Zoeken in blog

Foto
GASTRONOMIE & TOERISME
Rendez-vous avec le Nord

Gastronomie & Toerisme verschijnt vijf maal
per jaar en is een realisatie van de vzw Horizon,
Astridlaan 90 b1, 8620 Nieuwpoort en vzw
Reizen & Smullen, Bassevillestraat 101, 8434
Westende, met als doel de horeca, het toerisme,
vrije tijd, lifestyle en interieur in al hun vormen
te promoten. De redactie bestaat uitsluitend uit
vrijwilligers. Al deze reportages zijn wekelijks te
beluisteren op de FM 106,1 Radio Beach, elke
vrijdagvoormiddag even na 10 u.

VERSPREIDING
Het magazine wordt gratis selectief verspreid
naar een bestand van levensgenieters,
gastronomen, reislustigen, managers,
zonnekloppers en natuurliefhebbers +
gratis verdeling via VVV-kantoren aan
de kust, Brugge, Gent, Veurne, Diksmuide,
Noord-Frankrijk en Zeeuws-Vlaanderen
en in een reeks geselecteerde winkels.
Wie een persoonlijk abonnement op adres
wenst kan dit mits overschrijving van
20 euro per jaar, over te maken op
het PCR-nummer 000-0483943-10
met vermelding "Abonnement 2009".

Hoofdredacteur
Georges Keters

VERANTWOORDELIJKE UITGEVER
REDACTIEADRES & SECRETARIAAT
vzw Reizen & Smullen (Travel & Gastronomy)
Bassevillestraat 101
8434 Middelkerke-Westende
Tel. 058 23 68 79
Fax: 058 23 10 90
Mobile: 0495 22 68 79
E-mail : Georges.Keters@skynet.be
PCR : 000-0483943-10

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd
of openbaar gemaakt (op gelijk welke
manier) zonder schriftelijke toestemming van
de uitgever. Publicitaire teksten blijven buiten
verantwoordelijkheid van de uitgever.

Foto
Foto
Magazine Gastronomie & Toerisme
Gastro, Toerisme, Lifestyle, Interieur, Auto
31-01-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VALENTIJN IN NIEUWPOORT

SINT VALENTIN IN NIEUWPOORT

 

Ristorante da CLAUDIO

 

 

MENU SAN VALENTINO

 

Te genieten van woensdag 14 tot en met vrijdag 16 februari

 

Antipasto

Amuse bouche

 

Carpaccio di pesce spada marinato agli agrumi

Carpaccio van zwaardvis, citrusmarinade

 

Lasagna ai funghi di bosco e tartufo nero

Lasagna bospaddenstoelen en zwarte truffel

 

Coda di rospo, crosta di noci e caffé, pure di bietola rossa

Zeeduivel in notenkorst en koffie, puree van rode biet

 

Meringa al mascarpone e frutti rossi

Meringue, mascarpone, coulis van rode vruchten

 

Menu: 70 euro   (exclusief dranken)

 

 

Ristorante da Claudio

Marktstraat 19

8620 Nieuwpoort

058 24 33 74

www.ristorantedaclaudio.be

 

 

Georges Keters






>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VALENTIJN AAN ZEE

 

VOUVRAY WIJNEN

VERWENNEN

VALENTTIJN IN MIDDELKERKE

 

Bubbels met Valentijn

Een romantische nacht op een waterbed, een nacht vol mysterie in een spookkasteel, een leuk dinner-dance etentje in een romantisch kelderrestaurant, een droomnacht met Champagne ontbijt of beleef je eerste huwelijksnacht opnieuw, dit keer in een duikboot. Men kan het zo gek niet bedenken of Valentijn legt zijn liefdesmantel over de tortelduifjes, over jong en minder jong. Overgoten met heerlijk parelende bubbels, zonder meer het einde.

Woensdag 14 februari is het Feest van de Verliefden en wordt steeds ingevuld met aangename verrassingen, geurige bloemen, fijne geschenken en romantische etentjes. Het was ooit anders. We hebben die liefderijke feestdag te danken aan paus Gelasius I die in 496 de datum van 14 februari uitriep tot de Dag van de Sint Valentijn. De legende wil dat bisschop Valentijn een verzoek kreeg van een jong paar om te huwen. Probleem, de man was een heiden, de vrouw christen. Bisschop Valentijn stelde de liefde boven de wetten van Keizer Claudius, die zich hiermee beledigd voelde. Hij liet Valentijn arresteren, waarna hij gemarteld en tenslotte onthoofd werd. Dit gebeurde op 14 februari.

CHAMPAGNE PREVOTEAU-PERRIER

En ja, Valentijn dat is een dag vol parelende bubbels. Een van de toppers dit jaar is Champagne Prévoteau-Perrier, dat niet alleen de Prix d’Excellence 2017 binnenhaalde, maar tegelijk de Rosé verkozen zag door de Hotelschool Ter Duinen Koksijde om hun 70ste verjaardag te vieren. Intussen liggen de oogsten van 2013 en 2014 nog in de kelder, maar mogen zeer binnenkort op de markt verwacht worden. We kijken er alvast reikhalzend naar uit. De glazen staan klaar. Meer info: www.champagneprevoteau-perrier.fr

 

VOUVRAY WIJNEN & LADYCHEFS

 

Nieuwe bondgenoten van Valentijn dit jaar zijn de Vouvray wijnen. Alain Bloeykens, ’s lands wijnkenner bij uitstek, verklaart: “Niet schrikken als u bij de Valentijnsmenu’s in heel wat restaurants – inzonder bij flink wat Lady Chefs – verschillende Vouvray wijnen ziet opduiken, die het menu begeleiden. Hoe het komt? Vouvray, nabij Tours in het hartje van de Loirevallei, kan zowel geschonken worden als aperitief (mousserend), visbereidingen (droog wit), oosterse gerechten (halfdroog) en tal van desserten (zoet). In onze regio liggen de Vouvray wijnen alvast te koelen in de restaurants La Tulipe in Middelkerke en Kapelle in Sint-Pieters-Kapelle.”

 

WIJN MET VIER GEZICHTEN

Het hoeft geen betoog, Vouvray wordt wel een de wijn met vier verschillende gezichten genoemd. Weinig wijnen zijn zo verschillend als deze uit de regio Vouvray.

 

Alain Bloeykens, met de LadyChefs recent op stap in de Loire en samen te gast in de kelders van wijnproducent Vouvray vertelt: “Vouvray staat voor 2.200 ha wijngaarden ten oosten van de stad Tours in de Loirevallei. De wijnen die er geproduceerd worden zijn alles wit, maar verwerkt in vier verschillende stijlen: Mousserend, Droog Wit, Halfdroog en Zoet Wit. Bovendien allemaal gemaakt van dezelfde Chenin Blanc druif. Dit gedijt perfect op de hellingen van de rivier. De ruim 160 producenten maken gemiddeld zo’n 14,7 miljoen flessen Vouvraywijn per jaar en – hoeft het niet te verwonderen – daarvan is ons land een der grootste afnemers. U stelt de vraag, één appellatie in vier verschillende gedaantes? Ideeal voor flink wat restaurants die jaar in het kader van hun VALENTIJNSMENU met VOUVRAY aan de slag gaan. Zaliger kan haast niet.”

 

2 KOPPELS GRATIS AAN TAFEL MET VOUVRAY

 

Valentijn richt zijn pijlen dit jaar niet alleen op de verliefden, maar zet heel wat restaurants op het romantische spoor. Champagne is hier dan ook de grote winnaar. Enkele anderen trekken de kaart van de Vouvray wijnen, de grote sterkhouder van de Loire. Mits wat geluk, kunnen twee koppels straks gratis tafelen in een van deze restaurants.

Wijnspecialist Alain Bloeykens, in de zomer onder ander organisator van Bubbels aan Zee op het Epernayplein, en Vouvray Wijnen schenken alvast twee maal twee Valentijnsmenu’s weg aan wie tegen

 

zaterdag 10 februari gewoon een mailtje stuurt  naar: Alain.Bloeykens@vinopres.com

met melding: Valentijn & Vouvray

 

Een onschuldige hand trekt twee winnaars, goed voor elk twee Valentijnsmenu’s te genieten in de deelnemende Middelkerkse restaurants La Tulipe, Leopoldlaan 81 of restaurant Kapelle, Diksmuidestraat 68 in het landelijke en pittoreske Sint-Pieters-Kappelle. Hier liggen de Vouvray wijnen alvast te koelen. De winnaars worden persoonlijk via mail verwittigd door Alain Bloeykens.

Even voorproeven ?

 

 

Valentijnsmenu

Restaurant LA TULIPE

 

Hartlustige aperitiefhapjes

Vouvray Méthode Traditionelle Extra Brut Alain Robert

 

Slaatje van lauw gerookte kwartel met hazelnootdressing

Vouvray Demi-Sec Carpe Diem 2016 Alain Robert

 

Cappuccino van ossenstaart met kruidenflensje

 

Ragout van kreeft met gebakken griet filet in spekroom

Clos de Lanterne Vouvray Sec 2015 Benoit Gautier

 

Het Sint-Valentijns nagerecht

Clos de Nouys Vouvray Moelleux 2011 Pierre Chainer

 

Menu:  65 euro

Menu all-in: 90 euro (aperitief,  wijnen, water en koffie)

 

Reservatie aanbevolen: 059 30 53 40

 

 

 

Valentijnsmenu

Restaurant KAPELLE

 

Te genieten van vrijdag 9 februari tot en met 8 maart 2018

Hapjes van de Chef

 

Scampi van het Huis

Of

Gebakken Sint-Jacobsvruchten, chorizo en parelcouscous

Of

Rundscarpaccio wit-blauw, parmezaan en sésame

Of

Gebakken eendenlever, appel en Luikse stroop

°°°°°°°°°

Knolseldervelouté, gerookte paling, broodcroutons en groene kruiden

°°°°°°°°°

Gegrilde filet mignon Limousin, seizoensslaatje

Of

Eendenborst, quinoa, gerookt spek en amandelen

Of

Gebakken slibtongen Meunière, seizoensslaatje

Of

Op vel gebakken kabeljauw, garnaalroom en fijne groentjes

°°°°°°°°

Nagerecht

 

WIJNEN

Domaine Des Aubuisières Cuvée de Silex – Vouvray – Bernard Fouquet – Chenin Blanc – Loire

Domaine Pré Baron Renaissance Touraine Rouge – Pinot Noir – Cabarnet Franc – Malbec – Loire

Clos de Nouys – Vouvray moelleux – Pierre Chainer – Chenin Blanc – Loire

 

Het menu is voor het volledige gezelschap

 

Menu: 48 euro

Menu all in : 70 euro (aperitief van het huis, wijnen, water en koffie)

Reservatie aanbevolen:  059 27 84 34 en 0476 69 43 12

 

 

Hoe dan ook: wil je mee aan tafel, mail naar

Alain.Bloeykens@vinopres.be

 

 

ALVAST HAPPY VALENTIJN !!!!!!!

 

 

Georges Keters

 


 










>> Reageer (0)
23-01-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VALENTIJN 2018

Romantiek aan boord van

Zeilschip MERCATOR

 

 

Wat is er romantischer dan met uw geliefde VALENTIJN te vieren op een zeilschip?

 

Het historisch zeilschip de MERCATOR is dan ook de ideale locatie om op vrijdag 9 februari om 19.30 u., zaterdag 10 februari om 19.30 uur en zondag 11 februari om 12.30 u. te genieten van een uitzonderlijk

 

VALENTIJNSMENU

 

Liefdevolle bubbels met trio van hapjes

 

Halve kreeft Belle Vue, cupido’s slaatje

 

Kruidig soepje van butternut, pompoenpitten en lichte curry

 

Stoofpotje van everzwijn, knolgroente en kroktjes

 

Nagerecht Amour Vrai

 

Mokka met in huis gemaakte versnaperingen

 

Prijs: 69 euro per persooon – inclusief wijnen en water

 

Reservatie: 0494 514 335 of mail: zeilschip.mercator@telenet.be

 

Tot straks op de MERCATOR



 






>> Reageer (0)
02-01-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOPSCHEUTEN IN POPERINGE

Lekkerbekken:

noteer alvast de maand MAART 2018 in je culinaire agenda

 

