lichtpuntje, nee zelfs een vlammend baken in de duisternis namelijk het voorakkoord over de regionalisering van de pachtwet en de snelheidbeperkingen in de driehoek Koksijde, Komen, Kinrooi.
Verder noteren we dat een nieuwe godsgeleerde ons komt verblijden met het grote nieuws dat Jezus een homo was. Onze nationale roze opa, Will Ferdy veegt de vloer aan met tweeduizend jaar bijbelstudie. Hij maakt een definitief einde aan het geraaskal van de grote kerkvaders en filosofen en verklaart in de Osservatore Romano, sorry, De Story (heeft in Vlaanderen de zelfde impact als de OR in de katholieke kerk), dat het allemaal in het evangelie van Johannes staat. En het bijzondere is dat niemand dit ooit eerder was opgevallen. We stellen voor om Will maar meteen tot kandidaat eerste minister uit te roepen. Eindelijk iemand die ouwe problemen een definitieve oplossing bezorgt ! En koop vandaag De Standaard voor het onvolprezen literair hoogtepunt van de week. Het gaat, natuurlijk, over de column "parbleu" van Jo Van Damme die onder de titel Catfight een bijdrage levert aan de vrouwendag door twee van onze grootste vlaamse vrouwen , Ann Van elsen en Goedele Liekens letterlijk en figuurlijk in hun blote hammen te zetten. MEESTERLIJCK.

08-03-2008 om 10:30 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bart Dewever vraagt overheveling van Vlaanderen naar Frankrijk.
Klik op de afbeelding om de link te volgen
Wat we zelf doen, doen we beter. Deze slogan is in elk geval niet van toepassing op de voorzittersverkiezing van de N-VA. Of wat denken jullie over een verkiezingsstrijd tussen één enkele kandidaat die dan uiteindelijk 98,89% van de stemmen haalt. Zelfs Poetins broer haalt minder in Tsjetsjenië en dit ondanks de uitdrukkelijke belofte van de plaatselijke democratisch aangestelde leider dat Medvedev 100% zou halen. Bart Dewever zou dus best uitwijken naar gindse streken. Hij zou daar veel geloofwaardiger overkomen. Er is daar meer begrip voor zulke tradities en gebruiken maar er zijn geen fritkoten maar daar kan voor gezorgd worden. We halen meteen een dubbelslag : wij zijn hem hier kwijt en in Grozny en omstreken kan hij maar weinig nieuwe schade aanrichten. Bovendien zal hij daar wel iets vinden dat het splitsen waard is buiten B-H-V. Eigenaardig genoeg staat het blije nieuws van zijn schitterende verkiezingsoverwinning op de site van de VRT-nieuwsdienst vlak naast een filmpje over een indiër die veklaart een speciale shampoo te gebruiken voor zijn weelderige oorhaar. Het oorhaar is inderdaad even indrukwekkend als de score van Bart en is dus van gelijke nieuwswaarde. De andere Bart, bijgenaamd mopsneus, werd eveneens herverkozen, zij het met een minder overrompelende score. Gelukkig blijven we dus gespaard van Margriet, "golden shower", Hermans politieke interviews met obligate bulderlach. Stel je voor dat zij moet komen uitleggen waarom openVLD nu toch niet in een oranje-blauwe formatie stapt maar wel in een blauw-paarsgroene hoehahaha of een rood-blauw-oranje...hoehahaha. Iedereen zou verkiezen om als pimpelmees te zijn geboren i.p.v. dit te moeten doorstaan. Ik denk trouwens dat zulke interviews onze Evergemse terrorist hebben doen toegeven dat hij die zes moorden heeft gepleegd. In Marokko hebben ze iets minder scrupules over ondervragingsmethodes. Ze werden ginder opgeleid door ex-commissaris Debie van de Antwerpse Volkssturm. Het is tijdens zijn proces duidelijk gezegd dat hij de cd's van Margriet gebruikte om "lastige mak....n" de basisprincipes van "eigen volk eerst" bij te brengen. Naar het schijnt heeft deze volkssturmer nu een website waar je je buren kan verklikken. Dat is een oude Antwerpse, zelfs vlaamse, traditie die ooit de duitse bezetter bijna het land heeft uitgejaagd. Nergens werd er zo veel verklikt dan hier te lande. Je moet dit dus wel zien als een verzetsdaad om de vijand gek te maken....maar we zijn ondertussen van ons onderwerp afgeweken...wat was het weer? Brussel-Halle-Vilvoorde? Juist, ja Bart Dewever. Het enige dat we nog over hem willen vertellen is dat hij niet Noël Slangen heeft aangesproken om zijn verkiezingscampagne te leiden. Hij verkoos bij een minder bekend bureau te rade te gaan en kreeg een persoonlijke coach toegewezen die jullie op de bijgeleverde foto zien een demonstratie geven van "hoe lach ik mijn publiek toe" maar dan in het frans.

