HORECA MIDDELKERKE - NIEUWPOORT
MARDI MATIN
CHEFS NA HET KOKEN OP DE MOUNTAINBIKE
Om
de overtollige kilos van de eindejaarsfeesten weg te werken en hiermee de
conditie op peil te houden, kan je voortaan in de Middelkerkse duinen op
dinsdagmorgen heel wat keukenchefs en horecalui uit de regio zien rondcrossen
op de mountainbike. Daarna wordt (uiteraard) de innerlijke mens versterkt bij
een collega. Men vertrekt vanuit B & B Ten Doele in Slijpe, aan de kerk in Oostduinkerke, NIeuwpoort aan restaurant De Roos of onder andere in Westende-Dorp aan restaurant De Lanteirne, naar gelang de rit.
Met Nieuwjaar worden heel
wat plannen gesmeed. Ook de chefs en horecalui ontsnappen hier niet aan. Zo
kwamen Pedro Declercq (patroon aan het fornuis van restaurant De Lanteirne in Westende-Dorp)
en Kris De Ruytter, horecaleverancier uit Leffinge, een drietal jaar geleden op het idee om samen na het
harde werk even op de mountainbike te ontspannen en de batterijen terug op te
laden. We vonden onmiddellijk enkele fervente liefhebbers binnen onze
vriendenkring en zo ontstond Mardi Matin, omdat we op
dinsdagmorgen gingen
fietsen. Meerijden met bestaande clubs is zo goed als uitgesloten, gezien deze
in het weekend actief zijn. Op die dagen staan we in onze zaak. Op maandag en
dinsdag nemen de meesten een sluitingsdag, wat het makkelijk maakt om samen te
komen. Het is geen club, we fietsen niet voor punten of een rangschikking.
Alleen maar om ons fit te houden en wat gezellig te sporten. Iedere horecaman
is welkom. Onze startplaats varieert in functie van de rit, goed voor een tripje van
30 tot 50 km, naar gelang de weersomstandigheden, vertellen Pedro Declercq en
Kris De Ruytter, beiden ontspannen na de nieuwjaarstrip.
MARDI MATIN
Intussen zijn een vijftiental
chefs en horecalui op dinsdag te vinden in de duinen, hun mountainbike al
sportend te martelen. Waarom Mardi Matin, omdat de franse taal de taal van de
koks is en veel culinaire benamingen de taal van Molière dragen. Geef toe,
Mardi Matin klinkt beter dan Dinsdag Morgen, ja
toch? Na de inspanning komt steevast de ontspanning. Na het einde van de
rit houden we halt bij onze collegas en genieten er van de middaghapjes, heerlijke
natjes graag binnen handbereik. Zalig, onderstreept Steve DHoedt (restaurant
De Roos, Nieuwpoort en B&B Ten Doele, Slijpe).
GEEN KLASSEMENT
Het mooie aan Mardi Matin in
het feit dat er geen de minste spraak ik van competitie. Pedro De Clercq (De
Lanteirne, Westende-Dorp): We klimmen op de mountainbike om ons te ontspannen
en wat frisse lucht op te doen. Na een gans weekend aan het fornuis of in de
zaak te hebben gewerkt, zit zon tochtje er best aan te komen. We hebben een
vast kern met collegas Steve DHoedt (De Roos, Nieuwpoort), de broertjes
Jochen (De Lekpot, Middelkerke) en Dimitri Van Parijs (Cheffs, Middelkerke), Dieter Clarysse en Kris De Ruytter (Horeca De Ruytter) aan gevuld met Dieter
Pylyser (De Sauteuse, Middelkerke), Peter Willems (Electro Willems), Stefaan
Cloet (De Roos, Nieuwpoort), Elke Pillen en Nicolai Smeesters Vandenberghe (Caricole,
Oostduinkerke), Björn Broucke (De Lanteirne), Christophe Declerck (Bistro du
Port, Nieuwpoort), Jurryt Deserrano (La Fonda, Middelkerke), Maxim De Clercq
(Vecino, Westende-Dorp) en onder andere Kurt Ryckewaert. Op het einde van het
jaar zal je geen klassement vinden. Op de mountainbike zijn we concurrenten,
daarnaast goede collegas en dikke vrienden.
Meer info steeds te bekomen bij Kris De Ruytter (info@deruytter.be)
of Pedro De Clercq (info@delanteirne.be), en Steve Dhoedt
(info@restaurantderoos.be)
Tekst
& Fotos:
Georges
Keters De Boarebreker/Gastronomie & Toerisme



|