HOPSCHEUTEN VOOR

FIJNPROEVERS

 in

 POPERINGE

 

Lekkerbekken en fijnproevers weten het beslist al: de maand MAART is traditioneel DE lekkerste maand in POPERINGE en omgeving. Niet moeilijk als men weet dat deze hoofdstad van de HOP een maand lang de hopscheuten op tafel zet. De delicatesse is te genieten in de bijzonderste restaurants en eethuizen. Naast het savoureren van deze lekkernij zijn er ook nog CULINAIRE ATELIERS en de HOPPESCHEUTENHAPPENINGEN, met medewerking van de vzw Keurbroerderschap De Witte Ranke, in zijn totaliteit ondersteund door TOERISME POPERINGE.

 

MAAND VAN DE HOPSCHEUTEN

Poperinge is zonder meer de hoofdstad van de hop, dé specialiteit van de regio. De unieke smaken van de hop in de vele streekbieren en de diverse gerechten spreken voor zich. Laat je dus straks in maart tot in je diepste vezels verwennen met de hopscheuten, de jonge uitlopers van de hopplant. Zorgvuldig met de hand geplukt wordt deze delicatesse kraakvers geleverd aan onderstaande restaurants. De respectievelijke Chefs zorgen voor succulente schotels.

 

 

MANOIR OGYGIA

Romantische zielen weten dit unieke charmehotel te waarderen. Unieke kamers in een onvergelijkbaar geheel. Chef Kris en gastvrouw Carmen bezorgen u in het kasteelrestaurant een onvergetelijke avond. Charme troef.

Veurnestraat 108

8970 Poperinge

057 33 88 38

info@ogygia.be

www.ogygia.be

Elke dag Avonddiner, uitgezonderd zondag. Kleine groepjes ook mogelijk op de middag.

 

HOTEL-RESTAURANT CALLECANES

Chef Kurt en gastvrouw Nancy maken er eer erezaak van om in een ideale sfeer heerlijke streekspecialiteiten op tafel te zetten. Hedendaagse gastronomie in huiselijke sfeer.

Callicannesweg 12

8978 Watou

057 38 88 08

info-reservatie@hotel-callecanes.be

www.hotel-callecanes.be

Open op maandag, dinsdagavond, woensdagavond, donderdagavond, vrijdag, zaterdagavond en zondag.

 

’t HOMMELHOF

Trefpunt voor de liefhebbers van onovertroffen bierkeuken. Hier zwaait Chef Stefaan al meer dan dertig jaar de scepter en laat je steevast genieten van niets dan lekkers. Topadres.

Watouplein 17

8978 Watou

057 38 80 24

info@hommelhof.be

www.hommelhof.be

Open op maandagmiddag, donderdagmiddag, vrijdag, zaterdag en zondag.

 

 

HOTEL-RESTAURANT AMFORA

Familiehotel waar het team met Nancy, Dominique en Glenn in het met een nieuwe look voorziene restaurant het beste uit de streek op tafel zet. Probeer alvast de Amforaburger.

Grote Markt 36

8970 Poperinge

057 33 94 05

info@hotelamfora.be

www.hotelamfora.be

 

Open op maandag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag

 

 

’T BLAUWERSHUYS

Sfeervol restaurant waar Dirk en Etchel je graag verwennen met gastronomische hoogstandjes, steeds ingevuld volgens de seizoenen. Diverse seizoenssuggesties.

Hoge Noenweg 3

8970 Poperinge

057 36 46 11

info@tblauwershuys.be

www.tblauwershuys.be

Open op woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdagavond en zondagmiddag.

 

FLOU’S

Trek in een culinaire familiefeestje, smullen met vrienden of een tête à tête, Chef Bart schuift u zonder meer kwaliteitsvolle schotels voor. Bruine kroeg en gezellig eetkaffee.

Ieperstraat 169

8970 Poperinge

057 33 38 33

BartDuflou@telenet.be

www.flouseetenpraatkaffee.be

Open op maandagmiddag, dinsdagmiddag, donderdagmiddag, vrijdag, zaterdagavond en zondag.

 

HOTEL-RESTAURANT DE LA PAIX

Hartje Poperinge zorgen Koen en Linda hier graag voor streekgebonden topkwaliteit. Bij goed weer kan er ook buiten in de fraaie tuin getafeld worden.

Grote Markt 20

8970 Poperinge

057 33 95 78

info@hoteldelapaix.be

www.hoteldelapaix.be

Open op maandag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag

 

PEGASUS

Gastronomie op hoog niveau, daar staat Chef Bert elke dag voor. Een meester in bereidingen met hopscheuten. Gastvrouw Inge zorgt voor een vlekkeloze ontvangst. Pure culinaire verwenning is hier de grote troef.

Guido Gezellestraat 7

8970 Poperinge

057 33 57 25

info@pegasusrestaurant.be

www.pegasusrestaurant.be

Open op dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag

 

PATERSTAFEL

Lekker tafelen is hier steeds weer aan de orde. Frank en Danielle blijven bij de basis en doen u watertanden naar gerechtjes van vroeger. Mis het Hopscheutenmenu niet.

Watouplein 14

8978 Watou

0498 59 84 85

depaterstafel@gmail.com

www.depaterstafel.eu

Open op maandag, donderdagavond, vrijdag, zaterdag en zondag.

 

EEN HUIS TUSSEN DAG EN MORGEN

Katelijne en Hans bouwden in een paar jaar tijd hun restaurant uit tot een topper, hartje Watou. Liefhebbers van plukverse schaal- en schelpdieren zijn hier aan het feest.

Watouplein 15

8978 Watou

057 38 88 24

Hansdebock74@hotmail.com

www.eenhuistussendagenmorgen.be

Open op woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag.

 

PASSAGE

Seizoensgebonden gerechten, dagverse vis of stevige vleesschotels, opgediend in een in loungestijl uitgewerkt restaurant, dat is het knappe werk van gastvrouw Fabienne.

Veurnestraat 11

8970 Poperinge

057 36 42 62

info@food-drinks.be

www.food-drinks.be

Open op vrijdag, zaterdag en zondag.

 

POP-UP DE ST-NICOLAS-KRING

In het voormalig Gasthof De Kring pakt 2-sterrenchef Franky (St-Nicolas), geflankeerd door Sandra, Michael en Marieke, uit met streekgerechten, voornamelijk met hopscheuten.

Burgemeester Bertenplein 7

8970 Poperinge

057 20 06 22

info@hostellerie-stnicolas.com

www.hostellerie-stnicolas.com

Open op dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag tussen 9 februari en 31 maart 2018.

 

TERMINUS

Restaurant dat dweept met verse streekproducten en geen aanslag op je beurs pleegt. Pieter is topsommelier en in de keuken tovert LadyChef Kathleen het beste uit de oven.

Callincannesweg 16

8978 Watou

057 38 80 87

057 37 51 57

info@restaurantterminus.be

www.restaurantterminus.be

Elke dag open.

 

 

CULINAIRE ATELIERS

Op 3, 10, 17 en 24 maart neemt gids Stefaan je mee doorheen de smaken van de Westhoek en trekt van de boerderij naar het restaurant met in de hoofdrol de Poperingse hopscheuten en streekbieren. Deelnemen kan tegen de prijs van 75 euro, inbegrepen bezoeken, menu, drank en gids. Vooraf inschrijven noodzakelijk: www.hopscheuten.be

 

HOPSCHEUTEN-HAPPENING

Wil je weten hoe hopscheuten geteeld worden? Maak dan op 17, 18, 22 of 24 maart kennis met de Hopscheuten-Happening. De vzw Keurbroerderschap De Witte Ranke nodigt je voor de 20ste keer uit voor een dagje uit bij de hopboer, op restaurant en in de brouwerij. Deelnemen kan mits vooraf in schrijven bij www.hopscheuten.be

 

Met de medewerking van

TOERISME POPERINGE

 

 

Georges Keters

 

 

 










>> Reageer (0)


Archief per maand
  • 08-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 07-2019
  • 05-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 05-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 07-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 02-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 04-2007
  • 01-2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Mijn aanraders
  • Restaurant Renty
  • Toersime Vlaanderen
  • Oostenrijk


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs