Zoeken in blog

Foto
GASTRONOMIE & TOERISME
Rendez-vous avec le Nord

Gastronomie & Toerisme verschijnt vijf maal
per jaar en is een realisatie van de vzw Horizon,
Astridlaan 90 b1, 8620 Nieuwpoort en vzw
Reizen & Smullen, Bassevillestraat 101, 8434
Westende, met als doel de horeca, het toerisme,
vrije tijd, lifestyle en interieur in al hun vormen
te promoten. De redactie bestaat uitsluitend uit
vrijwilligers. Al deze reportages zijn wekelijks te
beluisteren op de FM 106,1 Radio Beach, elke
vrijdagvoormiddag even na 10 u.

VERSPREIDING
Het magazine wordt gratis selectief verspreid
naar een bestand van levensgenieters,
gastronomen, reislustigen, managers,
zonnekloppers en natuurliefhebbers +
gratis verdeling via VVV-kantoren aan
de kust, Brugge, Gent, Veurne, Diksmuide,
Noord-Frankrijk en Zeeuws-Vlaanderen
en in een reeks geselecteerde winkels.
Wie een persoonlijk abonnement op adres
wenst kan dit mits overschrijving van
20 euro per jaar, over te maken op
het PCR-nummer 000-0483943-10
met vermelding "Abonnement 2009".

Hoofdredacteur
Georges Keters

VERANTWOORDELIJKE UITGEVER
REDACTIEADRES & SECRETARIAAT
vzw Reizen & Smullen (Travel & Gastronomy)
Bassevillestraat 101
8434 Middelkerke-Westende
Tel. 058 23 68 79
Fax: 058 23 10 90
Mobile: 0495 22 68 79
E-mail : Georges.Keters@skynet.be
PCR : 000-0483943-10

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd
of openbaar gemaakt (op gelijk welke
manier) zonder schriftelijke toestemming van
de uitgever. Publicitaire teksten blijven buiten
verantwoordelijkheid van de uitgever.

Foto
Foto
Magazine Gastronomie & Toerisme
Gastro, Toerisme, Lifestyle, Interieur, Auto
08-09-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SPAANS TAFELFEEST IN WESTENDE

Vrijdag 20 en zaterdag 21 september 2019

 

 

Spaanse Happening

in

Hotel-restaurant Sint-Laureins Westende

 

 

Topverblijf aan zee

 

 

Twee overnachtingen (aankomst op vrijdag vanaf 15 uur) – twee maal royaal ontbijt – menu op vrijdagavond en menu op zaterdagavond inbegrepen:

185 euro per persoon

 

 

 

 

 

MENU op vrijdag 20 september

 

 

Sangria con cava

Sangria met cava

 

Sopa de pescado con salsa al agillo

Vissoep met looksaus

 

Iberico presca tagliata

Iberico varken tagliata

 

Barraquito

Spaanse koffiedrank

 

42 euro per persoon

 

 

oooooooooooooooooooooo

 

MENU op zaterdagavond 21 september

 

Gambas espanoles

Gambas op Spaanse wijze

 

Paella con pollo y mariscos

Paella met kip en zeevruchten

 

Crema Catalana

Catalaanse room

 

42 euro per persoon

 

 

 

 

Hotel-Restaurant Sint-Laureins

Strandlaan 12

8434 Westende (Middelkerke)

www.st-laureins.com

info@st-laureins.com

058 23 39 58










>> Reageer (0)
04-09-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VAKANTIE IN EIGEN LAND

Vakantie in eigen land

 

HOTEL CAP AU VERT

 

Romantisch genieten in paradijselijk groen

 

 

 

Op zoek naar een uitzonderlijke stek, ver van alle drukte, omringd door groen, aan de boord van een exotische vijver en dito binnentuin, dan is Hotel-Restaurant Cap au Vert, in deelgemeente Grandvoir van het lieflijke Neufchâteau in de provincie Luxemburg, uw droomadres. Het echtpaar Pierre en Colette Geers-Gobbe bezorgen je een onvergetelijk verblijf.

 

 

Cap au Vert is een kleinschalig rustiek hotel met twaalf ruime kamers, waarvan een viertal met privaat terras en vier duplex kamers, ideaal voor families met kinderen. Het geheel zit verwerkt in een groenrijke omgeving, met een schitterende vijver als trekpleister. Een droom om te rusten, te genieten en te relaxen. Dat alles in een zeer rustige omgeving, tussen Libramont en Neufchâteau, via landelijke wegen makkelijk te bereiken. En voor de gebruikers van de snelweg Namen - Aarlen, na het verlaten ervan, nog een tiental minuutjes op landelijke weken en een weelde van rust opent zich.

 

EXOTISCHE BINNENTUIN

Meer nog, amper binnengetreden in de ruime hal, krijg je een prachtig zicht op een werkelijk uniek verwarmd overdekt binnenwater, omgeven door exotische en tropische planten, annex een school van unieke vissoorten, samen goed voor een exclusief waterballet waar je niet genoeg van krijgt. Een realisatie van de eigenaars Pierre en Colette, die sinds 2001 dagelijks dit pronkstukje onder handen nemen. Heerlijke stek om er te ontbijten of te lunchen, aansluitend te verpozen bij een fris glas of een dampende kop koffie.

 

TOPGASTRONOMIE

Rust en gezelligheid, aangevuld met een uitstekende tafel, dat is pas genieten. Het restaurant, dat luistert naar de idyllische naam Les Claytones du Cap, wordt geleid door de Heer des Huizes Pierre Geers, meesterlijk, met kennis van zaken en altijd klaar voor een gesmaakt grapje. In de keuken tekent LadyChef Colette voor effenaf smaakvolle schotels, gepresenteerd in super vaatwerk en kwaliteitsvol bestek. Op het bord kiest de LadyChef graag voor regionale producten waarbij kwaliteit en versheid de eerste viool spelen. Hierbij gaat ook heel wat aandacht naar de presentatie. Juist, het oog wil ook wat. Elke gastronoom vindt in de keuken van LadyChef Colette zeker zijn gading. Maître Pierre zorgt voor gepaste wijnen. Topgastronomie op zijn best.

 

VIER STERREN SERVICE

Hoe dan ook, een verblijf in Cap au Vert blijft onvergetelijk, goed voor vier sterren die overal fonkelen. Het huis staat ook borg voor seminaries en pakt op geregelde tijden uit met gastronomische weekends. Ideaal voor zij die graag wat wild op tafel zien. Extra troef: men spreekt Nederlands.

 

 

 

HOTEL CAP AU VERT****

Pierre en Colette Geers – Gobbe

Chemin du Moulin de la Roche 24

6840 GRANDVOIR – Neufchâteau

061 – 27 97 57

Geers@capauvert.be

www.capauvert.be

 

 

Georges Keters

Foto’s: Cap au Vert & Georges Keters














>> Reageer (0)
03-09-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GIN

Antwerpse Gold Star Gin

 

wint Gouden Medaille

 

op CWSA in China

 

 

 

Ja sire, er zijn nog Belgen. Nog maar pas (juli 2019) werd de nieuwe Gold Star Gin boven de doopvont gehouden en nu al wist de sublieme fles de gouden medaille weg te kapen op CWSA.

 

 

China Wine & Spirits Awards (CWSA) is de grootste en meest prestigieuze wijn&spirits competitie in Hong Kong en China. De zorgvuldig geselecteerde jury bestaat uit de top - 100 van de beste wijnkopers, importeurs, distributeurs en retailers, allen gevestigd in Hong Kong en China. Beschouw het evenement als de Champions League van de sterke dranken. De belangrijke medaille van CWSA betekent voor de bedenkers Christian De Gussem en Nadine Van Gulik zondermeer een topprestatie en geeft de kwaliteit van de gin aan voor de Chinese en bij uitbreiding de hele wereldmarkt.

 

FENOMEEN

 

Tijdens de avant-première in Oostende tijdens de Art & Lifestylebeurs in Oostende liet de gloednieuwe Gold Star Gin al meteen de monden van de kenners openvallen. Na enkele dagen werd de gin reeds als een fenomeen omschreven, die zowel nieuwe als meer ervaren ginliefhebbers flink aansprak. De Gold Star een gedistilleerde roze gin op basis van jeneverbes, aardbei en frambozen en enkele geheime ingrediënten. De inhoud van deze bijzondere fles heeft een fris fruitige afdronk en smaakt het best met een gewone tonic. Dit verrassend samenspel van geuren, kleuren en smaken blijft in de mond rondzingen tot de volgende slok er komt. En die komt er want Gold Star Gin is verslavend, zoals we dat noemen. Van de Gold Star Gin is nu al geweten dat ze straks de geschiedenisboeken zal ingaan. De deelname en de gouden medaille aan CWSA was alvast een eerste schot in de roos.

 

 

OP VOEDINGSSALON BRUSSEL

 

Respect voor Christian De Gussem en Nadine Van Gullik die uiteraard bijzonder trots is met deze bijzondere onderscheiding. Voor de ondernemers uit Herselt zeker een beloning voor hun steevast geloof in zakendoen.

“Ik geloofde zelf steevast in mijn missie om een mooie, smakelijke en vooral kwalitatieve gin op de markt te brengen. Ik heb voor deze gin lang geëxperimenteerd met allerlei recepten en met de hulp van enkele specialisten hadden we afgelopen zomer iets unieks in de fles. Tijdens de persconferentie in het Thermae Palace Hotel in Oostende werden we al uitvoerig gecomplimenteerd met de gin. Ik wilde hoe dan ook een hoogwaardig product neerzetten en dat is volgens mij gelukt. Het publiek, de horeca en de echte kenners zijn onverdeeld enthousiast en dat maakt ons natuurlijk bijzonder trots. Ik ben nu volop in de weer om de gin op grote schaal World Wide op de markt te brengen. Misschien nog leuk om te vermelden is dat wij van 19 tot en met 27 oktober op het Voedingssalon in Brussel staan met onze gin en hij daar natuurlijk ook kan geproefd en gekocht worden”, stelt Christian De Gussem, dolblij met het behaalde resultaat en de mooie vooruitzichten.

 

 

Voor de liefhbbers: de Gold Star Gin kan intussen ook besteld worden via mail: goldstargin@gmail.com

 

 

 

oooooooooooooooooooooooooooooo






>> Reageer (0)


Archief per maand
  • 08-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 07-2019
  • 05-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 05-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 07-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 02-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 04-2007
  • 01-2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Mijn aanraders
  • Restaurant Renty
  • Toersime Vlaanderen
  • Oostenrijk


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs