Zoeken in blog

Foto
GASTRONOMIE & TOERISME
Rendez-vous avec le Nord

Gastronomie & Toerisme verschijnt vijf maal
per jaar en is een realisatie van de vzw Horizon,
Astridlaan 90 b1, 8620 Nieuwpoort en vzw
Reizen & Smullen, Bassevillestraat 101, 8434
Westende, met als doel de horeca, het toerisme,
vrije tijd, lifestyle en interieur in al hun vormen
te promoten. De redactie bestaat uitsluitend uit
vrijwilligers. Al deze reportages zijn wekelijks te
beluisteren op de FM 106,1 Radio Beach, elke
vrijdagvoormiddag even na 10 u.

VERSPREIDING
Het magazine wordt gratis selectief verspreid
naar een bestand van levensgenieters,
gastronomen, reislustigen, managers,
zonnekloppers en natuurliefhebbers +
gratis verdeling via VVV-kantoren aan
de kust, Brugge, Gent, Veurne, Diksmuide,
Noord-Frankrijk en Zeeuws-Vlaanderen
en in een reeks geselecteerde winkels.
Wie een persoonlijk abonnement op adres
wenst kan dit mits overschrijving van
20 euro per jaar, over te maken op
het PCR-nummer 000-0483943-10
met vermelding "Abonnement 2009".

Hoofdredacteur
Georges Keters

VERANTWOORDELIJKE UITGEVER
REDACTIEADRES & SECRETARIAAT
vzw Reizen & Smullen (Travel & Gastronomy)
Bassevillestraat 101
8434 Middelkerke-Westende
Tel. 058 23 68 79
Fax: 058 23 10 90
Mobile: 0495 22 68 79
E-mail : Georges.Keters@skynet.be
PCR : 000-0483943-10

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd
of openbaar gemaakt (op gelijk welke
manier) zonder schriftelijke toestemming van
de uitgever. Publicitaire teksten blijven buiten
verantwoordelijkheid van de uitgever.

Foto
Foto
Magazine Gastronomie & Toerisme
Gastro, Toerisme, Lifestyle, Interieur, Auto
29-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CORSICA MET REIZEN LAUWERS

Aan tafel in Corsica

Corsicaanse keuken is vindingrijk

Tijd om aan tafel te gaan. Lekkerbekken zullen zich in Corsica zeker op hun plaats voelen, alhoewel topgastronomie zoals bij ons is er eerder zeldzaam. Niettemin biedt de Corsicaanse keuken een brede waaier aan leuke, gezellige en bijzonder smaakvolle restaurants en eethuisjes die met trots hun streekproducten op tafel zetten.

Het is een mengeling van Franse en Italiaanse  keuken. Spaghetti en ravioli is er bijzonder geliefd net als de bouillabaise (aziminu). Pasta en pulenta (kastanjemeel) staan steevast op tafel. De Corsicanen zijn gek van soep waarin vooral bruine bonen, ui en kwark is verwerkt.  Vis en schaal- en schelpdieren zet men er graag op tafel met kreeft, langoesten en zee-egels als toppers. Aan zee is de vissoep nooit ver weg. Inzake vlees zijn er heel wat varianten van het varken te vinden, aansluitend een waslijst van allerhande worsten. Schaap en geit staan evenzo hoog aangeschreven. Vandaar enkele bijzonder smaakvolle (harde en niet zelden scherpe) kazen die ook met noten voorgeschoteld worden als nagerecht. De Corsicaan lust graag een glaasje wijn en met de Patrimonio hebben ze een AOC in huis. Met de Pietra, Serena en Colomba hebben ze drie smaakvolle biertjes op tafel, gemaakt op basis van kastanjes. En als het om water gaat dan gaat er niets boven een Saint-Georges, gebotteld uit waterbronnen uit de bergen.

UIT DE ZEE

Aan de kust is het een plezier voor de liefhebbers van vis, schelp- en schaaldieren.  Zeewolf, knorhaan, mosselen, langoest en onder andere oesters zijn dankbare ingrediënt voor de alom tegenwoordige vissoep. Mosselen en oesters staan hoog aangeschreven en zijn het best in het oosten. Bovenal staat de langoest op de verlanglijst. Kenners stellen dat hij aan de Cap Corse en de kust van Centuri op zijn best is. In het hinterland, zeg maar de bergen, zorgen de rivieren voor heerlijke forellen.

COPPA & PRISUTTU

Tafelen in Corsica is proeven van de streekgerechten. Elk van de regio’s heeft zijn bijzonderheden. Inzake vlees zijn ze vooral gewezen op het varken, daar flink wat vlees ingevoerd wordt uit Frankrijk. Het varken is hun rijkdom en staat borg voor duimlikkende gerechten als de coppa (varkensrug), figatelli (worst van lever, nieren, hart) of onder Andre de prisuttu (rauwe ham) die zich best laat smaken met een portie verse vijgen. De Corsicaan is gek van gedroogd vlees wat zich vertaalt in een massa soorten worst en ham. Lam en geit zijn hen ook niet vreemd waarbij de Piverunata (zeg maar ragout van geit) een topper is. En wie gek ik op orgaanvlees vraagt alvast een bordje ingewanden, aangestoofd met ui à la Bastia.

PASTA & KAZEN

Het zal je niet vreemd in de oren klinken dat men op Corsica graag een bord pasta op tafel zet. Niet moeilijk met zoveel Italiaanse geschiedenis en invloed. Toch uit de Corsicaanse Chef zich in zijn eigen stijl en tovert hij graag Stufata (gestoofde in plaats van in water gekookte pasta) uit de oven. Verder zijn ravioli, lasagne en vooral canneloni sterk aanwezig. Eigen creatie is alvast de pulenta, koek of taartje bereid met kastanjemeel dat bijzonder smaakvol is bij vleesbereidingen.

Naast pasta zal de Corsicaan zelden een maaltijd nuttigen zonder een portie kaas. Topper hierbij is de Brocciu, melkwei opgewarmd met afgeroomde schapen en of geitenmelk. Met de Calinzana bezit men zachte kaas terwijl de Sartinese een hardere kaas is welke langer bewaard kan blijven.

TORTA CASTAGNINA

Het zal je niet verwonderen, ook in het mooie Corsica zijn ze gek op zoetigheden. De Chefs pakken dan ook graag uit met een waslijst van koekjes, jam en honingbereidingen. Toppers bij de koekjes zijn de Fiandone (smaakvolle flan met citroen), de Falculelle (brioches uit Corte), de Frittella (beignets) en de nummer één, de Torta Castagnina, taartje met noten, pijnboompitjes, krenten, noten en een flinke scheut rum). Zoetigheden zijn tegelijk terug te vinden in de diverse soorten vruchtenmoes, vijgenjam en uiteraard de nooit afwezig zijnde honing, de lieveling van smullend Corsica.

Laat het u smaken – bon appétit – ti permette di sapore

Georges Keters






>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ORDE DER 33 MEESTERKOKS VAN BELGIE

Orde der 33 Meesterkoks van België bekroont keukenchefs

 Stijn Cornelis:

Restaurant Gloria – Andromeda  Hotel & Thalassa in Oostende

Stijn Cornelis, chef aan het fornuis van restaurant Gloria in het viersterrenhotel Andromeda, werd zopas opgenomen tot het kruim van de chefs en werd gelauwerd als Toque Blanche bij de Orde der 33 Meesterkoks van België. “Deze titel is te danken aan het werk van de ganse keukenploeg van restaurant Gloria”, zegt de terecht trotse Stijn Cornelis, geflankeerd door directeur Sabine Friederichs.

De 33-jarige Stijn Cornelis uit Oostduinkerke is sinds februari 2011 de nieuwe chef in restaurant Gloria, gastronomische tempel binnen het 4-sterren Andromeda Hotel & Thalassa. De leerling van Marcel Geerts wist zich in korte tijd op te werken tot een patroon met gezag. “De bekroning tot Toque Blanche is voor mijn een eerste bekroning en een bewijs dat we het goed doen in de keuken. Ik draag deze titel dan ook op aan mijn medewerkers in de keuken en aan de directie Andromeda Hotel en restaurant Gloria die in mij vertrouwen stelden. Dit is evenwel pas een mijlpaal in mijn carrière maar tegelijk een aanmoediging om nog beter te doen”, zegt Stijn Cornils.

CULINAIR OOSTENDE

De titel van Toque Blanche bij de Orde der 33 Meesterkoks van België kan alleen positief zijn voor culinair Oostende. De Stad aan Zee bulkt niet van de toprestaurants en het is in Oostende nog steeds wachten op een ster of zeer hoge quotatie in de Gault Millau. “Onze betrachting is zo hoog mogelijk te klimmen met dien verstande dat we in de eerste plaats willen zorgen voor een smaakvolle tafel. We hebben een zwak voor de keuken van Escoffier aangevuld met een lichte oosterse toets bij dewelke men het product als dusdanig nog steeds optimaal terugvindt in het bord. We houden er niet van dat de lekkerbek dient te raden wat hij eet. Daarom kiezen we voor eerlijke en dagverse producten. Zodoende hopen we mee te kunnen helpen aan het opwaarderen van de gastronomisch keuken van restaurant Gloria”, besluit Stijn Cornelis.