08-03-2008 om 00:00 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
06-03-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terreur bij de staatsveiligheid
Klik op de afbeelding om de link te volgen Even ernstige plooi in ons engelengelaat laten vallen want er is belangrijk nieuws uit de Zuidelijke Provincies anders gezegd : België. De Belgische staatsveiligheid dient een klacht in wegens een lek....     Als iedereen uitgelachen is kunnen we misschien verder gaan. Voor onze verbaasde Noorderburen eventjes een kleine duiding : Marokko arresteert een Belgische Marokkaan of Marokkaanse Belg die ginds een terreurnetwerkje uitbaat met veel pistolen en geweren. Bij ondervraging blijkt dat die brave mens in ons landje woont en hier een zestal onopgehelderde moordjes zou gepleegd hebben,  voornamelijk op gematigde imams en op de woordvoerder van de Joodse gemeenschap. Dus duidelijk geen passionele familiedrama's waarvoor  nog eventueel een verschoningsgrond zou te vinden zijn. Blijkt dat deze brave borst eveneens veelvuldige avontuurlijke trektochten deed in toeristische plaatsen zoals daar zijn Afghanistan en sommige grensgebieden van Pakistan. Allemaal heel onschuldig omdat je je daar zelfs mag verwachten om je buurvrouw of je  bureaucollega's tegen het lijf te lopen in de talrijke geronomeerde viersterrenhotels. Na een aantal dagen lekt vervolgens in de pers uit dat deze globetrotter een maandelijks onderhoudsgeld kreeg van de Belgische staatsveiligheid...tja probleem. Wat doet deze koorknaap die toch al minstens zes totaal ongevaarlijke en zelfs eerder sympathieke burgers heeft omgelegd wegens ideologisch onduidelijke redenen op de lijst van tipgevers ? We kunnen slechts vermoeden dat het enige hier gehanteerde criterium de moordfrequentie is van deze plaatselijke revolverheld. Of de exotische naam...we durven toch niet te denken dat de dienst die geacht wordt ons landje net tegen zulke individuen te beschermen deze zelf uitbetaalt....twijfel twijfel twijfel...maar gelukkig worden we nu dus gerustgesteld door het hoofd van deze efficiënte dienst in lands belang. Hij dient klacht in tegen onbekenden die erop uit zijn om hun uitstekende reputatie te schaden.  Groot gelijk hebben ze, want zelf uitzoeken wat er nu net aan de hand is kunnen ze natuurlijk niet. Weer een sterk staaltje van alledaags Belgisch surrealisme waarvoor dank.

06-03-2008 om 20:29 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
05-03-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wilders geeft premiere van film in de Yab Yum
Klik op de afbeelding om de link te volgen
Holland wordt het Bollywood van Europa. Een geniaal filmer is opgestegen uit het absolute niets. Geert Wilders is de erfgenaam van de neo-realistische italiaanse cinema vermengd invloeden van Jacques Tati. Kitoko heeft al een privévoorstelling gekregen in de Yab Yum te Amsterdam. Veel herinneren we ons niet meer van de film zelf, wel van het neo-realisme van de diensters. Holland ging al plat voor de keelclitoris van Deep Throat maar  deze keer zullen ze nog massaler  kijken naar "Wilders leest voor uit de koran" wat ons toch wel iets minder boeiend lijkt dan een keelorgasme. Maar in het bijbelvaste Holland weet je nooit. In elk geval wordt er over gepraat nog voor het eerste beeldje werd vertoond. Het is zelfs niet zeker of de film wel de buis haalt maar dan komt hij op het net, verklaart de Hollandse Almodovar. Balkie vreest dat het Hollandse legioen in Afghanistan zware verliezen zal lijden indien de prent ooit vertoond wordt. Hij onderschat het feit dat intussen de dappere Belgen vanop 12.000 meter hoogte daar alles in het oog en het vizier houden vanuit hun Mirages. Tenzij ze natuurlijk in reparatie zouden zijn zoals de Airbussen van het Belgische leger. Dus brave Hollanders wees niet bang! De Belgen waken over jullie ! Laat Wilders film dus maar lekker los !

05-03-2008 om 20:07 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.clochards bestormen vlaamse scholen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Gisteren hadden we een drukke avond en is er dus niks geblogd, tot spijt van onze lezers natuurlijk. We slagen dan maar een avondje over en laten pas nu onze commentaar los  over de ergerlijke feiten die we gisteren, helaas, weer mochten vaststellen.

In ons belgenlandje moet je als ouderpaar meteen ook een kampeerliefhebber zijn. Van onze Noorderburen wisten we dat dit bij hen meestal wel de regel is als we vanaf midden juni de grote Hollandse caravantrek op onze snelwegen waarnemen. Bij de Belgen hadden we dit echter nooit kunnen vermoeden. Missschien groeien Noord en Zuid toch weer naar mekaar toe ??? Waarover hebben we het? Wel over de talrijke ouders die zich plots blijken in te leven in het primitieve straatcomfort van een dakloze zwerver. Zij komen met hun beste plaid, strandstoeltje of indianententje kamperen voor de school van hun dromen om daar hun kleine ettertjes in te schrijven. En dit alles in het barre klimaat eigen aan de maand maart. Je moet er wel wat voor over hebben om je zoon- en/of dochterlief deftig hun soepbordjes zien leeg te eten terwijl ze de regel van drie trachten toe te passen op de prijs van de wintergroenten. Ik herinner mij nog zeer levendig de koude oorlogspropaganda waarin onze BRT afgrijselijke beelden toonde van haveloze Russen in ellenlange wachtrijen voor één of ander product dat er plots wel was of plots niet meer was. Echt veel verschil met de verkleumde ouders voor de vlaamse schoolpoorten merk ik niet zo onmiddellijk. Tenzij aan hun schoeisel. Hier zijn dat meestal moonboots die eveneens gebruikt worden voor de skivakanties terwijl in het barbaarse communistisch Rusland van weleer niet zo erg werd uitgekeken naar de winterpret. Volgens onze Vlaamse regering  zou er echter beterschap moeten komen voor de volgende jaren. Er komt namelijk een ticketsysteem via een inbelnummer bij een callcenter. Veel te veel buren van schoolpoorten protesteerden immers tegen de overlast die de wachtende ouders veroorzeiken. Blijkt ook dat Maria Boodschap te Brussel al vol zat. Daar waren wij al lang achter maar anderen zijn blijkbaar wat trager van begrip of lijden nog te sterk onder het juk van kerkelijke dogma’s. Toch blijkt er een mirakeloplossing gevonden te zijn door de onderwijsschepenen van onze grootste vlaamse cultuursteden, Antwerpen en Gent. Ze hebben die waarschijnlijk gevonden na het debat over het hoofddoekverbod of in een vlaag van totale zinsverbijstering. Zo zullen ze een “virtuele kampeerplaats” uitwerken. Dit verschijnsel verdient een woordje bijkomende uitleg vermoed ik. Wel, de scholen zouden lijsten aanleggen met alle leerlingen die op hun banken hun broeken of rokken willen komen verslijten. Het zou niet het tijdstip van de registratie zijn die telt maar de afstand tot de school. Opgepast, dit is hier weer een praktijkles van het vak “Alledaags Belgisch Surrealisme” voor onze vrienden uit het land van Balkje Potter. Als een kind te voet naar de school kan komen heeft het voorrang op een kind dat per auto wordt gedropt. Verwondert het jullie nog dat het hoofdoekjesdebat ook zo weinig inhoud had ? Dit idee van beide onderwijschepenen kan maar alleen ontspruiten aan het brein van een muis waarop de meest extreme laboratoriumproeven werden uitgetest in verband met de hersenfuncties. Laten we er dus maar meteen over zwijgen en warme erwtensoep brengen aan de wildkampeerders. Zelf hoop ik de ouder te zijn van een verzameling verschrikkelijke domoren die ik alleen maar kwijt kan in het beroepsonderwijs. Of is dit ook een idee dat aansluit bij de leefwereld van onze hersendode muis ? Ik merk nochtans dat de loodgieter, de beenhouwer en mijn chauffagist in een rianter optrekje wonen dat het mijne. Al wil iedereen tegenwoordig zo eeen lullig secretaresje worden.


05-03-2008 om 19:39 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)Inhoud blog
 • The brave new world is werkelijkheid...
 • ook interessant
 • Yaz...Yasmine...
 • en contraceptie in Belgistan...
 • Problemen in Frankrijk en USA met bepaalde contraceptiva...
 • ergerlijk 2013!
 • Femmes de Rue iedereen geeft commentaar, wij dus ook
 • De valsche Fransman nog maar eens verslagen...
 • Armoedebestrijding...Geen enkele minister heeft er naar gevraagd...
 • anderhalf miljard euro subsidies weggegooid in zonnepanelen...
 • Deltastichting niet blij....
 • Dag Allemaal vaandeldrager in de Vlaemsche ontvoogdingsstrijd!
 • Leve de tsjeven met hun kerncentrales en Bart Van Rompuy
 • Artistieke vrijheid in Vlaenderen en op de VRT!
 • EUREKA en DRIEWERF HOERA HIPHIP geen slimme meter in huis!
 • Hier zijn we weer !
 • >Dewinter getuigt over de zwanworstaanval op kinderen...
 • De voedselberg van Steven De Geynst
 • Luc Barbé...een heel kleine rehabilitatie...
 • een hoofddekselvergelijking
 • verlof voor de geërgerden
 • de duizendzevenentwintigste generatie Vlamingen kent grote leerachterstand
 • l'oiseau bleu
 • De blijde (weder)intrede van Maeterlinck in Gent en over perzikken met 2 k's
 • Belgie in het nieuws
 • Bernard de pilchard en het idyllisch kustlandschap
 • de levensverwachting van de Duitse armen biedt een oplossing voor de vergrijzing!
 • Hoera, de gestapo is terug...de Grimbergse kliklijn
 • leve de revolutie
 • ARCO, Tsjevenstreken in het kwadraat!
 • een visie op de Russische verkiezingen...
 • Wij hangen graag de propere uit...
 • Filip De Winter verhuist naar Namibië, hoera!
 • den ellentrik als grondstof
 • Black woman : Tu sens la fleur le matin et le poireau le soir. Non merci !
 • energie veroorzaakt vergeetachtigheid
 • bijna weer oorlog in Mesen...een belgenmop..
 • RIP SVETLANA ALILUYEVA...wie haar niet kent zoekt het maar eens op en leest haar boeken...
 • zonnepanelen zien klaar maar ook nazidassen op de VRT
 • Vlaanderen op zijn smalst en de lul van de dag
 • een monument
 • young media summit
 • met het schaamrood op de wangen
 • Spanje in actie tegen privatisering van het onderwijs
 • Er zijn dus toch nog verstandige mensen in Vlaanderen....de SERV
 • occupy Wall Street
 • Alaa Abdel -Fattah
 • ARCO het einde...
 • Tolerante Vlamingen?
 • madam van de dag: Ann Branbergen
 • De Brusselse metroerger dan Afghanistan?
 • Naast Plopsaland bestond er ook Shitland
 • Indaver Beveren ligt in Afrika
 • sluikreclame voor La source des femmes en Jacques Bloch
 • IN MEMORIAM
 • Amerika het donkerste voorbeeld
 • extreem rechts weer springlevend!
 • Le Pen en Israel één front??????
 • een andere stem in het debat...
 • Charlie a beaucoup d'ami(e)s en een nieuwe blog !
 • Oakland general strike
 • La belle plume française concernat Charlie: Le Monde
 • solidariteit met Charlie Hebdo
 • op naar de barricades!
 • een grote madam in de rechtbank !
 • Met zijn allen naar een Europees referendum, wij zijn allemaal Grieken!
 • Freya we love you!
 • gooi onze kerncentrales maar dicht, we steken de kaarsen wel aan...
 • Dexia we zijn één en al oor!
 • Zullen de Fransen wel slagen waar de Belgistanen falen?
 • Colloceer Vermeiren!
 • energie eindelijk een debat?
 • We are all Americans!
 • occupy....Chicago is nog steeds Chicago van Al Capone al heet hij nu Emanuel Rahm
 • de dubbeldemocratie Belgistan en de groene stroomcertificaten, twee verhaaltjes
 • de casino van ARCO en de rest...
 • vroem vroem
 • sjot ze uit hun pluche zetels!
 • Indignados in Brussel een succes!
 • nog een beetje chili...
 • Camila Vallejo komt naar Brussel!
 • Arvelor Mitaal of een mooi voorbeeld van roofkapitalisme
 • Het zijn weer harde tijden...
 • Privépolitie ...hallucinant...hier kan zelfs Hasselt nog een punt aan zuigen!
 • CAMILA VALLEJO een rolmodelleke
 • de duisternis regeert over grote delen van de wereld...
 • Revoilà le LKP deze keer in Mayotte...
 • niet alleen Obama schrijft mooie toespraken in de USA...
 • Lap, het is prijs!
 • de uitspraak van de dag
 • de éénwording tussen Zuid en Noord-apenland komt nabij! En Dexia is er nog!
 • In Brussel draagt nu elk schoolkind een kuisheidsgordel!
 • Maikel Nabil
 • no comment
 • We love Freya!
 • Arm België ...
 • We are seeing change in our world, block by block – city by city.
 • Freya is de slimste!
 • WE WON'T PAY
 • Griekenland en de vrije pers een voorbode voor Europa
 • Tot Maandag
 • mensen komen tot inzicht maar véééééééééééél te laat De dure energie...en onze luciede politici
 • China komt in opstand...tegen de zonnepanelen...tja
 • We gaan naar Amerika...
 • slimme meters en de sprookjes van onze vriend Bart Martens
 • INFRAX en slimme meters een duidelijk standpunt hoera!
 • slimme meters en slimme netten deel 2
 • slimme meters en slimme netten deel 1
 • slimme netten weer zo een indianenverhaal...
 • slimme meters ...de ondertekenaars...
 • de slimme meters...iedereen wordt stilaan slim...
 • Over de doden wel kwaaie woorden : einde van de zaak zuster Gabrielle?
 • koorknaap Javaux wordt schandknaap
 • Humberto Prato en De Wever, alles bij elkaar geklutst geeft een mooie omelet
 • De held wordt uitgewezen....petitie voor Ly Khaly
 • Maanpizza's?
 • voor vandaag volstaat één enkele zin...
 • Ere wie ere toekomt SVEN GATZ
 • Misschien willen de rijken wel ooit wat betalen maar intussen creperen de armen
 • de Duitse bron is gevonden...pure nazipraktijken dus vanwege de Ollandse bloggers en fora..
 • Hollandse nazitaal over Islamitische Duitse Turken en incest
 • Ce lion était beaucoup trop flamand ... Cela ne pouvait plus durer
 • een kleine nostalgische bevlieging over Franse lessen en 14-18
 • AI WEI WEI legt uit
 • IJzerbedevaart????? de wadde?????
 • ALI FARZAT: niet iedereen heeft blijkbaar de zelfde humor...
 • en hier zijn de invalide Walen met hun reactie...
 • N-VA is radio Mille Collines en een bende debielen...
 • Inge en de god van mededogen is Miss Universe
 • Dupont en Dupond in het Nieuwsblad
 • We kunnen hier niet tot 5 tellen...
 • neen tegen onverdraagzaamheid: oproep van de progressieve Islamieten
 • PUKKELPOP 2011
 • Daar is de orde weer...oneerlijke concurrentie in Marcinelle
 • Ollands partnership voor Stalinmuseum?
 • Jean Bricmont schrijft een artikel in Counterpunch
 • Nette mensen berokkenen even veel schade als britse plunderaars
 • meer belastingen graag en chique rellen in Lloret
 • verstandige taal...
 • over raddraaiers, imbecielen, stormrammen, linkse idioten en wijze zotten
 • Niemand heeft het monopolie van de waarheid maar praten helpt!
 • nog meer krapuul nu ook in Chili...
 • de verloren jeugd en andere bevlogen romantiek
 • Lessen uit het verleden? Vergeet het!
 • Plunderaars lusten geen boeken...
 • Daar komt Baudrillard : England's burning en B-H-V-jeugd brandt shoppingcentrum Anderlecht plat...
 • London's burning het lijkt stilaan wel op een kleine genocide...
 • London's burning maar er zijn zo wel een paar oorzaken...
 • London 's burning
 • Justice, not charity! en de ouwe Voltaire is weer springlevend!
 • Egypte en Israël zelfde strijd...
 • Kaka als onderpand
 • 8 augustus 1956 Tutti Cadaveri
 • toiletperen en zonnepanelen, de index zal weer stijgen....onze concurrentiepositie gaat er aan...
 • de slimme kleuter van de buren...
 • de Carapilsproleague steigert, u toch ook?
 • het tolerante olland lijkt wel een nazikamp...
 • Rothschild Boulevard ....
 • Israel en de indignados van Rothschild Boulevard
 • Betaalde sex om je studie te betalen...???
 • Terug naar Blankenberge...
 • Oproep aan Jean-Pierre, Siegfried en Benno
 • Frans Crols een groot-Russisch Vlaemsch-nationalist
 • Gevaarlijke onzin in Vlaanderen...
 • de geest van Jef Cognac is terug!
 • "Bolsjeviek" Dugin en zijn grootse plannen deel 3
 • Veel schoon volk...
 • Tanguy Veys krijgt een mail
 • "Bolsjeviek" Dugin en zijn grootse plannen deel 2
 • aaargh, this is really insane
 • in memoriam de socialistische jongeren van UTOYA
 • "Bolsjeviek" Dugin en zijn grootse plannen deel 1
 • De deltastichting en de bolsjewieken....
 • Stiglitz over Euro en Europa
 • Tekos en Verdinaso +vele leuke vlaamse vrienden deel 5
 • Tekos en Verdinaso +vele leuke vlaamse vrienden deel 4
 • Tekos en Verdinaso +vele leuke vlaamse vrienden deel 3
 • Tekos en Verdinaso +vele leuke vlaamse vrienden deel 2
 • Tekos en Verdinaso +vele leuke vlaamse vrienden deel 1
 • De grote denkers rond TEKOS Van Windekens en Luc Pauwels
 • Tanguy Veys de man die reageert!
 • Wat weten we over Nieuw rechts in Vlaanderen en Tekos? Deel 1
 • Nieuw Rechts Scriptie van Sofie Delporte deel 2
 • VSV wie zijn de leiders? Grinnik grinnik
 • TEKOS of het nieuwe conservatisme in Vlaanderen...een kleine inleiding
 • Tekos of de nieuwe conservatieven van de deltastichting of het vervolg op het Vlaams Syndikaat
 • Daar is de vlaamsche vakbond VSV een zusje van het VNS?
 • Kroll in Le Soir ter gelegenheid van 11 juli...schitterend
 • dens sos geklopt door Groen op links...
 • De rooie toekomst wenkt!
 • Bart non en het olijke duo
 • verboden te denken in Belgistan
 • Moderne slavernij in Flamanville eindelijk aangeklaagd door politici
 • Talibanfeministe Naomi Wolf over porno en mannen
 • Het diruponotaatje en wat commentaar bij artikel 60 en asiel
 • Daar zijn de eerste ronkende verklaringen op de diruponota
 • Natie en volk laat Gilbert de Tour winnen astamblief...
 • wat cijfertjes over jeugdwerkloosheid...
 • Jeugdwerkloosheid...we moeten er toch maar eens over praten
  Zoeken in blog

  Laatste commentaren
 • What is complicated? (Jill Hopkins)
      op Deltastichting niet blij....
 • Re: (Gigi)
      op soms zijn ook je medestanders een bende idioten
 • Re: (Riz)
      op de intellectuele superioriteit der franstaligen en een vakantietrip naar Sarkoland
 • Foto

  Le seul site qui n'a pas une culture très ancienne des vraies valeurs Flamandes
  Archief per week
 • 31/12-06/01 2013
 • 30/07-05/08 2012
 • 25/06-01/07 2012
 • 18/06-24/06 2012
 • 11/06-17/06 2012
 • 02/01-08/01 2012
 • 19/12-25/12 2011
 • 12/12-18/12 2011
 • 05/12-11/12 2011
 • 28/11-04/12 2011
 • 21/11-27/11 2011
 • 14/11-20/11 2011
 • 07/11-13/11 2011
 • 31/10-06/11 2011
 • 24/10-30/10 2011
 • 17/10-23/10 2011
 • 10/10-16/10 2011
 • 03/10-09/10 2011
 • 26/09-02/10 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 12/09-18/09 2011
 • 05/09-11/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 15/08-21/08 2011
 • 08/08-14/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 25/07-31/07 2011
 • 18/07-24/07 2011
 • 11/07-17/07 2011
 • 04/07-10/07 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 20/06-26/06 2011
 • 13/06-19/06 2011
 • 06/12-12/12 2010
 • 29/11-05/12 2010
 • 15/11-21/11 2010
 • 08/11-14/11 2010
 • 01/11-07/11 2010
 • 25/10-31/10 2010
 • 18/10-24/10 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 04/10-10/10 2010
 • 27/09-03/10 2010
 • 20/09-26/09 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 06/09-12/09 2010
 • 30/08-05/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 09/08-15/08 2010
 • 02/08-08/08 2010
 • 26/07-01/08 2010
 • 19/07-25/07 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 05/07-11/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 01/03-07/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 15/02-21/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 25/01-31/01 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 11/01-17/01 2010
 • 04/01-10/01 2010
 • 28/12-03/01 2016
 • 21/12-27/12 2009
 • 14/12-20/12 2009
 • 07/12-13/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009
 • 16/11-22/11 2009
 • 09/11-15/11 2009
 • 02/11-08/11 2009
 • 26/10-01/11 2009
 • 19/10-25/10 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 05/10-11/10 2009
 • 28/09-04/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 14/09-20/09 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 31/08-06/09 2009
 • 24/08-30/08 2009
 • 20/07-26/07 2009
 • 13/07-19/07 2009
 • 06/07-12/07 2009
 • 29/06-05/07 2009
 • 22/06-28/06 2009
 • 15/06-21/06 2009
 • 08/06-14/06 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 25/05-31/05 2009
 • 18/05-24/05 2009
 • 11/05-17/05 2009
 • 04/05-10/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 13/04-19/04 2009
 • 06/04-12/04 2009
 • 30/03-05/04 2009
 • 23/03-29/03 2009
 • 16/03-22/03 2009
 • 09/03-15/03 2009
 • 02/03-08/03 2009
 • 23/02-01/03 2009
 • 16/02-22/02 2009
 • 09/02-15/02 2009
 • 02/02-08/02 2009
 • 26/01-01/02 2009
 • 19/01-25/01 2009
 • 12/01-18/01 2009
 • 05/01-11/01 2009
 • 29/12-04/01 2009
 • 22/12-28/12 2008
 • 15/12-21/12 2008
 • 08/12-14/12 2008
 • 01/12-07/12 2008
 • 24/11-30/11 2008
 • 17/11-23/11 2008
 • 10/11-16/11 2008
 • 03/11-09/11 2008
 • 27/10-02/11 2008
 • 20/10-26/10 2008
 • 13/10-19/10 2008
 • 06/10-12/10 2008
 • 29/09-05/10 2008
 • 22/09-28/09 2008
 • 15/09-21/09 2008
 • 08/09-14/09 2008
 • 01/09-07/09 2008
 • 25/08-31/08 2008
 • 18/08-24/08 2008
 • 11/08-17/08 2008
 • 04/08-10/08 2008
 • 28/07-03/08 2008
 • 21/07-27/07 2008
 • 14/07-20/07 2008
 • 07/07-13/07 2008
 • 30/06-06/07 2008
 • 23/06-29/06 2008
 • 16/06-22/06 2008
 • 09/06-15/06 2008
 • 02/06-08/06 2008
 • 26/05-01/06 2008
 • 19/05-25/05 2008
 • 12/05-18/05 2008
 • 05/05-11/05 2008
 • 28/04-04/05 2008
 • 21/04-27/04 2008
 • 14/04-20/04 2008
 • 07/04-13/04 2008
 • 31/03-06/04 2008
 • 24/03-30/03 2008
 • 17/03-23/03 2008
 • 10/03-16/03 2008
 • 03/03-09/03 2008
 • 25/02-02/03 2008
 • 18/02-24/02 2008
 • 11/02-17/02 2008
 • 04/02-10/02 2008
 • 28/01-03/02 2008
 • 21/01-27/01 2008

  Andere URL'zz van ons...
 • Gastenboek
 • Beginselverklaring
 • Mission Statement
 • Onze AO-POSTERS
 • De Schijtoptant

 • Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek. Het is altijd leuk om eens iets van een ander te lezen.


  Blog als favoriet !

  onze ideologische onderbouw
 • WOII Fascisme
 • Spinoza door Etienne Vermeersch
 • Susse van den Ende
 • subversiviteit en situationisme
 • scepticisme en Jean Bricmont en Sokal
 • de grote roerganger en marxbrother 1

 • Buitenlandse voorbeelden om binnenlands na te volgen
 • ressacs Frankrijk
 • Amerika's beste gazet
 • een jonge vriend uit Latijns-Amerika met stamboom
 • bellaciao Frankrijk
 • Teacher dude Griekenland
 • LKP en UGTG Guadeloupe
 • The Huffington Post USA
 • Haaretz Israel
 • Human rights watch
 • IJsland in crisis

  Onze Esthetishe Bovenbouw
 • Bob De Groof
 • Baudouin Breïker
 • Le dernier cri Frankrijk
 • Art brut en aanverwanten
 • De mededeler en Quelle Horreur Olland
 • Schone Vlaemsche Poëzie
 • Muziek en kleinkunst comme on aime
 • @-C-ART-dzz-Offizz

 • Symphatieke blogs van over de taalgrens en Brussel en wijde omgeving
 • Richard III Duc de Gloucester
 • Brussel voor serieuse mensen
 • Taalhistorisch Brussel
 • afrikaanse madammen

 • LINK-swap
 • http://weblog.startpagina.be
 • http://weblog.startpagina.nl/
 • http://weblog.startkabel.nl/
 • http://weblogger.startbewijs.nl/
 • http://besteblogs.eigenstart.nl/

 • Een interessant adres?

  www.desesperado.be

  View blog top tags


  View blog authority
  Pagerankkeyword ranking search engine

  TECHNORATI
  PROFILE
  DOSSIER ENERGIE-DEBAT
 • BLOGBERICHT
  van PART I t.e.m XIII
 • PDF-DOCUMENT
  van PART I t.e.m XIII


 • Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!