kitokojungle

..welkom ! ..welkom ! ..welkom !

~ Gesticht àls Gesticht ter Voorkoming v/d Maatschappelijke Randdebiliteit ~

~ HÉT "progressief" Orgaan Der "Hangmatsocialisten" ~
Gesticht àls Gesticht ter Voorkoming v/d Maatschappelijke & Politieke Randdebiliteit

06-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de best gevaccineerde hongerlijders ter wereld
Klik op de afbeelding om de link te volgen Gelukkig konden de Vlaamse "kritische" reactiebrengers aan kranten of nieuwsblogs vandaag en gisteren hun ei kwijt over de treinstaking. Altijd een dankbaar onderwerp om hun groot licht te laten schijnen over de vakbonden, de rechten van de reizigers, wanbeheer liefst van de sossen en weer van de vakbonden. Het stond er weer vol van. En in De Standaard ontdekte men dan plots dat Vlaanderen een eigen "bidonville" ofte sloppenwijk in het schoon vlaams. En dan nog wel in Gent aan het Rabot. Het rare was dan nog dat niemand die daar gezien had. Geen welzijnswerker, geen wijkagent, zelfs geen Vlaamsbelangwijkmeester. Van dat laatste soort verwondert het ons eigenlijk nog het meest. Vooral omdat het ging over Romazigeuners. Maar lees het zelf maar. We geven de versie van de Gentse stadskrant Tienstiens
http://www.tienstiens.org/node/4254


Als honden in een hok

(uit De Standaard - donderdag 05 november 2009)

SLOPPENWIJK IN HARTJE GENT Ze zitten er al ruim vier maanden, maar pas vorige week werden ze opgemerkt door welzijnswerkers: een veertigtal Roma die in de buurt van de Gentse Rabotwijk in ontstellende omstandigheden leven.

Een kot van nog geen twee bij twee meter, opgetrokken uit een paar planken en golfplaten. Een matras en een stoel, meer kan er niet binnen. Voor de deur staat een groot, zwartgeblakerd conservenblik, het doet dienst als kachel. Hier huizen Gheorge (53) en zijn 59-jarige vrouw. Roemeense Roma. We zien alleen Gheorge, zijn vrouw is bedelen in het Gentse stadscentrum. Ze zijn vorige week gearriveerd, zegt hij, met de Eurolines-bus. ?140 euro', vult Daniël (29) aan. Hij is de enige die behalve Roemeens en Romanes, de taal die zowat alle Roma begrijpen, een mondje Frans spreekt.

Hij leidt ons rond over het terrein, dat bestaat uit enkele vroegere volkstuintjes. Het was een vergeten hoekje Gent geworden, alleen af en toe bezocht door vandalen en nachtbrakers. Nu zitten hier zowat veertig Roma samengepakt, maar bijna dagelijks komen er mensen bij.

Van het hok van Gheorge en zijn vrouw gaat het naar een paar piepkleine caravans en barakken, allemaal goed voor één of meer gezinnen. Overal zowat hetzelfde interieur: een of twee matrassen, een stoel, soms een zetel, hier en daar een deken om de boel enigszins te isoleren, en altijd zo'n conservenstoof, vaak al half gesmolten. Ze bricoleren er een afvoer bij die naar buiten leidt, maar veel effect lijkt dat niet te hebben. Overal slaat de zware lucht meteen op de longen. De geur is chemisch. Ze gooien er alles op: hout en papier, maar ook plastic, piepschuim, vullingen van matrassen die écht niet meer bruikbaar zijn. Als het maar warmte geeft.

Meer dan vier maanden trekken ze zich hier al uit de slag. En niemand die hen opgemerkt had. Pas vorige week zijn een paar vrijwilligers die zich inzetten voor KRAS, de Gentse koepel van armoedewerkingen, hen op het spoor gekomen. Ze zijn ook opgemerkt door het Straathoekwerk.

’Dit heb ik nog nooit gezien', zegt welzijnswerker Lieven De Pril. Hij heeft appelen uit eigen tuin mee, en kaarsen. Electriciteit is er niet, stromend water evenmin. ?Ze gaan hun water hier wat verderop halen, aan een kraantje bij de Golden Gloves boksclub.'

De meesten zijn Roemenen, gek genoeg allemaal afkomstig uit hetzelfde dorp, Oravita, in het zuidwesten van het land. Sommigen verbleven naar eigen zeggen een tijd in Brussel, anderen in Antwerpen. Nog anderen, zoals Gheorge, hebben gewoon de Eurolines-bus naar Gent genomen. Enkele reis. Ze willen werk, zeggen ze, want in Roemenië is het ?crisa'. ?Wij vinden moeilijker werk dan andere Roemenen', zegt Daniël. ?Een van de problemen is dat als je werk zoekt als Roma, werkgevers bang zijn dat ze meteen ook je halve familie over de vloer krijgen. Een blik op onze identiteitskaart volstaat voor een njet.' Hij toont zijn pas. ?Identiteit: Roemeens/Roma.' Maar ook hier lukt het niet. ?Ik ben mecanicien', zegt hij. ?Al drie interimbureaus gedaan, maar overal krijg ik hetzelfde te horen: je hebt geen domicilie.'

Dus blijft het bij bedelen. De helft van de groep is het stadscentrum in. Onder hen ook de twee jongste van het gezelschap, 13 en 14 jaar oud. Daniël: ?In het begin gingen we allemaal, maar sinds een van de caravans volledig vernield werd, blijven we altijd met een aantal hier, om toezicht te houden.' De bedelrondes leveren hooguit tien euro per dag per persoon op. Een deel daarvan wordt naar Roemenië gestuurd.

De twee muzikanten in de groep, accordeonist Luis en saxofonist Jon, brengen het meeste geld binnen. Maar vandaag is Jon alleen de boer op. Zijn kompaan werd dinsdag geveld door een beroerte en ligt nu, half verlamd, in het ziekenhuis. In een van de caravans ligt een twintiger te rillen onder een paar wakke dekens. Daniël toont ons een doktersvoorschrift. Henry Hemelsoet en Greet Ergo, twee van de 500 Gentse vrijwilligers die zich ontfermen over de armen in de stad, trekken er meteen mee naar een apotheek. Ze vragen Daniël nog waar er het dringendst nood aan is. Dekens en regenbestendige kledij.

Wat verderop, en enigszins afgezonderd, treffen we twee Turks-Bulgaarse Roma. Ze mengen zich niet met de Roemenen. Dat maakt de communicatie uiterst moeilijk, want ze spreken Frans, Duits noch Engels. Henri en Greet willen hen de weg wijzen naar het OCMW, dat enige noodhulp biedt. ?OCMW, Offerlaan, tolk, Turks', probeert Henri. Hij steekt twee vingers in de lucht. ?Twee uur.' ?Important', probeert Greet nog. Ze krijgen alleen onbegrijpende blikken en een ongemakkelijk lachje.

De Lijn is hier vorige week langsgeweest. Ze kregen nog een week, daarna zou de boel platgegooid worden. Burgemeester Daniël Termont is tussenbeide gekomen. Nu kunnen ze nog zeker een maand blijven. Wat er daarna gebeurt, is onduidelijk. Het stadsbestuur volgt de zaak op, maar laat het voorlopig aan de welzijnswerkers. Die smeken om een structurele aanpak, op Vlaams en federaal niveau, maar vooral op Europees vlak.

Intussen ploegen de Roma voort. Een busje met Italiaanse nummerplaat dat onder geen beding op de foto mag, wordt volgeladen met mannen. Ze gaan bedelen. ?In Antwerpen of Brugge, we zien wel. Maar zeker niet in Gent. Als iedereen hier blijft, gaan de mensen je te snel kennen.'

Jan Deslooveren in De Morgen vonden we nog meer opbeurend nieuws waarover die kankeraars op treinstakingen helemaal niks te vertellen hebben tenzij dat het zeker en vast allemaal "eigen schuld, dikke bult" zal zijn. Dat bekt makkelijk en verlicht het denken zoals Vickx dat doet met de neusgaten.

http://www.demorgen.be/dm/nl/989/Binnenland/article/detail/1025970/2009/11/06/Te-weinig-voedsel-voor-armen-in-ons-land.dhtml

Een buurthuis in Merksem heeft 80 aanvragen voor voedselpakketten, maar kan er maar 40 uitdelen. De Voedselbanken kunnen er niet meer leveren. Door de crisis moeten in heel het land 5.000 monden méér worden gevuld. Dat berichten de Concentra-kranten.

De 9 Voedselbanken in het land verzamelen voedingswaren die ze krijgen van de Europese Unie, de industrie en de distributie. Vaak gaat het over overschotten of producten die een nabije houdbaarheidsdatum hebben. In 2008 zamelden ze 12.000 ton in.

Delhaize brengt minder op
"Dit jaar zal het ongeveer evenveel zijn", schatte Willy De Mesmaeker van de Belgische Federatie van Voedselbanken. "Maar door de crisis hebben we 5.000 monden méér te vullen. Dat is een stijging van 4,5 procent, van 110.000 naar 115.000."

De jaarlijkse actie van Delhaize bracht dit jaar ook een pak minder op. "We hebben nog niet alle cijfers, maar het ziet er niet goed uit", zegt Michel Verkaeren, verantwoordelijke voor de actie bij de Voedselbanken.

Wat meer leveren
Om aan de grotere vraag naar voedselpakketten te voldoen, zullen de Voedselbanken een tandje bijsteken. "We gaan de bedrijven opbellen en hen vragen om wat meer te leveren", zegt Willy De Mesmaeker. (belga/odbs)
06/11/09 07u11


Sinds er een staatssecretaris voor de armoedebestrijding is gaat het er echt niet op vooruit lijkt ons....maar we dwalen, beste lezertjes. En met een hangend pruillipje geven we onze fout grootmoedig toe want Meneer de staatssecretaris is wel druk bezig. Kijk zelf maar:

http://www.tijd.be/nieuws/ondernemingen_technologie/Staatssecretaris_Courard_lanceert_vaccinatiecampagne_voor_daklozen.8256219-436.art

Staatssecretaris Courard lanceert vaccinatiecampagne voor daklozen


Staatssecretaris voor Armoedebestrijding Philippe Courard heeft de OCMW's de opdracht gegeven vaccinatiesessies te organiseren waarop daklozen zich gratis kunnen laten inenten tegen de Mexicaanse griep. Hij heeft daarvoor een rondzendbrief opgesteld. De sessies zullen volgende week van start gaan.

Omdat daklozen een risicogroep vormen, hebben ze recht op een gratis vaccinatie tegen het A/H1N1-virus, licht de PS-staatssecretaris toe. De OCMW's staan in voor de organisatie van de vaccinatiesessies, die in ziekenhuizen, opvangtehuizen voor daklozen en bij huisartsen plaatsvinden. Volgens Courard is de organisatie vooral van belang in de grote steden zoals Brussel, Antwerpen, Charleroi en Luik waar het aantal daklozen het hoogst is.

"Het is voor mij essentieel dat ook daklozen een beroep kunnen doen op een vaccinatie tegen de Mexicaanse griep. Deze groep is extra onderhevig aan de overdracht van de ziekte. Daarom heb ik beslist om een vaccinatiecampagne te lanceren en de OCMW's aan te schrijven om dit in goede banen te leiden" aldus nog Courard. (TIP)
Kortom, beste lezertjes, Belgistan zal dus de best gevaccineerde hongerlijders hebben ter wereld...

06-11-2009 om 20:56 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
Categorie:Een uitgesproken "Grr#!!♪♫@||#♫♪☻"-Kitokojungle-Opinie !!
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amy Winehouse
Klik op de afbeelding om de link te volgen Beste lezertjes wij graven niet steeds in het verre verleden. EN we zijn evenmin fans geworden sinds Amy haar borstvergrotingen heeft laten doen. Wij vinden vooral haar stemgeluid groot. Over haar levenswandel kunnen we kort zijn: haar illustere voorgangsters waren minstens even erg of nog erger en daar horen we nu nooit meer over klagen. Integendeel dan spreekt men van dramatiek en andere bullshit. En slechte venten en grote zangeressen is ook een klassieke combinatie en dat leverde soms echte muziekparels op dus ...

Voor diegenen die haar alleen kennen uit de roddelbladen en schandaalpers:

Hier komt AMY WINEHOUSE en ze is niet groot maar wel groots

http://www.youtube.com/watch?v=bs5lwFdW2nI&feature=related


http://www.youtube.com/watch?v=UhntYO0BxUo&feature=related


http://www.youtube.com/watch?v=GonRoMtu2rE&feature=related


http://www.youtube.com/watch?v=Ludxpkyrab0&feature=relatedhttp://www.youtube.com/watch?v=ENQiQEL4NTE&NR=1
06-11-2009 om 00:00 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Een uitgesproken "Grr#!!♪♫@||#♫♪☻"-Kitokojungle-Opinie !!
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ach en wee de treinen staken weer!
Klik op de afbeelding om de link te volgen Omdat we vandaag weer overspoeld werden door allerlei drukkingsgroepen die minimumdienstverlening eisen bij treinstakingen, gelul over gegijzelde reizigers, intrerviews van gestresseerde gestrande buitenlandse toeristen enzovoort en zo verder, enfin gans de klassieke reutepeteut plaatsen wij hier het standpunt van de stakers. Want je kian niet beweren dat deze opinie veelvuldig aan bod komt in onze goede pers en nog veel minder op de vele Vlaamse toogpraatblogs.
Wij zouden al die zagers eens op zo een trein van de zogenaamde minimumdienstvelening willen zien zitten. Wat zeggen we? Zitten? Half gewurgd en met één been tussen de deur gekneld op de twee boemels per uur tussen Antwerpen en Brussel die er dan telkens anderhalf uur over zouden doen...we zouden wat horen...


met dank aan "de website voor syndicalisten", een voortreffelijk en onvolprezen initiatief waar we vaak gebruik van maken :http://www.wvs-sws.be/index.php?option=com_content&view=article&id=337:bericht-aan-de-treinreiziger&catid=45:persmededelingen&Itemid=88


ACOD:Bericht aan de treinreiziger
Mag ik beginnen met mijn verontschuldigingen aan te bieden voor de ongemakken die u de volgende dagen, als treinreiziger, zult ondervinden.
Waarschijnlijk loopt u nu rond met de vraag: “Moet gans het spoorwegnet nu plat gelegd worden omdat er in de goederenbranche van de NMBS “negenhonderd mensen” moeten afvloeien? Mensen die bovendien niet eens ontslagen worden, maar ingezet kunnen worden in andere diensten terwijl in de privésector duizenden ontslagen vallen
Want wat voorafgaat, is de stelling die door de NMBS wordt gecommuniceerd en door de media alsmaar wordt herhaald.
Onze standpunten komen, opzettelijk?, minder duidelijk aan bod.


Het antwoord is nochtans simpel: “ Voor wat hierboven geschreven staat hadden we als vakbond eens gemord, vervolgens onderhandeld,misschien eens gedreigd met, maar……nooit gestaakt.
Voor problemen van die omvang draaien spoorvakbonden al lang de hand niet meer om.
We zijn meer gewoon.
Wij beseffen, misschien beter dan de NMBS-top, dat er in de goederenbranche iets moet gebeuren.
We hebben zelfs de aanzet gegeven om iets te doen.

Er is echter veel meer aan de hand.
Als u mij toestaat, en als uvéél zinheeft om te lezen, wil ik hierna zéér summier proberen uit te leggen hoe het Cargoconflict verworden is tot een conflict dat impact gekregen heeft op de totaliteit van de spoorwegmensen en waar de spoorreiziger nu de dupe van wordt.

Klaar? Hier gaan we.

In 2004wordt er als het ware een bedrijf binnen een bedrijf opgericht binnen de NMBS-groep.
Het betreft B-Cargo dat zich vooral zal specialiseren in goederenvervoer per spoor en zich zo kan voorbereiden op de “Vrijmaking ( lees Liberalisering)” van de markt.
In de toekomst zullen ook privé-operatoren toegang krijgen tot het spoorwegennet om er met goederentreinen te rijden .

Bij Cargo had dit een aardverschuiving voor het personeel tot gevolg:

- Er moesten 1500 personeelsleden afvloeien.
- Er werden speciale functies binnen cargo opgericht wat tot gevolg had dat de mensen die bij cargo werkten andere graden hadden dan het personeel dat elders bij de NMBS-groep werkte. Dit heeft consequenties maar ik ga u daar niet mee lastigvallen wegens te technisch.
- Sommige werknemers werden verplicht, en anderen mochten niet, naar cargo over te stappen.
- Het personeel moest veel multifunctioneler worden.
- Enz.enz.

De vakbonden hebben dat destijds allemaal aanvaard in de hoop dat de toekomst van cargo op die manier veilig gesteld werd.

Bij Cargo zelf heeft men vervolgens natuurlijk niet nagelaten om een managementstop te installeren om “U” tegen te zeggen.

Komt dan 2008 met de financiële crisis vrijwel onmiddellijk gevolgd door de ineenstorting van de wereldeconomie.
We gaan het hier niet hebben over wie verantwoordelijk was voor dit debacle maar u zult het met mij eens zijn dat het niet de fout van de werknemers was .
Het ongelimiteerde risicogedrag van de liberale denkers treft wel schuld.

Cargo raakt door minder te vervoeren volumes en mismanagement in de problemen.
Er wordt voor 2009 een verlies vooropgesteld van 200 miljoen euro. Dit cijfer is ondertussen achterhaald.
Het verlies zal minder groot zijn.

In het verlies zit volgens de bewindvoerders hoe dan ook een structurele factor van 85 miljoen euro, opnieuw in te leveren door de werknemers .
- Opnieuw personeelsbesparingen.
- Voor zij die achterblijven, denkt men aan werkomstandigheden die, als ik prof. Blanpain op 2 november op “radio 2” goed begrepen heb, onaanvaardbaar zijn en die zelfs neerkomen op een soort contractbreuk.

Om die werkomstandigheden te kunnen aanpassen moet het statuut van het personeel dat geldt bij de NMBS gewijzigd worden.
De heren Haek en Lallemand, verantwoordelijk voor respectievelijk NMBS-Holding en Infrabel stellen onmiddellijk dat wanneer de spelregels voor het personeel veranderen bij Cargo, dit ook voor hun personeel bij de Holding en Infrabel het geval zal zijn.
En meteen, in één klap, zitten 38000 spoormensen mee in het bad.
38000 spoormensen wier productiviteit over de laatste 5 jaar met 40% toenam.
Dank u wel NMBS-groep!

Ik ga, om u een idee te geven, me beperken tot het aanhalen van een paar voorbeelden met de hoop dat u de ernst van de situatie goed zult kunnen schatten.

Een rangeerder bij de NMBS werkt tot op vandaag in een 3X8 ( opeenvolgende ploegen) systeem.
Zo iemand verdient tussen de 1250 en 1500 euro per maand; ( Hangt af van zijn dienstanciënniteit)
Men wil die mensen nu als volgt laten werken:
- Diensten van 9 uur per dag met bovendien 2 uur onderbreking. Dus van 7h00 tot 12h00 werken, van 12h00 tot 14h00 onderbreking ter plaatse en van 14h00 tot 18h00 opnieuw werken. Dit betekent wel gedurende 11 uren aanwezig zijn op de plaats van je werk want je kunt tussen 12h en 14h niet eventjes over en weer naar huis als je tot 120 km van je werkzetel woont.
- Het aanvangstuur van je dienst kan dag na dag veranderen.
- De duur van je dienst kan dag na dag wijzigen.
- Iemand die deeltijds werkt ( bvb niet op woensdag om de kinderen te kunnen opvangen,) is niet langer zeker van zijn bijkomend vrije dag. De patroon zal de arbeidsduurvermindering toestaan op een dag dat de diensten het toelaten. Interpreteer dit niet verkeerd.De betrokken bediende heeft ingestaan met nog minder loon om op woensdag zijn kinderen te kunnen opvangen. Hij heeft dus een contract afgesloten met de NMBS waardoor hij minder verdient om op woensdag thuis te kunnen zijn. Dit contract wordt éénzijdig door de NMBS-Cargo niet meer nageleefd.

Er zijn er nog tientallen andere voorbeelden.

Men wil onze treinbestuurders 11 uur onafgebroken laten werken.

Hebt u al eens ooit 11 uur onafgebroken met uw auto gereden? Of zelfs 11 uur gewoon op een trein moeten doorbrengen?
Is vermoeiend niet?
Zou jij met een gerust gemoed op een trein zitten als je weet dat de machinist al 10 uur dienst heeft of met de wetenschap dat er machinisten op het net rond rijden die oververmoeid dreigen te zijn?


2. Enkele blunders van het management die nu alléén verhaald worden op de kleinsten.

Om een goederentrein te laten rijden heb je een rijpad nodig.
Die rijpaden kosten €2 per km en moeten ingehuurd worden bij infrastructuurbeheerder Infrabel.
Een rijpad van bvb Zeebrugge naar Montzen kost gauw 200 km X € 2 = € 400.
In 2008 heeft het management voor tussen de vier en zes miljoen euro rijpaden afgehuurd die nooit gebruikt werden omdat er wegens de crisis en het verminderd te vervoeren volume geen treinen waren om die paden te berijden.

Op dit ogenblik kan nog altijd niemand bij het management van Cargo de juiste kostprijs berekenen van een goederentrein per afgelegde km
Hoe wil je dan de prijs van je eindproduct correct bepalen om concurrentie te kunnen voeren?

3. Europa benadeelt de NMBS.

Volgens de Europese regelgeving mag niemand bevoordeeld of benadeeld op het Belgische spoorwegnet. Niets mis mee maar………………………

Bij de spoorwegen zijn er twee types van goederenvervoer.
1. De gesloten treinen.Dit zijn treinen die samengesteld zijn uit allemaal wagens die op één plaats ( een fabriek) bvb worden afgehaald en op een andere plaats ( een andere fabriek of een distributiebedrijf) worden afgezet. Dit soort van vervoer is weinig arbeidsintensief (op de plaats van vertrek de loc aankoppelen en op de bestemming de loc afhaken) en kan dus zeer rendabel zijn.
2. Het verspreid vervoer.Dit zijn treinen die samengesteld zijn uit wagens die overal verspreid staan en per een, per twee, per vijf, enz moeten worden opgehaald. Vervolgens moeten ze gerangeerd worden tot een trein. Op de plaats waar die wagens toekomen, moeten ze opnieuw gerangeerd worden om ze te verdelen tussen de bestemmelingen om vervolgens op hun bestemming afgeleverd worden. ( Kleine fabrieken, eindbestemmelingen met minder grote omzet). Dit soort vervoer is zeer arbeidsintensief en vergt veel gespecialiseerd, daartoe opgeleide personeelsleden. Verspreidvervoer is dan ook op voorhand verlieslatend.

Bij NMBS- CARGO is 60% van het vervoerde volume verspreid vervoer.
Gezien CARGO jaarlijks 57 miljoen ton goederen vervoert betreft het hier een volume van ongeveer 35 miljoen ton.

Privé-operatoren weigeren verspreid vervoer ( wegens verlieslatend) en focussen zich alléén op gesloten treinen. ( Cherry-Picking)

Om Cargo gezond te maken zou het volstaan om ook te stoppen met verspreid vervoer maar dit betekent wel dat er in dat geval van dag op dag 10 000 vrachtwagens meer in het verkeer terecht komen en dan…………… dan staan niet alléén de treinen gedurende één dag stil maar staat gans België het ganse jaar stil.


Wij zijn van oordeel dat de politiek hier zijn verantwoordelijkheid moet nemen.
Europa verplicht wel dat de markt geliberaliseerd moet worden.
Europa zegt wel dat privé-operatoren niet benadeeld mogen worden.
Europa staat echter wel toe dat privé-operatoren weigeren van toe te treden tot een minder rendabel marktsegment en bijgevolg de traditionele spoorwegmaatschappijen er alléén moeten voor opdraaien waardoor zij op voorhand verlieslatend zijn en alléén hun personeel de rekening aangeboden krijgt.

Als die maatschappijen vervolgens, en logischer wijze, met verlies draaien verbiedt Europa weer subsidies aan die maatschappijen want privé-operatoren krijgen ook geen subsidies.
Alles behalve correct niet?
Als jij vindt van wel zijn we meteen uitgepraat.

4. De bom ontploft.

Na maanden volgehouden en ontkend te hebben dat er een filiaal zou opgericht worden.
Na maanden beweerd te hebben dat het de bedoeling was om het goederengebeuren, zij het in een afgeslankte vorm, binnen de NMBS-groep te houden bekent de NMBS –groep op maandag 26 oktober eindelijk kleur.

Er wordt een document verspreid waarin men oppert, om cargo te willen redden, een moderniseringsfonds op te richten.
Dit Moderniseringsfonds heeft betrekking op 3000 mensen, rechtstreeks en onrechtstreeks gelieerd aan Cargo.
Het moderniseringsfonds moet dienen om de loonverschillen tussen NMBS –wedden en marktconforme wedden te overbruggen.
Met andere woorden de NMBS Holding richt een fonds op waaruit het aan B-Cargo die verschillen zal storten.

Om dit fonds op te kunnen richten, met goedkeuring van Europa, moet er echter aan bepaalde voorwaarden voldaan worden.

- Er dient rond B-CARGO een filiaal naar privé-recht te worden opgericht.
- Het fonds moet een uitdovend karakter ( 5 jaar ) hebben. Dit wil zeggen dat iedereen die onder het moderniseringsfonds valt als hij B-CARGO, of een nevenactiviteit ervan, verlaat niet meer vervangen wordt of vervangen wordt door een contractuele bediende aan marktvoorwaarden.
- Het verlaten van B-CARGO, of de nevenactiviteit ervan, zal geschieden wegens pensionering of door het innemen van een andere openstaande post binnen de groep.
- Er wordt dus geen enkele bijkomende post opgericht om die mensen eventueel in op te vangen.
- Op termijn betekent dit dus de creatie van een tweede ABX ( dit verhaal kostte de belastingsbetaler uiteindelijk €1,5 miljard) en het verdwijnen van 3000 betrekkingen binnen de NMBS groep


Uitsluitend contractuelen bij Cargo??????

Weet u wat dit betekent en welke gevaren dat inhoudt?


Dit betekent dat veiligheidsfuncties, waarvoor spoorwegpersoneel soms meer dan een jaar opleiding moest volgen, in de handen van onervaren, in aller- haast opgeleid, personeel terecht komen.
In 2008 vervoerde de NMBS 57 miljoen ton goederen en 227 miljoen reizigers zonder EEN verkeersdode. Die tijd is in dat geval definitief voorbij.
Let op mijn woorden.

Beste treinreiziger.

Ik ben er mij van bewust dat ik de volgende dagen weer een paar miljoen mensen tegen mij in het harnas jaag.
Ik bied u nog eens mijn verontschuldigingen aan voor het ongemak dat u op 5 november zult ondervinden.
Persoonlijk ben ik “TEGEN”stakingen omdat die acties onze klanten treffen en ontstemmen.
De oorzaak van een vakbondsactie moet echter niet altijd en alléén bij de vakbonden gezocht worden.

Vorige vrijdag (30.10.2009) had een eerste verzoeningsvergadering plaats met de NMBS -top.
Plots begon men daar wel te luisteren naar wat wij al maanden wilden vertellen.
Waarom heeft men dat niet eerder gedaan?
Omdat men bij de NMBS, God weet waarom, aanstuurde op een krachtmeting in de vorm van een staking ?.

Een staking die altijd kwaad bloed zet bij de mensen en waar de vakbonden, naar buiten uit, altijd als verliezers uitkomen wegens onverantwoordelijk gedrag.

Men spreekt ook veel over alternatieve acties maar die werken niet.
Een betaalstaking werd uitgeprobeerd zonder succes.
Onlangs stelde iemand mij voor om tijdens de ochtendspits het autoverkeer te belemmeren door een aantal “Ronde punten” met auto’s te bezetten?????
Nog een ander iemand wilde met mij de perrons in de stations “Rood” gaan schilderen?

Wees er echter van overtuigd dat ook de vakbonden weten dat er iets moet gebeuren.
Alles op de werknemers afschuiven en principes in één richting toepassen kunnen wij echter niet dulden.

Voor uw eigen veiligheid en voor de kwaliteit van de “in de toekomst aan u verleende diensten” moet de reiziger ook van zich laten horen en niet door altijd alleen de vakbonden te belagen.
Infeite, alleen beseffen we het nog niet, ijveren we voor hetzelfde doel.

Toetje om te eindigen.
De spoorverbinding naar de nationale luchthaven werd aangelegd in een PPS constructie. Publiek, Private, Samenwerking.
De vakbonden riepen de reizigers op hiertegen te reageren omdat deze handelswijze uiteindelijk nefast zou zijn voor de tarifering en bijgevolg de reiziger ervoor zou opdraaien.
Wij deelden voorgedrukte klachtenkaarten uit.
Bij de NMBS in Brussel kwamen er uiteindelijk “175” van de “20 000” in Vlaanderen verdeelde kaarten toe.
Onlangs werd een treinticket naar de luchthaven meer dan €2 duurder en kregen ook wij klachten binnen omdat we zogezegd niet gereageerd hadden.

Vriendelijke groeten.

J. Digneffe.

dinsdag, 03 november 2009 12:38


06-11-2009 om 00:00 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Een uitgesproken "Grr#!!♪♫@||#♫♪☻"-Kitokojungle-Opinie !!
05-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe proper is aardgas?
We gaan er steeds van uit dat aardgas veruit de properste energie levert. Blijkbaar beginnen er zich daar toch ook wat problemen voor te doen met de nieuwe winningsmethodes. Daarom vonden we voor jullie dit artikel in http://www.counterpunch.org/


Time to Re-Regulate the Industry

The Inflated Promise of Natural Gas

By STAN COX

Holding out the prospect of vast new domestic reserves, the natural gas industry is promising to make the United States an energy-rich nation once again. But we should be careful what we wish for. Spending those riches could endanger water supplies for millions of Americans while still failing to solve the climate crisis.

Electric utilities have expanded their use of gas because gas-fired plants can be “turned up” to meet high peak power demand more quickly than can coal-fired plants. Natural gas is also more climate-friendly than coal and less menacing than nuclear energy.

With the discovery of drilling techniques that can extract natural gas from deep shale formations, the authoritative Potential Gas Committee estimates that the total of confirmed and potentially accessible reserves has grown 35 percent in just three years.

Climate bills in the House and Senate contain strong incentives to increase drilling and burning of natural gas. Seized by anti-coal fervor, most major environmental groups have gone along with the gas rush.

But natural gas is “clean” only in contrast to coal — just as a bacon cheeseburger can be regarded as healthful compared with a double bacon cheeseburger. Per kilowatt of electricity generated, gas releases 55 percent as much carbon as coal, based on total 2008 energy output and emissions for the two fuels. And gas drilling poses a growing threat to our water supplies.

The investigative news organization ProPublica has documented thousands of cases of surface and groundwater contamination caused by drilling in conventional and shale deposits in six states.

Concern is now growing over hydraulic fracturing, in which water laced with sand, clay and “fracturing fluids” is pumped deep underground to create fissures and free gas trapped in rock formations. Most of the polluted water returns to the surface and must be handled as waste.

Drilling in shale, which depends heavily on fracturing, can consume hundreds of times more water per well than does drilling in traditional gas fields.

In Pennsylvania, which shares the vast, gas-laden Marcellus shale formation with four other states, drilling is expected to generate 19 million gallons of waste water daily by 2011, according to the state’s Department of Environmental Protection. The water, which carries both natural and human-made toxins and is up to five times as salty as sea water, puts a heavy burden on water treatment plants. New York residents are working to prevent drilling in the Marcellus formation, because its shale and gas underlie the groundwater source for millions of people downstate.

Meanwhile, major fracturing-fluid manufacturers refuse to reveal their products’ ingredients. (Industry leader Halliburton maintains that to compel it to list the chemicals in its products would be an “unconstitutional taking” of its intellectual property.) Investigators have managed to identify many of compounds used in fluids, and many are toxic. Some, including benzene, formaldehyde, 1,4-dioxane, ethylene dioxide and nickel sulfate, are confirmed carcinogens.

Gas companies have enjoyed a slack environmental leash since the 2005 Energy Policy Act exempted them from regulation under the Safe Drinking Water Act and the Water Pollution Control Act. Twin bills known as H.R. 2766 and S. 1215, currently stalled in Congress, would re-regulate the industry. They need broader grassroots support.

Meanwhile, in competing with Big Coal for the affections of Congress, the newly formed America’s Natural Gas Alliance (ANGA) launched an $80 million advertising and lobbying campaign earlier this year to promote its “clean, abundant, American, reliable, and versatile” product. As climate bills work their way through Congress, ANGA’s efforts appear to be paying off.

Risking our water so we can burn more natural gas will not be the planet’s miracle climate cure. For the United States to achieve advertised goals in greenhouse-emission reductions will require not more energy production, even if somewhat cleaner, but deep cuts in energy consumption.

Coal must be phased out as quickly as possible, but more gas won’t accomplish that. While electric utilities’ gas consumption doubled from 1996 to 2007, coal use continued its steady climb.

What if, with shale drilling, we could achieve another doubling of gas-fired electricity generation, but this time eliminate an equivalent amount of coal-fired generation? Even that steep escalation of gas drilling would cut the utility industry’s carbon emissions by only 12 percent and the nation’s total carbon emissions by just 5 percent, based on Energy Department figures.

Financier T. Boone Pickens recommends running our vehicles on natural gas. But substituting natural gas for gasoline in all vehicles would reduce the nation’s total carbon emissions by less than 9 percent. Converting all gasoline-powered vehicles would consume more natural gas than electric utilities, homes and businesses combined. Consequences for the nation’s water would be disastrous.

Natural gas is being hailed by some, including Pickens, as a high-energy “bridge” to a renewable future, and by others as sufficiently climate-friendly to be a “destination” fuel. But as gas’ environmental drawbacks become more evident, it’s looking more like a bridge to nowhere.

Stan Cox is a plant breeder and writer in Salina, Kansas and author of Sick Planet: Corporate Food and Medicine.. His book “Losing Our Cool: Uncomfortable Truths about Our Air-Conditioned World,” will be published next June by The New Press. Write to him at t.stan@cox.net.Dus weer een illusie armer!


05-11-2009 om 00:00 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Een uitgesproken "Grr#!!♪♫@||#♫♪☻"-Kitokojungle-Opinie !!
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Django Reinhardt
Klik op de afbeelding om de link te volgen Beste lezertjes, we vragen nu een gewijde stilte voor de allergrootste onder de groten der muzikale Belgen of toch tenminste van diegenen die hier werden geboren, de grootmeester der moderne gitaar en jazz, het idool van Jimmy Hendrickx en natuurlijk geen sant in eigen land....Django Reinhardt himself


http://www.youtube.com/watch?v=wufCkIla_ic&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=-iJ7bs4mTUY&feature=related


http://www.youtube.com/watch?v=ZgWYZrht0lw&feature=related


http://www.youtube.com/watch?v=kyOQObPw0ss&feature=related

05-11-2009 om 00:00 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Een uitgesproken "Grr#!!♪♫@||#♫♪☻"-Kitokojungle-Opinie !!
04-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Salvatore Adamo
Klik op de afbeelding om de link te volgen Terug naar eigen bodem met nog een grote Belg vanuit Sicilië (de 11de Belgische provincie) maar vaak te weinig bekend in Vlaanderen...en toen de clips nog geen clips waren en in zwart-wit...


http://www.youtube.com/watch?v=9nih_2OMGpM&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=O70E5PYved4&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=Yt2tzBatZ1M


http://www.youtube.com/watch?v=YfJ6DNsgL3U&feature=related


het klonk wel iets minder in het Vlaams

http://www.youtube.com/watch?v=FVGlafSgzhU

maar we sluiten in schoonheid:

http://www.youtube.com/watch?v=kA-6e8PE0XY04-11-2009 om 00:00 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Een uitgesproken "Grr#!!♪♫@||#♫♪☻"-Kitokojungle-Opinie !!
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de val van de muur en andere verhalen uit verloren paradijzen
Klik op de afbeelding om de link te volgen binnenkort zal elke krant de verscheurende keuze moeten maken tussen de herdenking van de val van de muur 20 jaar geleden en de aanslag op de WTT-torens op de zelfde dag maar een paar jaar later. Sommige data zijn zwaar beladen ...

Voor de liefhebbers van de muur, voor zover je van dergelijke dingen liefhebbers kan hebben natuurlijk, en de ganse historiek, uitstekend gedocumenteerd met toespraken, fotomateriaal en gans de reutemeteut, kortom een schitterende site raden we aan naar volgend adres te surfen in het Duits natuurlijk en dus ook met hun legendarische "grundlichkeit": http://www.chronik-der-mauer.de/index.php/de/Home/Index
Voilà, dat hebben we dus mooi voor mekaar wat betreft het verloren paradijs der arbeiders en boeren of wat daarvoor moest doorgaan met de stasi in de rol van de gestapo.

Nu een andere zeer goeie blog maar deze keer in het Engels is "

"amahchewahwah"


en je vindt die op http://amahchewahwah.wordpress.com/

een voorbeeld van een bijdrage uit augustus dit jaar:


Suicide Squad

by Stephen Fleischman

It’s out in the open now. They can’t work us over anymore. We know who they are.

Our own oligarchy is out to bring this country down. Global capitalism, feel-ing the pulse of socialism, is fighting to make the world safe for corporate hegemony—and corporate America is leading the pack.

It began with the destruction of our manufacturing base; off-shoring plants, outsourcing jobs to the lowest wage areas—a race to the bottom.

Will we let them continue the process? Who do we have to stop?

–the military-industrial complex that President Ike Eisenhower warned us about way back in the 20th Century. You can add the mainstream media complex to that…

–and the mighty corporate insurance and pharmaceutical industry that’s been keeping proper health care from the American people for over sixty years. When they hear the words “single payer”, they reach for their guns.

–and there is the rest of corporate America and its rabble of sycophants, the military contractors and their mercenaries to keep the wars going, the hordes of lobbyists, the propagandists that pervade our institutions, all of academia from grade schools to universities, radio, television, internet, print and new media.

Leading this parade is the custom made front man—POTUS—the President of the United States. It was originally conceived to be a front woman, Hil-lary Clinton. But along came a Chicagoan, Barack Obama, with a liberal and wishful thinker following, promising to end the wars and give the people single payer health care.

So the power structure dumped Hillary and gave the prize to Obama. (Oh, you thought the election had something to do with it?)

Obama fit the image of the POTUS they wanted, from his charm to the color of his skin —the Pied Piper of the South Side—his subservience guaranteed by the two major pillars of the oligarchy.

Hillary, of course, was pissed but she wasn’t going to break ranks. She gracefully accepted the position of Secretary of State.

The oligarchy’s strategy, the Ayn Rand sagacity of the 20th Century—attack “big” government, return to laissez-faire capitalism.

It goes with monopoly and war. One or two or more wars must be kept go-ing for the economy’s sake. Empire building is part of this game. Our empire is extensive.

“Obama is commander-in-chief of an unprecedented network of military bases that is still expanding,” says Catherine Lutz in “The New Statesman” (7/30/09). She has made the count. “The global reach of the US military today is unprecedented and unparalleled. Officially, more than 190,000 troops and 115,000 civilian employees are massed in approximately 900 military facilities in 46 countries and territories. The US military owns or rents 795,000 acres of land, with 26,000 buildings and structures, valued at $146bn (£89bn). The bases bristle with an inventory of weapons whose worth is measured in the trillions and whose killing power could wipe out all life on earth several times over.”

Obama continues the surge of US troops into Afghanistan. Apparently, he hasn’t heard yet that Afghanistan is the graveyard of empires. Hasn’t he read Kipling?

“When you’re wounded and left on Afghanistan’s plains,
And the women come out to cut up what remains,
Jest roll to your rifle an’ blow out your brains
An’ go to your Gawd like a soldier.

I guess Obama has never kippled.

He continues to spread the beneficence of America into what is now called Af-Pak, killing civilians indiscriminately in Pakistan with his new toy, the remote controlled drone.

While all this is going on, we are also leading this country and the world into an economic predicament. Employment is flopping, businesses are flipping and home mortgages failing.

Wall Street is being led by the same people who brought it to the ragged edge of disaster. Two of them, Gaithner and Summers, are rewarded by Obama, the former, made Secretary of the Treasury, the latter, top economic advisor to the President.

Legislation for the people is languishing in Congress.

“We have a system today that works well for the insurance industry, but it doesn’t always work well for you,” President Obama admitted in a speech to a town hall meeting in Raleigh, NC, last week, “what we will have when we pass these reforms, are health insurance consumer protections to make sure that those who have insurance are treated fairly and insurance companies are held accountable.”

What he hasn’t insisted on is the “public option” in the legislative package. Is he worried he won’t have the insurance industry’s bundle when he runs for re-election in a few years?

Corporate power stands in the way–antithesis of democracy. Corporate groups are joined together into a single governing body in which the different groups are mandated to negotiate with each other to establish policies in the interest of the multiple groups. This is defined by Wikipedia, the internet encyclopedia, as Corporatism.

Now that we know what is happening and who the scoundrels are, what are we going to do about it?no comment....


04-11-2009 om 00:00 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Een uitgesproken "Grr#!!♪♫@||#♫♪☻"-Kitokojungle-Opinie !!
02-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We voelen ons stilaan beter ondanks of dank zij Hank III
Klik op de afbeelding om de link te volgen Als je ziekjes de kranten online of in papieren versie doorneemt dan merk je pas hoe hoog het zevergehalte van de meeste pagina's wel is. Gelukkig blijft er nog steeds een interessante hap over maar die hapjes worden toch wel schaars in vergelijking met de totaal oninteressante "peoplenieuwtjes".
Als zelfs Fabiola onterecht dood verklaard wordt en een reünie tussen Gorbatchov, Kohl en Bush senior het nieuws haalt en dat alles omringd door trainers die ontslag nemen maar de reden niet willen opgeven, de Afghaanse verkiezingen met slechts één overblijvende kandidaat, kleuters in pamper die plots verdwijnen, filosofen die politiebewaking nodig hebben en adolescenten die zichzelf wurgen met sjaals en broeksriemen dan heb je de neiging om naar pillen te grijpen. Niet de ouweltjes die de koorts doen zakken en de keelpijn verdrijven maar die dingetjes die je alles door een rozig brilletje laten zien of je in slaap wiegen zonder aan dat stomme koordje hoeven te trekken dat onderaan dat ophangbeertje bengelt....
Geef ons één reden waarom ik hoef te weten dat men nu zelfs crematoria met warmtekrachtkoppeling bouwt...anders gezegd: de verwarming tijdens de koffietafel bij de crematie van ons tante Mariëtte moet geen graadje lager want dat zou onbeleefd zijn tegenover haar laatste wilsbeschikking....In dit scenario hadden de nazi's waarschijnlijk groene stroomcertificaten gekregen voor Auschwitz! Wie durft er dan nog kritiek leveren op onze eigen prins Laurent die zijn dooie lievelingshond tenminste heeft laten invriezen. Of hij reeds een gelijkaardige aanvraag heeft ingediend voor zijn vrouw Claire is niet geweten. Gelukkig mogen we ons naar aanleiding van het overlijden van Manu Verreth, buiten een goed verwarmde koffietafel, verwachten aan een heruitzending van de integrale reeks "de collega's". Misschien kan de VRT best meteen overwegen een apart kanaal te reserveren voor deze heruitzending en deze van de kampioenen, de heren van Zichem en nog wat andere hoogtepunten uit het Vlaamse televisieverleden. En voor de fijnproevers onder onze lezertjes is er ook nog het feit dat Mel Gibson voor de achtste keer papa is geworden. Als ik zijn madam zie lijkt mij dat best aanvaardbaar en alleszins minder verwonderlijk dan dat Europa een Belgisch lijk als president zou krijgen. Kom Blacky, breng de pillekes van het baasje!

en we luisteren vervolgens met spitse oortjes naar Hank III, de wat minder afgeborstelde kleinzoon van Hank I anders bekend als de door ons ook al bewonderde Hank Williams....hier is de Hellbilly van Hank III, even leuk dan zijn opa zaliger...maar niet te verwarren met een aantal andere Hank Williams Juniors met rare gedachten over de zuidelijke staten waarvoor we geen reclame zullen maken...


http://www.youtube.com/watch?v=Y-qdQ2AI2H0

http://www.youtube.com/watch?v=vQ6lVRaHzz0&feature=fvw

http://www.youtube.com/watch?v=hHPs0qjk_oM&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=9mH1rVLd-IE&feature=related

02-11-2009 om 22:04 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Een uitgesproken "Grr#!!♪♫@||#♫♪☻"-Kitokojungle-Opinie !!
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boxcar Willie
Klik op de afbeelding om de link te volgen en tussen de snot en de rochels willen we enkel iets vrolijks beluisteren ondanks het allerheiligenweer en de geur van natte chrysanten.

Hier is Boxcar Willie en zijn treintjes

http://www.youtube.com/watch?v=LWL1iiqta5k&feature=related


http://www.youtube.com/watch?v=xSSMwHuwQvw&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=cdoj2VnKVA4&feature=related


02-11-2009 om 00:00 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
Categorie:Een uitgesproken "Grr#!!♪♫@||#♫♪☻"-Kitokojungle-Opinie !!
01-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de griep
Klik op de afbeelding om de link te volgen


en we kunnen er al beginnen om lachen...

http://www.youtube.com/watch?v=spwcVTRWj3M


01-11-2009 om 20:20 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Een uitgesproken "Grr#!!♪♫@||#♫♪☻"-Kitokojungle-Opinie !!
31-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.le piano du pauvre de Gus Viseur
Klik op de afbeelding om de link te volgen één van de allergrootsten en dan nog van bij ons...Gus Viseur een ongelooflijke accordeonist...die natuurlijk naam heeft moeten maken in Frankrijk... er zullen er nog volgen na hem en niet alleen Anny Cordy...
en dank zij Koen de Cauter weer gerehabiliteerd en uit de vergeetput gehaald en niet onterecht!
Allez Gus...

http://www.youtube.com/watch?v=QvYOwGaZekM&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=Ra54AwPZXMs&feature=related


http://www.youtube.com/watch?v=8379_xz9P14&feature=related


http://www.youtube.com/watch?v=iunVLyYZn5g&feature=related


http://www.youtube.com/watch?v=-SwrzrLBkCU&feature=related


http://www.youtube.com/watch?v=yBGKfabWkcg&feature=related

31-10-2009 om 00:00 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Een uitgesproken "Grr#!!♪♫@||#♫♪☻"-Kitokojungle-Opinie !!
30-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de pandemie
Klik op de afbeelding om de link te volgen Ook in onze kringen slaat de pandemie ongenadig toe. Ganse kamers vol zieken die kuchen, hoesten beven en bibberen terwijl ze zweten. Slecht voor het oordeelsvermogen van onze medewerkers en in dat geval verkiezen we het zwijgen boven het leuteren. Daaraan is in ons land geen gebrek en zeker niet op de politieke blogs. Onze lezerscharen zullen daar wel enig begrip voor kunnen opbrengen en we garanderen jullie weer in topvorm te verkeren tegen begin volgende week. Trouwens met een thermometer in je kont een kritische noot plegen is geen sinecure, wees daar maar gerust van...Maar ondertussen vertroetelen we jullie oortjes met wat fijne deuntjes...

30-10-2009 om 20:42 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Een uitgesproken "Grr#!!♪♫@||#♫♪☻"-Kitokojungle-Opinie !!
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maria Callas
Klik op de afbeelding om de link te volgen Nu de Griekse Madam numero una zowel qua persoonlijke tragiek als qua stem...La Callas met een nummerke over de Franse revolutie ...dus twee vliegen in één klap...en vervolgens wat beeldjes met o.a Onassis...nostalgie nostalgie


http://www.youtube.com/watch?v=N7kPHMpuLxc&NR=1

http://www.youtube.com/watch?v=jTXE36Lr-lc&feature=related

30-10-2009 om 00:00 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Een uitgesproken "Grr#!!♪♫@||#♫♪☻"-Kitokojungle-Opinie !!
29-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Martha Reeves
Klik op de afbeelding om de link te volgen Deze keer echte klassiekers die zo op radio Nostalgie kunnen gespeeld worden lmaar die we daar helaas niet al te vaak horen en dus doen wij het dan maar:

Martha Reeves and the Vandellashttp://www.youtube.com/watch?v=XE2fnYpwrng&feature=fvw


http://www.youtube.com/watch?v=CdvITn5cAVc&feature=related29-10-2009 om 00:00 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Een uitgesproken "Grr#!!♪♫@||#♫♪☻"-Kitokojungle-Opinie !!
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.geldtekort is opgelost in Belgistan en de sossen worden weer rood...
Klik op de afbeelding om de link te volgen
Wij vragen ons soms af op welke manier de staatsinkomsten kunnen worden opgedreven. Gisteren suggereerden we al, samen met een Amerikaan om de porno te belasten aan een luttele 1% en daarmee een massa hongerige kinderen te voeden. Het leek gek maar toch een haalbare kaart. Maar misschien kunnen we nog anderen laten opdraaien om sommige noden te lenigen...en we zouden Belgistan niet zijn om dat niet uit te proberen. Want wat vonden we in de goede pers? Niet lachen beste Unoxmutsjes want dit is geen leuk idee, dit is zelfs geen grap dit is realiteit in ons leuke koninkrijkje maar lees het zelf maar...

Het Nieuwsblad schrijft:"Het Fonds ter bestrijding van de Overmatige Schuldenlast kampt al jaren met een geldtekort. Het Fonds werd opgericht om de schuldbemiddelaars te vergoeden, als de schuldenaars zelf niet kunnen betalen. De OCMW's, advocaten en andere schuldbemiddelaars konden hun werk daardoor niet naar behoren uitoefenen."
Het tekort van het Fonds is te wijten aan het grote aantal dossiers dat het te verwerken krijgt. Volgens cijfers van de Nationale Bank zijn er momenteel 70.000 dossiers van mensen die problemen hebben om hun schulden terug te betalen. Het Fonds staat voor 5 miljoen euro in het rood.
De federale regering probeert dat tekort nu weg te werken en vraagt de banksector om 4 miljoen euro bij te dragen. De verzekeraars, de telefoonmaatschappijen en de casino's betalen ook elk een bedrag, samen goed voor 2 miljoen euro. "

Bron: Nieuwsblad van 22 okt 2009


Zelf hadden we dat trouwens nooit kunnen uitvinden wegens te weinig geloofwaardig en toch...nu nog de bordelen en de strandkabinehouders en we hebben ons staatsbudget zo weer in evenwicht...

en dan hebben we nog onze autochtone Vlaamse sossen die ons steeds weer weten te verrassen met hun originele invalshoeken. Deze keer is Crombez aan het woord om de typische rooie sos te waarschuwen tegen beursgoeroes. Wij die nog steeds in de waan verkeren dat weliswaar niet de totaliteit van de rooie stemmers maar toch een niet onbelangrijke meerderheid,niet meteen kunnen beschouwd worden als beursspeculanten...wel wij dwaalden. En Crombez voelde zich dan ook geroepen om als echte sos te waarschuwen voor dubieuse kapitalistische volksmenners die de zuurverdiende spaarpot van de kleine man willen opsouperen...Hieronder kunnen jullie het revolutionair pamflet van enen sos rustig bestuderen...


Luister niet naar Paul D'Hoore

'De financiële berichtgeving die we vandaag soms horen en zien, is problematisch en soms ronduit misleidend', vindt John Crombez, senator en begrotingsspecialist bij sp.a. 'Financiële televisiepredikant' Paul D'Hoore en Pascal Paepen zijn kop van Jut.

Financiële televisiepredikanten trachten ons weer een veilig gevoel aan te praten voor wat in se cowboygedrag is. Tot op vandaag is er geen reden om aan te nemen dat hun geldtips niet opnieuw tot drama's zouden leiden
Over de crisis is al veel gezegd en geschreven, maar ruim een jaar later lijken er nog altijd niet zo heel veel lessen uit getrokken te zijn. Vandaag worden we opnieuw om de oren geslagen met het advies om in aandelen te beleggen. Financiële televisiepredikanten trachten ons weer een veilig gevoel aan te praten voor wat in se cowboygedrag is. Want tot op vandaag is er geen enkele reden om aan te nemen dat hun geldtips niet opnieuw tot drama's zouden leiden. Een waarschuwing is dan ook op zijn plaats aan de vooravond van de boekenbeurs waar de predikanten opnieuw hun valse illusie van het gemakkelijk gewonnen geld zullen proberen te slijten. Een strenger toezicht op dergelijke praktijken dringt zich op.

Na de beurshausse van de tweede helft van de jaren negentig werd de spaarder vertrouwd gemaakt met het beleggen in aandelen. Velen vervingen de oude staatsbons met rente van 10 procent of meer door beleggingen in aandelen. Tussen eind 2001 en begin 2003 klapten de beurzen in elkaar, en dezelfde personen die de aandelen hadden aanbevolen, raadden aan om ze weer te verkopen. Immers - zo stelden ze - het zou nog meer kunnen dalen. Het gevolg was dat door op dat moment effectief te verkopen, veel spaargeld verloren is gegaan. Heel veel mensen spreken ons de laatste tijd aan over hun "beleggingen", en hetzelfde verhaal komt terug. Er is massaal aangeraden om beleggingen in aandelen te verkopen tijdens het crisisjaar. Het spaarbedrag dat daarin aan de kant werd gezet, slonk enorm. In het slechtste geval was er in individuele aandelen belegd (Fortis, Dexia, ...), en in die gevallen is "enorm geslonken" een understatement.

Kort samengevat: over die jaren hebben vooral de banken er geld aan verdiend. Een relevante vraag daarbij is of het nuttig is voor een spaarder om aandelen in de portefeuille te hebben. Daar zijn een paar stelregels over. Het kan goed zijn dat te doen voor de langere termijn. Hoe ouder je bent, hoe minder verstandig het is om veel spaargeld in aandelen te stoppen, omdat je een aanzienlijke kans hebt dat de waarde plots veel daalt, dicht tegen de periode waarop je dat geld nodig hebt. Om ongeveer dezelfde reden is het beter om niet actief te beheren, maar om te houden wat je kocht, als dat over een voldoende lange periode is. En beter niet in individuele aandelen, omdat de kans op een forse daling van het spaargeld veel groter is dan bij een goed gespreide portefeuille.

Vandaag zijn die regels nog meer van tel. De onzekerheid en het risico zijn immers nog steeds enorm. Iedereen die voorspellingen doet over de komende maanden of jaren kletst dan ook uit zijn nek. De financiële berichtgeving die we vandaag soms horen en zien, is problematisch en soms ronduit misleidend. De Bolero reclame van KBC op de radio. De aanzetten op de uittreksels. Maar ook de boeken en adviezen.

Het boek van Paul D'Hoore over de 179 procent rendement op aandelen tussen 2003 en 2006 was complete desinformatie voor de goede huisvader. De recente uitspraak van Paul D'Hoore op televisie is zo mogelijk nog problematischer. Ik citeer: "Het is nu onverstandig om geld op een spaarboek te zetten terwijl de rente zo laag is. Er is een alternatief, en dat is de beurs. Die is de afgelopen maanden 65 procent gestegen." Dat soort gewenning om te duiden "dat het oké is om het te doen" is op dit moment vreselijk. Die info overstijgt het niveau van reclame voor sommige wasproducten niet.

Het komt ook voor op een hoger niveau. De analyse van Pascal Paepen op de radio over de kapitaalsverhoging van BNP Paribas is daar een voorbeeld van. Hij stelde dat de overheid met belastinggeld een koopje kon doen door goedkoop in te tekenen op die aandelen van BNP. Om het dan weer te kunnen verkopen met winst. De overheid zou dus volgens die analyse maar beter speculeren met belastinggeld.

Als je de predikanten van het snelle geld hoort, krijg je dus meer van hetzelfde. De berichtgeving en de gewenning zijn compleet eenzijdig. De federale overheid, die een jaar geleden nochtans beloofde dat ze dit zou aanpakken, doet niets. Minister van Financiën Didier Reynders (MR) vond dat de spaarder zich zelf maar beter moest informeren, en daarmee was voor hem de kous af. Van laisser faire gesproken.
In plaats van te abdiceren, zou de overheid beter de berichtgeving over risicovolle spaarmiddelen reglementeren. Ze zou zelf voor correcte informatie kunnen zorgen.

De tijd dringt. De verantwoordelijkheid ligt niet bij de spaarder, maar bij de overheid. We moeten niet verwachten dat elke burger een individueel financieel expert wordt. En nog minder moeten we hem dan, bij verlies, verwijten dat hij 'maar niet zoveel spaargeld in aandelen had moeten stoppen'. Dat is de wereld op zijn kop. Niet de spaarder moet worden aangepakt, maar de financiële tipgevers die zich bezondigen aan roekeloze adviezen of erger, desinformatie.
Een jaar na de crisis lijken we op dezelfde problemen af te stevenen. Meer zelfs, door een heffing van 0,15 procent op het spaargeld in te voeren, duwt de federale regering de spaarder opnieuw meer in de richting van risicovolle producten. De banken zien dat graag gebeuren, daar verdienen ze meer op. De analyse is dus simpel, het risico komt eens te meer bij de spaarders, de inkomsten bij de banken.
27/10/09 07u09Dus beste kameraden, speel rustig mee op de beurs maar pas op voor de vileine "tipgevers! Voilà, de werkman is weer gered!

29-10-2009 om 00:00 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Een uitgesproken "Grr#!!♪♫@||#♫♪☻"-Kitokojungle-Opinie !!
28-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ons vaccin tegen de griep...
Klik op de afbeelding om de link te volgen hiermee kom je ongedeerd de winter door...


http://www.youtube.com/watch?v=spwcVTRWj3M

28-10-2009 om 23:14 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
Categorie:Een uitgesproken "Grr#!!♪♫@||#♫♪☻"-Kitokojungle-Opinie !!
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Big Mama Thornton
Klik op de afbeelding om de link te volgen Big Mama Thornton


de rauwheid in persoon en pure klasse...


http://www.youtube.com/watch?v=hXoRljXZwK0&feature=related


en met nog wat ander schoon volk erbij ...


http://www.youtube.com/watch?v=BsG4RwBwBeA&feature=related


en een ongelooflijk romantisch nummertje met vettig gitaartje en het fleemzachte engelenstemmetje van Big Mama Thornton


http://www.youtube.com/watch?v=JqMwWOYlh_g&feature=fvw


en we krijgen er niet genoeg van:

http://www.youtube.com/watch?v=tEUH6_IJJbY&feature=related

28-10-2009 om 00:00 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Een uitgesproken "Grr#!!♪♫@||#♫♪☻"-Kitokojungle-Opinie !!
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Porno can save the world?
soms hebben mensen gekke ideeën die bij nader toezien eigenlijk niet zo erg gek zijn. Wie zou er nu ooit aan gedacht hebben om 20 jaar geleden bijdragen te vragen aan electriciteitsproducenten om hun afgeschreven nucleaire centrales wat langer open te houden? Niemand! En is dat en gek idee? Wij horen daar in elk geval weinig negatieve reacties op losbarsten en dat lijkt ons de evidentie zelf want wie op zulke gemakkelijke manier zulke winsten genereert kan maar best een bijdrage storten voor het algemeen belang en niet enkel in het belang van de aandeelhouders.
Maar er zijn nog zulke sectoren die gigantische winsten maken en eigenlijk zeer weinig belastingen betalen omdat ze bovendien in een vrij ondoorzichtig circuit meedraaien. We hebben het hier nu over de porno-industrie. Niet dat we meteen de vergelijking willen maken tussen de electriciteitsbazen en de pornobazen. Maar los van ethische bekommernissen zijn er toch wel merkwaardig gelijklopende winstcijfers. En onze hangmatsocialistische instelling gebiedt dan onmiddellijk tot een rectifiërend staatsingrijpen ten bate van de gemeenschap. En kijk, we vonden iemand die zulke theorie op papier heeft gezet en het leek ons helemaal niet zo gek...

http://www.huffingtonpost.com/bobby-bailey/the-porn-industry-blowsmy_b_333110.html

The Porn Industry Blows...My Mind
Bobby Bailey

Social entrepreneur and co-founder of Invisible Children

Posted: October 25, 2009 03:38 PM


I think I want to go into the porn industry. If you know me, it's a long shot. I possess none of the attributes of a typical porn star -- my milky skin tone and big nose are not necessarily desirable. My motives, however, are not egotistical. They are strictly financial.

Recently, I found that the porn industry brings in $3,075 every second on purchases for porn, which seems crazy because people can get their porn for free on the Internet. Every second 28,258 Internet users are viewing pornography, 372 Internet users are typing adult search terms into search engines, and every 39 minutes a new pornographic video is being created in the United States. Those statistics are staggering, right? They're making over $14 billion annually and the demand doesn't seem to be waning. So why not go into the porn industry?

Well, there are plenty of reasons for ME not to go into the porn industry. I'll spare you the details. So, as opposed to entering the porn industry, I'm just going to ask them to give 1% of the 14 billion they make each year to help end hunger around the world. That's 140 million dollars.

According to the World Health Organization, hunger is the greatest, and gravest, single threat to the world's public health. Each year, over one billion people are affected by malnutrition and starvation. Let's put that into context: There are just over six billion people on earth. That means one out of every people is dying from hunger. If we were to make it so that all the starving and malnourished people were spread out evenly across the globe, that would mean every time you went to watch your favorite football team, nine players would be disabled due to malnourishment or starvation. Every time you went to see a boy band, one member would be struggling to dance and sing. Every time you sat down to dinner with your family, your mother, father, sister or brother would be visibly crippled -- their organs failing, their cognitive skills diminishing, their skin hanging from their bones.

But the reality is that the starving and malnourished people are not spread evenly across the globe. They're predominantly in third world countries where people like us don't have to really and truly deal with them on a daily basis. So we don't see them on the street, we don't see them at our jobs, and we surely don't see them at our kitchen table. They're not performing when we go to games or concerts. They exist only in a world far away.

In my travels to Africa, I ran across many people suffering from malnutrition and starvation. One of these people was a young girl named Gloria. She is two years old and has the darkest, most beautiful brown eyes you've ever seen. Her smile travels from ear to ear. And she wears a red bracelet that would be beautiful, if it didn't stand for something so devastating. The bracelet works on the same color scale as the terrorist threat level chart or traffic lights. Green is good to go, but everything in between is a warning sign. Yellow and orange are increasingly dangerous, and there is little hope for those that wear red. Gloria is on the brink of not coming back. Her bone-thin arms easily fit the red bracelet and her frame is smaller than that of a newborn.

Ideally, we would give Gloria food over the next three weeks that would push her into the green. This therapeutic food is the only thing capable of hitting the mark on her peanut-sized stomach to restore Gloria's life. But that food costs money. Forty-nine dollars for three weeks to be precise. If we don't give her this Mother Administered Nutritive Aid (MANA) she will die. So we have the cure, we just don't have the money. Unless, of course, the porn industry steps up... So what do you say pornographers?! If you gave 1% of your abundant profits, you could restore life to just under three million people. Not a bad deal, right?

But, just in case they don't ante up, we've got a few other thing up our sleeve. Stay tuned, and together we will end hunger.Toch zo gek niet dachten we en alleszins beter dan rond te rijden in blingblingkarren die dan nog wat extra CO2 uitstoten ....wij hebben niks tegen porno binnen zekere grenzen natuurlijk en waarom zou deze sector ook niet eens aan ethische manier van investeren denken....wie weet????


28-10-2009 om 00:00 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Een uitgesproken "Grr#!!♪♫@||#♫♪☻"-Kitokojungle-Opinie !!
27-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.J.B. Lenoir
Klik op de afbeelding om de link te volgen

We blijven nog eventjes bij de Blues met iemand die nogal wat heibel had met de Amerikaanse authoriteiten omwille van o.a zijn Vietnamsongs...


http://www.youtube.com/watch?v=bFfTo2hKmT8&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=Wy6pMeTMvkQ&feature=related


http://www.youtube.com/watch?v=5eZee41b4cA&feature=fvw27-10-2009 om 00:00 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Een uitgesproken "Grr#!!♪♫@||#♫♪☻"-Kitokojungle-Opinie !!
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.depleted uranium deel III De Bijlmer...
en hier is dan de bewuste studie! Let vooral op de testgroep....en het mag dan al een bijzonder korte bijdrage zijn, de linkjes bieden in elk geval genoeg lectuur voor een paar minuten intens leesgenot...


http://www.movb.nl/artman/uploads/movb_verslag_02_002.pdf

http://www.movb.nl/artman/uploads/movb_publiekssamenvatting_deel_3.pdf

27-10-2009 om 00:00 geschreven door Vorser-Raadgever  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Een uitgesproken "Grr#!!♪♫@||#♫♪☻"-Kitokojungle-Opinie !!Inhoud blog
 • The brave new world is werkelijkheid...
 • ook interessant
 • Yaz...Yasmine...
 • en contraceptie in Belgistan...
 • Problemen in Frankrijk en USA met bepaalde contraceptiva...
 • ergerlijk 2013!
 • Femmes de Rue iedereen geeft commentaar, wij dus ook
 • De valsche Fransman nog maar eens verslagen...
 • Armoedebestrijding...Geen enkele minister heeft er naar gevraagd...
 • anderhalf miljard euro subsidies weggegooid in zonnepanelen...
 • Deltastichting niet blij....
 • Dag Allemaal vaandeldrager in de Vlaemsche ontvoogdingsstrijd!
 • Leve de tsjeven met hun kerncentrales en Bart Van Rompuy
 • Artistieke vrijheid in Vlaenderen en op de VRT!
 • EUREKA en DRIEWERF HOERA HIPHIP geen slimme meter in huis!
 • Hier zijn we weer !
 • >Dewinter getuigt over de zwanworstaanval op kinderen...
 • De voedselberg van Steven De Geynst
 • Luc Barbé...een heel kleine rehabilitatie...
 • een hoofddekselvergelijking
 • verlof voor de geërgerden
 • de duizendzevenentwintigste generatie Vlamingen kent grote leerachterstand
 • l'oiseau bleu
 • De blijde (weder)intrede van Maeterlinck in Gent en over perzikken met 2 k's
 • Belgie in het nieuws
 • Bernard de pilchard en het idyllisch kustlandschap
 • de levensverwachting van de Duitse armen biedt een oplossing voor de vergrijzing!
 • Hoera, de gestapo is terug...de Grimbergse kliklijn
 • leve de revolutie
 • ARCO, Tsjevenstreken in het kwadraat!
 • een visie op de Russische verkiezingen...
 • Wij hangen graag de propere uit...
 • Filip De Winter verhuist naar Namibië, hoera!
 • den ellentrik als grondstof
 • Black woman : Tu sens la fleur le matin et le poireau le soir. Non merci !
 • energie veroorzaakt vergeetachtigheid
 • bijna weer oorlog in Mesen...een belgenmop..
 • RIP SVETLANA ALILUYEVA...wie haar niet kent zoekt het maar eens op en leest haar boeken...
 • zonnepanelen zien klaar maar ook nazidassen op de VRT
 • Vlaanderen op zijn smalst en de lul van de dag
 • een monument
 • young media summit
 • met het schaamrood op de wangen
 • Spanje in actie tegen privatisering van het onderwijs
 • Er zijn dus toch nog verstandige mensen in Vlaanderen....de SERV
 • occupy Wall Street
 • Alaa Abdel -Fattah
 • ARCO het einde...
 • Tolerante Vlamingen?
 • madam van de dag: Ann Branbergen
 • De Brusselse metroerger dan Afghanistan?
 • Naast Plopsaland bestond er ook Shitland
 • Indaver Beveren ligt in Afrika
 • sluikreclame voor La source des femmes en Jacques Bloch
 • IN MEMORIAM
 • Amerika het donkerste voorbeeld
 • extreem rechts weer springlevend!
 • Le Pen en Israel één front??????
 • een andere stem in het debat...
 • Charlie a beaucoup d'ami(e)s en een nieuwe blog !
 • Oakland general strike
 • La belle plume française concernat Charlie: Le Monde
 • solidariteit met Charlie Hebdo
 • op naar de barricades!
 • een grote madam in de rechtbank !
 • Met zijn allen naar een Europees referendum, wij zijn allemaal Grieken!
 • Freya we love you!
 • gooi onze kerncentrales maar dicht, we steken de kaarsen wel aan...
 • Dexia we zijn één en al oor!
 • Zullen de Fransen wel slagen waar de Belgistanen falen?
 • Colloceer Vermeiren!
 • energie eindelijk een debat?
 • We are all Americans!
 • occupy....Chicago is nog steeds Chicago van Al Capone al heet hij nu Emanuel Rahm
 • de dubbeldemocratie Belgistan en de groene stroomcertificaten, twee verhaaltjes
 • de casino van ARCO en de rest...
 • vroem vroem
 • sjot ze uit hun pluche zetels!
 • Indignados in Brussel een succes!
 • nog een beetje chili...
 • Camila Vallejo komt naar Brussel!
 • Arvelor Mitaal of een mooi voorbeeld van roofkapitalisme
 • Het zijn weer harde tijden...
 • Privépolitie ...hallucinant...hier kan zelfs Hasselt nog een punt aan zuigen!
 • CAMILA VALLEJO een rolmodelleke
 • de duisternis regeert over grote delen van de wereld...
 • Revoilà le LKP deze keer in Mayotte...
 • niet alleen Obama schrijft mooie toespraken in de USA...
 • Lap, het is prijs!
 • de uitspraak van de dag
 • de éénwording tussen Zuid en Noord-apenland komt nabij! En Dexia is er nog!
 • In Brussel draagt nu elk schoolkind een kuisheidsgordel!
 • Maikel Nabil
 • no comment
 • We love Freya!
 • Arm België ...
 • We are seeing change in our world, block by block – city by city.
 • Freya is de slimste!
 • WE WON'T PAY
 • Griekenland en de vrije pers een voorbode voor Europa
 • Tot Maandag
 • mensen komen tot inzicht maar véééééééééééél te laat De dure energie...en onze luciede politici
 • China komt in opstand...tegen de zonnepanelen...tja
 • We gaan naar Amerika...
 • slimme meters en de sprookjes van onze vriend Bart Martens
 • INFRAX en slimme meters een duidelijk standpunt hoera!
 • slimme meters en slimme netten deel 2
 • slimme meters en slimme netten deel 1
 • slimme netten weer zo een indianenverhaal...
 • slimme meters ...de ondertekenaars...
 • de slimme meters...iedereen wordt stilaan slim...
 • Over de doden wel kwaaie woorden : einde van de zaak zuster Gabrielle?
 • koorknaap Javaux wordt schandknaap
 • Humberto Prato en De Wever, alles bij elkaar geklutst geeft een mooie omelet
 • De held wordt uitgewezen....petitie voor Ly Khaly
 • Maanpizza's?
 • voor vandaag volstaat één enkele zin...
 • Ere wie ere toekomt SVEN GATZ
 • Misschien willen de rijken wel ooit wat betalen maar intussen creperen de armen
 • de Duitse bron is gevonden...pure nazipraktijken dus vanwege de Ollandse bloggers en fora..
 • Hollandse nazitaal over Islamitische Duitse Turken en incest
 • Ce lion était beaucoup trop flamand ... Cela ne pouvait plus durer
 • een kleine nostalgische bevlieging over Franse lessen en 14-18
 • AI WEI WEI legt uit
 • IJzerbedevaart????? de wadde?????
 • ALI FARZAT: niet iedereen heeft blijkbaar de zelfde humor...
 • en hier zijn de invalide Walen met hun reactie...
 • N-VA is radio Mille Collines en een bende debielen...
 • Inge en de god van mededogen is Miss Universe
 • Dupont en Dupond in het Nieuwsblad
 • We kunnen hier niet tot 5 tellen...
 • neen tegen onverdraagzaamheid: oproep van de progressieve Islamieten
 • PUKKELPOP 2011
 • Daar is de orde weer...oneerlijke concurrentie in Marcinelle
 • Ollands partnership voor Stalinmuseum?
 • Jean Bricmont schrijft een artikel in Counterpunch
 • Nette mensen berokkenen even veel schade als britse plunderaars
 • meer belastingen graag en chique rellen in Lloret
 • verstandige taal...
 • over raddraaiers, imbecielen, stormrammen, linkse idioten en wijze zotten
 • Niemand heeft het monopolie van de waarheid maar praten helpt!
 • nog meer krapuul nu ook in Chili...
 • de verloren jeugd en andere bevlogen romantiek
 • Lessen uit het verleden? Vergeet het!
 • Plunderaars lusten geen boeken...
 • Daar komt Baudrillard : England's burning en B-H-V-jeugd brandt shoppingcentrum Anderlecht plat...
 • London's burning het lijkt stilaan wel op een kleine genocide...
 • London's burning maar er zijn zo wel een paar oorzaken...
 • London 's burning
 • Justice, not charity! en de ouwe Voltaire is weer springlevend!
 • Egypte en Israël zelfde strijd...
 • Kaka als onderpand
 • 8 augustus 1956 Tutti Cadaveri
 • toiletperen en zonnepanelen, de index zal weer stijgen....onze concurrentiepositie gaat er aan...
 • de slimme kleuter van de buren...
 • de Carapilsproleague steigert, u toch ook?
 • het tolerante olland lijkt wel een nazikamp...
 • Rothschild Boulevard ....
 • Israel en de indignados van Rothschild Boulevard
 • Betaalde sex om je studie te betalen...???
 • Terug naar Blankenberge...
 • Oproep aan Jean-Pierre, Siegfried en Benno
 • Frans Crols een groot-Russisch Vlaemsch-nationalist
 • Gevaarlijke onzin in Vlaanderen...
 • de geest van Jef Cognac is terug!
 • "Bolsjeviek" Dugin en zijn grootse plannen deel 3
 • Veel schoon volk...
 • Tanguy Veys krijgt een mail
 • "Bolsjeviek" Dugin en zijn grootse plannen deel 2
 • aaargh, this is really insane
 • in memoriam de socialistische jongeren van UTOYA
 • "Bolsjeviek" Dugin en zijn grootse plannen deel 1
 • De deltastichting en de bolsjewieken....
 • Stiglitz over Euro en Europa
 • Tekos en Verdinaso +vele leuke vlaamse vrienden deel 5
 • Tekos en Verdinaso +vele leuke vlaamse vrienden deel 4
 • Tekos en Verdinaso +vele leuke vlaamse vrienden deel 3
 • Tekos en Verdinaso +vele leuke vlaamse vrienden deel 2
 • Tekos en Verdinaso +vele leuke vlaamse vrienden deel 1
 • De grote denkers rond TEKOS Van Windekens en Luc Pauwels
 • Tanguy Veys de man die reageert!
 • Wat weten we over Nieuw rechts in Vlaanderen en Tekos? Deel 1
 • Nieuw Rechts Scriptie van Sofie Delporte deel 2
 • VSV wie zijn de leiders? Grinnik grinnik
 • TEKOS of het nieuwe conservatisme in Vlaanderen...een kleine inleiding
 • Tekos of de nieuwe conservatieven van de deltastichting of het vervolg op het Vlaams Syndikaat
 • Daar is de vlaamsche vakbond VSV een zusje van het VNS?
 • Kroll in Le Soir ter gelegenheid van 11 juli...schitterend
 • dens sos geklopt door Groen op links...
 • De rooie toekomst wenkt!
 • Bart non en het olijke duo
 • verboden te denken in Belgistan
 • Moderne slavernij in Flamanville eindelijk aangeklaagd door politici
 • Talibanfeministe Naomi Wolf over porno en mannen
 • Het diruponotaatje en wat commentaar bij artikel 60 en asiel
 • Daar zijn de eerste ronkende verklaringen op de diruponota
 • Natie en volk laat Gilbert de Tour winnen astamblief...
 • wat cijfertjes over jeugdwerkloosheid...
 • Jeugdwerkloosheid...we moeten er toch maar eens over praten
  Zoeken in blog

  Laatste commentaren
 • What is complicated? (Jill Hopkins)
      op Deltastichting niet blij....
 • Re: (Gigi)
      op soms zijn ook je medestanders een bende idioten
 • Re: (Riz)
      op de intellectuele superioriteit der franstaligen en een vakantietrip naar Sarkoland
 • Foto

  Le seul site qui n'a pas une culture très ancienne des vraies valeurs Flamandes
  Archief per week
 • 31/12-06/01 2013
 • 30/07-05/08 2012
 • 25/06-01/07 2012
 • 18/06-24/06 2012
 • 11/06-17/06 2012
 • 02/01-08/01 2012
 • 19/12-25/12 2011
 • 12/12-18/12 2011
 • 05/12-11/12 2011
 • 28/11-04/12 2011
 • 21/11-27/11 2011
 • 14/11-20/11 2011
 • 07/11-13/11 2011
 • 31/10-06/11 2011
 • 24/10-30/10 2011
 • 17/10-23/10 2011
 • 10/10-16/10 2011
 • 03/10-09/10 2011
 • 26/09-02/10 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 12/09-18/09 2011
 • 05/09-11/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 15/08-21/08 2011
 • 08/08-14/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 25/07-31/07 2011
 • 18/07-24/07 2011
 • 11/07-17/07 2011
 • 04/07-10/07 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 20/06-26/06 2011
 • 13/06-19/06 2011
 • 06/12-12/12 2010
 • 29/11-05/12 2010
 • 15/11-21/11 2010
 • 08/11-14/11 2010
 • 01/11-07/11 2010
 • 25/10-31/10 2010
 • 18/10-24/10 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 04/10-10/10 2010
 • 27/09-03/10 2010
 • 20/09-26/09 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 06/09-12/09 2010
 • 30/08-05/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 09/08-15/08 2010
 • 02/08-08/08 2010
 • 26/07-01/08 2010
 • 19/07-25/07 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 05/07-11/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 01/03-07/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 15/02-21/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 25/01-31/01 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 11/01-17/01 2010
 • 04/01-10/01 2010
 • 28/12-03/01 2016
 • 21/12-27/12 2009
 • 14/12-20/12 2009
 • 07/12-13/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009
 • 16/11-22/11 2009
 • 09/11-15/11 2009
 • 02/11-08/11 2009
 • 26/10-01/11 2009
 • 19/10-25/10 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 05/10-11/10 2009
 • 28/09-04/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 14/09-20/09 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 31/08-06/09 2009
 • 24/08-30/08 2009
 • 20/07-26/07 2009
 • 13/07-19/07 2009
 • 06/07-12/07 2009
 • 29/06-05/07 2009
 • 22/06-28/06 2009
 • 15/06-21/06 2009
 • 08/06-14/06 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 25/05-31/05 2009
 • 18/05-24/05 2009
 • 11/05-17/05 2009
 • 04/05-10/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 13/04-19/04 2009
 • 06/04-12/04 2009
 • 30/03-05/04 2009
 • 23/03-29/03 2009
 • 16/03-22/03 2009
 • 09/03-15/03 2009
 • 02/03-08/03 2009
 • 23/02-01/03 2009
 • 16/02-22/02 2009
 • 09/02-15/02 2009
 • 02/02-08/02 2009
 • 26/01-01/02 2009
 • 19/01-25/01 2009
 • 12/01-18/01 2009
 • 05/01-11/01 2009
 • 29/12-04/01 2009
 • 22/12-28/12 2008
 • 15/12-21/12 2008
 • 08/12-14/12 2008
 • 01/12-07/12 2008
 • 24/11-30/11 2008
 • 17/11-23/11 2008
 • 10/11-16/11 2008
 • 03/11-09/11 2008
 • 27/10-02/11 2008
 • 20/10-26/10 2008
 • 13/10-19/10 2008
 • 06/10-12/10 2008
 • 29/09-05/10 2008
 • 22/09-28/09 2008
 • 15/09-21/09 2008
 • 08/09-14/09 2008
 • 01/09-07/09 2008
 • 25/08-31/08 2008
 • 18/08-24/08 2008
 • 11/08-17/08 2008
 • 04/08-10/08 2008
 • 28/07-03/08 2008
 • 21/07-27/07 2008
 • 14/07-20/07 2008
 • 07/07-13/07 2008
 • 30/06-06/07 2008
 • 23/06-29/06 2008
 • 16/06-22/06 2008
 • 09/06-15/06 2008
 • 02/06-08/06 2008
 • 26/05-01/06 2008
 • 19/05-25/05 2008
 • 12/05-18/05 2008
 • 05/05-11/05 2008
 • 28/04-04/05 2008
 • 21/04-27/04 2008
 • 14/04-20/04 2008
 • 07/04-13/04 2008
 • 31/03-06/04 2008
 • 24/03-30/03 2008
 • 17/03-23/03 2008
 • 10/03-16/03 2008
 • 03/03-09/03 2008
 • 25/02-02/03 2008
 • 18/02-24/02 2008
 • 11/02-17/02 2008
 • 04/02-10/02 2008
 • 28/01-03/02 2008
 • 21/01-27/01 2008

  Andere URL'zz van ons...
 • Gastenboek
 • Beginselverklaring
 • Mission Statement
 • Onze AO-POSTERS
 • De Schijtoptant

 • Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek. Het is altijd leuk om eens iets van een ander te lezen.


  Blog als favoriet !

  onze ideologische onderbouw
 • WOII Fascisme
 • Spinoza door Etienne Vermeersch
 • Susse van den Ende
 • subversiviteit en situationisme
 • scepticisme en Jean Bricmont en Sokal
 • de grote roerganger en marxbrother 1

 • Buitenlandse voorbeelden om binnenlands na te volgen
 • ressacs Frankrijk
 • Amerika's beste gazet
 • een jonge vriend uit Latijns-Amerika met stamboom
 • bellaciao Frankrijk
 • Teacher dude Griekenland
 • LKP en UGTG Guadeloupe
 • The Huffington Post USA
 • Haaretz Israel
 • Human rights watch
 • IJsland in crisis

  Onze Esthetishe Bovenbouw
 • Bob De Groof
 • Baudouin Breïker
 • Le dernier cri Frankrijk
 • Art brut en aanverwanten
 • De mededeler en Quelle Horreur Olland
 • Schone Vlaemsche Poëzie
 • Muziek en kleinkunst comme on aime
 • @-C-ART-dzz-Offizz

 • Symphatieke blogs van over de taalgrens en Brussel en wijde omgeving
 • Richard III Duc de Gloucester
 • Brussel voor serieuse mensen
 • Taalhistorisch Brussel
 • afrikaanse madammen

 • LINK-swap
 • http://weblog.startpagina.be
 • http://weblog.startpagina.nl/
 • http://weblog.startkabel.nl/
 • http://weblogger.startbewijs.nl/
 • http://besteblogs.eigenstart.nl/

 • Een interessant adres?

  www.desesperado.be

  View blog top tags


  View blog authority
  Pagerankkeyword ranking search engine

  TECHNORATI
  PROFILE
  DOSSIER ENERGIE-DEBAT
 • BLOGBERICHT
  van PART I t.e.m XIII
 • PDF-DOCUMENT
  van PART I t.e.m XIII


 • Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!