VOUVRAY WIJNEN
VERWENNEN
VALENTTIJN IN
MIDDELKERKE
Bubbels met Valentijn
Een romantische nacht op een waterbed, een nacht vol mysterie in een
spookkasteel, een leuk dinner-dance etentje in een romantisch kelderrestaurant,
een droomnacht met Champagne ontbijt of beleef je eerste huwelijksnacht
opnieuw, dit keer in een duikboot. Men kan het zo gek niet bedenken of
Valentijn legt zijn liefdesmantel over de tortelduifjes, over jong en minder
jong. Overgoten met heerlijk parelende bubbels, zonder meer het einde.
Woensdag 14 februari is het Feest van de Verliefden en wordt steeds
ingevuld met aangename verrassingen, geurige bloemen, fijne geschenken en
romantische etentjes. Het was ooit anders. We hebben die liefderijke feestdag
te danken aan paus Gelasius I die in 496 de datum van 14 februari uitriep tot
de Dag van de Sint Valentijn. De legende wil dat bisschop Valentijn een verzoek
kreeg van een jong paar om te huwen. Probleem, de man was een heiden, de vrouw
christen. Bisschop Valentijn stelde de liefde boven de wetten van Keizer
Claudius, die zich hiermee beledigd voelde. Hij liet Valentijn arresteren,
waarna hij gemarteld en tenslotte onthoofd werd. Dit gebeurde op 14 februari.
CHAMPAGNE PREVOTEAU-PERRIER
En ja, Valentijn dat is
een dag vol parelende bubbels. Een van de toppers dit jaar is Champagne
Prévoteau-Perrier, dat niet alleen de Prix dExcellence 2017 binnenhaalde, maar
tegelijk de Rosé verkozen zag door de Hotelschool Ter Duinen Koksijde om hun 70ste
verjaardag te vieren. Intussen liggen de oogsten van 2013 en 2014 nog in de
kelder, maar mogen zeer binnenkort op de markt verwacht worden. We
kijken er alvast reikhalzend naar uit. De glazen staan klaar. Meer info: www.champagneprevoteau-perrier.fr
VOUVRAY WIJNEN & LADYCHEFS
Nieuwe
bondgenoten van Valentijn dit jaar zijn de Vouvray wijnen. Alain Bloeykens, s
lands wijnkenner bij uitstek, verklaart: Niet schrikken als u bij de
Valentijnsmenus in heel wat restaurants inzonder bij flink wat Lady Chefs
verschillende Vouvray wijnen ziet opduiken, die het menu begeleiden. Hoe het
komt? Vouvray, nabij Tours in het hartje van de Loirevallei, kan zowel geschonken
worden als aperitief (mousserend), visbereidingen (droog wit), oosterse
gerechten (halfdroog) en tal van desserten (zoet). In onze regio liggen de
Vouvray wijnen alvast te koelen in de restaurants La Tulipe in Middelkerke en
Kapelle in Sint-Pieters-Kapelle.
WIJN MET VIER GEZICHTEN
Het hoeft geen betoog, Vouvray wordt wel een de wijn met vier verschillende
gezichten genoemd. Weinig wijnen zijn zo verschillend als deze uit de regio
Vouvray.
Alain Bloeykens, met de LadyChefs recent op stap in de Loire en samen te
gast in de kelders van wijnproducent Vouvray vertelt: Vouvray staat voor 2.200
ha wijngaarden ten oosten van de stad Tours in de Loirevallei. De wijnen die er
geproduceerd worden zijn alles wit, maar verwerkt in vier verschillende
stijlen: Mousserend, Droog Wit, Halfdroog en Zoet Wit. Bovendien allemaal
gemaakt van dezelfde Chenin Blanc druif. Dit gedijt perfect op de hellingen van
de rivier. De ruim 160 producenten maken gemiddeld zon 14,7 miljoen flessen
Vouvraywijn per jaar en hoeft het niet te verwonderen daarvan is ons land
een der grootste afnemers. U stelt de vraag, één appellatie in vier
verschillende gedaantes? Ideeal voor flink wat restaurants die jaar in het kader
van hun VALENTIJNSMENU met VOUVRAY aan de slag gaan. Zaliger kan haast niet.
2 KOPPELS GRATIS AAN TAFEL MET VOUVRAY
Valentijn richt zijn pijlen
dit jaar niet alleen op de verliefden, maar zet heel wat restaurants op het
romantische spoor. Champagne is hier dan ook de grote winnaar. Enkele anderen
trekken de kaart van de Vouvray wijnen, de grote sterkhouder van de Loire. Mits
wat geluk, kunnen twee koppels straks gratis tafelen in een van deze
restaurants.
Wijnspecialist Alain Bloeykens, in de
zomer onder ander organisator van Bubbels aan Zee op het Epernayplein, en
Vouvray Wijnen schenken alvast twee maal twee Valentijnsmenus weg aan wie
tegen
zaterdag 10 februari gewoon een mailtje
stuurt naar: Alain.Bloeykens@vinopres.com
met melding: Valentijn & Vouvray
Een
onschuldige hand trekt twee winnaars, goed voor elk twee Valentijnsmenus te
genieten in de deelnemende Middelkerkse restaurants La Tulipe, Leopoldlaan 81
of restaurant Kapelle, Diksmuidestraat 68 in het landelijke en pittoreske
Sint-Pieters-Kappelle. Hier liggen de Vouvray wijnen alvast te koelen. De
winnaars worden persoonlijk via mail verwittigd door Alain Bloeykens.
Even voorproeven ?
Valentijnsmenu
Restaurant LA TULIPE
Hartlustige aperitiefhapjes
Vouvray Méthode Traditionelle Extra Brut Alain
Robert
Slaatje van lauw gerookte kwartel met hazelnootdressing
Vouvray Demi-Sec Carpe Diem 2016 Alain Robert
Cappuccino van ossenstaart met kruidenflensje
Ragout van kreeft met gebakken griet filet in spekroom
Clos de Lanterne Vouvray Sec 2015 Benoit Gautier
Het Sint-Valentijns nagerecht
Clos de Nouys Vouvray Moelleux 2011 Pierre Chainer
Menu: 65 euro
Menu all-in: 90 euro (aperitief,
wijnen, water en koffie)
Reservatie aanbevolen: 059 30 53 40
Valentijnsmenu
Restaurant KAPELLE
Te genieten van vrijdag 9 februari tot en met 8 maart 2018
Hapjes van de Chef
Scampi van het Huis
Of
Gebakken Sint-Jacobsvruchten, chorizo en parelcouscous
Of
Rundscarpaccio wit-blauw, parmezaan en sésame
Of
Gebakken eendenlever, appel en Luikse stroop
°°°°°°°°°
Knolseldervelouté, gerookte paling, broodcroutons en groene kruiden
°°°°°°°°°
Gegrilde filet mignon Limousin, seizoensslaatje
Of
Eendenborst, quinoa, gerookt spek en amandelen
Of
Gebakken slibtongen Meunière, seizoensslaatje
Of
Op vel gebakken kabeljauw, garnaalroom en fijne groentjes
°°°°°°°°
Nagerecht
WIJNEN
Domaine Des Aubuisières Cuvée de Silex Vouvray
Bernard Fouquet Chenin Blanc Loire
Domaine Pré Baron Renaissance Touraine Rouge
Pinot Noir Cabarnet Franc Malbec Loire
Clos de Nouys Vouvray moelleux Pierre Chainer
Chenin Blanc Loire
Het menu is voor het volledige gezelschap
Menu: 48 euro
Menu all in : 70 euro (aperitief van het huis, wijnen, water en koffie)
Reservatie aanbevolen: 059 27 84
34 en 0476 69 43 12
Hoe dan ook: wil je mee aan tafel, mail naar
Alain.Bloeykens@vinopres.be
ALVAST HAPPY VALENTIJN
!!!!!!!
Georges Keters



|