Foto:  Ondervoorzitter Eddy Deketelaere, Chef restaurant Gloria Stijn Cornelis, directeur Andromeda Hotel & Thalasse Sabine Friederichs en voorzitter Orde 33 Meesterkoks van België Stéphane Buyens op het erepodium in het Oostendse kursaal.

 


Johan Desmet

Eethuis Kromme Elleboog in Leffinge - Middelkerke

Een paar maand voordat Johan Desmet en eega Martine Deruytter het tienjarig bestaan vieren van hun Eethuis Kromme Elleboog aan de Torhoutsesteenweg 11 in Leffinge, wordt de chef voor zijn keukenverdiensten beloond met de titel van Toque Blanche bij de Orde der 33 Meesterkoks van België.

“Inderdaad, men mag het een alvast een bekroning vinden van tien jaar hard werken. We namen de zaak in 1992 over en toverden restaurant De Kromme Elleboog om tot een eethuis waar iedereen zich thuis voelt. Met ons beiden – we hebben geen personeel – rooien we het uitstekend. Te danken aan ons principe van maximum zeven tafels te aanvaarden. Meer kunnen we niet aan, indien we hen een tip top service willen bezorgen. Onze grote troeven zijn de versheid van de kwalitatieve producten die we op zijn best smaakvol presenteren. We houden van eenvoud en eerlijkheid in het bord”, stelt de gloednieuwe Toque Blanche, 40 lentes jong en al 22 jaar aan het fornuis.

JOHANS GASTENTAFEL

Is het restaurant gesloten op dinsdag, woensdag en donderdagavond, dan pakt het echtpaar Johan Desmet – Martine Deruytter op maandagavond uit met een Table d’Hôte, een gastentafel waar iedereen vrij kan aanzitten. De chef haalt het beste uit de vroegmarkt en kookt vrijuit. De gasten schuiven aan tot maximum 16 man, zitten aan een lange tafel en maken kennis met de andere smulpapen. “In Frankrijk is het schering en inslag. Daar is een Table d’Hôte meestal het verlengde van een Chambre d’Hôte. Hier in Johans Gastentafel beperken we het tot tafelen. Deze nieuwe formule laat toe om – individueel of al dan niet met vrienden – samen te genieten van een leuk all in menu, naar voorstel van de chef”, aldus gastvrouw Martine Deruytter.

 (Georges Keters)








>> Reageer (0)
18-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GASTRONOMIE IN PROVINCIE LUIK

In het culinaire spoor van Alain Ducasse

Le Petit Axhe oase van culinair genot

Op stap in de provincie Luik mag je niet nalaten even  culinair te genieten bij een van de meest beloftevolle chefs. In zijn restaurant Le Petit Axhe, te vinden in het onooglijk dorpje Waremme (Borgworm), tovert Christian Claes bijzonder fraaie gerechten uit zijn oven. Eega en gastvrouw Patricia is voor hem het gedroomde verlengstuk in de zaal.

Weggestoken tussen het groen – en toch zo dicht bij de uitrit van de snelweg – kochten Christian Claes en Patricis Struys zich in begin 1987 op adres een gezellig stulpje aan te schaffen. Meteen ging een droom in vervulling. De 47-jarige in Waremme geboren en getogen chef studeerde in 1985 af en ging in de leer bij diverse grootmeesters aan het fornuis, met Alain Ducasse in Parijs als groot voorbeeld en leermeester. Hij startte met als traiteur en organiseerde banketten om in 1987 zijn droom waar te maken: hij verbouwde het huis aan de Petit Axhe om tot restaurant, annex fraaie tuin, en opende de deuren op 4 december van hetzelfde jaar. Het restaurant is uitgewerkt in twee delen, visueel gescheiden door de originele glazen deuren. De keuken bevindt zich achteraan de restaurant, met uitzicht op de tuin. Het kooktalent van Christian Claes liep vlug van oor tot oor zodat hij in minimum van tijd zich een reputatie opbouwde, zelden gezien in de regio. Intussen is het huis uitgebouwd met een eigen parkeerhaven en uitgegroeid tot een ware culinaire oase en zorgt de overdekte terras voor mogelijkheden tot tafelen met zicht op de fraaie tuin.

INTIEM KADER

Restaurant Petit Axhe is zo uitgewerkt dat men er vlot in twee compartimenten kan vertoeven. Gastvrouw Patricia Struys: “Zo kunnen we in beide ruimten tot vijftig man plaatsen, uitstekend voor kleine feestjes, bijeenkomsten of seminaries, verdeeld en goed voor elk 25 man, zodat intimiteit gewaarborgd blijft. Bij mooi week kunnen we twintig man plaatsen op onze overdekte terras. We zijn pas blij als onze klanten dat zijn. We kunnen intussen terug kijken op bijna een kwarteeuw, want volgend jaar vieren we ons 25-jarig bestaan.”

TOPGASTRO

Het heeft het dynamische echtpaar geen windeieren gelegd. Hetgeen Chef Christian Claes uit de oven tovert is zonder meer subliem. Het is hem aan te zien, hij heeft duidelijk trekjes van Alain Ducasse  en Paul Bocuse in het bord liggen. De Frans topkeuken is nooit ver weg. Aangevuld met een eigen toets weet de Chef in elk bord zijn ziel te leggen. Het talent van Christian Claes is alvast te proeven in een succulent Menu Plaisir waarbij de naam niet gestolen is. Op het bord is het genieten van eend, Sint-Jacobsnootjes, schorseren en onder andere snippers van truffels zonder daarbij de onnavolgbare visschotels met reuzentong te vergeten. En voor er gek op is, zijn wildschotel van fazant is zonder meer top.

Het Gastronomisch Menu is zonder meer het nec plus ultra van het huis. Hier vindt men Chef Christian op zijn best: gamba’s, Iberico-ham, fazant, hazenrug, hert en gebakken eendenlever zijn de favorieten in de pan van Petit Axhe, tegelijk een genot voor de epicurist.

En voor tot slot nog wat zoetigheid wil genieten zit evenzo goed in Le Petit Axhe. De nagerechten zijn – net als alle schotels – stuk voor stuk met zorg en talent afgewerkte schotels. Of wat dacht je van zijn Moelleux tiède au Chocolat of zijn Carpaccio de Mandarine soufflé glacé, twee onnavolgbare dessertjes waaraan geen enkele zoetmondje kan aan weerstaan.

PRAKTISCH

Restaurant Le Petit Axhe is een culinaire tempel die je tijdens je bezoek aan de provincie Luik of in de Ardenne, niet links mag laten. Dit huis bevindt zich dichtbij – op vier km op precies te zien – van afrit 29 op de E40 Brussel-Luik, richting Waremme, Huy, Namur en Hannut, ofte Borgworm, Hoei, Namen en Hannuit.

Restaurant Le Petit Axhe

Christian en Patricia Claes-Spruyt

Rue de Petit-Axhe 12

4300 Waremme (Borgworm)

Tel.: 019 32 37 22

www.lepetit-axhe.be

Gesloten op woensdagavond, zaterdagmiddag, maandag en dinsdag.

Georges Keters






>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.P & O FERRIES

Ideaal eindejaarsgeschenk

Whisky MiniCruise met P&O Ferries naar York

 Met het eindejaar in zicht is het steevast uitkijken naar een gepast geschenk. Een das, doos sigaren, fles wijn, etentje of een fles whisky behoren tot de gebruikelijke items. P&O Ferries pakt uit met een schitterend voorstel: laat de traditionele fles whisky even terzijde en vervang ze door een Whisky MiniCruise, met alles er op en er aan.

Deze minicruises bestaan uit een verrijkende maar zeer luchtige uiteenzetting, met als rode draad de whiskytastings. Er wordt gefocust op exclusieve single malts uit Schotland, hét whiskyland bij uitstek. Dat gebeurt zowel tijdens de heen- als tijdens de terugreis.

De whisky mini-cruise vertrekt vanuit Zeebrugge op vrijdag 24 februari, 16 maart en op een nog nader te bepalen datum in april 2012 om 19u. Terugkeer op zondagmorgen.

Tevens wordt u als deelnemer de kans geboden om alles wat u altijd wilde weten, maar nooit durfde te vragen omtrent whisky, af te schieten op het leidende trio experts. Filip J. Verleye, Marc Vandenberghe en Jean Geebelen sleepten niet voor niets in 2009 gezamenlijk de prestigieuze titel Whisky Ambassador for Belgium in de wacht.

P&O Ferries biedt deze Whisky Minicruise  aan voor een all-in prijs van 189 euro per persoon.

De all-in omvat:

-      de nachtelijke overtocht heen en terug in een 2-persoons inside cabin (met douche en toilet)

-      een heerlijk 5-gangen buffetdiner, zowel op de heen- als de terugreis

-      een verkwikkend Engels ontbijt, zowel op de heen- als de terugreis

-      een whiskyproeverij op de heenreis én een whiskyproeverij op de terugreis

-      de transfer heen en terug van de P&O-terminal in Hull naar York (60km)

-      een vrije dag bezoek aan York

-      gratis parkeerplaats in Zeebrugge

Zijn niet inbegrepen: de dranken aan boord (in bars en restaurants), alsook de maaltijden en dranken overdag in York.

De cruisebeleving aan boord is intens. Met gezellige bars, lounges, disco, cinema, casino en restaurants is alles voorhanden voor twee onvergetelijke avonden vol ambiance. Bij de aankomst 's morgens staat de bus klaar aan de terminal voor een volle vrije dag in York.

York is een dé bestemming voor het komende jaar. Musea en pubs, schilderachtige straatjes, de imposante kathedraal The Minster’ en de beste winkels maken York tot een ware topbestemming. Haar middeleeuwse uiterlijk gecombineerd met de moderne winkels maakt de stad leuk voor jong en oud. (www.visityork.com)

Let: het aantal plaatsen voor de whiskytasting is beperkt.

Voor alle informatie kan u terecht op www.POferries.be. Voor reservaties op telefoonnummer 070/70 77 71 en bij uw vertrouwde reisagent.

(Foto’s: Georges en P&O Ferries)








>> Reageer (0)
16-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EERSTE KOK VAN BELGIE - PROSPER MONTAGNE

59ste Culinaire wedstrijd Prosper Montagné

Tommy Cavaliere Beste Kok België 2012

Yanick Dehandschutter Beste Sommelier van België 2012

De 31-jarige Tommy Cavaliere, chef aan het fornuis van restaurant Innesto in Houthalen werd laureaat van de 59ste Culinaire Prijs Prosper Montagné en mag zich een jaar lang de Beste Kok van België noemen. Het is de droom van deze Limburger met Italiaanse roots om ooit een eigen restaurant te kunnen opzetten.  Voorzitter Manu De Sutter en provoost generaal Eddie Van Maele zijn ervan overtuigd dat Tommy zijn droom zal waarmaken. Tommy Cavaliere, een self made man ging in de finale Rosean Barros da Silva en Sam Van Houcke vooraf. De wedstrijd vond plaats in de Hotel- en Toerismeschool Spermalie in Brugge, het galabanket in de Salons Saint Germain in Diksmuide.

Eerder op dag wist Yanick Dehandschutter (restaurant Sir Kwinten in Lennik) zich tot de Beste Sommelier van België te krongen. Volgens Gido Van Imschoot en Guy Van Neste (Vereniging Vlaamse Sommeliers) wacht de laureaat een schitterende toekomst. De laureaat klopte in een spannende finale Joachim Bauwens (Bacchus in Aalter) en Pieter Fraeyman (Hertog Jan in Brugge). Prachtig podium, veelbelovend voor de toekomst.

TOP VAN BELGIE

De Club Prosper Montagné werd gesticht in 1952 door Georges de Ramée, toenmalig concessionaris van het Oostendse Casino-Kursaal, met de bedoeling enerzijds het wintertoerisme wat op te krikken en anderzijds promotie te voeren voor de Belgische gastronomie. Om die stellingen kracht bij te zetten werd uitgepakt met een wedstrijd, kookwedstrijd die bekroond werd met de titel van Eerste Kok van België. In een later stadium werden de titels van Eerste Wijnschenker van België en Eerste Pasteibakker van België hier aan toegevoegd.

Intussen zijn deze wedstrijden uitgegroeid tot de top van ons land en worden de titels als goud bestempeld. De erelijst laat dan ook niets aan duidelijkheid over.

SALONS SAINT GERMAIN

Het galabanket 2012 in de Salons Saint Germain werd verzorgd door Lode De Roover, Beste Kok van België 2011, bijgestaan door de ploeg van meesterkok Frans Saint Germai, ondersteund door de leerlingen van Hotel- en Toerismeschool Spermalie. De wijnselectie op het banket werd opgemaakt door Pieter Verheyden, Eerste Wijnschenker 2011.

(Georges Keters)








>> Reageer (0)
15-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOTELS IN LUIK

Parel in hartje Euro-regio in provincie Luik

ZEN is het sleutelwoord in Jala Hotel

De Euro-regio in de stad Luik heeft er sinds maart 2011 een hotelparel bij: aan de rue Jaspar, op een boogscheut van de Boulevard de la Sauvenière en aan de voet van de Thier de la fontaine bouwde men het Jala Hotel, goed voor vier fonkelende sterren. Een baken van rust in de Vurige Stede, met ZEN als sleutelwoord.

ZEN, inderdaad, omdat het halfcirkelvormige hotel gebouwd werd volgens de regels van het EvN concept, lees Excellentia vita Nova, wat het samenspel beoogt van diverse elementen en prestaties waardoor de klant duidelijk kan genieten van een meerwaarde van ZEN, zeg maar welzijn. Hierbij spelen de receptie met het onthaal, de kamerindeling, de ruimte voor seminaries en onder andere de lokalen voor vergaderingen een grote rol. De duurzame omgeving, opgebouwd door de moderne en hoogtechnologische elementen, zorgt voor de rest. Het geheel staat borg voor een werkelijk zorgeloos verblijf, in kamers die meer op studio’s en kleine appartementen lijken. Top dus.

ALAIN BORGUET

Geboren en getogen in Luik staat Alain Borguet aan het hoofd van deze schitterende hotelparel. Hij is er – mede zijn ruime internationale ervaring binnen de sector – de Luikse hotelwereld een nieuw elan geven. “Onze mooie stad heeft dringend nood aan vernieuwing. Heel wat hotels zijn verouderd en zijn aan renovatie toe. De hotelsector is een zee die constant in beweging is. De golven worden elk jaar steviger en, wil men gewapend zijn voor de komende tien jaar, dan hebben vele hotels in Luik dringend een facelift nodig. Vandaar dat we met Jala Hotel het nieuwste van het nieuwste uit de kast halen, zowel voor de toerist als voor de businessman. Vandaar onze constante interesse voor hoogtechnisch materiaal in onze vergaderzalen”, stelt Alain Borguet, general  manager Jala Hotel.

MICHEL DAMOISEAU

Wie de top wil, mikt evenzo op een uitstekende keuken. Daarom trok general manager Alain Borguet Chef Michel Damoiseau aan, man van vele oorlogen en met een buitenlandse reputatie om u tegen te zeggen. Na zijn studies Hotelschool Luik trok de 42-jarige Chef op stages naar driesterrenchef Georges Blanc in Vonnas en werd later Chef aan het fornuis bij diverse toppers in het Luikse. Met zijn bijzonder dynamisch team dirigeert Michel Damoiseau niet alleen het gastronomisch restaurant Remparts Notger (genoemd naar de Luikse prins-bisschop uit de 11de eeuw) maar ontfermt zich tegelijk voer de bar-brasserie Le Charles. Beide eetgelegenheden liggen hem nauw aan het hart. “Kwaliteit is hier het ordewoord. In ons restaurant Remparts Notger willen we de lekkerbekken tot in de puntjes verwennen, in Le Charles pakken we uit met een traditionele brasseriekeuken, met mogelijkheid tot kleinere keuken, snacks en tapas”, vertelt Chef Michel Damoiseau, die met de regelmaat van een klok de smulpapen aan tafel komt bezoeken.

De Chef laat u genieten van een Ontdekkingsmenu, goed voor vijf gangen (50 euro), een Weekmenu met drie gangen (30 euro) en uiteraard Aan de kaart met daarbij enkele succulente schotels als de Tartaar van kreeft, Roggenvleugels, Gerookte tonijn, Duivenrug, Lotte op lage temperatuur gegaard, Eend en onder andere Lam. Als toetje kan men niet naast de Moelleux au chocolat kijken, getekend Chef Michel Damoiseau.

Restaurant Remparts Notger is gesloten op zaterdagmiddag en de ganse zondag.

VIER STERREN

Jala Hotel is uitgebouwd om een domein van 8.500 m², op een bijzonder aantrekkelijke plaats, op een steenworp van het centrum. Architecturaal is elk detail afgewerkt. Het geheel omvat 54 super comfortabele kamers van minstens 45 m² met alles er op en er aan, waaronder acht luxe suites en vijf executief  kamers. Met directe verbinding naar elke verdieping is de garage een zegen, midden de stad, wat een weelde is voor de verblijvers die de stad Luik te voet willen verkennen. Alles ligt binnen wandelafstand. Een extra luxe.

 

JALA HOTEL

Rue Jaspar 2

4000 Luik

Tel.: 04 230 73 30

General Manager: Alain Borguet

A.Borguet@jalahotel.com

www.jalahotel.com

 

 








>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOTEL IN LUIK

Verwenadres in bosrijke omgeving net buiten Luik

Romantiek in Château Bleu in Trooz

Even buiten Luik duikt in het dal van de Vesder het kasteel Château Blue op, authentiek kasteel uit 1884 vandaag door de familie Huyghebaert uit gewerkt tot een romantisch verblijf waarbij lichaam en geest tot in de puntjes verwent worden. De 2 ha grote tuin nodigt uit tot wandelen, ideaal om de batterijen terug op te laden. En in de keuken worden de schotels met liefde klaargestoomd.

Op een blauwe maandag ontdekte het echtpaar Norbert Huyghebaert en Marcella Leys, afkomstig uit West-Vlaanderen maar wonend in Duffel, tijdens een uitstap en rondrit in de provincie Luik het leegstaande Château Blue. Ondernemend als ze zijn, waren ze meteen verkocht. “Er was heel wat werk aan de winkel. Het kasteel onderging de tand des tijds en was sterk aan renovatie toe. Maar we zagen onze droom al waarheid worden: een eigen hotel met restaurant uitbouwen. We verkochten hebben en houden en investeerden alles in dit kasteel. We renoveerden zoveel we konden met dien verstande dat we de oorspronkelijke toestand zoveel mogelijk wilden behouden. Vooral het schitterend interieur met uniek eiken parketvloer werd met zorg behandeld. De krakende trappen zorgden voor een aparte charme en de ruime kamers kregen een renovatiebeurt.  We hebben er jaren aan gewerkt. Vandaag plukken we daar de vruchten van”, vertelt een bijzonder dynamische Norbert Huyghebaert.

ROMANTISCHE KAMERS

En van de grote troeven van Château Blue zijn de twaalf kamers. Deze brengen ons terug naar de 19de eeuw, wat voor extra charme zorgt. Norbert Huyghebaert hierover: “Ja, we hielden het zo authentiek mogelijk, zeer grote kamers met gepaste en ruime badkamers. Indien gewenst kunnen sommige kamers verbonden worden met mekaar, ideaal voor groter families. Top of the bill is de Honeymoon kamer, net iets romantischer uitgewerkt dan de andere Royal-kamers, allen steeds voorzien van het nodige comfort.” Het is meteen duidelijk, de familie Hughebaert heeft er alles aan gedaan om dit kasteel in zijn vergane glorie terug hersteld te hebben. “Teveel ingrijpende veranderingen zouden de ziel van het kasteel verminkt hebben en dat is het laatste wat we wilden”, aldus Norbert Huyghebaert, geflankeerd door gastvrouw Marcella Leys.

LIEFDE IN DE KEUKEN

Château Blue beschikt – met zoon Kevin aan het fornuis en nagerechtenspecialist – over een uitstekende keuken. Het Wildmenu is er eentje om werkelijk wild van te worden. Tafelen is er een plezier. Het wordt meteen duidelijk dat alle gerechten met liefde zijn gemaakt. “Onze gerechten volgen de seizoenen en de marktgerichte producten. Bij ons geen sterren aan de ingang van het restaurant, die liggen in het bord. Na jaren van vakmanschap schuift de Chef graag het initiatief door naar de jonge nieuwkomer, zoon Kevin, die zich elke dag waarmaakt met een Dagmenu, een Gastronomisch Menu of een uitgelezen Wijnarrangement. Voor groepen pakken we uit met gepersonaliseerde menu’s volgens het lopend seizoen”, geeft Norbert Huyghebaert ons graag mee.

WELLNESS

Grote extra troef van Château Blue is de wellness, uitgebouwd in de catacomben van het kasteel, eigenhandig uitgewerkt door de familie Huyghebaert, eigenlijk het troetelkindje van Norbert. “Inderdaad, in de gewelfde kelderruimte zag ik brood in het uittekenen van een wellnessruimte voorzien van sauna, hamman, dompelbad, zwembad en onder andere jacuzzi’s, aansluitend relaxruimte. Het geheel is uitgewerkt naar eigen creatie, muren betegeld met mozaïek, naar eigen getekende figuren. Met La Grande Sirène, Les Deux Amoureux en L’Oriental beschikken we over drie ruimten waar elke bezoeker volledig zowel geestelijk als lichamelijk tot rust kan komen”, vertelt een gelukkig ogende Norbert Huyghebaert.

ARRANGEMENTEN

Château Blue pakt het ganse jaar door uit met diverse arrangementen, midweek, wildweekend, gastronomisch weekend en zo meer. Ideaal om er eens uit te zijn. Alle details en info op adres hieronder.

 Hostellerie Château Blue

Familie Huyghebaert

Rue Rys de Mosbeux, 52

4870 Trooz

04 351 74 57

Chateau-Blue@euphonynet.be

www.chateau-blue.be

(Georges Keters)








>> Reageer (0)
12-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EINDEJAARSFEESTEN IN OOSTENDE

Eindejaarsfeesten in OOSTENDE

Laat u met Kerst in de watten leggen in ACCES Hotel

Gezellige tijden breken aan om door te brengen met familie en vrienden. U hoeft zich geen punthoofd te denken om te verzinnen wat u zult koken en boodschappen hoeven evenmin. De ploeg van ACCES HOTEL doet dit voor u. U hoeft alleen aan te zitten en te genieten van een heerlijk eindejaar, zonder problemen, zonder stress, alleen maar genieten.

Het is duidelijk, Oostende is net zo gezellig in de winter als in de zomer. Wandelen op de Albert I Promenade staat gelijk aan relaxen en de batterijen even opladen.

KERSTMARKT – ARRANGEMENT

Twee overnachtingen met ontbijtbuffet

Bezoek aan de kerstmarkt met gratis drink

Twee viergangendiners

Gebruik van fitness, sauna en solarium

Toeristisch infopakket (met daarbij wandelroutes)

Privilege kortingenboekje om te shoppen

Aankomst geldig tussen 2 en 21 december en van 26 tot en met 28 december en van 1 tot en met 5 januari.

Prijs: 130 euro per persoon.

 

KERST AAN ZEE ARRANGEMENT

Laat u culinair verrassen aan zee en geniet van een Kerstdiner in ACCES Hotel met een onvergetelijk Kerst aan Zee arrangement:

Vier overnachtingen met ontbijtbuffet

Welkomstdrankje in het restaurant

Op Kerstdag (25 december) een uitgebreid ontbijtbrunch van 9 tot 13 uur

Drie viergangendiners

Eén vijfgangen Kerstdiner met live Music van 22 tot 25 december

Bezoek van de Kerstman op 25 december met leuke attentie voor groot en klein

Aankomst geldig op 22, 23 en 24 december.

Prijs: 295 euro per person 

Wie boekt voor eind november: 265 euro per persoon

ACCES **** HOTEL

Van Iseghemlaan 21-25

8400 Oostende

059 80 40 82

Reservatie: info@hotelacces.be

www.hotelacces.be

 






>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SOLIDARITEITSMAALTIJD HART VOOR GAMBIA GAMBIA

Solidariteitsmaaltijd Hutsepot Hart voor Gambia Westende groot succes

 

De solidariteitsmaaltijd voor Hart voor Gambia Westende is vrijdagavond 11 november in Lombardsijde met een kloeke hutsepot uitgegroeid tot een waar succes en duidelijk voor herhaling vatbaar. De salons van het vakantiecentrum DE ZEEKAMEEL van de familie Soete waren tot in het nok gevuld en de keuken kreeg van alle smulpapen een 10 op 10. Het ganse project wordt gedragen door een groep enthousiaste vrijwilligers die niets onverlet laten om het lot van de minder bedeelde medemens ietwat te verzachten.

Hart voor Gambia Westende – met Helena Clybouw, alias Mama Gambia als onvermoeibare pionier –  steunde in het verleden al diverse humanitaire projecten in Gambia, een van de tien armste landen ter wereld. Kleinschalige organisaties en donaties van speelgoed, kledij, schoolmateriaal en onder andere medische hulpmiddelen zorgen er voor dat alles netjes terecht komt, bij de juiste mensen, wiens comfort hierdoor enigszins verbeterd wordt. “Het doet plezier als men ziet hoe mensen vandaag nog positief reageren om de arme medemens te helpen. Deze organisatie zou niet mogelijk geweest zijn zonder de onbaatzuchtige medewerking van tal van vrienden die zich allen vrijwillig inzetten om een handje toe te steken. We danken dan ook graag iedereen en vooral de equipe van DE ZEEKAMEEL om het mogelijk gemaakt te hebben dat deze solidariteitsmaaltijd een onverhoopt succes is geworden”, besluit Mama Gambia.

Meer info over Hart voor Gambia Westende: 0486 201944 en mamagambia@hotmail.com.








>> Reageer (0)
10-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EINDEJAARSFEESTEN IN MIDDELKERKE

Eindejaarsfeesten worden hoogdagen in Middelkerke

Kado-Box vol verrassingen

De Middelkerkse handelaars slaan de handen in mekaar. Onder impuls van eerste schepen en schepen van Middenstand Janna Opstaele pakken ze met de eindejaarsfeesten uit met een nieuwe creatie: de KADO-BOX.

Hierbij is het gemeentebestuur Middelkerke niet aan zijn proefstuk toe. Eerste schepen Janna Opstaele: “Ondernemen zit in de Middelkerkse genen. Bewijs: we hebben meer dan 1000 zelfstandigen en uitvoerders van vrij beroepen  in Middelkerke. Als ondernemer is het steeds bouwen op een muur die op vallen staan.   Daar is onze Dienst Lokale Economie van onze gemeente zich terdege van bewust en wil dan ook een ondersteuning zijn voor de Middelkerkse ondernemer. Vol enthousiasme zetten onze medewerkers Sonja en Elke zich 100 % in om in naam van het gemeentebestuur de Middelkerkse handel te ondersteunen.   Denken wij daarbij aan de talrijke acties: Allure Life Style, Met belgerinkel naar de winkel, Herfstweekend, de Middelkerkse Shoppingtas en onder andere de Kerstactie. Het is als kleine ondernemer steeds opbotsen tegen de grote ketens, tegen hoge huurprijzen en tegen de veranderende koopgewoontes van de burgers. We zijn evenwel optimistisch en trots op de energie die de handelaars in onze Middelkerkse handel steken.”

KADO-BOX

Het was dan ook met veel vreugde dat Middenstandsschepen Janna Opstaele zopas een nieuw telg wist voor te stellen in de vorm van een KADO-BOX. “Dit is een leuke, zwarte doos vol verrassingen.  Het doel van deze box is simpel: kopen bij onze middenstand. Ruim vijftig zaken nemen hieraan deel. Er zijn bonnen van 30 en 60 euro.  Het aanbod is heel gevarieerd: restaurant, kledij, droogkuis, schoenen en onder ander boeken. De bonnen zijn geldig tot februari 2013. Een uitstekend idee voor hen die (nog) niet weten welk geschenk aan te kopen voor de komende eindejaarsfeesten. De KADO-BOX is te koop bij alle deelnemende handelaars, boekenwinkels.”

HERFSTWEEKEND

In de rand van de geboorte van de KADO-BOX zetten eerste schepen Janna Opstaele van de mooiste etalage gedurende de Herfstweek in de bloemen en prijzen. Deze eer viel juwelier COENS uit de Leopoldlaan in Middelkerke te beurt. Deze zorgde voor een origineel en opvallend beeld in de straat. Aan dit initiatief namen zo goed als alle handelaars deel.

Foto’s:

Bovenaan: Middenstandsschepen Janna Opstaele omringd door deelnemende handelaars aan de actie KADO-BOX, in de lokalen van DE ZEEKAMEEL in Lombardsijde.

Onderaan: Juwelier Gino Coens in de bloemen gezet door Middenstandsschepen Janna Opstaele.






>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MICHELIN GIDSEN 2012 IN DE WINKEL

Michelin Bib Gourmand Benelux 2012

Lekker eten hoeft niet duur te zijn

Lekker eten hoeft immers niet noodzakelijk veel te kosten. Zeker in tijden van crisis kijken we ongetwijfeld meer naar onze uitgaven, maar dit hoeft niet ten koste van lekker eten te gaan! En aan lekker eten is er geen gebrek in de Benelux: men volgt gewoon de adressen aangeduid met een “Bib Gourmand”. In de MICHELIN gids zijn deze te herkennen aan het hoofd van de Michelin-man, de welbekende Bibendum, met zijn smakelijke glimlach =. Het symbool onderscheidt restaurants die een

lekker menu, bestaande uit een voorgerecht, hoofdgerecht en dessert, aanbieden voor maximaal 35 euro (36 euro in Brussel, Luxemburg en Amsterdam).

Bistro, trendy restaurant, traditionele of internationale keuken... de “Bib Gourmand” verzamelt alle adressen die voldoen aan het dubbele criterium van een lekkere maaltijd aan een betaalbare prijs. Of samengevat, hier ben je zeker van het beste menu zonder angst voor de rekening en dit alles volgens ieder zijn smaak, de sfeer van het moment, het seizoen of het gezelschap.

En aangezien de restaurantwereld voortdurend evolueert, bevat de editie 2012 bijna 25% nieuwe adressen. De Benelux-gids telt 39 nieuwe adressen en aarzelt niet om er 25 uit zijn selectie te verwijderen: een goede prijs-kwaliteitverhouding blijft immers het devies.

ONTDEKKINGEN 2012

Voor België is er bijvoorbeeld een grote nieuwkomer uit Antwerpen, “Cuichine”. De leuke woordspeling is een verwijzing naar de lekkere keuken uit China, uitgebaat door de twee zonen van een Chinese restauranthouder. Op het menu staan de gerechten waarmee ze zijn opgegroeid: gerechten zonder franjes, maar met veel finesse, met verse producten. Dit restaurant zal er zeker voor zorgen dat de Chinese keuken ver buiten Antwerpen weer in de mode is. We vermelden tevens “Sjo d'O” in Kraainem (bij Brussel), een typisch buurtrestaurant waar men zich thuis voelt dankzij een lekkere traditionele keuken en een vriendelijke bediening. Een ander gezellig restaurant is “La Cloche”, een van de nieuwe "Bib Gourmand"-restaurants in Wallonië, waar charme en lekkere traditionele gerechten hand in hand gaan.

De Nederlanders doen echter niet onder, met hun talrijke restaurants waar heerlijke producten en authentieke smaken worden gecombineerd. Zoals “Rons Vis van de Dag”, een bijhuis van sterrenchef Ron Blaauw, waar men de gezinsvriendelijke keuken helemaal onder de knie heeft. Versheid en eenvoud zijn de kernwoorden om alle kenmerken van het product, en vis in het bijzonder, tot hun recht te laten komen. Ook in meer toeristische

regio’s hebben de inspecteurs goede adressen ontdekt waar men echt lekker kan eten aan eerlijke prijzen. Zo is er “De Campveerse Toren”, in Veere, waar lekker (en rijkelijk!) gebruik

wordt gemaakt van streekproducten, of “Hoofdstad” in Amsterdam, de chique brasserie van hotel “De l’Europe”, waar men zowel naartoe gaat voor het lekkere eten als voor de sfeer.

De restaurants in Luxemburg bevestigen hun constante kwaliteit. Vooral “Le Parmentier” in Junglinster, steeds geroemd om zijn gezelligheid en voor de kleine exotische toetsen die de kaart opfleuren.

MICHELIN BIB GOURMAND

De gids “Bib Gourmand Benelux 2012” bevat een selectie van 242 restaurants, waarvan 39 nieuwe:

- 133 restaurants in België, waarvan 22 nieuwe;

- 7 restaurants in het Groothertogdom Luxemburg;

- 102 restaurants in Nederland, waarvan 17 nieuwe.

De gids is vanaf 9 november te koop voor 15,95 euro (België en Nederland) en 15,50 euro (Groothertogdom Luxemburg).

NIEUWE STERREN MICHELIN 2012

De 2012-editie van de MICHELIN gidsen voor de Benelux

Over enkele weken presenteert Michelin de twee MICHELIN gidsen met de selectie van restaurants en hotels in alle prijs- en comfortklassen, inclusief de nieuwe sterrenrestaurants:

21 november 2011: MICHELIN gids België & Luxemburg 2012.

Te koop vanaf 24 november 2011.

28 november 2011: MICHELIN gids Nederland 2012. Te koop vanaf 1 december 2011.






>> Reageer (0)
09-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PRIMEUR IN HOTELWEZEN

Europese hotelprimeur in Brugge

  Relais & Château Hotel Heritage

Eerste hotel met een iPad2 op elke kamer

Het luxueuze 4* Relais & Châteaux Hotel Heritage, in het historische centrum te Brugge, laat zijn gasten kennis maken met de allerlaatste nieuwe technische snufjes: het is het eerste hotel op het Europese continent uitgerust met een iPad2 op elke gastenkamer.

Door de iPad2 gratis op iedere kamer aan te bieden, wil Relais & Châteaux Hotel Heritage een traditioneel, luxueus verblijf combineren met de allerlaatste moderne hippe snufjes van het digitale tijdperk. De iPad2’s zijn voorzien van een grote selectie muziek, films, games, apps (applicaties) en andere toepassingen, zoals hotelvideo, grote selectie van internationale kranten, reisapplicaties, stadsplan en toeristische informatie over Brugge.

GRATIS WIFI

En er is nog meer: het hotel stelt gratis WiFi-toegang ter beschikking aan alle gasten, alsook 40’ flat screen tv’s waardoor gasten de toepassingen van hun iPad2 onmiddellijk op het scherm kunnen afbeelden. Omdat de gasten deze technologie optimaal zouden kunnen benutten, heeft het hotel zijn WiFi-netwerk geüpgraded.

TOPSERVICE

Wat de veiligheid betreft van de iPad2, vertrouwt Relais & Châteaux Hotel Heritage zijn gasten met deze nieuwe faciliteit.

Johan en Isabelle Creytens zijn blij met de nieuwe investering: “Gasten die kiezen voor en viersterrenhotel hebben – terecht – zeer hoge verwachtingen. Wij doen er dan ook alles aan om hun verwachtingen voortdurend in te lossen en zelfs te overtreffen. In ons hotel gaat het erom de gastbelevenis als het ware telkens opnieuw heruit te vinden. Wij zijn opgetogen dat we zo snel onze beslissing genomen hebben om voldoende iPads aan te kopen.”

 

Relais & Châteaux Hotel Heritage

Restaurant Le Mystique

Niklaas Desparsstraat 11, 8000 BRUGGE

Hotel tel: +32(0)50 444 444

Rest. Tel: +32 (0)50 444 445

Fax:+32(0)50 444 440

info@hotel-heritage.com & www.hotel-heritage.com info@lemystique.be & www.lemystique.be






>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EINDEJAARSFEESTEN IN IERLAND

Viert Kerstfeest & Nieuwjaar 2012

in Ierland

 Tegenwoordig gaan veel mensen meerdere keren per jaar op reis en niet alleen tijdens de zomermaanden, vandaar ook het succes van de shorttrips en de citytrips. Sommige reisbestemmingen beantwoorden helemaal aan die evolutie omdat ze in elke periode van het jaar aantrekkelijk zijn en veel te bieden hebben. Ierland is zo’n op en top all round bestemming waar je zelfs tijdens de Kerst- en Nieuwjaarsperiode een fantastisch verblijf of een reis kunt beleven.

De Kersttijd is een magische periode in Ierland omdat je precies daar die betovering ervaart. Er is de fantastische sfeer in de Ierse pubs, de typische hotels waar je de winteravonden doorbrengt bij het haardvuur en zelfs op de verlaten stranden langs de Atlantische Oceaan kun je de kerstsfeer proeven. Daarenboven is er altijd de ontmoeting met de lokale bevolking, de onvergetelijke momenten bij een warme Irish whiskey of een pint of Guinness.  De Kerstperiode in Ierland kun je beleven in historische gebouwen, in kerken en kathedralen waar Kerstconcerten worden georganiseerd, in concertzalen over het ganse land waar Chrismas Carol Singers hun favoriete Jingle Bells en Silent Night laten horen. Ierland is bekend om zijn koren, in Dublin werd de Messias van Handel voor het eerst uitgevoerd. Dat was in 1742 en ook dit jaar worden overal grote koorwerken, in het teken van het Kerstfeest, geprogrammeerd.

KERST IN DUBLIN

De Ierse hoofdstad, altijd goed voor een boeiende citytrip, wordt tijdens de maand december nog aantrekkelijker. De sfeer is ronduit fantastisch en het is ongetwijfeld één van de vriendelijkste steden van de wereld. Dat kun je ervaren in 7Up Winter Wonderland, een Kerstdorp dat wordt opgetrokken in een pittoresk stadspark. Je vindt er een supergrote ijspiste, tientallen chalets waar je originele Kerstcadeautjes kunt kopen en er is zelfs een Christmas Circus (http://7upwinterwonderland.ie/).

BELFAST

In het noorden, slechts twee uur reizen van Dublin, ligt Belfast, de hoofdstad van Noord-Ierland. Belfast is een succesvolle nieuwkomer als citytrip reisbestemming, ook tijdens de wintermaanden en in het bijzonder in de aanloop naar het Kerstfeest. De Christmas Continental Market, in de mooie tuinen van het stadhuis, biedt een staalkaart van de beste Europese producten. Dat levert hoe dan ook de mooiste cadeautjes op voor de thuisblijvers (http://www.belfastcity.gov.uk/events/christmascontinentalmarket.asp).

Vanuit Belfast kun je tal van excursies maken, door de Noord-Ierse provincie, bekend om zijn indrukwekkende natuurfenomenen zoals de Giant’s Causeway en om zijn artisanale producten, te bewonderen of te kopen op markten, Christmas fairs, tentoonstellingen en workshops.

BATTERIJEN OPLADEN

In 2012 komt er beslist een moment waarop je de batterijen terug wil opladen en dan reis je naar Ierland voor een verblijf in een Blue Book Property. De unieke organisatie Blue Book groepeert de mooiste landhuizen, historische hotels, kastelen en restaurants. Je vindt ze overal in Ierland en het zijn perfecte verblijfplaatsen voor een verkwikkende midweekse vakantie of voor een weekend (www.irelandsbluebook.com).

Een absolute topper uit dit aanbod is Cashel House Hotel in Galway. De ligging langs de mooie kust biedt mogelijkheden om te wandelen en te vissen (http://cashel-house-hotel.com).

MEER INFO

Tourism Ireland, Louisalaan 66, 1050 Brussel, tel. 02 275 01 71

Info.be@tourismireland.com & www.discoverireland.com








>> Reageer (0)
06-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ONGEREPTE NATUUR IN WALES

Lonely Planet:

 Wales de beste plaats om te bezoeken in 2012

Reisexperts van Lonely Planet, bekend van de gelijknamige reisgidsen, hebben de Welsh Coast uitgeroepen als de beste plaats om te bezoeken in 2012.

De selectie van wereldwijde reisbestemmingen en het opmaken van een top 10 gebeurt op basis van drie criteria. Ofwel is er veel te doen rond een bepaalde streek, ofwel zijn er in het betrokken jaar bijzondere evenementen, ofwel gaat het om een land of regio die je best zo snel mogelijk bezoekt, alvorens het massatoerisme er voet aan de grond krijgt. Het is vooral het laatste criterium dat de Kust van Wales naar de top van de rangschikking brengt, nog vóór bestemmingen als de Maya Route, Borneo, Noord-Kenia, Sicilië en Poitou-Charentes. Ook het feit dat in mei 2012 het Welsh Coastal Path wordt geopend zal een grote rol gespeeld hebben in het behalen van die eerste plaats. Het bewegwijzerde lange afstand wandelpad ontsluit volledig de kust van Wales en wordt een paradijs voor de liefhebber van meerdaagse wandeltochten en ééndaagse excursies.

VARIATIE TROEF

De kust van Wales is ontzettend gevarieerd. Er zijn grillige rotsformatie en hoge klippen waarop de golven van de oceaan onophoudelijk en spectaculair uiteen slaan, er zijn stille baaien waar boten kunnen aanmeren en uitgestrekte zandstranden waar het heerlijk is om te wandelen.

Ook voor de cultuurliefhebber is er wat te beleven want langs de kust liggen mooie dorpen en steden met een rijke geschiedenis die je als reiziger kunt ontdekken in machtige kastelen zoals die van Caenarfon en Conwy.

Langs de Welshe kust kunnen tal van watersporten worden beoefend, komen liefhebbers van golf en paardrijden aan hun trekken en biedt de lokale keuken heerlijke, gastronomische streekgerechten.

PRAKTISCH

Reizen naar Zuid-Wales: ferry naar Dover, met Brussels Airlines/BMI vanuit Brussel naar Bristol, met de Eurostar naar Londen + aansluiting op het nationale treinnetwerk

Reizen naar Noord-Wales: P&O ferry Zeebrugge-Hull en autosnelweg via Leeds, Manchester en Chester, vluchten naar Liverpool en Manchester met Brussels Airlines.

Meer info: www.visitwales.be

 

 






>> Reageer (0)
04-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GASTRONOMIE IN DE WESTHOEK

Hostellerie Croonhof Veurne

Gastronomische  Kunst & Belcanto-avond

Gina, Christian en Laurent Melis-Davi zetten de winter in hun Hostellerie Croonhof in met een gastronomische kunst- en Belcanto-avond. De Italiaanse kunstenaar Elio De Luca stelt zijn werken voor terwijl Bart Catteeuw en William Buyse schitterende Belcantonummers brengen, getekend vzw Crescendo.

Menu

Aperitief

Prosecco Bellini met bocconcini d’Italia

Rozet van Sint-Jacobsvruchten en kreeftenmedaillons, truffeldressing

Roero Arneis docg Cascina del Pozzo 2008

Muzikaal intermezzo

Reetournedos Grand Veneur, herfstgarnituur, risotto carnaroli met Chianti

Chianti Classico Cantalici 2007

Muzikaal intermezzo

Symfonie van nagerechten

Koffie en versnaperingen

Muzikale apotheose

Deelnemen aan deze kunstige en gastronomische avond:

75 euro, all in.

Het aantal deelnemers is beperkt. Reserveren graag voor 11 november 2011.

Hostellerie Croonhof

Noordstraat 9

8630 Veurne

058 31 31 28

info@croonhof.be  &  www.croonhof.be








>> Reageer (0)
02-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HUTSEPOT VOOR MINDER BEDEELDEN IN GAMBIA

VRIJDAG 11 NOVEMBER in DE ZEEKAMEEL LOMBARDSIJDE

 Hutsepot smullen voor Ismaila

LOMBARDSIJDE  – Hart voor Gambia Westende pakt op vrijdag 11 november vanaf 18 uur in De Zeekameel, Lombardsijdelaan 235 in Lombardsijde uit met een solidariteitsmaaltijd, hutsepot of spaghetti, ten voordele van minderbedeelden , aanleg medicinale tuin en schoolgeld voor de 14-jarige Ismaila, doof geboren in Bani, nu schoolgaande in Kanifing, Gambia, West-Afrika.

De Zeekameel is op vrijdag 11 november het epicentrum voor de liefhebbers van de Vlaamse nummer één schotel: hutsepot. In de keukens roeren Liselotte, Bart, Gerard en Noëlla Soete en de leden van Hart voor Gambia Westende zich te pletter in de potten. Wie zich niet direct aangesproken voelt tot deze vaderlandse schotel kan zich te goed doen aan een flinke portie onvervalste spaghetti. “Hierbij willen we fondsen verzamelen om onze projecten in Gambia verder uit te werken. Sinds jaren werken we samen met Heather Armstrong en Ros Harris uit Groot-Brittannië en pakken uit met diverse humanitaire werken. En zoals je weet, koken kost geld”, stelt Helena Clybouw – Mama Gambia – al meer dan twintig jaar actief in Gambia, behorende tot de tien armste landen van wereld.

DOVENSCHOOL

Een van die projecten is de Horse and Donkey Trust in Sambelkunda, een van de buitenwereld afgezonderd dorpje, waar verwaarloosde dieren verzorgd worden. “Paarden en ezels zijn onontbeerlijk voor de plaatselijke bevolking, enerzijds om zich te verplaatsen, anderzijds om hun schaarse oogsten naar de markt te brengen. We richten ook onze pijlen op het verbeteren van de Sambelkunda Clinic en het aanleggen van een medicinale tuin, want  medische verzorging is er bijzonder schaars. Een derde luik omvat het verzorgen van de verblijfskosten van Ismaila, een 14-jarge doof geboren knaap die door onze zorgen voor het eerst school kan lopen in de Saint John’s School for Deaf in Kanifing. Hij leert er spreken met de handen en luisteren met de ogen”, stelt Helena Clybouw, geflankeerd door Annick Keters en Maryline Dobbels.

HUTSEPOT

Om dat allemaal financieel rond te krijgen staat deze week hutsepot en spaghetti op het menu. Men kan aanzitten in De Zeekameel vanaf 18 uur. Vooraf inschrijven is aanbevolen. Deelnemen voor de hutsepot kost 12 euro, kinderen tot 12 jaar 6 euro. Voor de spaghetti is dit 10 euro, kinderen 5 euro. Men kan inschrijven bij Helena Clybouw (0486 20 14 44) of Annick Keters (0494 84 75 12), via e-mail mamagambia@hotmail.com of storten op rekening BE28 0682 5016 2320 Hart voor Gambia Westende. Deze solidariteitsmaaltijd geniet de steun van het Noord-Zuid Comité en de gemeente Middelkerke.

Solidariteitsmaaltijd: vrijdag 11 november vanaf 18 uur in De Zeekameel, Lombardsijdelaan 235, Lombardsijde.

 Foto’s: Helena Clybouw met de jonge Ismaila in de klas waar hij leert spreken met de handen en luisteren met de ogen. Aansluitend: sfeerbeeld in Sambelkunda.






>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.REIZEN LAUWERS - 2012

Nu boeken = flinke korting

Reizen LAUWERS – Reizen 2012

Reizen LAUWERS laat u nu al genieten van uw volgende vakantie.  Daarom staan in de komende dagen enkele reisvoorstellingen met power-point op de agenda, aangevuld met alle mogelijk informatie.

Programma:

Madeira - Bloemeneiland – 8 dagen - om 10.30 uur (Vliegtuig)

Rondreis Puglia – 8 dagen – om 14 uur  (Vliegtuig)

Grote Spanje Rondreis – 17 dagen – om 16 uur (Luxe-bus)

Cruise Noorse Fjorden – 9 dagen – 19 uur (luxe-bus en cruise)

Data

OOSTENDE op 7 november in Vakantiecentrum Ravelingen, Zeedijk 290.

OOSTKAMP op 8 november in Feestzaal Boldershof, Schooldreef 44.

MERELBEKE op 10 november in Salons Roskam, Roskamstraat 38.

BERCHEM op 14 november in Hotel Tulip Inn, Potvlietlaan 2.

LEUVEN op 15 november in Meeting-Center, 3Hoog, Mechelsevest 90.

HASSELT op 17 november in ’t Borrelhuis Hasselt, Witte Nonnenstraat 26.

De toegang is gratis: wel VOORAF INSCHRIJVEN via

070 35 08 18  of www.lauwers.be

Wie ter plaatse boekt krijgt een korting van 30 tot 100 euro per persoon.








>> Reageer (0)
01-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CHAMPAGNE EMILE LECLERC IN ACCES HOTEL OOSTENDE

Champagne Emile Leclerc in Acces Hotel OOSTENDE

 Acces Hotel zet winter in met Champagne

OOSTENDE - Van vrijdag 18 tot en met zondag 20 november 2011 verwelkomt het ACCES hotel te Oostende het Franse champagnehuis Emile Leclère. Iedereen is van harte welkom om kennis te maken met deze jonge wijnboeren. Een degusatienamiddag, een champagne menu en zelf een champagne ontbijt behoren tot de verwennerijen.

Het viersterrenhotel ACCES hotel zet het eindejaar in tijdens een onvervalst champagneweekend.  Het Franse ambachtelijke huis Emile Leclère laat de kust proeven van hun beste flessen en dit tijdens de degustatienamiddag op zaterdag 19 november tussen 15 en 18 uur. Iedereen is van harte welkom, in de tot champagnebar omgetoverde lounge van Acces Hotel, aan de Van Iseghemlaan. “We gingen ter plekke de wijngaarden en het domein bezoeken. We waren meteen gewonnen voor de ambachtelijke charme die dit huis laat bewonderen”, stelt Peter Verdonck, directeur Acces Hotel, geflankeerd door manager Ann Coucke en assistant-manager Ken De Busschere.

BIJPRATEN MET CHAMPAGNE

Manager Ann Coucke is tevreden met de realisatie: “Als Oostendenaar, bedrijfsleider, leverancier, hotelgast, sympathisant, levensgenieter is dit het ideale moment om bij te praten na een drukke zomerperiode. Voor de culinaire liefhebbers stelt het ACCES hotel haar gastronomisch 5 gangen champagne menu voor. Het diner dat doorgaat op zaterdag 19 november om 19u30 in het restaurant van het hotel wordt opgefleurd door live muziek van Patrick Dupon. In samenwerking met beauty & wellness center O’Riant en chocolatier Kathy maakt elke gast die een champagnediner reserveert en/of 4 flessen champagne aankoopt tijdens de degustatie kans op het winnen van een extra prijs. Of men kan kiezen voor een uitgebreid ontbijtbuffet met bubbels op zaterdag – of zondagmorgen tussen 8 en 11 uur. Reserveren voor het diner en ontbijt is nodig. Deelnemen aan de proeverij kan tegen de prijs van 4 glaasjes aan 15 euro. Aanzitten aan het diner: 45 euro. Iedereen welkom.”

Champagne Emilie Leclerc in Acces Hotel, meer info: www.hotelacces.be

 

Bij de foto’s:

Boven: Ken  De Busschere,  Marie Leclerc, Ann Coucke en Peter Verdonck op het domein Champagne Emile Leclerc, van de week in Epernay, op zaterdag 19 november in Acces Hotel.

Onder: Peter Verdonck, Georges Keters, Ann Coucke, Wim Verdonck, Frank Verdonck en Geert De Lombaerde proeven alvast de Champagne Emilie Leclerc in de lounge van Acces Hotel.

 






>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ORDE DER 33 MEESTERKOKS VAN BELGIE

Meesterkok Orde der 33 Meesterkoks van België

Parel in het Land van Herve

 

Le Charmes-Chambertin culinair paradijs

 

Mooie kleur, verleidelijke geur van plukverse aardbeien en of zwarte kersen, soms wat hout, na wat walsen wordt het glas gevuld met fruit. De afdronk is hemels: gekonfijt fruit, een vleugje exotisch hout en specerijen. Dit kan alleen maar een Charmes-Chambertin Grand Cru zijn, een parel uit Bourgogne. In het Land van Herve kozen Roger Simul en Claudine Cupers dezelfde naam voor hun hotel-restaurant. De gelijkenis is treffend: groots en overheerlijk. “Bestaat er een mooiere wijn”, lacht Roger Simul, Meesterkok Orde der 33 Meesterkoks van België.

Het is meteen duidelijk, hotel-restaurant Le Charmes-Chambertin heeft zijn naam niet gestolen. Het kenmerkt de 53-jarige joviale Roger Simul meteen zijn passie voor de wijnen. “Een mooiere naam kon ik niet indenken voor ons restaurant, oorspronkelijk een kleine boerderij gebouwd in 1739 die in de loop der jaren tal van eigenaars kende. We kochten het en na heel wat aanpassingswerken ontvingen we in 1988 onze eerste klanten.

CULINAIRE PAREL

Het echtpaar Roger Simul en Claudine Cupers bouwde hun restaurant stilaan uit tot een van de meest gegeerde plaatsen in de regio. Het Land van Herve had er meteen een nieuwe parel bij. Het hart van huis is goed voor 34 zitjes, aansluitend een gezellig zaaltje voor familiefeestjes tot 50 plaatsen. Een ruime zaal met ruim honderd zitjes kan elke bijeenkomst, trouwpartij of uitgebreid feest aan. Le Charmes-Chambertin staat open als traiteurservice, zowel aan huis als in de salons van het restaurant. Een van de grote specialiteiten van het huis zijn de recepties voor trouwers, verjaardagen, productvoorstellingen, communiefeesten. Op de middag pakt Mesterkok tijdens de week uit met een business- en zakenlunch.

WIJN & GERECHT

Zowel Meesterkok Roger Simul als gastvrouw Claudine Cupers zijn autodidact en gepassioneerde levensgenieters, liefhebbers van het goede leven en de goede keuken. Roger kiest uitsluitend voor kwaliteitsproducten en heeft daarbij als zwak zijn wijnkelder. Hij is een meester in het bereiden van schotels in functie van de wijn. “Op die manier kan men het best culinair genieten. Smaken verschillen maar een gerecht dat met de passende wijn op tafel komt is hemels”, zegt Roger Simul.

ORDE 33 MEESTERKOKS

Zijn kwaliteiten aan het fornuis ontgingen de culinaire wereld niet. Hij is intussen al zowat 20 jaar Meesterkok Orde der 33 Meesterkoks van België, ex-voorzitter Jeunes Restaurateurs de Belgique, lid van de Disciples d’Auguste Escoffier Benelux, Les Etapes du bon Goût en de Chaine des Rotisseurs. De Guide Jaguar kroonde hem in 2002 tot Beste Tafel en Beste Wijnkaart van Luik. Het talent van Roger Simul ontgaat ook de culinaire gidsen niet. Hij prijkt dan ook met 3 vorkjes in de Michelin, 14/20 in GaultMillau, 15/20 in Gastromania, 2 koksmutsen in Delta Gids en een 8/10 in Lemaire. Het succes van de meester wordt extra ondersteund door het talent van Claudine Cupers in de zaal. Met zoon Donovan is de toekomst alvast verzekerd.

TOPSCHOTELS

Tafelen in Le Charmes-Chambertin is een genot. Toppers op de kaart zijn alvast Le Bonbon de foie gras d’oie au Maury, Filet de Saint-Pierre poêlé, bouillon de volaille au fenouil et paprika, mousseline de pourpier, Pigeonneau d’Anjou, Gigotin d’Agneau of een Baby-Homard au four. Claudine Cupers zorgt voor passende wijn en sfeer.

HOTEL

Roger en Claudine Cupers openden in maart 2011 met L’Ami du Chambertin een kleinschalig romantisch hotel met zeven ruime luxueuze en comfortabele kamers, uitgebouwd met de beste materialen. Alle bedden zijn King-size en de badkamer met bad in inloopdouche is romantischer dan ooit. Een droom.

ARRANGEMENT

Voor onze lezers wacht een uitgelezen Mid-week-arrangement: maandag, donderdag of vrijdag: een overnachting in luxe kamer met ontbijt, huisaperitief, 4-gangenmenu, wijn, water en koffie: 225 euro voor 2 personen alles inbegrepen. In de suite is dit 270 euro.

Uiteraard zijn er week-end arrangementen, gastronomische weekends, wild-arrangementen en onder andere bijzonder voordelige prijzen voor langer verblijf.

 

Le Charmes-Chambertin – L’Ami du Chambertin

Crawhez 58 - 4890 Clermont-Thimister

087 44 50 37

Gesloten op dinsdag en woensdag

LeCharmesChambertin@skynet.be

www.lecharmeschambertin.be

 

(Georges Keters)








>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GASTRONOMIE AAN ZEE

Culinair Oostende

Château Montdoyen te gast in Ostend Queen

Benevens de delicatessen op de kaart pakt Chef Koenraad Steenkiste in de maand november uit met een succulent menu rond de wijnen Château Montdoyen (menu voor het ganse tafel).

 Menu

Aperitief Marquis de Montdoyen, Bergerac Sec, 2009

Assortimentje van zeevruchten als opener

 Pastei van zalm uit de baai van Cherbourg, lichtjes gerookt slaatje van veldsalade, hoorn des overvloeds en tuinkruidensausChâteau Montdoyen, Bergerac Sec, cuvée Ainsi soit-il 2009

 Sint-Jacobsnoot uit Dieppe, teppan gebakken, Granny Schmit en kokosmelk, Madrascurry, Brussels lof

Château Montdoyen, Bergerac Sec, cuvée Divine Miséricorde 2008

 Hazencivet Royal Ostend Queen, eendenlever uit Bekegem en vossebessen

Château Montdoyen, Côtes de Bergerac Rouge, cuvée Tout Simplement 2005

 Geitenkaas Saint Maure Cendré op toast, enkele jonge blaadjes

Château Montdoyen, Bergerac Sec, cuvée Ainsi soit-iol 2009

 IJs met Poire William, Doyenné peer met amandelcrumble

Château Montdoyen, Monbazillac, cuvée Ainsi soit-il 2009

 

3 schotels 50 euro – wijnen Montdoyen inbegrepen: 75 euro

4 schotels 60 euro – wijnen Montdoyen inbegrepen: 90 euro

5 schotels 70 euro – wijnen Montdoyen inbegrepen: 110 euro

OOO

OSTEND QUEEN – Kursaal Westhelling – Oostende

Tel. 059  445 610   -  www.ostendqueen.be

Open 12-14 uur & 19-21.30

Donderdag : lunch & dinner

Vrijdag: lunch & dinner

Zaterdag : dinner

Zondag: lunch & dinner

Elke dag beschikbaar voor groepen na reservatie

 








>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EINDEJAARSFEESTEN IN ZICHT

Nieuwe culinaire troeven voor eindejaarsfeesten

 FAG brengt drie nieuwe delicatessen op de markt


OOSTENDE –  FAG Creative Foods – gespecialiseerd in het produceren en importeren van fijne voedingswaren – brengt drie nieuwe delicatessen op de Belgische markt: Cinco Jotas ham, Pescaviar parels en FAG mousses.  Het Oostendse familiebedrijf exporteert niet alleen eigen producten naar alle hoeken van Europa, maar gaat tijdens haar exportreizen ook op zoek naar lekkere, innovatieve topproducten om in België en Luxemburg te verdelen. Met de feestdagen voor de deur pakt FAG Creative Foods uit met drie nieuwe delicatessen: Cinco Jotas ham, Pescaviar parels en FAG-mousses. “Deze zijn sinds kort in de detailhandel te bekomen en bekoren intussen zowel de grote chefs, de hobbykoks en zij die graag kokkerellen”, stelt Jos Ghesquière, zaakvoerder FAG Creative Foods, in de salons Agua Del Mar in het Oostendse kursaal.

CINCO JOTAS HAM

Magali Caigrec uit Jabugo, Huelva, Andalousië stelde, geflankeerd door Jos Ghesquière, de Cinco Jotas ham voor: “Dit is de top van de top. Er zijn slechts drie bedrijven in Spanje die een Iberische ham produceren van dit niveau. In dit rijtje werd alleen de Cinco Jotas bekroond met een Crystal Taste Award, de hoogste erkenning voor een langdurig bewijs van excellente smaak. De ham wordt dan ook met heel veel zorg, ervaring en geduld gemaakt van de beste Iberische varkens uit de Jabugo-streek. De ham ligt sinds kort in de rekken bij Delhaize.” Omwille hun inzet om de Cinco Jotas ham als eerste in de regio op de kaart te zetten werden de exploitanten van Agua Del Mar Patrick Mukabucyana en Jacques Vangu opgenomen als Ambassadeur van de Cinco Jota ham.

De Cinco Jotas varkens worden onder toezicht van een Maestro Jamonero artisanaal en gezond gekweekt in de Jabugo-streek op weidse velden. Ze lopen er vrij rond en gedurende 3 maanden eten ze eikels. Veel geduld, ervaring en tijd resulteren uiteindelijk in de beste ham ter wereld. Een intens aroma van bloemen, wilde planten, noten en suiker in combinatie met een mooie, marmeren structuur en een roze, mahonierode kleur.

PESCAVIA PARELS

Voor wie van het decoratieve design van viseitjes houdt, maar graag andere smaken uitprobeert, zijn er de parels van Pescaviar. Het Spaanse bedrijf Pescaviar levert culinaire juweeltjes af in de vorm van verfijnde parels: hartige haring- en truffelparels en fruitige cocktailparels in vijf verschillende smaken. Ideaal om hapjes, voorgerechten, hoofdgerechten en desserts lekker op te smukken.

De Arënkha-parels zijn gemaakt van wilde haring. Ze hebben een verfijnde, nootachtige smaak met een intens rokerig aroma. Dit unieke, veelzijdige visproduct past zowel bij koude als bij warme gerechten. Een originele touch voor slaatjes en voorgerechten, een meerwaarde voor pasta- en visschotels.

Pescaviar ontwikkelde ook een nieuwe manier om truffels te proeven: truffelparels, gemaakt van zwarte truffels. Deze Trufka-parels hebben niet alleen een intense truffelsmaak, ze zien er ook heel verfijnd uit. Bovendien bevatten ze geen kleur- of smaakstoffen. Trufka, het beste van de twee: zwarte truffelsmaak in ‘kaviaar’-vorm.

Naast ‘hartige’ parels, ontwikkelde Pescaviar ook een verrassend gamma van cocktailparels. Vijf natuurlijke smaken zorgen – met hun vloeibare vulling – voor een ware smaakexplosie in je mond. Ideaal voor in cocktails, desserts maar ook warme gerechten. Er is keuze tussen Lemon&Pepper, Strawberry, Apple&Ginger, Vinegar&Shallot en Lime&Lemon. Mooi als versiering, uniek als smaakervaring.

FAG MOUSSES

Met de grootste zorg en volgens oude familierecepten produceert FAG Creative Foods verfijnde mousses van topkwaliteit. Er zijn tien verschillende smaken te verkrijgen – waaronder twee vegetarische – in handige spuitzakken die nu ook rechtop kunnen staan. Deze spuitklare mousses geven, zonder morsen en knoeien, al je gerechten een extra duwtje in de culinaire richting. Gedaan met knoeien om alles mooi in en uit de spuitzak te krijgen. De easy to use mousses zitten gewoon spuitklaar in een mooi gepresenteerde, gebruiksvriendelijke zak. Deze spuitzak is een hygiënische vacuümverpakking die na gebruik kan worden weggegooid. De vervelende klus om spuitzakken uit te wassen is dus voorgoed verleden tijd. De mousses kunnen worden gebruikt bij hapjes, voorgerechten en hoofdgerechten. Toastjes, uitgeholde groenten en andere producten zijn snel, makkelijk en smakelijk te vullen met een mooi spuitmotiefje. Ook bij voor- en hoofdgerechten zijn de mousses heel geschikt als lekkere decoratie.  Ze kunnen trouwens – behalve de eendenmousse – worden opgewarmd. Het aanbod van mousses bestaat momenteel uit tien smaken, waarvan twee vegetarische:  eend, ham, gevogelte, krab, zalm, forel, roomkaas met haringparels, Breydelham, en voor de vegetariërs broccoli en groenten.

 (Georges Keters)






>> Reageer (0)


Archief per maand
  • 08-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 07-2019
  • 05-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 05-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 07-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 02-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 04-2007
  • 01-2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Mijn aanraders
  • Restaurant Renty
  • Toersime Vlaanderen
  • Oostenrijk


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs